מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול ממושךעדי04/06/2011
שלום רב יש לי ילד בן 4 שעבר ניתוח שקדים כלפני שנה . מאז הילד כבר שנה שמשתעל, בעיקר בלילה ולפני שהוא קם בבוקר. הינו אצל רופא ריאות לפני חצי שנה, ובבדיקה בבית חולים הוא שלל האסמה . ועדיין הוא משתעל בלילה. ממה זה יכול להיות אני נורא מוטרדת מה עלי לעשות.ניסיתי את כל הסירופים שקיבלנו אפילו הומופתי אך ללא הצלחה. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך - תגובה
ד``ר גיא שטויר05/06/2011עדי שלום
לא ניתן לקבוע אבחנה באמצעות פורום אינטרנטי זה ולבטח שלא ניתן להמליץ על טיפול בלי לקבוע אבחנה. דיכוי של השיעול על ידי סירופים אינו מומלץ כלל וכלל. ריפוי של הסיבה לשיעול יביא להפסקת השיעול.
מאחר וכבר עברתם הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה ואני מקווה שכוונתך למומחה למחלות ריאה בילדים אני מציע לחזור אליו להערכה נוספת.
אני בטוח שיוכל לעזור לכם מאוד.
מאחל לכם בריאות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחורים ממושכים אצל תינוק בן עשרה חשיר30/05/2011
שלום רב,
יש לי תינוק בן 10 חודשים שסבל לפני כארבעה חודשים ולפני כששה חודשים מברוניאליטיס. בכל אחת מהפעמים הוא טופל באזניל ובאנהלציות.
לאחר ההחלמה מהפעם האחרונה נשארו חרחורים והרבה ליחה. כשהיתה מצטברת לו הרבה ליחה הוא היה מקיא בגלל זה.
הוא מעל לשלושה חודשים מחרחר בלי הפסקה. בעיקר אחרי האוכל ושינה אבל לא רק. כמו כן הוא משתעל הרבה בלילות. המצב אינו נורמלי.
הלכנו לרופא ריאות ואלרגיה ראשון שטען שהכל בסדר ושאני "מגזימה". במקביל אנחנו במעקב של רופאת משפחה לוודא שהחרחורים אינם מהריאות אלא רק מקנה הנשימה. היא ניסתה יחד איתנו למצוא את הגורם לחרחורים. ניסינו להחליף את התחליף חלב לסויה ויש שיפור אבל זה ממש לא נעלם. לאחר תקופה נוספת הלכנו לרופא ריאות נוסף שטען שהברונכיאליטיס השאירו עקבות בקנה הנשימה ובסמפונות ובגלל זה נשארו החרחורים ולגוף שלו קשה להעלים את זה לבד.
ההתלבטות שלי כיום היא לגבי סוג הטיפול שהוא המליץ עליו.
הוא טוען שיש צורך באזניל 2 CC פעם ביום , שלוש פעמים בשבוע. במשך 3-6 שבועות!!! ובנוסף משאף איירוצמבר עם פליקסוטייד 50 מג פעמיים ביום שתי לחיצות כל פעם.
אנחנו ממש מתלבטים לגבי האזניל. זה מאוד מוזר טיפול כזה של תקופה ממושכת עם אזניל וגם ללא רצף כלשהוא. התייעצנו עם רופאת המשפחה שטוענת שזה יגרום לעמידות של הגוף לאזניל והיא תפסיק להשפיע.
מה לעשות? אנחנו רוצים פתרון עבור החרחורים הממושכים האלו ומפחדים גם מנזק עתידי לסמפונות וקנה הנשימה.
אשמח לעיצה בנושא. תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחורים ממושכים אצל תינוק בן עשרה ח - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/05/2011שיר שלום
הטוב ביותר הוא להפנות את שאלותייך לרופאים שקבעו את תוכנית הטיפול.
הרי התוכנית נקבעה לאחר שיחה עמך, בדיקת התינוק, בחינת תוצאות המעבדה ומחשבה מדוקדקת.
לגבי האזניל. יש לאזניל ( כמו גם לאנטיביוטיקות אחרות) יכולת אנטי דלקתית ויכולת מוכחת לשנות את מערכת החיסון באופן חיובי. אני משער שהאזניל ניתן במינון ובאופן מתאימים להשגת מטרה שכזו. אם אכן כך הוא והאזניל לא ניתן כאנטיביוטיקה אזי אין להתפתחות עמידות חשיבות כלל ועיקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה אצל פעוטדנה29/05/2011
שלום רב.
בני בן השנה ושמונה חודשים לא ישן טוב מאז היה תינוק.
הוא עבר ניתוח להוצאת שקד שלישי וכפתורים,בעקבות דלקות אוזניים חוזרות וירידה בשמיעה כמו כן היה מנוזל באופן קבוע(את הניתוח עבר בנובמבר האחרון בגיל שנה וחודשיים.)
לאחר הניתוח הדלקות פסקו אך הוא מנוזל באופן קבוע,השינה שלו לא טובה ולכן הרופא המליץ על מעבדת שינה.
במעבדת שינה אובחן דום נשימתי בדרגה בינונית,
בבדיקה נערך רישום של שלוש שעות שינה וחמישים ושש דק'(כמעט ארבע שעות),נחירה בעוצמה של 59 דציבל ממרחק מטר, 24 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-30 שניות בצפיפות של שש לשעה מתוכן 12 הפסקות נשימה מלאות,שמונה מתוכן על הבטן.15 מהפסקות הנשימה היו בשנת rem .ריווי חמצן ירד עד 86.יעילות השינה 66.4 %
המעבדה נערכה בבית החולים הלל יפה.ההמלצה לניתוח לשיחרור החסימה.ראשית אשמח לשמוע מה דעתך על הנתונים?
ושאלתי היא אם הוא כבר עבר ניתוח להסרת שקד שלישי,האם המצב לא אמור היה להשתפר?ואיזה ניתוח הוא יכול לעבור?הסרת שקדים?הרחבת המעברים? מה המשמעות של כל זה והאם יש דרך לא פולשנית בכדי להקל עליו?
אודה על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה אצל פעוט - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/05/2011דנה שלום
נראה שללבנך חסימה משמעותית של דרכי אוויר עליונים. מהסיפור שלך מדובר בבעייה שדורשת פיתרון. חסימת דרכי נשימה נובעת משילוב ההצרות שיוצרים האדנואידים (השקד השלישי) והשקדים. מסיבה זו, למעט במקרים בהם השקדים קטנים ועל מנת למנוע צורך בניתוח נוסף, מקובל בעולם להוציא בניתוח אחד את שניהם.
בחלק ניכר מהמקרים יש דרכים לא ניתוחיות להקלה על החסימה. כדוגמא אתן טיפול אנטיביוטי מקומי או פומי לזיהום כרוני של השקד השלישי, סינגולר/תרסיסי אף סטרואידילים להגדלה משנית לנזלת אלרגית,...
לפני החלטה על ניתוח נוסף אני מציע שתגשי להערכה של רופא ריאות ילדים או אא"ג נוסף.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר,בהמשך לתשובתך
דנה30/05/2011היום היינו אצל הרופא,הוא העלה השערה שייתכן והתפתחה בצקת לאחר ניתוח הוצאת השקד השלישי(שנערך בנובמבר האחרון)והבצקת גורמת לחסימה.נתון נוסף הוא שלפני כחודש הפעוט אושפז בשניידר בעקבות peretonssilar abscess,תחילה חשבו לנקז אך לבסוף הוא קיבל שני סוגי אנטיביוטיקה,אישפוז של שבוע וחזרנו הביתה.האם יכול להיות שבעקבות האבצס בגרון התפתחה חסימה?
היום הוא קיבל טיפול של ונטולין שלוש פעמים ביום+תחליף לבודיקורט פעמיים ביום.שניהם במשאף..האם זה יכול להקל על החסימה?
ובנוסף על איזה סוג של אנטיביוטיקה אתה ממליץ במצב כזה?
אציין שהוא כבר כמה חודשים מאוד מנוזל,משתעל ללא הרף בעיקר בלילה,עד כדי הקאה,לעיתים גם שלוש פעמים בלילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום נשימה. אינהלציות ופרטים רבים...
ד``ר גיא שטויר30/05/2011דנה שלום
הייעוץ האינטרנטי אינו תחליף לבדיקה על ידי רופא. מגיע לך ולילדך הערכה מסודרת במשרד במהלכה ישמע רופא הריאות את הסיפור, יבדוק את הילד, יבחן את בדיקות המעבדה והצילומים יבצע הערכה ויקבע תוכנית טיפול.
בצקת לאחר ניתוח נמשכת ימים ולא שבועות. וונטולין/בודיקורט הם טיפול לאסטמה ולא לחסימה של דרכי אוויר עליונים אלו רק דוגמאות למספר נתונים רב בסיפור שלך שדורש הבהרה בשיחה פנים מול פנים. המדיה האינטרנטית לא מאפשרת שיחה שכזו אלא שאלה ותשובה קצרה אחת-שתיים לכל היותר.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום בבטן לאחר נשימה עמוקהאבי26/05/2011
שלום,
בשבועיים האחרונים כאשר אני קם בבוקר ולוקח נשימה עמוקה (נשימה לתוך הבטן ולא לחזה) אני מרגיש מן כאב נורא בכל החגורה שסביב הבטן והגב התחתונים,זהו כאב עמום כזה פנימי שלאחר מספר דקות,נאמר 20 דקות,שאני קם מהשינה הוא עובר.יש לציין כי אני אדם בריא בד"כ.בימים האחרונים אני גם מרגיש את הכאב באותו מקום רק בגב.בשנה האחרונה אני גם מרגיש איזשהו כאב בצד שמאל בדיוק מתחת לצלעות,אם אני לוחץ שם עם האצבע כואב לי,גם כאשר אני מותח את האיזור אני מרגיש בכאב שם.למיטב הבנתי ולפי מה שאני מרגיש זו נובע מדרכי העיקול(אני סובל מכולסטרול מעט גבוהה) ואני ממש מרגיש שהיציאות שלי דביקות נורא(נדבקות לאסלה לאחר שאני מוריד את המים).
האם יש קשר בין הכאבים?מה לדעתך הכיוון?האם יש לבדוק לעומק או שזה תסמין חולף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום בבטן לאחר נשימה עמוקה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור26/05/2011שלום אבי,
אני חושב שאתה צריך לפנות לרופא מטפל על מנת להיבדק. לאחר בדיקה יוכל הרופא המטפל לקבוע אם יש צורך בבירור נוסף ואיזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותמירי25/05/2011
בני בן 5, סובל מנחירות בחודשים האחרונים.
לאיזה רופא כדאי לפנות בעניין והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל עליו בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור25/05/2011שלום מירי,
כדאי לפנות לרופא אאג או רופא ריאות ילדים. בהתאם לחומרת הנחרות ותסמינים נוספים יוחלט אם יש צורך בבדיקה במעבדת שינה או הערכה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה שסובל ממאמץ נשימתילימור אסרף16/05/2011
שלום רב
בני בן השנה סובל מיום היוולדו ממאמץ נשימתי. הדבר מתבטא בנשימות כבדות, בית חזה שעולה ויורד בצורה משמעותית, צלעות שממש נכנסות פנימה בזמן השימה ובקיצור רואים שהילד ממש נושם בכבדות. הוא במעקב מאז גיל חצי שנה לערך אצל מומחית ריאות ומטופל כבר תקופה ארוכה בדנלון וכדורי סטרואידים כאשר המצוקה גוברת, לאחרונה גם אושפז בבית חולים והתגלה כי הסטורציה שלו היתה נמוכה בעיקר בזמן שינה, מאז ששוחררנו מביה"ח הוא מטופל בונטולין ופלקסוטייד במשאפים, אנטיביוטיקת אזניל ודנלון יום כן וים לא, עליי לציין שכל הטיפול הזה עזר מאוד והצלחנו להביא אותו למצב של נשימה ממש תקינה ואף עליה במשקל של כ-800 גרם בפחות מחודש דבר שאיננו אופייני לו. (הוא נמצא באחוזון 3 ואיננו עולה במשקל בצורה תקינה). "הצלחת" הטיפול הביאה לכדי החלטה שלא לעשות לו ברונכוסקופיה או סי.טי ריאות אך תקופה קצרה לאחר שהפסקנו את הדנלון שוב חזר המצב לקדמותו והילד נושם בכבדות רבה. מעבר לכך עליי לציין כי הוא חולה הרבה בעיקר בנזלות, שיעולים וכן הלאה. אנו מאוד מודאגים ומתוסכלים מכך שאף אחד לא שם את האצבע ומגדיר את הבעיה, מאוד מתוסכלים מהקושי שלו לנשום על אף שהוא ילד מאוד חיוני, שובב ופעיל...
אציין שנעשו לו הרבה בדיקות דם שיצאו תקינות, הלב שלו נבדק והכל תקין, גם תבחין זיעה נעשה ויצא תקין. אודה מאוד לעזרה, ייעוץ, הכוונה, המלצה...כל דבר יתקבל בברכה
תודה רבה
לימור, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה שסובל ממאמץ נשימתי - תגובה
ד''ר ארנון אליצור16/05/2011שלום לימור,
חשוב מאד במצבים אלה להבין אם הילד "מצפצף" כל הזמן, מצפצף לסירוגין בשל גירויים שונים - וירוסים, שינויי מזג אויר וכו' או שהוא מצפצף רק סביב מחלות ויראליות.
את נמצאת בידיים טובות וכבר הוחל בבירור. במידה והתסמינים נמשכים ללא תגובה יהיה צורך להרחיב את הבירור כפי שכבר הוסבר לך - ברונכוסקופיה או CT ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי
לימור אסרף16/05/2011תודה רבה על התגובה המהירה
אני רוצה להבהיר את הנקודה, הילד לא מצפצף בכלל הוא פשוט נושם בכבדות ובמהירות של בערך 60 נשימות בדקה על תקן קבוע. כשיש מחלה מעבר לכך אז באמת גם יש צפצופים וחרחורים אבל ברמה הבסיסית כשהו כביכול במצב "בריא" הוא לא מצפצף כלל.
אני מאוד חוששת מכמות התרופות שהוא מקבל (סטרואידים, אינהלציות, אנטיביוטיקה) לתקופות כל כך ארוכות. את האזניל והדנלון הוא לוקח כבר מעל חודש רצוף ובעבר דנלון והכדור הורוד, שאת שמו אני לא זוכרת, לסירוגין כל הזמן. האם זו כמות הגיונית לתינוק בן שנה?
ושאלה נוספת, אני מקווה שזה בסדר לשאול מבחינה אתית, האם הרופאה המטפלת היא רופאה מוכרת בתחום ואפשר להיות רגועים או שמא תוכלו להמליץ על פרופסור בעל ניסיון רב יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי - תגובה
ד''ר ארנון אליצור16/05/2011מדובר ברופאת ריאות ילדים ותיקה ומנוסה ובהחלט אתם יכולים להיות רגועים.
לגבי הסטרואידים - אני מסכים איתך שמדובר בתקופות טיפול ארוכות שעשויות לגרום לתופעות לוואי. לפיכך יש צורך להחליט
1. האם הסטרואידים הכרחיים?
2. במה בדיוק מטפלים. אסתמה בתינוק בן שנה לא צריכה כאלה כמויות של סטרואידים בד"כ ונשימה מהירה ללא צפצופים היא גם לא מאפיין של אסתמה. לפיכך ציינתי, כפי שאני מבין שגם ד"ר אטר העלתה בפניכם, שבמקרה זה יהיה צורך להרחיב את הבירור ולערוך בדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי
לימור אסרף16/05/2011אני מקווה שזה בסדר להמשיך ולשוחח על כך אבל אני מתעקשת להסביר את הדברים
כי חשוב לי שתבין באיזו נקודה אנחנו נמצאים
די ברור לכולם שהילד לא סובל מאסטמה ושמדובר במשהו אחר
העניין הוא שאף אחד לא אומר לנו מה הדבר
כאשר הרופאה החליטה שצריך לעשות סי טי ריאות וברונכוסקופיה, מאוד שמחנו על כך, על אף הצורך בהרדמה ועל אף הקרינות, קיווינו שסופסוף נדע מה קורה בתוך הגוף הקטן הזה
אבל משום מה, לאחר הטיפול האינטנסיבי בתרופות אשר כפי שציינתי בפניה הראשונה, עזר מאוד והעלים את הסימפטומים כמעט לחלוטין, כאשר הרופאה החליטה שהיא איננה מבצעת את הסי טי והברונכוסקופיה כי לטענתה העובדה שהסטרואידים השפיעו על התסמינים שוללת אותו מלהיות מתאים לביצוע הבדיקות הנ"ל
לצערנו מאז הסימפטומים שוב חזרו במלוא עוצמתם, חזרנו לטיפול התרופתי האינטנסיבי ונשארנו באותה נקודה שאנחנו לא יודעים מה יש לו ורק ממלאים את גופו בתרופות.
השאלה היא עד מתי אפשר להמשיך ככה עם כל התרופות האלו?? מה זה פותר בכלל? האם זה לא מטפל רק בסימפטומים ותו לא? והאם לדעתך כדאי להתעקש ולבצע את הסי.טי והברונכוסקופיה ואולי בכלל תוכל לשער על פי התאורים שלי מה האופציות של המחלות שעומדות בפנינו?
תודה וסליחה על ההתעקשות... אני פשוט מתוסכלת ומודאגת
לשמוע את הילד שלך נושם ככה כל יום מהבוקר עד הבוקר זה פשוט מכאיב בלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי - תגובה
ד''ר ארנון אליצור17/05/2011בסופו של דבר ההחלטה על הרחבת בירור וביצוע בדיקות יותר פולשניות תלוי בהתרשמות הרופא לאורך זמן מהתסמינים של הילד, הממצאים בבדיקות גופניות חוזרות ובצילומי חזה ועוד. אין לכך תחליף ודיון תיאורטי ודאי שאינו יכול להחליף הערכה קלינית.
הרופאה המטפלת בכם היא מצוינת אבל אם את מרגישה שלא בנוח את יכולה תמיד לפנות לחוות דעת נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 שבועות עם קשיי נשימהימית13/05/2011
שלום רב,
בתי בת 11 שבועות סובלת מזה שבוע משתעלת ומחרחרת.
בשלושה ימים האחרונים היא החלה לצפצף...היינו אצל רופא ילדים מס' פעמים.
כיום עושה לה אנהלציות עם מי מלח בלבד אך זה לא עוזר והיא ממשיכה לצפצף.
הרופא הציע לנסות לעשות לה בשילוב עם ונטולין אך אמר שלא בטוח שזה יעזור ועלינו לשים לב לכל שינוי -שחס ושלום לא תהיה החמרה.
מה ניתן לעשות? היא ממש קטנה.
תודה,ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 11 שבועות עם קשיי נשימה - תגובה
ד``ר גיא שטויר13/05/2011ימית שלום
נשמע שעשיתם את הדבר הנכון.
פניתם לרופא אשר הציע דרך טיפול על סמך הערכה קלינית שעשה.
במידה והרופא המטפל לא יצליח להקל על התסמינים ניתן לפנות להערכה וחוות דעת נוספת של מומחה למחלות ריאה בילדים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בקנה הנשימה והדבקות במחלותמיכל10/05/2011
ביתי בת 10 חודשים מרשרשת בנשימה.
אובחן אצלה לחץ בקנה הנשימה מקדימה ע"י כלי דם.
הרופא אמר שזה אמור לעבור עם הגיל, ושבנתיים היא יותר נוטה לתפוס מחלות בגלל זה.
שאלתי היא: מדוע לחץ על קנה הנשימה גורם לסיכון גבוה יותר להידבק במחלות?
בנתיים היא איתי בבית. האם כדאי לדחות כמה שיותר את שמתה במעון?
תודה!! מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בקנה הנשימה והדבקות במחלות - תגובה
ד``ר גיא שטויר10/05/2011לחץ על הקנה יכול "לעבור" ויכול להחמיר.
יש צורך במעקב של רופא ריאות.
לאחר הערכה שתכלול מעבר על כלל בדיקות ההדמייה יש לבקש ממנו הסבר מדויק.
לכל "לחץ" יש ניהול אחר ולכן רק רופא הריאות המטפל יוכל להעריך עד כמה הבעייה חמורה.
באופן כללי ואם מדובר בלחץ משמעותי יש פגיעה ביכולת השיעול לפנות ליחה שנכנסה לריאות ובכך, עלול הדבר לגרום לתחלואה נשימתית עודפת.
אם בתך נדבקת "מכל דבר קטן" יש לשקול השארות בבית.
כמובן שההחלטה על כך איננה רק רפואית אלא תלויה גם במשאבי הזמן והכסף העומדים לרשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לובר אמפיזמה אצל תינוק בן 10 חודשיםשרון שקד03/05/2011
שלום
לילד שלי יש לובר אמפיזמה באונה הימינית העליונה
איך אני יודע האם צריך לנתח ולהוציא?
איך אני מגיע להורים אחרים עם אותה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לובר אמפיזמה אצל תינוק בן 10 חודשים - תגובה
ד''ר ארנון אליצור03/05/2011שלום שרון,
ילד עם אמפיזמה לובארית מולדת צריך לעבור הערכה ע"י רופא ריאות ילדים. יש לוודא שאכן מדובר בממצא מולד ולא בבעיה אחרת ולבצע בדיקת CT של הריאות ולעיתים בדיקות נוספות.
במרבית הילדים הממצא מלווה בלחץ על הריאה סמוכה, עם תמת של אזורי ריאה אחרים וסטיה של הלב לצד השני. במרבית הילדים גם יש תסמינים נשימתיים - מצוקה נשימתית, צפצופים, וכו'. בילדים אלה יש לעשות ניתוח.
במקרה שהילד אסימפטומטי לחלוטין והממצא הוא רנטגני בלבד ניתן לעקוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלובר אמפוזימה בתינוק בן 10 חודשים
שרון שקד04/05/2011עשינו כבר ברונכוסקופיה ומיפוי ריאות וCT לילד יש מבנהעץ סימפונות מוצר וקטן המיפוי ריאות הראה תפקוד של 12 אחוז באונה הפגומה ו46 אחוז בשתי האונות הנוספות
האם לא כדאי לחכות לראות לאן זה מתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלובר אמפוזימה בתינוק בן 10 חודשים - תגובה
ד''ר ארנון אליצור05/05/2011שוב, זה תלוי איך הילד.
אם קיימים תסמינים של קושי נשימתי, צפצופים, עליה לא מספקת במשקל וכו - זה צריך לצאת. אם הילד בריא לחלוטין ומדובר רק בממצא רנטגני ניתן לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יתר בטיפות?ליאת02/05/2011
האם מסוכן לתת טיפות אף של מי מלח בתרסיס או בטיפות לתינוקת בת 4 חודשים 10 פעמים ביום, על אף שמצויין בתכשיר רק 4 פעמים ביום?
2. האם ידוע על הפסקת נשימה בעקבות שימוש בתכשיר למניעת גזים גרפווטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש יתר בטיפות? - תגובה
ד''ר ארנון אליצור03/05/2011שלום ליאת,
אין סכנה ממי מלח לכשעצמם - זוהי תמיסה פסיולוגית שאינה מזיקה. יחד עם זאת הייתי נמנע מעצם הטפטוף התכוף לאף. זהו לא טיפול שגרם להחלמה אלא להקלה של תסמינים כדאי לתת בעיקר לפני אוכל באם הנזלת מאד מפריעה או לפני שינה.
גרייפווטר הוא תכשיר "טבעי" שמכיל שמנים טבעיים שונים. מאחר ותכשירים אלה לא נבדקים בצורה מסודרת קשה להגיד אילו תופעות לוואי עשויות להיגרם מהם. לכן אנו לא ממליצים בד"כ על שימוש בתכשירים אלה.
אם את חושבת שבתך סובלת מהפסקות נשימה בשינה יש לגשת לרופא מטפל ולתאר בדיוק מה את רואה כדי שיקבע אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש אסטמה סיסטיק פיברוזיס?פעוט בןרותם29/04/2011
לפורום שלום רב,בני בן השנה וחודש סובל כבר מעל לשלושה שבועות דיי מצב כרוני נהיה חירחורים בלתי פוסקים, בחצי שנה האחרונה נאמר לי על ידי הרופאים עקב אינלציות מרובות שעשה כי הינו אסמטי הוא לוקח דרך קבע אבקת סינגולר ואנלציות נהיו עניין שבשיגרה ועברנו לונטולין ובודי קורט כל יום,למרות שהוא עדיין מחרחר אני ממש מיואשת וחוששת שיש לו סיסטיק אציין שטרם כניסתי להריון בעלי עשה בדיקה גנטית ויצא כי הוא אינו נושא המחלה תישעים וחמישה אחוז,בנושא האסטמה לצד שלי אין אסטמה אולם מהצד של בעלי אחותו ואביו אסמטיים ואחותו גם בנוסף מקבלת נוגדנים מגה גלובין,כך שאני ממש מוטרדת,התאבון של בני דיי בריא והוא במשקל תקין ומעלה בנושא המליחות בפניו יש מעט אני ממש מיואשת ואשמח אם תענו לתשובתי בהקדם,
בתודה מראש: רותם.אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש אסטמה סיסטיק פיברוזיס?פעוט בן - תגובה
ד''ר ארנון אליצור30/04/2011שלום רותם
בנוכחות בדיקה גנטית תקינה וילד שעולה היטב במשקל הסבירות ל CF אינה גבוהה. יחד עם זאת חבל שתהיי בחרדה. כדי להוריד זאת מהשולחן קיימת בדיקה פשוטה - תבחין זיעה. אני מציע שתפנו לרופא ריאות להערכה כוללת ולשם הפניה גם לתבחין זיעה.
בברכה
דר אליצור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהדוד28/04/2011
שלום
בני בן השנתיים וחודשיים עבר ה צילום חזה ( ישר וצדדי בשכיבה)
והתוצאה היא: הצללה באיזור פריהילרי ימני.
צל הלב והמדיאסטינום בגדר הנורמה.
חשוב לציין שהצילום נעשה כשהילד בריא וזה בשל היסטוריית דלקות ריאות תמיד באותו צד ימין.( על פי בקשת מומחה ריאות נעשה הצילום בבריאות).
בסוף יוני תהיה ביקורת חוזרת לאחר שימוש בבודיקורט וצילום נוסף.
מה הסיכוי שההצללה תעלם. ואם לא יכול להיות שזה מולד? ( למה הכוונה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור28/04/2011שלום דוד,
ממצא כפי שאתה מתאר הוא בד"כ תוצאה של מחלה ויראלית או אסתמה. יחד עם זאת ממצא בצילום חזה יכול להיות עקב גורמים שונים כולל דלקת ריאות, נזק קבוע לריאה, או מום מולד.
רופא הריאות שלך רוצה לבדוק אם לאחר טיפול באסתמה הממצא נעלם. במידה ולא יהיה צורך בבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ריאות חוזרותעינת22/04/2011
בני בן השנה וארבעה חודשים חלה בחורף האחרון 4 פעמים בדלקת ריאות שטופלה באזיניל ובאוגמנטין. להערכת הרופאה דלקת הריאות חוזרת בגלל שהילד אסמטי.
לפני החורף האחרון לא היו סימנים של קוצר נשימה לילד וגם בין דלקת לדלקת מצבו הנשימתי תקין.
אודה לכם אם תרשמו לי איזה בדיקות על הילד לעבור על מנת לשלול גורמים אחרים שאינם אסמה להיווצרות הדלקות החוזרות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאות חוזרות - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/04/2011בדיקת הבחירה האידיאלית והמדויקת ביותר בגיל זה היא הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה ילדים. כחלק מהערכת המומחה למחלות ריאה ילדים נבדקים לעיתים בדיקות נוספות ו/או תפקודי ריאה.
אסטמה אינה אמורה לגרום לדלקות ריאה תכופות שכאלו. אם זאת אסטמה בשליטה גרועה היא ה"מחלה" הקלה ביותר והשכיחה ביותר מכלל הסיבות לדלקות ריאה חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידו בבן שנה וחציד21/04/2011
שלום,
אתמול הגענו למיון עם בננו בן השנה וחצי משום שהתעורר עם שיעולים נבחניים. עד שהגענו, הילד נרגע ונראה בסדר. יש לציין שזה ילד שמחובר לאינהלציות באופן די קבוע (טרבולין,בודיקורט ומי מלח) בגלל צפצופים.
שאלתי:
הרופא הנחה לתת רק בודיקורט 0.5 מ"ג ו מלח, אבל לא הנחה כמה מי מלח לשים. אם אני מבינה נכון, מי המלח נועדו להגדיל את כמות הנוזל וזה לא משמעותי עם שמים 1 או 2 מ"ל.
1. האם זה נכון ומה המלצתכם?
2. על האמפולה כתוב: 0.5mg/ml ומתחת 2ml. האם 0.5 מ"ג זאת אמפולה שלמה של 2 מ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן קשר בין KARVOL לסטרידור?
ד21/04/2011מישהי עשתה פה את הקישור ובאמת אתמול השתמשתי בקרבול לאחר תקופה ארוכה שלא השתמשתי ובאותו לילה הוא קיבל התקף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן קשר בין KARVOL לסטרידור? - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/04/2011קרבול כמו גם חומרים אחרים עשוי לגרות את איזור מתרי הקול ולגרום לסטרידור.
יש לשים לב לא לשים את הקרבול בקירבה יתרה לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרידו בבן שנה וחצי - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/04/2011קרן שלום
מי המלח אכן נועדו להגדיל את הנפח ומאחר ו1-2 מ"ל מהנפח הכולל עלולים להלכד במכשיר אינהלציה רגיל ככל שהנפח גדול יותר כך כמות גדולה יותר של החומר הפעיל מגיעה למטופל.
בדוגמא שנתת 0.5 מ"ג של החומר הפעיל מהולה ב2 מ"ל של מים
אם בנך הקטן "מחובר" לאינהלציות הגיע הזמן לפנות להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע מול חשש לדלקת ריאותטלי14/04/2011
שלום רב,
אני מתאוששת כעת מדלקת ריאות. בני בן השלוש וחצי החל להשתעל בימים האחרונים, באופן שמזכיר את השיעול שקדם להופעת המחלה אצלי. שאלתי- כיוון שאנחנו חוששים מאוד מהדבקה (מעגל ההדבקות ההדדיות חוגג אצלנו בחודשים האחרונים) תהינו האם יש גם מקום לטיפול מונע כאשר עולה חשש להדבקות במחלה (גם בלי ממצא בצילום, במידה ונעשה), ואיזה טיפול יכול להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע מול חשש לדלקת ריאות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור16/04/2011שלום טלי,
דלקת ריאות יכולה להיות ויראלית ויכולה להיות חיידקית ולא ברור מאיזה את סבלת.
ילדים בשנתיים האחרונות מקבלים כיום חיסון כנגד החיידק העיקרי שגורם לדלקת ריאות במסגרת תוכנית החיסונים של משרד הבריאות. יתכן ובנך לא קיבל את החיסון כך זה משהו שאת יכולה לעשות. יחד עם זאת הגורם המדבק העיקרי הם המחלותך הויראליות ואין דרך למנוע זאת למעט שמירה על היגיינה. לא נהוג לתת אנטיביוטיקה מניעתית בילדים בריאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)