מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מטלפון אלחוטי ביתיאלי16/08/2009
שלום רב,
אני במהלך יום העבודה מבלה בממוצע כשעתיים-שלוש בשיחות טלפון. אני מעדיף להיות בתנועה לכן אני מדבר מטלפון אלחוטי ביתי שצמוד לאוזן. כחצי מהזמן אני נמצא קרוב לבסיס (מטר - שניים), בשאר הזמן אני מסתובב בחדרים אחרים בדירה. האם קיימת סכנה של קרינה במצב זה?
תודה, אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון16/08/2009אמנם פחות מסלולרי, אבל עדיין די חזק. שימוש בזמן כה ארוך כפי שאתה מציין, טומן בחובו סיכון פוטנציאלי. מומלץ שלאחר קבלת השיחה תעבור בהקדם לטלפון קוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מגורים מקוו מתח עליוןמיכל16/08/2009
שלום רב
במרחק של כ 70 מטר מדירתי (קומה 3) עובר קוו מתח עליון (165 קילו וולט)
האם זה מסוכן?
מתחת לקוו המתח, ישנם גני ילדים וגני שעשועים.
האם לאפשר לילדי לשחק שם?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מגורים מקו מתח עליון
ד"ר זמיר שליט"א17/08/2009נשמע לי כמו רמת גן שכון הותיקים.
50 מטר זה גבולי, כך ש- 70 מטר זה כאילו בטוח, אבל אני חושש שבזמנים של עומס, זה לא כל כך בטוח. בנוסף לכך, מקו המתח נוצרת כעין אש כחלחלה (רואים רק בחושך) ושומעים רחש כמו תססססססססס. שם נוצרים מהחמצן באוויר יוני קורונה, מין צורה פעילה של חמצן, שפועלת כמו מי חמצן: גורמת למחלות נשימה וסרטן. אם את גרה במורד הרוח, זה מגיע אליך בקלות.
אם זה באמת ברמת גן, אז בגן השעשועים כמעט מתחת לקו יש רקע כ- 6 מיליגאוס, אינני ממליץ לשים שם ילדים לשחק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו 161 בשיכון ותיקים
אורעדי18/08/2009אנו מתגוררים כ 180 מ' מאותו קו 161 בשיכון הותיקים. הקרינה שנמדדה איננה חריגה. האם קיימת סכנת קרינה במרחק כזה? האם קיימת השפעה של תופעת "הקורונה" במרחק כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו מתח 161 בשיכון ותיקים
אורעדי18/08/2009אודה להתייחות לשאלתי הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו 161
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009עניתי לך כבר.
ראי כמה שורות יותר למעלה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה בממ"דניר רזינסקי16/08/2009
למומחים שלום,
בממ"ד בביתי יש ריכוז של 2 מחשבים, laptop, קונסולת XBOX,טלויזיה, ראוטר ומודם של בזק שבקרוב יוחלף ל-smartbox של orange.
הרשת האלחוטית פעילה ואינני מכבה אותה לעולם (כרגע מלבד ה-laptop כל שאר המכשירים מחוברים באמצעות כבל לראוטר)
כל המכשירים בטווח של פחות ממטר משולחן העבודה שלי שבו אני מבלה זמן רב.
שאלתי היא האם סך הקרינה מהמכשירים הנ"ל מהווים סכנה לבריאות?
האם ניתן למדוד את כמות הקרינה הנפלטת בממ"ד?
תודה מראש,
ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קרינה בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א17/08/2009אתה מערבב את המושגים:
בממ"ד עצמו ניפלט מהקירות גז רדיואקטיבי, ראדון. אם לא מאוורר כראוי, דועך לאיזוטופים קטנים יותר שחלקם יציבים, חוברים לאבק ושוקעים על הרצפה. כשאתה מטאטא, הם עולים ואתה נושם אותם. אי לכך יש לשאוב את הרצפה.
המכשירים שלך זה סיפור אחר, זו קרינה בלתי מייננת. אם היה כל אחד בחדר אחר, הייתי אומר לך שממרחק 60 ס"מ הוא בטוח. אבל הריכוז של מכשירים משדרים, בתוך חדר קטן, עלול לגרום בגלל שהקרינה (אפילו החלשה) המוחזרת מהקירות, כמו הרבה נרות קטנים, היא מצטברת יחד מכל המקורות, לאור גדול, דהיינו משהו מזיק. לאורך זמן, עלול לפגוע בבריאות.
כדאי שתדלל שם את המשדרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת מחשב ביתיתמיכל16/08/2009
שלום רב
בחדר של הבת שלי יש מחשב. המחשב הוא המחשב הראשי בבית . ליד המחשב יש רוטאר ואליו מחוברים המחשבים האחרים בבית.
בנוסף יש לנו טלפונים בכבלים של הוט. את הקופסא של הטלפון התקינו בחדר של הבת שלי.
האם הבת שלי בסכנה? האם צריך להעיבר את כל "הקופסאות" לחדר אחר.
אני בזמן האחרון לא ישנה בשקט.
תודה מראש על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"הקופסאות" אינו מסוכנות.
רם דישון16/08/2009ודאי שהראוטר מרוחק לפחות 60 ס"מ ממקום הישיבה והשינה של הבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בענייני מתכותמאיה16/08/2009
אינני בטוחה שהשאלה שלי קשורה לפורום נכבד זה.
במידה וכן- יש לנו תנור ישן בבית וכל פעם שאני מפעילה אותו מעל 160 מעלות, הוא מתחיל להריח כמו מתכת ששורפים אותה. הריח כנראה בא מהספירלות שנמצאות על הרצפה ועל התקרה של התנור.
התנור הוא תנור שמתנקה בעצמו ז"א שיש לו אופציה להעלות את החום שלו לרמה מאוד גבוהה וכך לשרוף את כל הלכלוך שיש בתוכו.
אני קצת חוששת שבגלל שהספירלות ישנות והדיירת הקודמת נהגה להשתמש באופציה של ה"נקיון העצמי" של התנור אז הספירלות נהרסו והם מוציאות ריח וחומרים מזיקים כאשר הן מתלכחות עכשיו.
האם זה נשמע הגיוני?
האם לדעתכם הריח אינו מזיק? והאם חומרים מסויימים מהתנור עוברים לאוכל שנמצא בתוך התנור?
תודה רבה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניני מתכות
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2009הריח לא צריך להיות בגלל התכת מתכת, שלשם כך צריך, 1000 מעלות צלסיוס,
אבל יתכן שמבקומות מסויימים קרוב לסלילי הלהט, יש טמפרטורות קרובות לכך, שאולי מאיידות משהו מהמתכת, בפרט שהתנור ישן וחלק מהמתכות מחומצן (חלוד) ואז המתכת כן תתאייד בטמפרטורות נמוכות מ- 1000 צלסיוס..
בתנור יש גם שיירי אוכל שהתאדה, התפרק וכיוב' והם גם כן תורמים לריח. מכל מקום גם אדי מתכת וגם אדי חומרים אורגניים מזיקים, ומסרטנים. האחרונים כוללים דיאוקסינים שהם מסרטנים עם תעודות.
במקומך, הייתי זורק את התנור. חבל על הבריאות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינייני מתכות
ד``ר דני וולף16/08/2009א. יש הבדל גדול בין מתכות בתרכובותיהם ובין מתכות יוניות. כמו כן יש הבדל גדול בין מתכות ששמים על העור, לבין מתכות שאוכלים, לבין מתכות שנושמים את האדים שלהם.
ב. לעינייני מתכות על העור, אינני מודאג, שכן דווקא במקומות הנדונים אין סרטני עור, ואם יש הם לא מסוכנים כלל.
ג. לעינייני התנור, הריח הוא של אבק או שאריות אוכל שרופות, ולא של מתכות. כמובן, שאם משתחררים אדי מתכת, אסור לנשום אותם, אבל לאוכל הם לא נספגים.
בברכה
ד,ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמומחים הנכבדים
מאיה17/08/2009תודה רבה לכם על המענה המהיר.
האמת נלחצתי מהתשובות כיוון שיש לי תינוק בבית והוא נמצא לידי גם כאשר התנור עובד.
במידה וחס וטחלילה אלו אדים ממתכת (יש להם ריח מתכתי) מה זה יכול לעשות לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אינם אדי מתכת
ד``ר דני וולף17/08/2009הריחות הם לא של אדי מתכת, ובכלל לא רצוי להחזיק תינוק במטבח, יש שם מזיקים וסכנות רבות אחרות, מכוויות, דרך קרינה אלקטרומגנטית, דרך חומרי ניקוי וכיו"ב.
אדי מתכת שאינם כאמור, וזה לא הריח שלהם, הם הצרה הקטנה ביותר במטבח
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מניידדוד15/08/2009
יש לי NOTEBOOK נייד קטן מאוד(10 אינטץ) ואני משתמש בוא לעיתים תכופות במיטה לפעמים על המיטה עצמה ולפעמים שם אותו על כרית\גוף
רציתי לדעת כמה קרינה יכולה להיות ומה הסכנות(כולל מבחינת סכויים) רצוי לציין שהמחשב לא זקן
עוד מעט עובר שנה מאז שרכשתי אותו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לזמן קצר לא מסוכנת רצוי להמעי
ד``ר דני וולף15/08/2009קרינה לזמן קצר לא מסוכנת אפילו אם היא די חזקה, ומחשב נייד מקרין חזק, גם אם הוא מהסוג של מינילפטופ. למרות זאת, אנו דוגלים בהימנעות זהירה, כלומר כמה שאפשר פחות קרינה, כי לאורך זמן גם מנות קטנות מצטברות להרבה. בקיצור, אם כבר הגעת לפורום של הנזהרים, ואתה מודע לסכנות של הקרינה, אל תבכה על חלב שנשפך, כי עדיין לא קרה כלום אולם היזהר בעתיד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מחשב נייד מקרין חזק גם אם הוא
אירית17/08/2009מחובר לראוטר חוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא לא מקרין
רם דישון17/08/2009אלא מפתח שדה מגנטי שלא קשור לקרינה. ראי את התשובה של עמיתי ד"ר וולף למעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדאדורנטיםשי12/08/2009
קראתי באיזשהוא מקום שדאודרנט שמכיל אלומיניום מסוכן ומגביר את הסיכוי לסרטן העור
האם הדבר נכון?
דרך אגב בדקתי ובכל הדאודורנטים יש אלומיניום(ספיד סטיק ,NIVA וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן למצוא דיאודטרנטים ללא אלומיניו
אירית12/08/2009בחנויות טבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שייך לפורום לא מסרטן לא בעייתי
ד``ר דני וולף15/08/2009כפי שכתבת רוב הדיאודורנטים, בייחוד האנטיפרספירנטים מכילים אלומיניום וזה לא מסרטן, ולעובדה, כמה סרטני עור ראיתי במקום ששם שמים דאודורנט.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע...
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2009אלומיניום עצמו מזיק אבל בין הנמוכים בקטגוריה זו. אבל נזקו עלול לגדול בהרבה בסינרגיזם עם מתכות אחרות. בזמן שיזוף, גורמת קרינת על סגול ליצירת רדיקלים חופשיים בעור, שחלקם הופכים לפראוקסיד (מי חמצן) או שמזיקים בעצמם, על ידי שגורמים נזקי חימצון למרכיבי התאים, חלבונים, שומנים, וגם פוגעים ב- DNA, ויוצרים בו מוטציות. בעת שתאי העור "נלחמים על חייהם" בגלל קרינת העל סגול, כל תוספת של מתכת מזיקה, כמו שניזכר לעיל, תגרום לנזקים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה דאודורנטים
שי16/08/2009אשמח לקבל תשובה סופית בנוגע לשימוש בדאודורנט מה המלצתכם כי התשובה אינה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורוסנט ממש מעל ראשימזי12/08/2009
שלום רב,
אני עובדת כשנה וחצי במקום שבו תקרה משופעת מעל ראשי ומקובעים שם שני גופי תאורה ענקיים פלורוסנטים.
המנורה שהכי קרובה לראשי מרחקה ממני כ-80 ס"מ, כך במשך 8 שעות כשנה וחצי
האם יש סכנה מעל ראשי? נא תשובה כנה ומפורטת,תודה,מזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואורסצנט...
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009פלואורסצנט יכול להזיק בשלוש דרכים:
1. שדה מגנטי שהוא משרה, שדועך עד כ- 60 ס"מ, כך שלא נראה שזה עלול להזיק לך, אולם לאורך זמן, יתכן שהמעט שנותר גורם איזה נזק, אף אחד לא יודע.
2. הבהוב המנורה עלול להעיר באנשים הנוטים לאפילפסיה להתקפים אפילפטיים, כמו שמזהירות החברות המוכרות משחקי מחשב, ששם זה גם כן גורם סיכון מסויים.
3. הפלואורסצנט גורם לקפיצות מאד מהירות בעוצמת זרם החשמל, שמועברות למערכת החשמל, וזה נקרא בשפה מקצועית "חשמל מלוכלך" dirty electricity. השפעתו של זה גם כן מוגבלת, אולם בגלל קרבתך למנורה, ומשך החשיפה, כדאי שתפני למומחים לחשמל מלוכלך, והם חברת דולב
[email protected]
ןתשאלי אותם. אני השתתפתי בסדנא שהם אירגנו לפני שבוע. תשאלי אותם. מה שיגידו מקובל עלי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנולוגית vobנוגה11/08/2009
שלום רב,
האם השימוש בטכנולוגית VOB בטוחה?
חשבנו לנייד את קו הטלפון שלנו לרשת הטלפון והאינטרנט של אורנג'.
המודם שלהם אמור להיות בחדר השינה של ביתי בת ה- 12, מדובר בחיבור רשת קוי.
לטענתם הכל יהיה על תשתית HOT וכל המכשירים מחוברים רק לחשמל.
ובכל זאת, אינני שקטה.
האם כשהמודם דולק בלילה הוא פולט קרינה ברמה מסוכנת?
מודה לכם מראש על תשובתכם.
נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טכנולוגית vob
רם דישון11/08/2009כל עוד אין שימוש בסלולרי, אין בעיה.
המודם אינו פולט קרינה מסוכנת יותר מכל מכשיר אלקטרוני אחר. שמרי על מרחק של 60 ס"מ ממנו ליתר בטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן בממ"דאלה11/08/2009
נודע לי שחלק מהפעילות של הגן של ביתי יהיה בממד, גיל הילדים שנה שנתיים. משך השהות לא יהיה ארוך בד"כ עד חצי שעה.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009אם הממ"ד מאוורר כראוי, והאבק מהרצפה \ שטיחים \ מדפים נשאב בשואב אבק מדי כמה ימים, אין בכך שום סיכון. אבל רק אם התנאים קיימים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים למזעור עוצמת שדה מגנטי מהמחשבדרור11/08/2009
לאחר סיור בכמה אתרים ברשת (אתרים באנגלית) , נוכחתי לדעת שישנו צמח בשם קקטוס שמנטרל כמות נכבדת של שדה מגנטי בקרבת המחשב ומומלץ לשים כמה צמחים כאלה ליד המסך וה PC ' , וגם אכילת פירות וירקות שמכילים ויטמיני C ו A הם חשובים לנטרול שדה מגנטי בגוף ... וגם ישנם התקנים (מין מדביקות מחוררות כאלה) שניתן להצמיד לכל מכשיר חשמלי ומנטרלים את השדה מאיפה ניתן להשיג כאלה ?
עד כמה המידע הזה נכון ומה הטיפים הנוספים שיש לכם להציע לי ... כי אני מרגיש לא טוב לאחר ישיבה ממושכת מול המחשב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון11/08/20091. בקשר לקקטוס וירקות ופירות- פעם ראשונה שאני שומע על כך, לכן לא אוכל להתיחס.
2. האם אתה בטוח שההרגשה הרעה היא עקב השדה המגנטי? גם על תופעה זו אני שומע בפעם הראשונה. אולי הסיבה היא ישיבה לא נכונה, מאמץ של העיניים או סיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים למיזעור...
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009יפה ענה חברי המלומד, רם דישון. אבל אם יורשה לי להוסיף: צמחים בולמים קרינת שידור היטב, אבל לא שדה מגנטי. זה עוב רקירות כמו אוויר, וניבלם רק על ידי סגסוגות מסוימות. חוץ מזה אם תשים קקטוסים תידקר בכל פעם, ואז תתגעגע לשדה המגנטי...
באשר לויטמינים נוגדי חימצון C ו- A (צריך ליטול בתור בטא קרוטן ולא את הויטמין עצמו) הם מנטרלים רדיקלים חופשיים שגורמות קרינות שונות להן נחשף הגוף. זה בהחלט נכון. אני יכול להמליץ לך על עוד נוגדי חימצון אם תכתוב לי לדוא"ל הפרטי שלי , אלה דפים שאני שולח לחברים.
[email protected]
באשר להתקנים, אלה לא מנטרלים שדה מגנטי AC, אלא מחליקים מעט את השיאים בשדה מגנטי DC הנוצר על ידי כדור הארץ, ומושפע במקום בו אתה יושב, מהמיכשור המוצב בסביבתך. ראיתי הדגמה של זה במשרד היבואן. אבל פעולה זו לא מבטלת את הקרינות שאתה סופג ממקורות שונים הנמצאים בסביבתך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודםשרה11/08/2009
שלום, אני ב"ה בהריון חודש 7.5 בחודשים האחרונים הייתי הרבה בבית, בסלון יש 2 מודמים של הוט-של האינטרנט ושל הטלפון. רציתי לשאול האם יש בעיה עם הקרינה מהם, הרביתי לשבת בכסא שמרחקו כ 2.5. מטר מהמודמים , כשאני ליד המחשב אז כמובן המודם קרוב, לא מולי אמנם אך כ 50 ס"מ ממני. שאלתי האם יש בעיה עם כך? האם יתכן שסיכנתי ההריון בכך שישבתי זמן רב ליד המחשב?
בתודה מראש
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול ו/או מזעור הקרינה במחשבדרור10/08/2009
שלום
האם ישנם התקנים מחברות מוכרות שהוכח שניתן לעשות בהם שימוש הן ב PC ובמסך כך שיבטלו חלק גדול מהקרינה שנפלטת מחלקי המחשב ועלולה לסרטן ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול ו \ או מיזעור...
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009אין צורך לבטל או למזער, כי הקרינה הנפלטת מהמחשב עצמו זניחה, יש המייצרים שדה מגנטי מסויים, אבל במרחק כ- 60 ס"מ מהרגליים, אינם גבוהים מהרקע.
באשר למסך: הטיפוס הישן (שפופרת קתודית, אצל מי שעדיי ישנו) מייצר לצדדים ולפנים שדה מגנטי ניכר, שהגיע גם מעל 100 מיליגאוס, בדגמים מסויימים, בדרך כלל זה בסביבות 10 מיליגאוס. המסך היש ן גם פולט קרינה חשמלית, אל פני הצופה, בתדרים הנמוכים מתדרי שידור, אבל ניקלטים היטב בפניו של הצופה. את זה גיליתי בעצמי, ופירסמתי רשימה על כך באתר אירופאי.
אי לכך שמור מרחק ונישמרת. זהו ההתקן הכי טוב. מרחק יד פשוטה ממסך המחשב מספיקה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשבדרור10/08/2009
שלום
בזמן האחרון אני מרגיש כאבי צוואר מישיבה רצופה מול המחשב , אני חושש שיש קרינה עצומה במחשב , המסך הוא LCD... אבל ברגע שאני מכבה את המחשב (כולל מסך ו PC ביחד) אני מרגיש שהשדה החזק נעלם ... האם באמת יש סכנה לחלות בסרטן מזה ... אני מוטרד מאוד מאוד ...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2009קרינה ממסך מחשב LCD היא כמעט רק שדה מגנטי, וממסכים שאני מדדתי היה גם הוא חלש.
יכול להיות שמהמסך שלך הוא יותר חזק משהו, ואתה רגיש לאלקטרומגנטיות. רק צירוף כזה עלול לגרום לך לבעייה.
תעשה נסיון ותגיד לי אם מול המסף את מרגיש שאתה "משתזף" אם כן אתה רגיש לקרינה אלקטרומגנטית. יתכן גם שיש משהו על השולחן או קרוב לגוף שמקרין עליך, משהוכמו אל פסק, מכונת גריסה של מסמכים וכיוב'. מקור כזה עלול להיות בעייתי.
מכל מקום, שב זקוף, ורחוק מהמסך בטווח יד פשוטה, ונראה אז.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה באינטרנט דרך מכשיר סלולאריאודליה09/08/2009
האם יש הבדל בין כמו הקרינה בגלישה סלולארית לבין שיחה במכשיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל. גלישה סלולרית
רם דישון09/08/2009יוצרת תקשורת בעוצמה דומה מאד לשיחה- זוהי תקשורת דו-כיוונית עם האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גולש באינטרנט הסלולרי קרוב
ר.17/05/2010לשנה. כל יום, לעיתים גם כמה שעות (לא רצופות).
מעתה החלטתי להפסיק לחלוטין, בעקבות המחקרים שבוצעו על הקרינה.
אני מאוד מאוד חושש לגבי הקרינה בעקבות הגלישה הממושכת. מה דעתכם על כך? האם יש מקום לחשש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשש שלך מוגזם
שחר18/05/2010בניגוד לברווזים העיתונאיים שפורסמו באתרי האינטרנט בארץ, המחקר האמור לא מצא כל קשר בין שימו בסלולר לסרטן.
אין לך כל סיבה לחשוש משימוש בנייד לגלישה אפילו אם מדובר בשעות מדי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהירות-שחר הוא מגיב מטעם
שגיא19/05/2010שחר הוא מגיב מטעם חברות הסלולר. אין להתייחס לדבריו כללי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גולש...
ד"ר זמיר שליט"א20/05/2010לא צריך להגזים. ההמלצה שלי, שתיקנה מיקלדת נוספת לנייד, וכך תהיה רחוק
ממנו בטווח בטוח (כ- 60 ס"מ).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)