מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעסוקהגרי02/07/2013
היי, ביתי סובלת מאפילפסיה החל מהיותה תינוקת. כעת היא בת 22 ואינה נמצאת בשום מסגרת. אשמח לשמוע על מקומות בהם מעסיקים אנשים מוגבלים, הן בשוק החופשי והן בכלל, כל רעיון יתקבל בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה - תגובה
אוהד פוזיילוב04/07/2013שלום,
האם היא מאוזנת?
לדעתי היא לא צריכה לבוא לכל מקום עבודה והצהיר שיש לה אפילפסיה.
האם היא מוכרת בביטוח הלאומי ?
ניסיתם להגיע ללשכת התעסוקה ולחפש שם?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אתה טועה ומטעה
דני05/07/2013מקום עבודה חייב לדעת על המחלה. חשבת מה יהיה בקרות אירוע ח"ו, והיא תישאר ללא כל ביטוח אף אם שילמה??? שירתתי עם המחלה 31 שנה במשטרה ולפני כן 3 שנים בצבא. כולם ידעו, וכך גם כיום. אם יקרה לה אירוע, לפחות ידעו במה מדובר וכיצד לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אתה טועה ומטעה - תגובה
אוהד פוזיילוב09/07/2013דני כפי שציינתי זאת היתה דעתי.
יש הרבה מקומות שלא מעסיקים אנשים שהצהירו שיש להם אפילפסיה מאוזנת . אח"כ לך תוכיח שהמעסיק לא לקח אותך לעבודה רק בגלל האפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה שניתנה לי הדחייה?אוהד27/06/2013
שלום רב,
אני אוהד בן 23 ומטופל 9 שנים ע"י דפלפט כרונו ובמעקב מתמיד עם רופא מומחה .
עד כה היו לי שלושה התקפים בודדים בגיל 12 שבו לא הוחלט עדיין לתת טיפול.
בגיל 14 בזמן צום בכיפור ובגיל 17 בזמן ניסיון עם הפסקת התרופות .
לאחר ההתקף האחרון הוחלט שאמשיך ליטול תרופות באופן כרוני ולבצע מעקבים כל חצי שנה אצל רופא מומחה שכולל בדיקות EEG ומינון בדם.
מגיל 17 עד להיום אינני סובל מהתקפים וכלל הבדיקות שלי תקינות ובמעקב תמידי .
כמובן אני מתמיד על כושר גופני ואיני בעל מגבלות פיזיות בכלל.
בגיל 18 כשהוצאתי את רישיון הנהיגה שלי קיבלתי מכתב ממכון הארבעה בטענה שאיני יכול להוציא רישיון על רכב ידני אלא רק על אוטומט .
לאחר 4 שנים של ניסיון נהיגה בכביש ועם אישור נוירולוג מומחה שאין קשר בין המחלה שלי לסיבה שנמנעת ממני הגישה לרישיון ידני עדיין אני מקבל דחייה במכון הארבעה ללא סיבה .
אשמח לדעת מה הסיבה שניתנה לי הדחייה כי אינני מקבל מענה מצד מכון הארבעה.
ואם יש דרך לגרום לשינוי תשובתם.
בתודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ורישיון נהיגה - תגובה
אוהד פוזיילוב30/06/2013עד היום לא שמעתי על הבעיה הזו.
תשאל במכון הארבעה ואם זה לא עוזר , תנסה חיפה גם במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כשדיברתי איתם הם היו אדיבים.
מהוא ההבדל בשבילך אם תנהג על הילוכים או אוטומט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בהריוןמורן21/06/2013
רציתי לדעת האם אפשר לקחת קלונקס מהחודש הראשון להריון? (אני לוקחת גם למיקטל וקפרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה בהריון - תגובה
אוהד פוזיילוב22/06/2013ממליץ שתתיעצי עם הנוירולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת התרופה בדם - למיקטלשני20/06/2013
שלום,
עד לפני שנה שנבדקתי על רמת התרופה של למיקטל היא יצאה תקינה אבל עכשיו שנבדקתי, זה יצא לא תקין. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
אם אני לוקחת 150 בבוקר ו150 בערב ובבדיקה יצא 14.70 (כאשר המקסימום האופטימלי הוא 14) מה השינוי המינון שאני אהיה אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת התרופה בדם - למיקטל - תגובה
אוהד פוזיילוב30/06/2013כמיטב ידיעתי לא עושים בדיקה של רמת הלמיקטל בגוף.
כאשר שאלתי מדוע לא עושים זאת מכיוון שהבדיקה יקרה ולא הכרחית.
את צריכה לזכור שיש סטייה מסויימת לבדיקות הדם.
תתייעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל17/06/2013
הקדמה: יש לי בין 5 לבין 20 התקפים ליום המתבטאים
בקפיצות וברעידות בגפיים וברעד בראש
מה אומר פענוח תוצאות אי אי ג'י הנ"ל
איטיות כללית קלה מאד, בלתי קבועה
לא נצפתה פעילות אפילפטית
( אף על פי שאני מאובחנת מגיל צעיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אפילפסיה פוטוסנסיטיבית ופרכוס מתוך שינהאלה17/06/2013
לפני כשנה וחצי חוויתי התקף אפילפטי -פרכוס כתוצאה מפליקרים בחתונה.
יש לציין כי זו לא הפעם הראשונה שהייתי חשופה לאורות מסוג זה והיתה לי תקופה שהייתי נחשפת אליהם בתדירות גבוהה ומעולם לא חשתי בהפרעה..
אציין בנוסף כי לפני 7 שנים היה לי סוג של פרכוס מתוך שינה בשבוע שבו היה לי חום גבוה.
.לאחר הפרכוס האחרון הגעתי לראש המחלקה הנוירולוגית בתל השומר שאיבחן את הנושא כהתחלה של אפילפסיה קלה
מאתרכם הבנתי כי היא נקראת אפילפסיה פוטוסנסיטיבית .
ברוך השם התמודדתי עם חרדות מחשש לנפילה חוזרת שליוו אותי כמעט שנה וכיום מתעוררות אצלי מס' שאלות:
*האם אני יכולה להסיר שיער בלייזר או בשיטות הדומות המלווות בקרן אור?
*האם האיסור בשהייה באמבטיה חמה /ג'קוזי אסורה גם לחולי אפליפסיה פוטוסנסיטיבית ועלולה לעורר התקף?אם כן אשמח לדעת מה גורם בג'קוזי/אמבטיה לגירוי להתקף.
*האם יש סכנה בהריון/ בלידה? איני נוטלת תרופות.
*האם פעילות מינית עלולה לעורר התקף במהלכה?
*כנ"ל לפעילות ספורטיבית..
*מלבד העובדה שאני צריכה להמנע מחשיפה לאורות מרצדים יש עוד דברים שתוכלו לתדרך אותי שעליי להמנע מהם?
בנוסף מאז הפרכוס האחרון יש לי בעיה לראות את הכבל המסולסל של הטלפון ותעתועים (ציורים/ הדפסים בשחור לבן בצורה צפופה) זה גורם לי לטשטוש ואני מיד מסירה את העיניים.
האם זה קשור לפרכוס?
אני מודה לכם מעומק הלב על תשובתכם
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה פוטוסנסיטיבית - תגובה
אוהד פוזיילוב20/06/2013שלום אלה.
כמיטב ידיעתי אין מניעה להיות בגקוזי.
האם יש לך נוירולוג שרואה אותה על בסיס קבוע? כדאי שתשאלי אותו על הסרת שיער בלייזר.
לא שמעתי שפעילות מינית/ספורטיבית יכולה לגרום להתקף.
אני לא כל כך מכיר את הסוג הזה של האפילפסיה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה פוטוסנסיטיבית יכולה להתפתח למשהו אחר?אילן15/06/2013
שלום.
כשהייתי בן 15 התחילו לי רעידות ביד ימין בעיקר כשהייתי מול המחשב ומשחק משחקי מחשב. זה כלל תנועות לא רציונליות של היד והרבה פעמים העכבר פשוט היה לי עף מהיד.
עשיתי בדיקות EEG ו-MRI והחלטתי לא לקחת כדורים.
אתמול יצאתי למועדון וחטפתי התקף שכלל פרקוסים, הוצאת קצף וכל מה שכרוך.
הגיע אמבולנס ולא התפניתי (אולי טעות).
השאלה שלי היא האם אני יכול לקנות כדורים וזה באמת ימנע ממני לקבל התקפים אפילו
כשיש אורות מרצדים ?
האם האפילפסיה יכולה להתפתח למשהו אחר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה פוטוסנסיטיבית - תגובה
אוהד פוזיילוב16/06/2013שלום
מה היו תוצאות הבדיקות ?
כמה זמן היה ההתקף במועדון?
האם אחרי ההתקף והשינה שאחריו הרגשת טוב יותר והלכת בכוחות עצמך?
אם כך הדבר אז לדעתי זה טוב שלא התפנת באמבולנס.
הכדורים הם כדורים שחייבים במרשם רופא, ממליץ לך ללכת לנוירולוג ולשאול את כל השאלות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אילן16/06/2013לגבי הבדיקות אני לא זוכר, אבל אני מתכוון לעשות שוב.
אין לי מושג כמה זמן היה ההתקף אבל אמרו לי שנהייתי גם כחול, והוצאתי קצף.
אני רק זוכר שהתעוררתי על כסא מול אנשים נחמדים שהביאו לי מים, וכשעמדתי הצלחתי ללכת יחסית בסדר למרות שהייתי קצת מסוחרר. בגלל זה סירבתי לנסוע לביה"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אוהד פוזיילוב20/06/2013ככה זה בהתקף גארנד-מל
לפעמים אתה נושך את הלשון אז יש קצת דם ורוק מהפה.
לדעתי טוב שסירבת לאמבולנס אם הצלחת ללכת.
האם האנשים ציינו שישנת X זמן, אחרי שההתקף נגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על אפילפסיהשאלה15/06/2013
היי!
אני בת 23, לא מזמן חוויתי התקף שלישי ב-6 שנים ואובחנתי כסובלת מאפילפסיה עם התקפים נדירים. אני שוקלת טיפול תרופתי (דבר שסלדתי ממנו עד עכשיו בגלל תופעות הלוואי הלא נעימות ששמעתי עליהן, וכיוון שההתקפים שלי היו נדירים בכלמקרה – עם הפרשים של שנים בינהם – וכשתמיד היה טריגר של עייפות קיצונית או לחץ או בדרך כלל גם וגם לפני התקף.)
בכולופן, כמה דברים שרציתי לברר לפני:
1. האם אפילפטים המטופלים תרופתית לא יחוו התקפים גם במצבי חסך שינה או לחץ? כי העניין הוא שגם עכשיו, בלי תרופות, אני מסתדרת נהדר כל עוד אני מקפידה על 7 שעות שינה ביום...הסיבה היחידה שבגללה אני שוקלת תרופות היא כי אני רואה שהחיים לא תמיד מאפשרים לי להקפיד על שעות השינה שלי
2. נניח שהתחלתי טיפול בתרופה מסוימת, חוויתי תופעות לוואי והפסקתי איתה (בצורה מתונה, ירדתי במינון כמו שעליתי במינון), ולא החלפתי אותה בשום תרופה אחרת. האם זה יגרום לי לחוות יותר התקפים/לפתח תלות בתרופה/סיבה אחרת כלשהי שבגללה לא אוכל פשוט לחזור לחיים שהיו לי קודם?
במילים אחרות, האם אפשרי "לנסות" תרופה להפסיק איתה אם אני לא מרוצה ולא להחליפותה בשומדבר אחר, בלי שיהיו לכך איזשהן השלכות?
3. האם לתרופות תהיה השפעה כלשהי לרעה על מנת המשכל ויכולות הלמידה שלי? בלי להשוויץ, תמיד הייתי מאלה שציונים באים להם בקלות ושאף אחד לא יכול לנצח אותם במשחקי זכרון, זה יהיה נורא להפוך להיות בנאדם ממוצע פתאום (אני עדיין נשמעת שוויצרית, אני יודעת, אבל אני באמת מקווה שאתם מבינים)
4. אני יודעת שלכל אפילפסיה מתאימים תרופות אחרות ואני צריכה להתייעץ עם הנוירולוג שלי, אבל עד עכשיו, כשדיברתי עם אנשים, שמעתי על שתי תרופות שהיו מרוצים מהן: טריל ולמיקטל. גם אתם, אפילפטים יקרים, מהנסיון שלכם, ממליצים עליהן? הייתם ממליץ על תרופות אחרות?
5. זאת שאלה שמופנית לכל מי שנכנס לפורום הזה – שם של נוירולוג טוב ומומלץ באיזור המרכז. אם יש מישו שאתם סומכים עליו ושתוכלו להפנות אותי אליו...
6. אני פחות או יותר באמצע תהליך של הסרת שיער בלייזר, רציתי לדעת האם יש תרופה אנטיאפילפטית כלשהי שמפריעה להסרת שיער בלייזר? מבחינת, אני לא יודעת, הפרת האיזון ההורמונלי או משו כזה...חבל לי פשוט על כל הכסף שכבר השקעתי
תודה רבה-רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על אפילפסיה - תגובה
אוהד פוזיילוב16/06/2013שלום לך .
מנסיוני יש צורך לישון מסודר.
זה שתקחי תרופות לא אומר שלא תקבלי התקף לאחר חסך בשינה.
אצל כל אחד זה שונה. כמו שכל תרופה משפיעה באופן שונה מאדם לאדם. כך אדם 1 יכול לקחת תרופות להיות בחסך שינה ולהיות מאוזן, אחר לא.
האם התייעצת עם הרופא המטפל (נוירולוג)שלך על הפסקת התרופה?
כמובן שאפשר להתחיל ולהספיק לקחת תרופה כזו או אחרת. את הכל צריך לעשות בהתייעצות עם הרופא המטפל שלך.
בנוגע לזיכרון שוב הנוירולוג יכול לענות לך על השאלה הזו.
אישית למיקטל עזר לי להיות מאוזן לאחר שלא הייתי מאוזן כאשר לקחתי דאפילפט כרונו.
מאחל לך בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רו"ח ארנטרוידני12/06/2013
הופניתי לנ"ל לבדיקת זכאות במס הכנסה. שלחתי לו את כל הפרטים (מזמן). לא קבלתי תשובה גם למיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רו"ח ארנטרוי - תגובה
אוהד פוזיילוב20/06/2013תנסה לפנות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במציאת עבודהחן09/06/2013
היי, יש לי אחות בת 35 אמא לילד מקסים נשואה באושר, הבעיה היחידה היא הפער שנוצר בינה לבין בעלה כיוון שבעלה עובד ומפרנס והיא כמספר שנים מחפשת עבודה ולא מוצאת ונמצאת בלחץ תמידי עקב כך וההמשך כבר ידוע...היא תמיד לומדת עוד נושאים ומסיימת קורסים על מנת שיהיה לה מגוון רחב של תחומים בהם היא יכולה להתמקצע ולהוכיח את עצמה, אך לצערי אף אחד לא מוכן לתת צ'אנס. אני יותר מאשמח לדעת שיש משהו שיכול לדאוג למצב הזה.
למי אפשר לפנות? \
תודה רבה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במציאת עבודה - תגובה
אוהד פוזיילוב16/06/2013מכיר את הנושא, גם נמצא כרגע ללא עבודה כבר 7 חודשים.
ממשיכים לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום חברת
שמואל28/08/2013חברת שיקום(ראה באינטרנט)
חברה שדי עוזרת במשרות מתאימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה במציאת עבודה - תגובה
אוהד פוזיילוב14/09/2013הי חן
האם היא מאוזנת ?
באיזה תחומים היא מנסה למצוא עבודה? היא נסתה לעבוד דרך כ"א?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רו"ח ארנטרוידני02/06/2013
שלום בהמלצתך (אונטרמן) שוחחתי איתו, שלחתי מסמכים, אבל מזה כחודש אין תגובה למרות פקס תזכורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחקר על ילדים לאימהות חולות אפלפסימגי28/05/2013
היי
רציתי לברר אם מישהו יודע היכן ניתן לבדוק מה היו תוצאות המחקר שבוצע לפני כ-4 שנים על לקות למידה בילדים לאימהות שקיבלו דפלפט בהריון (לדעתי ביח' הדסה)?
אני מחפשת אותו על מנת לבדוק משהו אישי לגבי הבת שלי.
למישהו יש מושג???
תודה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר על ילדים לאימהות חולות אפלפסי - תגובה
יוסי אונטרמן03/06/2013בהדסה עובדת ביחידת האפילפסיה אפליטולוגית ילדים בשם דר אודיה בנט בק. סביר מאד שהיא תדע.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה מקצועיתדנה28/05/2013
אבקש לדעת דעה מקצועית לגביי חבר שלי,אנו בני 24, ולטענתו שמחלת האפילפסיה שלו נעלמה ולא קיימת יותר,המחלה הינה מסוג טוני קלוני,היה לו התקפים גדולים מגיל 15 עד גיל 22, אשר אוזנו עם כדורים ולדעתי שתופעות הלוואי הינן קיימות כגון:נשירת שיער,צלקות בפנים עם בלוטות גדולות בשפה העליונה,ומצבי רוח משתנים.
אז אבקש לדעת האם זה נכון שהמחלה נעלמה לו,לטענתו?
והאם המחלה במידה וקיימת תימשך לכל החיים עם כדורים? שלדעתי מסתיר ממני.
אודה לתשובה מקצועית ממך תודה דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה מקצועית - תגובה
יוסי אונטרמן03/06/2013יש מקרים מסוימים בד"כ אפילפסיה של גיל נעורים שהמחלה נעלמת. לפעמים יש בני זוג שמבקשים פגישה משותפת אצל הרופא המטפל. יש רבים שמאוזנים וממשיכים לקחת טיפול תרופתי.
אבל בעייני הסוגיה המרכזית היא סוגיה של אמון בינך לבינו.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבת 2720/05/2013
שלום אני סובלת מזה כארבע שנים מדברים מאוד מוזרים. קורה לי שאני מתנתקת עשרות פעמים ביום למספר שניות בכל פעם. המבט שלי בוהה אבל זה לא כמו חלום בהקיץ. אני לא שולטת בזה ואני פשוט מרגישה תקועה. הרבה פעמים זה גם בא עם גירוד בראש ..היד מגרדת באותו המקום לרוב, בלי יכולת לשלוט. הרבה פעמים כשהבהייה נגמרת גם הגירוד מפסיק. בנוסף, הרבה פעמים רועדות לי האצבעות בכף היד בלי יכולת לשלוט וגם קורה לי שאני ממצמצת פתאום בלי הפסקה. (אין לי בעיה בעיניים). הייתי אצל פרופ׳ מאיכילוב והיא טענה שזה לא אפילפסיה. מישהו מכיר את התופעות שאני מתארת? אני מנסה להתעלם אבל זה כל כך מפריע :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
יוסי אונטרמן03/06/2013אם לא אפילפסיה בקשי הפניה לרופאים אחרים.... עם סוג מומחיות שונה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוקים
שרון28/07/2013לי יש ניתוקים, לפעמים כמה ביום, בהייה, תקיעות, איפה אני, מה אני עושה ולאן אני הולכת, מי אתה הבן אדם שיושב מולי.
הרופא הראשון שפניתי אליו היה נוירופסיכיאטר והוא חשב שזה התקפי חרדה.
בסופו של עניין הסתבר שזה כן אפילפסיה. אבל אולי כדאי לך ללכת לפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוגי חולה באפילפסיהאפי16/05/2013
יש לי בן זוג בן 38 (לשנינו פרק ב' בזוגיות),אנחנו יחד מס' חודשים ומייד בתחילת הקשר הוא סיפר לי על המחלה ושהוא סובל ממנה כ-14 שנים ולי היה ברור שזה לא משהו שיפריע לקשר.
אתמול לראשונה הוא קיבל התקף אפילפסיה מאז שאנחנו יחד וראיתי אותו בזמן התקף מה שגרם לי לחרדות ולדאגה כלפיו, למזלי אביו שידע מייד מה לעשות היה במקום והרגיע אותו ואת כל מי שהיה כשזה קרה וגם אחרי שפנינו אותו למיון עם האמבולנס קיבלתי את כל הייעוץ וההדרכה ונראה לי שאדע מה לעשות במצב כזה.
אז קודם כל אני רוצה לציין שמבחינתי שום התקף לא יגרום לקשר הזוגי הזה להתקלקל באיזושהי צורה מלבד העובדה שעכשיו אני פשוט אדאג לבריאותו יותר מתמיד.
יש לי מספר שאלות:
א. מישהי ציינה בפורום שבנה חולה באפילפסיה וכנראה שזה תורשתי בגלל שאביו חולה, האם ייתכן שאפילפסיה היא מחלה תורשתית ו/או גנטית?
ב. בנוסף, לאחרונה גילינו שבן זוגי סובל מלחץ דם מאוד גבוה, כולסטרול בדם וסכרת בערכים גבוהים האם זה משהו שעלול לגרום להתקפים תכופים? (עד היום היו לו התקפים אחת לכמה שנים או אחת ל9-10 חודשים).
ג. האם לחץ נפשי, כעס או התרגשות יכולים לגרום להתקף?
ד. האם ייתכן שהוא קיבל את ההתקף אתמול מכיוון שהוא סבל מקלקול קיבה וייתכן שהתרופה פשוט לא הייתה פעילה? (הוא מטופל בטיגרטול)
תודה רבה על תשובתכם
ומאחלת בריאות טובה לכולנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוגי חולה באפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן03/06/2013שלום רב
אענה רק על מה שאני יודע...
יש מקרים שאפילפסיה היא תורשתית, לחץ הוא חד הזרזים לקבלת התקף,
מציע להתייעץ עם אפליפטולוג.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני06/06/2013אני סובל מאפילפסיה משנות השבעים. נשוי באושר. יש לי שני בנים בריאים לחלוטין. אם תפעלי על פי הסתברות- אז סטטיסטיקה היא מילה נרדפת לבלוף. בהצלחה עם בן זוגך. יש מחלות הרבה יותר קשות, לא עלינו, וחיים עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)