מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סמוג מסוכן בכיתה, איך לפתור זאת?רויטל07/09/2009
בני יושב במקום קבוע בכיתה בבית הספר. מקום מושבו נמצא ממש בסמוך לקיר.
ביום הראשון ללימודים לפני כשבוע ראיתי יחד עם אשתי, שקעים מכוסים במקום מושבו ליד ראשו של בני . ביקשנו לבדוק אם קיים מפגע כדי שלא יסכן אותו ולא ילדים אחרים, ואם קיים להעבירו ממקומו.
מאחר ולא קיבלנו כל התייחסות עד כה, בצעתי היום מספר בדיקות בנוכחות מנהלת בית הספר ואשתי. הממצאים הדגימו שטף מגנטי של 500nT שהם 5mG ממש על ראשו של בני. קיים גם שדה חשמלי לא קטן.
המנהלת אמרה שתורה למורה להרחיק את השולחן אך בחלל הכיתה אין מספיק מרווח להרחקה משמעותית של מעבר לחצי מטר.
המטרה שלנו היא לגרום לכך שהנושא יטופל בצורה כזו שלא תהייה קרינה מסוכנת לבננו השוהה במקום מושבו מספר שעות רצוף כל יום.
למי עלינו לפנות? האם משרד החינוך מחויב בבדיקות קרינה אלמ"ג במקום מושבם של תלמידים? האם התקן של המשרד לאיכות הסביבה בנושא מחייב את משרד החינוך? טכנית ניתן לפתור את הנושא ע"י ביצוע מיסוך – מה הפתרון המומלץ במקרה זה? איך גורמים לממונים על הנושא לפעול ובמהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמוג מסוכן...
ד"ר זמיר שליט"א07/09/2009לא כתבת אם המדידה נעשתה צמוד לקיר או על כסאו של בנך.
5 מיליגאוס הוא מעל מה שאני מקבל במקרה זה.
המשרד להגנת הסביבה מתיר עד 2 מיליגאוס בבית, ועד 4 ביום עבודה של מבוגר.
הוא אינו מתייחס לילדים שהם רגישים הרבה יותר לנזקי הקרינה.
אפשר בכיתה למצוא מקום להזיז ילד למרחק לפחות 1 מטר מהנקודה ה-"חמה".
מה שגם כדאי לבדוק שוב, ולהשוות עם מקום "נטול חשמל לחלוטין", בחוץ רחוק מקווי חשמל ומשנאים. מדוע כך, כי אמנם בדרך כלל הרקע הוא כ- 0.1 עד 0.6, אולם לאחרונה היו פעמים של רקע אטמוספרי שאני מדדתי עד 4 מיליגאוס, וזה בגלל כתמים בשמש, סערות מגנטיות וכיוב'. כך שיתכן שגם ביום המדידה הקרינה היתה רק 1 עד 2 מיליגאוס. אוכל להשאיל לכם מכשיר למדידה עצמית, כשאחזור מחו"ל מה- 3 באוקטובר ואילך.
מכל מקום. תפעלו בינתיים, שיזיזו את הילד למקום אחר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי רעשי רקע ביום המדידה במקום
רויטל09/09/2009תודה על תשובתך והנה הפרטים הנוספים:
"לא כתבת אם המדידה נעשתה צמוד לקיר או על כסאו של בנך.
5 מיליגאוס הוא מעל מה שאני מקבל במקרה זה."
המדידה נעשתה על כסאו של בני שהושם שם ע"י המורה במרחק 0 מהקיר.
מדדתי גם במרחק חצי מטר, מטר, מטר וחצי ושני מטר מאותו קיר.
מדדתי ב-3 קואורדינטות. 5 מילי גאוס התקבלו על הכסא של בני במרחק 0 מהקיר.
מדדתי גם לאורך כל אותו הקיר והוא כולו מקרין שטף מגנטי של בין 4 ל-5 מילי גאוס במרחק 0 מהקיר.
"המשרד להגנת הסביבה מתיר עד 2 מיליגאוס בבית, ועד 4 ביום עבודה של מבוגר.
הוא אינו מתייחס לילדים שהם רגישים הרבה יותר לנזקי הקרינה."
לא ענית לי מה עפ"י הידוע לך עמדתו ו/או תקניו של משרד החינוך) בנדון?
העסק הוא עם ילדים ובני נוער, בני בן 6.
"אפשר בכיתה למצוא מקום להזיז ילד למרחק לפחות 1 מטר מהנקודה ה-"חמה". "
כך ביקשנו מהיום הראשון ללימודים אך לא נעשה דבר והמורה לא שעתה לבקשותינו.
"מה שגם כדאי לבדוק שוב, ולהשוות עם מקום "נטול חשמל לחלוטין", בחוץ רחוק מקווי חשמל ומשנאים. מדוע כך, כי אמנם בדרך כלל הרקע הוא כ- 0.1 עד 0.6, אולם לאחרונה היו פעמים של רקע אטמוספרי שאני מדדתי עד 4 מיליגאוס, וזה בגלל כתמים בשמש, סערות מגנטיות וכיוב'. כך שיתכן שגם ביום המדידה הקרינה היתה רק 1 עד 2 מיליגאוס. אוכל להשאיל לכם מכשיר למדידה עצמית, כשאחזור מחו"ל מה- 3 באוקטובר ואילך.
מכל מקום. תפעלו בינתיים, שיזיזו את הילד למקום אחר. "
מדדתי רעשי רקע במקום באותו הזמן של המדידה והיה 0.1 תודה על האפשרות להשאלה אך ברשותי מכשיר.
שאלה נוספת בהמשך למדידות הללו, מצאתי שהתיקרה המונמכת באותה כיתה של בני, משופעת בניאונים דור ישן ומקרינה שדה חשמלי לא קטן. אפוא משרד החינוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופרת בזכוכיתמאיה06/09/2009
האם זה נכון שבהרבה זכוכיות ישנה עופרת (בעיקר בזולות יותר) וכאשר הזכוכית מתחממת כמות קטנה של עופרת יוצאת?
האם עופרת מסוכנת לאדם?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון06/09/20091. עופרת מסוכנת. היא עלולה (בכמויות גדולות) לפגוע במערכת העצבים.
2. כמות ניכרת של עופרת יש דווקא בזכוכיות היותר יקרות- קריסטל, למשל. בזולות יש מעט מאד, אם בכלל.
3. אני מניח שהכמות שיוצאת לאחר חימום אחד או שניים היא מזערית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי עפרונות?
מאיה07/09/2009רם תודה לך על התשובות.
האם זאת אותה עופרת שיש בעפרונות רגילים?
רוב הילדים לוקחים עפרונות לפה. הכלב שלי למשל אכל אתמול עפרון בלי ששמתי לב. האם זה גם מזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעפרונות אין עופרת ומזכוכית היא לא
ד``ר דני וולף07/09/2009בעפרונות אין עופרת ומזכוכית היא לא משתחררת
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריים חשמליים או על גז?מאיה06/09/2009
ברצוני לקנות תנור חדש עם כריים. האם כדאי לקנות תנור וכריים חשמליים או על גז?
הכריים החשמליים יוצרים שדה מגנטי ומצד שני הכריים החשמלים לפעמים מסריחים מגז.
האם יש לכם הצעה מה עדיף?
שמעתי שיש גם מכונת כביסה שעובדת על גז. האם רלוונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא פני אלי לכתובת הדוא"ל שבראש הדף.
רם דישון06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהשי06/09/2009
כן אבל השאלה שלי הייתה מה לעשות אם מהצד השני יש שקעים שכן מחוברים אליהם מכשירי חשמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009הקרינה (שדה חשמלי או מגנטי) מעבר לקיר תהיה זניחה.
תשכח מהעניין. תשמור מרחק רק ממכשירי חשמל כפי שהיזהרתי אותך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתדורון06/09/2009
עברתי לדירה אחרת בקיבוץ, ובחדר השינה יש את ארון החשמל של הדירה. החדר הוא בגודל של 2X3 מטר בערך והארון נמצא מעל הדלת כניסה שנמצאת בפינה אחת של החדר, והמיטה בפינה האחרת.
מדובר בארון חשמל + מונה חשמל אלחוטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009אם אתה ישן בצד שני של החדר, אז אין לך סיכון שם מארון החשמל.
אני מניח שאחרי כ- 1 מטר השדה המגנטי שלו משתווה לרקע.
אבל אל תתנחל עליו. שמור תמיד מרחק מארון החשמל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז 2-3 מ' זה בסדר?
דורון07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז 2-3 מ' זה בסדר ?
ד"ר זמיר שליט"א07/09/2009אני לא אוהב שהקריאה עולה על 1 מיליגאוס.
אבל, לא תמיד זה ניתן, כי כתמים בשמש גורמים לסערות מגנטיות, שמתבטאות לפעמים לייד הבית שלי ברקע שהגיע גם עד 4 מיליגאוס. בחורף יש הבדלים בין הקרקע לעננים, וגם זה גורם לרקע גבוה ממש כזה.
היום הרקע לייד ביתי היה 1.65 מיליגאוס, במקום 0.1 עד 0.6 מיליגאוס.
זאת גם הסיבה שבחורף חולים יותר, מה שנקרא "מצטננים", פשוט מגיבים לא טוב לעליות בשדה המגנטי. גם מגפות, לפחות אחת, כבר ניגרמו בעת שהיו כתמים גדולים בשמש. השדה המגנטי הגבוה יותר, פוגע במערכת החיסון של הגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשירי חשמל המחוברים לחשמלדורון06/09/2009
האם אלו פולטים קרינה גם כאשר אינם עובד?
מה בנוגע לארון חשמל של הבלוק (בקיבוץ - 4 דירות) בצד השני של קיר הבית? או ארון מקביל של טלפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממכשירי חשמל...
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009בין מכשיר שמחובר לחשמל אך אינו פועל, נוצר סביב הכבל שדה חשמלי. לעומת זאת אם המכשיר מפעל, ויש זרימת אלקטרונים, מושרה מהמכשיר והכבל שדה מגנטי .
ארון חשמל משרה על סביבתו שדה מגנטי חזק, גם לצד השני של הקיר, אותו עובר השדה כאילו היה אוויר..
במקרה שלך, נראה לי שאחרי כ- 1 מטר השדה מארון החשמל דועך עד לרקע, אבל כדאי לשמור מרחק כמה שיותר, כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוורר תקרתי, אור והתקף אפילפטישירלי06/09/2009
האם קיים קשר בין מאוורר תקרתי המותקן בסמוך לגוף תאורה תקרתי והתקף אפילפטי? האם מי שאינו סובל מאפילפסיה יכול לקבל התקף (בדומה לכך שהבהוב מנורה עלול להעיר באנשים הנוטים לאפילפסיה להתקפים אפילפטיים)? לתשובתכם המהירה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שאינו סובל מאפילפסיה לא יקבל התק
ד``ר דני וולף06/09/2009מי שאינו סובל מאפילפסיה לא יקבל התקף מריצוד האור של הונטילטור, חוץ מזה שבכל מאווררי התקרה הכנפיים של המאוורר הם מעל למנורה ולא מתחתיה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהשי06/09/2009
רציתי לדעת איך לנהוג במקרה הבא:
אני יושן בחדר וצמוד אליי יש גם חדר זאת אומרת שיש לנו קיר משותף .
הבעיה היא מה עושים במקרה שאני יושן צמוד לקיר, ומצידו האחר של הקיר בחדר השני ישנם שקעים ומכשירי חשמל שפועלים כתוצאה מהשקעים שיש בקיר שמשותף לשנינו .
האם קרינה מגיעה אליי כתוצאה משקעים פעילים מצידו השני של הקיר?
מה לעשות הרי תמיד יש שקעים בקירות משותפים בכל תחומי החיים בעבודה או בבית זה בלתי זה להתחיל להתרחק מקירות שבצידם השני יש שקעים פעילים מה לעשות???מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תשובה?
שי06/09/2009למה לא קיבלתי תשובה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא קיבלתי תשובה ?
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009המשיבים האחרים, וגם אני עסוקים גם בדברים אחרים, ולא תמיד מצליחים לענות מייד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009אתה חושש ממה שאין מה לחשוש, לעומת זאת כדאי לשים לב שמצד שני של הקיר ליידו אתה ישן (לא יושן) אין גב צג של מחשב מהדור הישן או טלויזיה מהדור הישן, כי אלה יוצרים שדה מגנטי חזק, העובר את הקיר כמו אוויר.
תיזהר גם מלוח חשמל מצד שני של הקיר, מטענים, וכיוב'.
סתם משקעים אין לחשוש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עובד במוקד שידור, האם אני בסכנהעופר04/09/2009
שלום לכם, זוהי שאלה שמאוד מדאיגה אותי כבר כמה זמן.
אני במשטרה ועובד במוקד שידור לניידות.
אנו משדרים על הרבה גלים שונים לפעמים בו בזמן ויש לנו מכשריים מאוד מתוחכמים.
בנוסף אנחנו בקומה חמישית כשהאנטנה של השידור על הגג ממש מעל ראשינו.
רציתי לדעת האם אני בסכנה של חשיפה לקרינה?
והאם יש לי דרך משלי למודד את הקרינה? מפני שלא ירשו לי להכנס מודדדי קרינה
מקצועיים לתוך מקום משטרתי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוקדן הכי פחות חשוף לקרינה
ד``ר דני וולף06/09/2009המוקדן מדבר ממכשיר לא נייד שקשור לאנטנה חיצונית, ולכן הוא הכי פחות חשוף לקרינה. גם האנטנה שבדיוק מעל ראשיכם לא מקרינה את עיקר עוצמתה אליכם, אם כי כדאי למדוד. תוכל להשאיל מכשיר מהצדיק והפילנטרופ הידוע הד"ר זמיר שליט"א באתר זה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' דני וולףקטיה04/09/2009
דר' שלום בתי בת 5 חודשים, בהירת עור. מיום שנולדה לא הוצאתי אותה בצהריים החוצה. מקסימום עד 9-9.30 בבוקר ואחרי 6 בערב. וגם בבוקר רק בצל, רק בעגלה עם כיסוי נגד שמש או חיטול טטרה תלוי. היום בעלי נאלץ להוציא אותה ב-12.30 בצהריים בסל קל. בסך הכל אולי 5- אפילו פחות, דקות מהבית לרכב. ללא כיסוי נגד שמש וללא חיטול . הילדה הייתה עם חולצה וחיטול בלבד. קרם הגנה גורם לפריחה נוראית. האם חלילה גרמנו לה נזק ? לא נהיתה אדומה וכו'. ברכב פתחתי גגון של הסל קל והסתרתי אותה עם חיטול טטרה ויש גם מגן על החלונות. בעל קיבל על הראש.
דואגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לתינוקת קצת אור ושמש יום
ד``ר דני וולף06/09/2009תני לתינוקת קצת אור ושמש יום. זה בטח לא יזיק לה. לא להגזים בשמש אבל גם לא להגזים בחוסר שמש.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בגן ילדיםמיכל03/09/2009
שלום רב
בגן של ביתי בת השנתיים יש ארון חשמל עם מפסקים ומונה. הארון והגן ממוקם בקומה ראשונה של וילה בעלת שתי קומות.
הארון ממוקם בגובה של 1.5 מטר מהרצפה, בקיר הכניסה.
בצג אחד של הקיר הילדים משחקים, ומצידו השני ישנים שנת צהרים.
מה המרחק הבטוח לשהיה רציפה? האם מומלץ לחפש גן אחר?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מארון חשמל...
ד"ר זמיר שליט"א03/09/2009נראה לי שמרחק 1.5 מטר מארון קטן מספיק.
אבל כדי להיות בטוחים צריך למדוד. בדרך כלל אני משאיל מכשירי מדידה ללא תשלום, אולם עכשיו המכשיר בהשאלה ולאחר זאת, אני טס לחו"ל.
אז תוכלו לשכור מכשיר בחברת קולבוקשר 099553111 (לדבר עם יאיר) יש להגיד שהמכשיר שהמכשיר של זמיר היה בהשאלה, אז יאיר נותן 50% הנחה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרו מגנטית ברכב היברידיאורית קצין03/09/2009
ברשותי רכב היברידי. החברה אינה מוסרת אינפורמציה לגבי הקרינה. האם אין רכבים רגילים אשר להם אותם מדדי קרינה כמו לרכב היברידי?
על מה מתבססת ההודעה בפורום לגבי הקרינה מאחור ומלפנים? היכן אפשר לקנות מד קרינה אלקרומגנטי? האם יש חומר שמפחית קרינה ברכב? מגיעות שמועות שבארצות הברית יש חומר מיוחד למניעת הקרינה ברכב. אודה לכם מאוד על התשובות. בברור במשרד לאיכות הסביבה אין שום נתונים. תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ברכב היברידי
ד"ר זמיר שליט"א03/09/2009הקרינה (שדה מגנטי) החזקה ברכב היברידי מתבססת על מדידה שנעשתה בתוכנית טלויזיה. נמדדו גם ערכים יותר גבוהים ממה שכתוב בראש דף זה.
מכשיר דיגיטלי למדידת שדה מגנטי תוכלי לקנות באתר של alphaLab . בהקלדת שם זה בגוגל, תקבלי תפריט, בחרי את הראשון, תקבלי שם שתי שורות של תמונות, והסברים. מכשיר שאני ממליץ הוא UHS מעולה. מחירו (אני אומר מהזיכרון) כ- 280 $.
אם תרצי להתייעץ, תוכלי עם חברת קולבוקשר 09955311 (יאיר) אפשר גם לקנות את המכשיר דרכו באתר שלו, כנראה במחיר יותר טוב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אורית
אורית04/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטריתמאיה02/09/2009
בחדר השינה שלי ושל בני מדדתי את השדה המגנטי והאלקטרי מהקיר ליד הראש שלנו. השדה המגנטי נע בממוצע כ0.6 מיליגאוס.
והשדה האלקטרי נע ביו 10 ל- 15. על המכשיר עצמו כתוב
elctric field (multiply by 10 to get volts\meter)z
זאת אומרת שזה מה שכתוב ליד יחידות המידה.
האם זהו שדה אלקטרי מסוכן?
ישנם שקעים בביתי שכאשר אני מתקרבת לאזור השקע השדה האלקטרי ישר עולה גבוה (רק בחלק מהשקעים) האם זה אומר שמשהו אינו תקין בשקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרית
ד"ר זמיר שליט"א02/09/2009תתייחסי שם רק לשדה מגנטי, לא לשדה החשמלי מה שאת קוראת "קרינה אלקטרית". תתעלמי ממנו.
הרקע של השדה המגנטי היה טוב, 0.6 מיליגאוס. לייד נקודות חשמל הוא עלול מעט לעלות, בפרט לייד נקודת חשמל שיש שם מפםק מעמם ( DIMMER ).
הכל נראה תקין, הורידי כוננות. אין לך בעייה.
תשימי לב רק לא להכניס לתקע מטענים של הסלולרים או מטענים אחרים, בפרט לא קרוב למיטה, לילדים וכיוב'.
תבדקי אם ארון החשמל לא נמצא בסמיכות למיטות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי מתח עליון/גבוהגלי02/09/2009
שלום רב,
הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין קווי מתח גבוה לקווי מתח עליון, האם אכן יש הבדל? העניין הוא שמדי פעם אני רואה על עמודי חשמל שלטים צהובים שפעם רשום כך ופעם רשום אחרת.
דבר נוסף, במרחק של כ-30-40 מטר מחדר השינה של ילדיי ישנם עמודי חשמל אליהם מחוברים כ-3 חוטי חשמל מכל צד (נראים כמו קווי חשמל שכונתיים) ורציתי לדעת האם זהו מרחק בטוח מבחינת שדה אלקטרו מגנטי?
אודה מאוד לתשובותיכם.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווי מתח עליון/גבוה
ד"ר זמיר שליט"א02/09/2009המתח בקווי מתח על הוא של 400 קילווולט, אלה קווים בינעירוניים עם עמודים גדולים על רגליים.
קו יותר חלש הוא קו מתח עליון המוליך 161 קילוולט, גם הוא יכול להיות בינעירוני.
בתוך העיר יש קווים שכונתיים, אליהם יש הורדת מתח על ידי שנאים גדולים, עד למתח 21 קילווולט, וזה יורד על ידי שנאים יותר קטנים שכונתיים באספקה לבתים, של 220 וולט בלבד..
אלה שאתה מתכוון הם כנראה קווים של 21 קילוולט, והמרחק נראה לי מספיק.
מקו 161 מרחק בטיחותי הוא כ- 50 מטר, ומקו 400 מרחק בטיחותי כ- 70 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקררמאיה02/09/2009
האם ישנו הבדל בקרינה בין המקררים הסטנדרטים כאשר המקפיא הוא למעלה לבין המקררים החדשים שהמקפיא נמצא למטה. ברצוני לקנות מקרר חדש והציעו לי מחברת סמסונג כאשר המקפיא הוא נמצא למטה ועליו ישנו לוח דיגיטלי קטן עם כפתורים שמראה את רמת הקור שבמקרר ובמקפיא. האם ישנו שדה מדנטי חזק יותר מאיזור המקפיא ומהלוח הדיגיטלי הקטן ? בני מבלה את רוב זמנו על הריצפה וזוחל תמיד ליד המקרר ועם המקרר הזה הוא יהיה בדיוק בגובה המקפיא והלוח הדיגיטלי. האם לדעתכם כדאי לקנות מקרר עם מקפיא מלמעלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרינה היא מהמנוע לא מהמקפיא
ד``ר דני וולף02/09/2009לא בדקתי את כל המקררים, אולם עיקר הקרינה היא מהמנוע והוא נמצא מאחור בדרך כלל, או דווקא מתחת למקרר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המקררים שחוסכים אנרגיה
מאיה02/09/2009תודה רבה על המענה המהיר.
כיום ישנם מקררים שחוסכים המון אנרגיה. היצרנים טוענים שהמקרר מבזבז חשמל כ100 ש"ח בשנה.
האם מבחינת קרינה המקרר טוב יותר?
מצד אחד נשמע שפחות חשמל פחות קרינה. אך מצד שני אולי המקרר עובד בשיטה מסויימת (כמו על שנאי אולי) שגורם לבזבוז פחות חשמל אך שיטה זו מעלה את רמת הקרינה.
האם ידוע לכם משהו בעניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגני המקררים...
ד"ר זמיר שליט"א02/09/2009אני לא יודע על המקררים האלה שום דבר, אולם, עקרונית, מקרר אינו מהווה בעיית קרינה. רוב הסיכויים אם מקרר צורך פחות חשמל, הוא גם ייצור שדה מגנטי חלש יותר.
אגב, מקרר "רגיל" יוצר ליידו לשדה מגנטי ברמת כ- 15 מיליגאוס, אבל אם אתה מתרחק כ- 60 ס"מ ממנו, הקרינה כבר אינה עולה על קרינת הרקע. אז פשוט לא צריך להתנחל לייד המקרר. שמרו מרחק, וגם אל תתנו לילדים להתיישב בדיוק לייד המקרר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)