מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם-דדחוףרויטל נ14/07/2009
שלום רב..
אני בת 28 מנסה להכבנס להריון מזה כ5 שנים וללא הצלחה,היום עברתי צילום רחם וזה ממצאיו?
רחם במבנה תקין,מילוי הומגני של חלל הרחם.סקטוסלפינגס ללא מעבר וללא פיזור.
משמאל חצוצרה מסתיימת בצורה "עיוורת" ללא מעבר וללא פיזור.
בבקשה ממכם אנא תסבירו לי מה מצבי ומה הממצאים אומרים?ומה עליי לעשות בכדי להכנס להריון?
האם יש טיפול לבעייתי?והאם זה אומר שאני עקרה חס ושלום.אודה לכם מאוד על תשובתכם בהקדם.תודה רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו14/07/2009במידה והסקטוסלפינגס (נוזל בחצוצרה) מימין- אזי מדובר על חסימה דו-צדדית של החצוצרות המצריכה טיפולי הפריה חוץ גופית
נא פני לרופא מטפל עם הצילום לצורף השלמת הבירור עם אולטרסאונד- ובהתאם הנחיות להמשך טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשרון14/07/2009
אני בת 42, יש לי ילדים ונכנסתי להריון בקלות רבה ובטבעיות. כעת אחרי 11 שנה אחרי הריון אחרון- אנחנו מנסים להרות כבר שנה, אחרי הזרעות.בערב היה לי התקן מירנה שבעכבותיו לא היה לי מחזור בכלל. האם יש אפשרות שנגרמה לי סתימה מההתקן? לא עשיתי צילום רחם כי עד עכשיו אמר הרופא שהרירית שלי עבה ולא צריך, עכשיו (רופא חדש) החליט אחרי מחזור 1 של הזרעה בשילוב גונאל, עם ביצית 1 בלבד, לעשות צילום רחם. פרופיל הורמונלי - מעולה וגם בדיקת זרע.
האם אפשרי שכתוצאה מהמירנה יש "סתימות"?
האם הצילום משחרר את הסתימות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו14/07/2009יתכן
ניתן בצילום- לפתוח סתימה קריבנית (במידה והמבצע מנוסה בפרוצדורה וקיים הקיט המתאים במכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHאורית12/07/2009
לדר' אורביטו שלום
בבדיקות היתגלה שFSH שלי גבוה יחסית 18
היום אני מעוניינת להיכנס להריון ( יש לי ילד מIVF לא מאותה בעיה )
שאלותיי
האם יש סיכוי להיכנס להריון מממדים כאלו ?
האם עדיף להיכנס לתהליך של הפריה או להיתבסס על IVF טיבעי או הזרעות ?
כידוע הFSH יכול להיתנדנד האם אתה ממליץ על בדיקות הFSH לפני מחזור טיפול ואז לפי ממדיו להחליט האם להיכנס לטיפול ?
שאלה אחרונה : מתי לדעתך צריך לוותר על הטיפולים כאשר.......
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ' ראול אורביטו12/07/2009נא לפנות לפורום המתאים- פוריות\ הפריה חוץ-גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתוספת לשאלה הקודמתאיריס11/07/2009
כמה זמן לוקח לחמרים המוזרקים בצילום רחם לצאת לגמרי והאם בזמן שהם נמצאים עדיין הם מפריעים להכנס להריון אם הם נשארים יום או יומיים אחרי הצילום שזה זמן הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמרים
פרופ' ראול אורביטו12/07/2009אין בעיה עם היוד המוזרק לרחם- עיקר הבעיה היא חשיפת העובר לקרינה
במידה והצילום נעשה ללא סיכוי להריון, אין עובר ולא צפויה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום והריון באותו חודשאיריס11/07/2009
הצילום רחם שלי יהייה יום או יומיים לפני הביוץ האם הביצית אחרי יומיים יכולה להפגע או לקבל קרינה או להפגע מהחמרים שמוחדרים או שיש סיכון אם נכנסים להריון אחרי יומיים שהעובר יפגע מהקרינה או מאותם חמרים האם היו מקרים שהרו יומיים אחרי הצילום ומה היתה התוצאה של הקרינה והחמרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' ראול אורביטו12/07/2009אסור לקיים יחסים עד הצילום
לאחר הצילום, ובתום הדימום ניתן
במידה והביוץ קורה לאחר הצילום- ניתן להתעבר ללא עליה משמעותית בסיכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים וקרינה לביצית בצילום רחםע.ר11/07/2009
האם יש סיכונים וקרינה לביצית אחרי צילום רחם באותו חודש שנחשפה לקרינה ?
האם אין בעיה להכנס להריון באותו חודש של הצילום והשפעות החומר הניגודי לביציות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים
פרופ' ראול אורביטו11/07/2009קרוב לודאי שלא
ניתן לנסות להתעבר רק לאחר הצילום (אסור לקיים יחסים לפני)
והיה והביוץ חל אחרי הצילום והרית, לא צפוי סיכון יתר משמעותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור בחצוצרהאיריס10/07/2009
האם גם כשיש הדבקויות בחצוצרה ניתן לעשות צינתור ולמה אחן אפשרות לעשות צינתור גם להדבקות רחיקנית אנני מבינה את ההבדל שאלה נוספת אם יש הדבקויות רק מסביב לחצוצרה ולא בתוכה יש אפשרות להכנס להריון ומה שמסביב אינו מפריע האם בדרך כלל יש יותר נטיה לסתימות רחיקניות או קדמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009צינטור נגיש , מגיע ופותח רק חסימות קריבניות בין הרחם לחצוצרה
חסימות רחיקניות וסביב חצוצרה- אם רוצים וניתן לטפל- אז רק בניצוח פתיחת בטן\ לפרוסקופיה
לגבי הדבקויות סביב חצוצרה- אם לא חוסמים את דרכה של הביצית לחצוצרה- אז לא יפריעו לכניסה להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות אקטופים בחצוצרה השמאליתרוני10/07/2009
שלום רב,
האם הדרוסלפינקס בחצוצרה מורידה סיכויים להקלטות של הריון? היכן אוכל לקרוא מאמרים בנושא? הבנתי שהנוזל מפריש רעלים שיכולים לפגוע בהקלטות ההריו וגם במהלכו האם נכון הדבר?
אני בת 37 עם הדרסלפניקס בחצוצרה השמאלית בעקבות שני הריונות אקטופים.
מידי פעם מרגישה כאבים ודקירות בחצוצרה ואי נוחות למרות שהכאבים הם נסבלים וחלשים.
אני אחרי לידה בקיסרי שעברה בהצלחה ואחרי ניתוח מיומה בפתיחת בטן לפני כ 4 שנים.
האם רצוי וכדאי ניתוח או לנסות מס' נסיונות ואז להחליט?
אני בדילמה אשמח לכל עצה.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפינקס
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009הידרוסלפינגס מוריד את הסיכוי להרות
לקרוא חומר- נסי בפורום או דרך גוגל
לגבי ניתוח לעומת נסיונות טיפול- שניהם לגיטימיים, כשבארץ מקובל לטפל ואם נכשלים אז לנתח
במקרה שלך- אם ההידרוסלפינגס סימפטומטי (כאבים וכו')- יתכן שיהיה צורך לנתח לפני
אנא פני לרופא נשים שמכיר אותך (מניתוחים קודמים וכו) והתייעצי איתו לגבי מה הכי נכון שתעברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות אקטופים המשך...
שיר11/07/2009ד"ר תודה על תגובתך המהירה.
מידי פעם כאבים חלשים מלווים בדקירות. הרופא נשים מזמן המליץ על ניתוח.
הוא טוען שזה הפתרון הקלאסי בשבילי.
האם ניתוח להסרת החצוצרה הוא ניתוח מסובך.
להזכירך שני ניתוחים בעברי פתיחת בטן להוצאת מיומה וקיסרי.
האם ניתוח זה יכול לגרום לי לסיבוכים עתידיים?
בתודה מראש.
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
פרופ' ראול אורביטו11/07/2009תיאורטית בכל ניתוח יתכבו סיכונים, ובמיוחד אצלך- לאחר מס ניתוחי בטן
ממליץ שתפני לרופא המטפל שהציע את הניתוח ותדוני איתו על הסיכונים\ סיבוכים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלהאיריס10/07/2009
האם צינתור בחצוצרה תקף גם לגבי אנדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009כן, במידה וקיימת חסימה קריבנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור חצוצרהאיריס10/07/2009
באיזה מקרים ניתן לצנתר חצוצרה האם גם בסתימה רחיקנית או רק קדמית האם גם במקרה של אנדומטריוזיס זה ניתן לצינתור והאם זה בעשה בניתוח או בזמן הצילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009צינטור מבוצע לצורך פתיחת חסימה קריבנית, במהלך צילום הרחם או במועד מאוחר יותר, בתלות במכון ומיומנות המבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם באנדומטריוזיסאיריס10/07/2009
האם כשיש אנדומטריוזיס אם ישנה חסימה בחצוצרה הסיכוי שזה יהייה קרבנית יותר גדול משיהייה רחיקנית ואז יש יותר סיכוי לפתוח את החסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009באנדומטריוזיס, הבעיה בד"כ אגנית, וההדבקויות הם סביב החצוצרה, או חסימות רחיקניות.
אולם- התשובה תינתן רק בצילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילה לגבראיריס09/07/2009
האם כאשר חגבר יש קילה ואחת האשכים נפוח במקצת האם זה פוגע באיכות הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות זרע
פרופ' ראול אורביטו10/07/2009יתכן, דרושה בדיקת זרע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת תור לצילום רחםהגר09/07/2009
ד"ר טוגנרייך שלום,
הופנתי אליך ע"י ד"ר כסיף (שוחח איתך בטלפון לגבי לפני כשבועיים) עברתי אצלך ניטור חצוצרות לפני כ- 5 חודשים וטרם הריתי.
ד"ר כסיף הפנה אותי לצילום רחם חוזר מחשש שהחצוצרות נסתמו שוב
איך אני קובעת תור פרטי אליך? ומה העלויות?
אני צריכה לעשות את הצילום לקראת סופ שבוע הבא ורציתי לדעת מה הן האפשרויות.
אודה על תשובתך
בברכה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור
פרופ' ראול אורביטו09/07/2009אנא פני ל:
ד''ר דניאל טוגנדרייך
מומחה בגניקולוגיה ומיילדות
בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור
ד``ר דניאל טוגנדרייך14/07/2009לבי"ח השרון 9372222 -03 מבוצע בימי רביעי יש צורך בטופס 17
רמת גן הרצל 34 ימי ג בבוקר אין צורך בטופס 17 ניתן לקבוע תור ב *2700
פרטי (מיותר ויקר) ניתן לקבוע אצל מזכירתי ורד 0546661111* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמתיפית09/07/2009
לא הצלחתי להבין אם יכול להיות בפער הזמן שציינתי שינוי של חסימה בדרגה כזאת של סגירה לגמרי שכאשר לפני 11 חודשים בניתוח לפרוסקופיה היתה זרימה מלאה מה הסיכון אני מאד מוטרדת שאלה נוספת האם הצילום רחם יכול לפזר את הנגעים של אנדומטריוזיס לחלל הרחם ולמקומות אחרים האם זה סיכון בכל אופן תודה על התשובה המהירה ואשמח להבין את מה שלא הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס בחצוצרה
ד``ר דניאל טוגנדרייך09/07/2009אנדומטריוזיס היא מחלה שיכולה לערב גם אל החצוצרה ולגרום לחסימתה.
צילום הרחם ,כפי שהסברתי, יתן תשובה אם החצוצרות חסומות או לא.
אנדומטריוזיס יכול להפריע לתהליך ההתעברות גם במנגנונים אחרים מ "חסימת חצוצרות"
צילום רחם אינו מחמיר אנדומטריוזיס ואינו גורם לפיזור הנגעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם באנדומטריוזיסיפית09/07/2009
עברתי לפני 11 חדשים לפרוסקופיה באנדומטריוזיס בניתוח לא נמצאה בעיה כל שהיא בחצוצרות והיתה זרימה מלאה ויפה במשך 6 חדשים ראשונים כאשר 3 מהם הייתי על גלולות ו3 חדשים ללא גלולות ב4 חדשים האחרונים אני מנסה להרות ולא הולך האם ישנה סבירות שבפרק זמן כזה משהו קרה בחצוצרה ונאמר לי שבניתוח לא נגעו בכלל בחצוצרה מנסיון שלכם האם ישנה סבירות ובאיזה גובה של סיכוי שישנה פגיעה אני כאמור אבצע בשבוע הבא צילום רחם ואני מאד מוטרדת אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה בצילום הרחם והחצוצרות
ד``ר דניאל טוגנדרייך09/07/2009את מועמדת לצילום רחם שיספק את המידע אם יש מעבר בחצוצרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)