מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח לאומימיכל07/01/2013
שלום.
אני מחפשת עורך דין שיכול לעזור לי בפניה לביטוח לאומי כדי לקבל הקלות במס וגם קצבת נכות. עד היום הסתדרנו בלי אבל מיום ליום ההוצאות גדלות וכוללות הסעה לבית ספר, שיעורים פרטיים ועוד...
הבנתי שאם תוכר נכות בביטוח לאומי אוכל לקבל עזרה.
אני אמא לחולת אפלפסיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי - תגובה
אוהד פוזיילוב08/01/2013את לא צריכה עורך דין, את יכולה לפנות אישית לביטוח הלאומי למלא את הטפסים של נכות כללית, לצרף את כל המסמכים הרפואיים מהנוירולוג המטפל. הרופא יכול לציין שהאפילפסיה פוגעת בתפקוד היומי של הילדה ושעקב כך נטל העזרה נופל עליכם.
בת כמה הילדה? לפי מה שכתבת כאן אפשר להבין שהיא לא מאוזנת נכון?
זה תהליך שלוקח זמן. שוב אני אומר אין צורך בעורך דין !
אלא אם ניגשת שלוש פעמים לועדה ולא קיבלת את הנכות.
שתפו את הסרטון למטה , זהו סרט הסברה בעברית על מה לעשות במקרה של התקף אפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםגל אברהם06/01/2013
אני גל ב21 מהצפון ביום חמישי האחרון גילו לי את מחלת האפילפסיה
אני מתנדב בכיבוי אש מזה כבר 7 שנים והמחלה הזו קצת קטע לי את החיים בזה שהייתי אמור להיות לוחם אש ב20/1/13 ואני עדיין לא מעקל את כל זה אשמח אם תתנו לי קצת פרטים איך להתמודד עם זה תודה וערב טוב לכולם ובעזרת השם רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
יוסי אונטרמן07/01/2013גל שלום
לגלות שיש לנו מחלה חדשה זה אף פעם לא נעים ובד"כ עצוב. הרבה פעמים בהתחלה האובדון מהווה הזדמנות לדברים חדשים כמו שחקן כדור סל שנפצע והופך עם השנים למאמן מעולה.
חשוב לזכור שרוב האנשים עם אפילפסיה מגיעים לאיזון בסופו של דבר והחיים חוזרים למסלולם. אנשים כמו נאפולאון, דוסטויבסקי, אגתה כריסטי, תומס אדיסון לאונרדו דה וינצי ועוד... היו וישנם עם אפילפסיה.
ההתמודדות נכונה כוללת שיחה עם אדם קרוב על רגשותיך ותחושותיך בנושא, למידה וצבירת ידע בנושא , שיחה עם אדם במצב דומה ושיחה עם איש מקצוע בתחום.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ופרקוסיוסי04/01/2013
אני מקבל 2 כדורים של למיקטל במינון של 100 כל אחד
אם אני מרגיש שני הולך לפרכס מה עליי לעשות האם לקחת עוד כדור בכדי למנוע הפרכוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן05/01/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה' id=link]אפילפסיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם תרופה כזאת לא משחקים! ישר לנוירו
דני12/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על רופאאפרת31/12/2012
שלון לכולם
מחפשת רופא לילדה בת 8.5 עם אפילפסיה רולנדית שעדיין לא מאוזנת-מעבר למקצועיות וזמינות צריך להיות מסוגל לתקשר עם ילדה סגורה שלא משתפת פעולה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עומדת בפני ראיון עבודהנועה31/12/2012
שיתקיים בעוד כמה ימים ולא יודעת מה לעשות
האם לספר למעביד שלי על האפילפסיה? אני בת 23 וזאת העבודה הרצינית הראשונה שלי עד עכשיו עבדתי בעסק של אבא שלי
מה עושים במקומות עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומדת בפני ראיון עבודה - תגובה
אוהד פוזיילוב08/01/2013הי נועה,
השאלה היא את מאוזנת ?
כל כמה זמן יש לך התקפים?
האם את חושבת שזה יפריע בתיפקודך במשרה החדש?
האם המעסיק מכיר אותך באופן אישי?
לדעתי אין מה לספר, למרות שאין מה להתבייש בזה. אנשים עדיין לא מקבלים את זה כאשר אומרים להם שיש לך אפילפסיה ושאתה מאוזן, הם שומעים רק את זה שיש לך אפילפסיה ולא את ההמשך.
בהצלחה בעבודה החדשה.
תפיצו את הסרטון למטה זה סרטון הסברה מה לעשות במקרה של התקף ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי לא כדאי לספר למעסיק
שרון28/07/2013אני מעולם לא סיפרתי למעסיק על הבעיות הבריאותיות שלי. יש לי אחוזי נכות היתה תקופה שקבלתי קצבת נכות מביטוח לאומי, עכשיו אני מרוויחה יותר מדי בשבילה... אבל אף חברת ביטוח לא מוכנה לבטח אותי באובדן כושר עבודה, זה כשמגיעים לשלב הפנסיה. אז את תצטרכי למלא הצהרת בריאות והסוכן ביטוח לא אמור להעביר את זה למעסיק. יש משרד עורכי דין אסף פינק בירושלים שהגיש תביעה יצוגית נגד חברות הביטוח שלא מכסות אובדן כושר עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיון עבודה
דני11/08/2013לדעתי, אם יקרה ארוע בעבודה והסתרת את האפילפסיה, בראש ובראשונה לא ידעו להגיב בעת הארוע, ואף עלולים להזיק!!! צריך להסביר שאת מאוזנת ושמתאימה וכי יש בשוק העבודה בעלי נכויות הרבה מעבר לזה ואף נמצאים בסיכון רב יותר. אבל לא הייתי מסתיר בשום אופן. אני זורק כאן גם כפפה ומקווה שאיל יפעלו למען קבלת אפילפטים לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אפילפסיהחסוי20/12/2012
שלום. אני חייל בן 21, השנה היו לי שני אירועים אפילפטיים, בראשון עוד נהניתי מהספק מכיוון שלא נמצא כלום ב-EEG, אבל לפני 5 ימים לאחר האירוע אושפזתי יומיים, עברתי בדיקה בחוסר שינה שהעלתה ממצאים חיוביים, התחלתי טיפול בלמקטל והפרופיל שלי הולך לרדת בהתאם.
עם ההכרה במחלה יש מספר שאלות שמטרידות אותי:
- האם הטיפול התרופתי מונע לגמרי את ההתקפים?
- האם יש דרך לזרז את הליך החזרת הרישיון?
- האם המחלה פוגעת בתפקוד המיני?
- האם יש מגבלה על ספורט או פעולות מסוימות?
- האם אפשר, לאחר ההתייצבות להרגיל את הגוף לקבל מנה קטנה של אלכוהול (כוס יין\ בקבוק בירה) מדי פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבהרה
חסוי20/12/2012ברור לי שהפורום אינו תחליף לייעוץ מקצועי ואשמח לקבל תשובות לשאלות גם מגולשים אחרים כאן שמתמודדים עם המחלה ביומיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי אפילפסיה - תגובה
אוהד פוזיילוב21/12/2012שלום
1.הטיפול התרופתי צריך להביא אותך לאיזון ולהפסקת ההתקפים או לפחות להפחית את כמות ההתקפים שאתה חווה.
2.הדרך להחזרת הרשיון הוא להיות מאוזן שנה ( או ששינו את זה לחצי שנה), תבדוק באגודה ישראלית לאפילפסיה.
3.האפילפסיה אינה פוגמת בתפקוד המיני - הכל מתפקד כמו שצריך ואין סיבה שלא :)
4.אין מגבלה על ספורט בתנאי שיש מישהו שיודע שיש לך אפילפסיה ויוכל להגיש לך עזרה במידה ותצטרך כמו : פינוי חפצים בסביבתך בזמן ההקף , אבל בעיקר שידע שלא להוציא לשון ולא להזמין אמבולנס, אני חוזר לא !!.
5.יכול להגיד לך מנסיון שזה לא נורא לשתות איזה כוס יין או בקבוק בירה עם התרופות.
ממליץ לך לשמור על שעות שינה סדירות לפחות 6 שעות בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה EEG לקויהשרונה20/12/2012
לפני חצי שנה עשיתי בדיקת EEG (כי היה לי רעד בשפה מצד שמאל שטופל ע"י דיקור ועבר) והתרשים הראה האטה פוקלית שמאלית קשה, כמו כן באותו אזור הופיעה פעילות אפילפטיפורמית אנירט איקטלית פוקלית, האטה כללית בינונית נרשמה בבדיקה. לאחר הבדיקה הזו עשיתי CT שלא הראה על גידולים. אחרי חצי שנה חזרתי על הבדיקה של ה EEG ושוב התרשים הראה האטה פוקלית בעיקר טמפורלית ופרונטו טמפורלית שמאלית, וכמו כן נראה פעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פוקלית טמפורלית שמאלית.
מה זה אומר? האם דעתך אני צריכה לעשות גם MRI ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה EEG לקויה - תגובה
יוסי אונטרמן20/12/2012לעניות דעתי אין צורך. אבל אינני רופא ולכן אם הרופא המטפל לא מפנה לבדיקה זו כנראה שאין צורך.
יוסֵי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וריטליןרונית18/12/2012
שלום רב
מחפשת נויורולוג שהתמחה בילדים עם בעיות קשב וריכוז ומתן ריטלין.
זה הרקע:
ביתי בת 7 אובחנה כבעלת בעיית קשב ושוקלים לתת ריטלין.
בגיל שנה פרכסה לראשונה וקיבלה טיפול תרופתי עד גיל 4.5
מגיל זה היא ללא תרופה וללא פרכוסים (חייבת להוסיף טפו טפו)
EEG תמיד היה תקין
האבחון הוא אפליפסיה חלקית שפירה של הינקות
הבנו שריטלין יכול להוות טריגר לפרכוסים ורצינו לדעת אם במקרה שלנו אכן יש סיכון כזה.
חוששים מאוד שהכל יחזור לאחר שכבר למעשה "יצאנו מזה"
תודה רבה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה וריטלין - תגובה
יוסי אונטרמן19/12/2012שלום רב
מציע שתגיעו למרכז לאפילפסיה בבית חולים, ותטופלו על ידי אפליטולוג לילדים שהוא כמובן גם נירולוג.
יש למשל בהדסה עין כרם, איכילוב, ותל השומר מרכזים שכאלו
בהצלחה
יוסי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ונהיגהעומר16/12/2012
שלום,
לפני כשנה היה לי התקף טוני קלוני ראשון בחיי. בגלל שזה היה התקף יחיד לא אובחנתי כחולה באפילפסיה ולא התחלתי טיפול תרופתי.
לאחר ההתקף רופאת המשפחה שלי דיווחה למשרד התחבורה והרישיון שלי הותלה. השבוע, לאחר מאמצים רבים, קיבלתי בחזרה את הרישיון והודעה לכך שאני אצטרך להגיע לבדיקות רפואיות במרב"ד.
הבעיה היחידה היא, שלפני 3 חודשים היה לי התקף שני ומאז אני מטופלת בלמיקטל 200 מ"ג ליום. על התקף זה לא דיווחתי למשרד התחבורה.
החיים ללא רישיון נהיגה בלתי נסבלים מבחינתי. ההתקפים שהיו לי היו שניהם בשינה ולא בערות. מאוד חשוב לי לחזור ולנהוג.
האם מישהו מכם עבר את התהליך במרב"ד? מה כוללות הבדיקות הרפואיות?האם למרכז יש דרך לדעת מידע רפואי עלי אם אני לא מדווחת בעצמי?
יודעת שהשאלה שלי קצת לא אתית, אבל החיים שלי רגילים לגמרי, אני מתפקדת כרגיל, התחתנתי, טסתי לירח דבש, אני עובדת, רק העובדה שאני לא נוהגת הופכת אותי למוגבלת לחלוטין.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי..
דנה17/12/2012אם ההתקף השני והאחרון היה מתוך שינה בספטמבר האחרון, זה אומר שבפברואר אני יכולה לבקש חזרה את הרישיון?
אני ממש לא מבינה את התהליכים ומרגישה שאין אף אחד במרב"ד שמוכן לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה
נעמה17/12/2012יוסי שלום לך,
אני ממתינה לתגובתך להודעת המשך מ11/12
השאלה בנושא התקף שני בשינה בלבד והחזרת רישיון נהיגה.
נא תשובתך בהקדם האפשרי. אני אובדת עצות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת רשין נהיגה
יוסי אונטרמן17/12/2012באופן עקרוני כן . יש סיכוי סביר שיחזירו לך את הרישיון. דברי איתם ובדקי סופית האם את יכולה להגיש בקשה לחידוש הרישיון.
מנסיוני אפשר לדבר איתם.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוכננת להכנס להיריון והמחלות שליאנה10/12/2012
ערב טוב
אני מתוכננת להכנס להיריון, עכשיו אני בת 32.
הסיפור שלי:
כשנולדתי לא נשמתי. מגיל שנתיים עד גיל 15 היתה אפילפסיה, אבדתי הכרה והיו התקבציות בגוף. קיבלתי DEFININ ואחר כך FINLEPSIN. מגיל 15 אין התקפים ומגיל 15 אני לא מקבלת תרופות.
בנוסף יש BRUXISM באיזור פה ולסת.
בנוסף יש FIBROMIAGIA מגיל 28.
לא עשיתי בדיקות הקשורות לאפילפסיה מזמן. אין התקפים ב-17 שנים האחרונות.
רופא נשים ממליץ לקחת תרופות בזמן ההריון שלא יהיה התקף אפלפסיה.
ניורולוג אמר לא להשתמש בתרופות, כי מגיל 16 לא סבלתי מאפלפסיה וכל התרופות משפיעות על ילד.
1. אני לא יודעת מה לעשות. כן להתחיל לקחת תרופות או לא? אני לא רוצה שאפלפסיה תחזור וגם אני רוצה ילד בריא.
2. איזו מומחה מטפל בחולי אפלפסיה? רק ניורולוג? הוא גם epileptologist ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לאפילפסיה
יוסי אונטרמן11/12/2012שלום רב נירולוגים מטפלים בארץ באנשים עם אפילפסיה. אפליטולוג הוא נירולוג שעשה התמחות לאפילפסיה. במקרים לא שגרתיים עדיף להגיע לטיפול של אפליפטולוג.
להערכתי רצוי שתגיעי לאפליטולוג/ית שיש להם מומחיות במבורים ושיש להם קשר טוב עם גניקולוג/ית כדי ששניהם יחד יטפלו בך או יחליטו על דרך הטיפול הרצויה ביותר.
שיהיה במזל טוב!
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי הרופא אפליפטולוג בבאר שבע?
אנה12/12/2012תודה על ההסבר.
מי הוא הרופא אפליפטולוג בבאר שבע או בסביבה בקופת חולים מאוחדת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי הרופא אפליפטולוג בבאר שבע? - תגובה
יוסי אונטרמן14/12/2012ברשימה של מאוחדת ראיתי את דר דנה אקשטיין. לא מבאר שבע אבל....
חנוכה שמח ובהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בשנה.אופק09/12/2012
שלום אני ב15 ולפני שנה קיבלתי התקף אפילפסיה ראשון שהייתי ב14 ולאחר מיכן קיבלתי עוד 2 התקפים תוך כדי שינה ההתקף הראשון היה בעורך של 7 עד 9 דקות ההתקף השני היה באורך של עד 5 דקות וגם השלישי היה באורך של עד 5 דקות ובשנה הזאת היה אך ורק שלוש התקפים.
השאלה שלי האם יכול להיות לי התקף תוך כדי זה שאני ער או שרק תוך כדי שינה?
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בשינה והתקפים בערנות
יוסי אונטרמן11/12/2012שלום אופק
יש אנשים שההתקפים שלהם התחילו בזמן שינה ועברו לזמן ערנות, ויש שההתקפים שלהם נשארו בזמן שינה בלבד. מניח שהרופא המטפל יוכל לתת לך אבחנה יותר ספציפית לגביך.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד אפילפסיה -פוריות ומיניותאנונימי03/12/2012
שלום רב,
האם יתכן שתרופה "דה פלפט כרונו" משפיעה על פוריות הגבר?
האם בכלל תרופות נגד אפילפסיה משפיעות על פוריות הגבר/אישה?
והאם תרופה ספציפית זו מגבירה את החשק למין?
אילו השפעות יש לתרופה זו על המטופל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן03/12/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה' id=link]אפילפסיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופותאריאל28/11/2012
אני בן 38 7 שנים ללא התקפים מעוניין להפסיק את התרופות רציתי לדעת מה מספר השנים שסופרים ללא התקפים שניתן להפסיק את התרופות והאם זה אפשרי בכלל ?
אני מבין שצריך להתייעץ עים נרולוג בכל מקרה אחרי איזה בדיקות רופא נרולוג יכול לקבוע כי ניתן להפסיק את התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות - תגובה
יוסי אונטרמן02/12/2012בדרך כלל מקובל לבדוק את האופציה לאחר שנתיים- שלוש ללא התקפים. מדובר בהחלטה שלך בהתייעצות עם הרופא שלך. הבדיקות משתנות בד"כ בהתאם לסיבה של האפילפסיה אם ידועה.
יוסי אונטרמן
איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודעותיעלה28/11/2012
האם אדם שחוטף התקף אפילפטי מודע וזוכר מה שקרה לו? תמיד עניין אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעות - תגובה
יוסי אונטרמן02/12/2012כמעט תמיד- לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפטי שני ונהיגהנעמה20/11/2012
שלום רב, רציתי לשאול האם לאחר התקף אפילפטי שני, בהפרש של שנתיים מהראשון - בהנחה שהבדיקות כולן תקינות (EEG, MRI בדיקה נוירולוגית מקיפה) ואני נמצאת תחת השגחה וכן בטיפול תרופתי - בהנחה שכל אלו מתקיימים - האם ניתן לנהוג או לקצר בצורה משמעותית את תקופת ההמתנה שעומדת כיום על שנה?
כיצד יכול להיות שחולה שמוגדר חולה באפילפסיה ומאוזן מבחינת טיפול תרופתי יורשה לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפטי שני ונהיגה - תגובה
יוסי אונטרמן21/11/2012שלום,
למיטב ידיעתנו לא ניתן לקצר את זמן ההמתנה, שכן הבדיקות התקינות והיותך תחת השגחה בטיפול תרופתי מהווים תנאי לאישור חידוש הרישיון בתום השנה.
הסיבה להחזרת רישיון היא הידע המצטבר שמעיד על הסיכוי לקבל התקף אפילפסיה בזמן נהיגה. על פי הידע הקיים היום במצב של איזון של שנה והמשך אחראי של נטילת תרופות מתאימות הסיכוי להתקף בזמן נהיגה נמוך מאד. מציע שתחפש מידע במרב"ד- המרכז לבטיחות בדרכים או באתר איל.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה המקורית
נעמה10/12/2012שלום רב,
לאחר בירור שעשיתי באתר המרב"ד ובפרט ב"תקנים להתאמה רפואית לנהיגה", עמוד 23 ישנה הבחנה בין
Epileptic Seizure
(Epilepsy has
been diagnosed ובין
Sleep-only
Seizures
באפשרות השניה (של השינה) רשום כך:
לאחר התקפים חוזרים, בשינה בלבד /ו( או מייד
לאחר התעוררות) –
ניתE לשקול המלצה רפואית לרישיוE נהיגה
בהגבל :ה
* חוותדעת נוירולוגאפילפטולוג :
תקופה של 36 חודשי7, לפחות, של יציבות
המצב הקליני
האם תוכל להסביר לי את המשמעות של תקופת ה3 שנים?
האם מדובר על 3 שנים בכלל ללא נהיגה? או 3 שנים בהן מותר לנהוג מחד ושיש לשמור על יציבות המצב הקליני אל מול נוירולוג מאידך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהיגה ואפילפסיה בשינה
יוסי אונטרמן11/12/2012שלום נעמה
מדובר במצב בו התקפי האפילפסיה בשינה ממשיכים ולא נפסקים. במקרה שכזה לא יחודש הרשיון למשך 3 שנים מחשש שההתקפים יעברו גם למצב של ערנות. אם ההתקפים בשינה יפסקו אז סביר שיינתן רישיון הנהיגה חזרה לאחר ששה חודשים ללא התקף.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
נעמה11/12/2012יוסי, תודה לך קודם כל ולפני הכל על המענה המהיר והיעיל.
מבקשת את עזרתך בשאלה נוספת -
העובדות הן כאלה: היו 2 התקפים אפילפטים בהפרש של שנתיים אחד מהשני.
שני ההתקפים היו בשינה.
הבדיקות כולן תקינות לחלוטין. (להלן: בדיקה נוירולוגית, cti מוח, eeg בשינה ועירנות וכן mri מוח), אין סיפור של חבלת ראש משום סוג.
בתשובתך הקודמת רשמת: "אם ההתקפים בשינה יפסקו אז סביר שיינתן רישיון הנהיגה חזרה לאחר ששה חודשים ללא התקף. " - אשמח להבהרה נוספת.
האם יש סיכוי שיותר לי לנהוג לאחר 6 חודשים ולא אחרי שנה על אף שמדובר על התקף שני - אולם בשינה בלבד? מכך נובע השוני?
אודה על כל עזרהה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת רשיון נהיגה
יוסי אונטרמן17/12/2012יש סיכוי סביר שלאחר התקפי אפילפסיה בשינה בלבד ולאחר חצי שנה ללא התקפים כלל לא בשינה יחזירו לך את רשיון הנהיגה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)