מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרידור לתינוקתמיטל14/09/2011
שלום רב,
ביתי בת ארבעה חודשים , שאפה מים מקונאליים בלידה ונזקקה לחמצן 6 שעות.
כחודש לאחר הלידה הנשימה שלה לא הייתה סדירה אך זה חלף.
לפני שבועיים היא התחילה ל"צפצף" כשהיא נושמת ובעיקר לאחר שהיא בוכה.
פניתי לוופלסון לד"ר מנדבלרג הוא טוען שיש לה סטרידור וכדי לאבחן לעומק צריך לעשות נזופרינגו-ברונכוסקופיה , אך אני פוחדת. הוא אמר לחזור לביקורת בעוד חודשיים.
הוא לא נתן לי שום תרופה , מה ניתן לתת לה כדי לעזור לה לנשום יותר טוב?
אני עושה לה אנלהציות עם מי מלח וזה לא עוזר.
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה רבה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרידור לתינוקת - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/09/2011אין תחליף למפגש אצל הרופא, לבדיקה ולהתרשמות הבלתי אמצעית מילדתך.
האינטרנט אינו תחליף להערכה שכזו ולא ניתן לקבוע תוכנית טיפול בלי לקבוע אבחנה. בנוסף, עברת הערכה על ידי רופא ריאות ילדים מצוין. אני מציע לחזור לדר מנדלברג להשלמת הבירור ולשטח בפניו את חששותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסנין עדין - משמעות?טל13/09/2011
שלום,
בני בן 3 ו-8 חודשים. סבל בשנה האחרונה מ-3 או 4 דלקות ריאה ולקח אנטיביוטיקה אל פי החומרה כולל דרך הוריד.
באופן כללי הילד אנמי ללא סיבה ברורה. לא לגמרי ברור האם סובל מאסטמה או לא.
בחורף בדרך כלל נעזר במשאפים/אינהלציות לטיפול בשיעול אך כעת בקיץ ללא שום טיפול ובריא כבר תקופה ארוכה (שוב טפו טפו טפו).
רופא המשפחה ביקש צילום ריאות במצב בריא כדי לשלול בעיות מבנה או משהו אחר.
היום קיבלתי תשובה של תסנין עדין בבסיס הריאה השמאלית.
יש לציין שהדלקות החוזרות היו ב-LLL.
בנוסף - כרגע אינו מנוזל, אינו משתעל וללא חום (טפו טפו טפו).
מה זה אומר והאם דרוש טיפול כרגע או באופן כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסנין עדין - משמעות? - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/09/2011למעלה מדלקת ריאה אחת, מחלות נלוות למחלה ריאתית (אנמיה, חוסר עלייה במשקל, נחירות,...), ממצא לא תקין בצילום חזה בזמן בריאות שלמה...כל אחד מהנ"ל בנפרד מהווה התוויה להערכה על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים.
אני מציע לגשת להערכה שכזו בהקדם
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
טל15/09/2011אני חייבת לומר שהתשובה שלך מאוד מלחיצה.
אני אשמח אם תוכל לפרט על כיווני הבדיקות הנדרשות לדעתך מכיוון שכבר פנינו כמעט לכל רופא אפשרי גסטרו, המטולוג ואפילו אימונולוג.
רופא המשפחה הוא מומחה לריאות ילדים אך הוא נסע לתקופה לחול וצפוי לחזור רק בעוד חודשיים, לבקשתו עשינו את הבדיקה.
אני לא יודעת למי עוד לפנות ואני גם חוששת שמשהו מתפספס בגלל שכל אחד מסתכל רק על תחומו.
האם תוכל לעזור ?
בנוסף - נאמר לי שמחקר עדכני על מחלות ריאה בילדים עד גיל 5 מציג גישה שעדיף לא לטפל באנטיביוטיקה, מה דעתך בנושא?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסנין קבוע בצילום חזה ודלקות ריאה
ד``ר גיא שטויר15/09/2011אחת הצרות של העשורים האחרונים היא שימוש יתר באנטיביוטיקה במצבים בהם אינה נדרשת. כמובן שהצד השני של מטבע זו היא תחלואה שנובעת מהמנעות משימוש באנטיביוטיקה במצבים בהם היא נדרשת.
השימוש באנטיביוטיקה חשוב ומועיל כאשר מבוצע באופן מושכל וסלקטיבי.
לגבי הבעייה האישית בה נתקלת כאשר רופא המשפחה שלך עזב. אנא נסי ליצור עימי קשר באחד מהדרכים האחרות שרשומות באתר ואנסה לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידור חוזר.לאה כהן11/09/2011
שלום רב!
לפני כשנה התחילה לילדי בן ה11,תופעה משונה של סטרידור חזק שנמשך על פני כמה ימים.מעיר אותו בלילות,ואחר כך חולף. הדבר קורה כל חודשיים בערך. במשך שנה.
אני נותנת בטנזול שלא נראה שעוזר כל כך.
מה עושים על מנת למנוע את ההתקף הבא? וכשההתקף מגיע,מהי הדרך הטובה ביותר לטיפול ??
תודה רבה מראש.
לאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרידור חוזר. - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/09/2011לאה שלום
סטרידור נפוץ מאוד בגילאים צעירים
במקרה של הופעת סטרידור חדש בגיל של בנך מקובל לבצע הערכה.
מקובל לבצע בירור ראשוני על מנת שלול את הסיבות הנפוצות כדוגמת גוף זר, חבלה, ריפלוקס קיבתי וושתי, תפקודי תריס, רמות סידן בדם, הערכה אנטומית של תקינות מתרי הקול בעזרת סיב אופטי וצילום קנה לשלול סיבה אחרת להתפתחות חסימה של דרכי אוויר עליונים.
אם זאת, מאחר ואני מבין מדברייך שלא נמצאה לכך עד כה סיבה אני ממליץ בחום לפנות להערכה על ידי רופא ריאות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
לאה כהן15/09/2011תודה רבה על תגובתך.אכן אעשה זאת.אם כי אני תוהה מדוע רופא הילדים שלל בכל מכל כל את הקשר לראות באומרו שהראות נקיות,ולכן לדבריו אין צורך לפנות למומחה לריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרידור לילדה בת 11 חודשים
שרית נחמני30/10/2012היי... ביתי בת 11 חודשים סובלת מזה שבועיים וחצי מסטרידור ... בעיקר בלילה תוקף אותה והיא לא מצליחה לישון , מלווה בבכי.
אני כותבת לאחר שניסיתי כמעט הכל : אנלציות אדים קרים עם אקליפטוס , סטרוידים, אויר קר בלילה או אדים של המקפיא....
אני כמעט ומיואשת כל רופא אומר לי שהראות נקיים וצריך לחכות בסבלנות ...
האם יש למצב הזה איזה זמן שזה אמור להסתיים ...
אשמח לקבל טיפים...
תודה מראש שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרידור לילדה בת 11 חודשים - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/11/2012נדיר שסטרידור "זיהומי" נמשך שבועיים. הטיפ החשוב ביותר הוא שבשל המאפיינים החריגים יש לגשת להערכה על ידי רופא ריאות ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותליאת07/09/2011
שלום,
ילדתי תאומים פגים בשבוע 30 במשקל 850. היו חודשיים וחצי בפגיה.
במכתב שחרור של הבן כתוב:
הונשם על רקע RDS וטןפל בסורפקטנט. קסטובציה כעבור יממה והמשך הנשמה נזאלית. בגיל 21 יום הונשם שנית בשל אירועים חוזרים של אפנאה מלווה בברדיקרדיות עד גיל 38 יום. בגיל 38 יום בוצעה אקסטובציה ונתמך נשימתית על
NSIMV באויר חדר ובהמשך על NCPAP
בצילום שנעשה אחרי השחרור:
ניפוח יתר דו צדדי
תסנינים ריאתיים כרוניים באונות עליונות דו צדדי
צל לב מיצר תקין
בצקת סובגלוטית
בבדיקה גופנית:
הדיות תקינה, נשימה בועית, ללא חרחורים צפצופים או קולות שפשוף.
שאלותיי:
1. האם תוכלו להסביר לי מה המשמעות של פענוח הצילום? מה המשמעות של ניפוח יתר? של תסנינים ריאתיים? ושל בצקת? מה המשמעות של מחלת RDS?
2. האם זה משהו שיכול לעבור? ז"א שבעתיד צילום הריאות יהיה תקין?
3. האם זה מסתדר עם העובדה שבבדיקה גופנית הכל בסדר? לללא צפצופים?
4. האם צריך השגחה מיוחדת נגיד בחורף?
5. האם זה חס ושלום יכול להתפתח לאסטמה?
אחותו התאומה:
לאחר הלידה היתה תמונה קלינית ורנטגנאית של RDS הונשמה וטופלה במנת סורפקטנט. לאחר יממה עברה אקסטובציה והמשיכה הנשמה נזאלית ל11 יום. ביום 12 לחיים שוב הדרדרותעברה אינטובציה והונשמה למשך יומיים. לאחר מיכן אקסוטבציה והנשמה נזאלית עד יממה 25 לחיים. בשל מחלה ריאתית כרונית טופלה במשתנים. טרם שחרורה יציבה באויר חדר. בצילום אחרון CLD עם תמטים תת-סגמנטריים.
6. מה המשמעות של" CLD עם תמטים תת-סגמנטריים"??
7. בלילה אני שומעת יותר את הנשימות והקולות של הבת. ונראה כי הבן נושם יותר טוב. איך יכול להיות?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על 7 השאלות הנל!!!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ריאות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור10/09/2011שלום ליאת,
אענה לך בקצרה כי אני חושב שאת השאלות את צריכה להפנות לצוות הרופאים בפגיה שודאי מכירים את ילדייך ואותך מצוין.
RDS זו מחלה של פגים הנגרמת מחסר בשלות ריאתית.
לעיתים בשל הלידה המוקדמת זו או/ובשל הנשמה ממושכת מתפתחת מחלת ריאות כרונית (CLD).
הממצאים המתוארים בצילומים מתאימים למחלות אלה, ואין זה קשור אם שומעים משהו בבדיקה גופנית.
ילידם עם מחלות אלה נמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה ריאתית כולל אסתמה בשנים בראשונות לחיים, אולם עם גדילה ועליה במשקל הריאות מחלימות ובד"כ אין הבעיה נמשכת לגיל הילדות המאוחר.
ודאי שזיהומים ויראליים בחורף יכולים לגרום לתחלואה משמעותית בילידם אלה ולא הייתי ממהר להכניס אותם למעון. בנוסף, הם צריכים לקבל חיסונים כנגד RSV ושפעת(כתלות בגילם). שוב, הפגיה צריכה לצייד אותכם בכל ההמלצות במכתב השחרור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגוליר וטסטים לאלרגיהיעל02/09/2011
שלום!
בתי סובלת מאסטמה מטופלת במשאף פליקסוטיד וסינגוליר.
נשלחנו לבצע טסטים לאלרגיה.
האם לפני ביצוע טסטים לאלרגיה יש צורך להפסיק להשתמש בסינגוליר? ואם כן, כמה זמן לפני הטסטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגוליר וטסטים לאלרגיה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור03/09/2011אין צורך להפסיק טיפול בסינגוליר לפני תבחיני עור לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל ניתן לאבחן אסטתמהשרונה01/09/2011
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל ניתן לאבחן אסטתמה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור03/09/2011שלום שרונה,
רשמית מאבחנים אסתמה בגיל בו הילד מצליח לבצע תפקודי ריאות - סביב גיל 6 שנים.
יחד עם זאת, טיפול לאסתמה ניתן לתת כבר מגיל הינקות לילדים מצפצפים על פי התסמינים מהם סובל הילד גם אם לא ניתן לנבא אם יסבול מאסתמה בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיגשוג ,לרינגומלציהליאורה22/08/2011
אלפי תודות ד"ר אליצור למהיאות תגובתך.רופא א.א.ג שנבדקה, בצע אנדוסקופיה,ואז הופנתה למעבדת שינה, לדבריו בשל לרינגומלציה,לדבריו,אדנואיד מינימלי,אריתנואידים מתמוטטים אל תוך הגלוטיס בעת אינספיריום.
לדבריו,לאחר בדיקה במעבדת שינה ככל הניראה בשל לרינגומלציה,זו גם יכולה להיות הסיבה לעיכוב בשיגשוג
אנו מאזור הצפון,ומחפשים באופן דחוף מומחה שיאבחן את התינוקת המדהימה הזו
לא עשו ברונכוסקופיה,לפחות לא היתה המלצה לכך
האם תוכל להמליץ על שם של רופא,אפילו מאזור המרכז,
שוב תודות רבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיגשוג ,לרינגומלציה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור23/08/2011שלום ליאורה,
את יכולה ליצור עימי קשר באסף הרופא - 08-9779817* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיגשוג לרינגומלציהליאורה22/08/2011
תינוקת מדהינה קוגנטיבית שבמעקב עקומות גדילה שברה עקומות מאחוזון 50 לאחוזון 5חירחורים נשימתיים בדיקה במעבדת שינה,סובלת מתסמונת דום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית
התינוקת בת 14 חודש
מחפשת נואשות רופא מומחה בתחום של חוסר שיגשוג ולרינגומלציה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיגשוג לרינגומלציה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור22/08/2011שלום ליאורה,
האם בתך אובחנה כסובלת מלרינגומלציה? האם היא עברה ברונכוסקופיה?
דום נשימה בשינה בד"כ נובע מסיבות אחרות.
את צריכה לפנות לרופא ריאות ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ילד אסמטי כרונילילך.פ20/08/2011
בן 12, הילד לוקח משאפים באופן קבוע במהלך היום ובחילופי עונות נזקק גם לאנלציות.
הילד סובל גם מעודף משקל גדול דבר שלא מקל על התופעות...לפעמים מגיע למצבים של חנק מפחיד עד שהאנלציה עוזרת....
יש לי 2 שאלות :
1) האם זה הגיוני שיש ימים שהוא לוקח משאף גם 20 שאיפות ביום. (הוא משתמש בונטולין הכחול - זה עם הגז . לא רוצה להשתמש באחרים כי אומר שהם פחות טובים בשבילו). בנוסף לא מקבל שום טיפול אחר.האם חדרי מלח אפקטיבים ואם כן באיזה תדירות צריך ללכת בכדי שהם יעזרו במקרה שלנו.
2) בני רוצה לעבור לגור במרתף שיש בו אמנם מזגן וגם חלון אך הוא חלון של מרתפים צר קטן ולא נכנס אויר... האם להתעקש איתו שזה מסוכן עבורו... או שניתן לעשות משהו...
אשמח לתגובתכם המהירה ... אני די מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי ילד אסמטי כרוני - תגובה
ד``ר גיא שטויר20/08/2011שלום לך לילך
בנך נמצא בקבוצת סיכון משמעותית ועליו לעבור בדחיפות הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה ילדים.
השימוש בוונטולין למעלה מפעמיים בשבוע מעיד על אסטמה בשליטה גרועה ויכול בפני עצמו לגרום לפגיעה בשליטה על מחלתו. השמנת היתר והסירוב לקחת תכשיר אחר ובטוח יותר מוונטולין גם הם נחשבים לסיכונים משמעותים. הסיכון במעבר למרתף קשור בן השאר לאלרגיות אפשריות כדוגמת רגישות לפטריות. עצתי היא לא להגיע להערכה דחופה לרופא ריאות ילדים באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך...
לילך.פ20/08/2011אנחנו גרים באזור הוד השרון לאן אתה ממליץ ללכת ? יש לנו גם ביטוח בהראל כך שאפשר ללכת גם באופן פרטי... מה בעצם אני אמורה לקבל ביעוץ ? ממה שהבנתי המצב לא טוב בלשון המעטה ויש פתרון ? אשמח לעוד קצת אנפורמציה... ממה שהבנתי עד היום למי שיש אסטמה אמור להזהר מאבק, חתולים, פריחה עשן .... אך האם באמת יש טיפול שמנע מבני לסבול מאסטמה תמידית...
בכל אופן יום א' אני מתכוונת לחקור את הנושא לעומק אשמח לקצת יותר אנפורמציה מה עושים במצב שלו.
המשך שבוע טוב לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך... - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/08/2011לילך שלום
אנו צריכים להמנע מדברים שאנו אלרגים להם אולם אם מדובר באלרגיה אזי אין צורך "להמנע מהחיים" או מכל טריגר אלרגני אפשרי.
לגבי הפנייה להערכה נוספת אנא צרי עימי קשר באחת מהדרכים המפורטות באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותחן19/08/2011
לפני כשנתיים וחצי כשבני היה בן 4 הוא אושפז כחודש וחצי בשניידר עקב דלקת ריאות. אחת לשנה אנו מבצעים צילום ריאות כאשר פענוח הצילום היום הוא: ציור פריברונכיאלי מוגבר דו צדדי. אין עדות לממצא ראתי פוקלי. צל הלב בגודל הנורמה.
מה זה אומר, מדוע זה עדיין מוגבר, האם זה יפריע לו במהלך חייו?ומתי זה כבר ייעלם לגמרי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ריאות - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/08/2011חן שלום
אנא ראי את תשובתי הקודמת ליעל
מאחר וככל הנראה לא מדובר פה בארוע חד פעמי עלכם לעבור הערכה ולהיות במעקב של מומחה ברפואת ריאות ילדים.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזהיעל שירה18/08/2011
שלום רב,
בני בן השנתיים עם חום עולה ויורד כבר חמישה ימים היום בצילום חזה חזרו התוצאות הבאות:
צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
.תסנינים עדינים בבסיסי שתי הריאות
.הסינוסים הקוסטו-פרניים חופשיים
הייתי שמחה לדעת מה זה אומר..
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום חזה - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/08/2011יעל שלום
הכל תלוי בהקשר הקליני, בסיפור ובבדיקה הפיסיקאלית.
במידה והצילום נעשה בשל חום גבוה, גניחות, ישנוניות, שיעול, וקוצר נשימה ומדובר בארוע חד פעמי ובמידה ובבדיקה נמצאו ממצאים תומכים אז הצילום מתאים לדלקת ריאה. בכל שינוי באחד מהנתונים הללו יש אפשרויות אחרות/נוספות.
ההערכה הרפואית כוללת פנים רבות ולכן אינה יכולה להתבצע דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סודיום כלוריידשירה15/08/2011
היי
עשינו אינהלציה לביתי בת השנה וחצי בהוראת הרופאאתמול
מינון הסודיום כלורייד אינו ברור לי משום שנרשם ע"י הרוקח 14 מ"ג בעוד במכשיר האינהלציה עשצמו רשום לא למזוג יותר מ 10 מ"ג.
האם המינון נראה הגיוני?
לא הצלחתי להשיג את המרפאה עדיין וקיוויתי אולי לשפוך אור על המצב בעזרתך
המון תודה!
תודה ויום נפלא
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סודיום כלורייד - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/08/2011את מינון מי המלח במרשם לא נותנים במ"ג אלא במ"ל. במידה ומדובר במי מלח בריכוז גבוה יש גם לציין את ריכוז מי המלח.
ריכוז וכמות מי המלח תלויים במחלה שלשמה ניתנו.
לאסטמה לדוגמא מוסיפים מי מלח לחומר הפעיל (וונטולין למשל) עד להשגת כמות מינימאלית של 2-2.5 מ"ל. יש מחלות שנותנים בהם 4 מ"ל של מי מלח בריכוז גבוה.
לא מקובל לתת למעלה מ4 מ"ל במכשיר האינהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בריאה אחרי לידהאלעד10/08/2011
לתינוקי שזה עכשיו נולד, יש נוזלים בריאה, ולמרות הסקשן, והנשימה שהסתדרה, עדיין רואים נוזלים בצילום רנטגן, ולכן הוא בטיפול נמרץ.
אשתי קיבלה קורס צלסטון בשבוע 30, בעקבות דימום וחשד להפרדות שיליה.
האם זה יכול להיות קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים בריאה אחרי לידה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור12/08/2011שלום אלעד,
לא ברור למה אתה מתכוון ב"נוזלים בריאה".
נוזלים יכולים להיות במדורים שונים בריאה על פי הגורם.
המצב שאתה מתאר יכול להיות בשל מגוון של גורמים - זיהום, היפרדות שליה, ועוד.
הצוות המטפל בטיפול נמרץ יוכל לענות לך על כל זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אסטמתי כרוני עם קוצרלירונה09/08/2011
שלום רב!
בני בן ה-5 אסטמתי מלידה עם התקפים קשים בעיקר בעונת החורף המגיעים לטיפול בבטניזול.כרגע עם התקף וחום מאתמול והרופאה שלו נמצאת בחו"ל...שאלתי היא מהו המינון המומלץ של ונטולין(200) ופליקסוטייד(125 מ"ג) המומלץ ביום??כרגע אני עשיתי לו 3 פעמים ביום אבל השיעול מחמיר...אני שואלת עד שאוכל להשיג תור לרופאה אחרת שאמנם איננה מכירה את הילד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אסטמתי כרוני עם קוצר - תגובה
ד''ר ארנון אליצור12/08/2011שלום לירון,
תדירות הטיפול וההחלטה אם לתת בטנזול נקבעים על פי חומרת ההתקף.
ונטולין ניתן לתת 2-4 לחיצות בכל טיפול.
יש להיבדק על ידי רופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך ללכת לרופא?ירון כהן09/08/2011
שלום,
בני הוא בן 4 ולפני כחודש וחצי התפתח אצלו שיעול חריף שהובחן לאחר כשבועיים כדלקת ריאות. יש לציין כי לא היה לו חום וגם לא קשיי נשימה והדלקת אובחנה רק בעזרת צילום רנטגן (בצילום רואים את הדלקת ברור - "גם סטודנטים היו מזהים זאת בקלות" אמרה הרופאה).
הוא קיבל אנטיביוטיקה למספר ימים.
לפני כשבוע וחצי החל להשתעל שוב (בצורה הרבה פחות חריפה מהעבר) ואתמול לקחנו אותו לרופא שבדק ואמר שאינו רואה כלום וביקש לבוא אילו במידה והמצב משתנה.
היום בצהריים פיתח הילד חום של 39.4 חום שהמשיך גם בערב, יש לציין כי אין לו קשיי נשימה, ומאתמול משום מה הוא גם הפסיק להשתעל.
האם מקרה כזה מחייב ללכת לרופא? הרופא אמר שהשלב הבא זה צילום חזה. האם יש לצלם חזה? האם הדלקת אמורה להעלם לגמרי לאחר כחודש או שזה לוקח זמן ונראה אותה שוב בצילום,
תודה רבה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך ללכת לרופא? - תגובה
ד''ר ארנון אליצור12/08/2011שלום ירון,
מאחר והתפתח חום כדאי לחזור לבדיקת רופא.
ממצאים של דלקת בצילום בד"כ חולפים לאחר חודש-חודש וחצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)