מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף בשינה ורשיון נהיגהרוני חגי13/11/2013
שלום רב
לפני מעל ל5 שנים עברתי התקף פרכוס שבעקבותיו גילו לי גידול במוח (אוליגודנדרוגליומה).
לאחר כשלושה חודשים נותחתי על מנת להוציא את הגידול. כשנה אחרי הניתוח קיבלתי את רשיון הנהיגה חזרה מהרב"ד. (מאז שגילו לי את הגידול אני מיוצב עם תרופות).
לפני כשבוע נגמרו לי התרופות ועד שיצא לי להשיג תרופות היה כיום וחצי ללא תרופות. בזמן הזה עברתי פרכוס בלילה תוך כדי שינה ואשתי פינתה אותי לבית חולים.(כ-5 שנים לאחר הניתוח וללא פרכוסים) האם משהו יודע לכמה זמן אני עתיד להיות עם שלילת רשיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף בשינה ורשיון נהיגה - תגובה
מיכל רוקר17/11/2013בוקר טוב רוני,
על פי החוק מדובר בשנה ללא התקפים.
רק בריאות ושמור על עצמך.
יום טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש רשיון נהיגהמיכל09/11/2013
הי,
אני מנסה להבין את פרוצדורת החזרת הרשיון ללא הצלחה...
אני בת 35 ,3 שנים מאז שחליתי. כבר שנה ללא התקפים ומעוניינת לחדש את הרשיון. לאן הולכים לפתוח תיק/קבלת טפסים? משרד הרישוי? המרב"ד? בכל מקום כתוב אחרת..
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש רשיון נהיגה - תגובה
מיכל רוקר12/11/2013היי מיכל,
את יכולה פשוט להתקשר למשרד התחבורה 5678*
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות ותופעות לוואי מלמודקסאבישי09/11/2013
שלום,
רקע עליי:
אני מאובחן כחולה אפילפסיה מזה כשש שנים,מגיל 17.
לפני האבחנה סבלתי כ-3 שנים מהתקפים (ניתוק) מבלי שידעו מה הסיבה.
מאותה האבחנה התחלתי ליטול דלפלט.
במשך 5 שנים רצופות לא חוויתי שום התקף פרט לאחר לפני כשנה,גוייסתי לצה"ל והוצאתי רישיון נהיגה.
לפני כחצי שנה חזרתי מטיול של 6 חודשים בחו"ל,כאשר בכל הטיול לא חוויתי שום התקף או סממן לכך.
כשבוע לאחר החזרה התחלתי לקבל התקפים בתדירות גבוהה כאשר במשך חודשיים היו לי כשישה התקפים.
לאחר התייעצות עם פרופסור המתמחה באפילפסיה,הומלץ לי לעבור ללמודקס,ואכן מזה כ-3 חודשים,אני ללא התקפים ומאוזן.
1.החלטתי לנסות לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי,ועל כן,רציתי לדעת,מה הסיכוי שלי לקבל את הקצבה ובנוסף מה יקרה לרישיון הנהיגה כתוצאה מכך?
2.לאחר הזימון לפרופסור המתמחה באפילפסיה,הוא קבע כי ההתקפים שלי ממוקדים ולא כלליים (תסלחו לי אם אני מתבלבל בין הסוגים) ולכן עליי להפסיק ליטול דפלפט ולעבור ללמודקס.
מאז באמת אני חש יותר טוב ומאוזן,אך החלו להופיע תופעות לוואי כמו טשטוש בראייה,תזוזות עיניים מהירות לצדדים ללא שליטה ולעתים גם קשיי שינה.
כל אלה רשומים בעלון כתופעות לוואי שכיחות.
לאחר פנייה לפרופסור הוא טען כי יכול להיות שקשיי השינה נובעים מהגמילה של הדפלפט.
ברצוני לדעת אם לעוד חולים יש את תופעות הלוואי מהכדור ומה הם עושים כתוצאה מכך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף שכחתי לציין
אבישי09/11/2013כי כל הבדיקות שעשיתי (MRI EEG CT ) בכל השנים הללו,לא נמצאו שום בעיות או סימנים למחלה והכל נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחום הבית ספריסיגל אליאל07/11/2013
מבקשת לברר אילו עזרות והקלות (תגבורים, שעור פרטני, תיווך ..) במסגרת בית הספר מגיע לבתי הסובלת מאפילפסיה אבסנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחום הבית ספרי - תגובה
מיכל רוקר08/11/2013מהם הקשיים מהם סובלת בתך? (ליקויי למידה, קשיים רגשיים, קשיים חברתיים...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להתקבל לעבודה עם אפילפסיה?...27/10/2013
בס"ד
היי,אני בת 17 וגילו אצלי את האפילפסיה לפני חצי שנה,אפילפסיה שהתפרצה אחרי טיסה לפני שנתיים, לפני חודש טסתי עוד פעם לחו"ל לחגים ובנחיתה בהלוך היה לי התקף, בחזור הגענו בלילה לארץ ובבוקר שוב התקף, אצלי יש התקפים רק אם אני לא לוקחת כדור וכן לקחתי,
מה זה אומר?איך אני אמורה להתנהג בטיסות כדי שזה לא יקרה?(הפעם אחרי שחזרתי לארץ הוסיפו לי עוד כדור).עוד משהו שמטריד אותי, יש הגבלות לחולי אפילפסיה בתעסוקה?גם אם זו אפילפסיה קלה יחסית?כמו שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתקבל לעבודה עם אפילפסיה? - תגובה
מיכל רוקר28/10/2013בנוגע להתקפים וטיסות אני ממליצה לך לפנות אל הרופא המטפל להתייעצות.
באשר להגבלה בתעסוקה זה מאוד תלוי בתחום העיסוק אליו את מכוונת, שכן ישנם תחומי עיסוק שאפילפסיה יכולה להוות מגבלה או סיכון וישנם שפע עצום של עבודות בהן אפילפסיה לא אמורה להוות גורם מגביל.
על איזה סוג עבודה חשבת?
יום נעים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לעסוק במשהו מתחום החינוך
...28/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לעסוק במשהו מתחום החינוך - תגובה
מיכל רוקר28/10/2013האם את יודעת במה בתחום החינוך? האם את יודעת מה התחום מצריך ממך? האם זה רלוונטי לעכשיו או לעוד מספר שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להיות מורה
...29/10/2013מורה רגילה בבית ספר יסודי או להיות גננת,אנחנו דתיים ואצלנו המסלול הוא שלומדים שנתיים, בשנה השלישית והרביעית לומדים ותוך כדי גם עובדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להיות מורה - תגובה
מיכל רוקר29/10/2013נשמע מעולה! ושאת יודעת גם את המסלול אליו את מכוונת.
כעת נשמע לי שישנם שני מסלולים שחשוב להתמקד בהם לשם הצלחה בכיוון אליו את מייעדת את עצמך- הקפדה על איזון האפילפסיה והתמדה בלימודים.
מאחלת לך המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!ממש עזרת לי!
...29/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!ממש עזרת לי! - תגובה
מיכל רוקר29/10/2013בשמחה רבה! מאושרת לשמוע שעזרתי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהשמואלקס24/10/2013
שלום חברים, אני מחפש אנשים הדומים לי במחלת האפילפסיה ואיך הם מתמודדים אם הבעיה מבחינה רפואית כידוע ישנם סוגים שונים של אפילפסיה(חום גבוה,חבלה ,וירוס, סכרת, ויטמינים/הורמונים ועוד). אז כאמור אני בן 33 וקיבלתי את ההתקף הראשון בגיל 18, התקף מלא בעמידה ולא בשינה MRI תקין וEEG לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
מיכל רוקר27/10/2013היי,
האם תוכל להיות מעט יותר ספציפי?
האם אתה מחפש אנשים שהתבטאות האפילפסיה שלהם זהה לתיאור שציינת או שמא חולי אפילפסיה בכלליות?
אני יכולה לספר לך שאני סובלת מאפילפסיה מגיל 13 ותודה לאל ב-7 שנים האחרונות מאוזנת.
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת.
יום נעים ושבוע מקסים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם אפילפסיה
אדווה09/11/2013היי שמואל אני בת 25 וחולה באפילפסיה מגיל 13.אצלי האפילפסיה היא תורשתית כי גם אבא שלי סובל ממנה.לאחרונה אני לא ממש מאוזנת.בשנה האחרונה סבלתי מ-15 התקפים והנוירולוג אפשז אותי בבית חולים להשגחה.עברתי בדיקת EEG שיצאה לא טובה ו- MRI שיצאה תקינה.לקחתי במשך שנים טגרטול CR אבל כנראה שכבר במשך השנים הוא הפסיק להשפיע אז הנוירולוג הוסיף לי למיקטל פעמיים ביום.אני הולכת לביקורת אצל נוירולוג כל שלושה חודשים.וכרגע מנסה לחפש עבודה אבל בגלל שאני לא מאוזנת מבחינת ההתקפים מאוד קשה לי למצוא משהו שיתאים לי.תרגיש טוב ואם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה - תגובה
אוהד פוזיילוב17/11/2013שלום שמואל
מצטרף למיכל .
איזה סוג של אנשים עם אפילפסיה אתה מחפש?
אני קיבלתי את האפילפסיה רק בגיל 26 מאוזן כבר 8 שנים.
אשמח לענות לך על כל שאלה.
שבוע טוב
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונוצ09/10/2013
בס"ד
יש לי שאלה דחופה!! ואני חייבת תשובה מפורטת..
אני צריכה לדעת אם לוקחים דפלפט כרונו גם לדברים אחרים חוץ מאפילפסיה??
לדוגמא חוסר שינה שמביא לנפילות וכו'..
ואיך זה פוגע בתפקוד היום יומי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו - תגובה
מיכל רוקר09/10/2013תחילה חשוב לציין שכל תרופה משפיעה בצורה שונה על כל אדם וכך גם בכל הנוגע לתופעות לוואי.
תופעות הלוואי הנפוצות- הפרעות במחזור החודשי ותשעורת יתר, רעד בידיים, השמנה. נמצאו גם מצבים של דלקת בלבלב ואי נוחות בבטן.
אני תמיד ממליצה לשאול את הרופא המטפל בנוגע לתופעות האפשריות וכן לקרוא על התרופה בעלון למשתמש.
חשוב לערוך מדי חצי שנה בדיקות דם מקיפות, כדי לבחון את רמת התרופה בדם ואת השפעתה על הכימיה בגוף.
מעבר לכך חשוב לדעת האם את עדיין בתקופת הסתגלות לתרופה או שמא את לוקחת אותה מזה זמן רב (מעל 3 חודשים)? שכן יש תופעות לוואי שמאפיינות את תקופת ההסתגלות לתרופה (שוב, הכל אינדיווידואלי).
באשר לשימושים נוספים של ההחומצה הולפרואית (החומר הפעיל בדפלפט)- אפילפסיה, הפרעה דו קוטבית, דיכאון, מגרנות וסכיזופרניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו
צ09/10/2013בס"ד
תודה על התשובה המהירה!!
אז בואי נשאל שאלה אחרת..
יש דבר כזה שחוסר שינה ממושך (בלי שינה כמעט בכלל)
יכול להביא לנפילות פתאומיות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו - תגובה
מיכל רוקר09/10/2013אני שוב מציינת שאינני רופאה, אך ידוע שאחד הטריגרים הכי עוצמתיים להתקפים הוא חוסר שינה.
ממליצה לך לחפש בגוגל מאמרים בנושא - "גירויים להתקף".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
דנה אהרון22/10/2013עייפות וחוסר שינה הם טריגר נפוץ מאד להתקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון של פריזיוםטלי07/10/2013
שלום רב , ערב טוב .
אני לוקחת טרילפטין 900 מ"ג ( 300 3 פעמים ביום ) ובנוסף הרופא נתן לי פריזיום 5' מ"ג בבוקר ו 5בערב ( 10מ"ג) , היו לי בימים האחרונים המון ניתוקים והחלטתי להעלות בערב עוד חצי ( כדור וחצי ליום בבוקר 5 מ"ג בלילה 10 מ"ג ) , מאז לא הפסיקו לי הניתוקים קרו לי מאתמול אולי 8 ,9 . מדוע הדבר ? האם העלייה במינון שלי לא נכונה ? ( בזמנו הד"ר רשם לי בדף איך ךהעלות את המינון אך הוא אבד לי ) ,
אודה מאוד מאוד לעזרתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא ולשאול אותו
שמואלקס08/10/2013במקרה זה אני חושב שיש לחזור לרופא ולשאול אותו
כי לכל אדם זה מינון שונה בהתאם למשקלו וגילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת מינון של פריזיום - תגובה
מיכל רוקר09/10/2013במקרים כאלה חשוב לגשת אל הרופא המטפל, שכן יתכן והדבר נובע מסיבות שאין לנו ידע לגביהן ולא להעלות מינונים באופן עצמאי.
תרגישי טוב במהרה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח במוחסיון30/09/2013
שלום לכולם אני בת 31 סובלת מאפילפסיה' מגיל 16
(יש לי את האפילפסיה' ה"קטנה" - הניתוקים)
אני שותה בערך 17 כדורים ביום (שדופקים לי את הזיכרון וגורמים לי לעיי'פות נוראית) ועדיי'ן סובלת מהתקפים, ניסיתי את כל סוגי הכדורים
בבדיקה של ה MRI ראו שיש לי צלקת במוח והרופא אמר לי שכדאי לי לעשות ניתוח להוצאת הצלקת, זה יכול לעזור אבל לא ב 100 %
זה מפחיד אותי הניתוח הזה, מפחיד אותי שיגעו לי בראש, לא יודעת למה זה יכול לגרום....
מה עושים? מישהו ניסה את הניתוח? למישהו יש את האפילפסיה' החלקית? (הניתוקים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לניתוח שעשיתי..
יעלוש03/10/2013אני ממש כמוך! עשיתי ניתוח לפני 3 חודשים ובסך הכל מרוצה כמובן שיש השלכות..את מוזמנת להשאיר מספר פלאפון/ מייל ואצור איתך קשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמחה לשמוע מה משמעות אפילפסיה
אמא25/10/2013אפילפסיה קטנה
מי הנוירולוג שאיבחן/הגדיר זאת ככה
האם הניתוקים האלה הם לא התקפים ,אני יודעת שלא כל התקף ניראה כפירכוס ועדיין הוא מוגדר כהתקף לכל דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אמא
נני06/12/2013את צודקת. יש מעל 40 סוגי התקפים והתקפי ניתוקים הם התקפים לכל דבר.
הם נקראים גם התקפי פטיט-מאל.
הם נחשבים התקפים קלים, מאחר ולא כוללים פרכוסים והם לרוב אורכים מספר שניות-חצי דקה, אבל הכל יחסי ויש כל מיני סוגים של ניתוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולםםם דחוף להיכנס וחובה לקרואלירן21/09/2013
אני חולת אפילפסיה כבר 10 שנים היה לי התקפים פה ושם
הייתי גם בדרך להתקף הדבר היחיד שמנע את ההתקף זה דבר ממש
פשוט לוקחים מלח ומניחים מתחת ללשון ותתנו לו להיספג
זה הציל אותי מלא פעמים ותנסו את זה תראו איך תנצלו
מאחלת לכם בריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת התקפים
אדווה09/11/2013אני חולת אפילפסיה 22 שנים ואין לי שום סימן מקדים שעומד לקרות לי התקף.רציתי לשאול איך את יודעת מתי לשים את המלח מתחת ללשון?מה הסימנים?אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נני06/12/2013לא הייתי ממליצה להסתמך על 'תרופות סבתא' כשיטות למניעת התקפים.
בכל מקרה אדווה, מה שלירן מתארת נקרא 'אאורה' זו בעצם תחושה קבועה לפני התקף.
לא כולם חווים 'אאורות' ואלו שכן, מרגישים זאת באופנים שונים. זה מאד אנדבדואלי. זה יכול להתבטא בחרדה, בתחושת נימול, בריח או טעם ועוד תופעות רבות, כל אחד והאאורה שלו.
מה שטוב באאורה זה שהיא מאפשרת לאפילפטי להכין עצמו לקראת ההתקף- להודיע למישהו, להתיישב על מזרן על הרצפה כדי למנוע נפילה וכו'.
אכן, לא לכל אחד יש אאורה. גם לי לא :)
בברכה,
דנה אהרון,
יו"ר עמותת אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה (ע"ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים להתקפים?שמואל18/09/2013
יש לי את מחלת האפילפסיה כבר כ15 שנה והבעיה היא שעד היום איני
יודע מה הגורם/גורמים יכולים להיות(MRI תקין EEG לא..)
היכן אפשר למצוא מאמרים רפואיים היכולים לספק את המידע הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמים להתקפים? - תגובה
מיכל רוקר18/09/2013שלום שמואל,
אתה יכול לכתוב בגוגל- "גירויים אפשריים להתקף", בשתי התוצאות הראשונות תמצא מאמרים מקצועיים בשפה קריאה בנושא.
רק בריאות וחג שמח,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים בזמן שינה ויקיצה ונהיגהשלי11/09/2013
שלום רב,
האם מישהו יודע בוודאות מה הדין במצב של התקף מתוך שינה ובדקות הראשונות של היקיצה על נהיגה?
ידוע לי כי לאחר 3 שנים בהן אלו ההתקפים היחידים שהיו ניתן יהיה לנהוג כרגיל - אולם -
משפט זה הוא מאוד "יפה" על הנייר ואני מחפשת אחר המשמעות האמיתית שלו בפרקטיקה. כלומר:
1. האם אסור לנהוג 3 שנים ואז, אחרי שרואים שאלו סוג ההתקפים היחיד שהחולה חווה - רק אז נותנים היתר לנהוג?
2. האם מותר לנהוג בזמן ה- 3 שנים הללו?
3. ממתי סופרים את השנים האלו? מההתקף הראשון או האחרון?
4. אני מטופלת כעת ב200 מ"ג למיקטאל - אך קיבלתי התקף מתוך יקיצה על אף הטיפול - כולל נשיכת לשון (כואב), מתן שתן. (לא נעים בכלל) ונגרם לי חבלה בברך. האם צריך להעלות את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בזמן שינה ויקיצה ונהיגה - תגובה
מיכל רוקר11/09/2013בוקר טוב שלי,
ממליצה לך להיכנס לאתר של אי"ל, שם מופיעים במפורט כל הפרטים בנוגע לרישיון הנהיגה.
בעיקרון משרד התחבורה דורש מאדם חולה אפילפסיה:
- להיות ללא התקפים במשך שנה (מההתקף האחרון כמובן).
- שתרשים ה- EEG שלו יהיה תקין
- מדי שנה למלא הצהרת בריאות המהווה מעקב מצד משרד התחבורה באשר למצבו הרפואי של החולה. בהצהרה זו המשרד דורש הצהרה רפואית של החולה עצמו הכוללת- חתימה של עורך דין כדי לוודא שדבריו דברי אמת הם וכן טופס רפואי שעל הרופא המטפל למלא הנוגע למצבו הרפואי של החולה.
באשר לשאלתך השנייה הנוגעת לטיפול התרופתי, אני ממליצה לך לשוחח על כך עם הרופא המטפל.
רק בריאות, שנה טובה וגמר חתימה טובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי מענה לשאלה...
שלי12/09/2013מיכל שלום לך,
תודה על ההתייחסות אך ממש לא קיבלתי מענה לשאלה.
התשובה שנתת לי לא מתייחסת למה ששאלתי בקשר להתקפים בזמן שינה ובשעת יקיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי מענה לשאלה... - תגובה
מיכל רוקר12/09/2013שלי שלום,
התקף הוא התקף וכך גם הדין בנוגע לנהיגה.
לכן נאלצת להפנות אותך שוב למקורות המידע שהפניתי אותך בתשובה שלי.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי ניתוח ו..יעלוש..09/09/2013
אני בת 22 צעירה עשיתי ניתוח לפני חודשיים תודה לאל לא היו התקפים(ניתוק בלבד) אך יש לי את האוורות(ההרגשה שלפני בבטן) בתדירות גבוה ממה שהיה תמיד. אני מנסה לקבוע תור לרופא אך כמו שהולך בבתי חולים התורים ארוכים ובינתיים אני לא יודעת מה לעשות? זה יכול להיעלם? כמה זמן צריך לחכות? ובנוסף יש אולי מישהו בפורום שעשה ניתוח ועבר לו הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קופת חולים מאוחדת -החזר אמבולנסאני29/08/2013
שלום!
קיבלתי התקף אפילפטי ברחוב, ופוניתי על ידי אמבולנס. פניתי למאוחדת יום אחרי כדי לקבל החזר והם אישרו לי רק 50% כי לא כתוב שפוניתי במקום ציבורי( למרות שזה קרה באמצע הרחוב!). האם באמת חובה שזה יהיה במקום ציבורי? מה אפשר לעשות כדי להוכיח שזה באמת היה ברחוב ולא בתוך בית של מישהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טופמקס והריוןרוני29/08/2013
שלום,
אני לוקחת 350 מ"ג טופמקס ביום מזה 6 שנים
אין לי התקפים מלאים רק ניתוקים פעם בכמה זמן.
אני בת 33 ורוצה להיכנס להריון, רציתי לדעת מה הסיכון עם טופמקס לעובר
והאם כדאי לשקול להחליף תרופה ואם כן איזו הכי פחות מסוכנת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס והריון
rachie19/03/2014מדוע לא עונים בפורום על שאלה זו? גם אני מעוניינת לדעת האם יש מחקרים על התרופה הזו , לגבי הריון ולידה של ילדים בריאים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם אפילפסיה
רוני28/03/2014מיכל תודה על התשובה,
אני בתהליך החלפת תרופה מטופמאקס ללמוג׳ין
אחרי התיעצות עם הרופאה שלי...
אבל הלמוג׳ין עושה לי יותר ניתוקים...
האם לחזור לטופאמקס? או שזה לא בריא לגוף כל
המשחק הזה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם אפילפסיה - תגובה
מיכל רוקר31/03/2014היי רוני,
אינני יכולה להמליץ לך על תרופות ועל שינוין שכן אינני רופאה... אך חשוב מאוד שתיידעי את הרופא שלך בנוגע למצב ואולי הוא יאמר לך מה לעשות.
מה שכן ממש לא ממליצה לעשות שינויים בתרופות בצורה עצמאית, כי לצערי אין לנו את הידע הרפואי.
בהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)