מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץד``ר דניאל טוגנדרייך30/05/2009
בד"כ השחלות מבייצות לסרוגין-חודש ימין וחודש שמאל. לעיתים אותו צד מבייץ פעמיים ויותר ברציפות. היסטרוסקופיה,גרידה,הדבקויות - אינם גורמים המשפיעים על הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה , אבל דווקא שחלה זו כואבת
עדי30/05/2009ומורגשת מאד כל חודש סביב הביוץ והמחזור והיא כלל לא מבייצת. האם יכול להיות שזה קשור לציסטה של גופיף צהוב שהייתה בה לפני חצי שנה ונספגה? (שזה אומר שהיא בטוח בייצה) אמרו לי שהיא בסדר בא"ס אבל מאד כואבת ולא מבייצת , מה עליי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ' ראול אורביטו01/06/2009גופיף צהוב אכן מעיד על ביוץ.
כאבים יכולים לנבוע מהגופיך הצהוב במידה והפך לציסטה
כאב בצד- יכול לנבוע מסיבות אחרות- דרכי עיכול\שתן\חצוצרות\הידבקויות
אנא, פני לרופא מטפל להמשך בירור\טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות ושחלהעדי30/05/2009
האם יכול להיות שכתוצאה מהידבקות סביב החצוצרה זה יפגע בשחלה של אותו צד? כי מאז הפלה היא לא מבייצת רק השמאלית וזה מוזר כי לפני הגרידה+היסטרו היא בייצה בוודאות. מה עוד יכול לגרום לשחלה שבייצה לא לעבור את ה-13 ממ זקיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' ראול אורביטו30/05/2009בדכ הידבקויות סביב חצוצרה- לא פוגעות בביוץ. למעט, מצבים לא שכיחים שההדבקות נובעת מתהליך חריף (למשל זיהום), שעירב בצורה חמורה את החצוצרה והשחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל רחםשרון28/05/2009
שלום, בא"ס ביום 11 למחזור גודל רחם 51*57*73 זה לא גדול מדי?יש לי צילום רחם אצלכם עוד חודש האם תוכלו לראות את הגודל? יכול להיות שבגלל זה הבטן נפוחה מאד מאז גרידה לפני חצי שנה?
בנוסף, הרופא כתב "רחם במרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר" מה זה אומר? זה ישפיע על סיכויי להרות או לסחוב הריון?זה קשור לגודל? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ' ראול אורביטו28/05/2009עפ"י הבדיקה והסונר- אכן רחם מוגדל- במירקם שרירני
נוכחות שרירן יכולה להפחית את הסיכוי להריון- תלוי בגודל ובמיקום
לאחר הצילום- עליך לפנות לרופא מטפ, ואז לבחון צורך בהמשך בירור- ודרכי טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה הוא מוגדל? לפני 5 חודשים היה
שרון28/05/2009בגודל תקין בא"ס אז ממה זה קרה? אני בת 29 מנסה להרות ומודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגדל
פרופ' ראול אורביטו30/05/2009מוגדל עפ"י בדיקת רופאך שציין שריחמך מוגדל במירקם שרירני
שרירן[מיומה- הינה התעבות שפירה של שריר הרחם- הנפוצה בנשים (1 ל-4 נשים ולדניות מעל גיל 40
)
רצוי להפנות את השאלות לרופא שבדק אותך- ושיספק לך הבהרות רלבנטיות אליך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילוםיעל27/05/2009
שלום וברכה. מה פירוש פיזור בצורת PTA?(מדובר בצילום רחם שני וצנטור שנעשה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTA
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009פיזור המחשיד להדבקויות סביב החצוצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםיעל27/05/2009
ביצעתי צילום רחם ב 25/5/09
התוצאות: רחם במבנה תקין
מילוי הומגני של חלל הרחם . למעט פגם מילוי קטן בקרן שמאל
מעבר ופיזור משני הצדדים
למה הכוונה פגם מילוי קטן?
אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ומעוניינת בהריון נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009פגם מילוי מעיד על מימצא תוך ריחמי המפריע לנוזל להתפזר.
יש לפנות לרופא נשים עם הדיסק, על מנת לבחון את גודל המימצא ולשקול את הצורך להוציא אותו (G"י היסטרוסקופיה), או לעקוב ללא התערבות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל27/05/2009
מתי ניתן לקיים יחסי מין לאחר צילום רחם??? אם קיימת הפרשה קלה ולא דימם ממש האם אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009אם אין דמם יומיים לאחר צילום- ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםעדי26/05/2009
שלום,
עברתי גרידה ובעקבותיה צוואר הרחם נחסם, הרחיבו לי אותו מעט בהיסטרוסקופיה אבחנתית עם ההיסטרוסקופ והיה מחזור תקין אבל המחזור שאחריו היה דל ואני חוששת שהוא נחסם שוב וכך גם זרע לא יכול להיכנס ואנחנו עובדים לשווא.האם בצילום רחם ניתן לדעת בדיוק האם הצוואר מספיק רחב בשביל מעבר גם למחזור וגם בכיוון ההפוך לזרע שייכנס?האם בכלל צריך מעבר מלא בשביל להרות? בנוסף, ראו מחיצה קטנה, האם אפשר יהיה לקבל נתונים נוספים חשובים על המחיצה?
שאלה אחרונה- האם ניתן לבוא עם הפניה מרופא משפחה ולא נשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009צילום רחם אינו הדרך לבחון אם צואר מאפשר מעבר זרע או לא.
באופן עקרוני, אם קיים דמם כלשהו, אזי הצואר מספיק פתוח כדי לאפשר גם מעבר זרע.
בכל מקרה, אם הדמם פחת, יש צורך בבדיקת רופא נשים\אולטרסאונד- ויתכן שתזדקקי להרחבת צואר נוספת
לגבי מחיצה, חשוב עומקה ועוביה. מחיצה יכולה להיות קשורה לעליה בשיעור הפלות\ לידות מוקדמות. לכן, עליך לפנות לרופא מטפל עם תוצאות ההיסטרוסקופיה ולשקול צורך בכריתה היסטרוסקופית של המחיצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל אם הצוואר חסום איך תבצעו
עדי27/05/2009את הבדיקה מבחינת כניסה? זה כמו היסטרו עם סיב אופטי דק? או מכשור אחר?
כתבת שרופא יבדוק את הצוואר- עשו לי א"ס אבל נאמר לי שלא ניתן לבדק את מצב הצוואר בא"ס ושאם הרירית צומחת יפה ונושרת זו אינדיקציה שהצוואר מספיק פתוח האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואר
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009אם יש דמם הצואר פתוח
ניתן להעביר היסטרומטר (למשל), כדי לאבחן אם פתוח מספיק
פני לרופא נשים- אין לי ספק שיוכל לענות ולפתור לך את הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה- מתלבטת היכן לעשותאא26/05/2009
הי , אני צריכה לעבור לפרוסקופיה ניתוחית (הוצאת חצוצרות)
אני מממש מתלבטת היכן לעשות הציעו לי אצל פרופ' גולדנברג אני לא יודעת האם אני יכולה לעמוד בהוצאות כספיות של ניתוח באופן פרטי מאחר ואין לי ביטוח ומצד שני ממש מפחדת מהניתוח
והייתי רוצה לעשות אצל הטוב ביותר.
תוכלו להמליץ לי על רופא טוב דרך הקופה או מישהו שלוקח סכום סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו27/05/2009לא הגעת לפורום המתאים
לשאלה כזו, ראוי להיוועץ עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצע צילום?עדי26/05/2009
שלום,
יום 17 אחרי הזרעה ( בטא שלילית) אך המחזור טרם הגיע.
במידה ואני לא מקבלת מחזור בימים הקרובים וברור כי אני לא בהריון, האם יכולה לבצע צילום רחם (שנקבע לי לראשון הקרוב 31.05 )? או שחייבים לבצע צילום בסיום המחזור?
פשוט כל מרפאה, גם הרחוקות ביותר, מקבלות רק פעם בשבוע וקשה מאוד להשיג תורים בהתראה קצרה...
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמון
פרופ' ראול אורביטו26/05/2009צילום רחם מבוצע לאחר וסת ורצוי לפני הביוץ- כדי לא "לצלם" בהריון.
במידה ולא קיימת יחסים מהוסת- ניתן לצלם
אחרת להמתין לתור לאחר הוסת הבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות רחםיעל25/05/2009
היום ביצעתי צילום רחם ולהלן הממצאים, האם יש מקום לדאגה
רחם במבנה תקין , חלל גדול המצריך נפח גדול מהרגיל של חומר ניגוד להדגמתו.
מילוי הומוגני של חלל הרחם.
משמאל מעבר ופיזור תקינים, מימין הודגמה חצוצרה לכל אורכה עם מעבר מאוחר וללא פיזור, בגלל נטיה לוגיסמוס לא ניתן לבצע הזרקה סלקטיבית לימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו26/05/2009לגבי הרחם- עליך לבצא אולטרסאונד שיבחין בין וריאציה נורמלית לבעיה.
לגבי חצוצרה ימין- יש חשד לחסימה רחיקנית.
בשלב זה עליך להמשיך בטיפולי פוריות, תוך ידיעה שתיתכן חסימה מימין (שמאל פתוח ומאפשר הריון)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם נוסףחן25/05/2009
שלום ד"ר טוגנרייך
עשיתי אצלך בעבר צילום רחם לאחר שנה שלא נכנסתי להריון ונמצאה חצוצרה סתומה , מיד אחריו נכנסתי להריון ספונטני ללא כל טיפול, מזה חצי שנה אנחנו מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה פניתי לרופאת הנשים שלי על מנת לקבל הפניה לצילום רחם אך היא אמרה לי שצילום רחם זה בדיקה ולא טיפול ולכן אין צורך לעשות שוב, האם זה נכון ? האם יש סיכוי גבוה שאם נכנסתי פעם שעברה לאחר צילום רחם אכנס כך שוב?
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו26/05/2009הרופאה צדקה
סיכוייך טובים
אולם, אם לא תהרי, צריך יהיה לשקול טיפול \בירור (כולל שקילת ביצוע צילום חוזר)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםילנה25/05/2009
בת 28 ללא הריונות , ללא הפלות או דלקות כלשהם.
שבוע שעבר עברתי צילום רחם בשיבא. בתוצאות היה רשום: " חלל רחם תקין, מעבר דו"צ תקין, משמאל רושם לפיזור, מימין הפיזור מוגבל, צוואר תקין"
רופא הפוריות המטפל אמר (על פי תמונות מהדיסק) שההחצוצרה הימינית חסומה והמליץ ישר על IVF למרות שנעשתה רק הזרעה אחת (על בסיס טבעי).
האם טיפול בIVF זה הדרך היחידה להרות?
האם ישנם סיכויים בהזרעה עם הורמונים (זריקות) להריון (במקרה ואין שום בעיה הורמונלית, ביוץ ומחזור תקינים)
וממה יכולה לנבוע חסימה מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרך היחידה?
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/05/2009לא. חצוצרה אחת תקינה עשויה להספיק לצורך הריון.
אם לאחר מספר טיפולים (גרימת ביוץ והזרעות לרחם) לא תתעברי יש לשקול IVF .
כמובן בהנחה שאיכות הזרע מספיקה להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקיותזהבה25/05/2009
האם ישנה דרך לא פולשנית לבדיקת הידבקיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות
פרופ' ראול אורביטו25/05/2009באופן עקיף- ע"י אולטרסאונד, אם יש כליאת נוזל ביו ההדבקויות
אחרת, זקוקה לבדיקה פולשנית, למשל צילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםנינה24/05/2009
ד"ר שלום
עברתי היום צילום רחם התוצאות כפי שכתובות בדף:
"הודגמו רחם וחצוצרות במבנה תקין.מעבר חופשי של חומר ניגוד דרך חצוצרה שמאלית, מעבר איטי ומינימלי דרך החצוצרה הימנית.פיזור חומר הניגוד בחלל הפריטונאום, ברובו דרך החצוצרה השמאלית."
שאלתי היא, אם יש מעבר מינימלי, למה לא ניסו לפתוח ואם לא ניסו, מה זה אומר?
יש לי אנדומטריומה בשמאלית ואני בטיפולי הזרעה. כלומר, לפי תחושתי אני " חסומה" משני הצדדים.
האם תחושתי נכונה?
מהו הפריטונאום?
הייתי אצל הרופא המטפל והוא ממליץ טיפול בגונל F ל 3 חודשים ואם לא נקלט הסרת האנדומטריומה ו IVF.
האם זה המסלול הרצוי? לא עדיף פשוט לנסות "לפתוח" את החצוצרה? האם מעבר מינימלי הוא חסימה?
מה אתה ממליץ לי לעשות?
תודה רבה
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא פתחו?
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/05/2009קיימת שיטה של "הזרקה סלקטיבית" לפתח החצוצרה - שיטה המאפשרת לקבוע אם יש מעבר בחצוצרה במקרים בהם השיטה הנפוצה כשלה. לא כל מתקן לביצוע צילומי רחם מצוייד באביזרים הדרושים וביצוע "צילום סלקטיבי" ולכן מקובל שאם יש צורך לאחר צילום רחם "רגיל" מפנים את הנבדקת ל "צנתור חצוצרות" פרוצדורה המאפשרת הזרקה סלקטיבית של חומר הניגוד לכל חצוצרה בנפרד.
בכל מקרה לפי תאורך יש לך מעבר תקין באחת החצוצרות וזה עשוי להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהאריאלה24/05/2009
שלום
לאחר שאיבה ב IVF התפתח TOA בחצוצרה ימנית
וכן ניראה באולטראסונד שחצוצרה שמאלית מודלקת בנפרד מהשחלה.
הומלץ לי על לפרסקופיה והוצאת החצוצרות
3- האם קימת אפשרות לשקם את החצוצרות ולא לכרות אותם?
1- מה זמן ההחלמה הנדרש?
2- עד כמה לאחר ממצאים כאלה קיים סיכוי שגם הרחם נפגעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ' ראול אורביטו24/05/2009TOA בד"כ לא ניתן לשיקום- אלא כריתה
לאחר ניתן, הייתי ממליץ לפחות חודשיים לפני שקילת שיבה ל- IVF, כדאי גם להתייעץ עם הרופא המטפל והמבצע
בדכ, הרחם לא נפגע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)