מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבל וצריך וצריך סדר בראש. עזרה.אביתר16/01/2014
שלום לכולם , למומחים ולחולים.
לאחרונה התחלתי לצאת עם בחורה מדהימה והתאהבנו לגמרי , כעבור מספר שבועות היא סיפרה לי שהיא חולת אפילפסיה , בהתחלה לא ייחסתי חשיבות , עד שקרה ההתקף הראשון שלה , בזמן שהיינו במיטה בשעות הבוקר , ההתקף (ככל הנראה טוני-קלוני) זיעזע אותי ברמות קשות וכבר כמה ימים שאני בבלבול , בחרדות ובדילמה קשה , היות ואני אוהב את הבחורה אז לא וויתרתי כל כך מהר על הקשר , אבל עולות לי הרבה שאלות כגון - מה יהיה אם נרצה להביא ילדים בריאים בעתיד ? מה התרחישים שיכולים לנבוע בעתיד לצד המחלה , איך מסתדרים עם אישה חולת אפילפסיה ובמה זה כרוך מבחינתי , קראתי המון המון חומר באינטרנט ואפשר להגיד שהפכתי להיות מומחה למחלה ביומיים (:
אך עדיין מבולבל וזקוק לעצה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל וצריך וצריך סדר בראש. עזרה. - תגובה
מיכל רוקר16/01/2014שלום אביתר,
תחילה חשוב לזכור שאפילפסיה היא מחלה נוירולוגית ואינה מדבקת.
האם דיברת עם זוגתך על האפילפסיה שלה או רק קראת על המחלה?
השאלה לגבי ילדים האם היא כרגע רלוונטית, בשלב זה של הקשר או שזו שאלה עקרונית בלבד? בעיקרון לשם הבאת ילדים לעולם ממליצה להתייעץ עם הנוירולוג והגניקולוג (תוספת של רופא אחד בלבד בשונה מאשה שאינה חולת אפילפסיה ;-)) שכן הסיכון היחידי אותו אני מכירה הוא שימוש בתרופות מסוימות בעת ההריון שעלול להזיק באחוזים בודדים לעובר.
קשה לי לענות על השאלה איך זה לחיות עם אשה חולת אפילפסיה למרות שאני עצמי חולה במחלה, שכן אצל כל אדם האפילפסיה באה לידי ביטוי בצורה שונה, תדירות ההתקפים שונה והטריגרים שונים. ובכל אופן ממליצה לך לחפש בגוגל- אפילפסיה ונשים, אפילפסיה משרד הבריאות (ספר מקיף אודות האפילפסיה), גירויים להתקף אפילפטי.
עצתי לך היא ללמוד יחד עם זוגתך את המחלה, לבקש ממנה להסביר לך, ללכת איתה לרופא שלה, ללמוד יחד איתה על הטריגרים שלה, ללמוד איך לנהוג במצבים של התקף בקיצור תקשורת, רגישות ואהבה!
וכמובן אל תשכח שהקשר יהיה הדדי, לא להפוך אותו לחד צדדי מאף כיוון כדי שאף אחד מכם לא יהיה מתוסכל.
מקווה שעזרתי ואם תרצה לשאול עוד שאלות אני פה.
סוף שבוע נעים,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל
דני23/01/2014שלום לך. אל תסיק מסקנות כל כך מהירות. גם אם אתה או חברתך ח"ו תחלו במחלה כלשהי, בטח זה לא יפריד ביניכם. יש מחלות הרבה יותר מסוכנות שלא כדאי להזכירן, שיכולות להתפרץ בכל שלב. אני נשוי לאישתי כ-26 שנה ויש לנו בן בריא. לך תדע אם אתה לא תהייה זקוק לתמיכה פעם. אז לך על זה. תלמד איך להתמודד כפי שהסבירו לך לעיל ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"כ מבינה אותך
אפרת04/02/2014לפני שנה ומשהו הייתי בדיוק בתחושות שלך, היום אני נשואה טרייה לחולה אפילפסיה, זו זכות להיות נשואה לו והוא האדם הכי מקסים שיכול להיות, בכל הנוגע למחלה אני יד ימינו ומצטרפת לכל בדיקה וביקורת הקשורה לאפילפסיה, אני כל הזמן לומדת מה מותר ומה אסור (קוראת המון באינטרנט על הנושא) וגם כשיצא לי לחוות איתו התקפים, זה רק חיזק אותי וידעתי שאני יכולה להתמודד עם זה, אנחנו מנהלים חיים נורמטיביים לגמרי ולרוב אף שוכחים מהאפילפסיה.
תאהב אותה, תהיה שם לצידה, חולי האפילפסיה לא שונים ממני וממך ואל לנו חס וחלילה להתייחס אליהם כשונים, גם לאסטמה יש התקפים ויש מחלות אחרות שעדיף ויהיו רחוקות מאיתנו.
אז הרווחנו בני זוג מדהימים וזה הכי חשוב.
בהצלחה ואני מאחלת לכם עוד הרבה שנים מאושרות, בריאות ושמחות יחדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת, אני גם מתמודד עם שאלות דומות
באותה סירה10/02/2014אשמח אם תפרטי יותר על ההחלטה שלך שאינה מובנת מאליה בלבד... לי זה נראה כרגע כמו ההחלטה הכי קשה שאני אמור לקחת בחיי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, כוונתי היא לאביתר ולא לדני
אפרת14/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להבין
אבחנה12/02/2014בתשובה של אפרת אליך היא כתבה בין היתר ".... ויש מחלות אחרות שעדיף ויהיו רחוקות מאיתנו....." ואכן היא צודקת. אבל גם עם אותן מחלות אחרות ניתן לחיות בזוגיות נהדרת. לי שי מחלה גנטית נדירה וקשה.מחלה שלא רואים אותה כלפי חוץ [ יש מחלות שכן] אבל הגוף בפנים " מתקלקל" אט אט. אין למחלה שלי ריפוי אלא רק תמיכה תרופתית להאטת קצב התפתחותה. ותוחלת החיים, אם בשנות ה90 עמדה על 30 שנים לאישה, אז עם התפתחות הרפואה התארכה.וטפו טפו טפו אני כבר בת 41 שנים.
ולמרות כל האמור לעיל מצאתי בן זוג מדהים ומהמם.יהלום אמיתי , כמובן יידעתי אותו בעניין עוד כשהיינו חברים. אבל לדעת זה מצב לחוד ולחוות ביחד זה דבר אחר...והאמת האפילפסייה , "שהצטרפה" לאחרונה לגופי קשה יותר להתמודדות מאשר המחלה הגנטית בגלל הצורך המתמיד וההתעסקות האין סופית עם "מה יקרה אם תקבלי פרכוס ב...." וכל התרופות עד שמייצבים אם הגוף. אבל אני ובן זוגי משוחחים הרבה על המצב החדש.מנסים להעלות רעיונות ודרכים להתמודדות.וכמובן אני משכילה מפורום זה שואלת וגם עונה כשיכולה לתרום.
****אז לדעתי צריך פרופורציות בחיים.להסתכל על חצי הכוס המלאה ואת החצי השני למלא בעצמך בהרבה טוב וסבלנות ואהבה ביחד עם בת הזוג שאותה אתה אוהב****יש דברים שבאמת לא ניתן להתמודד איתם. וזו לא בושה .אבל לדעתי אפילפסייה לא ברשימה***** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה, אהבתי את מה שכתבת
אפרת21/02/2014כל הכבוד על הצורה שבה את מסתכלת על החיים למרות שאני מניחה שהם ממש לא פשוטים לך עם כל מה שאת עוברת אז...יישר כח והמון המון בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למגיבה
בר20/03/2014צר לי מאד להגיד שאת טועה
אפילפסיה מגיעה בצורות שונות
יש צורות שמגיעות בגיל הינקות והאדם יכול להשאר עם פיגור עמוק לכל החיים ומשותק
אני מגדלת אחד כזה
כמו כן לקבל 20 התקפים ביום זו בהחלט חוויה קשה מאד
ולטיפול קוקטל של 5 תרופות (כולל סטרואידים) ע"מ להקל במקצת את ההתקפים .
ישנם סוגים שונים של אפילפסייה ולא כולם קלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים לצד המחלה
סמדר06/04/2014אביתר,
אינני יודעת אם הפרטים שאני כרגע כותבת יועילו לך או לא אבל בכל זאת החלטתי לשתף ולספר ולכתוב רק אבל אך ורק על עצמי.
אפילפסיה מילה ענקית ומבהילה מאוד!!!! צודק, כל הסביבה צודקת כולם כולל כולם גם אני חושבת כך כחולת אפילפסיה. כמו שכתבו כולם אצל כל אחד/ת זה מתבטא בצורה אחרת. אצלי התקפים קלים מאוד שמלבד בעלי אף אחד לא יודע כיצד הם נראים וגם הוא לא תמיד מבחין בהם.
אני גיליתי שאני חולה לאחר 7 שנות נישואין. במהלך ה- 7 שנים (כשלא הייתי מודעת למחלה) הצלחתי להביא 2 ילדים בריאים לעולם לאחר טיפולי פוריות. הצורך בטיפולים נבע כפי הנראה מהאפילפסיה (חלק מחולות האפילפסיה סובלות משחלות פוליציסטיות - משמע לא מבייצות לאחר כל וסת וצריכות לקבל עזרה מבחוץ).
ההריונות שלי היו הריונות קשים והיו לי כ- 4 הפלות. בהריון של הבן שלי (ההיריון הראשון) שכבתי 3 חודשים בבית חולים בשמירת היריון. בהמשך היו מס' הפלות ואז בהריון של הבת שלי, זה התחיל כהריון של תאומים אך אחד מהם לא התפתח והבת שלי "שרדה" את ההיריון. הגניקולוג שלי אמר לי בתחילת ההריון שזהו היריון יקר (לאור הטיפולים) אם את לא רוצה להיות שוב בבית החולים או חלילה לאבד את ההיריון תשבי בבית אפילו אם ביטוח לאומי לא מכיר בשלב זה בצורך לשמירת היריון.
וכך אכן היה, לקחתי חופשה ללא תשלום מהעבודה ומחודש שלישי ישבתי בבית על מנת לשמור על ההיריון (כל זאת כאשר אני עדין לא יודעת שאני חולת אפילפסיה).
המחלה פרצה ולמעשה התגלתה לאחר לידת ביתי לפני 4 שנים, כשאני ובעלי בלילה שכבנו במיטה ואני חטפתי התקף גדול.
בעלי לא איבד את העשתונות ובבוקר סיפר לי את אשר ארע בלילה ומשם הכול היסטוריה, הגעתי לביה"ח טיפלו בי, עד שהגיעו למסקנה שאני חולת אפילפסיה.
אינני זוכרת דבר וחצי דבר מאותה השנה. חמותי בעיקר טיפלה בבת שלי וגם אמא שלי. נאלצתי לעבור לגור אצל ההורים של בעלי.
בעלי היה קם בלילה לילדה האכיל אותה ובבוקר הלך לעבודה. השנה לא הייתה קלה לא לו ולא לכל המשפחה הם הקריבו המון!
אני לא אשכח ולעולם משפט שהבן שלי אמר לגננת כששאלה אותו האם אתה שמח שאמא בבית? הוא השיב ואני מדברת איתך על ילד בן 5, אני שמח אבל אמא כל הזמן ישנה. הגננת שראתה את המצוקה שלו החליטה שהיא רושמת את הבן שלי לחוג כדורגל (על חשבונה) על מנת שפחות ייחשף למצב שלי שאני כל הזמן ישנה.
החל מלפני שנתיים אני עובדת חצי משרה, מתפקדת יחסית טוב, חוזרת לבית לישון שעתיים וקמה מהמיטה שהילדים ייראו אמא מתפקדת שלא כל הזמן ישנה!
זה ממש לא פשוט, יש לזה השלכות על כל המשפחה, כולל המורחבת! צריך המון כוחות והמון אהבה והקרבה, אך אם יש אהבה ויש נכונות אפשר להתגבר וזה לא סוף העולם.
לסיכום: צריך להיכנס בעיניים פקוחות ולשאול את עצמך, האם אני מוכן לכך?!
אני הייתי משיבה בשלילה.
לעומתי ולמזלי - כשבעלי נשאל איך הוא עומד בזאת והוא פשוט אמר, אני אוהב אותה!
בהצלחה בכל דרך שתבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחיה11/01/2014
שלום
האם לחולת אפילפסיה יותר קשה להיריון מאשר אישה בריאה? והאם הכדורים הם כמו גלולות?
דרך אגב אני נוטלת כדורים למיקטל וטופמקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
מיכל רוקר12/01/2014שלום אורטל,
התרופות האפילפטיות הן ממש לא כמו גלולות, משמע אפשר להיכנס להריון גם כשנוטלים תרופות למניעת התקפים.
ישנן נשים שהתרופות אותן הן נוטלות עלולות ליצור אצלן חוסר איזון הורמונלי ואולי להפריע בתהליך הכניסה להריון.
ממליצה לפנות לגניקולוג/ית להתייעצות בנוגע לאפשרות לכניסה להריון.
שבוע טוב,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אפילפסיה עמידה לתרופותטל10/01/2014
שלום, בן זוגי סובל מזה 6 שנים ממחלת האפילפסיה במסגרתה הוא מקבל 4-7 התקפים (טוני-קלוני) בכל יום(!!!!) כשחלקם התקפים אפילפטים רגילים וחלקם פסאודו (רגשיים).
הטיפול ההתחלתי במחלה החל בדר"אפ, ארץ הולדתו, שם הגיע לכ27 כדורים ביום ובכל זאת לא היה פתור מהתקפים.
לאחר תקופה, הרופא המטפל בדר"אפ המליץ על קנאביס רפואי במינון של 1-2 גרם ביום - הטיפול הוריד ב100% את התרופות, את תופעות הלוואי וכמובן חופש מלא מהתקפים וכאבים.
לפני כחצי שנה הגענו לארץ והתחלנו את התהליכים בלהוציא אישור רפואי לקבלת קנאביס - אך הנושא התברר כבלתי אפשרי בעקבות אטימות הן של משרד הבריאות והן של הנוירולוגים.
לפני מספר ימים החלטנו שכנראה עלינו להרים ידיים ולתת לנוירולוגים את המקום למציאת התרופה האידיאלית בה בן זוגי יהיה נקי לחלוטין מהתקפים ומתופעות לוואי - כמו הקנאביס.
הוא הפסיק את הטיפול בקנאביס ולאחר יום הוא אושפז באיכילוב בעקבות 5 התקפים, שם נתנו לו דפלפט כרונו, ביום הפינוי הוא קיבל מינון של 250, בבוקר למחרת 500 ושוחררנו הביתה במצב יציב אך בשעות הערב החלו שוב התקפי פרכוסים כללים, פינו אותו לבילינסון שם הנוירולוג המליץ על מינון של 1000, באותו הערב לקחנו 500 מ"ג נוסף ולמחרת בבוקר את המינון החדש של ה1000 מ"ג - תוך פחות משעתיים 2 התקפים נוספים ובמהלך היום נרשמו 7 התקפים ו2 הקאות. הנוירולוג בבילינסון אמר משהו על תרופה בשם "קפרה" שאפשר לנסות - עד כה הוא היה מטופל בארץ בטגרטול, סוראקול, ציפרלקס, פניטואין, פלוטין. ישנן תרופות נוספות שהיה מטופל בהן בדר"אפ אך איננו זוכרים את שמם.
השאלה שלי היא האם יש המלצה לטיפול תרופתי יעיל שטרם קיבלנו?
מה ההמלצות להמשך התהליך?
האם "קפרה" מבחינת תכונותיה מתאימה לחולה שכזה? כי ממה שקראתי באינטרנט זה אפילו לא לסוגי ההתקפים שלו
תודה רבה וסליחה על החפירה
יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה אפילפסיה עמידה לתרופות - תגובה
מיכל רוקר12/01/2014היי טל,
וממש לא חפרת :)
למען האמת קשה לי להמליץ על תרופות שכן אינני רופאה. אני יכולה להפנות אותך אל הפורום של אפילפסיה (לא אפילפסיה- תמיכה) שנמצא אף הוא באתר זה.
כמה שאלות שהתעוררו בי בעת קריאת דבריך:
- האם התחלתם בכל זאת תהליך לקבלת קנביס רפואי?
- האם האפילפסיה של בן זוגך היא מוקדית או כללית?
- האם הרופאים המטפלים הזכירו את נושא הקוצב?
מה שכן, וזה יותר לנשמה, אני ממליצה על מדיטציה עם תרגילי נשימות. לעצום עיניים ובמשך 5 דק' לשאוף אוויר דרך האף מלוא הריאות ולנשוף אוויר דרך הפה ולהתמקד מבחינה מחשבתית רק בנשימות.
טיפ נוסף להרגעת הנפש- כתיבה אינטואיטיבית- לכתוב במחברת את כל מה שנמצא בראש ובלב בלי מחשבה, פשוט לתת לעט לרוץ על הדף ולכתוב הכל.
דרך צלחה ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לאפילפסיה בהריוןטל07/01/2014
שלום,
הרופא המטפל שלי - פרופסור יצחק שילר (רמב"ם) נמצא בשנת שבתון.
ברצוני להיכנס להריון ולכן חשבתי האם יש למישהי להמליץ לי על נוירולוג/ית מומחה/ית שמתמחה בנושא זה ?(הריון ואפליפסיה)? עדיף באזור המרכז
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לאפילפסיה בהריון - תגובה
מיכל רוקר07/01/2014שלום טל,
אני יודעת שפרופ' מירי נויפלד היא נוירולוגית המתמחה באפילפסיה ממש כמו פרופ' שילר. יתכן שהיא תוכל לסייע לך בתהליך.
בהצלחה ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לטל
הילה16/02/2014הי, אני מטופלת אצל ד"ר שילר והוא אמר לי שכשיהיה בשבתון אוכל לתקשר איתו באמצעות המייל.
לצערי הוא לא עונה לי ואני נמצאת במצב בדיוק כמו שלך. בעלי ואני מתכננים הריון אך התרופות שאני נוטלת אסורות בזמן הריון וצריך גם הפסקה של זמן מה עד שיצאו מהדם. העניין דחוף לי ביותר ואשמח לתשובה ממך או מאחרים לגבי נורולוג מספיק ממוחה בעניין-האם אכן פנית לפרופסור נויפלד ואיך היא הייתה.
בתודה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילה
טל16/02/2014היי הילה,
אכן פניתי לפרופ' נויפלד. כמובן שבאיכילוב יש להם תור רק בסוף מאי (!) אז הלכתי אליה לצערי באופן פרטי.
הסיפור מאוד יקר אבל היא מאוד מקצועית והייתי מאוד מרוצה, כמובן שזה עניין של כסף...
במקביל השארתי את התור במאי להמשך טיפול...
בהצלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לטל - תגובה
מיכל רוקר18/02/2014שלום הילה,
את יכולה להכנס לאתר של אי"ל ולבדוק את הרשימת הרופאים המתמחים באפילפסיה ואולי אחד מהם יוכל לסייע לך.
כפי שאמרה טל, אני יודעת (אמנם לא מנסיון אישי) שפרופ' נויפלד מקצועית מאוד.
את יכולה גם לפנות לפורום בו עונים רופאים נוירולוגים על שאלות ולהפנות אליהם את שאלתך.
המון הצלחה ובריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
מיכל רוקר26/03/2014המון תודה לך אור!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה הבאת את הנתון לגבי נויפלד?!
נני23/09/2014היא כיום האפליפטולוגית היחידה (!!) בארץ שמתמחה בנשים והריון עם אפילפסיה.
אני מכירה אישית לא מעט מטופלות שלה, בינהן אני ואני בהריון. יש נשים רבות שמוקירות לה תודה על הטיפול שלה בהן. בכיף אם תפני אלי אתן לך לשוחח עם כמה מהן שבזכותה מאוזנות, הקשר שלה איתן הוא של שנים וחלקן אוחזות בזכותה בילדים בריאים בידיהן.
אגב, מטופלות שלה בהריון, מגיעות למרפאה באיכילוב פעם בחודש ללא המתנה מעבר לכך- זה נוהל שהיא קבעה.
לגבי אילן בלט ודנה אקשטיין- מסכימה- הם שניהם מדהימים
אבל הנתונים שמסרת על פרופ' נויפלד שגויים בעליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהיעלה01/01/2014
שלום רב,
אני מקבלת טרילפטין 750 מ"ג + פריזיום 20 מ"ג ביום, ללא התקפים כבר מעל 8 שנים. סובלת לאחרונה מדימומים ממושכים. (כנראה קשורים לגיל ותחילת סיום המחזור). שני גניקולוגים המליצו על התקן מירנה אשר פותר את הבעיה. לי ידוע שאסור לי לקחת הורמונים. מה המלצתכם בעניין?(זה כבר ממש דחוף...) בתודה יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
מיכל רוקר01/01/2014שלום יעלה,
המלצתי אליך להפנות שאלה זו אל הנוירולוג המטפל בך כדי לקבל תשובה מקצועית ומושכלת.
המון בריאות והצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות - התקן מירנה
יעלה01/01/2014נסיתי לקבל תשובה אך ללא הצלחה- לא קיבלתי תגובה רפואית. האם יש אפשרות לקבל המלצה רפואית מאחד הרופאים שעובדים אתכם?
תודה יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות - התקן מירנה - תגובה
מיכל רוקר01/01/2014מכיוון שאנחנו פורום של תמיכה בלבד משמע לא רפואי, ממליצה לך לפנות לפורומים שלנו המיועד לילדים ושם ניתן להתייעץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות - התקן מירנה - תגובה
מיכל רוקר01/01/2014מכיוון שאנחנו פורום של תמיכה בלבד, משמע לא רפואי, ממליצה לך לפנות לפורום אפילפסיה הרגיל בו ניתן לקבל מענה מרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על נויורלוג ילדיםשלי31/12/2013
שלום לכולם. מחפשת עבור חברה נויורלוג ילדים המתמחה באפילפסיה, רצוי יועץ של קופ"ח כללית. באזור המרכז והדרום. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ואליום ואפילפסיהרוית31/12/2013
שלום, בעלי סובל כבר מספר שנים מהתקפי אפילפסיה בתדירות של אחת לשנה, לפני כל התקף יש לו אאורה ורק עכשיו אמר לנו רופא שניתן לקחת ואליום כאשר הוא מרגיש אתה אאורה וזה יכול למנוע התקף. מישהו מכיר יודע עושה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואליום ואפילפסיה - תגובה
מיכל רוקר01/01/2014שלום רוית,
אכן, תרופות מרגיעות למיניהן השייכות למשפחת הבנזודיאזפינים, כגון ואליום, קלונקס, פריזיום ועוד הן תרופות בעלות השפעות מרגיעות (סדציה), נוגדות חרדה, אנטי-אפילפטיות, ונוגדות עוויתות. יעילות לשימוש גם לשם טיפול בנדודי שינה.
על כן קיימים חולי אפילפסיה הנוטלים תרופות אלה כדי למנוע התקפים.
חשוב לציין, כי האפקט המרגיע של תרופות אלה מייצר תחושה של "סימום", ויש לקחת זאת בחשבון בהשפעת התרופה על התפקוד היומיומי.
רק בריאות ובהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת סימום כתוצאה ווליום
שמואלק07/01/2014ניסיתי פעמים בעברי וליום ואולי זה מונע התקף אבל גורם לתחושה מאוד דומה לאאורה שלפני ההתקף, זה בעיה מכיוון שאי אפשר לדעת אם אלו התקפים חוזרים
נ"ב : גם בניתוחים שונים שאינם קשורים במוח, משתמשים בווליום ושמעתי על מקרים שאנשים לא הכירו את משפחתם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוספה23/12/2013
שלום, הייתי רוצה לדעת אם שתיית קפה ועישון סיגריות מגבירים התקפים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מיכל רוקר24/12/2013בוקר טוב יוספה,
תחילה, עישון סיגריות זה לא טוב בלי שום קשר לכלום.
באשר לקפה, יש לקחת בחשבון את כמויות הקפה, שכן אל לנו לשכוח שקפה הוא סם. לכן שתיית כמות מרובה של קפה יכולה לגרום לקשיים מרובים בשליטה על פרכוסים, ללא תלות בסוג הפרכוס.
ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך.
יום טוב,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בקפה
שמואלק26/12/2013שמעתי מהרופא קרסו(בטלויזיה וברדיו) ומעוד מקומות על הקפאין בקפה אנו משפיע על המחלה אך עם זאת הוא חומר "מעיר" שגורם לחוסר שינה וזה הגורם הכי גדול להתקפים
בנוסף אני גם הייתי שותה בעבר המון קפה וקולה והיו לי בנוסף להתקפים גם רעידות בידיים וכרגע שאיני שותה הרעידות פסקו וההתקפים ירדו בכמות
אז ההצעה היא שלא מזיק לבדוק את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בקפה - תגובה
מיכל רוקר26/12/2013שלום שמואל,
אין ספק שצריכה של קפה בכמויות גדולות עלולה לגרום לכל אדם, לא רק חולה אפילפסיה, רעידות, עצבנות, חוסר מנוחה וכמובן חוסר שינה.
ציינתי שמידה סבירה של צריכה של קפאין במשקאות שונים אינה מזיקה. מידה סבירה = שני ספלי קפה שחור חזק מספקת את הכמות היומית או שלוש כוסות הפוך או 5 כוסות תה או 6 כוסות קולה או 40 כוסות קפה נטול קפאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בקולה
שמואלק07/01/2014כמדומני בקולה יש יותר קפאין מקפה - ביחוד בדיאט קולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מסוכם ששתי כוסות קפה זה המקסימום
דני01/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליפסיה בגיל המעברא17/12/2013
שלום ,אני עם אפילפסיה כבר 25 שנה , מטופלת בשנים האחרונות בלמיקטל. נראה לי שאפילפסיה בנשים לאורך כל החיים מושפעת מאוד משינויים הורמונליים ככל שעולים בגיל. האם ישנה החמרה עם הגיל ? השפעה על זיכרון ? מצבי רוח ? ובכלל האם יש ניוון במח בעקבות המחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליפסיה בגיל המעבר - תגובה
מיכל רוקר17/12/2013שלום רב,
לקבלת תשובה מלאה , אנא כתבי בגוגל - נשים ואפילפסיה. ותראי קישור למדריך באתר של אי"ל המתייחס לנושא זה בהרחבה רבה.
בנוסף אני תמיד ממליצה להעלות סוגיות שכאלה בפני הנוירולוג וכן הגניקולוג המטפלים בך.
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונס במינון נמוךאלי גור16/12/2013
לא הייתי קורה לעצמי מאוזן מאז שחליתי
גם במינונים גבוהים של תרופות , גם לאחר הפוגה בהתקפים וגם לאחר שהוחלט להוריד בהדרגה את מינונם. אחת לכמה חודשים אני זוכה ל "ביקור " של גדול שמופיע בעיקר בלילה בעת שינה ולמיטב זכרוני לאחר "חלום בלהות " זה או אחר.
הנוירולוג המליץ להוסיף לטופמקס [ 300 מ"ג ליום ] קלונקס במינון נמוך לפני השינה.
חששתי למען האמת, אני עדיין חושש מהכדורים הללו [ לא בא לי להפוך ל"זומבי " ]
למישהו יש ניסיון עם הקוקטייל הזה ? האם למישהו במצב דומה נוצר איזון זה או אחר ? אשמח ואוקיר לשמוע לדעת.
רק בריאות - זו לא קלישאה
אלי גור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונס במינון נמוך - תגובה
מיכל רוקר17/12/2013אלי שלום,
אני מנוסה בשימוש בקלונקס אותו נטלתי בתקופות של התקפים.
תמיד השתדלתי לקחת אותו לפני השינה אך לא מדי יום וגם לא במהלך היום.
מניסיוני ולמיטב ידיעתי קלונקס היא תרופה שהגוף מתרגל אליה וזו הסיבה בגללה לא נטלתי אותה מדי יום.
אם לוקחים את הקלונקס לפני השינה זה לא אמור להפוך אותך לזומבי שכן גם ככה אתה הולך לישון, אך אם תיקח אותה במהלך היום היא עלולה בהחלט לערפל את חושיך שכן היא מרגיעה מאוד.
רק בריאות ויום מקסים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
אלי גור17/12/2013המשך יום נפלא מירושלים הקרירה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל - תגובה
מיכל רוקר17/12/2013תודה רבה,
מקווה שנהנית בשלג :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים פוגעים בהשפעת טגרטול?יעל10/12/2013
שלום,
אני מטופל בטגרטול ולאחרונה אובחן אצלי חוסר בברזל.
1. אני מעוניין לקחת תוסף ברזל נוזלי אך הבנתי שתוסף ברזל פוגע ברמת והשפעת הטגרטול.
האם זה נכון? מה עליי לעשות?
2. בנוסף, האם גם תוספים של ויטמין בי12 וחומצה פולית וגם ויטמין D יפגעו לי ברמת והשפעת הטרגטול? כי כשלקחתי תוסף בי12 וגם ויטמין D, אז רמת הטרגטול ירדה. האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים פוגעים בהשפעת טגרטול? - תגובה
מיכל רוקר10/12/2013שלום רון,
אלה שאלות שיש להפנות אותן לרופא המומחה המטפל בך.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהבן03/12/2013
שלום,
אני יודע שיש מאמר בנושא אבל עדיין יש לי כמה שאלות.
אני בן 22, כבר בערך שנה וחצי בלי התקפים על למיקטל. לפני כמה חודשים הייתי אצל הנוירולוג, עשיתי בדיקת רמות בדם וראינו שאני קרוב לגבול התחתון של הרמה הטיפולית אז העלנו את המינון כמניעה.
חטפתי התקף בזמן שהייתי בצבא, אז שחררו אותי, והועילו בטובם לדווח למרב"ד. אני חייב להודות שזה ממש מעצבן, יש מעט מאד מדינות עולם שבהן עושים את זה. המדינה יוצאת מנקודת הנחה שאנחנו חבורת אידיוטים שקרנים ולא אחראיים שצריכים איזה מבוגר אחראי שישב להם עם חרב מעל הצוואר.
בכל מקרה, קיבלתי שני מכתבים על השלילה, היבלגתי, ואת המכתב הרשום לא לקחתי כך שלא הגעתי לשום פגישה. היה ברור ששוללים לי את הרשיון אז זה נראה לי כמו בזבוז זמן.
מה התהליך כדי לקבל את הרשיון שלי חזרה? ראיתי בכתבה בנושא שהם מבקשים MRI ו-EEG בשינה ובעירות, ממתי צריכות להיות הבדיקות? MRI בכל זאת זו בדיקה שקשה מאד להשיג בשבילה אישור ולקבל תור יכול לקחת חודשים, והEEG בשינה הוא וואחד כאב ראש וגם אני מניח שלא כל כך קל לתאם את זה.
חוץ מזה, אילו עוד מסמכים יכולים "לחזק" את הטענה שלי (אני מרגיש כמו פושע) שאני מסוגל לנהוג?
תודה רבה,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיותר לציין
בן03/12/2013שמאז ההתקף האחרון לא נהגתי*..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון נהיגה - תגובה
מיכל רוקר04/12/2013שלום בן,
מניסיוני מעולם לא התבקשתי לערוך בדיקת MRI להוכיח את איזון האפילפסיה שלי, אך יש צורך לערוך בדיקת EEG (שהיא לא כל כך נוראית ודי נפוצה).
בנוסף לכך יש לקבל אישור מהרופא המטפל (נוירולוג, לא רופא משפחה) שמאשר שאכן לא חווית התקפים מזה שנה וחצי והוא יכול להפנות אותך באותה נשימה לבדיקת ה-EEG.
האלמנט הנוסף הוא תצהיר משפטי מול עורך דין שאתה מצהיר שאתה אכן מאוזן מזה שנה וחצי.
זה קצת מסורבל ומצריך תיזוזים אבל בסופו של דבר אם הכל מצביע על איזון של שנה וחצי, אני לא מאמינה שיש סיבה שימנעו ממך את רישיון הנהיגה.
בהצלחה וחג שמח,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם זימון?
בן04/12/2013מהנסיון שלך מזמנים אותך ל"שימוע" או שמספיק לשלוח את הבדיקות ומקבלים תשובה בדואר?
ואם מזמנים אותך, כמה זמן מראש אומרים לך את מועד הפגישה והאם אפשר לשנות אותו? אני פשוט בחו"ל רוב הזמן כרגע. עדיין בהשגחה בארץ אבל לא מגיע הרבה.
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם זימון? - תגובה
מיכל רוקר04/12/2013מעולם לא הייתי בשימוע, ולא מכירה את זה, ואני כבר שנים ממלאת את הצהרות הבריאות למשרד התחבורה.
כדי לדעת מה מצבך הם שולחים לך טפסים ייעודיים הביתה.
אתה יכול לשוחח איתם ולשם כך עליך לחייג 5678** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם זימון? - תגובה
אוהד פוזיילוב07/01/2014מסכים עם מיכל.
מנסיון לאחר שנה אתה יכול לבקש מהנוירולוג שלך את כל התיק הרפואי ולשלוח למכון הרפואי בחיפה.
הם לא קוראים לך לועדה הם עושים את הועדה שלא בפניך.
לשאר בירורים תתקשר למשרד התחבורה 5678 *
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלגות לסטודנטים...רעות03/12/2013
אם אני לא מוגדרת כנכה... איך אני יכולה לבקש בכל זאת מלגה? מאיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלגות לסטודנטים... - תגובה
מיכל רוקר04/12/2013שלום רעות,
אם את לא מוגדרת כנכה, אינך יכולה לקבל מלגה מביטוח לאומי.
אך ישנן מלגות שניתנות לסטודנטים מן המניין בלי שום קשר לנכות, כגון פר"ח, מצוינות, ועוד, בהתאם למוסד ההשכלה הגבוה בו את לומדת.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלגות- ביטוח לאומי
שיראל15/06/2014היי, לפני כמה שנים הגשתי בקשה לאחוזי נכות מביטוח לאומי בעקבות אפילפסיה ובעיה בברך (לבסוף קיבלתי 15%) האם אני זכאית למלגה או עזרה מביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלגות- ביטוח לאומי - תגובה
מיכל רוקר18/06/2014שלום שיראל,
את מוזמנת לבחון את הנושא עם ביטוח לאומי או שאת יכולה לפנות לחברות המסייעות לממש את הזכויות הרפואיות שלך בביטוח לאומי, רק קחי בחשבון שחברות שכאלה לוקחות כנראה אחוזים גבוהים מהתשלום אותו תקבלי מביטוח לאומי במידה ויצליחו לסייע לך.
בהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ונישואיםא.26/11/2013
שלום, אני חולה אבל ברוך ה' לא היה לי מלא שנים התקף ואני מאוזנת, נוהגת והמצב ברוך ה' טוב! אני בגיל של דייטים וכל זה וזה תמיד מלחיץ אותי, אני רוצה לשאול במיוחד בנות שעברו את זה- איך אומרים לבן בדייט שאני חולה? ואיך הבעל שלכם קיבל את זה? ובקשר להריון, זה היה קל להיכנס להריון?יש הרבה סיכונים לעובר? מפחיד אותי ממש..
0למרות שהרופאה תמיד מרגיעה אותי עם זה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ונישואים - תגובה
מיכל רוקר27/11/2013בוקר טוב,
הכל תלוי באופן בו חולה האפילפסיה רואה את עצמו (בטחון עצמי), מתייחס לאפילפסיה ולעובדה שהוא חולה באפילפסיה.
אם הוא מרגיש חוסר בטחון בנוגע למחלה ולעצמו כחולה במחלה וכל הזמן עסוק במחשבה- "מה יחשבו עלי?" "איך יקבלו אותי?" וכו', הוא גם יקרין את זה החוצה וכל אדם בסביבתו יגיב בהתאם.
לעומת זאת, אם הוא מרגיש שלם ובטוח בעצמו הוא ישרה תחושה זו על הסביבה והיחסים עם הסביבה יראו בהתאם.
באשר להריון, הכל תלוי בתרופות שאת לוקחת והמינון. נראה לי שזו שאלה שמומלץ לשאול את הרופא/ה המטפל/ת לכשיגיע הזמן.
יום טוב וחג אורים שמח,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהפה מתרופות?דני24/11/2013
האם לתרופת למיקטל יש השלכה לריח רע מהפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מהפה מתרופות? - תגובה
מיכל רוקר24/11/2013שלום דני,
מבדיקה בתופעות הלוואי של התרופה לא ראיתי כי אחת מתופעות הלוואי המצוינות הינה ריח לא נעים מהפה.
אך בעקבות שאלתך התעוררו בי מספר שאלות:
- האם לפני תחילת הטיפול בתרופה אכן לא סבלת מתופעה זו?
- במידה ולא, האם התרחשו שינויים באופי התזונה שלך מאז שהתחלת ליטול את התרופה?
-האם מאז שהתחלת ליטול את התרופה אתה:
אוכל פחות?
סובל מיובש בפה?
סובל מבחילות?
קשיים בעיכול?
אם התשובות על כל הנ"ל היא כן אז אולי ואני מדגישה אולי, יש לכך השלכה על הריח בפה.
ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל ואולי אף אם תזונאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח פה
דני11/12/2013תודה על תשובתך ומצטער על האיחור בתגובתי כי היו לי בעיות במחשב. אז אני כל הזמן עם פה סגור. כנראה לא שותה מספיק, קניתי עכשו "סילונית" לחניכיים כי אני גם סובל מחניכיים ובעקבות זה החליפו לי הידנטואין ללמיקטל. יכול להיות שאפנה לתזונאית לפי המלצתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח פה - תגובה
מיכל רוקר11/12/2013בלי שום קשר לאפילפסיה, וכמידע כללי בלבד, מומלץ לעבור ניקוי אבנית בכל חצי שנה אצל שיננית. זה גם שומר על החניכיים וגם על השיניים לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח פה
דני17/12/2013נכון יש לי פה יבש. אפנה כפי שהמלצת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)