מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש להתייעץיוסי28/08/2013
יש לי שני ילדים שאובחנו כחולי אפילפסיה (JUVENILE MYOCLONIC EPILEPSY)
לאילו גוםים כדאי לפנות [ כמובן שאנחנו מטופלים ע"י רופאים] הכוונה לביטוח לאומי? לעמותות? אשמח לשמוע מנסיונכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש להתייעץ - תגובה
מיכל רוקר28/08/2013שלום יוסי,
אתה מוזמן להיכנס לאתר של אי"ל, אגודה ישראלית לאפילפסיה קיימים באתר קישורים בנושאים שונים אותם הזכרת. ממליצה לך בסרגל העליון שבאתר להיכנס ל"זכויות והתנהלות מול רשויות".
בנוסף אתה יכול לפנות ל"נציבות לשיווין זכויות לבעלי המוגבלויות" הפועלת מטעם משרד המשפטים.
נוסף על כך אתה יכול למצוא מידע על האפיליפסיה באתר של קופ"ח כללית, מרכז חינוך לאפילפסיה במרכז רפואי סורוקה, מרפאת אפילפסיה בבית חולים שיבא, וכמובן באתר של משרד הבריאות.
המון הצלחה ובריאות וכמובן שנה טובה ומוצלחת,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לביטוח לאומי
שמואל24/09/2013הי, בתור אחד שחולה במחלה כבר 15 שנה ומטופל בביטוח לאומי
אני ממליץ בשום אופן לא לפנות לחברות המבקשות כסף עבור טיפול בתיק.
אם בכל מקרה רוצים לנסות אני ממליץ לאחר שכבר הלכתם פעם ראשונה ונקבה לכם הסכום ואחוז נכות אפשר לגשת בפעם שנייה לערעור ולהיעזר בחברות הנ"ל.
וכך חוסכים כסף למקרה שהייתם מקבלים את הסכום במלואו ולא הייתם צריכים לשלם לחברות האלו אחוז ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש להתייעץ - תגובה
אוהד פוזיילוב17/11/2013ממליץ לך למצות את זכויות ילדך בביטוח הלאומי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיון גדול לכולםשמואל28/08/2013
אני חולה אפילפסיה כ15 שנים
יש לי רעיון גדול לכל הסובלים מאפילפסיה לא מוגדרת(מוגדרת בEEG)
ושאינה מופיעה בMRI ולא ידוע הסיבה עדיין(לדוגמא לא סכרת,לב,חוסר ויטמינים כמו B6 B12 כו')
ארגנו יומן ורישמו כל שעת התקף(יום ותאריך)
לגבי אאורה נסו לרשום את ההרגשה במדוייק ובעקבות מה היא באה(במדוייק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיון גדול לכולם - תגובה
מיכל רוקר28/08/2013בוקר טוב שמואל,
אכן רעיון ענק ואפילו יש אפליקציה מעולה וייעודית לשם כך.
my epilepsy diary.
לצערי ניתן למצוא אותה רק באנדרואיד.
יום מעולה ורק בריאות,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החברים לא מביניםאילן (גיל 27)26/08/2013
הי לכולם , שוב אני כותב כאן:
אני אובחנתי כחולה באפילפסיה לפני חצי שנה, וחברי הקרובים אינם מאמינים לי, צוחקים עלי תכופות, ובגדול טוענים שאני ממציא הכל על אף שסיפרתי להם כל פרט מההתקפים, ועל אף שאושפזתי שבוע במחלקה הניורו' בבית החולים ואפילו הראיתי להם את המסמכים מבית החולים ושיתפתי אותם במצבי. כיצד הייתם מתמודדים אתם עם דעות קדומות וחוסר אמון כזה? מדוע אנשים לא מאמינים שאתה חולה כשאין פציעה או משהו נגלה לעין...
כיצד להתמודד עם החברים האטומים הללו? האם עדיף פשוט לא לשתף איש במצבי הרפואי?
אשמח לשמוע מניסיונכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החברים לא מבינים - תגובה
מיכל רוקר26/08/2013היי אילן,
כמה שאלות לי אליך:
מהן דעותיך על האפילפסיה ועל מה אתה מבסס אותן?
איך סיפרת לחבריך על האפילפסיה ממנה אתה סובל?
עד כמה אתה יודע על האפילפסיה כדי להסביר להם בצורה שיבינו את כוונתך?
אני יכולה לשתף אותך מניסיוני האישי ולומר לך שבעבר כשעשיתי ממנה סיפור נורא גם החברה התייחסה אל מחלתי בהתאם וכיום אני מחכה להזדמנות לספר עליה ומזמינה לשאול אותי כל שאלה שמסקרנת את שומעי.
לשם כך למדתי על האפילפסיה כדי שאוכל להעביר כמה שיותר ידע הלאה.
מקווה שסייעתי לך,
המון בהצלחה ושנה טובה ומתוקה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עם כל מה שנאמר קודם ו...
חיה29/08/2013אם למרות הכל אתה מסביר, מפרט, מציג, משתף והם עדיין לא מאמינים, הם ממש לא נקראים חברים. ברגע שתראה להם תחושת ריחוק, משהו אולי ידגדג ואם גם זה לא, אז הם אנשים רעים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קטנה
מורוש:)31/08/2013שלום אילן :) אני בת 21... מגיל 17 אובחנה אצלי האפילפסיה.
לאורך השנים התמודדתי לא פעם ולא פעמיים (ועדיין מתמודדת) עם השאלה האם לספר לאנשים סביבי שיש לי אפילפסיה... ואם כן? אז איך?
מניסיוני המועט (בבית הספר,בצבא,בעבודה) אני יכולה להגיד שאין תשובה חד משמעית בנושא..וכל מקרה לגופו של עניין.
אך בראש ובראשונה עליך לחשוב איך אתה רואה את עצמך עם האפילפסיה.
בדרך שאתה תתייחס "אליה" גם אחרים ינהגו באותה הדרך.
לכן אני ממליצה לך "לקבל אותה" כמה שאפשר.
שיהיה לך בהצלחה!! ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קטנה - תגובה
מיכל רוקר01/09/2013מורוש,
מסכימה איתך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם חברים וחברות
אילן03/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה עוד יותר קטנה
דני03/09/2013סיפרת-כל הכבוד. לא משתפים פעולה-לדעתי תהיה מרוצה. אנשים מוכנים לקבל אנשים בריאים, אבל מתרחקים מחולים. אם מקבלים אותך איך שאתה, גם אתה לא צריך "להשתמש" באפילפסיה, ו"להיות מסכן" מרצונך. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליומיכל24/08/2013
שלום,
האם ידוע על בעיה כלשהיא עם חיסון הפוליו לילד אפילפטי?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו - תגובה
מיכל רוקר25/08/2013בוקר טוב מיכל,
לפי מה שקראתי בדרך כלל לא , אך תמיד ממליצה לשאול את הרופא המטפל.
שבוע מקסים ורק בריאות,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צה"לשרון21/08/2013
בקרוב אקבל צו ראשון בילדות היה לי אפילפסיה ועכשיו קרוב לחמש שנים אני ללא תרופות רציתי לדעת האם אני אקבל פרופיל "קרבי" שזה 97
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אפיק26/08/2013אם לא היה לך 5 שנים התקף יהיה לך פרופיל 82
שזה גם קרבי בכל מקרה אני בצבא אני מאוזן אבל היה לי התקף לפני שנה תידע את המפקדים שלך שבמקרה שיהיה ידעו מה לעשות,כי להיות לוחם זה לא קל,חוסר שעות שינה בעיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתרג'אנה18/08/2013
ערב טוב! בני בן 19 לוקח שלושה סוגי תרופות.בחודשיים האחרונים עלה במשקל בצורה מדאיגה.האם השפעה של התרופות או סתם תאבו מופזר?רוצה לנסות לתת לו כסומות של קפה ירוק?
מישהו ניסה אולי?
אשמח לתגובות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר - תגובה
מיכל רוקר20/08/2013בוקר טוב ג'אנה,
האם בנך החל לקחת תרופות אלה בחודשיים האחרונים?
האם פנית בנושא לרופא המטפל?
ממליצה בכל מקרה לפני שאת נותנת לו תוסף מזון כלשהו לפנות בעניין לרופא המטפל להתייעצות מקדימה.
אני מאמינה שאין פתרונות קסם לא בדיאטה ולא בחיים בכלל. לכן אולי כדי לפנות לדיאטן/ית מוסמך בנושא?
המון הצלחה ורק בריאות,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות משמינות
שמואל24/09/2013ישנם תרופות משמינות כמו דפלפט,דפלפט כרונו ועוד
התרופות האלו אומנם משמינות אבל יש להם פחות תופעות לוואי
הייתי ממליץ בכל מקרה לפנות לרופא, אבל לדעתי אם התקפים אינם מופיעים
לא להחליף תרופות אלא להוסיף ספורט(במינון נכון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהנועה18/08/2013
היי יש לי שאלה אני כבר שנתיים בלי התקפיים... ועשיתי עכשיו בדיקת EEG ומופיע לי שם שיש לי הפעילות אפילפטית בעיקר בשינה וקצת בערנות.
האם בגלל הבדיקה הזו אני לא אקבל החזרה את הרישיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה - תגובה
מיכל רוקר20/08/2013היי נועה,
המלצתי היא לפנות בנושא לרופא שלך, שכן הוא זה שאמור לחתום לך על מסמכי הצהרת הבריאות שישלחו אליך ממשרד התחבורה.
בנוסף לכך אמורה להיות במסמכי הצהרת הבריאות הללו גם הצהרה אישית שלך מול עורך דין בנוגע למצב הבריאותי שלך.
בהצלחה ויום נעים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה רולנדית והשיקול האם לטפלאור14/08/2013
היי ותודה רבה מראש על הזמן ועל הסיוע (-:
בינואר השנה קיבל בננו ( כיום בן 10 ו- 4חוד') התקף ראשון זמן קצר לאחר שנרדם בלילה, התקף אשר עבר הכללה ואיבוד הכרה לכ-2 דקות. מאחר ומדובר היה בפרכוס בודד המליץ רופא הילדים שלמזלנו הוא גם נוירולוג ילדים, להמתין עם הטיפול. בחודש יוני היה התקף נוסף, התקף מוקדי וקליל בהרבה מהראשון. לאחר אי אי ג'י עם תסמינים רולנדיים ואמ אר איי מוח שיצא תקין - אובחן בננו כסובל מאפילפסיה רולנדית. לדברי הילד היה לו התקף פוקאלי נוסף שהעיר אותו לפני כחודש וחצי מן השינה - כאשר הוא סיפר לנו על כך רק למחרת. לדבריו חש בהתקף קל אשר העיר אותו מהשינה ואשר חלף זמן קצר לאחר מכן והוא שב ונרדם.
בעקבות זאת לפני חודש וחצי התחלנו טיפול באוספולט 200 גרם ( חצי בוקר חצי ערב ) והילד שהיה פרח מדהים, בעל כושר גופני נדיר ואלוף בפעלולי אופניים מתעייף מכל מאמץ ולו הקל ביותר, מתנשף וסובל מקוצר נשימה ותשישות. הלב נקרע לראות אותו ככה.
אנו קוראים כי יש דוקטורים ופרופסורים אשר מאמינים כי אין צורך לטפל באופן מוחלט באפיפלסיה רולנדית וכי הדבר קשור בתדירות ההתקפים, חומרתם, וכו,
וכי לא פעם באפילפסיה מסוג זה הסיבה למתן התרופות היא רק החרדה של הילד או של משפחתו מהישנות ההתקפים.
האם הדבר נכון ? האם לא חובה לטפל ברולנדית ?
האם מאחר ומדובר בהתקפים ליליים אנו יכולים להירגע או שההתקף יכול לבוא גם בבוקר ואז הילד 'חשוף' ולא מטופל ?
ואם אכן קיים סיכון גם ב'רולנדית' מדוע ממליצים חלק מהרופאים כי אין צורך לטפל ?
נשמח להפסיק את הטיפול.... נשמח מאוד מאוד. אולם אנחנו כמובן 'הולכים' עם הנוירולוג ילדים שאומר שלאחר מקרה שני נהוג להמליץ לטפל.
מצד שני הילד נובל ואולי אין צורך לטפל בכך בכלל, ואנחנו רק הורסים לו את הילדות עם כדורים.
( איננו רוצים להעבירו מסע של חיפוש אחר כדור אחר - כי הבנו שהטגרטול ואחרים אפילו עדינים פחות מהאוספולט ..... )
המון תודה.... וסליחה על האורך. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שהפורום בכלל פעיל... תודה !
אור14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה מסוג JME - זכאות לסיועשואלת שאלה12/08/2013
שלום רב,
אני סטודנטית באוניברסיטה ורציתי לבדוק האם אני זכאית לסיוע מביטוח לאומי?
מהניסיון שלכם, האם ביטוח לאומי יכירו באחוזי נכות אם אני חולה באפילפסיה מסוג JME (תנועות מיוקלוניות) שכרגע מאוזנת?
או שאין סיכוי לקבל אחוזי נכות וסתם חבל על השקעת הזמן?
כי למיטב הבנתי אפשר לקבל סיוע בשכר לימוד והטבות שונות רק אם מקבלים הכרה של אחוזי נכות בביטוח לאומי.
תקנו אותי אם אני טועה...
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות לא עולה כסף. היום אפשר לשלוח
דני15/08/2013לביטוח הלאומי פקס ויודיעו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות...
שואלת18/08/2013מה ז"א?
מה שולחים בפקס? ולאיזה פקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי בטלפון בביטוח לאומי שלכם את
דני24/08/2013מספר הפקס, ותבררי מה מגיע לך. היום יש סיוע בביטוח הלאומי, שמחליף את החברות שאמורות לעזור בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לקבל התקף בחופה מהלחץ...מתחתנת24/07/2013
אני מתחתנת בעוד כמה חודשים ומאז ההצעה זה כל מה שמעסיק אותי, איך אני מתמודדת עם הלחץ וההתרגשות של אותו יום בלי לקבל התקף...אני חייבת לציין שהאפילפסיה שלי דיי קלה מדובר על התקפים בודדים לשנה שכל פעם נגרמו מתריגר אחר...אין עקביות...לפעמים ישנם התקפים חוזרים כלומר 3 התקפים ישר אחד אחרי השני ולפעמים אני מקיאה בלי שליטה וללא הפסקה ישר כשאני מתעוררת מההתקף.
אני ממש חוששת ומפחדת שאני אמצא את עצמי עומדת בשמלת כלה, מאבדת הכרה מול כל המוזמנים ומקיאה בלי שליטה...אני מטופלת בלמוג'ין ולא היה לי התקף כבר הרבה זמן אבל זה עדיין לא מרגיע אותי :(
יש למישהו עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולםם חובה לראותת!!!
סיוון10/08/2013בשביל למנוע התקף שיש סימנים או אין
פשוט... לוקחים קצת מלח ושמים מתחת ללשון... זה בוודאות מונה התקף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ לקראת נישואין
דני11/08/2013מציע לך לקחת כדור הרגעה הכי פשוט זמן קצר לפני הארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואפילפסיהנ.23/07/2013
שלום רב,
אני בתחילת הריון, לאחר הכנה ושיחה עם נאורולוגית.
אודה לקבלת המלצה על רופא גניקולוג למעקב ההיריון (הריון בסיכון גבוה גם מפאת גילי וגם עקב האפילפסיה).
אני מניחה שישנם גניקולוגים המומחים יותר בתחום ויודעים מה עלול לקרות מהתרופות - אשמח לקבל המלצות על רופאים טובים מבנות שעברו הריונות תקינים וסובלות מאפילפסיה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חולה לא מאוזנתדודי13/07/2013
אימי כבת 78 וחולה באפילפסיה מסוג פטיטמאל מגיל 4, לא ברור כתוצאה ממה החלה לחלות בה. מטופלת כיום ב2 תרופות מסוג לומינל 100 מ"ג +200 מ"ג של איפנוטין / פניטואין ביום. אך היא איננה מאוזנת לדעתי , כלומר אולי גם בהשפעה של מתח ועצבים ,יש לה התקף בערך בכל שבוע, ולעיתים זה מגיע בגלים של כ 3 ימים רצופים שבהם יש לה מס' התקפים שבהם היא מאבדת את ההכרה לכדקה ובהם היא בוהה ומוצצת את הפה, ונעה באי שקט ומנסה לקום ממקומה, עם היא עומדת היא נופלת. לוקח לה עוד כ 10 דקות עד שחוזרת לעצמה ונזכרת במה שהיה.
רציתי לדעת האם תרופות אלה טובות לה והאם עם התרופות הללו לא הייתה אמורה להיות ללא התקפים כלל. האם ניתן בכלל להגיע לאיזון? כמו כן היא לוקחת ציפרמיל/ רסיטל 20 מ"ג ביום ולפי מה שקראתי זה אסור לחולי אפילפסיה , היתכן וזה או תרופות אחרות גורמות לאינטראקציה לא טובה.
מה ניתן לעשות, הנפילות שלה מאוד מסוכנות ויכולה לשבור עצמות בנפילות אלה.
תודה דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה לא מאוזנת - תגובה
אוהד פוזיילוב14/07/2013ממליץ לך לפנות לנוירולוג ולהתייעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לראות ולצלם ר.נהיגהללא שם07/07/2013
שלום,
הייתי היום בלשכת התעסוקה, על מנת להרשם ולחתום אבטלה ... (לצערי...)
מצבי הרפואי החמיר וחזרו ההתקפים המרובים... ולכן נאלצתי להתפטר ממקום עבודתי...
בזמן היותי בלשכה דרש הפקיד לראות את רשיון הנהיגה שלי-??? האם מישהו יודע למה??? האם זו זכותו לבקש זאת??? או שאולי אין לכך קשר לאפילפסיה??? בזמן החמרת המצב אינני מעזה לנהוג כלל!!! אך אינני רוצה לאבד את רישיון הנהיגה שלי.... האם יש למישהו הצעה כלשהי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון
דני08/07/2013עם אפילפסיה אסור לנהוג! קחי בחשבון שהביטוח לא יכסה ולפי החוק אם אדם נמצא במצב שאסור לו לנהוג, חייב להודיע לרשות הרישוי (אפילו אם זקוק למשקפים). ראיתי כבר רשיונות של סוכרתיים, שרשום להם שעליהם להחזיק סוכריות ברכב. ח"ו תקרה תאונה, כאמור תהיה לך בעייה. אני בכל אופן מיהרתי להחזיר את הרשיון. בעניין עבודה, תמצאי מקום שתוכלי לעבוד, או שתפני לביטוח הלאומי לקצבת נכות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לראות ולצלם ר.נהיגה - תגובה
אוהד פוזיילוב09/07/2013ממליץ לך לשלוח מסמכים למשרד הרישוי ולדווח על המצב. כאשר לא הייתי מאוזן. דיווחתי.
לא נהגתי במשך שנה שלמה. אומנם לא קיבלתי בקשה להחזיר את הרשיון נהיגה אך גם כך לא נהגתי ברכב באותה התקופה. רק לאחר שנה , שלחתי למשרד הרישוי (או שזה מהכון הרפואי בחיפה) את התיק הרפואי מהנוירולוג שמראה שאני מאוזן ושאני יכול לחזור לנהוג. קיבלתי על כך אישור בכתב והתחלתי לנהוג שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטהרה לבני התינוקמוריה07/07/2013
שלום, אנחנו מאושפזים מזה חודשיים עם בני בן החודשיים וחצי בשניידר עם אפילפסיה מסוג אוטהרה-נדירה והקשה מכולן. אופיר בני לא מגיב לתרופות והEEG הפתולוגי שלו לא משתנה, מדי פעם מוריד סטורציה ונזקק להנשמות. נזק מוחי חמור וכנראה גם מוטורי כבר נגרם. הוא לא צפוי להאריך ימים.
כעת מתחילים לדבר אתנו בבית החולים על לקחת אותו הביתה, מיותר לציין שאני מאוד מפחדת מזה אף כי 24 שעות ביממה במשך חודשיים בשניידר עשו את שלהם..הפחד העיקרי הוא כי יש לי ילדה בת 4 בבית שדי הרחקנו מהמצב ברגע שקיבלנו את האבחנה החמורה.
בנוסף הוא מואכל בזונדה..
אשמח לעצות, או אם משיהו מבין בזכויותי מבחינת זכאות לסיוע של אחות או כספי.
בקרוב "חופשת הלידה" שלי מסתיימת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניתוח לכריתה חלקית של האונה הטמפורלשני04/07/2013
שלום רב ! לאחרונה הוצע לי טיפול כרוגי לטיפול באפילפסיה קשה ועמידה לתרופות . בבדיקה שעשיתי המוקד הוא באונה הטמפורליתי מה יכולות להיות השלכות של ניתוח כזה , במובן החיובי , אם אני סובלת מבעיות בזכרון , בתיפקוד המוטורי , יש לי בעיה להושיט יד ישרה ויציבה ולקחת חפץ . תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח במוח
שרון28/07/2013אני סיפרתי לרופאת המשפחה על ההתקפים. היא שלחה אותי לנוירולוג. הנוירולוג שלח אותי לבדיקת EEG והודיע לי שיש לי אפילפסיה. ואז הוא שלח אותי לבדיקת MRI והודיע לי שי לי גידול בראש ושאני כנראה צריכה לעבור ניתוח. נפגשתי עפ פרופ' פריד מאיכילוב מומחה מספר אחד בארץ לניתוחי מוח וסיפר לי בהתלהבות איך הוא הולך לפתוח לי את הראש ולהוציא את הגידול שהוא כנראה המוקד האפילפטי.
אוקי, אז מה יקרה אחרי הניתוח? אנחנו לא יודעים, נראה.
אז ניסויים במוח שיעשו על מישהו אחר,
האם אני בסכנת חיים? לא, אז שימצאו דרך אחרת להעביר את הזמן.
אחת לשנה אני עושה MRI. זה לא גידול זה ציסטה וכנראה יש עוד מוקד אפילפטי שבאמת אפשר להמציא כל מיני רעיונות איך להוציא גם אותו...
הרב פירר אמר לי ללכת עם הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כרוגי
בר04/08/2013אני מחפשת בנרות אנשים שעברו את הניתוח הזה כדי לשוחח איתם ,לצערי עד כה לא מצאתי .
הבנתי שפרופ' פריד הוא מומחה בעל שם עולמי ויש לי אליו תור בחודש ספטמבר.
בינתיים מה שאני עושה זה בדיקות , PET CT בדיקה עם הזרקת חומר ניגוד שנמשכה בערך 40 דק' והראתה בדיוק את מיקום הנגע .
וכן בעוד שבועיים בדיקת MEG -באוניברסיטת בר אילן גם כדי לתת תמונה ממוקדת .
וכן וידאו אי.אי.ג'י חוזר (הבדיקה הראשונה נתנה תשובה מנוגדת לבדיקת ה-PET)
בקיצור תהליך מורכב ומעצבן (ההמתנה וההיתחייבויות הן סיוט ,הבדיקות עצמן ממש שטויות לא כואב בכלל )
אני מציעה לך לעשות את כל הבדיקות היסודיות האלו שיתנו לך אולי תשובה ברורה יותר על מיקום הגידול והסיכויים והסיכונים שכרוכים בכך.
הבעיה עם אפילפסיה שלאורך זמן היא עלולה לפגוע מאד בכישורים הבסיסים (שפה ,מוטוריקה ) ושווה מאד לטפל בה כמו שצריך בהתחה ,כי אף אחד לא יודע איזה סיבוכים היא עלולה לגרום .
קחי אויר !!! תתחילי לעשות בירור מקיף ותקבלי החלטה על בסיס כמה שיותר מידע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בראש
שרון04/08/2013אני עשיתי את כל הבדיקות האלה. כל הסאגה הזאת נמשכה שנתיים. אני הייתי צריכה להחליט אם לעבור ניתוח כשאף אחד מהרופאים לא ידע להגיד לי מה יהיו תוצאות הניתוח ומה הם מצפים שיקרה אחרי הניתוח. נגיד אני עברתי התקף לב והרופאים מציעים לי לעבור ניתוח מעקפים. אז מסבירים לי מה הסיכונים ומה הסיכויים ואיך הניתוח ישפר את מצבי הבריאותי. אבל לא זה מה שהיה. נקודת המוצא היתה שאף אחד לא יודע איך הניתוח ישפיע לטובה, לא ברור אם הגידול שהוא בעצם ציסטה הוא באמת המוקד האפילפטי ואם התקפי האפילפסיה יפסקו ואם הוא לא מוקד אפילפטי האם הוא מפריע לי בתפקוד? אז לא הוא לא מפריע. אבל מה שבטוח ללא כל ספק זה שאם משהו משתבש בניתוח אני אצא ממנו משותקת. ולעשות ניתוח כדי לנטרל מוקדי אפילפסיה במוח, צורבים שם כל מיני נקודות. בכל זאת זו מערכת חשמלית וזה עדיין בגדר ניסוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
רוני04/08/2013בתור אחד שהיה בין הראשונים שעבר את הניתוח שאליו את מיועדת, הייתי ממליץ לבדוק את כל ההשלכות, ותופעות הלוואי שיכול להיות ויגיעו אחר הניתוח.
הדרך הנכונה לטעמי תהיה לשים על מאזניים את שתי האפשרויות של, לפני ואחרי הניתוח, ולראות את המצב כיום, לפני, עם כל המגבלות והבעיות, אל מול אחרי, ומה צפוי להיות המצב שם.
מבחינתי, ההתקפים פסקו, לא לחלוטין, ועדיין יש את האאורות, אבל שילמתי על זה באובדן זיכרון, ובעיות ריכוז, וקורה שאני מנסה להאמין, כי הניתוח היה במקום.
כדאי לשאול כמה שיותר שאלות, לעשות כמה שיותר אבחונים ולקבל צפי על מה שאמור להגיע, ואז זה יקל על קבלת ההחלטה
בכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי ניתוח בתחילת יולי אצל פריד...
יעלוש..09/09/2013כל מקרה הוא שונה..אתם מוזמנים לכתוב לי את המייל/טלפון שלכם ואצור איתכם קשר לפרטים כי לפני הניתוח דיברתי טלפונית עם מספר אנשים שעשו וזה ממש עודד וחשוב!! לא לעשות ניתוח בלי שדיברתם עם אף אחד שעשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד איבחונים עשית חוץ מpet meg
שני22/09/2013וידאו אי אי ג׳י
אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)