מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזנית עם צינור אוויראיתי27/08/2009
ד"ר זמיר שלום,
רציתי לדעת האם ישנה הערכה מעודכנת וקצת יותר מדוייקת על מועד ההגעה של האוזניות עם הצינור אוויר לארץ?
כמו-כן האם באוזניות יש מיקרופון מובנה?
אם לא, האם הצורך בלהחזיק את הטלפון קרוב מספיק בשביל שישמעו אותי מדבר אינה מקזזת את ההשפעות החיוביות מאוד של הצינור אוויר?
אשמח מאוד לשמוע את דעתך מכיוון שאני מתלבט לגבי רכישת אוזנייה לאור דיבור נרחב בסלולרי.
(האפשרות השנייה שאני שוקל היא אוזניית bluetooth, כאשר אלבש אותה רק בזמן השימוש.)
תודה מראש,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראה בשאלות נפוצות.
רם דישון27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתי27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידעדי26/08/2009
האם זה נכון שאסור לשים מחשב נייד על הברכיים בגלל הקרינה??ועד כמה זה באמת מסוכן לבריאות?
ועוד דבר,האם זה שאני שמה את המחשב על קופסאת קרטון קשיחה ואת הקרטון על הברכיים זה בסדר??זה חוסם את הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א27/08/2009המחשב הנייד, כמו כל מכשיר המופעל בחשמל, יוצר שדה מגנטי ניכר, כ- 10 מיליגאוס, וזה גורם לבעיות בריאותיות, שחלקן מיידיות, וחלקן מתבטאות עם הזמן כמחלות עצבים סרטן ועוד. המשרד להגנת הסביבה מרשה סף חשיפת הציבור ל- 2 מיליגאוס ל- 24 שעות. בודאי אינך עובדת במחשב 24 שעות, אבל גם כל יום כמה שעות גורמות לנזקים עלולים להצטבר עם הזמן. נוסיף לכך קרינת שידור, שעלולה להיות חזקה בעת שאת גולשת, והרי שניים במחיר אחד...
הקרטון אינו עוצר את השדה המגנטי, גם סלעים כמעט לא עוצרים אותה, אלא לוחות סגסוגת מתכות, כבדים מאד (ויקרים).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחן כחוצץ
איתי27/08/2009אז לפי הודעתך הקודמת, גם שולחן עבודה כחוצץ אינו מספק (מכיוון שאינו לוח סגסוגת).
הבנתי נכון?
(אני שואל מכיוון שאני עובד שעות רבות ביום עם מחשב)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחן כחוצץ
איתי27/08/2009אז לפי הודעתך הקודמת, גם שולחן עבודה כחוצץ אינו מספק (מכיוון שאינו לוח סגסוגת).
הבנתי נכון?
(אני שואל מכיוון שאני עובד שעות רבות ביום עם מחשב)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתרון השולחן הוא במרווח שהוא יוצר
רם דישון27/08/2009בין המחשב לגוף. מאחר והשדה דועך לפי ריבוע המרחק, הרי שעשרות הסנטימטרים במקרה זה דיים להקטין את החשיפה לשדה המגנטי בצורה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בעבודה מול נייד
בועז04/09/2009לפני כמה ימים קניתי נייד ואף על פי שכבר עבדתי בעבר היותר רחוק עם נייד, משום מה יש לי כאב ראש קל בעבודה עם הנייד כמה דקות אחרי שאני מתחיל לעבוד. הכאב עובר במשך שעה בערך אחרי שסיימתי לעבוד עם המחשב. זה לא נראה לי פסיכוסומטי כי אני עובד במחשבים כבר לא מעט שנים וכל היום מול מחשב למעשה (נייד, בעבודה וגם בבית).
יכול להיות שזה מהקרינה המגנטית שתוארה?
אני מבין שרדיד אלומיניום לא חוסם את הקרינה, בניגוד לקרינה סלולארית?
מה כן חוסם אותה ואיפה אפשר להשיג, אם זה בכלל ריאלי לאדם פרטי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בעבודה מול נייד
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009זה לא נדמה לך. זה לא פסיכוסומטי, זה אמיתי, אתה כנראה פיתחת רגישות יתר אלקטרומגנטית, ויש לך "מתנה" לכל החיים. ואני מתייחס לכך בחומרה. זו אלרגיה שסימניה דומים לאלרגיה מפרחים, מדגים וכיוב'.
הנייד גם מייצר שדה מגנטי ניכר, וגם משדר באופן ניכר, בעת שאתה גולש, או שולח דוא"ל, וזו קרינת שידור בתדרי רדיו, בלשון מקצועית RFR. זו עלולה להיות חזקה. אתה עכשיו מגיב כמו אלרגי, ונקווה שזה לא יתפתח.
המגן הטוב ביותר הוא המרחק, הקרינה דועכת לפי ריבוע המרחק. יש הגנה על ידי לוחות סגסוגת מתכת, שהיו פעם כמו שריון של זלדה, וכיום יותר דקים, אבל יקרים למדי.
לכן פשוט שמור מרחק. קנה לך מיקלדת קטנה לנייד, ועכבר קטן (אפשר גם רגיל) וכך תוכל לעבוד במרחק סביר מהנייד, ולהימנע מהחשיפה לקרינות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחן כחוצץ
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009שולחן אינו חוצץ בינך והשדה המגנטי מהמחשב, נהפוך הוא.
רק המרחק יגן עליך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדיבורית לרכב מול טלפון קבועאירה26/08/2009
שלום רב
יש לי 2 שאלות:
1. במה עדיף להשתמש בתוך הרכב: דיבורית בלוטוס לרכב (לא בתוך האוזן) או טלפון קבוע המותקן ברכב? האם יש הבדל?
2. במידה ומותקנת דיבורית בלותוס לרכב (וגם טלפון קבוע לרכב) האם ישנה קרינה מהם גם בזמן שלא מדברים?
תודה מראש
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
אירה26/08/2009שמעתי שאוזניה רגילה (עם חוט) עדיפה על אוזנית בלותוס לפלפאון, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
אירה26/08/2009שמעתי שאוזניה רגילה (עם חוט) עדיפה על אוזנית בלותוס לפלפאון, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון26/08/20091. דיבורית קבועה עדיפה על דיבורית בלותות'.
2. אין הבדל משמעותי בין אוזנית תלותות' לאוזניה חוטית. חוטית מעבירה עוצמה יותר גבוה אבל בזמן השיחה בלבד. אוזנית בלותות' משדרת כל הזמן עוצמה יותר נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה משנה איזה מיקרו?תמי26/08/2009
בעלי קנה מיקרו של חברת KUPPER שמיוצר בסין, ראיתי שאתם אומרים שאין בעיה עם חימום אוכל במיקרו, האם זה משנה סוג המיקרו או החברה? כי אני אינני מכירה את החברה הזאת (למרות שבעלי טוען שהיא מוכרת). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו איננו בעייתי
ד``ר דני וולף26/08/2009בעבר היה טרנד למדוד קרינה של מיקרו, ויש הרבה שהתפרנסו מכך בכבוד, אולם האמת שמיקרו, באופן פרדוקסלי הוא אחד הגורמים הפחות מקרינים. אם לא מתקרבים למיקרו במשך זמן הבישול, הקרינה זניחה ולא משנה באיזה מיקרו מדובר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה26/08/2009
שלום רב,
האם השנאי והמכשיר עצמו של שח"ל לקריאת מצוקה מקרינים חזק? מה מהמרחק שצריך לשמור מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 50 ס"מ מספיק
ד``ר דני וולף26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות אלחוטיות וקרינהזיו26/08/2009
שלום, אני מתכנן לרכוש אוזניות אלחוטיות לטלויזיה (לא לסלולרי) הפועלות בשידור אינפרא אדום, ורציתי לשאול האם בהספק ובשיטת השידור של המשדר אל האוזניות ישנה סכנת קרינה, והאם עדיף להמנע, או שהאביזר בטוח לשימוש גם שעות ארוכות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפרה אדום לא מקרין
ד``ר דני וולף26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידמישהי26/08/2009
האם שימוש במחשב נייד יכול לגרום לבעיות פוריות או עקרות אצל נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א26/08/2009אם את מחזיקה את הנייד על הרגליים, זה לא מוסיף בריאות או פוריות.
המחשב מייצר שדה מגנטי ניכר כ- 10 מיליגאוס, כאשר משרד איכ"ס מאשר חשיפת הציבור ל- 24 שעות לשדה מגנטי של 2 מיליגאוס. בנוסף, בעת קשר לשרת כלשהו, הנייד משדר, וקרינתו מגיעה אלייך יותר חזק מקרינת אנטנה במרחק 100 מטר. זה בדוק.
יש להרחיק את הנייד מהגוף, וכדאי לעבוד על שולחן, עם עוד מקלדת קטנה, ועכבר קטן. כך גם אני עובד.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בממ"דגלי26/08/2009
למומחים שלום רב,
בביתי, שנבנה בשנת 2004 ישנו ממ"ד בקומת הקרקע שמשמש את ילדיי כחדר משחקים.
הם מבלים שם בממוצע 1-2 שעות ביום (לא רצוף).
קצת אחרי שסיימו את בנייתו של הבית עשינו בדיקת ראדון (במסגרתה אטמנו את החדר והבודק הניח משהו למשך כשלושה ימים) והתוצאה יצאה תקינה.
יש לציין כי דלת הממ"ד פתוחה תמיד ואני גם דואגת לפתוח את החלון אחת ליומיים לפחות.
האם בדיקה כזו היא מהימנה מספיק על מנת להשאיר את החדר כחדר משחקים עבור הילדים ללא חשש? האם יש לחזור על הבדיקה מדי כמה שנים?
שאלה נוספת:
ילדיי ישנים בקומה השנייה ואילו במרחק שלפי אומדני הוא כ- 30-40 מטר מקיר חדרם ישנם עמודי חשמל(לא נראים כאלה של מתח גבוה, יותר כמו קווי חשמל שכונתיים - 3 חוטים מכל צד), האם זהו מרחק בטוח מבחינת שדה אלקטרו מגנטי?
אודה מאוד לתשובותיכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתם על שאלתי,
גלי27/08/2009אודה לתשובה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגז ראדון בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א27/08/2009מצטער שלא ענינו מייד, כי לחברי המלומדים ולי יש עיסוקים מקצועיים אחרים, הדורשים גם הם את שלהם.
ולעניין: הממ"ד שלך מאוורר כראוי, אי לכך הסירי דאגה מליבך.
מה שאני בכל זאת מייעץ, זה לשאוב את האבק שם מהרצפה \ שטיח \ אצטבאות, כי הראדון דועך לאיזוטופים יותר קטנים, שחלקם יציבים, נצמדים לחלקיקי אבק, ושוקעים לרצפה.
אמנם הסיכון קטן, אבל בכל זאת קיים, כך תקטיני את הסיכון עוד יור.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה לגביי
גלי28/08/2009החלק השני של שאלתי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה מהימנה מאוד אין צורך לבדוק ע
ד``ר דני וולף28/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע מזיק?מאיה26/08/2009
מומחים נכבדים שלום,
בביתנו יש לול לתינוק אשר על המעקה שלו יש הדפס גדול בצבע זהב עם השם של החברה שיצרה את הלול. כאשר בני עומד בלול ידיו מונחות על ההדפס ובגלל שיוצאות לו שיניים הוא נוטה לנשוך ולמצוץ את המעקה של הלול ובכך ההדפס נמחק יותר ויותר.
אני קצת מודאגת כיוון שפעם קראתי שצבע זהב מסוכן בעיקר אם הוא יורד בקלות . במקרה שלנו הצבע כולו ירד כיוון שבני מצץ את המעקה של הלול ונגע בו בידיו כאשר לאחר מכן הוא מכניס את ידיו לפה.
האם יש לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך לפורום, לא מזיק
ד``ר דני וולף26/08/2009אין שום מוצר עם תו תקן שיש לו צבע מזיק. והזהב הכי פחות מזיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקום ומנורת חירוםרינת26/08/2009
שלום רב,
האם מכשיר אינטרקום שתלוי בבית (הכוונה לאינטרקום שפותח את דלת הכניסה לבניין) פולט קרינה גם בזמן שלא מדברים או משתמשים בו?
האם מנורת חירום פולטת קרינה בזמן שהיא נמצאת בשקע?
שני המכשירים נמצאים במשך היום ליד ביתי התינוקת.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבאינטרקום קיימת מצלמה
רינת26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה זניחה
ד``ר דני וולף26/08/2009מכשירים אלו עובדים על מתח נמוך מאוד, לא פולטים קרינה, כשלא בשימוש לא פולטים בכלל קרינה, מרחק של 50 ס"מ בטוח מספק. אני רק לא מבין למה צריך לשים מנורת חירום שבדרך כלל לא בשימוש ליד מקומות שנמצאים בהם, זה רק מפריע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה במגבר המשפר קליטה בסלולארליז25/08/2009
שלום,
יש לנו בעיית קליטה בבית. חברת אורנג מציעה לנו מגבר שימוקם בתוך הבית ואמוור לשפר את רמת הקליטה במכשירים.
רמת הקרינה לטענתם היא: 4
האם רמת הקרינה מסוכנת?
אשמח לתשובה
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבקשי מאורנג'
רם דישון25/08/2009תשובה פשוטה לשאלה פשוטה:
מהו הספק השידור של המגבר?
על פי תשובתם אוכל להעריך את רמת הסיכון.
תשובתי תהיה מן הסתם מהו המרחק שיש לשמור מהמגבר שלהם.
דרך אגב, אינני מכיר את המושג "רמת קרינה 4". 4 מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה :-)
מבולבלת26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח...
ד"ר זמיר שליט"א26/08/2009קיבלת תשובה, ראי לעיל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה מטלפון ביתי של אורנגנועם שרון25/08/2009
שלום,
יש לי כרגע בבית אינטרנט עם ראוטר אלחוטי של הוט, ואני שוקל לעבור לטלפון הביתי של אורנג'.
הזהירו אותי שהציוד של אורנג' ממלא את הבית קרינה.
האם יש רגליים לשמועה?
תודה רבה,
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאל את אורנג'
רם דישון25/08/2009מהו הספק השידור של המשדר שלהם (במיליוואטים).
על פי תשובתם אוכל להעריך את רמת הסיכון.
תשובתי תהיה מן הסתם מהו המרחק שיש לשמור מהמשדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת קרינה
נועם שרון26/08/2009שלום רם
אמרו לי שרמת הקרינה של ה"סמארט בוקס" היא 19.4dDm
האם זה הנתון שביקשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
רם דישון26/08/2009שלום נועם,
כן, זה הנתון שביקשתי.
שמור מרחק של מטר אחד ממנו. תוכל גם להתקין אותו קרוב לתקרה, וכך למעשה לא תהיה לך שום מגבלה. יתרון נוסף להתקנה קרוב לתקרה הוא כיסוי טוב יותר של הדירה.
בברכה,
רם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועם שרון27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה - ראוטר / מחשב נייד - חיפוש =מבולבלת25/08/2009
שלום,
עשיתי קצת שיעורי בית בפורום וגיליתי תשובה שתסרה תשובה אחרת.
במקום אחד כתבו שראוטר אלחוטי במרחק 60 ס"מ ומעלה אינו מסוכן וכי הקרינה במרחבי הבית זניחה.
מצד שני ראיתי תשובה שגם בתי הקפה בם יש אינטנט אלחוטי רצוי להמנע מביקור בהם.
אז מה נכון ?
נכון לעכשיו אני מעדיפה ראוטר חוטי (אסתפק בקרינה המהמחשב הנייד, תודה רבה ;-)
אני אני עושה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה - האם אני נוהגת נכון ?
מבולבלת26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ראוטר
ד"ר זמיר שליט"א26/08/2009יש הבדל בין ראוטר ביתי, ותחנות WIFI שמציבים בבית קפה, תחנות רכבת, שדות תעופה.
ראוטר ביתי הרבה יותר חלש. ממנו מרחק 60 ס"מ מספיק בטוח.
אם תרצי להתקין ראוטר קווי, הרי זה משובח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר חוטי עדיף. תודה רבה !!!!
מבולבלת28/08/2009כך גם חשבתי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת הנזק ממכשיר סלולריעפר25/08/2009
שלום לחברי הפורום,
בני, קצין בצה"ל, שליש, קיבל מכשיר מירס והוא מחובר אליו 24 שעות ביממה. כל הפעילות שלו נעשית דרך הטלפון. גם בבית, בחופשה, הוא ממשיך לקבל טלפונים מחיילים ולענות להם.
אני מאד מודאג מכמות הקרינה שיספוג עד תום השרות.
ניסתי לשכנעו שידבר ברמקול אבל זה בעייתי כי אחרים מאזינים ואלו שיחות פרטיות.
מה ניתן לעשות כדי לצמצם את הנזק?
אשמח לקבל את עצתכם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירס מקרין הכי הרבה
ד``ר דני וולף25/08/2009לצערי, אינני איש בשורה היום. מכשיר המירס מקרין החזק ביותר מכל המכשירים הסלולריים בכל הרשתות. לדבר כל כך הרבה במירס, למשך שנים, זה באמת עלול לסכן את בריאותו!
אם לא רוצים להשתמש ברמקול, שהוא האמצעי הטוב ביותר, אפשר באוזניות, רצוי באוזניות בלוטוס, או עם צינור אויר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירס מקרין הכי הרבה
ד"ר זמיר שליט"א26/08/2009אם יורשה לי להוסיף על דברי הטעם של ידידי המלומד ד"ר וולף:
מדדתי קרינה מטלפון מירס של קצין צהל הקרינה הגיעה עד כ- 2,000 מיקרוואט לס"מ רבוע, זה הכי חזק שמדדתי אי פעם.
מכשיר המדידה היה מכוייל בתקן 17025 ISO , כך שאף אחד לא יוכל להגיד מילה על הקריאה.
תוכל להגיד לבנך גם כן להגיע אלי ואמדוד מהטלפון שלו.
זה מסכן את בריאותו, בפרט שהוא שם אותו בכיס, כשהטלפון בכוננות בכיס, הוא משדר כל דקה או קרוב לכך, סיגנל חזק וזה מזיק לפוריות הגבר. לפי נתונים מעודכנים שקיבלתי מעמיתי הצרפתים, זה מביא לירידה כ - 40% באיכות תאי הזרע.
תגיד לבנך, לעבור לאוזניות, או רמקול, (אם אינו מדבר על ענינים שהם סודות צבאיים).
ניתן להתקשר אתי בטלפון לתיאום מדידה 035747527
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם- קרינהשירה24/08/2009
שלום, הייתי רוצה לדעת כמה דברים:
1. מה זה "נחשב" רמת קרינה גבוהה בפלאפון?
2. אם משתמשים באוזניה חוטית (לא בלוטוס) עד כמה זה מפחית את רמת הקרינה?
3. האם גם מטלפון אלחוטי בבית נפלטת קרינה ואיך אפשר לדעת מה הרמה שלה?
4.ודבר אחרון, כאשר משתמשים בפלאפון להודעות, משחקים וכו' כמה קרינה המכשיר פולט?
תודה רבה! =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון24/08/20091. שאלה לא מוגדרת. סלולרי ליד האוזן משדר בעוצמה גבוהה, אבל משתנה כתלות במרחק מהאנטנה הקרקעית. רצוי לקצר בשימוש צמוד לאוזן.
2. שימוש באוזניה חוטית יקטין את הקרינה לאוזן ב- 90%, ז"א רק 10% מהקרינה שהמכשיר פולט תגיע לראש.
3. כן. הדגמים הישנים מקרינים פחות מה-DECT. הדרך לדעת היא רק ע"י מדידה. האלחוטיים פולטים פחות קרינה מסלולריים, ועדיין כדאי לקצר בשימוש בהם.
4. הודעות מועברות בעוצמה מלאה אבל בזמן קצר מאד (מספר שניות לכל היותר). משחקים ושמיעת מוסיקה אינם כרוכים בקרינה כלל. אבל, אחת למספר דקות הסלולרי משדר במשך כמה שניות בהספק מלא, לכן לאורך זמן עדיף להרחיק מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות SAR בפלאפון
יגאל ב"י24/08/2009רציתי לדעת מה האם יש הבדל משמעותי בין רמה של 0.8 ל 1.0
כמה זמן נחשב מסוכן לדיבור בעוצמות כאלה (הכוונה ללא אוזניה).
אני אישית כמובן מצמצם את הדיבר במכשיר למינימום - בממוצע דקה ליום.
אבל בכל זאת אשמח לדעת את דעת המומחים בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון25/08/20091. ההבדל בין 0.8 ל- 1 אינו משמעותי.
2. לא ציינת מהן היחידות ולפי איזו שיטה בוצעה המדידה, לכן לא ניתן לענות. בכל מקרה, SAR אינו מדד מדעי.
3. בדקה ליום בממוצע (ז"א שיש ימים עם פחות), ועל פי הידע העכשוי, אין סיכון גם בדיבור ללא אזניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1- 0.8 היחידות הם watts/kilogram
יגאל ב"י27/08/2009האם עדיין אין הבדל משמעותי בין 1 ל 0.8 ?
אפשר להגיע לערכים ע"י חיפוש בגוגל, למשל:
Nokia SAR Information* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי, מדידת ה- SAR איננה משמעותית.
רם דישון27/08/2009היא מתייחסת לגוף ערטילאי.
בגדול, כל הטלפונים הסלולריים משדרים בהספק מקסימלי דומה, ולכן אין חשיבות למדידת SAR, שתלוי איך בדיוק מחזיקים את הטלפון ואיך מורכת האנטנה שלו בפנים.
בכל מקרה, ההבדל בין 0.8 ל-1 אינו משמעותי.
בנוסף, יש שתי שיטות שונות למדידת SAR. איזו מהן נכונה יותר? אני איני יודע.
עצתי: עזוב את ה- SAR והשתמש באוזניות אקוסטיות (עם צינור אויר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
יגאל ב"י27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)