מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה סלולרית!בוריס14/01/2010
שלום.
ברצוני לשאול 3 שאלות
1. האם טלפון סלולרי פולט קרינה גם כאשר הוא דלוק ואינה בשיחה מה שיכול לגרום לנזק כאשר הוא נימצא על גופי?
2. האם קרינה סלולרית יכולה לגרום לנשירת שיער?
3. האם קרינה סלולרית יכולה לגרום לאימפוטנציה?
לעזרתכם אודה.
בוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הידוע לי...
***14/01/2010קרינה סלולרית נמצאת גם במצב המתנה, ולכן יש להמנע מלשים את הנייד בכיס החולצה (קרוב ללב), ובכיס המכנסיים - מה שיכול לפגוע בספירת הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל!
בוריס14/01/2010גם הכיס האחורי??
ולא דיברתי על ספירת זרע אלה אימפוטנציה.
אבקש התייחסות מאיש מקצוע ולכל השאלות שהצגתי בבקשה..
בברכה
בוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל !
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010אני עניתי מענה כללי על אימפוטנציה, אבל כדאי שתשאל אורולוג, לפירוט יתר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הידוע לי
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010הוא שאמרתי בתגובה אחרת, שבמצב המתנה שולח הטלפון כל דקה או כיוב' סיגנל חזק להודיע לשרת שאתה זמין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010התשובות:
1. בשיחה, כן, אבל הקרינה בתחילה חזקה, ומייד היא נחלשת (לפי המידה שאנטנת השרת קולטת אותך).
במצב כוננות הטלפון משדר סיגנל חזק כל דקה או כדומה (תלוי בשרת), כדי להודיע לשרת שלך שאתה זמין. זה גם נבדק במחקר ממצרים ונמצא גורם לחימצון שומני דם (דהיינו מאיץ טרשת עורקים).
2. אני לא יודע.
3. היות והקרינה הסלולרית גורמת בי יתר להאצת טרשת עורקים, ניתן להניח שעם הזמן יש גם השפעה מזיקה לאספקת הדם בעת זיקפה. יתכן גם שנזק נוסף בעניין זה, הוא עקיף, בגלל פגיעות בהפרשת מעבירים עצביים, ובהפרשת הורמונים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה...***14/01/2010
האם זה בטוח להסיר שיער בלייזר?
אומרים שהקרינה לא מסוכנת כלל (כמו אולטרסאונד), אם זה נכון, למה צריך לכסות נקודות חן בעת הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי???
***14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010לא שכחו אותך, פשוט כדאי שתפני שאלה זו לרופא העור בפורום אחר שלנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה לפלאפון סלולרי כשהוא לא בשיחהשלמי14/01/2010
היום קרה מקרה שבו פלאפון סלולרי לא בשיחה אבל דלוק היה קרוב מאוד לראשי במרחק של 1-3 סנטימטר במשך כ45 שניות.
האם נגרם לי נזק ולו הקטן ביותר למוח או לחשיבה שלי ?כי הבנתי שגם פלאפון לא בשיחה אך דלוק פולט קרינה מזיקה!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !!!!
ד``ר דני וולף14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהה, ועוד שאלה אם אפשראני14/01/2010
אחד מכם כתב על נורות הפלורוסנט:
"מ- 30 ס"מ בטוח מפני שדה מגנטי, הייתי מעלה את זה ל- 60 ס"מ למען הביטחון שלי.
נורות אלו גם פולטות קרינת על סגול UV, ולכך כדאי מרחק גדול יותר, נניח 2 מטר. "
אני לומד בכיתה עם נורות כאלה. איך לעזאזל ניתן לשמור 2 מטר? בקושי מטר אחד אפשר..!
הייתי שמח לדעת איך בכלל ניתן להגשים את חזון ה2 מטר הזה במקומות עם נורות אלה, בהם בדרך כלל יש עשרות נורות כאלה.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 60 ס"מ ממנורת פלורסצנט מספיק
ד``ר דני וולף14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאני14/01/2010
האם מטהר אויר(והכוונה למה שנקרא באנגלית "air purifier") העובד על מה שנקרא air ionizer הוא מסוכן מבחינת קרינה? יש לציין שזה נורא מבלבל, הרי תכונת היינון האלקטרו' זה בדיוק החשש של כולם, אז מדוע מוכרים מכשיר שמיינן את האויר? רק בשביל הנקיון? כמו כן ידוע לי שהם בשימוש בבתי חולים מסוימים... אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה לא מסרטן
ד``ר דני וולף14/01/2010"יינון האויר" לא מסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולרישמואל שפירא14/01/2010
רצינו להתייעץ לגבי כמה דברים:
יש לנו בנות שלומדות בפנימיה ומשתמשות הרבה בטלפון סלולרי, אנחנו רוצים לדעת כיצד למצוא מכשיר עם כמה שפחות קרינה (השימוש באוזניות לא מחזיק לאורך זמן). אם אין אפשרות לנקוט בשם מכשיר מסויים, נשמח לדעת מהן התכונות של מכשיר עם פחות קרינה ?(האם יש הבדל בין דור שני לדור שלישי ?)
יש לנו בבית ראווטר אלחוטי, האם כדאי לנקוט אמצעי זהירות מבחינת התקרבות אליו ?
אנחנו מתלבטים על קניית דירה הנמצאת בקומה שניה, מולה יש אנטנה. מדדנו על ידי מכשיר בדיקת קרינה של cornet ערך של בין 2 ל 4 mw/מטר מרובע, האם בערך כזה יש סכנה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר בלי אמצעי הגנה בפלאפון לילדים
ד``ר דני וולף14/01/2010מסוכן. רוב הטלפונים מקרינים אותו הדבר, ולא מספיק פלאפון שמקרין פחות. אם אין אפשרות עם אוזניות, הכי טוב פלאפון עם מיקרופון. זה הפתרון האידאלי. אין הבדל בקרינה בין הדורות, אורך השיחה, המרחק לאוזן והקליטה הם הקובעים.
לגבי האנטנה היחידות לא ברורות, בכל מקרה לגבי ילדים הייתי ממליץ לפחות 150 - 200 מטר, אם הם נמצאים בבית ברוב הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי הדירה
רם דישון14/01/2010הערכים שמדדת הם 0.2-0.4 מקרוואט לסמ"ר. אלו ערכים בטוחים, אבל אם בחדרים שיש מחלונם קו ראיה לאנטנה אמורים להתגורר ילדים- הייתי מיישם אמצעי ניחות נוספים על החלונות (רשת מתכתית נגד מעופפים). יש גורמים רבים באינטרנט שעוסקים בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדרים ורמת קרינה מפלאפוןטלי13/01/2010
שלום רב, בכוונתי לרכוש מכשיר פלאפון חדש. אני יכולה להסתפק במינימום הפונקציות - רק קבלה והוצאת שיחות. השיקול המנחה אותי יותר מכל הוא הבריאותי אך יש גם שיקול כלכלי ועל כן חשוב לי לדעת מה יותר משמעותי: הוצאו לי שתי אפשרויות זולות יחסית: האחת - מכשיר מהדור השלישי שהבנתי שהתדרים שלו פחות מזיקים מהדור השני אולם רמת הSAR המקסימלית שלו 1.46 והשניה - מכשיר מהדור השני, שהבנתי שהתדרים שלו בעייתיים יותר אך רמת הSAR המקסימלית שלו 0.6 . מה עדיף? תודה רבה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל משמעותי בין הדגמים השונים.
רם דישון13/01/2010כל המכשירים מסוגלים לשדר בהספק מירבי דומה, וגם התדרים אינם שונים משמעותית. ה-SAR הוא מדד בעייתי.
מסקנה: תבחרי את זה שנראה לך יותר. זכרי שמכשיר מהדור השלישי כרוך בהוצאה חודשית נוספת שלא תנצלי אותה. מבחינה בריאותית אין הבדל משמעותי. אני הייתי הולך על המכשיר מהדור השני.
מה שיותר חשוב הוא היכולת לתקשר בתדר הגבוה- 1800 מגהרץ. יש מדינות בעולם שפועלות רק בתדר זה, ואם את מתכוונת להשתמש במכשיר בחו"ל- כדאי שהמשיר יוכל לפעול בתדר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
טלי14/01/2010לרם דישון תודה על תשובתך - אל הבנתיאם אין הבדל בין המכשירים מוע בכל זאת עדיף המכשיר של הדור השני? שוב תודה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם משיקול כלכלי וגם
רם דישון14/01/2010מפני שה-SAR טיפה יותר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי15/01/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mp3***13/01/2010
שלום.
ידוע שהטלפון הנייד פולט קרינה גם במצב המתנה, אבל הרבה יותר בשעת שיחה בה הוא "מתאמץ לקלוט".
שאלתי היא: האם אני יכולה להאזין למוזיקה שנמצאת במכשיר הנייד שלי עם אוזניות (לפחות שעה רצוף)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. בזמן האזנה הוא אינו משדר כלל.
רם דישון13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר חשמלגלי13/01/2010
שלום רב,
במקום העבודה שלי (מקום פתוח שמורכב ממספר בניינים נפרדים) ממוקם במרחק של כ-20 מטר מהיכן שאני יושבת מבנה בטון שעליו רשום "חדר חשמל ראשי" .ממש לידו ישנו עמוד חשמל עם שנאי. רציתי לדעת האם ישנו סיכון ממרחק כזה מבחינת שדה אלקטרומגנטי אליו אני עשויה להיות חשופה. האם קירות הבטון אוטמים במידה מסויימת את יציאת הקרינה האלקטרומגנטית או שאין לכך כל משמעות?
אודה לתשובתכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת ומטרידה.........
גלי14/01/2010קראתי בפורום זה כי בבתים העשויים מלבני פומיס נפלטת קרינה רדיואקטיבית.
בעקבות מידע זה יצרתי קשר אתמול עם הקבלן שבנה את ביתי (בית פרטי) לפני כ-5 שנים ושאלתי אותו מאיזה לבנים בנה את הבית. הוא ענה לי שהוא אינו זוכר אם מלבני פומיס או מבלוקים רגילים.
הבנתי שגם בלוקים רגילים הם לא "להיט" מבחינת פליטה של קרינה ורציתי לשאול אתכם:
א. מה מזיק פחות -פומיס או בלוק רגיל.
ב. האם בלוק רגיל הינו זה שכמעט כל הבתים הותיקים במדינה בנויים ממנו?
ג. בהנחה שאיננו מתכננים לעזוב את הבית בשנים הקרובות - מה ניתן לעשות על מנת למזער את הנזק לנו ולילדים, האם איוורור תכוף כמו שאני נוהגת לעשות בממ"ד משמעותי בהפחתת הקרינה?
ד. האם כל לבני הפומיס פולטים קרינה באופן שווה, או שיש רמות מסויימות?או אולי כאלה שכלל לא פולטים?
אודה מאוד לתשובותיכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010כנראה פומיס פולט יותר קרינה רדיואקטיבית מבלוק רגיל, אבל תשובה מדוייקת יותר ניתן לקבוע רק במדידה מדוייקת עם גייגר. אם תביא אלי את שניהם אוכל למדוד לך במקום.
בלוק רגיל זה בלוק שרוב הבתים בנויים.
למזער נזקים ניתן, לא להתנחל על הקירות, לאוורר היטב, ולשאוב מהרצהעם שואב אבק במקום לטאטא, כי חלק ממוצרי הדעיכה הרדיואקטיביים יציבים, ונצמדים לחקיקי אבק השוקעים לריצפה.
האם כל לבי הפומיספולטים קרינה שווה, כנראה שלא, תלוי במקורם. אבל, באופן עקרוני, כולם משתתפים ב-"חגיגה".
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניח שמתח 220 וולט לא מסוכן
ד``ר דני וולף14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' דני וולףתמי12/01/2010
שלום, ביתי בת ה5.5 החלה טיפול נגד הרטבה בלילה של דר' ברוך קושניר קיבלנו מכשיר חדש אלחוטי שאלתי אותם לגבי קרינה והם אמרו שאין חשש.
האם באמת אין חשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להתייחס לשאלתי
תמי13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
תמי14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
תמי14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש עובד על מתח של סוללה
ד``ר דני וולף14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמי14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי12/01/2010
שלום,
בביתנו יש שולחן קטן ובו אנחנו מרכזים 2-3 פלאפונים לשם הטענה, ורוב שעות היום לפחות אחד נמצא שם מוטען. במרחק של 80 ס"מ מהם כבר יש כיסא ישיבה ובמרחק מטר וחצי ספות.
האם מסוכן לשבת בכיסא ובספות בזמן שהפלאפון/פלאפונים מוטענים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה במרחקים אלו.
רם דישון13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בבית מאנטנה סלולאריתאיתי11/01/2010
שלום,
במרחק של כ-30 מטרים מביתי ממוקמת אנטנה סלולארית. מתוך דאגה הזמנתי בדיקת קרינה לבית והממצאים הראו כי בבית קיימת קרינה של כ-0.5 מיקרוואט לסמ"ר. הבודק אמר שזו קרינה זניחה. האם זה אמור להרגיע אותי? או שיש לי ממה לדאוג עדיין.
תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הקרינה נמוכה, אולם לילדים מסוכן
ד``ר דני וולף12/01/2010רמת הקרינה אמנם נמוכה, אולם מרחק האנטנה וגם הרמה הנמוכה הזאת, למשך שנים, לילדים היא עלולה להתברר כמסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה אומר?
איתי12/01/2010אם זה נמצא נמוך כל כך מתחת לתקן זה לא אמור להיות בסדר? אם לא, למה מתייחסים לתקן?
מעבר לכך, האם יש סיכון לילדים קטנים במידה ונשהה בבית רק למספר חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
איתי18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נמוך מהתקן
ד``ר דני וולף19/01/2010וזה נמוך בכלל. התקן לא מגן בפני סרטן, הוא "פשרה כואבת" בין בריאות הציבור, ורצון החברות הסלולריות (אגב בעולם כולו) למיקסום הרווחים.
למרות רמת הקרינה הנמוכה, ישנן עבודות המצביעות על סיכון גם ברמות נמוכות כאלו.
בכל מקרה לכמה חודשים אין שום בעיה בשום צורה, ואין חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני11/01/2010
יש לי מכשיר N97 NOKIA (חדיש מאד יחסית).
עם קבלת המכשיר קיבלתי עלון על קרינה לא מייננת ורשום שם "דגם זה תוכנן ויוצר כך שלא יעבור את רמת החשיפה המקסימלית המותרת לגלי רדיו RF.." יש לציין שבהמשך הם מציינים שהם מדברים על הקרינה המקסימלית שהפלאפון יכול לשדר(וברור שביומיום היא פחותה בהרבה) מה דעתך? יש לציין שאני מדבר רק ברמקול, כמו כן המסך הוא מסך מגע אם זה עוזר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור מה השאלה.
רם דישון11/01/2010הדגם הזה לא שונה בהרבה מכל סלולרי אחר, ובודאי לא בהספק המירבי שהוא יכול לשדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית ומערכת אזעקה ביתיתחגית11/01/2010
שלום
יש לי 2 שאלות
1) אני גרה במרחק של כ-150 מטר מאנטנה סלולרית. עשיתי בדיקת קרינה ויצאו ערכים בין פחות מ-0.1 ל-0.1. אני נרגעתי אחרי הבדיקה הזו אבל קראתי היום בפורום שלכם שיש עליה בשכיחות של סרטן סביב אנטנות במרחק של פחות מ-200 מטר גם אם עוצמת קרינה היא נמוכה מ-0.3
התשובה הזאת הכניסה אותי ללחץ כי הייתי בטוחה שאני מוגנת.
יש משהו נוסף מלבד הקרינה שאפשר למדוד שמעלה את שכיחות הסרטן בקרבה לאנטנה?
2) אנחנו רוצים להתקין בבית מערכת אזעקה. רציתי להתייעץ אם יש בעיית קרינה מהגלאים השונים ואם צריך להרחיק ילדים מחלונות שמוגנים על ידי גלאי קרן, או נפח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית, לא תזיק. גלאים אין
ד``ר דני וולף11/01/2010האנטנה הסלולרית במרחק של 150 מטרים בעוצמת קרינה של 0.1 תהיה רגועה, אין בעיה.
קרינה מגלאים זניחה לא מסוכנת, גם לא אם עוברים לידה במשך כמה דקות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
חגית11/01/2010תודה רבה לך על תשובתך המהירה
בענין האזעקה - אנחנו מתכוונים להפעיל אותה במהלך כל הלילה. אפשר שילד ישן מתחת לחלון שמוגן על ידי חיישנים וגלאי קרן במהלך כל הלילה כ-9 שעות כל יום?
מדובר באזעקה קווית ולא אלחוטית.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיישן וגלאי קרן
רם דישון11/01/2010אינם מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטיאורחת11/01/2010
שלום,
ליד המחשב יש לנו ראוטר אלחוטי שלמעשה משמש אותנו כאשר אנו משתמשים בלפטופ ובמחשב (לחיבור רשת). אז הנורות דולקות אבל הנורה של האלחוטי (wlan) נשארת כבויה ורק כשאנו בחדר אחר ולעיתים רחוקות אנו מפעילים את האלחוטי דרך המחשב ואז הנורה הזו נדלקת במכשיר.., בקיצור- האם בזמן שנורה זו כבויה במכשיר אבל בכל זאת המכשיר דולק (פאוור) עדיין יש לשמור מרחק ישיבה מטר? (חשוב לי כי הילדים יושבים הרבה במחשב)
תודה..,אורחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הראוטר
רם דישון11/01/2010הספציפי שלך, אך סביר להניח שאם נורית ה-wlan כבויה, הראוטר אינו משדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך..
אורחת11/01/2010ראשית, חן חן על ההתיחסות המהירה, שם המכשיר : wireless-g 2.4ghz broadband router linksys. אולי השם אומר לך משהו.., ובהזדמנות זו האם יש לשמור על מרחק מהראוטר השני הרגיל שדרכו מתחברים לאינטרנט? (לא האלחוטי..?),
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד כמה שהצלחתי להבין
רם דישון11/01/2010מהוראות היצרן, אם הנורית אינה דולקת- אין שידור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)