מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה מהמרב"דאופיר08/09/2012
שבוע טוב
קיבלתי תשובה חיובית ביום רביעי 5-9-2012 שאושר לי על ידי המרב"ד לחזור
לנהוג לאחר שנה של המתנה עקב התקף חד פעמי (שלא הוכח כאפילפטי).
הם אמרו שהם שולחים זאת למשרד הרישוי בחיפה לשם אני משתייך (תושב קריית שמונה ).
מה קורה עכשיו? והאם נדרש ממני לעשות משהו או לזרז משהו ? חיכיתי מספיק זמן .
המון תודה על עצם ההתיחסות והפורום הזה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מהמרב"ד - תגובה
יוסי אונטרמן09/09/2012מזל טוב!
מציע לך להתקשר טלפונית למשרד הרישוי בחיפה ולבקש שישלחו לך בהקדם את רישיון הנהיגה. אם לא יגיע תוך שבועיים שלושה כדאי לגשת לשם בזמן קבלת קהל וללחוץ עליהם.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מאוד המלצה לנוירולג ילדיםאו04/09/2012
מומחה לאפילפסיה,שיהיה זמין ורגיש, מאיזור המרכז שעובד עם מכבי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שלילת נהיגה - התקף בשינהאנונימי02/09/2012
שלום
בהמשך להודעה הקודמת שלי
האם התקפים בשינה נחשבים יותר קלים מהתקפים בערנות?
להלן אני מביא את הניסוח של מרב"ד
1.אם חלפה שנה ללא התקפים מסוג כלשהו והאדם נמצא תחת השגחה רפואית ותרשים E.E.G תקין, ההמלצה של המכון לבטיחות בדרכים בדרך כלל תהייה חיובית.
2.במידה והיה התקף חד פעמי ולא חוזר אשר לא אובחן כאפילפסיה, תקופת ההמתנה תהיה שישה חודשים בלבד בתנאי שהברור הרפואי תקין.
3.אנשים שחווים התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, לאחר 36 חודשים בהם אלו ההתקפים היחידים שהיו, יוכלו לקבל המלצה לקבלת רשיון (אך לא לרכב ציבורי).
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את משמעות סעיף 3 - האם לאחר מספר אירועים בשינה ישללו לי את הרישיון ל 3 שנים או שאיני מבין את המשמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת נהיגה - התקף בשינה - תגובה
יוסי אונטרמן04/09/2012שלום רב
הרעיון שעומד אחרי החידוש הוא הניסיון לחזות מה הסיכוי להתקף בזמן נהיגה. הדבר תלוי בסוג ההתקפים ובסיכוי שההתקפים יתפתחו משינה בלבד גם לזמן ערנות.
כך הוסבר לי בשיחה פרטית על ידי רופא שעבד במרב"ד
מקווה שסייעתי לך
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילה מקיסמאלית בהתקפים בשינהאנונימי02/09/2012
שלום לכולם
לא כל כך מובן לי הניסוח של המרב"ד בהקשר לנהיגה עבור מי שיש לו אירועים בשינה.
האם לאחר אירוע של התקף בשינה אאלץ להמתין 3 שנים עד שאוכל לשוב ולנהוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילה לאחר התקף בשינה
יעקב02/09/2012נדמה לי שאכן זה לא ברור. אין צורך להמתין שנים לחידוש רשיון לאחר שלילה על רקע התקף בשינה בלבד. בד"כ מדובר בחצי שנה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלמידים מבקשים שיחהאלית30/08/2012
שלום, שמי אלית ואני תלמידה בכיתה י"ב בבי"ס אורט טבעון.
כחלק מהמגמה בה אני לומדת, התבקשתי לפתח וכן להציג פרויקט בנושא ביורפואי-הנדסי-מדעי. חבריי לקבוצה ואני בחרנו להתמקד במחלת האפילפסיה.
על מנת להעמיק את הידע שלנו על הנושא ולהרחיב את העבודה והמחקר בנושא למקומות חדשים וטובים אנו מעוניינים ליצור קשר עם חולי אפילפסיה.
מי שמעוניין לדבר עם 4 תלמידים בשכבת י"ב ולעזור לנו להתקדם בעבדתינו ולהעלות למודעות את המחלה, אנא צרו עימנו קשר באימייל [email protected].
תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שכחתי לקחת כדורמאיה חמו28/08/2012
שלום אני נוטלת 2 כדורים למיקטל וטגרטול 400 מ"ג כל אחד פעמיים ביום(200 ו200). שכחתי לקחת את הכדורים של הבוקר מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת כדור - תגובה
יוסי אונטרמן29/08/2012שלום מאיה
אינני רופא. במקרה דומה רופא אמר לי פשוט לחכות לערב ומשם להמשיך כרגיל. מציע שבכל מקרה תתייעצי טלפונית לכל הפחות עם הרופא שלך.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת רישיוןנופר27/08/2012
שלום לכולם,
אני בת 22 מוגדרת כאפילפטית, עברתי למיטב ידיעתי 2 התקפים שבהם איבדתי הכרה ועוד כמה פעמים של התנתקויות. לפני כחודשיים אושפזתי והEEG לא היה תקין, הראה שכנראה עברתי פירכוס. בשלב הזה הצהירו עליי למרב"ד.היום, לאחר חודשיים שלחו לי מכתב של פתיחת תיק ושהם המליצו למשרד הרישוי לשלול לי רישיון עד תום הוועדה.
רציתי לדעת כמה זמן לוקח מהרגע שהמרב"ד שלחו הודעה למשרד הרישוי עד שיישלחו לי הודעה של שלילה?
וגם, לאחר ביצוע הEEG הלא תקין התבצע MRI שהיה תקין, אך רציתי לדעת אם זה שולל את האבחנה שיש אפילפסיה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אציין שהייתה בדיקת דם באישפוז
נופר27/08/2012CPK שהייתה גבוהה (254). הבנתי שזה גם מראה על פירכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלילת רישיון - תגובה
יוסי אונטרמן28/08/2012שלום נופר
בלי קשר לשלילת הרשיון חשוב לדעתי שלא תנהגי גם אם לא שללו לך פורמלית את רשיון הנהיגה. לצערי אם לא מצאו ממצאים בmri זה עדיין לא שולל את העובדה שיש לך אפילפסיה. זאת אומרת ש כנראה יש לך אפילפסיה
למרות זאת אנשים רבים חיים טוב למרות האפילפסיה ורוב האנשים מגיעים לאיזון לאחר מספר חודשים. בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייmarina27/08/2012
אני רוכבת על סוסים שנים, ולפני בערך חודש התחילו לי התקפים היה אחד ואז פינו אותי למיון כי זה היה ברחוב, לא מצאו שום דבר אח"כ היו לי בבית עוד שלושה ובן זוגי החליט שהוא רוצה שאני אלך לנוירולוג אז הלכתי לפני שבועיים
הד'ר הביא לי כדור למיקטל משהו כזה..
זה בסדר לחזור לרכב אתה חושב?
מוזר לי קצת.. כזה לא יודעת.. הרכיבה זה חלק מאד חשוב בחיי - אבל הבריאות שלי קצת יותר לא יודעת זה מסוכן כזה..
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
יוסי אונטרמן27/08/2012היגיון בריא- זו התשובה לדעתי לסוגיות מעיין אלו. הייתי מציע הפסקה עד שיהיו לך לפחות חצי שנה ללא התקפים . אחרת זו אכן סכנת חיים. חשוב לקחת את הכדור באופן מסודר על פי המלצת הרופא ולהיות איתו בקשר קרוב אם יש התפתחויות כמו תופעות לוואי או שינוי בסוג ההתקפים.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
ממנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנהדפנה23/08/2012
הבת שלי בת 20 עם אפילפסיה שלא מצליחים לאזן עם תרופות. בשבועיים האחרונים נפלה פעמיים ונחבלה בראש עד כדי שבר בגולגולת. אני פוחדת שחלילה תיפול שוב וזה לא אנושילהמשיך לחיות כך. אם יש למישהו רעיון להגנה על הראש מנפילה אשמח לשמוע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה - תגובה
יוסי אונטרמן23/08/2012שלום דפנה
הצטערתי לשמוע ואני מקווה שהרופאים יצליחו לאזן אותה במהרה. עד אז ... יש אנשים שמסתובבים עם קסדה כמו קסדת אופניים ויש שמשנים מספר דברים בבית ובעבודה כמו:
מקלחת ולא אמבטיה, רחצה עם בת משפחה, שימוש במיקרו גל במקום בתנור או בכיריים, כלי פלסטיק לחימום ולא כלים שבירים, שינה ללא כרית, שימוש במיטות נמוכות, כיסויי פלסטיק לפינות של רהיטים,
כמובן לא לשחות לבד! עדיף לא לשחות כלל במצב זה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לא מקבליםאנונימי20/08/2012
שלום
אני מחפש פורקן אולי גם ייעוץ, לבעיה שמטרידה אותי כבר ארבע שנים...
אינני חולה אפילפסיה אך ארוסתי כן.
הטעות הגדולה שעשיתי הייתה עם הוריי שסיפרתי להם שהיא חולת אפילפסיה
שבועיים לאחר שהתחלנו לצאת, זה לא הפריע להם שאני והיא יוצאים אך ככל שהזמן
עבר וזה נהיה יותר רציני הורי החליטו שהמערכת יחסים שלי עם אישה חולת אפילפסיה
לא מקובלת עליהם ושהם יכולים ליכפות עלי את רצונם.
באותו זמן בערך אבי הפרמיטיב הפסיק להתייחס אליה ואפילו הפסיק להגיד לה שלום כשהיא נכנסה אלי הבייתה.
אחרי שנה הגיע הפיצוץ, ברחתי מהבית לכמה ימים ולא רציתי לחזור הלכתי אליה וסיפרתי לה את הטעות שעשיתי(היא לא ידעה שההורים שלי יודעים על כך שהיא חולה).
מאז ועד היום ארוסתי שאיתה התארסתי לפני כחצי שנה לא באה אלי הבייתה(שלוש שנים) לא מעוניינת לשמוע מהם ואף סולדת מהם, כמובן שאפשר להבין.
הורי גם כן לא מקבלים לא רוצים לקבל ובעצם רק מנסים להקשות עלי את החיים.
אני תקוע כבר שלוש שנים בסיטואציה הקשה הזו ואני לאט לאט מגיע לנקודת שבירה.
אני לא אפרד ממנה ולא אתן להם להגדיר לי את חיי אך אני נהיה מיואש יותר ויותר מהמצב הזה. הדבר שהכי שובר אותי זה חתונות של חברים שאני רואה את ההורים שלהם בחופה כל כך מאושרים ואני חושב על ארוסתי על ההשפלה שהיא עברה על הכאב שנוצר במערכת יחסים שלנו ועל כך שאני יודע שאני בחיים לא אראה את ההורים שלי מאושרים מתחת לחופה, האמת היא שהם גורמים גם לי לסלוד מהם.
אני תוהה לעצמי האם אני היחיד שעובר דבר כזה? או שיש עוד חולי אפילפסיה ובני זוגיהם שסובלים ככה מההורים שלהם כמו שאני סובל משלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לשמוע נקד מבט מארוסתך?
מתוסכלת17/09/2012אני לא מאורסת, יש לי חבר. הכל טוב ויפה עד שהוא פתח את הפה הגדול שלו וסיפר להוריו שיש לי אפילפסיה!
הוריו שונאים אותי, מטפטפים לו שניפרד, יכולים לומר לו בנוכחותי שהם מעוניינים שהוא ימצא אחרת!
אבל אותי מטריף, שהוא לא משתיק אותם, לא אומר להם שהוא אוהב אותי..לא עוזב את הבית כמוך למשל
טוב לו תחת כנפיי השכינה..והוא מלקק לאמא תתחת (ותמנוש)
וכשאמא שלו קראה לי שרמוטה הוא לא הגן עליי!!!
תגיד לי מה אני עושה עם גבר כזה????
שאומר לי:" אל תתיחסי לאף אחד אני אדיש אז תהיי גם את"?
בקיצור הטענה שלי שהמעשה שלך, גברי, הביצים שלך גדולות ויפות!
והארוסה שלך חייבת לכבד אותך ולאהוב אותך ולזכור לך את המעשה הזה תמיד!
ומי ייתן וכל הגברים יהיו כמוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספר להורים
דן11618/09/2012שלום לך. ראשית יש לך אומץ וכבוד לבחור מי שמתאימה לך. שנית, יש אנשים עם מחלות יותר גרועות בהרבה והם אפילו לא מודעים. אני בכל אופן סיפרתי לכולן. נשוי כבר הרבה שנים עם האפילפסיה שלי וזוכה לתמיכה מאישתי וגם יש לי בן אחרי צבא ללא בעיות. אם אתה מעוניין בבחורה, תבחר בה!!! שיהיה במזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספר להורים - תגובה
יוסי אונטרמן20/09/2012אני מקווה מאד שלא מדובר בבני זוג. אם כן אני בטוח שאת התקשורת בינכם אתם מקיימים ביניכם ולא דרך הרשת.
בכבוד רב
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלד4911/08/2012
ידוע למישהו אם יש קשר בין למיקטל לריח רע בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
יוסי אונטרמן12/08/2012שלום רב
לפעמים שימוש בלמיקטל גורם לבחילה. אולי זה מקור הריח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל
ד4912/08/2012לא מרגיש שום בחילה אבל הפה יבש. יתכן שהפה יבש בגלל b12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בתרופה לפילפסיה - דיאקומיטציפי05/08/2012
שלום לכולם,
יש חוסר בבתי מרחקת לתרופה דיאקומיט, חייבת בדחיפות לבתי, החל ממחר ועד ל- 12 לחודש, מועד הגעת תרופה לארץ.
אם יש מישהו שיש לו תרופה, אודה מאד אם יוכל לעזור למשך פער הזמן הנ"ל.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בתרופה לפילפסיה - דיאקומיט - תגובה
יוסי אונטרמן05/08/2012שלום ציפי
מציע שתפרסמי דרך שמי שיכול לעזור לך יצור איתך קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהמור02/08/2012
בוקר טוב,
אני סובלת מפרכוסים למעלה מ4 שנים רישיון הנהיגה שלי הותלה עקב כך.
קיבלתי אישור מהנירולוג לקבל חזרה את הרישיון.
שאלתי היא האם אני צריכה לעבור שוב את מבחני הטסט והתאוריה וכן 28 שיעורי נהיגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה - תגובה
יוסי אונטרמן05/08/2012שלום מור
מצד אחד אין צורך בכל המבחנים שוב מצד שני לא מספיק האישור מהנירולוג. בדובר בתהליך של בקשה למרב"ד.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון נהיגה
ד4911/08/2012השאלה פשוטה- למה לסכן את עצמך ואחרים. להשלים עם המצב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם על מקרהנטשה15/07/2012
לפני כשבוע הגיעו אלינו זוג קרובי משפחה לארוחת ערב
הבעל הוא בשנות ה 70 המוקדמות לחייו
פתאום באמצע השיחה הוא נאחז בפניו שהתחילו להתעוות
לאחר מכן כן גופו התקשח והפך ליישר
התחיל לצאת לו קצף מהפה
הוא התאושש לאחר כרבע שעה והלך ברגל לאמבולנס
בבית חולים עשו לו את כל הבדיקות ולא מצאו כלום ואמרו שזאת כנראה אפילפסיה
האם יתכן?
מה דעתכם על מה שקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתכם על מקרה - תגובה
יוסי אונטרמן16/07/2012שלום נטשה
בהחלט נשמע כמו אפילפסיה. אני מניח שיעשו בדיקות נוספות בבית החולים כדי לקבוע האם יש צורך בטיפול תרופתי
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שלא נתנו שום טיפול תרופתי
נטשה24/07/2012רק אמרו שלאור זה שלא גילו כלום בבדיקות הם מניחים שזאת כנראה אפילפסיה
האם זה מוזר? היו צריכים לתת תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שלא נתנו שום טיפול תרופתי - תגובה
יוסי אונטרמן25/07/2012אני מניח שאם זה יחזור על עצמו יציעו למטופל תרופות אנטי אפילפטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי אפילפטיות חדשותקוסטיה04/07/2012
שלום רב,
לפי הבנתי השנה לא נכנסו תרופות חדשות לאפילפסיה לסל התרופות.
בשנים האחרונות פותחו כמה תרופות חדשות אבל לסל התרופות לא מכניסים כלום ורק מאפשרים יבוא דרך בית מרקחת כגון שור טבנצ'יק אשר יכול להיות יקר מאוד.
האם בשנת 2013 הולך להיות איזשהו שינוי?
זה בעיה כשבן אדם לא מאוזן עד הסוף ולא נשארו תרופות שהוא יכול לקחת בזמן שבחו'ל יש לפחות שלושה תרופות נוספות אשר אפשר לנסות.
מיותר לציין עד כמה זה פוגע בחיים מבחינת הזדמנויות תעסוקה וכו'
קפרה בשחרור מושהה, וימפאט, זונגראן וכו'.
זונגראן יחסית זול ביחס לאחרים אבל עדיין יקר בהשוואה למה שבסל וזה סיבוך עם כל היבוא בלי שום קשר למחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי אפילפטיות חדשות - תגובה
מירי רייזנסון04/07/2012קוסטה שלום.
ממליצה לך להתייעץ עם ניורולוגים בפורום "אפילפסיה ילדים". הם עונים גם על שאלות רפואיות של מבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)