מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת קולפוסקופיהשרית21/03/2013
TINY TEARED-UP GLANDS
TINT ENDOCERVICAL POLYPS
אבקש לדעת מה המשמעות של תשובה זו לקולפוסקופיה.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת קולפוסקופיה - תגובה
פרופ' עמי פישמן02/04/2013שלום רב,
התשובה לא מצביעה על ממצא פתולוגי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשךאורלי15/03/2013
אני אישה בת 49 ללא עבר של מחלות. בשישה שבועות האחרונים אני סובלת מדימום מתמשך. בשלושת השבועות הראשונים היה הדימום חלש, לאחר מכן היה דימום חזק לתקופה של שבוע ושוב נחלש למס' ימים ובשבועיים האחרונים התחזק שוב.
פניתי לגינקולוג שעשה לי אולטרסאונד ולדבריו התרשם שאין מדובר בגידול אולם עקב הדימום המוגבר טען שלא ניתן לראות ברור.
במקביל שלח אותי לבדיקות דם הורמונליות ועשה ביופסיה מהרחם אותה שלח למעבדה.
לדברי הרופא-הבדיקות ההורמונליות תקינות ותשובות הביופסיה יגיעו רק כחודש ממועד הביופסיה. נכון להיום חלפו 10 ימים בלבד.
החשש הגדול שלי הוא מסרטן הרחם, שהרי אם מדובר היה במיומות סביר שהיה ניתן לראותן.
אודה לכם אם תמקדו אותי על אלו ממצאים יכולה התופעה הנ"ל להעיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך - תגובה
דימום יכול להיות על רקע הפרעות בביוץ (מתאים לקבוצת הגיל שלך) או על רקע ממצאים בצוואר או ברחם.
יש לחכות לתשובת הביופסיה כדי להחליט על הטיפול המתאים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' פישמןאני03/03/2013
שלום,
בת 56. חליתי בסרטן השחלה בגיל 48. טופלתי בשני קווים בכימותרפיה עקב הישנות המחלה (לאחר שלוש שנים). לאחרונה נמצא כי אני סובלת מאוסטאופורוזיס בעמוד שדרה. שאלתי היא האם יש קשר בין הטפול הכימותרפי או בין המחלה לדילול העצם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' פישמן - תגובה
אוסטאופורוזיס בגיל 56 לא קשור לטיפול הכימי
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור יוסף מנצורדורון28/02/2013
בת 80 סרטן שחלות מפושט
כימוטרפיה אחרונה לפני למעלה משנה
ca-125 כול חודשיים במעקב מרקרים לאחרונה:
39 מרקר
קפיצה ל48
ירידה ל43
ירידה ל39
אחרון חזרה ל48 לפני שבועיים
בוצע pet ct שהושווה ל ct רגיל לפני חצי שנה
קיימת קליטה מוקדית בגוש 2כפול 2 בשד מימין
הגוש נראה ללא שינוי משמעותי מבדיקת ct קודמת
כול השאר תקין
א-האים כדאי להקדים את התור לאונקולוג (התור בעוד 3 שבועות ) ?
ב-מה זה אומר שקיימת קליטה מוקדית של fdg בגוש אבל אין שינוי משמעותי בגוש מ ct אחרון לפני חצי שנה,האים הקליטה לא חייבת להצביע על מחלה פעילה ?
סליחה על האורך ותודה על ההיתיחסות והידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור יוסף מנצור - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר01/03/2013שלום רב, אינניחושב שעיכוב של 3 שבועות ישנה הרבה.
קליטה של FDG מצביעה על אפשרות של ממאירות.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופסור
דורון01/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי בת 63ענת טל28/02/2013
אימי בת 63 החלימה מסרטן צוואר הרחם לפני כמעט שנה ומאז סובלת מדימדומים ללא הפסקה עשתה בדיקות ולא מגלים מהיכן נובעת הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי בת 63 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר01/03/2013מצטער. בלי בדיקה אי אפשר לענות על שאלתך.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אימי בת 64 לפני 3 שנים התגלהלי27/02/2013
סרטן שחלות מפושט דרגה 3C עשתה ניתוח להוצאת הרחם שחלות ותוספתן אחרי כימו זה הלך ואחרי חצי שנה חזר ואח"כ חזר ושוב כימו וחוזר חלילה סה"כ היה 3 פעמים וחזר עם גרורות.
כיום אחרי 4 חודשים שוב חזר כנראה שוב גרורות CA125 600
וזה רק עולה כך גם שאר הסממנים שעולים מה עושים? שוב כימו ? אין טיפול חדש????????
יש לציין שהיא נושאת את הגן גם אני נושאת הגן BARCH
האם שוב CT PET....???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אימי בת 64 לפני 3 שנים התגלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/02/2013לצערי הרב אין טיפול חדש. בקשר ל-PET יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Leep Coneשי21/02/2013
לאחר ביופסיה של צוואר הרחם קיבלתי תוצאה של CIN2-3
ואני עומדת לעבור תהליך שנקרא Leep cone
רציתי לדעת מה עליי לצפות מההליך הזה?
כמה זמן החלמה?
האם אחרי ההליך הזה כבר אין חשש מהתפתחות סרטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Leep Cone - תגובה
פרופ' עמי פישמן24/02/2013שלום רב,
מדובר בפרוצדורה כירורגית שנועדה לאבחנה ולטיפול ב- CIN-2/3.
אחרי הפעולה צפוי דימום/הכתמה דמית למשך כחודש ימים.
גם אחרי הפעולה יש להמשיך ולעקוב בצורה סדירה אחרי מצבים טרום-סרטניים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של סרטן צוואר הרחםדבורה21/02/2013
שלום ד"ר, שמי דבורה, אני בת 17. לאחרונה הופיע אצלי דימום למטה בערך שבוע אחרי סוף המחזור החודשי שלי, זה קרה כמה פעמים. המחזור שלי חוץ מזה הוא תקין לגמרי! הבנתי שזה יכול להיות אחד התסמינים לסרטן צוואר הרחם... יש סיבה לדאגה?
(כשבדקתי על סוג הסרטן הזה ראיתי שרוב התסמינים נוגעים ליחסי מין; כאבים בזמן היחסים ודימום לאחריו. אני לא קיימתי יחסים מעולם. האם זה משהו שמופיע רק עם קיום יחסי מין??)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של סרטן צוואר הרחם - תגובה
יש הרבה סיבות אחרות לדימום חריג שלא בזמן הוסת בנערות ונשים צעירות.
הסיכוי לסרטן צוואר הרחם בגיל 17 לפני קיום יחסי מין הוא אפסי.
ממליץ להיבדקה בצורה מסודרת אצל רופא נשים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN3מיטל20/02/2013
שלום, רציתי לדעת האם באופן עקרוני יכולה לצאת תשובה של CIN3 בבדיקת פאפ ובביופסי לצאת תשובה חמורה יותר?
אם בקולופוסקופיה הרופא רשם שנראה TZ בכל היקפו, זה טוב או שזה דבר רע?
ושאלה שלישית, בקולופוסקופיה נרשם שנראתה פונקטציה, תוכל להסביר לי מה זה אומר? ומה הסיכוי שזה חלילה סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN3 - תגובה
1. בדיקת פאפ היא בדיקת סקירה בלבד. הביופסיה קובעת את האבחנה הסופית.
2. TZ -Transformation Zone: איזור המעבר שהבודק צריךל לראות את כל היקפו בזמן הקולפוסקופיה. זה לא קובע אם הבדיקה תקינה או לא. זה מבטא שבדיקת הקולפוסקופיה מספקת מבחינת התצפית של האיזור אותו אמורים לבדוק.
3. פונקטציה - תיאור איזור בצוואר הרחם כפי שנראה בקולפוסקופיה וממנו יש לקחת ביופסיה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון סרטן צוואר הרחםסיון19/02/2013
שלום,
בעברי אחרי קיום מין יצאו לי מאיין בלוטות קטנות באיזור למטה.
מאז עברתי 2 בדיקות פאפ - ושתיהן יצאו תקינות.
היום אני נשואה בת 28 ואני מעוניינת לעשות את חיסון סרטן צוואר הרחם.
האם יש טעם בכך? הבנתי שזה עד גיל 27??
אשמח לתשובה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון סרטן צוואר הרחם - תגובה
1. בדיקת הפאפ היא בדיקת סקר לצוואר הרחם ולא לאיזור הוולבה.
2. ניתן לקבל את החיסון עד גיל 45
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN3 בפאפמיכל14/02/2013
שלום ד"ר,
בחודש שעבר עשיתי בדיקת פאפ והשבוע קבלתי תשובה של CIN2 , CIN3, HSIL
כבר עשיתי קולופוסקופיה וביופסיה לפני יומיים ואני ממתינה לתשובות.
לפני כשנה וחצי עשיתי קוניזציה עקב ממצא של אסקוס, ולאחר 4 חודשים עשיתי משטח שיצא תקין.
הבעיה מסתבכת כי במהלך החודש האחרון נכנסתי להריון (יקר מאוד) ואני כיום בשבוע 8.
אני מבולבלת ובוכה רוב היום ומבינה שבמקרה הכי טוב יצא בביופסיה שיש לי תאים טרום סרטניים...
האם בביופסיה יכולה לצאת תשובה חמורה יותר ממצא שיצא בפאפ? יתכן וחס וחלילה זה כבר התפתח לסרטן? ומה אני עושה עם ההריון היקר הזה שכ"כ חיכיתי לו?
בבקשה תעזרו לי ......... אני כבר לא יודעת מה לחשוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN3 בפאפ - תגובה
פרופ' עמי פישמן17/02/2013שלום רב,
יש לחכות לתשובת הביופסיה.
לאחר קבלת התשובה מהביופסיה - התיעצות עם הרופא המטפל לגבי האפשרות של מעקב בלבד בזמן ההריון, או אפשרות של קוניזציה בשליש השני של ההריון.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותויקטוריה11/02/2013
שלום,אמי חולה בסרטן שחלות,סיימה 9 טיפולים כימוטרפים + ניתוח. כעת היא במעקב. יש לי מספר שאלות :
1.תוצאות של מרקרים ca-125 :8.2
CEA- קטן מ-1.3 .האם התוצאות תקינות ?
2. האם בזמן הטיפול הכימוטרפי שכלל טקסול + קרבופלטין ,היה שימוש בסטרואידים שמשפיעים על רמת הסוכר בדם ? יש לה עלייה ברמת הסוכר אחרי הטיפולים.
3.עשינו בדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה כולל כליות ואולטרא סאונד וגינלי,התוצאות תקינות , האם יש צורך בבדיקת סי-טי ? הבנתי שיש סוגי סרטן בהם עושים בדיקת מיפוי עצמות לאיתור גרורות ,האם יש צורך ?
4. האם סרטן מהסוג הזה יכול להתפשט לאיברים רחוקים כמו הרגליים,עמוד השידרה או הצוואר והראש ? אני שואלת כי עשינו עד כה רק סי טי של חזה בטן ואגן ולא של כל הגוף,אני פשוט מפחדת שייתכן ויש התפשטות ואנחנו לא יודעים על כך. ע"פ הסי טי האחרון הוחלט על הפסקת הטיפולים.
5.אני קראתי שיש סיכויים להישנות המחלה,במידה ובוצע ניתוח של כריתת הרחם והשחלות,כיצד המחלה יכולה לחזור שוב באיברים הללו ?
6.לאחר הטיפולים,אמי התחילה לסבול מנימול קשה ברגליים( נוירופטיה ),הבנתי שזו תופעת לוואי של הטיפולים, איך ניתן לטפל בכך ? תרופות או טיפולי פיזיוטרפיה ? יש רופא שמומחה בתחום ?
סליחה מראש על ריבוי השאלות,פשוט חשוב לי להבין את הנושא.
תודה רבה מראש על ההתייחסות והמענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/02/2013שלום רב,
1. הסמנים תקינים
2. טקסול ופלטינום אינם כוללים סטרואידים. אך לעיתים נותנים סטרואידים למטרות אחרות. יש לשאול את המטפלים.
3. על הרופאים המטפלים להחליט זאת.
4. זה קורה לעיתים רחוקות ביותר.
5. היא לא חוזרת באברים שנכרתו אלא במקומות אחרים.
6. אין טיפול יעיל נגד תופעות לוואי אלה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שחלות
ויקטוריה11/02/2013תודה לך על המענה המהיר, אני לא הבנתי מתשובתך אם בסרטן שחלות יש צורך במיפוי עצמות או לא לבדיקה ואיתור גרורות ? לבקש מהרופא בדיקת סי טי של כל הגוף לאיתור גרורות או שבדיקת סיטי של חזה בטן ואגן מספיק ?
לגבי הישנות המחלה , מה הכוונה באיברים אחרים ? אז זה כבר לא יהיה אותו סוג סרטן או שאני לא מבינה משהו ?
לגבי הנוירופטיה, לאיזה רופא מומחה ניתן לפנות ? אין שום טיפול בכלל ? שמעתי על גרביים אלסטיות ועל תרופות שעשויות לשכך את תחושת הכאב. מתי זה יחלוף ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסבטלנה
דורון11/02/2013בסרטן שחלות מספיק סיטי חזה בטן אגן
משום שהוא תוקף בעיקר את האזורים האלה מעיים .כבד.ראות
סרטן נקרא לפי האזור הראשוני שמימנו הוא התחיל
כלומר סרטן שחלות שהתפשט נגיד לראות או לכבד לא נקרא סרטן ראות או כבד
ששונים ממנו לחלוטין ומגיבים לתרופות אחרות
בקשר לנטורופטיה תנסי את הכדור ליריקה שיכול לעזור
ההיתי מציע לך להכנס לאתר של האגודה למלחמה בסרטן
יש שם המון חומר לקריאה והסברים שיוכולים להבהיר לך דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורון
ויקטוריה11/02/2013תודה דורון. כלומר באותם מוקדים אליהם המחלה התפשטה אבל טופלה בעזרת הטיפול הכימוטרפי היא יכולה שוב להתגלות למרות שהמקור (הרחם והשחלות) הוסר ? משהו שבשלב הראשון של המחלה ,כאשר אין עדיין התפשטות , לא יכול לקרות ? אני מבינה נכון ? הבנתי מתשובתך שאין צורך במיפוי עצמות או בדיקת סיטי של כל הגוף או למשל הרגליים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסבטלנה
דורון11/02/2013בראש של סיכה יכולים להכנס מאות אלפים של תאים
כשמסירים את הגידול אין בדיקה שיכולה לקבוע שלא נשארו תאים ממאירים בגוף
לכן נותנים גם כמותרפיה
ועושים מעקבים בצילומים ובדיקות דם כול כמה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהדורון10/02/2013
האים בפטסיטי כמות הקרינה גדולה יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/02/2013נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפורפסור סליחה
דורון11/02/2013השאלה שהתכוונתי לשאול היא
האים בפט סיטי יש יותר קרינה מאשר בסיטי רגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפורפסור סליחה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר13/02/2013כן, יש בבדיקת PET/CT יותק קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מרקר לאחר טיפול בסרטן שחלותמאיר04/02/2013
שלום רב
אימי סיימה טיפול ממושך בסרטן השחלות לפני מס חודשים ספורים שכלל טיפול כימוטרפי,ניתוח ועוד מס טיפולים
לאחר כל התהליך בבדיקת המרקרים היו 5 מה ששימח אותנו מאוד
כיום לאחר מס חודשים בבדיקה המרקרים היו 25
האם יש סיבה לדאגה והאם זה מעיד על חזרתו של הגידול חס וחלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מרקר לאחר טיפול בסרטן שחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/02/2013שלום רב,
באיזה מרקר מדובר? האם CA125? אם כן זה עדיין בגבולות הנורמה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגמת עלייה
מאיר07/02/2013אכן כן מדובר ב ca-125
האם מגמת העלייה למרות שעדיין בנורמה אמורה להדאיג ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגמת עלייה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/02/2013אני מציע בדיקה קלינית ואם תקינה - להמתין לבדיקה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה שאלה כלליתקרן04/02/2013
שאלה כללית האם לאחר שבדיקת פאפ יצאה לא תקינה נערכה בדיקת ביופסיה,האם זה מעיד על התפתחות מחלה? טרם נתנו תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה שאלה כללית - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/02/2013שלום רב,
רק תשובת הביופסיה תקבע את האבחנה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)