מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום רבמאיה27/12/2009
קניתי לבתי ארבעה מוצצי סיליקון ללא ביספינול. בדרך אני מרתיחה אותם משך 5 דקות לפי הוראות היצרן אלא שהפעם שכחתי אותם על הגז בתוך סיר מבעבע למשך חצי שעה. (המים לא נגמרו). לזרוק אותם או שאין לכך משמעות ואני יכולה לתת לה אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה. תודה
מאיה30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של ענת
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2009אמנם איננו עוסקים במוצצים, אבל אני רואה שהבעייה מטרידה אותך.
אין סיבה לדאגה.
אם המוצצים נראים תקינים, הרתיחי אותם 5 דקות במים חדשים,
קררי אותם, יבשי אותם, ותשתמשי בהם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
מאיה31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Energy Starמאיה26/12/2009
האם תנור חשמלי שמשתמש בפחות חשמל הוא טוב יותר מבחינה בריאותית?
קראתי שזה מוריד משמעותית (greenhouse gas שנובע מצריכת חשמל גבוהה.
האם לדעתכם תנור כזה שיש לו פטנט לצרוך הרבה פחות חשמל הוא בריא יותר למשתמש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הוא צורך פחות חשמל,
רם דישון26/12/2009אז אחת משתיים:
או שהוא מחמם פחות,
או שהבידוד שלו טוב יותר ולכן צורך פחות חשמל.
מאחר והוא צורך פחות חשמל, תחנת הכוח תפלוט בגינו פחות גזי חממה שמחממים את כדה"א.
בכל מקרה אין שום משמעות לגבי המשתמש מבחינה בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק קוגניטיבי כתוצאה מקרינה סלולריתשלמי26/12/2009
הבנתי שבעקבות שיחות בטלפון סלולרי יכולתינו השכליות נפגעות ואנו נהיים טיפשים יותר .
השאלה אם בעקבות הפסקת שימוש בטלפון סלולרי הגוף מתקן את הנזק וכעבור שנים הנזק עובר, (בדומה לשימוש בסגריות שהריאות עם השנים מנקות את עצמם וכעבור זמן מה אין נזק כתוצאה מעישון העבר )או שהנזק כתוצאה מהקרינה הינו בלתי הפיך ומה שאיבדנו אין להחזיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת לא נכון
שחר26/12/2009אין שום עדות מדעית ברורה על נזק קוגניטיבי כתוצאה משימוש בטלפון סלולרי.
אגב - השימוש במונח "קרינה" בהקשר של טכנולוגיה סלולרית שגוי. מדובר בשדה אלקטרומגנטי, לא בקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להבדיל בין פגיעה מיידית
ד``ר דני וולף26/12/2009לבין נזק מתמשך. הפגיעה המיידית הן ביכולת הקוגניטיבית, הן ב- EEG (גלי החשמל של המוח) ידועה היטב. השאלה באמת מה עם הפגיעה לטווח ארוך, ובכך איננו בטוחים עדיין. יש השערות, עבודות, ותיאוריות, ששימוש רב בטלפון הסלולרי עלול להגדיל את מספר חולי האלצהיימר. עדיין אין הוכחות, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חוץ מאלצייהמר יש עוד פגיעות
קובי26/12/2009קוגניטיביות החשודות שנגרמות כתוצאה משימוש בטלפון סלולרי?
כמו למשל ירידה "סתמית" באינטלגנציה, מחלות רגשיות וכיוצא בזה?
(להוציא את הסרטן כמובן)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה על השאלה שלי
קובי28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בגדר השערות. אין כל הוכחה מדעית
שחר28/12/2009הכל בגדר השערות ללא כל הוכחה מדעית.
אם אתה רוצה להפסיק להשתמש בסלולר - אין צורך לחפש לשם כך תירוצים רפואיים.
אם אתה באמת חושש - תחליט אם אתה רוצה להסתמך על המדע (שלא מצא כל עדות לנזק, לא זמני ולא מתמשך) או על שמועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין פלסטיק קשיחמאיה26/12/2009
יש לי שאלה ואנני חושבת שאינה קשורה לפורום זה.
פלסטיק קשיח כזה שמצפה דלת דמויית עץ, ומנסרים אותו במכונה. האם ישנה סכנה לנשום את האבק שנוצר ממנו? יצא שאני ובני הפעוט נשמנו את הנסורת של הדלת פלסטיק הזאת במשך מספר דקות כי כל הרוח הייתה על הפנים שלנו ונסורת התעופפה בכמויות מאוד גדולות.
אשמח אם תוכלו לעזור לי עם שאלתי.
שיהיה יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמייקה
שחר26/12/2009לא מומלץ לנשום את החומרים הללו באופן מתמשך, אבל הסיכון מחשיפה חד פעמית של מספר דקות זניח.
אגב, החומרים ה"רעים" הם לאו דווקא הפורמייקה עצמה אלא הממסים שבדבק שמחבר אותה אל שכבת העץ שמתחתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם שחר
ד``ר דני וולף26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרו מגנטיתאופיר25/12/2009
שלום רב
אני גר ליד עמוד חשמל שעליו שנאי( מרחק 7-6 מטר ) מדדתי בעזרת מכשיר ( לקחתי מחנות כלבו קשר ) וניטרלתי את חשמל הבית כך שהתגובה הייתה בחלקים מסויימים 2-3 מליגאוס .
הבעיה כאשר אני מפעיל את מערכת החשמל ישנו מקום מסויים בבית בצמוד לממ"ד שהקרינה מגיעה ל 8-9 מליגאוס - ישנו ארון חשמל בקרבה אך שאני מתקרב אליו הקרינה יורדת כך שכנראה לא הוא הסיבה .
מה יכולה להיות הסיבה ?
האם קרינה של 3-2 מליגאוס תקינה ?
תודה מראש
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2-3 מיליגאוס זה תקין
שחר26/12/2009העוצמה בבית 8-9 כנראה נובעת מחיווט בקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2-3 מיליגאוס קבוע מסוכן לילדים!
ד``ר דני וולף26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאים ומטענים של מכשירים חשמלייםאורי גולן24/12/2009
שלום רב,
האם שנאים ומטענים של מכשירי חשמל שונים (כגון:מכונות גילוח,מטעני פאלפון וכד') כאשר הם נמצאים במרחק של כ 40 ס"מ (והם במצב הטענה) ממיטתי יש בהם סכנת קרינה?
האם יש מרחק מומלץ ?
תודה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאים ומטענים
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2009שנאים, מטענים, מנועי חשמל, קבלים, ושאר ירקות משרים שדה מגנטי חזק, אבל הוא דועך במכשירים ביתיים עד מרחק כ- 60 ס"מ לרמת הרקע. ראה זאת כמרחק מינימלי.
המרחק המומלץ, הוא כמה שיותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה מטלפון סלולריקובי24/12/2009
שלום רב,
קראתי בפורום שלכם שגם כשטלפון הסלולרי דלוק אך לא בשיחה,הוא שולח אות חזק פעם בכמה זמן, אות שיכול להיות מסוכן.
אם קורה פעם-פעמיים בשבוע שהטלפון נמצא ממש קרוב לראשי(מספר סנטימטרים בודדים) למשך כדקה-2 דקות. האם נגרם לי מזה נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר למוח?
שאלה שניה, עד כמה יש להתרחק מאדם שמדבר בטלפון סלולרי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה מטלפון סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2009פעם פעמיים בשבוע, כאשר הטלפון במצב כוננות, הוא שולח מדי 1 דקה או בשונה בכל שרת סיגנל חזק, אז אם זה פעם בשבוע, ל- 2 דקות, תעשה חשבון לבד, הנזק זניח, אבל מדוע שלא תחזיק את הטלפון רחוק יותר ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולריתעינב24/12/2009
שלום.
אנו מעוניינים לקנות מגרש לבנייה בכפר ורדים ונאמר לנו שקיימת אנטנה ביאנוח שהמרחק האווירי
שלה מהקרקע הוא 100 מטר.
עוצמת הקרינה הוא 0.3.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.3 מיקרוואט לס"מ2 סביר.
ד``ר דני וולף24/12/2009אם כי יש עבודות שבמרחק של 200 מטרים מאנטנה בעוצמה כזאת או פחותה הייתה עלייה בשכיחות הסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות pspיעלה23/12/2009
אנחנו שוקלים לקנות לילדינו (בגילאי 9, 11) מכשיר משחק של חברת סוני שנקרא: sony psp
א. האם המכשיר פולט קרינה אלקטרומגנטית ? ואם כן באיזו עצמה? (כמו מחשב נייד או משהו כזה?)
ב. במכשיר קיימת אופציה לשידור אלחוטי, האם מדובר על קרינה בדומה לראוטר אלחוטי, או כמו טלפון סלולארי? האם נוכל להיות בטוחים כשהמתג מוסת שלא תפלט מהמכשיר קרינה אלחוטית?
תודה יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה כמו ראוטר,
רם דישון23/12/2009הרבה פחות מסלולרי. אינני מכיר את המכשיר, אבל אם מתג האלחוט על OFF- הוא לא משדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון סלולאריחסוי23/12/2009
שלום רב,
ראשית ברצוני להודות לכם על המידע החשוב ביותר כאן.
הודות למידע זה אני נוקטת באמצעי זהירות רבים בביתי,
עדיין בעניין הטלפון הסלולארי, - מה לעשות איננו יכולים בלעדיו במיוחד כשיש ילדים שזקוקים לנו זמינים כל הזמן.
יש לי טלפון מסוג נוקיה . ביומיים האחרונים אני מרגישה כאבים באוזן בזמן ולאחר הדיבור ( זה אולי נשמע כמו בדיחה גרועה אבל לא..). הטלפון נפל לי המון פעמים וגם נרטב מידי פעם,האם יתכן כי ניזוק ולאור זאת גברה רמת הקרינה ממנו? האםיתכן קשר בין הכאב לרמת הקרינה?
מהי המלצתכם? האם להחליף את הנייד במכשיר אחר? האם ניתן לערוך בדיקת קרינה לנייד?
תודה
אמא טרודה מאוד מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר עם אוזניות ולא להאריך בשיחה
ד``ר דני וולף23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לעמיתי ד"ר וולף,
רם דישון23/12/2009יתכן שנוזלים יהרסו את המכשיר. כל עוד הוא מתפקד- לא צריכה להיות בעיה, אבל אם משהו לא יפעל, יתכן שגם המשדר שלו נפגע, ואז תחליפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה לשרת מרכזי האם מסוכנת?רוני22/12/2009
לכבוד
רם דישון
הנני עובד בארגון ציבורי,בשל צפיפות במקום בתקופה האחרונה עבדתי כחצי שנה
קרוב לשני שרתיים מרכזיים של המקום שהיו בתוך ארון זכוכית.
למעשה ניתן להגיד שישבתי צמוד אליהם.הם היו מאחורי גבי.
כמו כן יש במקום מרכזיה קווית של בזק.
המקום סגור על ידי שתי דלתות פלסטיק.לאחרונה עברתי לחדר אחר.אך עדיין יש לי חשש בשל הקירבה לאותו אזור שישבתי לידו.
האם הקירבה לאזור זה מהווה מפגע בריאותי?,האם זה מייצר קרינה מסוכנת,מייננת?
(עד כה המנכ"ל סירב להזמין בדיקת קרינה)
כמו כן לאחרונה המחשב שלי הפסיק לעבוד ואיש המחשבים רוצה להתקין לי באופן זמני כבל רשת(אלחוטי,אלקטרו מגנטי)ואני סרבתי האם גם זה מסוכן?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניתי במייל.
רם דישון22/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילר חשמלייניב22/12/2009
שלום
בסמוך לביתי העתידי ( מטר מהגדר בחזית) מקימים פילר חשמלי ( ראו תמונה מצ"ב ) .
האם יש קרינה מפילר כזה שהיא מסוכנת ? באיזה מרחק אסור לשהות לידו ?
מה החוק בעניין הקמת פילר כזה בעניין מיגון ,מרחק מהבית וכו' .ראיתי שיש תקנות של חוק הקריה המיינינת אבל לא הצלחתי להבין מה הנוסחא שתקפה לפילר .
בנוסף, הפילר פונה לכיוון הבית שלי בעוד שהבטון המכסה אותו לכיוון הכביש ( הפוך ממה שראיתי במקומות אחרים ) .
אודה לעזרתכם , אני חושש מאוד מהקרינה של הפילר .
תודה,
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יניב22/12/2009מדובר בפילר חשמלי שכונתי ולא פילר פרטי שלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילרים כאלו 5 מטרים בטוח אולם עדיף
ד``ר דני וולף23/12/2009כמובן למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי 5 מטרים
יניב23/12/2009זה מטר מהגדר. לא מסוכם שהילדים שלי ישחקו בערב או בשבת בסמוך לזה בתוך ביתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק חשיפה ממושכת מסוכנת
ד``ר דני וולף23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקיות
יניב24/12/2009האם אין חוק או תקנות שאמורות למנוע מהם להתקין פילר כזה בחזית הבית ?
קראתי, למשל, שמשרד החינוך הוציא המלצות לא להתקין פילרים במרחק 6 מטרים מכיתות לימוד .
תודה על התשובות ,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקיות
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2009הוראות הבטיחות של משרד החינוך אינן חוק, וגם איני בטוח שהן מיושמות בכל מקום. אני הכנסתי להוראות אלו שלא יהיה שדה מגנטי שמגיע לגדר בית הספר כשהוא עולה על 1 מיליגאוס. אני לא בטוח שגם זה מיושם בכל מקום, אבל 6 מטרים זה בטיחותי בהחלט.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2009רואים שהפילר שכונתי, כפי שעניתי, גם 1 מטר מספיק, ואם אתה שומר 5 מטרים ממנו, כפי שיעץ ידידי המלומד הד"ר וולף, אתה בטוח לחלוטין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילר חשמלי
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2009במרחק 1 מטר, הקרינה (שדה מגנטי) כבר דועכת עד לרקע, כולל בצד המכוסה בבטון. שדה מגנטי עובר בטון כמו אוויר. עד לבית שלך אין סיכוי שיגיע שדה מגנוטי זה.
אל תתנחל לייד הפילר, לא לעמוד ולדבר שם, אפשר למצוא מקום מרוחק יותר.
יש תקנות קרינה בלתי מייננת, שהיתה לי הזכות להשתתף בניסוחן. את הנוסחא שיש שם איני זוכר כרגע, ובנושא זה מן הראוי לשאול את ידידי המלומד, המהנדס המומחה שלנו רם דישון, באתר זה.
הסר דאגה מליבך,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימת קרינה בגב הפילר
יניב20/04/2015שלום,
אני מעוניין למגן את צידו האחורי של פילר חברת חשמל, אשר מוצב בתוך תחום המגרש.
במרחק כ 4.5 מטר מקו הבית. (גב הפילר פונה לבית).
מה המיגון הנדרש כדי לחסום את הקרינה ? (האם רשת ברזל, מריחת חומר כלשהו?).
שעוני החשמל טרם הותקנו כך שיש לי גישה גם לצידו הפנימי של הפילר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסימת קרינה בגב הפילר - תגובה
רם דישון20/04/2015התקשר עם חברה מסחרית שמתמחה בנושא. מדובר בעטיפה של כל הפילר בלוחות של מתכת מיוחדת- הוצאה לא זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פתרון פשוט וזול ?
יניב20/04/2015כפי שציינתי - אולי יש חומר מבודד קרינה שניתן למרוח בגב הפילר , או רשת ברזל בעובי מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש פתרון פשוט וזול ? - תגובה
רם דישון21/04/2015לא יעזור- אין חומר כזה לתדר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום רצפתידורון21/12/2009
בהמשך לתשובתכם בנושא חימום רצפתי.
אשמח אם יש לכם נתונים על החברות :
מעלות
אידיאל היט
תרמוטק
שלושתם משתמשות בשיטת דו גידי.
והם טוענות שהקרינה אצלם " פחות מנורת פלורוסנט"
אשמח לתגובתכם
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
מישקה09/09/2012היי,
לא מכיר ספציפית את החברות הנ"ל. מדוע אתה שואל על חימום רצפתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חימום רצפתי - תגובה
רם דישון09/09/2012לא מכיר ולכן לא יודע.
אני מציע לקבל מהחברות כתובות בהן מותקנות המערכות שלהן, ולמדוד שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום רצפתי המלצה
אורן10/09/2012מומלץ להיוועץ עם חברת להיט מערכות.
חברה מובילה בתחום ובנוסף בעלת היתר למדידות קרינה מהמשרד להגנת הסביבה.
בנוסף לבדוק את התקנים ממכון התקנים הישראלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמלגיא20/12/2009
שלום, אני ישן בקומת קרקע עם ארון חשמל שמודבק על הקיר בדיוק מחוץ לחדר שינה שלי ועם המיטה בצד של הארון, האם הקיר מבודד את הקרינה או שהדבר עדיין מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל
ד"ר זמיר שליט"א21/12/2009אנא הזז את המיטה משם במהירות האפשרית. אתה נחשף שם לשדה מגנטי חזק.
הקיר לא מבודד את הקרינה. היא עוברת גם סלעים בקלות.
לפנים פעל !
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית בעת הפעלת מכשיריליאת20/12/2009
שלום,
מבדיקת קרינה שביצענו בביתנו מתברר שבעת שמופעלים שני מכשירי חשמל "כבדים" (מזגן ותנור אפיה, או מכונת כביסה) רמת הקרינה בבית עולה בהרבה מעל המומלץ.
כאשר הפנינו את הבעיה לטיפול החשמלאי שלנו הוא לא ידע כיצד לטפל בבעיה.
כיצד עלינו לטפל בבעיה? מי הגורם שידע לבדוק את מקור הבעיה?
יתכן שהמקור הוא בעיה בהארקות של הבית?
בברכה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלה?
ליאת25/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר...?
ד"ר זמיר שליט"א25/12/2009קיבלת. אנא בדקי לעיל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית...
ד"ר זמיר שליט"א25/12/2009לא ברור מה זה רמת הקרינה בבית. אם הכוונה, לייד המכשיר, עד 60 ס"מ אז זה רגיל, ודועך עד למרחק זה.
אם מדובר ברקע בחדרים גם רחוק מהמכשירים, זה עלול להיות מכמה סיבות:
1. כבל חשמל העובר קרוב לבית, פחות מ- 5 מטר, אבל זה קל לברר.
2. הארקה לא תקינה, בגלל שאיזה שכן החליף צינור מים בצינור פלסטיק, או שההארקה לא מחוזקת למערכת המים.
3. מכבלי חשמל העוברים בקירות או ברצפה, גם כן קל לבדוק.
4. משנאים הנמצאים בקומה מתחת לך, או בקיר שכן.
5. מתאורת פלואורוסצנט בתקרה בדירה מתחתך.
6. מרקע אטמוספרי גבוה באותו יום\שעה, בגלל הופעת כתמים בשמש, סערות מגנטיות מסיבה לא ידועה, או מהבדל פוטנציאלי בין הקרקע והעננים (בפרט בחורף). רקע זה מישתנה כל הזמן, לפעמים מגיע עד 4 מיליגאוס, כפי שאני מדדתי.
תוכל לבדוק כל אחד מאלה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)