מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש במחשב נייד בהריוןמיה11/01/2010
שלום!
אני סטודנטית ואישי קנה לי מחשב נייד של LG , מסך 10 אינץ' לצורך לימודים.
אני נמצאת בחודש רביעי להריון.
אני משתמשת בו רק כשהוא לא מחובר למטען ולא שמה אותו על הברכיים.
האם יש עוד אמצעי זהירות שעלי לנקוט? האם זה בטוח בכלל להשתמש במחשב כזה בזמן הריון?
האם יכול להגרם נזק לעובר?
והאם עכבר ליייזר על חוטי פולט קרינה מסוכנת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
מיה11/01/2010במחשב הנייח בבית יש ראוטר של בזק עם אנטנה, ממנו אני קולטת אינטרנט אל חוטי למחשב הנייד.
האם יש סכנה בלהיות קרובה לראוטר הזה אם אני עובדת במחשב הנייח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2010קרינת הראוטר (בעברית תקנית: נתב) דועכת עד ל- 60 ס"מ, לרמת הרקע, כך שבמרחק זה אינה מסוכנת.
טוב ששאלת ביחס למחשב המחברת,, כי כאשר הוא משדר, הוא מקרין, ואת חייבת להתרחק ממנו לפחות 60 ס"מ, ראי הערתי על מיקלדת נוספת, קטנה וקומפקטית, ועכבר רגיל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוש במחשב נייד בהריון
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2010מחשב זה מייצר שדה מגנטי חלש ולא מסוכן.
אני ממליץ בכל זאת, להרחיק את המחשב והמטען (המייצר שדה מגנטי חזק) מהגוף בכל מקרה.
אני עצמי משתמש במקלדת קטנה נוספת, ובעכבר רגיל, אפילו שאיני בהריון.
השורה האחרונה: המרחק קובע.
עכבר אלחוטי אינו גורם שום נזק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיה11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל ביתיקובי11/01/2010
קראתי פה בפורום המלצה לא להפעיל מכשירי חשמל זוללי חשמל כשיושבים ליד ארון חשמל ביתי,
השאלה שלי אם כשעובד מקרר+ שני מחשבים נייחים+2 מסכים למחשבים האלה(מסכים רגילים לא שטוחים!)+ מחשב נייד+ תאורה בבית+ טלויזיה עם מסך שטוח גדולה+מזגן חימום לחדר(לא מזגן מיני מרכזי אלא מזגן שמחמם חדר בודד).
האם יכול להגרם לזה נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר באכילה בשולחן אוכל שממוקם מתחת לארון חשמל ככה שיוצא שביני לבין ארון החשמל יש מרחק קטן מאוד(פחות מ50 ס"מ)?
(מדובר בדירה של 4 חדרים+מטבח).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל ביתי
ד"ר זמיר שליט"א11/01/201050 ס"מ מארון החשמל זה גבולי..
צריך לפחות 60 ס"מ, וכדאי כמה שיותר רחוק.
כדאי גם לפזר את מכשירי החשמל, ולשמור מרחק 60 ס"מ מכל אחד מהם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר פה בשהיי לצורכי אכילה בלבד
קובי11/01/2010לא שינה.
האם גם זה מסוכן ויכול לגרום נזק ואף הקטן ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר פה בשהיי לצורכי אכילה בלבד
קובי11/01/2010לא שינה.
האם גם זה מסוכן ויכול לגרום נזק ואף הקטן ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר פה...
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2010הנזק תלוי פה גם במשך החשיפה. ככל שתשהו יותר, הסיכון גדל.
האם אפשר להזיז את שולחן האוכל ?
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא דירה שלי, אז אני לא יכול
קובי11/01/2010להזיז רהיטים.
כמה דקות חשיפה ביום היית ממליץ שבהם בטוח לא יגרום אף נזק ואף המינימלי ביותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אף מכשיר שמנית איננו זללן חשמל, כך
רם דישון11/01/2010שלא נראה שיש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מ וי פינגה10/01/2010
שלום
האם קרינת וי פי של השכנים מזיקה גם לנו?
שאלה נוספת האם טיסה של שעות ארוכות אינה בריאה בכלל ולתינוקות ולנשים בהריון בפרט בגלל הקרינה?
תודה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מוי פי
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2010קודם כל מה זה ?
אנא פרטי.
באשר לטיסות ארוכות: יש שתי בעיות:
1. קרינה קוסמית, שהיא קרינה מייננת (כמו רנטגן), ובטיסה לניו יורק את סופגת קרבו ל-4 מנות קרינה כמו שיקוף חזה, ועוד 4 בחזרה. כך גם העובר, והילד.
2. זה בגלל הישיבה, הפרעות במחזור הדם, וסכנה ליצירת קרישי דם.
לכן, אני נוהג לטייל הרבה במטוס בטיסות ארוכות, ואני ממליץ זאת גם לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מ-וי פי
רם דישון11/01/2010של השכנים אינה מסוכנת, כיוון שהיא מונחתת ע"י הקירות שביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאינה קשורה בקרינהמאיה07/01/2010
למומחים שלום רב,
שלתי אינה קשורה לקרינה , אשמח אם תהיה לכם תשובה בשבילי
קנינו מכונת כביסה בצבע כחול כסוף. כשהוצאנו את המכונה מהארגז שמנו לב שהיה עליה הרבה אבק. כאשר ניגבתי את האבק מסתבר שאלו היו פיסות קטנות של צבע כחול בצידו הקדמי וכסוף בחלקו האחורי(כאילו הצבע שעל המכונה מתקלף). זה נראה כמו פיסות קטנטנות של מתכת מאוד דקה כנראה כי הצבע מכיל מתכת.
שאלתי היא האם זה מסוכן לנשום את זה כי זה נדבק לנו לבגדים כאשר דחפנו את המכונה והתקנו אותה ואז נכנס לבית.
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לי אין מושג.
רם דישון07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שאינה קשורה...
ד"ר זמיר שליט"א07/01/2010רוב הסיכויים שלא מזיק, ראשית זהו אירוע חד פעמי קצר, וכן, הפיסות הקטנות האלה, עדיין נעצרות על ידי מערכת השערות באף, ומה שועבר, מסולק החוצה על ידי שעריות באפיתל דרכי הנשימה, שמתנועעות (כמו שיבולים ברוח), ומסלקות החוצה כל מה שחדר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מגב מקרר ותנורסיגי07/01/2010
שלום, אנחנו מתכננים בית, והאדריכלית הציעה למקם את המקרר והתנור ברהיט שמאחוריו מתוכננת פינת טלויזיה, בלי הפרדה של קיר כלשהו אלא רק עץ. המרחק בין גב המקרר לספת הישיבה עצמה יהיה 3 וחצי מטרים. האם יש חשש לקרינה לכיוון פינת הטלויזיה? האם עדיף למקם את המקרר והתנורים ליד קיר, או שאין לכך משמעות? קראתי במאמר כלשהו לא למקם מכשירים אלו אפילו ליד קיר שישנים מאחוריו, האם זה נכון? אודה לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם המרחק בין המכשיירים לפינת הישיבה
רם דישון07/01/2010הוא 3.5 מטר- אינני רואה כל בעיה. מאידך, דאג להרחיק את המקרר מהתנור (ראה בהוראות ההתקנה של המקרר, הממליצות להרחיק אותו ממקור חום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא קרינה מגב מקרר
א02/08/2010שלום!
גם אני מנסה לתכנן מטבח וחדר, המקרר אמור להשען על קיר של חדר העבודה
ואני או ביתי אמורות לעבוד על שולחן שנשען מצידו השני של הקיר, כלומר נשב הרבה
במרחק חצי מטר מאותו קיר עליו בצידו השני בדיוק עומד המקרר.
האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא קרינה מגב מקרר
א02/08/2010שלום!
גם אני מנסה לתכנן מטבח וחדר, המקרר אמור להשען על קיר של חדר העבודה
ואני או ביתי אמורות לעבוד על שולחן שנשען מצידו השני של הקיר, כלומר נשב הרבה
במרחק חצי מטר מאותו קיר עליו בצידו השני בדיוק עומד המקרר.
האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חצי מטר הוא מרחק תקין.
רם דישון02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעינת הטלפון בלילה ליד המיטהשלי07/01/2010
ברשותכם 2 שאלות נוספות.
באיזה מרחק אפשר להטעין את הטלפון בחדר שינה ליד המיטה בזמן השינה?
והאם דיבור בטלפון תוך כדי טעינתו מגדילה את הקרינה לראש?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרחיקי את שניהם
רם דישון07/01/2010(המכשיר והמטען) לפחות 50 ס"מ מהגוף.
מדוע צריך לטעון את המכשיר ליד המיטה? מה רע במטבח או בחדר העבודה?
הדיבור בנייד זהה בין אם הוא בטעינה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיבורית אישית (חוט) טובה יותר משלי07/01/2010
שלום לכולם ושמחתי למצוא את הפורום הזה,
שאלתי היא כזאת?
האם דיבורית אישית עם חוט מעבירה קרינה לראש?
האם היא עדיפה על דיבורית בלוטוס?
מה מעביר פחות קרינה ? דיבורית חוט או בלוטוס?
במסגרת העבודה של בעיה הוא מדבר המון המון המון המון בטלפון, ממש ללא הפסקה ואני ממש מפחדת שיקרה לו נגק
בעלי הוא עצמי ואין לו משרד והוא כל היום צריך לעבוד עם הטלפון כדי לייצר עבודה, לרוב הוא מסתובב עם אופנוע כך שאין לו דיבורית ברכב.
אני מאוד מודאגת ואני רוצה להבהיר לו גם שמדובר בסכנת חיים אמיתית
אשמח לקבל את עזרתכם לכל שאלותיי
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי בשאלות נפוצות.
רם דישון07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שפניתי חיפשתי בשאלות נפוצות ול
שלי07/01/2010שלום,
לפני שפניתי חיפשתי בשאלות נפוצות ולצערי לא מצאתי לכם רשמתי לכם את שאלתי
אשמח אם תוכלו בכל זאת להשיב לי
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שתיהן די דומות,
רם דישון07/01/2010ועדיף להצמיד לאוזן רק בשעת שיחה. אם בעלך מדבר הרבה- עדיפה אוניה עם צינור אויר. זו לא מקרינה כלל.
מוזר- שאלה 12 מפרטת תשובה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ליד אדם שמדבר בטלפון סלולרישלמי07/01/2010
ישבתי למעלה משעה במרחק של מספר סנטימטרים בודדים ליד אדם שדיבר בטלפון סלולרי שלו(זה היה בזמן הנסיעה הביתה מהעבודה). שנינו היינו ברכב סגור. האם נגרם לי נזק אפילו המינימלי ביותר למוח או ליכולתיו הקוגנטיביות?האם אני עכשיו יותר טיפש (אפילו בממש קצת)?
תודה רבה
הייתי רק רוצה להוסיף שהמרחק בינינו היה בין 2-5 סנטימטרים. ממש קרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נגרם נזק לא מהזמן ולא מהמרחק
ד``ר דני וולף07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיניים ועיפותטלי06/01/2010
שלום למומחים
לפני שבועיים מקום עבודתי עבר למשרדים חדשים ישנה תופעה מוזרה רובנו כ10 אנשים חשנו לאחר יום עבודה בעיקר בשעות הצהרים תחושה של לחץ בעיניים כמו רצון לישון וכובד בראש שאלתי היא
האם יש משהו באוויר או בסביבה שאנו הגעתנו אליה דבר מה מסוכן שאנו אמורים לבדוק או שדה מתח חשמלי או אנטנות סלולריות או שמא התאורה אינה מספיקה והיא זו שגורמת לתחושה זו של כולם
המודאגים
תודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שקרינה סלולרית או אחרת
רם דישון07/01/2010תשפיע מיידית על עשרה אנשים. בדקו את מערכת מיזוג האויר- יתכן שאין מספיק אויר טרי בחלל שלכם, או אולי יש שאריות של חמרי בניה (דבקים, ממיסים וכו'). דאגו שיהיה חלון פתוח בכמה חדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא קרינה ביתיתעמוס06/01/2010
שלום,
מס' שאלות בנושא קרינה ביתית ובסביבה הביתית.
1. קרינה מעכבר ומקלדת אלחוטיים שנפוצים מאד בשימוש עם מחשבים ניידים ונייחים.
2. טלפונים אלחוטיים ביתיים מבוססי טכנולוגיית DECT.
3. מיקרוגל - מהכרותי אחד הקורנים הגדולים בעת הפעלתו.
4. טלפונים סלולריים (כמובן) -
מה מידת הקרינה במצב המתנה? ביציאה לשיחה? ובעת השיחה? (כמובן שקיימת תלות בקרבה לאנטנה של חברת הסלולר).
מה ההמלצות לגבי נשיאת הטלפונים על גבי הגוף? כיסים/חגורה/שרוך על החזה ?
מה ההמלצות לגבי שימוש בדיבוריות bluetooth? אישיות או לרכב ? האם אוזנייה חוטית רגילה עדיפה ?
מה ההמלצות בזמן הטעינה ? מן הסתם לא בסמוך למיטה בה אנו ישנים.
5. קראתי את ההמלצה לגבי שמירת מרחק של כ- 1 מטר ממחשב נייח, ע"פ רב קשה ליישום בשל אופי הריהוט ומגבלת אורך חוטים- האם קיימת אפשרות לחסום בדרך כלשהי את הקרינה ?
6, מה לגבי מתקני חשמל ביתיים ? ארון חשמל ? שעוני חשמל? קווי מתח בתוך הקירות ? שקעי חשמל ?
7. מה האיומים הנובעים ממקורות חיצוניים וכיצד ניתן לאמוד אותם ?
ידוע כי קרבה לקווי מתח גבוה מהווים איום קרינה, כיום בשכונות החדשות כל קווי המתח הנם נסתרים , כיצד אני יכול לדעת היכן הם מוטמנים ומה מידת ההשפעה שלהם בחצר ואל תוך הבית ?
קיימים מתקני חשמל חיצוניים כגון שנאים שכונתיים שמכונסים בתוך חדרים סגורים של חברת החשמל - מה מידת האיום שלהם ?
8. האם ניתן לבצע בדיקות קרינה באופן עצמאי ?
עד כאן, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בנושא שדות אלקטרומגנטיים
שחר06/01/20101. עכבר ומקלדת אלחוטיים - זניח.
2. טלפונים אלחוטיים ביתיים מבוססי טכנולוגיית DECT. תחום תדרים דומה לסלולרי, ל WiFi ול bluetooth. המטען (שפועל בתדר 50 הרץ) הרבה יותר מסוכן ומזיק מהמכשיר עצמו.
3. מיקרוגל - במרחק של מטר אחד גם הדליפה החזקה ביותר (במידה ובכלל יש דליפה) כבר לא משמעותית.
4. טלפונים סלולריים - תלוי בקרבה לאנטנה של חברת הסלולר. במידה והקליטה בבית נמוכה - רצוי להתקין ריפיטר ביתי.
המלצות לגבי נשיאת הטלפונים על גבי הגוף - תלוי את מי שואלים. אין תקנות מחייבות.
המלצות לגבי שימוש בדיבוריות bluetooth - אוזנייה חוטית רגילה עדיפה משום שהיא מצריכה פחות כוח מסוללת המכשיר ואיכות השמע טובה יותר.
המלצות בזמן הטעינה - השדה שנוצר סביב המטען מסוכן הרבה יותר מאשר הנייד עצמו.
5. המלצה לגבי שמירת מרחק של כ- 1 מטר ממחשב נייח: אפשר לחסום את השדה האלקטרומגנטי על ידי מיסוך: כליאת המחשב בכלוב מתכת מוארק.
6, מתקני חשמל ביתיים - הסיכונים נובעים מהתדר הנמוך בו משתמשים מכשירים אלה. רצוי לשמור מרחק של מטר אחד מהם בשהות מתמשכת (דהיינו - לא למקם את המיטה או שולחן העבודה בסמוך למכשירים אלה). לגבי חיווט בקירות: אין משהו ממשי שניתן לעשות בנידון למעט ניתוק הבית מזרם החשמל ושימוש בפרימוס ועששיות.
7. סיכונים ממקורות חיצוניים - קוי מתח שקבורים באדמה עדיין מהווים סיכון, אבל מופחת, משום שהאדמה היא מבודד טוב. לגבי שנאים חיצוניים - שמור מרחק. לגבי מתקנים בחדרים סגורים של חח'י: במידה והחדרים יצוקים מבטון מזויין - אתה בטוח. זה משום ששבכת הברזל בתוך הבטון משמשת ככלוב-פאראדיי מוארק שמונע דליפה של השדה כלפי חוץ. במידה ומדובר במבנה בלוקים - עדיף לשמןר מרחק. אבל מעבר מזדמן ליד החדר הזה (נניח בחדר המדרגות) אינו מהווה סיכון.
8. ניתן לבצע בדיקות באופן עצמאי. יש מכשור שאפשר לרכוש, ואפשר גם להזמין חברות שמתמחות בכך ומתפרנסות לגמרי לא רע מהחרדות של הציבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון בקשר לטלפון DECT
רם דישון06/01/2010הוא פועל בדומה מאד לטלפון סלולרי, לכן ההתיחסות אליו צריכה להיות זהה לסלולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוןדוד05/01/2010
אני מחפש דרך לבדיקה אישית האם אשתי נחשפה לגז רדון, לאחר שנה וחצי של הוראת אומנות במרתף בית ספר ממלכתי בת"א.
רופא המשפחה לא יודע מה לעשות, איזה בדיקה עליה לעבור וזאת לאחר תחלואה אין סופית ובעיקר שיעול וחולשה.
בבית הספר נערכת בימים אלה בדיקה מקיפה להימצאות הגז.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודד מקצועי, ותפנה לרפואה תעסוקתית
ד``ר דני וולף06/01/2010ראשית תפנה לרפואה התעסוקתית באיזור העבודה ותבקש מהם למדוד את הקרינה. הם מחויבים לבצע זאת, ובנושא זה הם בוודאי אמינים ומקצוענים. אם לא תסתדר, תחזור אלינו, צריך וכדאי למדוד את הקרינה, אבל בצורה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהרעות05/01/2010
שלום,
יש לנו קו מתח גבוה העובר כ-5 מר מהבית.
אין עליון טרנספורמטור להבנתי, אלא נראה כי "מפצל" חשמל לשני רחובות לשכונה.
(מין "גלגלים" קטנים)
האם יש סיכוי כי מדובר בקו בעייתי מבתחינת קרינה?
במידה ונבצע מדידה, ויסתבר כי אכן קיימת בעיה, האם יש מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכון, זה לא קרינה אלא שדה אלמ'ג
שחר05/01/2010יש ממצאים מדעיים שמצביעים בבירור על עליה בסיכון ללקות במחלות בעקבות חשיפה לשדות אלקטרומגנטיים בתדירות נמוכה מאד ELF כמו אלו שמפיקים קווי מתח גבוה.
במדינות שונות בעולם קיימות תקנות ברורות שאוסרות בניית מבני מגורים בסמוך לקווי מתח גבוה.
מתיאורך נראה לי שדווקא לא מדובר פה בקווי מתח גבוה אלא בקווי מתח רגיל 220 וולט, אבל גם בהם יש סיכון מסויים (אם כי נמוך יותר).
מציע לבצע מדידות של עוצמת השדה המגנטי ובמידה והוא חורג מהתקן עומדות בפנייך שתי אפשרויות:
א. לעבור לגור במקום אחר.
ב. לפנות לרשות המקומות ו/או לחח'י ולדרוש סילוק של המפגע, דהינו הרחקה של קווי המתח מדירות מגורים או סלילה של קן תת קרקעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם שחר
ד``ר דני וולף06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא המרחק הבטוחקובי05/01/2010
בזמן דיבור בטלפון סלולרי מהמכשיר עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
30 ס"מ.
רם דישון05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לשחררם דישון04/01/2010
ראשית, שים לב להודעה הקבועה למעלה.
שנית, מנהלי הפורום מזדהים בראש הגליון בשמם המלא, נסיונם המקצועי ופרטי ההתקשרות אתם.
אם אתה רואה עמצך בר-סמכא, אנא רשום בפורום את כל הפרטים שלך (שם מלא, נסיון מקצועי, כתובת דוא"ל ומקום עבודה), כמונו. אם לא כן, אשתמש בסמכותי ואמשיך למחוק את כל תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זאת אומרת שאין בכוונתך להזדהות?
רם דישון05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אתה לא שתול
קובי05/01/2010אתה סתם פוץ שמלא בעצמו וחושב שהוא מבין בהכול!
ככול שעבור הזמן רק מתרבים המחקרים שמראים על קשר בין תקשורת סלולרית על כל מרכיביה לסרטן.
הפלאפון עובר בדיוק את אותו התהליך שעברו הסיגריות בזמנו.
מצד אחד סכנה לבריאות, מצד שני תאגידים עצומים שמנסים בתחבולות כאלה או אחרות לטשטש את הסכנה.
בגלל שמדובר פה על נזק מסתבר לאורך הזמן ולא נזק מיידי(בדומה לסיגריות) ,צריך שהמחקרים ימשכו שנות חיים בשביל הוכחה חד משמעית.
אבל כבר עכשיו ברור לאן נושבת הרוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי עשןאנונימית04/01/2010
אודה על התייחסותכם לקרינה מגלאי עשן ביתי לתקרה (עגול, פלסטיק להערכתי, מכיל סוללה של 9 וולט).
הבנתי מעיון באינטרנט שיש מנגנון אופטי ומנגנון אחר שמבוסס על קרינה מייננת (חלקיקי אלפא).
האם יש מנגנונים אחרים ? במידה ואכן יש קרינה ורוצים למנעה, האם הוצאת הסוללה מספקת או שצריך להסיר את הגלאי כולו מהתקרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
ד``ר דני וולף06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)