מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפוי חלון מפני אור וקרינה מהשמשמאיה01/09/2009
ברצוני לחסום קרינה ואור יום בחדרו של בני על מנת שלא יפריע לו לישון בצהריים. ידוע לי שכל דבר כמעט חוסם קרינה מהשמש (אפילו וילון) יכול להיות שאני טועה.כל וילון שניסיתי אינו חוסם לגמרי את השמש.
ראיתי אנשים מדביקים על החלון נייר אלומיניום כיוון ששמש חזקה שפוגעת בחלון אינה ממיסה את הנייר אלומיניום. האם בטוח להדביק על החלון נייר אלומיניום?או אולי להצמיד לחלון חתיכת קרטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניר אלומיניום יחסום גם את הקרינה
רם דישון01/09/2009וגם את אור השמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה02/09/2009תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוח חשמלמלי01/09/2009
האם מרחק של 3.5 מ' מלוח חשמל קומתי גדול בבניין משרדים (לוח בגודל 3 מ' רוחב ו-2 מ' גובה) הינו בטיחותי ?
מה בערך רמת הקרינה לאדם הנמצא בקרבה כזאת במשך 8 שעות כל יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרחק בטיחותי אולם רצוי למדוד
ד``ר דני וולף01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכבמאיה31/08/2009
אם אני נוסעת עם בתי ברכב, כשהיא מאחור כמובן, נניח שעתיים כל יום, זה מזיק לה? כמה קרינה יש ברכב רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב
ד"ר זמיר שליט"א31/08/2009הקרינה (שדה מגנטי) בכסאות האחוריים של רכב פרטי, חלשה ומעט עוברת את הרקע, בדר כלל כ- 2-4 מיליגאוס, כך שלזמן הנסיעה אין סיכון.
ברכב היברידי, דווקא קרינה חזקה יותר מאחור, עד כ- 25 מיליגאוס, בגלל מערכת טעינת המצבר הנמצאת בצמוד למשענת האחורית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה גבוהה במושב האחורי
מאיה31/08/2009אני נוסעת ברכב סוזוקי משנת 2001 קניתי אותו יד שלישית. בני מאז שנולד היה נוסע איתי במושב האחורי 3 ימים בשבוע בסביבות 3-4 שעות כל יום. כאשר הוא היה בן9 או 10 חודשים (לא זוכרת בדיוק) מדדתי את הקרינה במושב שלו וזה הראה לי 20 מיליגאוס כאשר המכונית עומדת מותנעת (לא מדדתי בזמן נסיעה) כמובן שישר העברתי אותו למושב האחורי השני(מאחורי הנהג) ששם הקרינה 3-5 מיליגאוס כאשר הרכב עומד מותנע.
1) האם לדעתכם נגרם נזק כלשהו במשך 10 החודשים שהוא ישב שם ? חייבת לציין שבזמן ההריון שלי ב4 החודשים האחרונים הייתי יושבת מקדימה ליד הנהג כאשר הקרינה שם יותר גבוהה (בערך 30 מיליגאוס)
2) האם הרכב אינו תקין בגלל הקרינה הגבוהה או שזה נורמאלי? (אינני מכירה את הבעלים הקודמים של הרכב אך נראה שהוא עבר תאונה ותוקן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה גבוהה במושב האחורי
ד"ר זמיר שליט"א31/08/2009הקריאות אצלך דומות לקריאות בוולוו, שם הגיע עד ל- 40 מיליגאוס.
המודל של המכונית שלך מוכר לי, כי גם אני נוהג במכונית כזאת סוזוקי 2001.
אני לא זוכר שמלפנים היו לי קריאות כאלו, אלא הרבה פחות. מאחור היה לי כ- 3 מיליגאוס, זה דומה לקריאות אצלך. אצלי מלפנים רק כ- 3-4 מיליגאוס. שמשהו במערכת החשמל במכונית שלך במערכת ההצתה \ אלטרנטור , גורם לשדה המגנטי החזק. אבל, במכונית שלי חודשו לפני 3 שנים חלקים בכל החלק התחתון כולל מערכות החשמל במנוע, מיזוג ועוד, בגלל תאונה, אז כנראה כאן מקור ההבדל. מכל מקום, מה שהיה היה, בסך הכל השהייה היתה בפרקי זמן יחסית קצרים, גם מה שהיה לך בהריון, זה כבר עבר בשלום, הילד בריא, אז פשוט תתעלמי מזה. עם הפנים לעתיד טוב יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב עיניין התינוקותקטיה30/08/2009
שלום רב!
תודה רבה על כל התשובות של הבקבוקים, פלסטיק וכו' לתינוקות.נקווה שנגרם נזק לילדתי בגלל הניקוי הלא נכון של הבקבוקים (לא שטפתי במים פושרים אחרי רתיחה). ילדה בת 5 חודשים יונקת ופעם-פעמיים בשבוע בקבוק עם חלב שאוב. חודש הבא אתחיל להכניס לה מוצקים. האם ניתן לבשל לה מרקים ודייסות בסיר נרוסטה (קנינו חדש ללא שריטות) עם אלומיניום? באיזה מים להשתמש? מי ברז? מינרליים?לא אוהבת בריטה ופילטרים למיניהם , נראה לי נאספים שם חיידקים ופעולה הפוכה מטיהור .
שאלה שניה, בצהריים אני מפעילה מזגן מרחיקה ילדה ממנו 0לא בגלל הקרינה-בגלל הקור), אז יוצא שהילדה די צמודה מרחק כ-30-40 ס"מ , לקיר בטון 20 ס"מ שמאחוריו מחשב עם ממיר של אינטרנט כ-10 ס"מ מהקיר, מסך , רמקולים וכו' ושקע של הוט לטלויזיה (לא משתמשים) ושקע של טלפון קווי (גם כן לא בשימוש). תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה עם בקבוקי הפלסטיק!
ד``ר דני וולף31/08/2009ראי שאלות קבועות. אין בעיה עם בקבוקי הפלסטיק לא משנה איך שוטפים.
במרחק של 60 ס"מ מהמחשב והראוטר אין בעיית קרינה.
השאילי ספר בישול לילדים או באינטרנט ותלמדי יותר איך לבשל. אין בעיה עם שום סיר שיש לו תו תקן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון בממ"דגילי30/08/2009
האם יש בעיה בלגור ולישון בחדר שהוא ממ"ד ?
(שמעתי שהקירות עשויים מאסבסט או חומר שעלול לגרום לסרטן)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי למדוד קרינה רדיואקטיבית
ד``ר דני וולף30/08/2009כדאי למדוד קרינה רדיואקטיבית, לא רק רדון!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישון בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א30/08/2009אם יורשה לי להוסיף על דברי ידידי המלומד ד"ר וולף:
חשוב לשמור על אוורור טוב, כדי שהראדון יצא. אולם יש גם רדיואקטיביות שלא מראדון, לכן כדאי למדוד.
הראדון דועך לאיזוטופים קטנים יותר, וחלקם, עופרת וביסמוט יציבים, נתמדים לחלקיקי אבק ושוקעים. אם אתם מטאטאים, עולה אבק ונושמים אותו עם האיזוטופים.
לכן בממ"ד יש לשאוב אבק מברצפה \ שטיח \ מדפים ולא לטאטאט או לאבק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בבקומה תת קרקעית
מאיה01/09/2009מה מקור הקרינה הרדיואקטיבית שיש בממ"ד (בנוסף לראדון)? כיצד ניתן למדוד אותה?
אנו מתגוררים בקנדה ויש לנו קומה תת קרקעית (מרתף) כאשר הקירות שלו והרצפה עשויים מבטון.
האם גם שם לדעתכם יש סיכוי לקרינה רדיואקטיבית? כיצד ניתן לבדוק זאת?
אודה על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בקומה תת קרקעית
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2009כמדומני שכבר השבתי על שאלה דומה.
בתוך הבטון יש איזוטופים רדיואקטיביים, בנוסף לראדון שהוא גז רדיואקטיבי. לחומרי הבנייה חייב להיות תו תקן, כך שהקרינה הרדיואקטיבית מחומרי הבנייה נמדדה ואושרה שאינה עוברת את התקן.
אין מה להתעסק בבעייה זו ברמה הפילוסופית אלא יש להתרכז ברמה המעשית: , צריך פשוט לאוורר היטב, ואם לא ניתן לאוורר, להתקין וונטה או משהו דומה, שיסלק את האוויר החוצה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילי01/09/2009היי,
משפחתי ואני עוברים לדירה חדשה בעוד כחודש , הדירה כעת בבניה. כמעט הסתיימה הבניה.
אני יכול לבחור בין הממד לבין חדר אחר, אני מעדיף בהרבה את הממד.
האם נכון לבדוק את הקרינה אפילו שזה עתה סיימו לבנות את החדר ?
איך אוכל לבדוק את רמת הקרינה (בחיפה) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2009תוכל לבחור בממ"ד, אבל כדאי לאוורר אותו היטב ככל שניתן, ואת ניקוי הרצפה \ שטיח \ מדפים לעשות עם שואב אבק ולא לטאטא או לאבק.
אם אתה מאוורר את הממ"ד היטב, תוכל לחסוך את מדידת הקרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאוזניות אלחוטיות
אורעדי01/09/2009שלום, האם יש קרינה מסוכנת מאוזניות אלחוטיות שמחוברות למחשב בטכנולוגיית אינפרא אדום או בטכנולוגיית בלוטות'? האם יש סוג או דגם מומלץ מבחינה זו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינת הבלותות' זניחה
רם דישון01/09/2009והאינפרא אדום לא מסוכנת כי גם כאן העוצמה נמוכה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמאוד מדאיגה אותי-אפידורלמאיה30/08/2009
כנראה השאלה שלי אינה קשורה לפורום אך אולי תוכלו לנדב לי מידע כלשהו כיוון שהנושא מאוד מדאיג אותי.
לפני מספר חודשים עברתי לידה עם אפידורל אך כיוון שהרופאה שלי הייתה עסוקה בניתוח קיסרי נתנו לי אפידורל מספר פעמים על מנת שאחכה עם הלידה שלי ... הייתי על אפידורל 10 שעות כיוון שחיכיתי לה ומידי פעם הרופא שאחראי על האפידורל הוסיף לי עוד.
רק עכשיו קראתי שאפידורל אכן עובר לשילייה ולעובר.
האם אתם יודעים על רעילות התרופה על העובר לתווך הארוך ואם חס וחלילה האפידורל מסרטן?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל לא מסרטן לא גורם נזקים לטוו
ד``ר דני וולף30/08/2009אפידורל לא מסרטן לא גורם נזקים לטווח ארוך.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המכשיר "סמארט סנסור" מסוכן?דוד29/08/2009
מדובר על מכשיר אלקטרו מגנטי שפועל על חשמל וקוטל ג'וקים וחרקים.
האם יש סכנה ממכשיר זה בעיקר כאשר בבית יש תינוקות? האם פולט קרינה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הצלחתי למצוא באינטרנט במה מדובר.
רם דישון29/08/2009אם המכשיר מייצר מתח גבוה עם נורית שמושכת את החרקים- שמור מרחק של מטר ממנו. הזרמים וההספקים שלו נמוכים, ומטר יספיק.
אם הוא פועל על טבליות- יענו עמיתי המלומדים.
אם זה משהו אחר- נא המצא יותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציהאביבית29/08/2009
שלום רציתי להתעייץ לגבי דירה שאני הולכת לקנות בקומה 5 מתוך 9 קומות הבנתי שהולך להיות חדר טרנספורמציה בלובי הבניין האם הדבר מסוכן האם אפשר להפגע מהקרינה עד לקומה 5?
והאם חדר הטרנספורמציה מפיק רעש הודא לתשובה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקומה 5 אין כל סיכון
רם דישון29/08/2009ואני מניח שגם אין רעש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגלית מפחידהאמא בהיסטריה29/08/2009
שלום רב למומחים היקרים. ראשית כל תודה ענקית לד"ר זמיר - אין מילים להודות לצדיק הזה שבלא כל תמורה עומל ללא הרף להאיר על מה שקורה מסביבנו.
לקחתי מכשיר ובדקתי מסביב למיטתנו שבה אני ישנת יחד עם תינוקי בן חודשיים. לרוע המזל הסתבר כי הקרינה האלקטרומגנטית בחלק של המיטה הצמוד לקיר (ממש היכן הכריות) היא עצומה (בסביבות 50). מסתבר גם שבצידו השני של הקיר (קיר גבס) נמצא מחשב + מנורת לילה ולה ספק כוח. וספק הכוח היה מחובר "בול" איפה שהראשים שלנו במיטה מעבר לקיר.
כמובן שמייד שיניתי את מיקום המיטה. אבל אני עדיין מאד טרודה (בלשון המעטה) האם לא נגרם נזק בחשיפה כה מחרידה למשך 3 שבועות. (חשיפה של כ-8 שעות ביום). התינוק ישן שם בלילות במשך שבוע.
בהזדמנות זו גם ממליצה בחום לכולם לבדוק מה קורה מעבר לקיר שצמוד למיטות!!!!!!!!
בתודה מראש למומחים על מענה בהקדם!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגלית מפחידה
ד"ר זמיר שליט"א29/08/2009נאמר כבר "טוב מאוחר מאשר אף פעם".
באשר לנזק, אם יש הוא עלול להתגלות רק לאחר שנים, וזה תלוי גם בעוד מיפגעים להם נחשפים, כגון מקורות קרינה שאיננו יודעים עליהם ברחוב, במכונית, במשרד, מזהמי אויר מסרטנים, כמו אלה הנפלטים ממנועי מכוניות, או ממפעלי תעשייה, וכיוב'. המיפגע אליו נחשפתם הוא רק חלק מהמערכת הפוגעת בנו.
הנזק אינו ישיר אלא בחלקו תלוי סתם במזל, ומה זה: הגנים המשמעותיים תופסים פחות מ- 5% מה- DNA בתאים, וגם בהם פגיעה בכל בסיס שלישי, לא תגרום נזק. ההסברים מסובכים למסגרת זו. מה שברור שהמיפגעים מקדמים את מחלות הגיל, והם צריכים להצטבר ב- DNA וליתר דיוק בפרומוטרים של גנים קדם מסרטנים, הפועלים בחלוקת תאים, עד שפרומוטר כזה מתחיל לגרום לחלוקות תאים בלתי נישלטות, והתא עבר התמרה סרטנית. עכשיו הוא יישמד על ידי מערכת מדכאת גידולים, אבל אם גם גנים שלה ניפגעים, היא לא תוכל למלא את התפקיד ולמנוע סרטן. לכן מחלות כאלו מופיעות בגילים מבוגרים. אם הן מופיעות בגיל צעיר כמו בעת שירות בצהל) , סימן שהאדם היה חשוף למזהמים כימיים קשים, או לקרינות (מכ"ם או קשר) או לשניהם.
בקיצור, נקווה שיצאתם ללא פגע, ושלא יתגלה משהו בעתיד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטיאלי29/08/2009
מקריאתי בשאלות קודמות בפורום הבנתי כי טלפונים אלחוטיים ביתיים בטכנולוגיית DECT הם בעלי קרינה מזיקה. אנו נמנענו עד היום מלרכוש טלפונים אלחוטיים דיגיטליים ומשתמשים באנלוגיים הישנים, אך כעת צריך להחליף... איזו טכנולוגיה נחשבת לפחות מזיקה??
האם ישנם דגמים שעדיין ניתן לרכוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון DECT מקרין, טלפון ישן לא.
ד``ר דני וולף29/08/2009רק הטלפונים מהסוג החדש העובד על 2.4 ג'יגה מקרין, הטלפונים הישנים אינם מקרינים
בברכה, ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאמא מודאגת29/08/2009
שלום שוב
שכחתי לשאול גם מהו סף רמת הקרינה המינימלית שמותר להחשף אליה 24 שעות ביממה?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
ד"ר זמיר שליט"א31/08/2009הרצוי זה פחות מ- 1 מיליגאוס, אבל זה לא תמיד מעשי,
כי בגלל תנאים אטמוספריים (כתמי שמש, סערות מגנטיות,
הפרש מיטענים בין הקרקע והעננים) במקרים רבים הקרינה היא 2-3 ואפילו עד 4 מיליגאוס.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוית קרינה מקו מתח עליוןאמא מודאגת28/08/2009
שלום רב
אני גרה בקומה שניה בבניין, 80 מטר מקו מתח של 161,000 וולט. באפריל נמדדה בחזית הבניין, מטר מהקרקע, קרינה של 0.8 מיליגאוס.
1. האם ייתכן שמאחר ואנחנו גבוהים יותר, וקרובים יותר לקו גובה הקו, הקרינה שתמדד אצלינו תהיה גבוה יותר? האם יש זוית לקרינה?
2. האם ייתכן שבזמנים עמוסים יותר מבחינת צריכת החשמל, הקרינה תעלה על 1 מיליגאוס?
תודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון29/08/2009הסף המקובל היום הוא 2 מיליגאוס.
במרחק של 80 מטר הפרש הגובה לקומה השניה הוא בעל השפעה זניחה על השדה.
קוים במתח כזה מושפעים מעט יחסית משינויים בעומס, אבל לא סביר שעוצמת הזרם (והעומס, שהשדה נגזר ממנו) יעלה פי שנים. מצב כזה אומר תכנון גרוע, וחזקה על חברת החשמל שיודעים לתכנן את הקוים נכון.
לדעתי אין לך בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע חשמלשי28/08/2009
אני ישן בחדר שמעל המיטה שלי ישנם שקעים של חשמל
האם שקע חשמל שלא מחובר אליו מכשיר חשמלי פולט קרינה ?האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע חשמל שלא מחובר אליו לא קורן כלל
ד``ר דני וולף28/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית ורדיד אלומיניוםרונן28/08/2009
שלום , מול קיר חדרי החיצוני נמצאת אנטנה סלולרית. נניח שאני אדביק רדיד אלומיניום פשוט (שמוכרים בסופרמרקט) על כל הקיר שפונה לכיוון האנטנה, ובנוסף, אדביק טפט על רדיד האלומיניום- האם זה יחסום או יפחית את הקרינה מהאנטנה הסלולרית ? תודה רונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן כל אמצעי שיסתיר את האנטנה יפחית
ד``ר דני וולף28/08/2009כן כל אמצעי שיסתיר את האנטנה יפחית בהרבה מאוד את הקרינה, אולם לא יוריד אותה לאפס
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מבקש להוסיף
רם דישון28/08/2009נתון נוסף:
האם יש חלון באותו קיר?
המדידות מראות שקיר לבנים או בטון מפחית מאד את הקרינה, ולעומת זאת חלון זכוכית הוא שקוף לגביה וממנו היא חודרת.
לפני שאתה משתולל עם רדיד אלומיניום וטפט, ענה נא אם יש חלון.
אם יש- טפל בו (עם רדיד אחר או רשת מתכתית נגד מעופפים).
אם אין- שוה למדוד על מנת לראות אם יש צורך במיגון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חלון
רונן28/08/2009על הזכוכית של החלון יש ציפוי מיוחד נגד קרינה של חברת "אל-סורג". לפי מה שהבנתי מעובד החברה שבא להדביק לי את הציפוי, זה שהמדבקה המיוחדת הזאת היא במקור נגד קרינת השמש שפוגעת ברהיטים, אבל היא גם מגנה מפני קרינה מאנטנות סלולריות.
תודה,רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יפה. עובד החברה צדק.
רם דישון29/08/2009האם הוא בדק את עוצמת הקרינה לפני ואחרי הדבקת המדבקה? מה היו התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא בדק אבל...
רונן30/08/2009העובד שהדביק לי את המדבקה לא בדק את עוצמת הקרינה אחרי ההדבקה.
נעשתה בדיקה ע"י ד"ר אהוד נאמן (לפני שהודבקה המדבקה) באותו החלון והתוצאות היו:
עוצמת שדה חשמלי: 1.88 צפיפות הספק שידור: 0.7
במידה ולא הייתי מדביק את המדבקה, הא יש בתוצאות הנ"ל כדי לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא. התוצאה מתחת לסף המקובל על מנהלי
רם דישון30/08/2009הפורום (בהנחה שמדובר על מיקווואט לסמ"ר ומיליגאוס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה זה מופיע בדו"ח
רונן30/08/20090.7 µW/cm2
v/m 1.88* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנתי.
רם דישון30/08/2009אלו הן שתי צורות הצגה לעוצמת הקרינה הסלולרית. אין קשר כאן לשדה מגנטי.
כמו שאמרתי, גם לפני הרדיד הקרינה היתה נמוכה, וכעת מן הסתם נמוכה מאד מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הסבלנות
רונן30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאמצעי שידור של אינטרנט אלחוטיוסי27/08/2009
מה רמת הקרינה של ציוד לשידור אינטרנט אלחוטי. אני מדבר על ציוד כגון ראוטר אלחוטי, אקסספוינט שמשמש להגבר קליטה ושידור של אינטרנט אלחוטי. והאם שווה להזמין בדיקה למקום שמרוכזים בו 3-4 מכשירים כאלה עם מגברי קליטה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטרים ואקסס פוינט קרינה זניחה
ד``ר דני וולף28/08/2009ראוטרים ואקסס פוינט קרינה זניחה, ממרחק 60 ס"מ מהראוטר הקרינה היא קרינת רקע
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)