מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד!!!דנה17/12/2012
ביצעתי אתמול בדיקה שיגרתית הרופא אמר שמרגיש גוש בצור הרחם מייד לקחו ביופסיה
הרופא שביצע את הביוספיה ביצע גם בדיקה מפי הטבעת ואמר שזה מוגבל
הוא גם אמר שזה סרטן האם ניתן לקבוע מבט שמדובר בסרטן או לחכות לפתולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד!!! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר17/12/2012יש להמתין לתשובה הפתולוגית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קולפוסקופיהמודאגת12/12/2012
קולוסקפיה: מספקת ADEQUATE. נראה TZ בכל היקפו type1. ממצא קולופוסוקפי חריג שעה 1 ממצא קטן של MOSAICA נכרת להיסטולוגיה, + שעה 11 ממצא AWE נלקח CXB BX מעקב ותשובות.
אבחנה: PAP SMEAR ABNORMALITY (CERVIX) LISL
CERVICAL DYSPLASIA Suspected.
סיכום והמלצות: מעקב אחרי תשובת היסטולוגיה.
אני ממש בלחץ, מהם הסוגים שאובחנו? האם מעידים על הימצאות תאים סרטניים? מה הטיפול? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קולפוסקופיה - תגובה
פרופ' עמי פישמן16/12/2012שלום רב,
תשובת הפאפ הצדיקה ביצוע קולפוסקופיה (ללא חשד לממאירות)
יש להמתין לתשובת הביופסיה כדי לברר את האבחנה (לא קובעים אבחנה לפי פאפ)
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשחלה בגיל 80אתי04/12/2012
שלום רב,
אימי בת 80 סובלת מלחץ דם גבוה, מסוכרת ומבעיות בלב (עברה צינתור). כרגע מצבה יציב ומאוזן.
הפסיקה לעבור בדיקות גניקולוגיות שיגרתיות לפני למעלה מ-40(!) שנה. לאחרונה עברה אולטרסאונד בטן כחלק מבירור אנמיה. בבדיקה נמצאו ציסטות באחת השחלות ונערכו בדיקות נוספות.
להלן תוצאי בדיקות CT ומרקרים:
16.7.12 - רחם קדמי 41*31*52 מ"מ רירית 4 מ"מ שחלות ימ' 53*34 מ"מ המורכבת מריקמה סולידית ו-3 ציסטות צלולות צמודות של 63, 34 ו-21 מ"מ. כלי דם בודדים עם זרימות תקינות. שחלה שמאלית 18*11 מ"מ ללא נוזל.
9.9.12 – רחם 21*30 מ"מ, רירית דקה, מימין לרחם 3 ממצאים עם תוכן עכור של 28*40*25 ו-20 מ"מ. דופן הציסטות חלק ללא זרימות דם.
5.7.12 CA 125 - 10.4, 20.8.12 CA 125 - 13.4 שאר המרקרים תקינים.
אימי מרגישה טוב, אין לה כאבים או כל תלונות גניקולוגיות אחרות. לדברי הרופא, סביר להניח שאין מדובר בציסטות ממאירות, אך כדי לאשר זאת מעל לכל ספק יש לנתח (לפרסקופיה בהרדמה מלאה), לכרות את השחלה ולשלוח את הציסטה לביופסיה.
אני חוששת שהניתוח עלול לסכן אותה. האם חששי מוצדק? האם לאור תוצאות הבדיקות ולאור מחלות הרקע מומלץ לנתח?
תודה רבה,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בשחלה בגיל 80 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/12/2012הרופא צודק,
יש מירב הסיכויים שהציסטות אינן ממאירות. אך אם רוצים להיות בטוחים במאה אחוז צריך לבדוק אותן לאחר כריתה. צריך לשקול יחד עם הרופא מה סיכון גדול יותר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן הרחםרותם04/12/2012
שלום
בת 33, אובחן לי לפני כמה חודשים שרירן בגודל מטבע (תת רירי) לאחר תלונה על דימומים מוגברים בווסת ולאחר מכן. לפני כשבוע נלקחה לי גם בדיקת ביופסיה מהרחם (פיפל) על מנת לשלול קיום סרטן הרחם. לטענת הרופא, הדגימה נלקחה מאחר והומלץ לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית אולם החלפתי גלולות ומאז הדימומים הפסיקו לחלוטין וגם בתקופת הווסת התקצרו להיות מוגברים רק יומיים במקום ארבעה ימים עד שבוע עם הגלולות הקודמות ועל כן הרופא שוקל לא לבצע את הניתוח ולכן לקח דגימה כדי להיות שקט..כמו כן הרופא טוען שלדעתו הפסקת הדימומים מקרית ואינה קשורה לגלולות, אציין כי חודש וחצי עם גלולות אלה ברציפות אין דימומים.
אקבל את התשובות רק בעוד שבועיים ועל כן ברצוני לדעת: האם במקרים של סרטן חלילה הדימומים גם נפסקים/ נחלשים, כלומר האם הפסקת הדימומים הינה סימן טוב? כמו כן ברצוני לציין שקראתי כי למעט תסמין הדימום שמתקיים בסרטן רחם קיימים תסמינים נוספים כגון כאבים באגן, בעת קיום יחסים ובמתן שתן שאיני חווה אותם למזלי. יש לי רק לעיתים לחצים בבטן תחתונה בצד בו זוהה שרירן ותכיפות במתן שתן בזמן סוף המחזור ולא כאבים.
אודה לתשובתך המהירה.
בברכה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב ששכחתי לציין
לירון04/12/2012הסיבה שהרופא היה תמיד לא שקט היא שלכשהיו דימומים הם היו בחלל הרחם כשלא הייתי במחזור, כלומר נצפו גם באולטראסאונד וגם בהיסטרוסקופיה דימומים שלא ירדו. עכשיו כשהחלפתי גלולות כבר אין, לא בחלל הרחם לא שזרמו החוצה. האם זו סיבה לדאגה המחשידה לסרטן הרחם? כמו כן נא התייחס בבקשה לשאלות הקודמות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לסרטן הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/12/2012סרטן הרחם מופיע בד"כ אצל נשים מעל גיל חמישים. מכל מקום יש להמתין לתשובת הביופסיה. למרות שאינני מכיר את כל הפרטים אינני חושב שיש לך סרטן הרחם.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חצי שנתיתרוית03/12/2012
EXOCERVIX SHOWING KOILOCYTOSIS, MILD INFLAMMATION, LOW SQUAMOUS
INTRAEPITHELIAL LESION (CIN I) AND FEW DYSKERATOTIC CELLS
בת 30 ללא ילדים - לאחר ביצוע L0OP לפני 5 שנים אני בביקורות חצי שנתיות אצל מומחה לצואר הרחם.
CIN1 נצפה גם לפני חצי שנה ורק הוזמנתי לביקורת.
בביקור הנוכחי שוב נלקחה ביופסיה והתשובה הרשומה לעיל התקבלה.
מאחר ואני לא נמצאת בישראל שאלתי היא:
1. מה פירוש התוצאה הרשומה?
2. האם עלי לתכנן להגיע בדחיפות להמשך טיפול?
3. מאחר ואני מתכננת הריון - האם יש מניעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חצי שנתית - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר03/12/20121. שוב נמצא CIN1
2. אין שום דחיפות.
3. אין מניע אך רצוי קודם להתיעץ בקשר לממצא עם הרופא המטפל..
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעי חלקית בסרטן שחלהאביב03/12/2012
שלום. רציתי לדעת מה הטיפול המקובל בחסימת מעי חלקית בסרטן שחלה? מה עושים במידה של הקאות ללא הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת מעי חלקית בסרטן שחלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר03/12/2012הטיפול הוא בד"כ צום, הכנסת זונדה לקיבה ומתן מתן נוזלים דרך הווריד.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל 9 ימים אחרי קולופוסקופיה??מוני01/12/2012
שלום
עברו כבר 9 ימים וכל הזמן היו הפרשות וכעת יש דימום קל. האם עלי לפנות לרופא או שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל 9 ימים אחרי קולופוסקופיה?? - תגובה
פרופ' עמי פישמן02/12/2012שלום רב,
ממליץ לפנות בדיקה אם הדימום/הפרשות דמיות נמשכות
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים סרטניים בבדיקת קולופוסקופיהסיון30/11/2012
שלום.
שמי סיון.
לפני כחודשיים לאחר בדיקה גניקולוגית שיגרתית נאמר לי כי אני צריכה לעבור בדיקת PAP שיגרתית.
תוצאת הבדיקה הראו כי "משהו" לא תקין (לא ידעו להצביע על בעיה ספציפית) ושלחו אותי לגניקולוג.
במפגש עם הגניקולוג נעשתה בדיקת קולופוסקופיה - הגניקולוג אמר לי כי התאים שנבדקו אכן ממאירים (מצא 2 תאים בדרגה 2 ואחד בדרגה 3). מיד לאחר מכן לקח ביופסיה על מנת לבדוק בצורה חד משמעית את העניין.
לאחר כחודש עם קבלת תוצאות הביופסיה חזרתי אל הרופא שאמר לי כי הביופסיה דווקא העידה על משהו דלקתי ולא סרטני. אבל לטענתו בבדיקת הקולופוסוקיפה לא היה ספק כי התאים הם ממאירים/סרטניים.
לסיכום הוא אמר לי כי איננו יודע בוודאות מה היא הפתולוגיה הנכונה ולכן עלי לחכות חודשיים נוספים ולעבור את הבדיקות מחדש.
האם הגיוני לחכות????
האם אני צריכה בדיקת אונוקולוג נוסף??? בדחיפות????
האם יש משהו בדבריו???
מה עלי לעשות????
בהתאם להשכלות מהנושא, אני לחוצה לכן אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם.
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים סרטניים בבדיקת קולופוסקופיה - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/12/2012שלום רב,
הנתונים שמסרת על הבדיקות שעברת (פאפ, קולפוסקופיה וביופסיה) לא מבוטאים במונחים הרפואיים המדויקים ולכן לא ניתן להעריך מה האבחנה המדויקת שלך.
בדרך כלל, האבחנה הסופית נקבעת על סמך הבדיקה הפתולוגית (ביופסיה).
מציע לך לקבל רת תדפיסי התשובות או לברר עם הרופא המטפל את המונחים המדויקים של כל הבדיקות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ca125אורית28/11/2012
בת 33 נשאית של הגן brca1 בבדיקה ca125 לפני חודשיים 41 לפני חודש 38 ואתמול 28.8 בפט סיטי נמצא גוש מאחורי דופן הרחם כנראה שחלתי בגודל 4 ס"מ עם קליטת יתר מועטה מאוד. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות הלאה מה היית ממליץ? האם זה שערכי ה ca125ירדו זה מעודד ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ca125 - תגובה
פרופ' עמי פישמן28/11/2012שלום רב,
כל הערכים של CA-125 הם בתחום הנורמה.
מדוע בוצעה בדיקת ה- PET-CT? התוצאה של בדיקת ה- PET-CT לא תורמת כל מידע חשוד.
המעקב המומלץ לסרטן שחלות אצל נשאיות של מוטציה על BRCA1-2 כולל בדיקה גינקולוגית + אולטרהסאונד וגינלי ו- CA-125 כל 6 חודשים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן טיפול כימותרפי משולבאיציק25/11/2012
צהריים טובים.
האם קיימים מצבים בהם מחשש לבריאות החולה לא ניתן טיפול כימותפרי משולב ונבחר רק חומר אחד?
האונקולוג אמר שאימי תטופל על גמזר בלבד - סיכוי מינימלי שישפיע.
אונקולוגים אחרים המליצו על גמזר + ציספלטין (וגם ציטוקסן) - האם קיים חשש שגופה לא יעמוד בזה?
כרגע היא במצב פיזיבלי טוב, מתפקדת עם משככי כאבים, אבל מתפקדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן טיפול כימותרפי משולב - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר25/11/2012אינני יודע במה מדובר ואינני מכיר את פרטי המקרה. עקרונית שתי ההצעות מתקבלות על הדעת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא האם ניתן להתעקש
איציק25/11/2012על טיפול משולב, אם היא במצב פיזיבלי טוב... ולהגדיל את הסיכוים של השפעת הטיפול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה CIN 3נ25/11/2012
מה הסיכויים להצלחת הטיפול של הסרת נגע CIN 3 בקוניזציה?
אני מאוד חוששת מהתפתחות סרטנית / שלא אוכל להיכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה CIN 3 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר25/11/2012הסיכויי לריפוי גבוהים ביותר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בבדיקה לפני קוניזציה
נ30/11/2012ונאמר לי שרואים חלק מהנגע וחלק לא כי הוא קצת יותר עמוק, אם כן, כיצד ניתן להסירו בשלמותו אם לא רואים את כולו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה אחרי קולפוסקופיהמוני24/11/2012
שלום,עשיתי בדיקת קולפוסקופיה ויצא : TZ בשעה 12 אזור של אפיתל לבן ובשעה 6 אזוק קטן נוסף. נאמר לי שאם יש משהו יודיעו לי תוך 10 ימים אך אני לחוצה ואשמח אם תסבירו מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה אחרי קולפוסקופיה - תגובה
פרופ' עמי פישמן27/11/2012שלום רב,
זה תיאור של הממצאים בקולפוסקופיה שמהם נלקחה ביופסיה.
הביופסיה תקבע אם מדובר בנגע טרום-סרטני ואם דרוש טיפול.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ לא תקינה וממצא שלל LSILשני23/11/2012
היי, אני בת 24 ומקיימת יחסי מין עם בן זוג קבוע מזה כחצי שנה, לאחר בדיקת פאפ לא תקינה שממצאיה הם : PAP SMEAR SHOWING LSIL- LOW GRADE INTRAITHELIAL LESION
CERVICAL DYSPLASIA
אני מאוד לחוצה כרגע שלחו אותי לקולפוסקופיה ואני מאוד אשמח לדעת מה יהיו הטיפולים במידה ותימצא לי דלקת חריפה? והאם זה רק טרום סרטני או יכול להוביל לסרטן גם אם מקבלים טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ לא תקינה וממצא שלל LSIL - תגובה
LGSIL - מבטא ממצא טרום סרטני בדרגה נמוכה.
הקולפוסקופיה נועדה לאשר את האבחנה. בחלק מהמקרים יש צורך בטיפול בצריבה או לייזר.
בחלק מהמקרים לא דרוש טיפול אלאל מעקב בלבד.
תחת מעקב מסודר וטיפול הולם - אפשר להבטיח שהנגע לא יתקדם מטרום-סרטני לסרטני.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ביולוגיות או הקרנות מקומיותכרמלה15/11/2012
שלום רב,
עברתי נתוח להוצאת רחם לפני כ 3 חודשים לאחר שנתגלה:
Well differentiated grade 1 endometriod Carcinoma
היסטולוגיה : 2G עם חדירה של 60% כלומר B-1 חדש 28 בלוטות נקיות באגן.
קונסורציום של רופאים החליט על בסיס רוב קטן על הקרנות מקומיות.
לאחר התלבטות קיבלתי את ההמלצה, אולם, אז פגשתי חברות שסיפרו לי שיש אלטרנטיבה בטוחה יותר באמצאות גלולות ביולוגיות. האם זה נכון וכיצד עלי לפעול?
בתודה
כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ביולוגיות או הקרנות מקומיות - תגובה
ההמלצה שקיבלת - מקובלת.
גלולות ביולוגיות - לא מוכרות לי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס פפילומהשירן14/11/2012
קיבלתי תשובה שיש לי וירוס פפילומה cin1 הרופאה שלי הסבירה לי שזה נפוץ ופשוט צריך לחכות שזה יחלים לבד
אני אשמח להסבר קצת יות מפורט והאם יש משהו שאני צריכה לעשות כדי למנוע התפתחות או החמרה והאם באמת אני צריכה פשוט לחכות שזה יעבור לבד ולא לעשות כלום חוץ מהביקורת שהרופאה שלי המליצה בועד 4 חודשים?
תודה שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס פפילומה - תגובה
ברוב המקרים של CIN-1 צפויה נסיגה ספונטנית של הנגעים.
לכן, מעקב עם ביקורת פאפ חוזרת - היא המלצה נכונה ואין צורך בהתערבות נוספת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס פפילומה
שירן27/11/2012האם הבן זוג שלי צריך גם להיבדק?ואם כן איזו בדיקה מומלצת?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס פפילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן28/11/2012הסיכוי לנגעים אצל בן הזוג - מאד נמוך.
לשים לב אם יש חשד לנגעים יבלתיים על אברי המין.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)