מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתב של בזק שהוא גם מודםערן03/08/2009
ברשותי מודם נתב אלחוטי ADSL דגם aztech dsl 600ew-
1. האם לעובדה כי מדובר גם בנתב וגם במודם במכישר אחד יש משמעות לעניין הקרינה?
2. מה המרחק הבטוח בשעה שהמכשיר עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון04/08/20091. לא.
2. שמור 60 ס"מ, וליתר בטחון-מטר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית קבועה ברכבמאיה03/08/2009
שלום רב,
התקינו לי ברכב דיבורית ממש מאחורי ההגה כך שבעת נסיעה אני מאוד קרובה לפלאפון.
ברכב של בעלי (בו אנחנו בד"כ נוסעים כמשפחה) התקינו את הדיבורית צמוד למושב של הנוסע ליד הנהג. קרי, לא משנה באיזה רכב אני נוסעת אני די צמודה לסלולר קבוע באוטו.
שאלותי היא :
האם בכלל בדיבור בעת נהיגה בסלולרי קבוע נפלטת קרינה מסוכנת , האם יש משמעות לחלון סגור או פתוח? האם ילדים הנמצאים ברכב מאחור חשופים גם לקרינה?
ברכב של בעלי - המכשיר צמוד לרגל שלי כך שאם אני יושבת "נוח" אני במגע איתו . לעיתים הוא מתחמם והתחושה ממש לא נעימה. האם זה מסוכן?
יש דרך לבדוק את רמת הקרינה במידה ויש?
האם יש הבדל בין שימוש בסלולר בזמן נהיגה - בין המכשיר הרגיל ודיבורית ותושבת של דיבורית ובין דיבורית קבועה? יש משהו שעדיף?
אם אני מכבה את הסלולר הקבוע בזמן נסיעה, אז אין קרינה?
תודה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה שאלות והרבה תשובות.
רם דישון04/08/20091. אם הדיבורית קבועה, וכוללת אנטנה חיצונית, הקרינה בתוך הרכב נמוכה מאד. זהו המצב המועדף.
אם הדיבורית היא בלותות'- המצב שונה. במקרה זה רוב הקרינה נשארת בתוך הרכב, ומיעוטה יוצא החוצה דרך החלונות. כאן הקרינה גבוהה, וזהו המצב הנחות.
2. אין משמעות לחלון סגור או פתוח. הזכוכית שקופה לקרינה.
3. החימום של המכשיר ליד הרגל נגרם ע"י המעגלים והמגבר של המכשיר ולא ע"י הקרינה. החימום הזה חסר סיכון (אם כי אולי לא נוח, אבל לא יותר מזה).
3. ניתן לבדוק את הקרינה בעזרת מודד שד"ר זמיר שליטא משאיל ללא תמורה. אם את מעונינת- צרי קשר אתו, אבל לאור התשובות אני בספק אם יש טעם.
4. אין הבדל משמעותי בין נייד+תושבת לבין דיבורית קבועה. שניהם מועדפים על בלותות'.
5. אם את מכבה את הסלולר הקבוע, בוודאי שאין קרינה, אבל אז השאלה לשם מה בכלל התקנת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה05/08/2009תודה רבה על המענה המפורט.
נרגעתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתשובה שניתנה
רננה05/08/2009האם הבנתי נכון? קראתי את השאלה והתשובות והבנתי שאם מדברים ברכב בנייד אין משמעות לפתיחת חלון? אני תמיד מבקשת מהמדברים לפתוח חלון לידם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון, אין משמעות לחלון, וכדאי
רם דישון05/08/2009ללחוץ על מדברים בנייד (לא דרך דיבורית) לקצר בשיחה ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה05/08/2009תודה רבה על המענה המפורט.
נרגעתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוי מתח גבוה בסמוך לכ"ס הירוקהנעמה03/08/2009
ד"ר שליט"א שלום רב,
אני מתעניינת ברכישת דירה בשכונה הירוקה בכ"ס, כ- 250 מ' מכביש 4, אשר במקביל לו עובר קו מתח גבוה (161Kv), בודק מוסמך מדד 0.2-0.5 מיליגאוס בבדיקה רציפה במגרש.
כמו כן, ע"פ התוכניות של עיריית כ"ס הקו אמור להיות מוטמן באדמה תוך שנתיים.
שאלותיי הן:
1. האם לדעתך אני יכולה להיות שקטה לגבי עוצמת השדה המגנטי במצב הנתון בו הקו עילי?
2. האם מתווה הטמנת הקו חשוב או שבכל מקרה הטמנתו מפחיתה דיו מעוצמת הקרינה?
3. צפוי לקום בי"ס כ 100-150 מ' מהקו, כפי שהוא ממוקם כעת, באם ההטמנה לא תצא לפועל, האם מנסיונך יש מקום להלחם ולמנוע הקמתו כ"כ קרוב?
המון תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח בסמוך...
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009מבחינת קרינה אין לך בעייה.
כאני מעוניין לדעת אם המיגרש במורד הרוח מקו המתח, דהיינו אם קו המתח נמצא ממערב למיגש.
הסיבה, קו מתח מייצר סביבו יוני קורונה, זה משהו שניתן לדמות למי חמצן, רואים בחושך להבה כחולה סביב לקו, ושומעים אותה משהו כמו תססססססס.
אז נוצרים יוני הקורונה, הם עפיםפ ברוח, ונינשמים.
הם גורמים מחלות ריאה, ועם השנים מפיע גם סרטן.
כאי לברר נקודה זו, ולהודיע לי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח גבוה ויוני קורונה
נעמה11/09/2009תודה רבה על התשובה,
אכן השכונה נמצאת מערבית לקו, מעט נמוכה יותר מגובה הכביש (אם יש לכך משמעות)
מה עלינו לבדוק אם כך?
פרט לכך אנחנו מעוניינים לבדוק את תוואי ההטמנה, באלו פרמטרים כדאי לבדוק אותו,
ולמי לפנות בכדי לברר אותו?
בברכה, ותודה מראש,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח גבוה...
ד"ר זמיר שליט"א11/09/2009אם השכונה ממערב לקו, אתם לא חוטפים את יוני הקורונה, שעפים עם הרוח, אבל המרחק הקצר מדאיג אותי.
אני עכשיו בארה"ב, ואני חוזר רק בסוכות.
אז פשוט תשכרו מכשיר מדידה, מ-קולבוקשר, 099553111, (לדבר עם יאיר)תזכירו את שמי, ושהמכשיר שלי בהשכרה, ואתם צריכים דחוף, הוא יתן לכם 50% הנחה, ותצאו עם כ- 90 ש"ח על זה.
כשאתם יודעים מה הקריה של שדה מגנטי, תגידו לי ונמשיך בתהליך, אני אנחה אותכם, בהתאם, לאן לפנות. אלך תפנו ביוזמתכם לחברת החשמל.
כל טוב, ושנה טובה,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יריעות להגנה מפני קרינהערן03/08/2009
שלום
ישנן חברות המציעות יריעות להדבקה על גבי חלונות, ותפקידן להפחית את רמת הקרינה הסלולרית החודרת לבניין. האם אתם מכירים את יעילותן של יריעות אלו? האם יש לכם המלצה לגבי חברה כזו או אחרת?
תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריעה...
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009החברה היא אוקי-דיל 1800275000
המנהל גיורא 0522405372
יש לו יריעות שבולמות קרינה סלולרית מצויין. הוא יודע איזה, ויש לו גם מכשיר מדידה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת אלחוטית ביתית + רשת שכניםערן03/08/2009
שלום,
אנו גרים בקומה ב' של בית משותף בן 3 קומות. בדירתנו רשת אלחוטית, כאשר הנתב מצוי בחדר השינה שלנו ומחובר למחשב העיקרי בסלון ואילו מתאם ה- usb (אני מניח שזו האנטנה הקולטת את הנתב) מצוי בחדר של הילד (ממוקם כ- 4 מטר מחדר השינה שלנו).
כאשר המחשב בחדר הילד פועל, הוא מזהה עוד 3 רשתות אלחוטיות בטווח (בעוצמה 1 -2 מתוך 5 דהיינו: נמוך) של השכן הצמוד, השכן למעלה והשכנה למטה, בהתאמה, אשר מבדיקה שערכתי אינן מכובות כלל גם בלילה:
1. האם יש בכך משום סכנת קרינה/קרינה מוגברת בחדר של הילד שליבמהלך שעות היום ובמהלך הלילה? אם כן- מה ניתן לעשות על מנת להקטינה/לבטלה?
2. האם לעובדה כי המחשב של הילד שלי מכובה ומנותק מהחשמל בלילה - בד"כ מ- 2130 ואילך - יש נפקות כלשהי לסכנת הקרינה מהרשתות האלחוטיות של השכנים? (הנתב אצלנו מכובה כל לילה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה המגיעה מהשכנים ועוברת דרך
רם דישון03/08/2009תקרת בטון מונחתת מאד ומגיעה אליך בעוצמה נמוכה ובלתי מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדפסת אלחוטיתענת02/08/2009
ברצוני לקנות מדפסת אלחוטית עקב בעיית מיקום בחדר . הבנתי גם שהיתרון הוא שאין חוטים שצריך לחבר וזה יכול להיות פתרון מצויין מאותה סיבת של בעיית המיקום . שאלתי היא האם למדפסת אלחוטית רמת קרינה גבוהה ומה צריך להיות המרחק על מנת להפחית את רמת הקרינה .
אשמח לתשובה
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהנחה שהמדפסת קשורה למחשב
רם דישון03/08/2009בפרוטוקול בלותות', ההספק הוא מינימלי ודי לשמור מרחק של 60 ס"מ מהמדפסת.
שימי לב שגם המחשב משדר- כך שגם ממנו יש לשמור מרחק זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ענת03/08/2009אז ממה שאני מבינה זה שאם המדפסת שקשורה למחשב רחוקה 60 ס"מ אז אין מה לדאוג . האם אכן כך ?
מדובר בחדר של הילדים ואני מאוד מודאגת ולכן חשוב לי לברר שאין כל סיכון בעניין לפי שאני קונה. שאלה נוספת במידה ואני מכבה את המדפסת (אלחוטית )כלומר מוציאה מהחשמל האם עדיין קיימת קרינה ?
אשמח לתשובה
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון03/08/20091. אכן כך.
2. ברגע שאת מוציאה את התקע (כנראה די לכבות את המדפסת, ואין צורך להוציא ממש מהתקע, אבל זה דורש בדיקה)- אין שום קרינה. אבל שימי לב- מהמחשב יש. על מנת לכבות את הקרינה מהמחשב, יש לכבות את הבלותות'. זה ניתן לעשות ע"י הסמליל בשורת המשימות ב"חלונות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
ענת04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במחשב נייד בתקופת הריוןלילך02/08/2009
שלום,
אני בחודש שלישי להריוני. כיוון שאני עובדת בביתי על המחשב וישיבה אינטנסיבית מרבית היום מקשה עלי, אני שוקלת לרכוש מחשב נייד על מנת שאוכל לנוח יותר במהלך היום. שאלתי האם שימוש ב"מגש" שולחני יפתור את בעיית הקרינה או האם קיים סיכון (אפילו הקלוש ביותר) בפגיעת העובר..?
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במחשב נייד...
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009המחשב חייב להיות רחוק מהגוף, בפרט מבטן בהריון. מגש שולחני לא ירחיק אותו מספיק מהגוף. אני מציע לעבוד עם מיקלדת נוספת, קטנה וקומפקטית, ועם עכבר רגיל, או קטן המיוחד למחשבים ניידים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמלשלומי02/08/2009
שלום רב,
אני מעוניין לרכוש דירה שבמרחק 10 מטרים ממנה עומד עמוד תאורה שיש עליו שנאי(כמו שרואים בהרבה רחובות על עמודי תאורה-אפור עם צלעות)
מה טווח הבטיחות המומלץ משנאים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד חשמל
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009טווח הבטיחות הוא 10 מטר, דהיינו שם כבר השדה המגנטי ידעך ולא יהיה יותר גבוה מהרקע.
כדי להיות בטוח כדאי למדוד.
אני יכול להשאיל מכשיר למדידה עצמית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי02/08/2009
רציתי לדעת אם יש סיכון במקרה הבא:
עברתי ליד אנטנה סלולרית ובזמן שעברתי הסתכלתי על האנטנה ובזמן שהסתכלתי הסתנוורתי מכיוון שהיה שמש
האם יש איזשהוא סכנה לפגיעה בעיניים כתוצאה מהקרבה וההסתכלות באנטנה ובאותו זמן ההסתנורות מהשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009במעבר לייד אנטנה אתה נמצא מתחת לאלומות השידור.
אני לא רואה סיבה להסתכל במשך זמן למקום מואר חזק מהשמש.
ברור שאור חזק פוגע ברישתיות העיניים, ואין לזה קשר לקרינת האנטנה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשית מפלסטיקדין01/08/2009
אתמול הזמנתי שתיה בבר..כמובן שמים קשית פלסטיק בתוך כוס השתיה..ו
כאשר התחלתי לשתות הרגשתי כמו משהו תקוע בקשית, הקשית הייתה שחורה ומסתבר שזה היה כמו פלסטיק שחור כזה שהתרכך לו עם השתיה..כמובן שירקתי מיד ושטפתי את הפה. אבל האם זה מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשית מפלסטיק
ד"ר זמיר שליט"א01/08/2009אם השחור הזה התרכך עם המגע במשקה, סימן שהוא אינו פלסטיק, ועלול להיות פסולת תעשייתית, או משהו שמקורו באוכל, שנפל לאריזת הקשיות.
מכל מקום, אם ירקת את זה, אין לך סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי השקע?
נעם18/02/2011ביתי בת השלוש ישנה בצמוד לשקע חשמל שנמצא 10 סמ מתחת למיטתה. האם גם שקע בלבד יכול להזיק?
תודה,
נעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז גדול של מכשירי חשמל בחדר שינהgiss01/08/2009
שלום רב
ריכוז גדול של מכשירי חשמל נמצא אצלנו בחדר השינה
על שולחן החשב הנייח:
• מחשב נייח
• מסך שטוח (22)
• Router של בזק
• Router אלחוטי -( 108(M
• מכשיר חיבור הטל של 013
• טל' אלחוטי
• UPS
• מגן ברקים
בארון:
• שלושה receivers למע' שמע ווידאו (כל אחד אחראי על חלק אחר בבית)
• DVD
• ממיר
באזור המיטה:
• טלוויזיה (פלזמה 50)
• 6 רמקולים
• 2 מטענים של סלולאר
חדר השינה הוא גדול – כ 6.5x3.5 מ'
המיטה נמצאת חציה אחד של ה חדר, ואילו שולחן המחשב בפינה השנייה
הארון עם ה receivers בחיציו השני
ברצוני לציין כי אני בהריון, והתינוק החדש מתוכנן לישון אצלנו בחדר (עוד ~4 חודשים)
יש לנו עוד שני ילדים שנמצאים הרבה אצלנו בחדר שינה: על המחשב,מול הטלוויזיה ולפעמים גם ישנים אצלנו
אני מניחה שיש מה לשפר אצלנו
אשמח לקבל המלצות
תודה מראש,
ג'יסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז גדול...
ד"ר זמיר שליט"א01/08/2009כדאי שתשים שלט בחוץ "מחסני חשמל".
מה שאתם עושים זהו פשע ללא מרכאות. כי יש אצלכם ריכוז של מכשירים מקרינים חזק,
ונמצאים קרוב לגוף, בפרט ה- UPS, שהשדה המגנטי שלו אדיר.
הוא צריך מרחק למעלה מ- 2 מטר. גם הממיר, יוצר שדה חשמלי חזק.
גם שני הילדים חוטפים שם קרינות חזקות, וגם העובר שלך. זה פשוט פשע.
עכשיו לפעולה מהירה, לפזר את המיכשור, ולהרחיק מהגוף, ששום מכשיר לא יהיה קרוב לגוף פחות מ- 1 מטר, חוץ מה- UPS, שהוא חייב להיות רחוק יותר, אפילו 3 מטר.
אתם עוד עלולים להביא עליכם צרות צרורות. ראו הוזהרתם.
אני כועס עליכם.
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוז גדול ...
giss03/08/2009בוצע, מה שלב הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוז גדול...
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009אין שלב הבא.
אם הרחקתם את המכשירים כמו שהצעתי, למרחקים כמה שיותר גדולים מהגוף, אז אתם מסודרים.
אנא תקפידו לא להיות לייד המכשירים הפועלים, לא אתם ולא הטף.
,כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלט ומרתף עיליאירית01/08/2009
אנחנו עוברים לבית חדש בעוד שבוע.
בבית ישנו מרתף עילי- בסך הכל מפלס אחד מטה מהכניסה (מפלס ולא קומה שלמה). יש בו שני חלונות אורכיים גדולים, עם תריסים, שהם גם דלתות הזזה החוצה לגינה. ניתן להשאיר התריסים פתוחים רב הזמן (או לפחות חלק מהזמן בימי החורף). בנוסף, דלת המרתף תהיה תמיד פתוחה לכיוון קומת הכניסה של הבית.
מפלס נוסף מטה מחדר המרתף- כ- 7 מדרגות מטה-ישנו מקלט קטן המשמש לאיחסון בלבד. דלת המקלט פתוחה תמיד (לכיוון גרם המדרגות) ויש בו שני חלונות עגולים קטנים הפונים לא החוצה אלא גם הם לגרם המדרגות הפנימי של הבית. אין במקלט חלון חיצוני ולא ניתן להתקין בו ונטה לפי הבנתי.
שאלותי-
1. האם הרדון שמשתחרר מהמקלט עולה מעלה לכיוון יחידת המרתף או שוקע מטה במפלס/גובה המקלט?
2.האם יש "סכנת רדון" בתוך חלל המרתף עצמו בהנחה שהחלונות בו רוב הזמן פתוחים?
3.האם מספיק יהיה לשאוב את גרם המדרגות בין המקלט והמרתף אחת לשבוע כדי להיפטר מהרדון? (למקלט אין בכוונתי להיכנס והוא בכל מקרה תמיד פתוח לכיוון המדרגות).
או האם צריך לשאוב בתכיפות גדולה יותר?
ושאלה נוספת- האם צמחים עוזרים להיפטר מהרדון?
המון תודה וסליחה מראש על האריכות, זהו נושא שמטריד אותי מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלט ומרתף
ד"ר זמיר שליט"א01/08/2009הראדון הוא גז כבד ורדיואקטיבי. הוא נוטה להישאר במקומות נמוכים, אולם בגלל דיפוזיה הוא יגיע גם לחלונות, או לחלונות הפונים לחדר המדרגות, ויצא. הבעייה כמה נשאר ומתפרק לאיזוטופים שחלקם יציבים, ונקשרים לחלקיקי האבק.
אם לא ניתן להתקין ונטה, לפחות אוורו כמה שניתן, ושאבו מדי כמה ימים. במקלט אליו לא נכנסים נראה שתספיק שאיבה של פעם בשבוע. כדאי גם לשאוב את חדר המדרגות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה רק להיות בטוחה- במרתף עצמו
אירית02/08/2009בטוח להיות בהנחה שתריסי החלונות יהיו רב הזמן פתוחים ודלתו פתוחה תמיד לחלל הבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה רק להיות בטוחה...
ד"ר זמיר שליט"א03/08/2009אם החלונות והדלת פתוחים לתוך הבית אז הראדון מגיע לבית..
אם החלונות פתוחים החוצה, ואין זרימת אוויר, הגז ישאר למטה זמן ממושך, ויעלה רק בגלל דיפוזיה, אבל חלק ממוצרי הדעיכה, דהיינו איזוטופים רדיואקטיביים קטנים יותר, שחלקם יציבים, ישארו במרתף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוע של מזגןאירית31/07/2009
אנחנו הולכים להתקין על הגג שלושה מנועים של מזגנים. האם הקרינה שפולטים המנועים כשהם עובדים עדיין משמעותית לאנשים שנמצאים בחדר שמתחת לגג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוע של מזגן
ד"ר זמיר שליט"א31/07/2009רק הרעש יקדח לכם בראש.
הקרינה לאחר 1 מטר כבר תהיה כמו הרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנועים של מזגנים
חגית28/10/2009שלום,
החדר בו אני עובדת במקום העבודה שלי ממוקם קומה מעל ולצד מספר מנועים גדולים של מזגנים, כלומר, כשאני מביטה מהחלון אני רואה אותם למטה לצד הבניין.
רציתי לדעת אם אני צריכה לחשוש מקרינה גבוהה מהרגיל ולבדוק זאת ?
בתודה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון ביתייוסי31/07/2009
שלום לכולם.
האם טלפון אלחוטי ביתי הוא בטוח לשימוש מבחינת רמת קרינה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון ביתי
ד"ר זמיר שליט"א31/07/2009התשובה היא לא. גם הטלפון האלחוטי מקרין, וצריך להתרחק ממנו, או רק לקבל שיחה, ולרוץ מהר לטלפון בזק, ולהמשיך את השיחה משם.. במקרים רבים הטלפון האלחוטי הוא פחות מסוכן מסלולרי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אנטנה ממש מול החלון מרחק 60רוני31/07/2009
מטר,כבר לפחות איזה 6-7 שנים,האנטנה ממה שבדקתי היא של חברת פלאפון.יש מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראה בשאלות נפוצות.
רם דישון31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)