מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברונכיט - בת שנתייםאלה27/11/2011
שלום רב,
לבתי בת השנתיים יש נטייה לברונכיט, גם אחרי שפעת פיתחה שיעול שעבר לדרכי נשימה תהחתונות. הרופא ממליץ רק על אינהלציה.
האם יש דרכי טיפול נוספות, אולי סירופים שיכולים לסייע כבר כשה שיעול ירד לדרכי נשימה התחתונות, קומפרסים וכו'???
מה אם הצורך בטיפול האנטיביוטי????
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיט - בת שנתיים - תגובה
ד''ר ארנון אליצור27/11/2011שלום אלה,
סירופים לשיעול בד"כ לא מומלצים במצבים אלה.
הטיפול מתבסס על אינהלציות. אין צורך בד"כ בטיפול אנטיביוטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויעע13/11/2011
הי
באחת מהתגובות שלכם קראתי שתבחין זיעה בודק שני דברים מלח וכלור ידוע לי שונטולין מוריד רמת מלחים
1.האם ונטולין מוריד את אותו "סוג" מלח
2.האם צריך להפסיק מתן ונטולין זמן מה לפני תבחין זיעה
3.אם בוצע תבחין זיעה בזמן טיפול מאסיבי המכיל גם ונטולין התשובה "אמיתית "או שצריך לחזור עליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת וונטולין על תבחין הזיעה
ד``ר גיא שטויר14/11/2011תבחין הזיעה הינה בדיקה אמינה למדי אולם כמו כל בדיקה אחרת זאת איננה בדיקה מושלמת. מסיבה זו מקובל לעשות לפחות 2 תבחיני זיעה על מנת לשלול או לאשר ציסטיק פיברוזיס. התבחין אינו מושפע מוונטולין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אינהלציה - המלצה על קניית מכשירד``ר גיא שטויר13/11/2011
בתי בת ה-5 חודשים מטופלת באינהלציה (בודיקורט+ארוונט) למלציה.
אני משתמשת במכשיר ישן איטי ורועש משנת 2005 שמקשה על מתן הטיפול בצורה יעילה (הרעש מפריע לה וזה לוקח זמן רב). אני מעוניינת לקנות מכשיר משודרג, אבל קצת מבולבלת מההיצע.
אודה על קבלת המלצה או קריטריונים לבחירה,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אינהלציה - תגובה
ד``ר גיא שטויר13/11/2011גילי שלום
הרשי לי לחלק את שאלתך לשניים:
1. כיצד אנו מעריכים את איכותו של מכשיר אינהלציה
2.מהו מכשיר שאינו מרעיש
על מנת להעריך מכשיר אינהלציה אני צריך לראות את עלון המוצר והמידע הטכני אשר מופיע בו ובן השאר יכלול את ההספק בהרחפת תרופות שונות (משך הזמן), וגודל הטיפות הנוצר.
ככלל הפיקוח על מכשירי האינהלציה בארץ ובעולם, לטעמי, דל, ולא מספק. כתוצאה מכך יש בשוק מגוון רחב של מכשירי אינהלציה חלקם באיכות תת מספקת. איכות מכשיר האינהלציה נקבעת בן השאר לפי גודל הטיפות מאחר ורק טיפות בגודל קטן מ5 מיקרון יגיעו לחלקים העמוקים יחסית של הריאה בעוד שטיפות גדולות יתקעו בדרכי האוויר המרכזיים ובפה.
במלציה, בניגוד לאסטמה הבעייה היא בדרכי האוויר המרכזיות ולכן למכשירי האינהלציה שמוציאים טיפות בגדלים גדולים יחסית (מפעת איכותם הירודה) עשוי להיות יתרון תיאורטי יחסי ובכל מקרה בניגוד לטיפול באסטמה "תפקוד ירוד" שלהם לא צריך לפגוע באיכות הטיפול במלציה.
לגבי הרעש ומהירות הטיפול. מכשירים אולטראסונים נחשבים למכשירים מהירים ושקטים יחסית למכישירי האינהלציה הקונבנציונאלים. בטיפול במלציה כמעט כל מכשיר אולטראסוני יכול לעשות את העבודה היטב.
טווח המחירים נא בן 350 ל4000 ש"ח. במידה ולא תמצאי אנא צרי קשר באמצעים הרשומים בפתיח ואנסה לעזור
ולבסוף, נא לא לשכוח שבמרבית המקרים אין צורך לטפל במלציה אלא בסיבות להחמרה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן להיכנס לקישור
גילי17/01/2012את יכולה ליצור קשר ב[email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכומלציהלימור12/11/2011
שלום, בבדיקת ברונכוסקופיה שערכו לילדי בן ה 4 חודשים נמצא כי יש לו ברונכו-מלציה
מה הטיפול המקובל ? האם זה עובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכומלציה - תגובה
ד``ר גיא שטויר14/11/2011ברונכומלציה היא מצב שבו דפנות כלי האוויר רכים מהצפוי דבר שגורם לסגירה חלקית של דרכי האוויר בזמן נשיפה חזקה, לצפצופים, שיעול ליחתי עמוק, ולעיתים קרובות לחירחור או נשימה רעשנית. התוצאה היא פגיעה ביעילות השיעול ו"ליחה שאינה נגמרת".
במידה והסיבה "להתרככות" דפנות דרכי האוויר איננה לחץ על דרכי האוויר אנו מצפים לשיפור הדרגתי בשנת החיים השנייה לחיים.
הטיפול כולל טיפול בסיבות אחרות לנשימה מהירה (כדוגמת חום גבוה, אף חסום, אסטמה, ...), השמרות מפגיעה במנגנוני הגיבוי לפינוי הפרשות מדרכי נשימה = הריסים הקטנים שמצפים את מערכת הנשימה ונקראים ציליה (לדוגמא, המנעות מוחלטת ומלאה מחשיפה למקומות בהם היה עשן סיגריות, טיפול בריפלוקס או אספירציה,...) וטיפולים תרופתיים שונים (כדוגמת ארובנט, בודיקורט,...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני חולה הרבהחסוי11/11/2011
שלום רב,
בני בן השנתיים וחצי נכנס לראשונה לגן בספטמבר, מאמצע ספטמבר חלה בווריאציות שונות : שיעול, וירוס בגרון, דלקת ריאות, דלקת אוזניים, חום, עד היום היינו פעמיים במוקד, קיבל אנטיביוטיקה דרך הוריד, לקחו דם מהוריד לבדוק בקטרמיה מחלת הנשיקה ומחלות נוספות. עם החגים בקושי היה בפועל בגן. האם נורמאלי לתינוק בגילו לחלות כלכך הרבה? האם יש בדיקות שעליי עוד לעשות?
חשוב לי לציין בנוסף לגן החדש, כי הוא נולד פג וכי משפחתנו עוברת שינויים רבים שאולי משפיעים על בריאותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה אישית מסבתא לילדון בן שנתיים
נעם11/11/2011שלום לך, אני סבתא טרייה לתינוק בן שנתיים וחצי שהבעיה אצלו דומה מאוד למה שאת מציגה על בנך. מהרגע שהוא נכנס לגן הוא לא הפסיק לחזור חולה כל פעם חטף משהו אחר. אנחנו עכשיו התייעצנו עם כל מיני רופאים וחבר נטורופת שהמליץ לתת לו מולטי ויטמין-מינרל לילדים של סולגאר. המולטי ויטמין הזה בעצם מגן לו על מערכת החיסון ויש ילדים שזקוקים ליותר הגנה, וצריך לעזור להם. אלו טבליות לעיסה שהילד ממש אוהב כי הן טעימות. נסי לבדוק על זה, אצלנו זה ממש הצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה חיידקית ודלקת ריאה חוזרת
ד``ר גיא שטויר13/11/2011לשואל האנונימי ולאידית שלום
בשנה הראשונה לשהייה בגן הילד נתקל לראשונה במגוון וירוסים וכתוצאה מכך אכן יש מחלות חום רבות.
אם זאת, מחלות חיידקיות הן נדירות ביותר וגם דלקת ריאה איננה מחלה מאוד נפוצה.
מהטעמים הללו ומאחר ולעיתים אנו מזהים חוסר חיסוני זמני בבנים לקראת גיל שנתיים אני מציע לפנו לרופא המטפל על מנת שיבדוק את הילד וישאל את השאלות הנחוצות לוודא שאין בעייה אחרת.
במידה ויש חשד למחלות חיידקיות חוזרות או ל2 דלקות ריאה או לדלקת ריאה קשה אחת יש לפנות להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים.
ויטמנים שעשויים לעזור בהתמודדות עם מחלות ויראליות הן ויטמין D אצל ילדים שהויטמין חסר להם, ויטמין C אצל ספורטאים ווימין A אצל ילדים עם חזר תזונתי משמעותי וכנגד מחלת החצבת. לגבי תוספות ויטמינים אחרות. בילדים בריאים בעולם המערבי התועלת של שאר תוספות הויטמינים למניעת מחלות ויראליות נמוכה עד לא קיימת.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי14/11/2011בשבוע שעבר ערכנו בדיקות דם נרחבות הכוללות ספירת דם, מערכת חיסונית, מחלת הנשיקה, בדיקת שתן, משטח גרון, ועוד
לפי פענוח התוצאות ע"י הרופאה הייתה לו דלקת רק לא ידוע איפה,
הרופאה אמרה שאין צורך להמשיך למומחה רק אם יהיה לו חום גבוה בימים הקרובים
בינתיים הוא חזר לגן. בני נולד פג ועבר חוויות לא נעימות בהיותו קטנציק, נראה שבחודשיים האחרונים כשביקר פעמיים במוקד וחווה דקירות בוריד ורופאים שונים זה לא הוסיף לו .. אני רוצה לחסוך ממנו טראומות מיותרות, אנחנו עברנו עיר לא מזמן והרופאה הספציפית מטפלת בנו רק בשלושת החודשים האחרונים האם לדעתך עכשיו כשהוא בסדר אני כן צריכה לפנות למומחה או לרדת מזה ? אם לפנות למי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לילד שנראה מצוין
ד``ר גיא שטויר17/11/2011למעט בנקודות הזמן שנקבעו לכך אני לא רואה צורך לעשות בדיקות דם לילד שאינו חולה, משגשג ועולה במשקלו היטב .
לגבי הצורך בחזרה על תוצאות "בדיקת דלקת" שאינה תקינה זה תלוי למה נלקחה הבדיקה, מה הייתה התשובה הלא תקינה, בהקשר של ילדך הספציפי, מה היתה תוצאת הבדיקה הפיסיקאלית, אלו מחלות ביקשה הרופאה לשלול ועוד,....
את ההחלטה על כך צריך לקחת הרופא שהחליט לקחת את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי שנתפסשולה08/11/2011
תודה לך על התגובה ההורים עשו לילד בדיקות והכל יצא תקין ובכל זאת זה קרה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי שנתפס - תגובה
ד''ר ארנון אליצור09/11/2011זה ימשיך לקרות אך אין צורך להתרגש ולא לדאוג. זה יעבור עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי שנתפסשולה08/11/2011
שלום רב לנכד שלי שבן שנה כמעט נתפס הבכי והוא לא מצליח לנשום עד שאני הופכת אותו וסוגרת לו את התוסיק ואז הוא חוזר לנשום עזרה בבקשה מה עושים זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי שנתפס - תגובה
ד''ר ארנון אליצור08/11/2011במידה והילד פרט לכך בריא וגדל ומתפתח היטב הרי שעל פי התיאור שלך זה נשמע כתופעה הקרויה - breath holding spell.
זהו מצב שכיח ולא מזיק. אין צורך לעשות דבר והילד ינשום מעצמו גם אם זה נראה מפחיד.
כדאי לפנות לרופא מטפל לצורך בדיקה כללית לוודא שאכן אין בעיה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים והקאותשרון08/11/2011
בננו ציין השבוע את גיל שנה וחצי.
נכנס לגן לראשונה בספטמבר, וכצפוי, 4 ימים אחרי ההתחלה נכנס למעגל המחלות.
זה התחיל בוירוס הקאות, נמשך בוירוס חום, דלקת גרון והכל במקביל לשיניים טוחנות
עד כה הכל הגיוני ומובן.
הבעיה שלכל זה נלווה, מאז אמצע ספטמבר,שיעול, שיעול כזה שמביא אותו להקיא, ברוב הזמן זה בלילה, בד"כ כשעה אחרי ההרדמות.
ומיד אחרי ההקאה הילד חוזר לישון כאילו כלום לא קרה.
לאורך כל התקופה ראו אותו פעמיים בשבוע 2 מומחי רפואת ילדים שונים ונתנו לו תרופות מכלל הקשת- אינהלציות עם ובלי ונטולין ובודזונייד, אנטיביוטיקות שונות, מוקוליט, אריוס-ליבוש ליחה
עשינו לו צילום ריאות, הרופא ראה אותו וטוען שיש קצת ליכלוך בריאה הימנית נתן לנו מוקסיפן ל-5 ימים והפנייה לרופא ריאות בבי"ח ,
עשינו גם צילום נאזופרינקס כדי לשלול שקד שלישי, לבקשת הרופא אאג שהלכנו אליו, הרופא משפחה גם עבר עליו וטען שנראה על פניו שאין בעיה-אין שקד שלישי והשקדים לא נפוחים.
הוא גם בדק נשימה ואמר שיש מעבר אויר טוב.
קבענו פגישה אצל פרופ' מומחה ריאות - שקבע בבדיקה של דקה שלילד יש אסטמת ילדים... וקבע לנו טיפול די אגרסיבי באירוצימבר.
יצאנו מבולבלים וקבענו תור לחוות דעת נוספת אצל רופאת ריאות נוספת שהמליצו לנו גם עליה...
היא ממש לא סגורה על זה שזו אסטמת ילדים אלא דווקא בכיוון של שעלת , וזאת למרות שהילד מחוסן כמו שעון לפי הלוז של משרד הבריאות.
היא בדקה אותו די טוב ונתנה לנו הפניה לבדיקת דם לשעלת, הפניה לבדיקת NO כדי בכל זאת לשלול אסטמת ילדים, תבחין זיעה וגם מעבדת שינה כי הילד נוחר לא עולה מספיק במשקל, מרייר כל הזמן, ישן 12 שעות (כשהוא לא מתעורר משיעול ומקיא ועדיין קם עייף (ואין לו שקד שלישי כבר בדקנו בצילום מיוחד )
עשינו בתחילת השבוע בדיקות דם לשעלת תוצאות עדיין אין , יקח כנראה כשבוע...
עשינו בדיקת FeNO וקיבלנו תוצאה הפוכה ומוזרה מהצפוי (במקום ערכים גבוהים שמעידים על אסטמה יצאו ערכים נמוכים מהנורמה), והרופאה טענה שזה לא אומר עדיין שאין לו אסטמה ומצד שני במקומות שונים כתוב שזה מעיד על CF
עוד שבועיים עושים תבחין זיעה - שהבנו שזו הבדיקה לאבחון- CF...יכול להיות לו אם בבדיקות הגנטיות של ההריון אני יצאתי שלילית?
בקיצור אין שום דרך להבין מה קורה לילד ואיך אנחנו ממשיכים מפה הלאה והכי חשוב איך בינתיים עם כל הבדיקות, הבירורים וההמתנות אליהם ולתורים לרופאים מקלים על הילד ועוזרים לו להתחזק ולתפקד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעולים והקאות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור08/11/2011שלום שרון,
אני מבין את התיסכול שלך אבל ברור לך שלא נפתור דרך האינטרנט בעיות שמספר רופאים מתחומים שונים מתקשים לפתור לאחר בדיקות חוזרות של בנך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מלחאבי07/11/2011
שלום,
לאחרונה שמעתי שהובאה לארץ שיטת טיפול באסטמה המכונה "חדרי מלח". ברצוני לדעת מה דעתך בנושא והאם מומלץ לטפל בה בילדים אסטמתיים (במקרה שלי בני 8 ו- 10)?
תודה,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מלח - תגובה
ד''ר ארנון אליצור08/11/2011שלום אבי,
חדרי המלח הובאו לארץ כבר לפני מספר שנים.
בהיעדר מחקרים מסודרים המוכיחים יעילות לא ניתן להמליץ עליהם בשלב זה.
עמיתי, ד"ר שטויר מתעתד כמדומני להיות שותף במחקר כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח
חנה04/12/2011שלום אבי,
כמו שהרופא אמר זו שיטה שקיימת כבר הרבה שנים בארץ, נכדתי בת ה-6 סבלה מאסטמה קשה מאוד והייתה לוקחת ונטולין סטרואידים וכל התרופות שהרופאים ממליצים עליהם.
ואז היה רופא אחד שהמליץ להורים לנסות טיפול בחדר מלח ואכן הם ניסו וזה עזר וכעת התדירות של ההתקפים שלה פחותה והיא אינה זקוקה לסטרואידים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח
דנית19/12/2011יכול ליות שאתה צודק דוקטור, אבל אני מדברת מניסיוני האישי ולכן אני כל כך בטוחה בזה שזה עוזר
בנוסף גם כשהייתי באה לטיפולים הייתי ניפגשת עם עוד מטופלים ולא פגשתי אנשים לא מרוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת ברונכיטלינור02/11/2011
שלום,
בני בן שנה וארבעה חודשים, עם הסטוריה של ברונכיוליטיס.
לאחר התקפים חוזרים ונשנים של ברונכיט / ונטולין / פילקסוטייד וכו', הרופא המליץ על סינגולייר, ששיפר מאוד את תכיפות ההתקפים.
שאלתי:
שמעתי על מכשיר saline - מערכת טיהור המעשירה את האוויר בחלקיקי מלח זעירים, ואשר הומלצה לי בחום כטיפול מניעתי לברונכיט.
האם מכשיר זה אכן מומלץ?
אשמח לדעתך.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת ברונכיט - תגובה
ד``ר גיא שטויר06/11/2011המכשיר לא נבדק במחקר מדעי מוכר ועד שלא יבדק התועלת היחידה שבאופן ודאי ניתן לקבל ממנו הוא למצבה הפיננסי של החברה שמייצרת אותו.
נראה שהרופא המטפל מצליח לטפל בבעיות של בנך באופן סביר ולכן הייתי נצמד לטיפול אותו הוא מציע.
אם עדיין התקפים ניתן לפנות להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת ברונכיטיס
דנית15/12/2011שלום לך,
מלח ידוע ביכולתיו לייבש דברים ולחטא, ולכן טיפול בעזרת מלח מאוד ממולץ אם את מחפשת טיפול טבעי לבעיה שלך.
בנוסף לכך אני הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול בחדר מלח איפה שאני הייתי מטופלת לפני שנה כי סבלתי מאסטמה הרבה שנים וזה מאוד עזר לי ושיפר לי את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת ברונכיטיס - חדרי מלח
ד``ר גיא שטויר19/12/2011דנית שלום
ברצוני להבהיר שהטיפול בחדרי המלח טרם הוכח כיעיל או כבטוח
יש לי מטופלים עם אסטמה שחוו התקפים קשים בעקבות טיפול בחדר מלח
יש מטופלים שחוו שיפור ניכר. יש לבצע מחקר מסודר על מנת לברר לאלו מטופלים יכול הטיפול לעזור ומחקר שכזה עומד להתחיל מאוד בקרוב. במידה ואמצא הטבה תחת טיפול זה אנימתחייב לפרסם זאת בכל פורום אפשרי.
ולבסוף, יש מגוון ספקים של חדרי מלח, ממחקר מעמיק שעשיתי בנושא חלק מהם שרלטנים. הטיפול בחלק מחדרי המלח נעשה בתנאים שאינם מבוקרים או אחידים ועשוי להיות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברונכיטיס חריפה
פרידה06/01/2012שלום רב,
בפענוח תפקודי ריאות נרשמה הפרעה חסימתית גבולית עם הפיכות חלקית, יכולה להתאים לברונכיטיס חריפה או אסטמה.
FEV1-88%post vent >97%' FBC-106%'FEV1/FVC 70
MEF25-75-45%
TLC-106%' RV-121%
שאלתי היא - האם עובש במקלחת יכול לגרום לכך, האם יכול להשפיע על קוצר נשימה?
אני אישה בת 58, שלא סבלתי מקוצר נשימה, לאחר שחליתי באוגוסט, גרון+שיעול וקוצר נשימה שנמשך 3 שבועות, ושוב חליתי בנובמבר ומאז יש לי קוצר נשימה במיוחד בשינה.
אני עם בודיקורט 2 פעמים ביום, ואינהלציות או משאף ונטולין.
האם זה אומר שאני אסמטית?, אם לא, מה סיכויי להרפא, אני דואגת.
אני נתקפת בקוצר לאחר מאמץ גופני קל, כמו ירידה 3 קומות במדרגות, הליכה של 200 מטר. זה לא היה קודם.
אודה לתשובתך, אם תוכל להסבירני מה פשר ה"אחוזים".
בברכה,
פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תפקודי ריאה
ד``ר גיא שטויר08/01/2012על מנת לבצע הערכה מדויקת יש תמיד לקחת את הסיפור הקליני באופן מלא ולבצע בדיקה גופנית.
האינטרנט אינו תחליף לפגישה שכזו במשרד הרופא !
בנוסף, לצורת העקומה יש חשיבות רבה מאוד בפיענוח תפקודי הריאה
הסתמכות על "המספרים" בלבד עלולה להביא לטעות בפיענוח.
ולבסוף, המספרים שמסרת חלקיים בלבד. חסרים מספרים רבים על מנת לבצע הערכה שלמה של התוצאות.
עצתי היא לגשת לרופא ריאות עם תפקודי הריאה המקוריים בידך על מנת לבצע הערכה מסודרת
להתעוררות אסטמה בגילך סיבות רבות ולמרות שעובש עשויה להיות אחת מסיבות אלו היא איננה הסיבה השכיחה
"ברונכיטיס" היא מחלה שהגדרתה איננה מדויקת ולבטח לא ניתן לקבעה בתפקודי ריאה.
חלק מהקריטריונים לאבחנה של COPD היא הפרעה חסימתית עם תגובה תת משמעותית למרחיבי סימפונות.
אני מציע שוב לגשת להערכה של רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא חוקרתאמא02/11/2011
לפי השאלות והתשובות בפורום הבנתי שאת מחלת הCF אי אפשר במאת האחוזים לאבחן אצל ילדים ממוצא מזרחי למרות שתבחין הזיעה היה תקין אז איך באמת מגלים את המחלה 3 מילדיי מצפצפים חרחורים גסים דלקות ריאה חוזרות אשר מגיבות טוב לאנטיביוטיקה משאפים בוקר וערב סיגולייר מינימום 4 אינלציות ביום לפעמים מגיעים ל 8 ב24 שעות שיעול לחתי כל היום אשר מתחזק מאוד בלילה נזלת כרונית קבועה (אוסיף כי לפעמים שומעים בריאות גם קרפיטציות והכל מפוזר)
לתשובתכם מחכה
אמא חוקרת
נ.ב
NAZAL NO- 70* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חוקרת
אמא02/11/2011בנוסף מקבלים גם פיזיותרפיה נשימתית יום יומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריפיטציות ודלקות ריאה חוזרות
ד``ר גיא שטויר06/11/2011ילדייך צריכים לעבור הערכה בדחיפות על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים. אני מעריך שכל רופא ריאות ילדים יוכל לעזור אולם אם את לא רגועה ניתן לפנות לרופא ריאות ילדים אשר מטפל באופן קבוע בחולי CF מאחד ממרכזי הCF בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא חוקרת - תגובה
ד``ר גיא שטויר06/11/2011ה-NO האפי נמוך מאוד ויכול לרמז על פגם בפעילות הציליה
אנא פני אלי דרך המייל הרשום בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא חוקרת
אמא06/11/2011שלחתי לך מייל מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת נשימה בשינהבני01/11/2011
בתי בת 7, ברקע סבלה מאסטמה עד גיל 4, כעת ללא טיפול ולעיתים רחוקות קוצר נשימה, בנוסף יש לה אלרג'יק ריניטיס ומקבלת טיפול מקומי בתרסיס אף.
מזה מספר שבועות, פעם אחת כל לילה, היא מתעוררת ממה שנשמע כחנק, לאחר מכן משתעלת, כמעט מקיאה ולאחר כדקה חוזרת לישון. כאמור זה מתרחש פעם אחת כל לילה ולא יותר. היא לא נוחרת, לא ישנונית במשך היום, ילדה בריאה ופעלתנית.
אשמח לשמוע דעתך והאם נדרש בירור כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת נשימה בשינה - תגובה
ד``ר גיא שטויר06/11/2011בני שלום
התופעה נפוצה אצל ילדים שיש להם " נזלת אחורית". בלילה, בהעדר בליעה סדירה של ההפרשות מהאף האחורי אנו עשוים לקבל הצטברות של הפרשות שכאלו בחלק העליון של דרכי האוויר והתוצאה היא לעיתים התעוררות עם התקף שיעול שנראה כחנק. מאחר ויש אפשרויות נוספות הטוב ביותר על מנת לברר זאת היא הערכה על ידי הרופא המטפל ובמידה וכבר הייתם אצלו אני מציע לפנות להערכה נוספת אצל מומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולר לילד בן שנה וחודשLily-Mom01/11/2011
שלום, הבן שלנו בן שנה וחודש אחרי חודשיים של שיעול גודש חוזר ודלקת ריאות.
הרופא המטפל המליץ על סימגולר לחודש ולראות מה יהיה .
בנתיים אחרי רק שתי מנות עברנו לילה ללא שינה . הילד קפיץ (מאוד לא אופיני לו אחרי שש בערב...בדרך כלל נשפך לישון) מתעורר כל שעה - חצי שעה ומחפש לשחק.
ההנחיה שקיבלתי היא לתת את התרופה בערב לפני השינה . האם יש לכך משמעות ליעילות הטיפול . האם כדאי לתת בבוקר? או בכלל להפסיק (רק התחלנו)?
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגולר לילד בן שנה וחודש - תגובה
ד''ר ארנון אליצור01/11/2011יתכנו תגוות כאלו לסינגוליר אך הן מאד נדירות. התרופה בד"כ מאד בטוחה.
אני מציע לחזור לרופא המטפל ולשקול החלפת טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P.C.Dאמא29/10/2011
מקבל מזה ארבעה חודשים אנטיביוטיקה בשם ריספרים בשל דלקות אוניים חוזרות כטיפול מונע וכבר שנה פיזיוטרפיה נשימתית האם עדיין צריך לדאוג או שהו כבר מכוסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר P.C.D - תגובה
ד''ר ארנון אליצור29/10/2011ילדים עם PCD נוטים לסבול מדלקות ריאה חוזרות.
טיפול ברספרים ופיזיותרפיה יכולים להפחית את הסיכון אך אינם מהווים כיסוי מוחלט. בעת החמרה בתסמינים יש להיבדק ע"י הרופא המטפל או רופא הריאות שעוקב אחרי הילד ולשקול מתן טיפול אנטיביוטי יותר אינטנסיבי לתקופה קצרה בהתאם לחיידקים שבודדו מדרכי הנשימה של הילד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P.C.Dאמא27/10/2011
רציתי לשאול האם יש קשר בין מחלת הP.C.D לבין ירידות סטורציה בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר P.C.D - תגובה
ד''ר ארנון אליצור29/10/2011שלום רב,
לא ברורה לי השאלה שלך.
האם ילדך סובל מ- primary ciliary dyskinesia (PCD)?
ירידות סטורציה בלילה יכולות להיגרם ממגון רב של מחלות, כולל PCD אשר הינה מחלה נדירה. אני מציע שתכתבי תיאור יותר ספציפי של המצב על מנת שנוכל לענות לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהP.C.D
אמא29/10/2011כן אובחן כסובל מP.C.D ע"י פרופסור ישראל עמירב בלילות שיעול לח עד חנק ולפעמים הכחלות קלות באזור השפתיים והידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהP.C.D - תגובה
ד''ר ארנון אליצור29/10/2011הוא זקוק להערכה ע"י רופא וקרוב לודאי לטיפול אנטיביוטי ופיסיותרפיה נשימתית.
אני מציע שתצרי קשר עם פרופ' עמירב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)