מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור חצוצרהמעיין17/06/2009
שלום ד"ר,
אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס חמור דרגה 4, לאחר שני ניתוחים.
בינואר השנה בניתוח האחרון נעשה מעבר צבע בחצוצרות והיה תקין.
לפני מספר חודשים התחלתי בנסיונות להרות, קיבלתי עד כה 3 ווסתות.
החודש במעקבי זקיקים נצפה נוזל בסמוך לשחלה אשר אובחן כנוזל בחצוצרה.
הוקפצתי לIVF.
האם כדאי לעבור צינתור חצוצרה? האם הצינתור יכול לפתור את בעיית הנוזל בחצוצרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו17/06/2009אין מקום לצינטור
הצינטור מיועד לנשים עם חסימה קריבנית ולא רחיקנית (כפי שיש לך)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר הזרעהבדוי16/06/2009
בפורומים שונים ממליצים לקחת אנטיביוטיקה סביב הזרעות, אך הרופא המטפל שלי לא נוהג כך, למרות שהערתי לו על הנושא.
(רק אציין שמבנה הרחם שלי "אינו טבעי", חצוצרה אחת חסומה ושניה נפתחה תוך כדי צילום רחם)
מה מקובל? האם זה מסוכן בלי אנטיביוטיקה? האם עלי להתעקש או שאפשר גם בלי ומקסימום לקחת רק אם מתפתח חלילה זיהום?
שאלה נוספת לגבי ההבדל בין איקקלומין לזריקות. האם האיקקלומין הוא שלב הכרחי לפני זריקות? ומה היתרונות שלו על פני זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
פרופ' ראול אורביטו16/06/2009אנטיביוטיקה מומלצת סביב הזרעה בנוכחות בעיה מיכנית (חסימה חצוצרתית)
במידה ורופאך אינו ממליץ- ודאי שמודע לחסימה בחצוצרה
לגבי שאלתך השניה- אנא פני לפורום המתאים- פוריות או הפריה חוץ גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה לאחר גרידהשירז16/06/2009
שלום רב,
לפני שבוע עברתי גרידה עקב הפסקת דופק בשבוע 10, מאז יש לי דימומים קלים מאוד.
הרופא הפנה אותי לבצע היסטרוסקופיה כדי לשלול פוליפים, הידבקויות וכו'.
שאלותיי -
1. האם זה נורמלי שלאחר גרידה יש דמם מועט או שמא זה מרמז על בעייתיות כלשהי?
2. קבעתי תור לבדיקה 3 שבועות לאחר הגרידה, האם זה זמן סביר?
3. האם הבדיקה הכרחית, או כואבת? האם היא נעשית בהרדמה מלאה/מקומית? האם יש בה סכנה לרחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה
פרופ' ראול אורביטו16/06/20091. יתכן
2. רצוי להמתין לוסת, לבצע הערכה ובהתאם ועפ"י מימצאים לשקול צורך בגרידה
3. יתכן כאב (סובייקטיבי, לא מחויבת הרדמה, יתכנו סיבוכים- אם כי לא שכיחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה חד צדדיתשני16/06/2009
שלום דר'.
חצוצרה שמאלית שלי חסומה והימנית פתוחה. לאחר זריקות גונאל, במעקב זקיקים נמצא זקיק מוביל בצד שמאל ורק מספר זקיקים קטנים לצערי בצד ימין.
הביוץ יתרחש בצד של החצוצרה החסומה, האם אתה ממליץ לעבור הזרעה בכל מקרה? גם כשידוע שהסיכוי שייקלט תקין הוא קלוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' ראול אורביטו16/06/2009את השאלה אם או לא לבצע הזרעה יש להפנות לרופא מטפל.
באופן כללי- תוארו מיקרים בהם בייצה שחלה מצד אחד בו החצוצרה חסומה והביצית נקלטה ע"י החצוצרה הנגדית הפתוחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות צילום רחם(מאד מוטרדת)רונית15/06/2009
שלום רב!
עברתי היום צילום רחם והתקבלו התוצאות הבאות:
צוואר הרחם במבנה תקין
חלל הרחם במבנה תקין עם פגם מילוי בפונדוס ליד החצוצרה הימנית
חצוצרה ימנית ללא מעבר
חצוצרה שמאלית עם מעבר ופיזור תקין
מה זה אומר? האם אוכל להכנס להריון ספונטינית?
אם לא-אז מה השלב הבא?
בנוסף, שמעתי שאחרי צילום רחם הרבה פעמים נכנסים להריון.. האם גם במצב שלי זה יתכן?
אודה לך מאד על תשובתך...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' ראול אורביטו15/06/2009ניתן- כיוון שצד שמאל פתוח- אם כי בשיעור נמוך יותר
אכן אחרי צילום- יש עליה בסיכוי להריון בהשוואה ללפני- נכון גם לגביך
אולם- המימצא ברחם של פגם מילוי דורש בירור נוסף- יתכן ע"י היסטרוסקופיה- עליך לפנות עם התשובה לרופא מטפל לקבלת המשך הנחיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל-תודה רבה על תשובתך המהירה
רונית15/06/2009רציתי לשאול-על מה יכול להעיד פגם מילוי בפונדוס?
אתה ממליץ במקרים מעין אלה לעבור להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ' ראול אורביטו16/06/2009רצוי היסטרוסקופיה- והמשך טיפול פוריות עם וללא הזרעות בהתאם לשיקול דעתו של רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור בחצוצרה סתומהמימי15/06/2009
שלום,
בעקבות צילום רחם נתברר שיש לי חצוצרה סתומה, בחלק הרחוק מהרחם. נוזל היוד הצטבר בסוף החצוצרה במעין שק, ולא התפזר.
(החצוצרה השניה שלי אינה פעילה, בעקבות כריתת חלק ממנה לאחר הריון חוץ רחמי.)
ברצוני לשאול האם שייך לטפל בחצוצרה באמצעות צנתור או ניתוח, לפני נסיונות בטיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו15/06/2009עפ"י תיאורך- אין מקום לטיפול בצינטור- מיועד לנשים עם חסימה קריבנית ולא רחיקנית
כמו-כן, לאור "מצבה" של החצוצרה השניה- קרוב לודאי שטיפול הבחירה הינו הפריה חוץ-גופית ולא ניתוח משקם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של צילום הרחםאירינה15/06/2009
שלום.
היום ביצעתי בדיקת צילום רחם.
תשובה של בדיקה:
רחם במבנה קשתי.
מילוי הומוגני של חלל הרח
מעבר ופיזור משני הצדדי
משמאל קיימת התרחבות אמפולרית של החצוצרה עם מעבר ופיזור מופחתים בהשואה לימין. הדגמת הממצאים משמאל הצריכה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה.
מה זה אומר?
האם יש צורך בטיפולים?
תודה על עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח
פרופ' ראול אורביטו15/06/2009מדובר על חסימה חלקית בחצוצרה, מה שלא מונע לחלוטין אפשרות של הריון ספונטני
במידה ואכן קיים אי פיריון- אזי, יש צורך בהמשך טיפולי פוריות (השראת ביוץ)- עפ"י הנחיות רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בחצוצרה חסומהשני15/06/2009
שלום!
עקב הריון חוץ רחמי, ובעקבות צילום רחם, קיימת חסימה דיסטלית בחצוצרה ימנית.
ב-4 החודשים האחרונים אני מטופלת בהשראת ביוץ (פעמיים איקקלומין ופעמיים זריקות), משום מה, בכל חודש, במעקב זקיקים, הזקיק המוביל הינו בצד ימין, בדיוק במקום בו החצוצרה חסומה.
כיצד ייתכן שלא ניתן לתת תרופה שתגרום ביוץ ב-2 השחלות?! הרי זו מטרת השראת ביוץ. מדוע אצלי הביוץ תמיד בשחלה ימין, האם יש לכך הסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' ראול אורביטו15/06/2009השראת ביוץ ניתנת במטרה לגייס זקיקים- לא ניתן "לכוון" לשחלה
במידה ואיקקלומיד לא עוזר, ניתן להמשיך הלאה בטיפולי פוריות עם זריקות ובהמשך הפריה חוץ-גופית
אנא פני לפורום טיפולי פוריות או פורום הפריה חוץ גופית לצורך העמקת הידע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ברחםשושי12/06/2009
שלום לד"ר,
ממה נגרמת ציסטה ברחם. האם זה כרוך בטיפול או שייעלם מעצמו.
ידוע י שקיימות ציסטות רק בשחלות. האם זה נכון שיש אפשרות שיהיו גם ברחם?
תודה על קבלת תשובה
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ' ראול אורביטו14/06/2009ציסטות קיימות בשחלות ולא ברחם
כדאי שתבררי עם הרופא המאבחן- למה התכוון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הריונות חוץ רחמיים המשך לשאלתירנית12/06/2009
ד"ר רוברטו בוקר טוב,
בהמשך לשאלתי מתאריך:10/6 בנוגע להריונות חוץ רחמיים.... יש לציין שלא ניסיתי להקלט בשנה האחרונה מאז ההריון החוץ רחמי האחרון.
האם כדאי עכשיו לנסות לפני החלטה על ניתוח ובמדיה ושוב זה קורה אז יהיה ניתוח בוודאות?
כי אני בטוחה שהפעם בבית החולים ימליצו על ניתוח להסרת החצוצרה אחרי הפעם השלישית.
מה דעתך?
כדאי לקחת סיכון נוסף או כדאי ישירות לפנות לניתוח?
בשתי הפעמים שהושפזתי וקיבלתי זרית MTX לא דיברו איתי כלל על ניתוח.
אשמח לחוות דעתך המקצועית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
פרופ' ראול אורביטו14/06/2009כפי שציינתי קודם- זוהי אינה מטרת הפורום ואין זה אחראי לתת חוו"ד כל כך ספציפית כמו במקרה שלך בפורום. מטרת הפורום להבהיר נושאים ולא לתת חוו"ד פרטניות.
עליך לפנות לרופא מטפל- שמכיר את סיפורך- ולדיין איתו את הנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צילום רחםג11/06/2009
שלום,
אתמול עברתי צילום רחם, הבדיקה הייתה כואבת ולאחר הבדיקה הכאב עבר, אבל היום שעבר יום וחצי התחיל פתאום לכאוב הבטן דומה לכאב מחזור, אני ממש בדאגות שזה זיהום או דלקת לאחר צילום, יכול להיות כאב לאחר יממה אחרי צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום אחרי צילום רחם
ד``ר דניאל טוגנדרייך11/06/2009זיהום כסיבוך של צילום רחם יבוא לביטוי בכאבים וחם. בכל מקרה כדאי שתפני בהקדם ותיבדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צילום רחם המשך
ג18/06/2009עבר כבר שבוע וחצי מהצילום, אבל בימים האחרונים בכל זאת יש לי כאב בבטן התחתונה, אין חום. עשו לי אולטרסאונד יום וחצי לאחר הצילום, האולטרסאונד היה בסדר, השאלה שלי, היא האם יכולים להיות כאבים ללא חום והאם זה בסדר? או שעדיף בכל זאת להתחיל לשתות אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ' ראול אורביטו19/06/2009עליך לפנות לבדיקה בהקדם, ולנהוג עפ"י הנחיות הרופא הבודק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה והיסטרוסקופיהשרון11/06/2009
שלום, אני יודעת שאולי זה לא הפורום הנכון אבל מאחר ואתם רופאים מנתחים שמבצעים פעולות חודרניות אני אשמח לחוות דעתכם: רציתי לדעת האם קיים סיכוי שבעקבות גרידה והיסטרוסקופיה תהיה פגיעה או תזוזה כלשהי בצינור השתן אולי כתוצאה מהרחבת הצוואר או בכלל מהפעולה? (כתוב בהיסטרו הרחבה להגר 9 שהבנתי שזה נורא רחב בשביל שארית קטנה 1 ס"מ).
תודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינור השתן
ד``ר דניאל טוגנדרייך11/06/2009הרחבת צוואר רחם אינה פוגעת ב"צינור השתן"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות חוץ רחמייםרנית10/06/2009
שלום ד"ר
אני בת 37 בעברי בשנת 2005 ניתוח להוצאת מיומה על גבעול בפתיחת בטן. לפני כן עברי 4 הזרעות ללא הצלחה.
שנה לאחר הניתוח שתי הפריות שלא צלחו ואז הצלחתי להרות טבעי.
עברתי בהצלחה ניתוח קיסרי וההחלמה היתה מהירה כמו כן גם הניתוח להוצאת המיומה.
לאחר כשנה מהניתוח הקיסרי עברתי הריון חוץ רחמי בחצוצרה השמאלית. הושפזתי וקיבלתי זריקת MTX ומעקבי בטא ושוחררתי מבית החולים.
תשעה חודשים לאחר מכן שוב נלקטתי להריון חוץ רחמי חוזר באותה החצוצרה. הפעם הבטא לא היתה גבוהה מספיק בערך 225 כך שלא שוחחו איתי על ניתוח להסרת החצוצרה.שוב אשפוז וזריקת MTX . בבדיקות US התגלה הדרוסלפינקס בחצוצרה השמאלית והיו לי מעט כאבים קלים.
לאחר ביקורת חוזרת ובדיקות חוזרות לא נראה בבדיקת ה US הדרוסלפניקס החצוצרה לא הודגמה והרופא נשים אמר שכנראה הנוזל התנקז והחצוצרה דבוקה.
הוא המליץ על ניתוח להסרת החצוצרה לטענתו זה הפתרון הקלאסי בשבילי.
לאור העובדה שעברתי שני ניתוחים אני חוששת לבצע שוב ניתוח מחשש לסיכון כל שהוא.
ההסטוריה הגניקולוגית שלי לא פשוטה אך אני בדלמה קשה האם לעבור ניתוח או לנסות שוב ולראות האם הפעם זה יצליח?
מה הסיכונים שלי להריון חוץ רחמי נוסף ידוע לי שהסיכון שלי מוגבר בערך 30%
למה לא דיברו איתי על ניתוח בפעם השניה שהושפזתי לא קיבלתי שום תשובה מהרופאים.
האם כדאי לנסות שוב ואז במידה ושוב זה יקרה הריון חוך רחמי חוזר האם לבקש ישירות ניתוח?
מה כדאי אני בדילמה בבקשה אשמח אם תעזור לי להגיע להחלטה הנכונה.
אני פוחדת שזה יקרה לי שוב.
יש לציין שעברתי צילום רחם והודגם חלל תקין ומעבר הומוגני תקין , רחם תקין וחצוצרה ימנית עם מעבר תקין. בחצוצרה השמאלית הודגם סקטוספינגס.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה
פרופ' ראול אורביטו10/06/2009בעיתך מורכבת ולכן ראוי שתפני לרופא מטפל ותדוני איתו על כל הנושאים שפירטת
באופן כללי לגבי הידרוסלפינגס- בחו"ל טיפול הבחירה הינו ניתוח לפני נסיונות IVF.
בארץ, נוטים לבצע 2-3 טיפולי IVF, בידיעה שסיכויי ההריון מופחתים- ובמידה ואין הריון להפנות לניתוח
במידה ופוחדת מפתיחת בטן- תיתכן אלטרנטיבה היסטרוסקופית לחסימת מעבר נוזל מהחצוצרה החסומה לרחם ( ESSURE )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עכשיו אחרי זריקות גולנדFעינבל10/06/2009
קיבלתי זריקות במשך כ6 ימים,
אחרי בדיקות דם ואולטרסאנד ראינו ( אני והרופא) שזה לא מתאים לי ..
מה השלב הבא???
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל
פרופ' ראול אורביטו10/06/2009אנא פני לפורום פוריות או הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בעקבות שרירןא/א10/06/2009
שלום,
אתמול עברתי צילום רחם אליו הופניתי בעקבות חשד לשרירן ברחם "מיומה" שנצפה ע"י הגניקולוג שלי באולטרסאונד- מנסה להרות מזה 8 חודשים.
הממצא מצילום הרחם:
"הודגם חלל הרחם בגודל, צורה ומיקום תקינים.אין פיגמי מילוי.שתי החצוצרות תקינות עם מעבר תקין של החומר הניגודי לחלל הצפק.פיזור יחסית מוגבל מימין.פיזור תקין מצד שמאל".
מה אומר הממצא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו10/06/2009סה"כ תקין
אין עדות להפרעה ע"י שרירן
מאידך, קיים חשד להדבקויות סביב חצוצרה ימין (פיזור מוגבל)
אמורה לפנות לרוןפא להמשך טיפולי פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
א/א11/06/2009שלום ובוקר טוב,
ראשית, תודה על המענה המהיר.
חשוב לי לציין שהרופא שביצע לי את הצילום אמר שהכל בסדר ואילו הרופא המפענח רשם מה שכתבתי לך קודם לכן.
לאור תשובתך, האם הדבר מקטין את סיכויי להרות? אם כן, מה הפתרון? האם ייתכן והצילום "שחרר" את הסתימה/ ההדבקות?
יש לי תור לרופא נשים שלי רק ביום שני הקרוב ואני מעט בלחץ.....
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך אודה......
אא12/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקויות
פרופ' ראול אורביטו14/06/2009אם קיים חשש להדבקויות סביב החצוצרה- מקטין את הסיכוי להרות, אולם קיים סיכוי להרות -גם ספונטני
עליך לפנות לרופא נשים- ולהתחיל\ להמשיך בטיפולי פוריוץת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום...
אא17/06/2009שוב שלום ותודה על המענה.
הייתי אצל הרופא נשים, הוא צפה בדיסק עם הצילום ואמר שהכל תקין: חצוצרות, פיזור וכו'.
שאלתי מדוע בפענוח היה רשום "פיזור יחסית מוגבל..." והוא ענה שייתכן שהוזרק מעט חומר, למנוע כאב, לאור ההיסטריה והפחד שלי בעת הצילום.
האם הזרקת מעט חומר תגרום ל"פיזור מוגבל"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגבל
פרופ' ראול אורביטו17/06/2009ההסבר אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)