מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקה אחרי צילום רחםרות19/05/2009
עשיתי היום צילום רחם. הרופא הנחה אותי לקחת דיסיקלין (אנטיביוטיקה 100 מ"ל) ביום הצילום אחה"צ 2 במכה ולאחר מכן כל יום כדור אחד במשך 3 ימים. האם זה בסדר לקחת היום 2 כדורים במכה, כלומר 200 מ"ל? זה לא הרבה מידי? יכול להיות שיש טעות במינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
פרופ' ראול אורביטו19/05/2009לא יותר מידי-
אחת מדרכי הטיפול המקובלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי- לאחר צילום רחםאנונימוס18/05/2009
עברתי היום צילום רחם.
בעקבות אלרגיה לרספרים (סוג של אנטיביוטיקה) ובעקבות תופעות של פריחות ואלרגיות בילדותי,
עשיתי הכנה עם פרדינזון וטלפסט לפני הצילום.
כעת אני 9 שעות לאחר הצילום, והפנים שלי אדומות מאוד .
האם זו יכולה להיות תגובה ליוד? או שההכנה לפני הבדיקה מונעת תגובות שכאלו?
האם זו יכולה להיות תגובה לפרדניזון ?( במינון 50 מיל' 3X פעמים כל 6 שעות במהלך 13 שעות לפני הבדיקה)?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/05/2009תשובה אחראית לשאלותיך דורשת בדיקה
פני בהקדם לפנות לבדיקה במוקד חירום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרותשרון18/05/2009
אם ראו בהיסטרוסקופיה פיה ימנית ושמאית אז בוודאות לא חסרה לי חצוצרה או שזה לא אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיה
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009אומר שיש פיה (פתח אל), לא אומר שהחצוצרה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר צילום רחםעינתוש18/05/2009
שלום,
עשיתי היום צילום רחם והייתי מעוניינת לדעת את הסבר התשובה:
אי סדירות צווארית קלה.
חלל בגודל תקין,עם פלקסיה קדמית-ללא פגמי מילוי.
חצוצרות תקינות,עם פיזור תקין לחלל הצפק.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילטם
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לשאול משהו נוסף..אנונימוס18/05/2009
בשאלה הקודמת שאלתי לגבי עליית חום לאחר צילום רחם..
רק שכחתי לשאול מאיזה רמת חום מדובר שבעקבותיה צריך לפנות לרופא, 38 מעלות ומעלה? או גם מתחת ל-38 מעלות זה נחשב לחום? (37.5 ומעלה)?
תודה רבה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' ראול אורביטו18/05/200937.5 ומעלה זה חום. אם ב-2 מדידודות חוזרות בהפרש של 2-3 שעות, לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר צילום רחםאנונימוס18/05/2009
לאחר הריון חוץ רחמי , לפני כ-3 חודשים, אשר הסתיים בהפלה טבעית, נשלחתי לצילום רחם לבירור הבעיה. היום עברתי צילום רחם. התוצאה היתה תקינה.
עקב הימצאות חיידק GBS בנרתיק (חוזר על עצמו), התחלתי לקחת אנטיביוטיקה 5 ימים לפני הצילום וממשיכה לקחת 3 ימים נוספים לאחר הצילום.(מוקסיפן פורהX 3ליום).
הרופא שערך לי את הצילום אמר לי לעקוב שלא עולה חום לאחר צילום בעקבות המצאות החיידק.
כמה שעות/ימים לאחר הצילום יכול להיווצר זיהום?
עד מתי להיות במעקב חום?
במקרה ונוצר זיהום מה הטיפול בו? (אנט' דרך הפה או בוריד?)
האם יש סיכוי שיתפתח זיהום על אף שאני מכוסה באנט' גם שלושה ימים לאחר הצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009בד"כ 2-3 ימים לאחר צילום- אם כי יתכן גם במהלך שבוע מהצילום
הטיפול אנטיביוטי, אם קורה תחת טיפול דרך הפה- מצריך טיפול אנטיביוטי משולב דרך הוריד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשני18/05/2009
בוקר טוב!
רציתי לדעת מהו המדד או כלי הבדיקה האמין ביותר והמדויק ביותר לבדוק ביוץ.
מעקב זקיקים בא.ס? בדיקת דם להורמון ביוץ, אם כן מהו ההורמון הקובע ביותר לביוץ, פרוג'? אל אייץ?
האם ניתן לסמוך גם על בדיקת שתן וזיהוי הפרשות ,בעיקר לגבי אישה המבייצת באופן סדיר.
האם יכול להיות כי ע"פ א.ס אני מבייצת ואילו ע"פ בדיקת דם ובידקת שתן אני עדיין לא קרובה לביוץ?
אני מטופלת בזריקות להשראת ביוץ עקב חסימה קריבנית בצד שמאל, אם זה משנה לגבי התשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009כל הדרכים קבילות ברגע שיודעים לפענח אותם
ההורמון הכי אמין LH
פרוגסטרון עולה לאחר הביוץ
חסימה קריבנית- ניתנת לניסיון פתיחה ע"י צינטור או לחליפין להמשיך טיפולי השראת ביוץ- כפי שאת מבצעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם אחרי מחזוראורחת18/05/2009
שלום
אני היום שבוע מקבלת הוסת ומחר צריכה לעבור צילום רחם.
הדימום הפסיק אבל יש שאריות של קרישי דם שיוצאים עם מעט הפרשה. בהנחה שלא יפסקו עד מחר, האם זה יפריע לצילום? שבוע הבא אינני יוכלה לבצע את הצילום ולכן זה מחר או בכלל לא. מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009רצוי לבצע דימום ללא וסת
אם יש ספק תגיעי מחר- ותבדקי לפני הצילום
במידה ואין דמם מהרחם- ניתן יהיה לבצע תילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך?
אורחת18/05/2009סליחה על השאלה האולי טיפשית אבל איך לבדוק? מספיק לראות בבוקר שאין הפרשה החוצה או שעלי לבדוק קרוב לצוואר הרחם?
אם בכל זאת יש מעט קרישי דם בוודאות לא ניתן לבצע את הצילום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009אם הדם אדום, סימן שטרי ואין טעם לצילום
אם חום, יתכן שרידי דם בנרתיק, ואז לפני הצילום הרופא המבצע מחדיר מכשיר (ספקולום) ורואה אם הדמם מהרחם או שרידי דמם ישן מהנרתיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םתימת חצוצרהדנה18/05/2009
רציתי לשאול מה עלי לעשות ? אני בת 36 יש לי 3 ילדים עם הריונות רגילים ותקינים כשנתיים אחרי הילד השלישי היתה לי הפלה ואחרי שנה נוספת הפלה נוספת . עברתי צילום רחם ונראה שהחצוצרה השמאלית סתומה. מה כדאי לעשות אם ברצוני ילד נוסף?.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה
פרופ' ראול אורביטו18/05/2009אם החצוצרה חסומה קריבנית- ניתן לנסות לפתוח ע"י צינטור, או לחליפין להמשיך בטיפולי פוריות
(השראת ביוץ עם או ללא הזרעות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אףנילי17/05/2009
שלום!
אני בעלת חצוצרה חסומה בצד ימין
קיבלתי מחזור לפני 9 ימים, והתחלתי להזריק גונאל אף במינון 75 ביום הרביעי למחזור.
הבוקר בבדיקת אולטראסאונד נמצא זקיק 9 בשמאל וזקיק 7 בימין. כולל חשד לציסטה בצד ימין בגודל 23
בדיקת דם: LH-4
PROG-7.2
E2-927
נאמר לי ע"י אחות הפוריות להמשיך להזריק מדי יום עד ליום חמישי ולהגיע שוב לבדיקות א.ס ודם .
היום אחה"צ הייתי בבדיקה אצל הרופא שבפתאומיות לאחר א.ס. אמר שיש לי זקיק 18 בצד ימין ושעלי לקבל זריקת אוביטרל ומחר הזרעה.
אני אשמח לקבל חוות דעת נוספת. כיצד יכול להיות 2 אבחנות כ"כ שונות בבוקר ואחה"צ?
אני יודעת שע"פ בדיקות דם אני די רחוקה מביוץ אז למה הרופא קבע שעלי לבצע כבר הזרעה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ' ראול אורביטו17/05/2009אנא פני לקבלת תשובות בפורום פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת חצוצרות - ד"ר טוגנדרייךהגר16/05/2009
שלום ד"ר,
עברתי אצלך צילום רחם לפני 3 חודשים ופתיחת חצוצרות בצנתור (למיטב הבנתי)
האם יכול להיות מצב שהחצוצרות ייסתמו שנית?
היה לי דימום כיומיים אחרי הבדיקה/ צנתור
אודה על תשובתך, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו17/05/2009אין קשר בין הדמם למשך "הפתיחה" של החצוצרות
תיאורטית- תיתכן סתימה מחודשת
מעשית- לאחר פתיחת חצוצרות, מנסים להרות ללא ועם טיפולי פוריות, אם לא מצליח- פשוט עוברים להפריה (לא מבצעים צילום רחם\ צינטור תקופתי ללא סיבה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותמישר15/05/2009
שלום האם לאחר 2 ניתוחים בהם נוצרו הדבקויות יש צורך בהפריה? ומדוע נאמר לי שישנן סיכונים רבים בלידה? האם מדובר בסכנת חיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות
פרופ' ראול אורביטו16/05/2009כנראה שמדובר בהדבקויות תוך ריחמיות- אז קיים סיכון מוגבר לשיליה נעוצה בהריון עם כל המשתמע מכך (קושי בהפרדות שיליה לאחר לידה, דימום..וכו')
הדבקויות שחוסמות חצוצרות- בד"כ לא מסכנות לידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות חסומותרינת14/05/2009
ד"ר שלום רב,
יש לי חסימה דו צדדית רחיקנית בחצוצרות, שאלתי היא למה אתם ממליצים עם בעיה כזו לעבור להפריה חוץ גופית ולא למשל לפחו את החסימה, האין זה יותר פשוט???? פותחים את החסימה ואז אפשרי להיכנס להיריון ללא כל הטיפולים? אודה להסבר מפורט..... אציין שאני צעירה בת 24 וחצי והכל תקין אצלי ואצל בעלי.... תודה מקרב לב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ' ראול אורביטו14/05/2009חסימה רחיקנית יכולה להיות מטופלת ע"י מיקרוכירורגיה (ניתוח פתוח) ולא צינטור.
בניתוח פותחים את החצוצרות (אם ניתן)- אולם, אם הן הרוסות- לא ניתן "לשפצן", ואז, במידה ונפתחו- אם יש הריון- אז עולה הסיכון שיהיה מחוץ לרחם.
הפריה חוץ גופית- יותר פשוט, עם הרבה יותר סיכוי להריון.
במידה ולא תהרי לאחר מס הפריות, ואם קיימת עדות להצטברות נוזל בחצוצרה בסונר- יתכן ואז כן תופני לניתוח (בשל הידרוסלפינגס), אבל מטרתו תהיה לכרות או לנתק את החצוצרות מהרחם- ולא ניסיון לשקם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לעבור בדיקת רחם באזור פתחשושי13/05/2009
היכן ניתן לעבור בדיקת רחם באזור פתח תקוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו13/05/2009מרכז רפואי רבין- בי"ח השרון ובילינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםיעל13/05/2009
האם ניתן לבצע צילום רחם אחרי היום ה12 של המחזור אם נמנעים מקיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמון
פרופ' ראול אורביטו13/05/2009כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)