מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת קרינה בטלפון הביתי אורנג'לביא אושרת23/08/2009
יש לי תשתית של אות רצתי לדעת מה רמת קרינה בטלפון הביתי של אורנג' וטלפון ביתי של 012
ואיכן ניתן לקנות את האוזניות עם צינורית אויר פיתוח ישראלי
, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת קרינה...
ד"ר זמיר שליט"א24/08/2009לא ברור לי איזה טלפוניה מאפשרת לך תשתית HOT , ואם יש לך נתב (ראוטר).
בקיצור, כל מה שאלחוטי משדר, כלומר מקרין. כמה ניתן למדוד. אוכל להשאיל לכם מכשיר ותמדדו לבד. עקרונית, במרחק כ- 60 ס"מ מהאנטנה \ נתב אין כבר סיכון.
אוזניות עם צינור אוויר ניתן להזמין אצל היצרן: 0549755777 , לדבר עם לירן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' דני וולף ודר' זמיר שליט"קטיה22/08/2009
שלום רב ושבוע טוב.
שאלה אומנם לא קשורה לנושא של הפורום, אבל בטוחה שכרגיל תוכלו לתת תשובה מלומדת.
אתמול בעלי ריסס חומר RAID קוטל נמלים בכניסה לבית. אנו גרים בבית קרקע קטן (יחידת דיור) עם גדר מסביב אז ככה שאין אוורור כמעט. יש לציין כי ריסס הרבה כי לא היינו בבית 5 שעות, חזרנו ועדיין היה ריח.הבעיה היא שהשארנו חלונות פתוחים. יש לנו תינוקת בת 5 חודשים. כשחזרנו הביתה , יש לציין כי ריח בבית לא היה, סגרנו את החלונות והפעלנו מזגן. בבוקר ריח בחצר כבר לא היה. מוטרדת מזה שהבית היה פתוח (החלונות) בעת הריסוס, והיו מלא דברים שלה לא מכוסים. כגון : בקבוקים, כלי מיטה, אמבטיית פלסטיק, משאבת חלב, כלי אוכל ( כף סיליקון). אז כיבסתי את הכלי מיטה, מזרון של השידת החטלה, שטפתי את הריצפה וכו'.בקבוקים שטפתי במים עם סבון והרטחתי ואחרי זה במים פושרים ( או שאולי עדיף לזרוק?). בקיצור כל החפצים שיכולים להיות במגע איתה ניקיתי עם מים וסבון. מצד שני הרי הריסוס לא היה בתוך הבית ואני לא צריכה לדאוג. ילדה מרגישה טוב. עבר כ-24 שעות מאז שחזרנו הביתה. ועוד העגלה שלה הייתה בחוץ בעת הריסוס כ-1.5-2 מטרים מהריסוס. בעלי ריסס על תוך הריצפה ולא בחלל. לצערי לא ניקיתי את העגלה ורק כיבסתי מזרן. יש לציין כי השתשמנו בעגלה כ-24 שעות אחרי הריסוס והיא כל הזמן הייתה בחוץ מחוץ לבית.
להלן חומרים הפעילים בRAID:
פירתרום 0.2%
פרמתרין 0.215% ( פירמתרינים סינתטים)
מסיס עקרי מים
פיפרוניל בוטוקסיד
כתוב שבמקרה של ההערלה לציין כי יש בחומר תזקקי נפט.
ועוד משהו ממש מול החלון פתוח הייתה משאבת חלב עם צינורת גומי ומסנן אנטיבקטריטלי שאותם לא ניתן להרתיח. לזרוק?
תודה.
קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ...
ד"ר זמיר שליט"א23/08/2009הריסוס היה בחוץ. מה שחדר פנימה ניתן להריח. כשאין ריח, הרעילות נמוכה ביותר.
הפעולות שלך לניקוי היו בהחלט טובות. אחרי פעולות כאלו את יכולה להיות רגועה.
מה שהייתי מציע, את משאבת החלב לפרק את כל החלקים ולהשרות שעתיים במים פושרים, ואחר כך לשטוף במים פושרים.
תחזרי לשיגרה, ניקוי הכלים כרגיל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' המון המון המון תודה ועוד שאלה
קטיה23/08/2009יש לי גם מברשות ספוג לניקוי בקבוקים ופיטמות. של B FREE. מה עושים איתם? להרתיח? לזרוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר המון...
ד"ר זמיר שליט"א24/08/2009תקרצפי איתה היטב את שיירי האוכל, תשטפי מהדטרגנט, ותרתיחי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריסוס כבד מהאויר ולא מתנדף לחדר
ד``ר דני וולף23/08/2009כיוון שחומר הריסוס כבד מהאויר ואיננו מתנדף אלא שוקע, אני מניח שהוא כמעט לא נכנס לדירה, כי הוא כאמור שוקע ולא מתנדף. הריח מגיע ממולקולות בודדות, כמות מזערית ביותר, ואינן מעידות על הרעלה. בסך הכול אין מה לחשוש, הרעל לא הגיע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוציםקטיה20/08/2009
שלום, היום דיברתי בסוללרי כאשר הוא בטעינה. הרגשתי עקצוצים , כמו מכות חשמל קטנות מהטלפון. האם מסוכן? יש לציין כי כמעט ולא מדברת בסוללרי ואם כן אז רק ברמקול.דיברתי שיחה בת 3-4 דקות. האם מסוכן? משימוש חד פעמי כאשר הטלפון תוך כדי הנקה יכול להגרם נזק? בנוסף אני אמא מיניקה יש מצב שהקרינה עוברת לחלב (אני מדברת על המקרה בודד הזה).
מודה מראש על התשובה.
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העקצוצים לא בהכרח מלמדים על קרינה
ד``ר דני וולף20/08/2009העקצוצים לא בהכרח מלמדים על עוצמת קרינה, ובכל מקרה שיחה בת כמה דקות לא גורמת שום נזק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעקצוצים...
ד"ר זמיר שליט"א20/08/2009אני מצטרף לדעת חברי המלומד ד"ר וולף, אולם, אני מוסיף, שיתכן לעיתים, בפרט באנשים הרגישים לקרינות אלקטרומגנטיות, שיחושו עיקצוצים, המעידים לעיתים על יצירת קרישוני דם זעירים בדם הקפי, כתגובה לקרינה, שאינה חייבת להיות גבוהה.
הקרינה גם אינה משאירה שום עקבות בחלב.
מה שהייתי מציע, להיזהר מעתה והלאה, מקירבה יתרה למטענים, ושאר מיתקני חשמל ביתיים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מצב טיסה" במכשיר סלולריבנצי19/08/2009
האם לטלפון במצב טיסה (flight mode) יש קרינה *כלשהיא* או שלחלוטין לא (לדוגמהת האם כל דקה הוא מוציא סיגנל?)
תודה
בנצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב טיסה אין שום קרינה
רם דישון19/08/2009והפונקציות הפעילות הן רק אלו שקשורות במחשוב כמו יומן, משחקים, מוסיקה וכיו"ב. קרא בספר של הטלפון- שם זה מוגדר היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהברכה19/08/2009
שלום,
מול מטבח ביתנו ממוקם במרחק 4.70 מ' ארון חשמל 1.40X1.10 מ', ובמרחק 7 מ' מחדר הילדים. הארון משרת 13 דירות, כשבכל דירה 3 קומות. האם המרחק המצויין מספיק מרמת בטיחות הקרינה האלקטרומגנטית?.
אני מאוד מודאגת.
אודה לתשובתכם,
ברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במרחקים שציינת נראה שאין שום סיכון,
רם דישון24/08/2009אבל הדרך הטובה היא למדוד. פני בפרטי לד"ר שליטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת CTיוסי18/08/2009
שלום רב,
היום בצעתי בדיקת CT לסינוסים ( אני סובל מסינוסיטיס ורופא א.א.ג רוצה לבדוק אפשרות לביצוע ניתוח),לתדהמתי גיליתי כי התצלום הינו של כל הראש ושווה למאות צילומי רנטגן , אני רואה שכולם מדברים על CT לבטן ולחזה כמה זה מסוכן ולבדוק עלות מול תועלת .
ואני בגלל בעיה רפואית לא חמורה ...לבדוק אפשרות של ניתוח באף, חוטף קרינה רבה כל כך ראיתי את הצילומים והם ממש מאות צילומים של הראש האם לא קיימת סכנה לרקמות רכות כמו המח , עיניים ...
אנא פרטו לי ככל האפשר לא הייתי מבצע בדיקה כזאת אם הייתי יודע את הסכנה הכרוכה בכך.
בתודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה בשאלות הקבועות רמת קרינות
ד``ר דני וולף19/08/2009כפי שתוכל לראות בשאלות הקבועות, רמת הקרינה ב- CT אמנם גבוהה, אולם הבדיקה חיונית ובלעדיה אי אפשר היה לנתח אותך. אילו הייתי אני צריך להחליט לגביי, הייתי עושה את ה- CT בלי לחשוב פעמיים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת CT
יוסי19/08/2009שלום ד"ר וולף,
לא ראיתי בפורום לגבי קרינת CT ואם היה זה לגבי צילומי חזה ובטן.
לגבי הניתוח זה אמור להיות ניתוח קל ביותר שבו לפי מיטב הבנתי מורידים חתיכת סחוס קטנה מהאף,
ולכן אני תוהה האם כדאי לקבל קרינה רבה כל כך באזורים רגישים כמו מוח ועיניים בשביל לראות את מצבו של האף.
אשמח אם תוכל לפרט מה כמות הקרינה (140KV?)שמשתמשים בצילום כזה? (מהי מנת הקרינה שקיבלתי?),האם ניתן לבצע בדיקה כזו באמצעות MRI , מה ניתן לבדוק במקרה שאין ברירה ועליי לבצע בדיקת CT למשל לגבי סוג המכונה והאם ניתן לקבל קרינה מופחתת?
אשמח אם תוכל לענות לשאלות אלו,
בתודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשאלות הקבועות יש מידע לגבי CT ראש
ד``ר דני וולף21/08/2009בשאלות הקבועות במקום המצומצם, יש מידע לגבי כל הקבוצות של CT, והסינוסים והפנים שייכים ל- CT ראש כמובן. מידע מפורט יותר, ורלוונטי יותר לגבי המקרה הספציפי שלך, הוא כבר מעבר למידע תיאורטי, ואינו נחוץ ואינו יוסיף דבר. בימינו לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבור ניתוח בלי הדמיה מפורטת, כדי למנוע הפתעות רבות שיכולות להיות בלא הדמיה מדויקת. כמובן שאפשר לעשות גם MRI במקום CT.
בקיצור, אין טעם לחפור יותר, תהיה רגוע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח עליון - קרינה וקורונהאורעדי18/08/2009
אנו מתגוררים כ 175מ' מקו מתח עליון 161 בשיכון הותיקים. הבניין ניצב מדרום לקו המתח שעובר לאורך הירקון. הקרינה שנמדדה איננה חריגה. האם קיימת סכנת קרינה במרחק כזה? האם קיימת השפעה של תופעת "הקורונה" במרחק ובכיוון כאלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח...
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009מרחק 175 מטר בטוח, לכן לא נמדדה שם קרינה חריגה. גם המיקום של הבית מדרום לקו המתח, מבטיח (לפחות חלקית) שהרוח לא תביא עליך את יוני הקורונה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום פלסטיקקטיה18/08/2009
שלום, יש לנו תינוקת בת 5 חודשים. משתדלים לקנות לה מוצרי פלסטיק " בטוחים" (לחות לדברי היצרנים)ת כגון: בקבוקים ללא בניספול, צעצועים ונשכנים ללא חומרים רעילים. בכל מקרה מקרה גם לא מחממים לה שום מוצר מפלסטיק, הכל נשטף עם סבון במי ברז בלבד ללא הרתחה (הרי בהרתחה פלסטיק מוציא את כל הרעלים).אתמול חמתי שפכה מים רותחים על הנשכן שנפל לה בחוץ. הילדה מתה על הנשכן, ואין כבר דגם כזה. עשוי מפלסטיק וסיליקון (ממולה בג'ל), היה כתוב ללא חומרים רעילים של חברה ידועה בייצור מוצרים ללא בניספול "NUBY". לזרוק בגלל ההרתחה?
שאלה שניה, באתר בו אנחנו קונים לה מוצרים אורנים הייתה רשימה של חומרים רעילים המצואים במוצרי תינוקות וטיפוח, ביניהם טלק. טלק חומר רעיל?
אודה לתושבתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום פלסטיק
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009את הנשכן רצוי לשטוף במים פושרים, ולא במי ברז קרים. לא תרצה לשמוע מה יש באלה, .
ניתן גם להרתיח, ואחר כך לשטוף במים פושרים.
החומרים הרעילים בסיליקון של הנשכן, יוצאים למים הרותחים, ואחרי מספר הרתחות, כמותם זניחה.
אל תזרוק את הנשכן. פשוט תשכחי את המקרה.
באשר למוצרים רעילים בחומרים לטיפוח תינוקות, אין טעם בכלל למרוח אותם.
טלק יש לשים כנגד לחות, המזמינה דלקת.
רעילות הטלק נמוכה מאד, גם ממנה כדאי לשכוח.
כשאת הולכת עם הילדה ברחוב, מה שהיא נושמת מגזי הפליטה של המכוניות והתעשייה גרוע בהרבה מהטלק, ומחומרים שאולי נמצאים בסיליקון של הנשכן.
קחי כל דבר בפרופורציה הנכונה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
מאיה18/08/2009מה עדיף אני לא מבינה. לשטוף צעצועי פלסטיק וסיליקון רק במים פושרים? או להרתיח מספר פעמים ואז לשטוף במים פושרים? האם אין ההרתחה דומה לצעצוע פלסטיק ששכב מספר ימים ברכב בחום ולאחר מכן נשטף במים פושרים? אני בדרך כלל זורקת מוצצים שאני מגלה שנשכחו ברכב בחום. האם כל זה כמעט חסר חשיבות לעומת העובדה שאנחנו גרים ומסתובבים במרכז תל אביב? אוי כל כך עצוב.
אגב בעניין העדפת מים פושים על קרים: על מנת להגיע חמים פושרים אני צריכה להוסיף כמובן מים חמים שעוברים בדוד ופעם קראתי שמסיבה זו מגיעים מזוהמים יותר .זה לא נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מאיה18/08/2009מיקרוגל מקרין לכל הכיוונין או רק קדימה צריך לשמור 2 מטר? ותנור רגיל לאיזה מרחק מקרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקרוגל מקרין בעיקר קדימה
רם דישון19/08/2009לכיוון הדלת. די לשמור מטר מהדלת. אם נזכור שהפעלתו היא בדרך כלל לדקות ספורות, הרי שהסיכון כאן זניח לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור טאלק לתינוקות פלסטיק מותר לחמם
ד``ר דני וולף19/08/2009אסור בתכלית האיסור להשתמש בטאלק לתינוקות. הסיבה, התינוקות נושמים את הטאלק וזה עלול לגרום להם למחלות ריאה שנקראת טלקוזיס, כמו ליסוד סיליקוזיס הנמצא בחול.
אין בעיה להרתיח מוצרי פלסטיק לתינוקות, כל המוצרים האלו הם בלא חומרים רעילים. ליתר ביטחון כדאי לשטוף במי ברז אחרי ההרתחה, וזה בוודאי ישטוף את כל החומרים הנפלטים בזמן החימום, כי הרי הם לא נספגים. ובנוסף, אני תמיד אומר שמוצרים משומשים ובלויים משימוש כדאי להחליף בחדשים. חוץ, כמובן, מאלו שאין להם תחליף, כמו במקרה הזה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לטלק
ד"ר זמיר שליט"א19/08/2009אני מצטרף להסברו הברור של חברי המלומד ד"ר וולף ביחס לטלק,
אולם יש להבין, שהטלק אינו רעיל, כמו גם גיר, סיבי פיברגלס, ו-"סתם" אבק, שכולם אינם רעילים, אולם כשחודרים בדרכי הנשימה, אינם מתפרקים בריאות, אלא נשארים שם שנים, ומגרים את תאי הריאה, ולאחר גירוי מתמשך באות המחלות הקשות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
ד"ר זמיר שליט"א19/08/2009מזהמים שישנם בתוך הסיליקון לא נשטפים סתם במים. יש צורך להוציאם, וזה על ידי הרתחה. בחום עלולים להיווצר מזהמים נוספים. את כל אלה מסלקים בשטיפה במים פושרים. חימום המים מסלק מהם שיירי כלור, ומשמיד חיידקים שישנם בהם.
הרתחה ושטיפה מקטינים את הסיכון מהסיליקון לרמות מאד נמוכות, ואם נשאר מזהם, ריכוזו זניח.
אין מה להתחבט בנושא, מעבר לכך.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא לשטוף נשכן במים קרים?
מאיה19/08/2009כשבני היה תינוק הייתי שוטפת לו את הנשכנים במי ברז קרים (לפעמים היו כמעט קפואים) .
הנשכן היה עשוי פלסטיק וגומי קשה שנראה לי שזה גם סוג של פלסטיק רך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה19/08/2009עכשיו כשאני נזכרת..כל פעם שהייתי שוטפת במים קרים אז הפלסטיק היה נהפך לדביק קצת...
הכוונה לפלסטיק שנראה כמו גומי כיוון שהוא היה קצת רך.
האם המים הקרים השפיעו רע על הנשכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא...
ד"ר זמיר שליט"א24/08/2009מים מורתחים, ממיתים גורמי מחלות, ובמים קרים יש לעיתים גורמי מחלות.
חוץ מזה במים הקרים יש כלור ופלואור, שניהם לא בריאים לתינוק, וגם למבוגר.
שניהם מסולקים בהרתחה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת...
ד"ר זמיר שליט"א24/08/2009המלצתי על מים פושרים, כי יש צעצועים שיתעוותו בהרתחה.
מספיק לכן, לשטוף במים פושרים.
למה שמשתמשים לתינוק, וגם לשתות לכל בני המשפחה,, יש לקחת מים מורתחים רק מהקומקום \ סיר, ולא מהדוד החשמלי \ שמש. אין למלא מים מהדוד לתוך הקומקום: אמנם הדוד אמור להיות מצופה מבפנים באמייל, אולם אני לא בטוח שזה כך בכל הדוודים, ואם כן לא בטוח שלאחר זמן אין שם סדקים, שברים וכיוב' ויש מגע עם המתכת שהיא כרום. זה עלול להוציא יונים רעילים \ מסרטנים. גם הצנרת הקשורה בדוד, שחלקה נמצא בטמפרטורה גבוהה, עלולה להכניס למים כל מיני יוני מתכות בלתי רצויים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום אוכל במקרוגלאילן18/08/2009
כולם מדברים על השפעת קרינת המקרוגל על גוף האדם אבל פחות על השפעתה על האוכל אותו אנו אוכלים ושאלתי היא: האם האוכל המחומם סופח קרינה אשר תסכן את האוכל אותה? האם יש הבדל בין מאכלים שונים המחוממים - נוזל: חלב, מים, מרק או מוצק: בשר, פסטה, לחם וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיטב ידיעתי
רם דישון18/08/2009המזון המחומם במיקרוגל אינו סופח שום קרינה בזמן החימום. בנוסף, ישנם שני חומרים שמתחממים: מים ושומן. כל יתר המאכלים מתחממים בצורה עקיפה מהמים והשמן שבהם.
ברגע שהמכשיר מפסיק לפעול, החימום מופסק ושום קרינה לא נשארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מידע רפואי בנושא?
אילן18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חפש באינטנט.
רם דישון18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מידע...
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009רציתי לפרט כאן:
תקליד קודם בגוגל את ראשי התיבות: PUBMED
תקבל תפריט, ותבחר את הראשון.
תקבל את הספריה הממוחשבת של מכון הבריאות הלאומי של ארה"ב.
בחלון שיופיע תקליד שתי מילות מפתח, באמגלית, ותראה מה תקבל.
לדוגמא: MICROWAVE FOOD
בהצלחה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר סלולרי מאוזניות מוזיקהבנצי17/08/2009
הי
האם זה בטוח (קרינה זניחה) להשתמש במכשיר הסלולרי לשמיעת MP3 דרך אוזניות כאשר הטלפון במצב המתנה? מה המרחק הבטוח מהגוף במצב זה? ללא הגבלת זמן?
בנצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממכשיר סלולרי...
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009כאשר הטלפון במצב המתנה, הוא משדר מדי דקה ( או זמן דומה, בהתאם לשרת), סיגנל חזק לשרת, כדי שידע שאתה זמין. לכן לא רצוי שהטלפון יהיה צמוד לגוף בשום זמן שהוא בהתמנה, קל וחומר בעת שיחה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם אוזניות המוזיקה "מקרינות" ?
בנצי18/08/2009האם כאשר אני שומע מוזיקה דרך האוזניות במצב המתנה - האם האוזניות "מעבירות" את הקרינה כמוליך? קראתי איפהשהוא שהקרינה היא פי 3....
ומה לגבי גלישה באינטרנט במכשיר הסלולרי - הרי הקרינה בעת גלישה חזקה פי כמה בגלל קצב העברת הנתונים - אמנם הטלפון לא "צמוד" לגוף או לראש אך במרחק של 20-30 סמ מהגוף אבל צמוד לידיים....
אשמח להבהרות בנושא הזה
תודה
בנצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניות מקרינות קצת
ד``ר דני וולף18/08/2009אוזניות אינן מקרינות פי 3 אלא מעבירות חלק מהקרינה, כעשירית.
זה שאתה שומע מוסיקה לא מפריע לקרינה מהפלאפון להגיע דרך האוזניות ישירות לתוך אוזנך. אולם מדובר כעשירית מהקרינה, ורק פולס אחד, אגב די חזק, מידי כדקה, אולם זה מיותר. אינני מבין מדוע צריך לגלוש מהפלאפון!!!! אולם מקרינה על הידיים אינני מפחד, לעומת זאת קרינה ליד אשכי הגבר הוכחה כמסוכנת מאוד לאיכות הזרע ולפגיעה ב- DNA שלו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית גבוהה בביתנוסמדר17/08/2009
מבדיקה שנערכה בדירתנו התגלתה קרינה אלקטרומגנטית ברמות גבוהות מן המומלץ לשהייה ממושכת (לפחות 8 מיליגאוס, כשההמלצה של המשרד לאיכות הסביבה היא 2 מיליגאוס).
הבדיקה העלתה כי מקור הקרינה הנו כבל חשמל של הבנין הפרוס על תקרת המרתף והחניה התת קרקעית של הבניין, המהווה את ריצפת דירתנו.
אנו מאוד מודאגים, שכן אנו מתגוררים בדירה מזה 5 שנים, כלומר אנחנו ושתי הבנות שלנו נחשפנו לקרינה הזאת במשך זמן ממושך ביותר (הקרינה הגבוהה נמצאה בין היתר גם בחדרן של שתי הילדות שלנו, גם באזור המיטות שלהן).
האם תוכלו להמליץ כיצד לפעול - מהי הדרך האפקטיבית ביותר והמהירה ביותר לסלק את המפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית
ד"ר זמיר שליט"א18/08/2009נשמע לי מוכר. האם זה לא בבני ברק ?
תפנו בדחיפות לראש העיר שלכם בעניין זה. צריך להזיז את הכבל הזה.
אם לא יעזור מייד, תפנו לשר התשתיות במכתב אישי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה במקלטאמונה17/08/2009
שמעתי ששהייה ממושכת במקלט מסרטנת. האם זה נכון? חשוב לי לדעת מכיוון שעבודתי נמצאת במקלט... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהיה במקלט
ד"ר זמיר שליט"א17/08/2009במקלט נפלט גז ראדון, שהוא רדיואקטיבי, ומסרטן. הוא דועך לאיזוטופים קטנים יותר שחלקם יציבים, מתחברים לחלקיקי אבק, ושוקעים לרצפה. כשאת מטאטאה את הרצפה, האבק עולה ואת נושמת אותו עם האיזוטופים הרדיואקטיביים שבו, וזה מסרטן.
מה עושים ?
1. מאווררים את המקלט היטב, כדי שהגז יצא.
שואבים את הרצפה \ שטיחים במקום לטאטא.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמונה18/08/2009תודה! אך האם עצם השהייה בעייתית? אני אישית לא מנקה את המקום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב נייד
מ23/01/2011לצערי אני השתמשתי במחשב הנייד במשך שנתיים יום-יום כשלוש שעות (על הברכיים הבטן ולא רחוק מהגוף) אני מת מפחד.... אני לא יודע מה לעשות. האם הנזק יתרפא עם הזמן, או שאכלתי אותה לכל החיים ?
ב. האם 45 דקות ביום שהמחשב לא במרחק של פחות מ-60 ס"מ זה מסוכן, או ש"מותר" לעשות את זה ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד - ראוטר אלחוטי - קרינהרקפת16/08/2009
שלום,
בדקתי קצת בפורום וחיפוש העלה (תקנו אותי אם אני טועה)
1. ראוטר אלחוטי לא מסוכן במרחק של 60 ס"מ ומעלה אז אפשר להשאיר אותו בחדר של הילד כי הוא רחוק מהמיטה אבל קרוב למחשב של הילד ואז זה קרוב מ-60 ס"מ אז עדיף כן להעביר למקום אחר.
2. מה לגבי הקרינה "המסתובבת ברחבי הבית" כתוצאה מקיומו של ראוטר אלחוטי ?
3. נראה שהבעייה הגדולה ביותר היא עצם קיומו של מחשב נייד.
4. אם מחברים את המחשב הנייד לראוטר חוטי, מכבים את הבלוטוס' שלו ואת הרשת האלחוטית האם הוא עדיין פולט קרינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר לא מסוכן, מחשב ממרחק 60 ס"מ
ד``ר דני וולף17/08/2009הן ראוטר הן מחשב אינם מסוכנים ממרחק של 60 ס"מ ואין שום סיבה לקרב את התינוק למכשירים חשמליים מעבר למרחק זה. הקרינה של המחשב הנייד, היא בכלל לא מהתקשורת האלחוטית שלו, אלא מהחשמל שבו. ושוב, קרינה של דקות או שעה ביום, קרינה של שדה חשמלי (לא פלאפון) אינה מסוכנת.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי.
רקפת18/08/2009מחשב נייד לא בעייתי מבחינת התקשורת האלחוטית שלו ?
ראוטר אלחוטי לא מהווה בעייה ממרחק של 60 ס"מ
קרינה אלחוטית ברחבי הבית לא מהווה סכנה ?
המחשב הנייד יהיה מסוכן מבחינת קרינה/שדה אלקטרומגנטי גם אם אשתמש בו באינטרנט אלחוטי ובלי קשר לאינטרנט האלחוטי. בגלל שגה מגנטי ? יש דרך לחסום את השדה המגנטי הזה חוץ מאשר לשבת במרחק של מטר מהמחשב הנייד (אין מצב שאני אראה מה כתוב על הצד ממרחק כזה).
אני צריכה לדעת מה לעשות. האם להזמין ראוטר אלחוטי או שבכל מקרה אני בבעיה ברגע שיש לי מחשב נייד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוצמת הקרינה דועכת מהר מאד ככל
רם דישון18/08/2009שמתרחקים מהראוטר או מהמחשב, כך שמה שנמצא בבית הוא נמוך מאד.
בכל מקרה עדיף ראוטר חוטי.
השתמשי בנייד כשהוא על שולחן ולא על הברכיים, ועדיף להשתמש במקלדת נפרדת שמאפשרת להרחיקו עוד קצת מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לחשב בקלות את דעיכת עוצמת השדה
דודו27/09/2009ניתן לחשב את עוצמת השדה האלקטרומגנטי/ההספק החשמלי כפונקציה של מרחק מהראוטר האלחוטי.
אם ב- Pr מתקבל הספק הגבוה מ- 40dBm הרי שעוברים את סף התקינה המותר. כך למשל, ניתן לראות כי במרחק של כ- 60 ס"מ אכן אין כל חשש מהספק שידור מראוטר אלחוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה לשאלה....היה כתוב כאן בתשובה
רקפת18/08/2009למישהו שמחשב נייד פולט 10 מיליגאוס שזה המון וזה הבנתי שכן מסוכן ובתשובתך כתבת שזה לא מסוכן. האם תוכל לחדד את זה כי לא הבנתי. סליחהותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה לשאלה...
ד"ר זמיר שליט"א27/09/2009בסיכון מהקרינות, קובע מאד המרחק, כי עוצמת השדה המגנטי, והשדה החשמלי בתדרי רדיו וסלולרים דועכים במהירות ממקור הקרינה.
גם הראוטר, וגם השדה המגנטי מהמחשב, במרחק 60 ס"מ אינם מהווים סיכון.
בחשב נייד אני מייעץ לעבוד לא על הגוף אלא על שולחן, וכדאי גם להוסיף מקלדת קטנה, ואז אתה רחוק מהמחשב ומקרינותיו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטיאנה16/08/2009
שלום רב,
קניתי מחשב נייד ועכשיו אני צריכה ראוטר אלחוטי. שלושה מחשבים בבית מחוברים בחיבור קווי לאינטרנט והמחשב הנייד אמור להתחבר באופן אלחוטי.
אני מאוד מאוד חוששת מקרינה גם אם אומרים שהיא מעטה ולא מסוכנת הרי שהיא מצטברת (המחשב הנייד/ראוטר הם לא המכשירים היחידים שאנו נחשפים לקרינתם).
מה אני אמורה לעשות. האם לחפש כל דרך אפשרית כדי לוותר על הראוטר האלחוטי. האם למקם אותו למשל במרפסת שירות בתוך ארון יפתור את הבעייה (הרי עדיין תהייה קליטה במקומות אחרים בבית).
שמעתי על אפשרות של HPNA3.
מה דעתכם ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר ממרחק 60 ס"מ לא מקרין!!!
ד``ר דני וולף17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מעבר ל-60 ס"נ אבל מה עם
רקפת18/08/2009הקרינה שמתפזרת בבית הרי אם אני משתמשת במחשב נייד במטבח למשל או בסלון או בכל חדר אחר ויש שם קליטה ושידור זה אומר שיש קרינה בבית. מה לגבי הקרינה הזאת ?
והאם להעדיף ראוטי חוטי ודיי בגלל 1. הקרינה שמסתובבת בבית 2. בגלל שכאשר אני משתמשת באינטרנט אלחוטי עם המחשב הנייד הרי שהוא עצמו פולט קרינה רבה מאוד, כדבריכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניית בלוטוס על האוזןאילן16/08/2009
יש לי אזניית בלוטוס דגם מוטורולה 850. האם השארתה על האוזן בקביעות במשך שעות רבות ביום (הכוונה גם לא בזמן השיחות) הינה פעולה שעשויה להזיק לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכן?
אילן24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההספק שמשדרת אוזנית בלותות'
רם דישון24/08/2009הוא זניח ואינו גורם סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)