מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נורת פלואורסנטאירית07/08/2009
איך אפשר לדעת אם מנורה היא פלואורוסנטית?
חשבתי שהסימן הוא שלוקח לה זמן להידלק, אבל עכשיו אני מבינה שיש פלואורסנטים שנדלקים מיידית. אז איך יודעים? מה הסימנים?
וגם- האם כל נורת פלואורסנט מזיקה? גם אם האור שלה חלש יותר ולא מרצד בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשום על האריזה EL או PL,
רם דישון08/08/2009ואם אינך בטוחה- שאלי את המוכר.
ומי אמר שנורה פלואורסצנטית מזיקה? לא שאני יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה מעתיקה מה שד'ר זמיר כתב על הפלו
אירית08/08/2009על הפלואורסנטים -
במנורת פלואורסצנט יש שני סיכונים:
1. היא מייצרת שדה מגנטי חזק, שדועך עד למרחק כ- 60 ס"מ עד לרקע. פחות מזה מסוכן.
2. ההיבהובים של מנורת הפלואורסצנט עלולים לגרום באדם רגיש לכך, התקפים אפילפטיים.
כל הפלואורסצנט מסוכנות, ההבדל בעוצמת השדה המגנטי, רק בהספק המנורה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון08/08/20091. טרם ראיתי שימוש בנורה במרחק קטן מ-60 ס"מ.
2. נדיר מאד.
יחד עם זאת, הנורה חסכונית מאד ומה שיותר חשוב (לי לפחות, מנקודת מבט הנדסית) היא החימום המועט ביותר שהיא גורמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של אירית
ד"ר זמיר שליט"א08/08/2009אם יורשה לי להוסיף: כביולוג: נורת פלואורסצנט גם גורמת לתנודות מהירות בזרם החשמל, ומעבירה זאת לרשת בבית, וזה נקרא "חשמל מלוכלך", הניכר גם בשדה המגנטי קרוב לנורה, . בעת שהייה באיזור קרוב לנורה זו אדם נחשף גם ל-"חשמל המלוכלך" וזה גורם שיבושים לגלי המוח, לעלייה ברמת הסוכר, ויתכן להתפתחות סוכרת, וכן להתפתחות מחלות עצבים, כגון אלצהיימר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה אלקטרומגנטי מרכב היברידיירון07/08/2009
האם נבדק אי פעם הסיכון שעלול להיגרם מהשדה האלקטרומגנטי שנוצר במנוע החשמלי במכונית היברידית ? האם יש סיכון בנושא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה אלמ"ג מרכב היברידי
ד"ר זמיר שליט"א08/08/2009כבר דובר על כך בפורום זה: מדידות של שניים, מהם עמיתנו ד"ר דני וולף, הראון במכונית היברידית שדה מגנטי של כ- 55 מיליגאוס.
גם בחלק ממכוניות על מנוע בנזין יש שדות מגנטיים ניכרים, אבל זה שונה בהתאם למודל, ליצרן, וכיוב'. במכונית יוקרה אחת אני מדדתי 40 מיליגאוס.
אני עדיין לא מדדתי במכונית כזאת. אם תביא אלי, אוכל למדוד במקום בתנאים שונים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכשיר שיקוף מסרטן אוכל?אבי כהן07/08/2009
עברתי בתחנה המרכזית בירושלים ויש שם מכשיר שיקוף לצערי הייתי חייב להעביר את עגלת הקניות שהכילה מזון .השאלה שלי האם המכשיר מסרטן אוכל ? תוכלת עגלת הקניות הייתה בעיקר מוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מכשיר שיקוף
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2009מכשיר השיקוף אינו גורם למוצרי מזון להיות מסרטנים.
הסר דאגה מליבך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה דרך קיר גבסאירית07/08/2009
חדר העבודה של בעלי צמוד בקיר משותף לחדר השינה של בני. המיטה של הבן צמודה לקיר המשותף, ומהצד השני של הקיר- שולחן העבודה של בעלי צמוד לאותו קיר. הקיר המפריד הוא מגבס.
לבעלי על השולחן ראוטר של בזק (חוטי) ומחשב נייד.
האם קיר הגבס משמעותי להקטנת הקרינה?
במידה ולא- האם 60 ס'מ מרחק מהמכשירים מספק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה דרך קיר גבס
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2009ראוטר חוטי אינו משדר לאוויר, כך שאין בעייה איתו.
אם המחשב הנייד מחובר לראוטר החוטי, אין בעייה.
לשדה המגנטי מהמחשב הנייד, 60 ס"מ מרחק ביטחון, מספיק, כדאי יותר, אם אפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת השמשאורי06/08/2009
יש לי כמה שאלות שדי מדאיגות אותי:
1.מדוע אומרים להסתובב עם כובע בשמש? חתיכת בד עוצרת את הקרינה המסוכנת? אני בספק!
קרינת גמא עוברת בד בקלות רבה, אז כובע מגן רק ממה שבמילא פחות מסוכן! (אם אני טועה, תקנו אותי...)
2.הלכתי בשמש יוקדת (עם כובע) במשך זמן מה לא ארוך אבל הרגשתי שזה "שורף לי את המוח"..
אם כי זה מצחיק כי הייתי בתותחנים שם נחשפתי 3 שנים לשמש.. מעניין כשבעיה מעסיקה אותך נראה לך ש"הלך עליך" אחרי שקרה משהו חד פעמי, וישר אתה מרגיש גם כאב פסיכולוגי.
מצטער על אורך ההודעה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת השמש
ד"ר זמיר שליט"א07/08/20091.הכובע עוצר את קרינת העל סגול. הוא אינו עוצר קרינות כמו גאמא, קרינה קוסמית ואחרות
2. מה שהרגשת בשמש היוקדת היה כנראה ממקור קרינה ניסתר, או מהסלולרי שאתה לא מפסיק לדבר בו. גם הגורם הפסיכולוגי עלול לשחק כאן.
צוותים מנוחה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאור06/08/2009
שלום,
ברשותי 2 שאלות:
1) יש ברשותי נתב אלחוטי הנמצא בחדר של אחותי. באיזה מרחק חשוב לשים את הראוטר ממנה על מנת שהמרחק יהיה בטוח לגמרי?
2) אני נמצא בממד ובתוך החדר שלי יש מחשב נייד שאני שם אותו על כסא והכסא ליד המיטה שלי כל הזמן גם בשינה. עכשיו בעקרון כל פעם לפני השינה התחלתי לכבות את ההתקן אינטרנט בעזרת כפתור יעודי שמכבה גם את הבלוטוס בן זמנית. מה המרחק התקין בו כדאי לשים את המחשב הנייד? והאם כאשר אני הולך לישון אני מכבה את ההתקנים האלחוטיים כמו שרשמתי האם זה בטוח לישון לידו כשהוא דולק ומחובר לחשמל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה נוספת
אור07/08/2009אני שנים גר בממד. רק לאחרונה גיליתי על עניין גז הראדון. כששוחחתי על כך עם הורי, הם טענו כי גם אמרו להם בעבר שאין לי סכנה בחדר כזה וגם בכל זאת הזמינו בדיקה של גז ראדון בחדרי. אני אכן זוכר קופסה שחורה קטנה שהייתה בחדרי מספר חודשים והורי אז סיפרו לי שזה על מנת לבדוק דברים אחרים כי לא רצו להפחיד אותי. הבדיקה עצמה יצאה תקינה.
אני עדיין מפחד מהעניין ונשמע כאילו שמו אותי בחדר שאני חייב לעבור ממנו במהירות. מה דעתכם?
יש לציין שאני בחדר הזה כבר כ-15 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2009בממד יוצא גז ראדון כל הזמן מהבטון. אם הממד מאוורר, הגז מתנדף ויוצא. אם הממד לא מאוורר, הראדון דועך לאיזוטופים קטנים יותר, שחלקם יציבים ונשארים זמן רב, הם נצמדים לחלקיקי אבק ויורדים לרצפה. כשאתה מטאטא, אתה נושם אבק עם איזוטופים רדיואקטיביים. לכן צריך לשאוב את הרצפה \ שטיחים וכיוב'.
יש לאוורר את הממד היטב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... אם
אור07/08/2009אם הממ"ד בדרך כלל עם חלון פתוח... אולי בחורף הוא סגור אבל גם אני זוכר שבלילות תמיד אני משאיר רווח קטן בחלון זה בסדר? בקיץ אני כל הזמן עם מאוור וחלון פתוח אז בטוח זה טוב.. השאלה מה בחורף... האם זה תקין לפי איך שסיפרתי?
דבר נוסף-האם התקן הקרינה המותרת הוא היה דומה ללפני כמה שנים בערך לפני 8 שנים? כי אז עשו לי את הבדיקה והיא נמצאה תקינה בזמנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
ד"ר זמיר שליט"א07/08/20091. מרחק ביטחון מהנתב הוא כ- 60 ס"מ, אבל אם אפשר יותר, הרי זה משובח.
2. המחשב הנייד ממרחק 60 ס"מ בטוח גם כן, אבל, כשמכשיר חשמלי מחובר לשקע, ואיפילו אינו פועל, לאורך הכבל יש שדה חשמלי. כדאי להרחיק אותו מהגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לכבל חשמל
אור07/08/2009אצלי יש 2 שקעים שצמודים למיטה משני הכיוונים כאשר בלילה שניהם מחוברים למכשירים. אחד השקעים קרוב כחצי מטר לראש והשני כחצי מטר לרגליים. המכשירים שמחוברים לשקעים רחוקים ממני.
האם זה תקין ואם לא מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
ד"ר זמיר שליט"א08/08/20091. מרחק בטוח החל מ- 60 ס"מצ, אבל אם אפשר יותר, אקדם זאת בברכה.
2. השאלה נשמעת מוכרת, ויתכן שעניתי עליה. העיקרון, תרחיק כמה שיותר מהגוף. לידיעתך, כל מכשיר חשמלי המחובר לשקע, מקרין יחד עם הכבל שלו שדה חשמלי, בגלל הפרש המתחים. אי לכך תרחיק כמה שיותר, ואל תשים במרחק מינימלי, אלא כמה שיותר רחוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבערן06/08/2009
מס שאלות ברשותכם
1. טלפון נייד דור 3.5 של סמסונג -מבחינת הקרינה שהמכשיר מקרין בטיחותי פחות ממכשיר דור 2 או 3 ? המכשיר הוא מכשיר מגע יש משמעות ?
2.
ברשותי מודם נתב אלחוטי ADSL דגם D LINK 265 OU של חברת בזק
האם לעובדה כי מדובר גם בנתב וגם במודם במכישר אחד יש משמעות לעניין הקרינה?
כאשר אני משתמש במחשב -רגלי 110 סמ מרחק מהנתב/מודם ומיטת השינה 170 וקצת מרחק מהמכשיר האם הטווח בטוח בשני המקרים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של David
ד"ר זמיר שליט"א06/08/20091. עוצמת הקרינה תלוייה בעיקר במידה שהשרת קולט אותך, לכן במקום פתוח תהיה קליטה טובה, והשרת יורה לטלפון שלך לשדר חלש, לא כדי לשמור על המוח שלך אלא כדי לחסוך בבטריה. לעומת זאת כשתרד למרתף הארמון שלך, או במעלית בין הקומות בארמון, הקליטה תהיה אפסית, ואז הקרינה מהטלפון תהיה מקסימלית. המגע כמעט לא משנה כלום, והקרינה המועטת מתקבלת באצבע, שם היא כמעט לא יכולה להזיק.
2. יש משמעות, אבל אם תתרחק מהם לפחות 60 ס"מ תהיה בטוח.
המרחקים שתיארת נראים בטוחים, אבל אם החדר קטן, כדרי להעביר אותם לחדר העבודה (אם יש).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ערן06/08/2009ד"ר זמיר תודה רבה על תשובתך המהירה .
הגודל של החדר 375*340 - עמדת המחשב רחוקה כמו שצינתי עד 170 סמ ממיטת השינה
ובזמן עבודה מול המחשב אני יושב מרחק מהנתב שהוא גם מודם 110 סמ
האם המרחקים בטוחים מספיק לדעתך ?
תודה דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDavid
ד"ר זמיר שליט"א06/08/2009המרחקים מהמיכשור מספיקים.
תמיד טוב להוסיף קצת אם אפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אפשרית ?מאיה06/08/2009
שלום רב,
בעבודה אני מחנה בחניון תת קרקעי צמוד לחדר חשמל וחדר שנאים .ממה שלמדתי מהפורום המכובד הוא שבקרבת החדרים הללו רמות הקרינה נוסקות מאוד.
שאלותי הם :
האם יש משמעות שהרכב עומד שם מבחינת קרינה שהוא "סופג" (אני יודעת שהוא לא תא חי שניתן לפגוע ברקמות או בdna שלו אבל בכל זאת...) והאם כשאני נכנסת לרכב בסוף היום יש משמעות חניה ליד מקום פולט קרינה?
האם בזה שאני שוהה שם דקות ספורות ביום (חניה ויציאה /כניסה לרכב) יש משמעות מבחינתי מבחינת ספיגת הקרינה בסוף?
שאלה נוספת היא האם דברי מזון המושארים ברכב (פירות /ירקות בקבוקי מים וכו') יכולים לקלוט את הקרינה הקיימת שם ?
מה שמוביל אותי לעוד שאלה - האם בעת בדיקת רנטגן הקיימת בשדות התעופה לחפצים זה בטוח להעביר מוצרי מזון הקיימים בתיק? אבקות חלב לתינוקות?
בתודה מראש על ,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה לכל השאלות היא שלילית.
רם דישון06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגלנטלייייי06/08/2009
שלום אני לפני כמה ימים חיממתי אוכל במיקרול,וכאשר האוכל הפסיק להיתחמם והמיקרוגל הפסיק לעבוד,(אבל היה דלוק) אז פתחתי את הדלת של המיקרוגל וכאשר באתי להוציא את האוכל אז הכנסתי למיקרוגל גם את הפלאפון שלי וביחד הוצאתי את האוכל.
רציתי לישאול האם כתוצאה מכך יכלה ליהיות קרינה? המיקרוגל היה דלוק אבל הדלת הייתה פתוחה והוא הפסיק לעבוד. ובנוסף לכך, מאותו היום אני מרגישה בחילות וסחרחורות. האם יכול ליהיות מצב שיש קרינה או שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה שום דבר.
רם דישון06/08/2009הסירי דאגה מליבך. התופעות מהן את סובלת אינן קשורות כלל לאירוע הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smart bokחיים יוסף05/08/2009
שלום
רציתי לדעת מה ההשפעה של הקופסא החכמה של סימנס שמשווקת על ידי אורנג
הקופסא מנתבת גם את האינטרנט וגם את הטלפון הקווי היא מחוברת לקיר וממנה הכל אל חוטי
כמובן שבאתר של אורנג כתוב שהקופסא עומדת בתקנים אך ברצוני להבין את ההשפעה
על חיי בעתיד .,...
אשמח לדעת אם אתם ממליצים להימנע או ???
תודה חיים יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMART BOX
ד"ר זמיר שליט"א05/08/2009אם בקופסא יש רק צומת של כבלי תיקשורת, הקרינה ממנה (שדה חשמלי) צריכה להיות נמוכה.
אבל כדי לךדעת ברור, כדאי למדוד.
תוכל להתקשר אתי, להשאלת מכשיר למדידה עצמית.
כל טוב
זמיר
035747527* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את ההודעה
רות06/08/2009אני רואה שההודעה מלפני שנה, האם יש יותר מידע אודות ה SMARTBOX?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול קל בתאריך....
רות06/08/2009אני רואה שההודעה מלפני יומיים.....
בכל זאת,
אם יש מידע- תודה,
חברה מתחרה לאורנג' ב"טוב ליבה" עידכנה אותי שאם אני רוצה לקבל סרטן עם השירותים של אורנג'- אז להתחבר אליהם.
הפחדה או מידע מבוסס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול...
ד"ר זמיר שליט"א06/08/2009החברה המתחרה עלולה גם היא לגרום לך לסרטן,
אבל הם מעוניינים קודם לקבל כסף ממך תמורת שירות נדיב זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול קל...
ד"ר זמיר שליט"א06/11/2009אנא שתפי אותנו בהודעה איזה שירות של אורנג' הציעו לך ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
ד"ר זמיר שליט"א06/08/2009הכי כדאי זה למדוד את הקרינה ממנה.
אף פעם לא יודעים מה הכניסו בפנים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה טווח קרינה נורמלי?
יוני03/11/2009מקוסא כמו ה SmartBox?
עם איזה מכשיר אני אמור למדוד?
האם מכשיר למדידת ה wifi הוא יהיה יעיל גם למדידת קרינה מסלולר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלות מנוסחות גרוע.
רם דישון03/11/2009מכשיר המיועד לשימוש ביתי אמור לשדר 17-20 דב"מ. (מקווה שזה אומר לך משהו).
טווח הבטחון ממכשיר כזה הוא מטר אחד.
ניתן למדוד את עוצמת הקרינה שלו בעזרת כל מכשיר שמודד קרינה בתחום רחב.
מכשיר למדידת WIFI אמור להיות יעיל גם למדידת קרינה מסלולר. תוכל לנצל אותו גם למדידת קרינה של המיקרוגל שלך, הוא פועל באותם תדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
ד"ר זמיר שליט"א05/11/2009האמת נשארה אותו דבר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ובענייני תינוקותרננה05/08/2009
מוצץ ובקבוק שאינם מכילים ביספנול A וכתוב שצריך להרתיחם משך 5 דקות. האם לעשות זאת או שעדיף לנקות טוב במים פושרים מאחר וזה לא החומר היחידי המזיק שמשתחרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובענייני תינוקות
ד"ר זמיר שליט"א05/08/2009תרתיחי פעמיים 5 דקות, כל פעם, ותחליפי את המים בכל פעם, ואז, ליבוש, והכי חשוב -.
הסירי דאגה מליבך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
מאיה09/08/2009xאוי אז אם נתתי לה את המוצצים לאחר שטיפה במים פושרים בלבד, זה לא טוב בעצם? חשבתי שלא טוב להרתיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
ד"ר זמיר שליט"א09/08/2009אין לך מה לדאוג, אנחנו חיים בסביבה כל כך מזוהמת שזה הרבה לא משנה,
אבל, כדי להרגיש יותר טוב, תתחילי להרתיח את המוצצים, לפחות עד שהתינוקת תהיה בת שנה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009לא נורא, אם לא הרתחת בעבר, אבל מעכשיו תתחילי להרתיח.
זה גם חשוב לחטא את המוצץ מכל מיני גורמי מחלה בהאים מהסביבה, ילד הביא מהגן, וכיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים בתנוררננה05/08/2009
האם שימוש בנייר לבן דק כזה שנקרא נדמה לי נייר אפיה הוא לא בריא? משחרר בתנור חומרים לא טובים? ומה בדבר נייר כסף שנקרא נדמה לי נייר אלומניום- אפשר להתשתמש בו בתנור ללא חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים בתנור
ד"ר זמיר שליט"א06/08/2009לגבי נייר לבן, עקרונית לא צריך להיות סיכון, אבל איני יודע אם לא מספיגים אותו בחומרים שעלולים לסכן את המשתמש, לכן תשובתי לא מסוכמת.
באשר לנייר אלומיניום, כמו כל מתכת אחרת לא מומלצים לשימוש במיקרוגל. הם עלולים להפריע לפעולת התנור, ומהחימום עם נייר הכסף, עלול להיות זיהום האוכל במתכת.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתמישהי05/08/2009
האם יש סכנה לגור במרחק של כ-110 מטר ממקום בו מרוכזות במקום אחד 3 אנטנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. ראי בשאלות נפוצות.
רם דישון05/08/20092. ניתן למדוד. צרי קשר עם ד"ר זמיר שליטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביספנולקטיה04/08/2009
שלום!
תודה על הפורום ותשובות מלומדות.
בתי בת 4 חודשים, מאז שהיא בת חודשיים היא מקבלת בקבוק בערב עם חלב שאוב. אני מקפידה לקנות בקבוקים שאינם מכילים בינספול A ( לפחות זה מה שרשום על האריזה).
לאחרונה אני קונה בקבוקים של חברת"TOMMEE TIPPEE שכתוב על האריזה בינספול A 0%.
נתקלתי בכמה כתבות באינטרנט שהם אכן מכילים בינספול. הם עשויים מפוליפרופילין. מקפידה להחליף בקבוקים לחדשים בתדירות גבוה. לפני שימוש ראשון שמה במים רותחים ל-5 דקות( לפי הוראות היצרן) ואחרי שימוש ראשוני אחרי שטיפה פשוט שופחת על הבקבוק ופיטמה מים רותחים. מצד אחר לא נראה לי שחברה ענקית תרשום על מוצריה ללא ביניספול והמוצרים אכן יכילו את החומר. השאלה היא כזאת, נצא מתוך זה שחלילה הבקבוקים אכן מכילים את ביניספול A, האם יתכן ונגרם נזק לילדה משימוש בבקבוקים במשך חודשיים על בסיס פעם ביום?
תודה
דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי קטיה
מאיה05/08/2009אתייחס לשאלה שלך לפני שהמומחים יענו.
גם במידה והבקבוקים אכן מכילים אחוז מסויים של ביפסינול A למרות שלא נראה לי יש הרבה בקבוקים לתינוקות שעשויים פולי פרופולין בגלל שהחומר אינו מכיל ביפסינול A
חברת AVENT שמייצרת את הבקבוקים הכי טובים והיא חברה גדולה לפני שהם החליפו לפלסטיק שאינו מכיל ביפסינול A. הבקבוקים שלהם הכילו הכי הרבה ביפסינול מכל חברה אחרת. ורוב האנשים בארץ ובהרבה ארצות אחרות השתמשו ומשתמשים עדיין בבקבוקים. אפילו תסתכלי באתר שלהם הם עדיין מייצרים את הבקבוקים עם הביפסינול A והם טוענים שהבקבוק בטוח לגמרי כל עוד אינו שחוק או שבור.
לפי מה שכתבת את מחליפה בקבוקים כאשר נשחקים. כמו שדאמרתי המומחים יענו לך במקצועיות והם באמת הכי מקצועיים שיש. אך בינתיים הייתי מייעצת לך להסיר דאגה מליבך.
פעם גם שאלתי על הנושא ומישהו שמבין בעניין אמר לי שבכדי שאדם או ילד יפגעו מהביפסינול אותו אדם צריך לשתות מהבקבוק כל החיים כיוון שאם ויוצאת כמות מסויימת של החומר לנוזל אז היא נורא מזערית.
עצה אישית- גם אני הייתי דואגת להכל כאשר היעיתי במצבך. כנראה זה טבעי. אך זה עובר. וכאשר בתך תגדל קצת ועוד כמה חודשים היא תתחיל לזחול ולקחת הכל לפה שלה אז תביני שמה שדאגת לו עד עכשיו זה כלום לעומת מה שהיא מכניסה עכשיו לפה שלה. בקבוקי פלסטיק ישנים צעצועי פלסטיק שחוקים. הם לא יותר טובים מהבקבוקים שאת מדברת עליהם. אבל רק ככה הילדים מתפתחים כנראה זה הטבע להכניס הכל לפה ולהתנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביספנול
ד"ר זמיר שליט"א05/08/2009לדאוג זה טוב, אולם שימי את הדברים בפרופורציה.
בודאי יש עקבת ביספנול בבקבוקי הפוליפרופילן, אבל עם הרתחות, אז העקבות האל נעשים הרבה יותר קטים, ומעשית אין שם ביספנול.
קחי בחשבון שהתינוקת, כמו כולנו, נושמת אוויר שיש בו זיהומים שלא תרצי לדעת, מפליטות מפעלי תעשייה, מפליטת מכונית, ועוד מיפגעים סביבתיים, שחלקם מגיעים לחלב אם או חלב פרה, והילדה שותה א זה, כך שעיקבות הביספנול מהווים גורם אפסי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בסלולרי במעליתקובי04/08/2009
שלום,
רציתי לדעת אם אדם שמקיים שיחה בסלולרי בתוך המעלית ונמצא לידי כ30 ס"מ , האם זה יכול להזיק לי באיזשהו אופן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברגע שהנייד לא ליד האוזן שלך,
רם דישון05/08/2009המצב כבר יותר טוב, כי הקרינה דועכת מהר.
ככלל, כדאי להמעיט ככל שניתן משיחות סלולריות במעלית. הנייד משדר אז במלוא הספקו, וזה גרוע.
ממקרה חד-פעמי אין נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)