פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות לצילום חזה אצל בת שנתיים
    אורית
    17/01/2012

שלום רב
    בתי בת השנתיים עברה צילום חזה עקב חשד לדלקת ריאות. הייתי רוצה לדעת מה פירוש הממצאים שנשלחו אלי לאחר הצילום:
    "בית חזה ישר וצדדי: אין עדות לתסנין ריאתי. שקיפותריאתית יתרה באונה תחתונה משמאל (מסיבות טכניות בלבד?) אין עדות לנוזל פלאורלי."
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות לצילום חזה אצל בת שנתיים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/01/2012

אורית שלום

על מנת לתת חוות דעת על צילומים יש לראותם באיכות גבוהה בקליניקה.
    "שקיפות יתר" עשויה להיות תוצאה של בעיה טכנית בביצוע הצילום, כליאת אוויר מכל סיבה שהיא או כתוצאה ממבנה מולד של הריאות.
    עלייך לגשת להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

אורית
    19/01/2012

היי
    על סמך הצילום הזה רופא הילדים קבע שיש לה דלקת ריאות ונתן אנטיביוטיקה. האם זו משמעות הדבר?
    תודה, אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    20/01/2012

אורית שלום

לא אוכל להתייחס להחלטות של רופא ילדים בלי לראות את הצילום בעצמי
    במידה ואת מרגישה לא בטוחה לגבי המענה שקיבלת מומלץ לבקש חוות דעת נוספת מרופא ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך למרות קבלת טיפול
    אורטל
    15/01/2012

שלום רב,
    אני אם לתינוקת בת 11 חודשים.
    לפני כחודשיים היא החלה להשתעל שיעול יבש וטורדני בעיקר כאשר אכלה מבקבוק.
    לאחר מכן השיעול החל להתגבר והופיע מספר פעמים ביום.
    ביקרתי אצל הרופא שאמר לטפל עם משאף של סטרואידים.למרות הטיפול, השיעול המשיך וגבר. לילה אחד החום שלה זינק ל40מעלות וקוצר נשימה, הגעתי לרופאה שהפנתה לצילום ריאות שם נתגלתה דלקת בריאה הימנית. היא קיבלה מוקסיפן(5 cc).
    לאחר שבוע הגעתי לבי"ח עקב החמרה בשיעול, האנטיביוטיקה הוחלפה לה ל4cc אוגמנטין.
    ביקרנו אצל הרופא לאחר מספר ימים למעקב, לטענתו, המינון שניתן לה היה גבוה מדי והוריד את המינון של האנטיביוטיקה ל2.5 cc.
    לפני יומיים היא סיימה את הטיפול(לאחר 15 יום רצופים של קבלת אנטיביוטיקה) והשיעול חזר.
    אני אובדת עצות ולא יודעת מה עלי לעשות.
    יצרתי קשר טלפוני הבוקר עם הרופא שלה כדי לבדוק האם עלינו להגיע ולעשות צילום ריאות חוזר כדי לראות מדוע השיעול ממשיך והאם יש החמרה, אך לטענתו, אם אין חום וקוצר נשימה, אין מה לעשות.
    תשובתו היתה: השיעול ימשיך עוד תקופה-זו דלקת ריאות.
    אני פונה אליכם כשאני חרדה מאד למצבה. השיעול שלה לא נשמע טוב, ובפעם שעברה, כשהמתנו שהשיעול "יעבור מעצמו", הוא רק הלך והחמיר.
    האם עלי להגיע אליכם ליעוץ? לאן תוכלו להפנות אותי?

תודה, האם הדואגת.

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך למרות קבלת טיפול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    15/01/2012

שלום אורטל,

שיעול ממושך שאינו מגיב לטיפול הוא סיבה להגיע לרופא ריאות ילדים.
    אני מציע שתגיעי לבדיקה לרופא ריאות עם צילום החזה שנעשה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באנהלציה ילדה בת 4 חודשים
    זיו
    14/01/2012

שלום רב,
    הילדה שלי בת 4 חודשים, עוברת עכשיו טיפול אנהלציה בשל חרחורים וצפצופים
    לאחר התייעצות עם הרופא הוחלט על הטיפול הנ"ל בעזרת ונטולין + בודיקורט
    שאלתי האם ניתן לעבור חיסון של גיל 4 חודשים לילדה שמבצעת אנהלציה
    אשמח לקבל את תשובתכם!

הוספת תגובה

• טיפול באנהלציה ילדה בת 4 חודשים - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    14/01/2012

שלום זיו,

בהיעדר חום ואם בתך מטופלת באינהלציות בלבד אין צורך לדחות את החיסון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים????
    עדידו'ש
    11/01/2012

שלום ד'ר אני אמא לתינוק בן 10 חודשים משהוא בן 3 ימים החלו שיעול כמו נביחה לאחר חצי שנה לקחתי אותו לריאות ילדים אמר לי כנראה שזה מליציה אמור לעבור עד גיל שנה אבל המצב לא נראה כך הילד משתעל שיעול ממש טורדני ונבחני עשיתי לו היום צילום ריאות היה תקין ובדיקות דם תקינות .
    אני משתמשת בבודיקורד לעיתים של התקף קשה ובמשך היום עם משאף ונטולין {ארוצ'מבר} .. מה אני אמורה לעשות השיעול ממשסטרידור נבחני גם לפני בכי ..
    הרופא ילדים שלו אומרת שצריך לבדוק אותו רופא ריאות שאולי זה משהו אחר ולא סטרידור
    אני לא רוצה לבצע בדיקות פולשניות בילד הקטן
    האם זה אמור לחלוף???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים????

הוספת תגובה

• מה עושים???? - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    11/01/2012

שלום עדי,

לא ניתן לענות על שאלה כזו מבלי לבדוק את הילד.
    הדרך היחידה החד משמעית לבדוק את דרכי האויר היא בבדיקת ברונכוסקופיה. זה לא אומר שבהכרח הילד שלך צריך לעבור בדיקה כזו אך כדי להעריך זאת יש לשמוע בפרוטרוט את הסיפור ולבדוק את הילד.

אני מציע שתחזרי לרופא הריאות להערכה חוזרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע בסינגולייר
    שחר
    11/01/2012

שלום רב, בני בן שנה ועשרה חודשים סבל בחודש האחרון משני התקפי אסטמה קשים שהאחרון כלל גם דלקת ריאות. קיבלנו טיפול של בטנאזול בשילוב אינהלציה, כמו כן כטיפול מונע הומלץ לתת פלקסוטייד 4 לחיצות במשאף פעמיים ביום ואבקת סינגולייר פעם ביום. בני מסרב לקחת בתוקף את הסינגולייר פשוט מוציא אותו עם האוכל... שאלתי היא האם ניתן למוסס את האבקה במים או שיש תחליף אחר לסינגולייר שאפשר למוסס במים. ידוע לי שיש כדורים של סינגולייר אך הרופאה אמרה לי שניתן לתת אותם רק מגיל שנתיים. אשמח לשמוע את חוות דעתך, בברכה שחר.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע בסינגולייר

הוספת תגובה

• טיפול מונע בסינגולייר - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    11/01/2012

הסינגוליר צריך להינתן בכפית עם גרבר, דיסה או מטרנה.
    הדרך הכי טובה היא לערבב אותו עם האוכל כך שהילד פחות יחוש בו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול -ילד הבן 4
    אנה
    09/01/2012

שלום.בני הבן 4 מחוסן בכל החיסונים בהתאם לגילו-כולל חיסון נגד שעלת.מזה מספר חודשים (מאז כניסתו לגן ) סובל משיעול ונזלת.אנו מבקרים לפחות פעם אחת בחודש אצל רופא ילדים שבעצם כל הזמן נאמר לנו שמדובר בוירוס ואין מה לעשות,הוא צריך להסתגל לגן.בשלושה שבועות אחרונים הוא הספיק לחלות בדלקת עיניים (קלה),דלקת אוזניים (קיבל טיפול באוטידין ומקסיפן פורטה )וכעת חולה בדלקת ראות (מקבל כבר 4 ימים אזלין ואינהלציות של סליין וטרבולין).במשך כל התקופה הזו הוא סבל גם מנזלת ושיעות תרדני.כעת אין חום,יש תסנין קל בראות,יש הטבה מבחינת הנזלת ,אך השיעול מתגבר ,לפעמים הוא כה חזק שילד מקיא במהלכו.תדירות ההתקפים הללו היא נמוכה,אבל משך של השיעול כזה לפעמים לוקח כ 10 דקות.זה קורא במיוחד בלילה.השאלה היא-האם יש סיכוי שמדובר בשעלת ומה הוא הסיכון שילד יחלה באסטמה כתופעת לוואי של השיעול שלא נגמר כבר 4 חודשים?בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעול -ילד הבן 4

הוספת תגובה

• שעול -ילד הבן 4 - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    09/01/2012

חיסון לשעלת אינו מונע שעלת ב- 100%.
    לא חולים באסתמה כתופעת לואי של שיעול. שיעול יכול להיות ביטוי של אסתמה.
    אני מציע שלאור הסיפור שלך תפני להערכה של רופא ריאות ילדים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון יתר של פליקסוטייד לתינוקת
    רוני
    08/01/2012

בתי בת תשעה חודשים מטופלת בונטולין ובפליקסוטייד בקביעות באמצעות אירוצ'יימבר.
    היום, לאחר ביקור אצל הרופא, הסתבר שמזה כחודש היא מטופלת בפליקסוטייד 125 מק"ג במקום 50 מק"ג (טעות של הרופא או בבית המרקחת). האם יכולות להיות לכך השפעות ארוכות טווח או תופעות לוואי?

הוספת תגובה

• מינון יתר של פליקסוטייד לתינוקת - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    09/01/2012

ילדים רבים מקבלים פליקסוטייד במינון של 125 מק"ג. מטיפול של חודש בלבד לא יהיו תופעות לואי ארוכות טווח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה עקומה באף
    בת שבע
    01/01/2012

לבני בן החמש יש מחיצה עקומה באף, אמרו לנו שאין צורך בניתוח, אבל זה כן מפריע לו בנשימה בלילה וגם קצת בדיבור. מה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחיצה עקומה באף

הוספת תגובה

• מחיצה עקומה באף - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    01/01/2012

שלום בת שבע,

בעיקרון הנושא שייך יותר לפורום של אאג.
    הקשר שלנו לנושא קיים במידה וקיימת הפרעת נשימה חסימתית בשינה בשל סטית המחיצה. לא ברור לי למה כוונתך ב"מפריע לו לישון בלילה". במידה וקימות נחירות ליליות קבועות כדאי לעשות בדיקה במעבדת שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 ימים עם צפצוף נשימתי
    אילן
    25/12/2011

שלום רב,

נולד לי ילד לפני 10 ימים ומאז בית החולים מידי פעם שהילד נושם יוצא לו צליל של חריקה/צפצוף מוזר בעל צליל גבוה שמאד מלחיץ אותנו.

היינו שמחים לדעת האם מדובר במשהו נורמלי או שזה מסוכן.

תודה רבה,

אילן

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 ימים עם צפצוף נשימתי

הוספת תגובה

• בן 10 ימים עם צפצוף נשימתי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    25/12/2011

שלום אילן,

מומלץ שתפנה תחילה לרופא הילדים. על פי התרשמותו הוא יחליט אם להפנותך לרופא ריאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסומניה
    סיוון
    15/12/2011

שלום
    רציתי לשאול האם קיים קשר בין אינסןמניה לבין מחלת ה P.C.D

לקביעת תור
    סגירה
    אינסומניה

הוספת תגובה

• אינסומניה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    18/12/2011

שלום סיון,

אין קשר ספציפי בין PCD ואינסומניה אך כל מחלה שגורמת לשיעול כרוני, נזלת כרונית וכו' יכולה לגרום להפרעות בשינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה אצל תינוקת בת חצי שנה
    קרן
    15/12/2011

שלום,
    ביתי הקטנה מזה כשבוע חולה.
    יש לה שיעול עם ליחה והרבה נזלת.
    רופאת המשפחה אמרה לעשות מכשיר אדים וטיפות מי מלח.
    שמתי לב שביומיים האחרונים היא עוצרת את הנשימה לכמה שניות
    וחוזרת לנשום. היא עושה את זה לבד.
    לא ברור לי מה זה. אני חייבת להוסיף שגם ככה קשה לה לנשום כי היא חסומה עם ליחה.
    מה זה אומר? האם נתקלת בדבר כזה?
    האם עליי לגשת לרופאה? אם כן איזה.

אודה על תשובה במהרה.
    קרן

הוספת תגובה

• נשימה אצל תינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    18/12/2011

עצירות נשימה קצרות שלא מלוות בשינוי צבע או במאמץ נשימתי לאחר מכן הינן תופעה נורמלית בתינוקות.
    אם זאת, מאחר שאת מתארת משהו חדש ואשר החל יחד עם מחלה חריפה בדרכי הנשימה, כדאי לפנות לרופא הילדים להיבדק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול תינוק
    עדידו'ש
    10/12/2011

שלום רב
    בני בן 8 חודשים שבוע אחרי הלידה הוא החל עם שיעול טורדני כמו סטרידור הדבר לעיתים פעמיים ביום ויש ימים שגם אין ויש ימים שהם יותר והתערבות של משאף בודיקורד,
    רק במקרה שמחריף אז הוא אכן בהתקף אבל לרב לא מפריע לו לישון או לנשימה.הייתי אצל רופא ריאות ילדים אמר לי שכנראה מלציה וזה אמור לחלוף אבל רופאת ילדים אמרה שכנראה אצטרך ברונכוסקופיה . אני לא מעוניינת להעשות כזאת בדיקה פולשנית לילד שלי. מה שגם הדבר לא כלכך חמור תודה לאל רק במקרים שזה מתחזק יותר . גם לפני בכי יש ציפצוף ממתירי הקול יש לציין שהתינוק צרחן וצרוד לעיתים קרובות
    מה דעתך בנושא תודה ???

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול תינוק

הוספת תגובה

• שיעול תינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    11/12/2011

סטרידור משמעותי מלידה מחייב מעקב רופא ריאות.
    מאחר ולרוב אין נזק מ"אבחון מאוחר" של בעייה שדורשת טיפול משמעותי המעקב יכול להיות קליני. על מנת להקל על ההחלטה להימנע מברונכוסקופיה יכול רופא ריאות להחליט על ביצוע צילום קנה עם פילטר נחושת , אקו לב, התבוננות עם סיב אופטי על מיתרי הקול בערנות מלאה או צילום של דרכי עיכול עליונות. הכל בהתאם לבדיקה הגופנית.
    לרוב הרעש הנשימתי מתגבר עד לגיל 6 חודשים ולאחר מכן נחלש בהדרגה.
    במידה והרעש הנשימתי נשאר משמעותי לאחר גיל שנה וחצי או מחמיר במהלך השנה הראשונה באופן לא רגיל או שאינו מוקל בשכיבה על הגב אנו נוטים לעשות ברונכוסקופיה או CT חזה.
    הייתי ממליץ להצמד למעקב של רופא הריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול המשך

עדידו'ש
    11/12/2011

אני רוצה בבקשה רק לשאול איך יודעים שזה סטרידור שיחלוף עד גיל 3 ואיך יודעים שזה הצרות יש המון ילדים שסובלים מהתקפים חזקים ולא אומרים להם לעשות שום בדיקה? השיעול של בני ששומעים אותו נכון הוא דיי חזק ומסב את תשומת ליבם של הסובבים אבל הוא לא תמיד וגם הוא לא מצריך משאפים ואנלציה תודה לאל. רק במקרה חריף של קושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי לאסתמה
    נילי
    08/12/2011

שלום
    האם ידוע לכם על צמחי מרפא היעילים להרגעת אסטמה?

אשמח מאוד לשמוע מנסיוכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול טבעי לאסתמה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי לאסתמה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    09/12/2011

קיימות מגוון תרופות בטוחות ויעילות ופשוטות שלימוש לטיפול באסתמה.
    אין צמחי מרפא שנחקרו כפי שנחקרו התרופות הקיימות בשוק

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באסטמה

דנית
    15/12/2011

שלום לך, אני מכירה טיפול טבעי באסטמה אבל לא בעזרת צמחי מרפא אלא בעזרת חדר מלח
    זה טיפול שמאוד עוזר לבעיות דרכי הנשימה, אני מספרת לך מסיוני האישי,
    הבן שלי ההי מטופל שם כי סבל מאסטמה, ליחה ונזלת בערך שנתיים וזה ממש עזר לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטניזול בודיקורט?
    רינה
    30/11/2011

שלום בני בן שנתיים ושלושה חודשים מקבל בד"כ כטיפול מניעה 2 ביום פלקבוטייד בשבוע האחרון הרגיש רע חום גבוהה ודלקת ראות עם התקף אסמטי הוא מקבל4פעמים ביום אינלציה בודיקורט וטרבולין אתמול היינו במיון עם שיעול חריך וכמובן שם איבחנו דלקת ראות קיבל 2 מ"ג בטניזול ומאז ישו שינוי בהתנהגות והתקפי בכי שאחנו לט מכירים פשוט אי שקט מוחלט ובכלל הוא לא כל כך עונה ששואלים אותו משהו מה לדעתך משפיע האם הכמות החד פעמית של הבטניזול (בעבר הוא הגיב אותו דבר ולא נתנו יותר אך הפעם כנראה שכחנו את התופעה ) או שזה הבודיקורט מה עושים
    תודה כמה זמן ההשפעה של הבטניזול נמשכת אנחנו כמעט 24 שעות

לקביעת תור
    סגירה
    בטניזול בודיקורט?

הוספת תגובה

• בטניזול בודיקורט? - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    30/11/2011

ראשית - לא מדובר בדלקת ריאות אלא בבברונכיט. בטנזול ואינהלציות אינם טיפול לדלקת ריאות.
    קרוב לודאי שבטנזול גורם לאי השקט ולא הבודיקורט. התופעה חולפת בד"כ בתוך יומיים שלושה מהפסקת הטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח יתר של הריאות
    גילי
    29/11/2011

הבת שלי בת 3 חודשים סובלת לאחרונה מהתקפים של חנק היא מאדימה העיניים דומעות וזה משתחרר ע"י שיעול עמוק ואז יש המון ריר.
    תחילה זה היה קורה פעם ביום ולאחרונה זה קורה 6 פעמיים ביום.
    בצילום ראות נרשם "ניפוח יתר של הריאות" מה זה אומר?
    קראתי על מחלת השעלת והתסמיניים המופעים שם מאוד מתאימים לה שקורה עם הבת שלי, יכול להיות שיש לה שעלת?? איזה בדיקה צריך לעשות כדי לזהות את המחלה?
    אגב, בין התקף להתקף הילדה חיונית וחייכנית ואין לה חום.
    אודה לקבלת חוות דעת

לקביעת תור
    סגירה
    ניפוח יתר של הריאות

הוספת תגובה

• ניפוח יתר של הריאות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    30/11/2011

שלום גילי,

בניפוח יתר של הריאות הכוונה שיש אויר שנכלא בריאות. הדבר נובע כתוצאה מחסימה חלקית בדרכי האויר המאפשרת לאויר להיכנס אך לא לכולו לצאת. מראה כזה יכול למבוע ממגוון רחב של מחלות כולל אסתמה, מחלות ויראליות עם הצטברות של ליחה בסימפונות ובמחלות נוספות. בסופו של דבר המראה לא נותן לנו אבחנה ספציפית של מחלה כלשהיא, ובמרבית המחלת התופעה היא זמנית וחולפת בסיום המחלה. תיאור השיעול שאת נותנת אכן יכול להתאים לשעלת. ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם ובדגימה מהאף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה