מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטרוזציהיהב10/06/2010
שלום רב,
עברתי היום צילום רחם ובדיאגנוזה נרשם כי:
הרחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
מעבר ופיזור משני הצדדים
אינטרוזציה
אשמח לדעת מה פירוש עד שאגיע לרופא שלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרוזציה
פרופ' ראול אורביטו10/06/2010חדירת חומר ניגוד לכלי הדם ברחם
חסר משמעות מבחינתך- הבדיקה תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאמל09/06/2010
שלום,
היום עשיתי צילום רחם, התוצאה הייתה:
מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים
מימין מעבר תקין של חומר הניגוד לאורך החצוצרות עם פיזור תקין של חומר הניגוד בחלל הצפק .
משמאל חסימה שלמה של חצוצרה.
שאולותי הן:
1. האם ניתן לכנס להריון במצב כזה (לבעלי יש זרע תקין ואני מבייצת באופן סדיר ואיםן לי בעיות בהורמונים -כלומר הכול תקין חוץ מצילום הרחם שעשיתי היום).
2. האם צינתור פותח את החצוצרה? ואיך עושים אותו?
הערה: אנחנו שנתיים מנסים לכנס להריון לפני 7 חודשים בערך התחלנו לעשות השבחות והזרעות ועד עכשיו עשיתי 3 הזרעות עם טיפול איקקלומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חצוצרה
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/06/2010ניתן להכנס להריון עם חצוצרה אחת תקינה.
פתיחת חצוצרה חסומה משפרת הסיכויים להריון גם כשהחצוצרה השניה תקינה.
פתיחת חצוצרות בצנתור מתבצעת בבתי חולים ציבוריים - (איכילוב,תה"ש,בילינסון...) כמו גם באסותא ת"א.
צנתור חצוצרות הוא טיפול הכלול בסל בריאות וממומן באופן מלא ע"י קופות החולים.
אני מבצע צנתורי חצוצרות כדלקמן:
מאוחדת - אסותא ת"א (התחייבות מהקופה)
כללית ולאומית - בי"ח השרון פ"ת (התחייבות מהקופה).
מכבי - אסותא ת"א או מכבי השלום.
יש צורך במכתב הפנייה מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור או הזרעה
אמל10/06/2010שלום
אני מודה לך על התשובה, אני רוצה לשאול אם הזרעה היא רלוונטית במקרה שלי (לבעל אין בעיות ולי יש ביוץ תקין וחצוצרה אחת פתוחה והשנייה חסומה לגמרי)?
אם כן מה אתה מעדיף הזרעה או צינתור?
האם אחרי צינתור אני יכולה להרות באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור
פרופ' ראול אורביטו12/06/20102 האופציות רלבנטיות
הריון ספונטני או לאחר הזרעה יתכן בנוכחות חצוצרה אחת פתוחה
לאחר צינטור (במידה ויצליח)- 2 החצוצרות יהיו פתוחות והסיכוי להריון עולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה תלויה הצלחתו של הצינתור?
אמל14/06/2010במה תלויה הצלחתו של הצינתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור
פרופ' ראול אורביטו15/06/2010ביכולת לפתוח את החסימה הקריבנית וכמובן בהדגמה של חצוצרה "פתוחה" בחלק הרחיקני ובמשך בפיזור של חומר ניגוד באגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאדיפית08/06/2010
לפני כחודש עברתי צילום רחם על ידי פרופסור פרידלנדר בקופת חולים מאוחדת ברחוב שפרינצג בת"א. בסוף הבדיקה שכאבה מאד הסביר לי הפרופסור ששתי החצוצרות סתומות והמליץ לי על הפררית מבחנה.
התיעצתי עם רב שמתמצא מאד והוא המליץ לי לפנות לד'ר טוגנדרייך לצנתור חצוצרות.
היום הגעתי לצנתור. ד'ר טוגנדרייך הסביר לי שהוא מבצע צילום רחם ובהמשך צנתור. נשכבתי על מטת הבדיקה ואחרי כמה שניות נאמר לי שהכל תקין ואין צורך בצנתור. קיבלתי גם תשובה כתובה "מעבר ופיזור תקינים משני הצדדים".
אני מבולבלת ואיני מבינה איך יכול להיות כזה הבדל לאותה בדיקה.
איני יודעת כיצד להמשיך. הפרופסור המליץ בפסקנות הפריית מבחנה. היום נאמר לי שהכל תקין.
אודה על תשובה מפרופסור אורבייטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוכר את הבדיקה שלך
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/06/2010אולי פרופסור אורביטו יענה לך בנוסף אבל מחובתי להבהיר לך: בזמן צילום רחם יש לפעמים תופעה של "ספזם" פתחי החצוצרות נסגרים בגלל תגובה לא רצונית של שריר המצוי בדופן החצוצרה. ספזם כזה יכול להראות לבודק כחסימה בחצוצרות וגם לגרום לכאבים שתארת.
בבדיקה היום לא היתה תופעת ספזם החומר זרם בחופשיות מהחצוצרות לבטן. נכון שהיה קצר ולא כאב אבל הבדיקה תקינה ולא התעורר צורך בצנתור.
הפרית מבחנה או לא תלוי בגורמים נוספים ולא רק בצילום רחם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בצילום רחםאלמונית08/06/2010
ד"ר טוגנדרייך שלום רב. היום עברתי אצלך את "הבדיקה" בבית חולים השרון. שאלתי אותך על הקרינה אליה אני נחשפת בבדיקה ועניתה בקצרה ש "זה מעט קרינה" ניסיתי להתעקש אבל אתה היית עמוס מאד ואמרת לי שנבצר ממך "לתת לי קורס קצר בפיזיקה של קרינה מייננת". אין בליבי עליך באמת הבדיקה לא כאבה והכל נראה מאד מקצועי ומיומן. הספקתי כבר להראות את הצילומים לרופא הנשים שלך וגם הוא שיבח אותך וקבע "אין כמו הבדיקות של טוגנדרייך" אז אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו אולי תמצא זמן להסבר קצר בפורום על הקרינה בבדיקה ומשמעותה. כאן לפחות ה"שעור בפיזיקה של הקרינה" יהיה לקהל משמעותי בגודלו וישאר גם לנבדקות נודניקיות בעתיד.
ושוב תודה על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס בפיזיקה של קרינה מייננת.
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/06/2010בדיקות רנטגן מבוססות על קרינת רנטגן (קרינת X) הנובעת משפופרת, עוברת דרך הרקמות ונקלטת ע"י מכשיר היודע לעבד את הקרינה לתמונה. מהתאור ברור שרוב הקרינה יוצאת מהגוף ולא נותרת בו. חלק מהקרינה נעצר ברקמות. כעקרון שיקוף צורך מעט מאד קרינה. כמובן שכמות הקרינה תלויה גם ב"עובי" האישה ובאיכות הציוד המשמש לבדיקה, כמו גם במשך הבדיקה.
עצמת וכמות הקרינה לה נחשפת אישה בזמן צילום רחם שגרתי הנה מזערית ואינה נחשבת כמסכנת את בריאות הנבדקת.
החשש היחיד שלנו הוא שאישה עלולה בטעות לבצע את הבדיקה כשהיא כבר בהריון. עובר רגיש יותר מאדם לפגיעות שונות ובהם גם לקרינה. זו הסיבה העיקרית שאנו דורשים מהניבדקות להמנע מיחסי מין בין הווסת לבדיקה כדי שלא תיהיה כל אפשרות להריון בזמן הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר טוגנדרייךמאיה07/06/2010
ד"ר שלום,
באתי היום לצילום רחם ועברתי על ידך במקום רקנליזציה עקב חסימה בחצוצרה אחת.
אני צפויה לעבור הזרעה שבוע הבא, האם יש עם כך בעיה כלשהי?
האם יש קשר בין החסימה שהייתה לי לכאבי מחזור חזקים במיוחד מהם אני סובלת שנים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקנליזציה
ד``ר דניאל טוגנדרייך07/06/2010פתיחת חצוצרה חסומה אינה מונעת טיפול בהזרעה באותו החודש ולאחר הריקנליזציה.
חצוצרה סתומה אינה מסבירה כאבי מחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם מילוי כפוליפאילנה07/06/2010
עברתי צילום רחם אצל טוגנדרייך וכתוב "פגם מילוי כפוליפ בחלל הרחם" מעבר ופיזור תקינים משני הצדדים.
מה זה אומר? הפוליפ מפריע להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' ראול אורביטו07/06/2010יכול להפריע
דרושה היסטרוסקופיה לאישור האבחנה וטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ללקוחות כלליתשיר06/06/2010
שלום,
אני צריכה לבצע צילום רחם. החודש אנחנו מנסים שוב הזרעה אבל אני חושבת שאולי כדאי כבר להזמין תור לצילום לחודש הבא, למקרה שלא יילך.
האם יש רופאים מומלצים לביצוע צילום רחם באזור חיפה ללקוחות הכללית?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' קול, דר' גלעדי-חיפה
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/06/2010איני יודע היכן מבצעים אך ידוע לי שגם ד"ר קול וגם ד"ר גלעדי מיומנים ומנוסים בביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לדר' טוגדרייך והמון תודה!!!!נטע06/06/2010
דר' טוגנדרייך היקר שלום,
עשיתי אצלך צילום רחם בב"ח השרון.
תשובתך:
"מעבר ופיזור תקינים בשני החצוצרות
מילוי לא הומוגני של חלל הרחם/בועות אוויר
לסיכום: קושי טכני בגלל סטנוזיס של צוואר הרחם היה צורך בהרחבת צוואר הרחם".
מתשובתו של פרופ' ראול אני מבינה שיכול להיות שהבועות נבעו מהבעיה הטכנית שהייתה .
1. האם כשהדר' כותב כך הכוונה שזה מהבועות בוודאות או שזה משהו שצריך בדיקה?
2. אם אכן מדובר במילוי לא אחיד בגלל בועות אז בעצם אין בעיה?
3. איך ניתן לדעת זאת? רצוי לעשות היסטרוסקופיה?
4. האם יש סיכוי שהמילוי לא אחיד בגלל בעיית הדבקויות/פוליפים ?
5. אני רוצה להודות לדר', היו לי חששות מהבדיקה אך היה פשוט מאוד וללא כאבים בכלל. למרות שהגדרת את הבדיקה שלי כ"קשה" חיכיתי לכאב והוא לא הגיע..גם אישיותך נעימה ומרגיעה. אמליץ בחום!!!
מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/06/2010בועת אויר בחלל עלולה להראות למתבונן שלא בצע הבדיקה בעצמו כ "פגם מילוי" אני כמבצע יכול לקבוע בודאות שמדובר בבועת אויר שכן בועה משנה מיקומה במהלך הבדיקה ופגם מילוי הוא קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח צילום לדר' טוגנדרייך
ליאת06/06/2010אוקיי, תודה רבה על תשובתך!!
אז לחדד הבנתי. אתה אומר שבודאות המילוי לא היה אחיד מהבועות ולא מסיבה אחרת נכון?
אם כך אנימבינה שאין צורך בהמשך בירור כגון היסטוסקופיה..?
ומילוי לא אחיד בגלל בועות לא יכול להראות על איזה בעיה?כלומר העובדה שהיו בועות?
מודה לך מראש!
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/06/2010הצילום רחם תקין ואינו מכתיב בירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש ממש מודה לך!
נטע07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
פרופ' ראול אורביטו07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת תור דחופה!!!!מיכל06/06/2010
רצית לדעת איך קובעים תור דחוף לדר טוגנדרייך?
אני קיבלתי אתמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו06/06/2010ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תורים דחופים
מיכל06/06/2010התקשרתי לבית חולים השרון ושם נאמר לי שאין תורים בכלל ואותו דבר בזמנהוף.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ' ראול אורביטו06/06/2010ליצירת קשר עם ד''ר דניאל טוגנדרייך, נא לפנות למרפאתו: רח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה התקשרתי
מיכל06/06/2010התקשרתי והמזכירה אמרה שהיא לא יכולה לעזור.
המצב שלי הוא כזה שאני לקחתי הורמונים כדי לקבל מחזור וחבל שאני אצטרך עוד פעם לקחת. אולי יש דרך אחרת לקבוע תאריך לצילום????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקומות נוספים
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/06/2010צילומי רחם מתבצעים גם במרפאת בתימון בבת ים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירות בין צילום רחם להיסטרוסקופיהאיילת03/06/2010
בעבר ביצעתי היסטרוסקופיה שהדגימה מחיצה עבה של 20%. אולטרסאונד תלת מימדי שלל רחם דו קרני כי הפונדוס החיצוני ישר.
אתמול ביצעתי צילום רחם עקב חשד לחסימת חצוצרה. הרופא המבצע טוען שהמחיצה נראית לפחות 50% וסבור כי 20% שנאמר לי בעבר הוא טעות.
גם לדבריו, לא ניתן לייחס לכך את ההפלות שעברתי כיון שהן היו ללא דינמיקה צווארית וללא צירים, ואף נמצאה הסיבה להתרחשותן (APLA) כמו כן ילדתי בעבר בשבוע 37 לאחר זירוז.
אך הוא ממליץ להתייחס לכך בכובד ראש מחשש לבעיות בשרידות הריון בעתיד.
שאלתי היא מה אמין יותר במצב זה. היסטרוסקופיה או צילום רחם. את דעתו של מי עלי לבטל מפני דעתו של האחר?
תודה רבה. איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו03/06/2010היסטרוסקופיה הינה בדיקת ה- GOLD STANDARD להערכת חלל הרחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה בתלת מימד
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/06/2010כמובן שהיסטרוסקופיה היא הבדיקה הנכונה להערכת חלל הרחם (ראי פרופ' אורביטו) יחד עם זאת מדידה מדוייקת של עומק המחיצה צריכה להעשות בבדיקת אולטראסאונד תלת מימדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלת מימד טען שזה 20-25 אחוז.
איילת03/06/2010לפי זה אני יכולה להיות רגועה לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלת מימד
פרופ' ראול אורביטו03/06/2010אם זה מה שנמצא בתלת מימד- אז זה אכן מה שיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה לד"ר טוגנדרייךדיצה03/06/2010
דאגתי, פחדתי, לא ישנתי בלילות - הכל מהבדיקה הממשמשת ובאה.
הגעתי ועוד לפני שהבנתי מה ומי הבדיקה הסתיימה.
לא כאב, היה מקצועי וקצר.
תודה לד"ר טוגנדרייך. אתה מצדיק את המוניטין שיצאו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
פרופ' ראול אורביטו03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה צילוםליאת01/06/2010
שלום דר',
בתשובה של צילום הרחם כתוב "
מעבר ופיזור תקינים בשני החצוצרות"
ו"מילוי לא הומוגני של חלל הרחם/בועות אוויר"
מה הכוונה במשפט האחרון?ומה משמעותו?
תודה!
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי
פרופ' ראול אורביטו02/06/2010מילוי לא סדיר, בשל בעיה טכנית של בועות אויר
קרוב לודאי שחסר משמעות ואכן תקין
פני עם הצילום לרופא מטפל לצורך התרשמותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה צילום רחם
נטע02/06/2010תודה על תשובתך..
מצרפת את התשובה המלאה של הצילום:
מעבר ופיזור תקינים בשני החצוצרות
מילוי לא הומוגני של חלל הרחם/בועות אוויר
לסיכום: קושי טכני בגלל סטנוזיס של צוואר הרחם היה צורך בהרחבת צוואר הרחם.
1.האם זה מחזק את מה שהדר' כתב קודם, שכנראה זה נגרם בגלל בעיה טכנית? ולא מדובר בהדבקויות/פוליפים וכו'?
2. מה זה סטנוזיס? והאם זה יכול להשפיע על כניסה להריון או רק בעיה טכנית להגיע לרחם?
תודה!
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכני
פרופ' ראול אורביטו02/06/2010אכן מחזק
סטנוזיס- הצרות, לא אמור להפריע לזרעונים להגיע לביצית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורnoam7901/06/2010
שלום רב,
הנני בת 31 נשואה למעלה משנתיים , לאחר הפלה של הריון ספונטני. גרידא בוצעה על ידך בבי"ח אסותא בדצמבר האחרון.
במסגרת מעקב אשר מתבצע על ידי הרופא המטפל ד"ר אדריאן אלנבוגן נשלחתי לביצוע צילום רחם לפני כשבועיים והממצאים מעידים על שתי חצוצורות חסומות, דבר שמאוד התמיהה את הרופא שלי.
הנחה אותי להגיע אליו לקבל הפנייה לצינתור במידה ואקבל ווסת.
ביום 26.05.10 קיבלתי ווסת וכאמור, אני צריכה לערוך צינתור. לעת עתה אין לי הפנייה מהרופא המטפל לאור מצוקת תורים.
אני צריכה לעשות את הצינתור בשבוע הקרוב ואשמח לבצעו אצלך. כיצד ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור
פרופ' ראול אורביטו01/06/2010יצירת קשר עם ד''ר דניאל טוגנדרייך
נא לפנות למרפאתו: רח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מייד אחרי צנתוראלונה01/06/2010
ד"ר טוגנרייך בצע לי צנתור באסותא לפני כשלשה שבועות. מאז לא קיבלתי ווסת והסתבר שאני בהריון. לפי חישוב רופא הנשים שלי ולפי מתי שקיימתי יחסי מין עם בעלי נכנסתי להריון יומיים אחרי הצנתור.
אני חייבת לדעת אם זה שבצעו לי צילום לרחם יומיים לפני הריון לא פוגע בהריון. הרופא נשים שלי לא היה חד משמעי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רונית01/06/2010האם גם במקרה של נטילת גלולות למניעת הריון אסור לקיים יחסים עד הצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
פרופ' ראול אורביטו01/06/2010צילום תחת גלולות- ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ' ראול אורביטו01/06/2010לא אמור לפגוע
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון צילום רחםרונית01/06/2010
שלום, אני כרגע בהפסקה בין טיפולים ולוקחת החודש גלולות למניעת הריון. האם גם במקרה של לקיחת גלולות מותר לעשות את צילום הרחם רק עד 14 יום מהווסת האחרונה או שאין בעיה לעשות את הצילום לאורך כל תקופת לקיחת הגלולות?
תודה רבה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו01/06/2010ניתן לאורך כל תקופת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)