פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    מ
    25/10/2011

שלום רב. הופננו ע"י רופא הילדים למומחה ריאות בגין הפרעות חוזרות בדרכי הנשימה וריבוי אינהלציות בפעוטה.
    הייתי מעוניינת לדעת מהן הבדיקות שהרופא עשוי לעשות במידה ונידרש.
    צילום? בדיקות דם?
    אני רוצה תמונה כללית של הצפוי לנו.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    25/10/2011

הבדיקות שתתבקשו לבצע תלויות באופי התסמינים שיש לילד בקיום בעיות נוספות ובממצאים בבדיקת הילד.
    לעיתים קרובות יש צורך בצילום חזה, ובדיקות דם אך לעיתים נדרשות בדיקות אחרות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...
    דליה
    23/10/2011

לא הבנתי בדיוק את ההסבר שלך אבל הכוונה שלי הייתה האם
    הנחירות שיש לו בנוסף לאסטמה שלו מצריך בדיקה או שהנחירות
    האלה זה משהו בסדר...כי הוא נוחר לילה לילה....
    האם ללכת איתו למעבדת שינה?
    ושוב תודה וסליחה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך...

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך... - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    25/10/2011

שלום דליה,

באם ילדך נוחר בקביעות מומלץ לבצע בדיקה במעבדת שינה על מנת לבדוק אם אכן קיימת הפרעת נשימה חסימתית בשינה ובאיזו דרגה. הפרעות נשימה בשינה כמו גם אסתמה יכולות להיות קשורות לאלרגיה ולכן כדאי לבצע במקביל תבחיני עור לאלרגיה וטיפול על פי הצורך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 עם נחירות + חולה אסטמה
    דליה
    23/10/2011

שלום...
    בני בן ה-4 נוחר מזה כמה חודשים,לא שמתי לב אם יש לו עצירת נשימה.
    אבל השבוע הייתי לידו כשישן והיו נחירות לאחר מכן היה שקט ואז נבהלתי
    והזזתי אותו ושוב שמעתי נחירות חשוב לציין שלפעמים הנחירות די חזקות
    ולפעמים פחות.בנוסף לכך הוא חולה אסטמה עד לפני מס' חודשים היה מטופל
    בסינגולר כשנה וחצי,לאחר שעבר אשפוז עם התקף והרופא החליט שמשם רק עם
    סינגולר, כיוון שהיה מקבל קוצר בתדירות די גבוה.
    אחרי שקראתי על הקשר של נחירות ואסטמה ודום נשימה
    במהלך שינה קצת נלחצתי....מה עליי לעשות
    בתודה מראש ,דליה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 עם נחירות + חולה אסטמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    23/10/2011

דליה שלום

משאלתך עולים מספר נקודות להתייחסות
    מבחינת הסיבה להחמרה אותה חווה ילדך יש קשר בן נחירות לילה, עצירות נשימה ואסטמה בשליטה נמוכה ואפילו דלקות ריאה. תסמונת דום נשימה בשינה עלולה גם לגרום לתחלואה נוספת. מהסיפור שלך אכן נשמע שיש לילדך עצירות נשימה במהלך השינה. במידה והתמונה הקלינית אינה ברורה ניתן לבקש הערכה על ידי רופא ריאות ילדים ותבחין שינה אשר מתבצע האיכות סבירה במספר מקומות בארץ. עמיתי, דר אליצור, מבצע בדיקות שינה שכאלו באסף הרופא.
    מבחינת הטיפול ניתן לטפל בדום נשימה בשינה בעזרת תרופות כדוגמת הסינגולר או משאפים לאף ובמקרים קשים על ידי ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדליה,

צליל
    19/11/2011

לכבוד דליה, קראתי את שאלתך בני בן השנה ושבעה חודשים נוחר כבר שנה, בשינה, עשיתי לו בדיקה וגילו שיש לו שקד שלישי, פוליפ, הסבירו לי שעד גיל 3לחכות כי אם עכשיו יורידו את זה יכול שיתווצר עוד אחד, לפי דעתי כדאי גם לך לעשות צילום, לגשת לא,אוזן גרון,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש צורך בניתוח -אין גיל צעיר מדי

ד''ר ארנון אליצור
    19/11/2011

שלום צליל,

זו טעות לחשוב שעד גיל מסוים אסור לעשות ניתוח לכריתת שקדים או אדנואידים (פוליפים).
    לדום נשימה בשינה עלולה להיות תחלואה משנית רבה - הפרעות בגדילה, הפרעות בהתפתחות, תחלואה נשימתית וכו',
    לפיכך - במידה ויש צורך בניתוח - עושים אותו בכל גיל, גם בילדים בני כמה חודשים.
    בד"כ הבעיה לא חוזרת על עצמה, אך במידה שכן- חוזרים על הניתוח. הוא פשוט מאד.

בברכה,

ד"ר אליצור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות=נשימות,

צליל
    20/11/2011

טעות? הייתי בבית חולים וולפסון,מחלקת אף אוזן גרון בדקו את בני ואמרו שאם אוציא את הפוליפ עכשיו שוב יגדל אחד חדש, כרגע יש להמתין לאור גילו הצעיר, בני כיום בן שנה ושבעה חודשים, יש להתווכח עם רופאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות=נשימות, - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    20/11/2011

מאחר שמי שעושה את הניתוח הוא רופא אאג, אם הוא לא מעונין לנתח אין מה להתווכח איתו. תמיד אפשר לפנות לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת או מרופא אאג או מרופא ריאות.
    אני לא מכיר את המקרה של בנך לפרטיו ויתכן שהרופאים לא מצאו צורך כלל לנתח אותו. תשובתי היא ברמה העקרונית. במידה ונקבע שיש צורך בניתוח בגלל דום נשימה חסימתי בשינה - הגיל אינו סיבה לדחות את הניתוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירו,דום נשימתי

צליל
    20/11/2011

לדר' אליצור, אם קבעו ניתוח כי יש דום נשימתי ברור, שאין ויכוח,צודק,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים+אסטמה

חנה
    04/12/2011

שלום צליל ודליה
    בני בן השנתיים סבל מפוליפים מוגדלים וגם לנו המליצו על דחיית הניתוח, אבל הילד היה נוחר בלילה ובקושי נושם וכל היום מצונן.
    כמו שהרופא אמר חוסר שינה עמוקה בלילה זה פוגע בגדילה וההתפתחות של הילד ולכן לא רציתי לחכות כל כך הרבה זמן אז חיפשתי טיפול אחר במקום הניתוח, התייעצתי עם הרופא, והוא הציע לי ללכת לחדר מלח ואכן זה עזר ועכשיו הוא לא נוחר ויושן טוב מאוד ללא שום ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן בטניזול לפני הרדמה
    חלוה עואד
    15/10/2011

בעוד יומיים בני בן השנתיים וחצי יעבור ניתוח של קריטת שקדים ושקד שלישי, רופא הילדים ממליץ לתת לו שתי מנות פתניזול (כל מנה 3 כדורים) יום לפני הניתוח, מכיוון שיש לו עבר של צפצופים בריאות שטופלו ע"י אנהלציות ולפעמים גם בבטניזול.
    הרופא טוען כי ההרדמה לפני הניתוח מעלה את הסיכויים לכנס להתקף אסמתי לכן צריך להכין את הגוף לפני...
    ועל זה רציתי להתייעץ איתכם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מתן בטניזול לפני הרדמה

הוספת תגובה

• מתן בטניזול לפני הרדמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    16/10/2011

רופא הילדים שלכם צודק
    מאחר ואין הנחיות חד משמעיות לדרך הנכונה למנוע התקף אסטמה במהלך הרדמה יש שונות בפרוטוקולים והם מבוססים בעיקרם על ההכרות של הרופא המטפל או רופא הריאות המטפל עם הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כבד
    רוני
    11/10/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שלושה חודשים ושבוע וסובל ומנזלת ומשיעול מאוד כבד שרק הולך ומתחזק. הייתי אצל רופאת הילדים והיא אמרה שהוא נקי מבחינת איברים פנימיים ונתנה לי לעשות לו שטיפות אף עם מי מלח- אני עושה, זה עוזר אבל הנזלת לא נעלמת!! רציתי לדעת אם יש תרופה או סירופ טבעי שיכולים להעביר לו את הנזלת והשיעול- האם מותר בכלל בגיל כזה לתת לו תרופה?

חשוב לי להוסיף כי הרופאה אמרה שכנראה לי לו סטרידו ונתנה לי כדור לתת לו רק במקרה והבצקת תפריע לו לנשום!!

איך אני יכולה להקל עליו? זה נורא מפריע לו בשינה ובאכילה!!

בתודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול כבד

הוספת תגובה

• שיעול כבד - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    16/10/2011

רוני שלום

השיעול אינו מחלה אלא רפלקס מגן מפני בעייה אחרת.
    אנו לא מדכאים את השיעול.
    נהוג למצוא את הסיבה לשיעול ולטפל בסיבה ולא בשיעול.
    הכדור היחידי שקיים לטיפול בסטרידור הוא בטנזול.
    בגיל צעיר שכזה גם שיעול כבד ללא אבחנה וגם סטרידור הן סיבות מצוינות לגשת להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של בטנזול לילדה בת 4
    ד``ר גיא שטויר
    08/10/2011

שלום רב.

בתי בת 4 ו - 8 חודשים ילדה בריאה בד"כ. מאז היותה בת שנה וחצי הגיל בו החלה ללכת לגן סבלה בהתחלה ממחלות ויראליות נשימתיות רבות, כמו רוב הילדים שמתחילים גן. לאחר כמה חודשים בלתי נסבלים בזמנו, החלה אינהלציות לפי הצורך. מעולם לא נטלה בטנזול. בשנה וחצי האחרונות יש שיפור משמעותי בעניין המחלות, היא מתחזקת וכבר אין חום כל שני וחמישי. מה שכן, כשהיא מתחילה שיעול על רקע ויראלי (גם זה כמעט ולא קורה) אז הוא נמשך כשבועיים-שלושה. בשנה האחרונה עשינו פעמיים אינהלציות ארוכות (שבועיים) כשבסופן אובחנה עם דלקת ריאה אטיפית וניתן אזניל ששיפר את המצב משמעותית.
    לפני שבועיים החלה להשתעל, הרופא המחליף הציע אינהלציות באופן המקובל. עבר שבוע, סיימנו עם האינהלציות והשיעול לא עבר אלא פחת במידת מה והחמיר ביומייםה אחרונים ורק בלילה....ביום היא אינה משתעלת כמעט בכלל. השיעול יבש. לאחר שיחה עם רופאת הילדים הומלץ לתת לה בטנזול 2.5 מ"ג (5 כדורים). שכחתי לשאול כיצד להמשיך? האם לתת לה מנה כזו במשך כמה ימים? הא הכדור מסוכן לה? האם יעצור גדילתה לגובה? מתי הוא מתחיל להיות מסוכן או בעל תופעות לוואי משמעותיות? בתוך כמה זמן אמורים לראות שיפור מרגע מתן התרופה?

אשמח להבהרה מה לעשות בהמשך. מה מקובל?
    תודה תודה.
    ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של בטנזול לילדה בת 4

הוספת תגובה

• בטנזול - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/10/2011

ליאת שלום

מקובל לתת את המנה היומית כמנה בודדת. למעט את המנה הראשונה את שאר המנות נותנים בבוקר.
    במידה ומדובר באסטמה 5 כדורים הוא המינון מתאים לילדה שמשקלה גבוה מ12.5 ק"ג.
    בטנזול אינו רעיל בשימוש לטווח קצר של 5-7 ימים.
    מאחר ובפרוטוקולים טיפוליים מסוימים ניתן לקצר משמעותית את הצורך בבטנזול ההחלטה מתי להפסיקו תלויה במהלך המחלה, בתגובה לטיפול ובפרוטוקול הטיפולי.
    מקובל שללא אישור רופא אין להמשיך את הטיפול למעלה מ5 ימים.
    אנא שימי לב שאחת מההתוויות לפנות להערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים היא דלקות ריאה חוזרות.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול רגישות ויראלית במערכת הנשימה
    איילת
    06/10/2011

בני בן שנה וחצי חודש, נכנס לגן לראשונה בספטמבר, חלה פעמיים ויראלי, פעם אחת ליומיים כולל דלקת בגרון, ופעם לשבוע כולל דלקת גרון ואוזניים, מלווה בשיעולים קלים. לאחר שבוע נוסף של מנוחה בבית החזרתי אותו לגן באותו יום התחילו שעולים רטובים, ביום השני השעולים הפכו לרציפים, כול הלילה לא יכל להירדם. בבדיקה רפואית התגלו גם צפצופים או חרחורים בנשימה, שעד היום (שלושה ימים לאחר תחילת טיפול תרופיתי) עדיין סובל, אבל השיעולים בתדירות נמוכה מאוד.
    אבחנת הרופא: שהילד סובל מרגישות ויראלית במערכת הנשימה, שלא מדובר באסתמה, אך יש לטפל בטיפול מניעתי ארוך טווח.
    שאלתי היא זו: הרופא המליץ על טיפול של ונטולין שלושה פעמים למשך שבוע ימים , ופעמיים ביום למשך 90 יום בפליקסוטייד משאף 50 מ"ג. האם כמות כזאת גדול של סטרואידים לא יכולה לפגוע בילד? האם יש צורך לכל כך הרבה זמן (90 יום?)? האם יש טיפול אלטרנטיבי ופחות אגרסיבי למקרה של ילד שרגיש ויראלית במערכת הנשימה? מה המלצותייך בנושא שכזה? תודה מראש, איילת

הוספת תגובה

• טיפול רגישות ויראלית במערכת הנשימה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    06/10/2011

שלום איילת,
    אירוע ראשון של צפצופים הוא בד"כ לא אינדיקציה למתן טיפול מונע.
    ככלל הטיפול המונע הוא בטוח וכמות הסטרואדים היא מינימלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים סובל מליחה
    רוני
    06/10/2011

שלופם רב,

הבן שלי בן שלושה חודשים ניזון מסימילאק באופן מלא. בארבעת הימים האחרונים ניכר כי הוא סובל מליחה (חשוב לציין כי אין לו נזלת אלא זה נשמע כמו משהו פנימי). הליחה מפריעה לו לישון בלילה שכן הוא רגיל לישון על הבטן. קבעתי לנו תור לרופאת הילדים שלו ביום ראשון. רציתי לדעת מה הן דרכי הפעולה שבהן אני יכולה לנקוט כדי לעזור לו או להקל עליו ואם יש דרך לפתור את זה?

בתודה מראש,
    רוני

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים סובל מליחה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    06/10/2011

שלום רוני,

אין תרופות טובות לליחה.
    ניתן להשתמש בטיפות מי מלח לאף או באינהלציות של מי מלח

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בפלקסוטייד
    אפרת
    03/10/2011

שלום

בני בן השנה עבר כבר 2 התקפי קוצר נשימה. היינו אצל מומחה לריאות והוא מטופל בטיפול מונע בפלקסוטייד פעמיים ביום. בזמן האחרון הוא מאוד עצבני ולא נינוח האם זה כתוצאה משימוש בפלקסוטייד? האם עצבנות וחוסר שקט זו אחת מהתופעות לוואי של הפלקסוטייד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בפלקסוטייד

הוספת תגובה

• שימוש בפלקסוטייד - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    03/10/2011

שלום,

לא כתבת כמה זמן הוא מטופל בפליקסוטייד ובאיזה מינון.
    פליקסוטייד במינונים המקובלים אינו גורם בד"כ לאי שקט.
    אני מציע לפנות תחילה לרופא הילדים לוודא שלא קיים גורם אחר לאי שקט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה מודאגת שוב.
    מאיר כהן
    30/09/2011

אני לא יודעת איך לספר את זה, אבל קשה לי לנשום.
    הייתי כמה פעמים אצל הרופאה והיא אמרה לי שאני לא רגועה ונתנה לי מרשם לסירופ פסיפלורה וולריאן. שכן זה עזר לי מאוד.
    בנוסף שלחה אותי לצילום חזה ושמה הכול תקין
    ואולטרזאונד לצוואר ושמה תקין חוץ מ2 ציסטות קטנות שלא צריך לעשות איתם כלום. אני לא מעשנת סיגריות, הייתי מעשנת פעם נרגילה אבל עכשיו כבר לא.
    אלה קשיי נשימה כימעט כול יום לפעמים בלילה או לפעמים בצהריים, גם כשאני מתחילה לאכול פתאום גם קשה לי לנשופ אין לי עודף משקל, הגובה שלי 1.63 ואני שוקלת 57/58
    לפעמים גם אני מנסה לפהק ולקחת אוויר, אני מרגישה כיאילו לא כול ההאויר נכנס כשאני נושמת. מה אפשר לעשות בקשר לנושא הזה?ולפתור אותו אכשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה מודאגת שוב.

הוספת תגובה

• קשיי נשימה מודאגת שוב. - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    30/09/2011

שלום רותי,

על פי התיאור שלך אני חושב שהרופאה שלך צודקת.
    עם זאת, כדאי לפנות לרופא ריאות על מנת לבצע בדיקת תפקודי ריאות.

דרך אגב- פנית לפורום של ריאות ילדים. את צריכה לפנות לרופא ריאות מבוגרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה כרונית - מה לעשות
    שרית
    27/09/2011

שלום יש לי ילדה בת שבע עם אלרגיה אנפילקטית לחלב ואסתמה כרונית.
    בשנה האחרונה המצב שלה השתפר, אך בצילום עדיין מופיעים תסנינים ב-RML ובלינגולה.
    האם אני צריכה לדאוג מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה כרונית - מה לעשות

הוספת תגובה

• אסתמה כרונית - מה לעשות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/09/2011

שרית שלום

באסטמה שאיננה בשליטה או בזמן התקף אנו רואים לעיתים קרובות תסנינים בRML ובלינגולה . במידה וצילום החזה נעשה בזמן "בריאות שלמה" אני ממליץ לגשת להערכה על ידי מומחה במחלות ריאה ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    רחלי
    19/09/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים+ 3 חוד', בעל עבר של קוצר נשימה.(גם אחיו סבלו, עבר בגיל שנתים לחלוטין).
    טופל באינהלציות עם ונטולין, בודיקורט ומים.
    מיום שישי סובל מעט מקוצר נשימה ובבדיק אתמול "מצפצף" מעט.
    נתבקשתי לתת 2 לחיצות ונטולין ואחת בודיקורט, במשאף עם איירצ'מבר.
    לצערי הרב, הוא נכנס להיסטריה ואינו משתף פעולה. אינני מצליחה לתת לו המנה כמבוקש.
    מה הכמות המקבילה אשר עליי לתת במכשיר אינהלציה?
    תודה רבה,
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    19/09/2011

שלום רחלי,

המנה המקבילה באינהלציה היא של 0.5 מ"ל ונטולין (טרבולין) 1 מ"ל בודיקורט ו- 1 מ"ל של מי מלח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח
    מורן
    16/09/2011

בני בן 10 חודשים, סובל מהתקפים של שיעול, חרחורים וצפצופים ומטופל בכל התקף באינהלציות עם בודיקורט ובריקלין/ונטולין. התקף כל שבועיים-שלושה. ללא טיפול מונע. כמו כן, סובל מאטופיק דרמטיטיס קלה.
    הומלץ לי על טיפול בחדר מלח אך בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי גם דעות מאוד שליליות בנושא.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מלח

הוספת תגובה

• חדר מלח - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    16/09/2011

שלום מורן,

בנך צריך לעבור הערכה ע"י רופא ריאות ילדים.
    אין עדות שטיפול בחדר מלח מסייע לילדים עם מחלות נשימה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח - תגובה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    18/09/2011

מורן שלום

ללא קשר לנחיצות ההערכה על ידי רופא ריאות ילדים, אנו, בשניידר, מתעתדים להתחיל בנובמבר מחקר שיבחן את השפעת חדר המלח על מחלות דרכי נשימה.
    במסגרת המחקר ינתן טיפול מלא בחדר מלח ויבחנו השפעת הטיפול על תפקודי הריאה וההחמרות.
    במידה ואת מעוניינת לקבל מידע נוסף אנא צרי קשר באחד מהאמצעים הרשומים בפתיח ונודיע לך פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מומלץ לתת טיפול מונע?
    אפרת
    15/09/2011

לדר אליצור שלום רב,

אנחנו הגענו אלייך לאחר שבתנו (היום בת 3) סבלה בשנה שעברה משני התקפי קוצר נשימה בעקבות ברונכיט בהפרש של חודשיים וחצי (התקף אחרון באמצע אפריל), אחד מאלו היה התקף חמור והסתיים באשפוז של מס ימים. היא אינה אלרגית לקרדית או חתולים אך היה חשד בשנה הראשונה לחייה לאסתמה של העור שחלפה. בהמלצתך נתנו לה טיפול מונע של QVAR למשך כחודש וחצי בוקר וערב והפסקנו את הטיפול משום שלא סבלה משום אירועים נוספים וחשבת שככל הנראה מדובר ב VIRAL INDUCED ASTHEMA. . לשמחתנו היא אכן לא סבלה משום דבר נוסף שקשור בנשימה עד כה (חמישה חודשים בערך). כעת עונת החורף בפתח ורופאת הילדים שלה (ד"ר לילך צור המקסימה) חושבת שעדיין יכול להיות שכדאי לתת לה איזשהוא טיפול מונע לעונת החורף על מנת למנוע הגעה של התקפים בחורף הקרוב. שאלתי היא מה דעתך בנושא? האם לדעתך יש הגיון בטיפול מונע (היא המליצה על QVAR או סינגוליר) על אף התקופה הממושכת שבה היא לא סבלה משום דבר או שמא יש להמתין ולראות כיצד היא מתמודדת במהלך החורף ולתת את טיפול הרלוונטי ((VENTOLIN+QVAR רק במקרים שמתחילה נזלת ושיעול או צפצופים?

המון תודה רבה מראש
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    האם מומלץ לתת טיפול מונע?

הוספת תגובה

• תגובה והערה על חיזון לשפעת

ד''ר ארנון אליצור
    15/09/2011

שלום אפרת,

משאלתך ניכר שאת עושה שיעורי בית ומכירה את החומר היטב...
    אני חושב שאם 5 חודשים היא היתה "נקיה" לחלוטין ללא צפצופים וללא צורך באינהלציות ומאחר ואין עדות לרקע אטופי (אלרגי) הייתי מחכה וראוה מה קורה בחודשים הקרובים. היא נמצאת בגיל בו יתכן ובחורף הקרוב לא יהיו כל בעיות.
    במידה כן ומופיעים שוב אירועים עם שיעול וצפצופים הייתי נותן לה סינגוליר לחורף הקרוב.

לא לשכוח לה ולכל הילדים המצפצפים באשר הם שם לתת חיסון לשפעת בחורף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בריאה
    רימאא
    14/09/2011

שלום בתי בת 11 חודשים היא סובלת משיעול 3 שבועות בהתחלה היתה מנוזלת וחרי כמה ימים כברה לה נזלת ונשאר השיעול בקש הרופא צילום רנטגן לבית חזה אמר לי יש קצת מים בריאה ? האם זה מסוכן ?? צרפתי הצילום אני מודאגת ממש

לקביעת תור
    סגירה
    מים בריאה

הוספת תגובה

• מים בריאה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    15/09/2011

רימאא שלום

להתרשם מצילום חזה שלא דרך התוכנה המקורית וכמעט ברמה של "icon" דומה לניסיון להחליט לאיזה בית רוצים לעבור על סמך צילום לווין.
    אמנם ניתן לשלול דברים גדולים אולם האיכות לא מספקת לשלול ממצאים עדינים.

כאשר אומרים מים בריאות מתכוונים לרוב לאחת מ3 אפשרויות.
    גודש לבבי, תפליט פליאורלי (מים סביב הריאות) וביטוי לא רפואי ללדלקת קלה סביב הסימפונות או בשם אחר שלה עיבוי פריברונכיאלי.
    הרושם הכללי מהצילום שצירפת הוא שאין "בעייה גדולה" ולכל היותר מדובר בעיבוי פריברונכיאלי. ממצא שכזה יכול ללוות מחלות רבות מאוד ובינהן מחלות ויראליות פשוטות, אסטמה, אספירציה של מזון נוזלי ועוד...
    יותר חשוב ל"לטפל" בצילום זה לבצע הערכה קלינית של התינוקת. במידה ולא ימצא מזור לשיעול אני מציע לפנות להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים וכמובן להביא את הצילום המקורי עמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה