מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת על תוצאה של ביופסיה !חסויה23/10/2012
שלום רב , להלן תוצאות הביופסיה שלי :
מקור החומר : צוואר הרחם 1-12
תיאור מאקרוסקופי - קטע רקמה חומה בקוטר 0.4 ס"מ
תיאור מיקרוסקופי :
הבדיקה ההיסטולוגית מראה קטעי רירית צוואר הרחם (כולל את אזור המעבר) עם נגע מסוג -
HIGH GRADE SIL CIN 2-3 WITH FOCAL ENDOCERVICAL GLANDS INVOVMENT /
צריכה לתאם קוניזציה .
הסבר לקבל הסבר על התוצאות
ומה זה אומר מעורבות של בלוטות פוקלות ?
האם טיפול בקוניזציה יסיר לי את כל קטעים הנגועים?
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על תוצאה של ביופסיה ! - תגובה
פרופ' עמי פישמן25/10/2012שלום רב,
הביופסיה מראה מצב טרום סרטני CIN-3. מעורבות מקומית של בלוטות ברירית צוואר הרחם אינה נדירה בנוכחות CIN-3.
הקוניזציה נדרשת להשלמת האבחנה וכטיפול המועדף.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה!! מאוד לחוצה!אלמונית20/10/2012
שבוע טוב ,
מחכה לתשובות ביופסיה עקב חשד לCIN 2 אני מקבלת את התוצאות בשלישי הקרוב.
ברצוני לדעת עד אז כי אני מאוד לחוצה ... 1. אם היו תאים סרטניים האם היו רואים אותם כבר בקולופסקופיה/בבדיקת פאפ ? כלומר האם בזמן מהרגע שהפאפ היה לא תקין (אוגוסט) ועד ללקיחת ביופסיה (לפני שבוע ) כבר התאים התפתחו לסרטניים ?? אני צריכה להגיע לרופא לשמוע את התוצאות להחליט על טיפול .
אני מחפשת דרך להירגע עד אז ...
אשמח לקבל תשובות בהקדם :) ואת חוות בעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה!! מאוד לחוצה! - תגובה
פרופ' עמי פישמן21/10/2012שלום רב,
המעבר מ- CIN-2 לסרטן אורך שנים ולא ימים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהשיר17/10/2012
שלום
בת 31
אני סובלת מקונדילומות כבר 3 שנים באיזור החיצוני של הפות - מסביב. הן באות והולכות. הייתי במעקב קולפוסקופי חצי שנתי - אח"כ זה הפך לשנתי וכעת התבקשתי לעשות פאפס כל שנה בלבד.
פאפס אחרון מלפני 11 חודש תקין. קולפוסקופיה אחרונה מלפני 3-4 חודשים תקינה. היום הבחנתי בקונדילומה באיזור הפות - השפתיים החיצוניות - אבל בחלק הפנימי שלהן - איזור שאף פעם לא היה לי שם..... הרגשתי צריבה קצת בשתן וגם במגע מיני ולכן הסתכלתי לראות מה מציק לי שם והסתבר שיש שם מן פצעון כזה שנראה כמו קונדילומה.... התור לרופא צוואר הרחם הוא לא עוד שבועיים - האם זה בסדר לחכות לתור או שצריך ללכת לפני כדי להסיר את זה? מה זה אומר קונדילומה באיזור הזה? או שזה אותה משמעות כמו הקונדילומות האחרות שהיו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
קונדילומות יכולות להתפתח בל איזור אברי המין החיצוניים. בדיקה תוך שבועיים היא סבירה לחלוטין.
בברכה
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בהקדם CIN 2אלמונית16/10/2012
שלום רב ,
לפני שבוע הייתי בקולפוסקופיה ונלקחה ביופסיה
הרופא אמר לי לקבוע תור לעוד 3 שבועות ואם יהיה משהו חריג הוא יתקשר להקדים את התור .
אני מאובחנת עם שינוי בתאים CIN 2 מבדיקת הפאפ שנעשתה באוגוסט .
אחרי הקולפוסקופיה הרופא לא אמר לי מה הוא ראה אלא ראיתי אותו מצרף מכתב לביופסיה שנכתב אכן CIN בשעה 1-12 (אם אני לא טועה )
שאלותי הן :
1. האם חס וחלילה היו תאים סרטניים כבר הוא היה רואה בקולפוסקופיה ?
2. הביופסיה צריכה לאשר או לשלול את האבחנה שלו ?
3. במידה וזה נכון - תוך כמה זמן כדי לבצע את אחד הטיפולים שיציעו לי? (הבנתי שיש כמה שיטות להוציא את התאים הנל)
4. האם CIN 2 יכול להפוך במהרה לסרטן ?
אשמח לתשובות בהקדם כי אני ממש מחכה לתשובה בלחץ , למרות שהוא אמר לי שגם אם הוא מתקשר להקדים לא להילחץ :)
רב תודות !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה בהקדם CIN 2 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר16/10/2012שלום רב,
האבחנה אינה נקבעת על ידי פאפ ולא על ידי קולפוסקופיה. האבחנה תיקבע רק על סמך הבדיקה הפתולוגית של הביופסיה. רק אז יקבע סוג הטיפול.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה בכבד??חגית09/10/2012
האם עליה ב-GGT עד 32 ובמקביל עליה משמעותית בכולסטרול(270 וגם LDL 180) כאשר תפקודי כבד אחרים בגדר נורמה .מרמזת על גרורה בכבד(יש חשד ב-mri לגרורה קטנה כאשר בUS חושבים שזו המנגיומה וכן בניתוח נאמר שהכבד חלק אבל נמצא גרורה בשער הכבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה בכבד?? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/10/2012שלום רב,
זה אינו סימן לגרורה בכבד.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותש28/09/2012
בחודש אפריל 2012 התחלתי לקחת טומוקסיפן , בחודש מרץ 2012 לפני תחילת לקיחת הטומוקסיפן עשיתי אולטרסאונד וגינלי שיצא תקין לחלוטין היום אחרי 5 חודשים של לקיחת טומוקסיפן עשיתי שוב בדיקה וגינלית והממצאים היו: עובי רירית הרחם 29 מ"מ עם ממצאים ציסטים זעירים בתוכה.
שחלות: ימנית 43 מ"מ*30 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 27*30 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
שמאלית 48מ"מ*40 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 33*38 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
דוגלס מעט נוזל חופשי , הודגם כיס נוזל חופשי בדוגלס 19*31 מ"מ.
אודה לך באם תענה לי 1. האם לא כדאי להפסיק אם הטומוקסיפן לפני שיגרם לי נזק בלתי הפיך?
2. אם אפסיק את הטומוקסיפן האם הממצאים הללו יעלמו?
3. האם כדאי להוציא את הרחם והשחלות בהתיחס לעובדה כי אני מרגישה
4. האם הממצאים הללו עלולים להפוך לסרטניים?
תודה על תשובה מהירה וגמר חתימה טובה
מאוד רע לאחר הרדמה כללית
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות - תגובה
הממצאים המתוארים ברירית הרחם יכולים להיות על רקע נטילת הטמוקסיפן. אם אין דימומים חריגים הסיכון לסרטן רירית הרחם הוא מאד מאד נמוך, ולכן דרוש מעקב בלבד.
הממצאים בשחלות - לא דורשים התיחסות מיוחדת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה פתולוגיתחגית24/09/2012
בס"ד
שלוםרב!
אני חווה הישנות סרטן השחלה לאחר 4 שנים של שקט.עברתי ניתוח נלקחו דגימות ואילו התוצאות:גידול ממקור שחלתי
CK7,WTI-POSITIVE
ESTROGEN-FOCALLY POSITIVE
PROGESTERONE,P53,CK20-NEGATIVE
KI67-HIGH PROLIFERATIVE INDEX(50%)
קצת חקרתי את הנושא אבל עדיין ברצוני לדעת את משמעות הקשר לאסטרוגן ואם זה אמור לשנות את דרך הטיפול.לציין שמדובר באדנוקרצינומה מסוג SEROUS CELL
וגם מדד KI67 שמצד אחד כפי שהבנתי הפרוגנוזה אינה טובה ומנגד יש שטוענים שדווקא התגובה לכימוטרפיה צפויה להיות טובה יותר דבר והיפוכו אלא אם כן מדובר בגידול שקשור לכלי דם. אני מבקשת הסבר מעמיק ואמיתי.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פתולוגית - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר24/09/2012מאחר וההישנות הופיעה זמן רב אחרי הטיפול הראשוני, יש סיכוי מצויין שתגיבי היטב לטיפול כימותרפי נוסף.
כל טוב, ושנה טובה
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ובבקשה התיחסות מפורטת
חגית24/09/2012תודה על התגובה המהירה ושנה טובה. אני מבקשת התיחסות לכל הממצאים בתשובה הפתולוגית ובמיוחד משמעות האסטרוגן וKI67. די הרבה קראתי על הנושא ואלה השאלות שנותרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ובבקשה התיחסות מפורטת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר25/09/2012נוכחות קולטנים לאסטרוגן מורה שיתכן שהגידול יגיב גם ךתרופות נוגדי הורמון זה. KI67 מסמן את מידת התרבות התאים. לממצא זה אין משמעות קלינית מעשית אצלך.
כל טוב וגמר חתימה טובה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולוזה סל טומורמיטל23/09/2012
שלום,
שבוע שעבר הוציאו לי מהשחלה גידול שכנראה הוא 'גרנולוזה סל טומור'
לפי המידע המועט (6 תוצאות בגוגל בעיברית!! וכמה אתרים באנגלית)
הבנתי שחוקרים חולקים בינהם אם זה סרטן או לא...
עשיתי השבוע סיטי לבדוק אם קיימת חלילה התפשטות של המחלה...
האם תוכלו למסור לי מידע נוסף על הסוג הזה?? אני אובדת עצות...
עדיין אין תשובה של הסיטי: האם לרןב נפוץ שסוג זה יתפשט?
אשמח לכל מידע .. לפני שאשתגע מהאי וודאות הזאת...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולוזה סל טומור - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר24/09/2012שלום רב,
חסרים פטים קליניים רבים.
לא כל הגידולים מסוג זה מתנהגים בצורה ממארת. קשה לנבא איך זה יתנהג בעתיד. בכל זאת ישנם קריטריונים קלחניים ופתולגיים המדריכים את הרופא המטפל. רצוי שהוא יהיה גינקולוג אונקולוגי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cin 3 דחוףבלה20/09/2012
היי אני בהריון שבוע 21 בת 36 עשיתי בדיקת ביופסיה ונמצא שיש לי cin3, הרופאה אמרה ל מי שכרגע עדיף לא לטפל בזה ןלחכות לשבוע 28 ואז לעשות שוב בדיקה לוודא שזה נשאר באותו המצב ואז אפשר לחכות עם הטיפול עד אחרי ההריון. ובמידה וזה מתפתח אז הם ייעשו לי טיפול שבמהלכו ייצטרכו לתת לעובר סטרואידים ולהוציאו בניתוח קיסרי.
מה הסיכויי שזה ייתפתח לסרטן?
האם הסטרואידים מסוכנים לתינוק?
האם זה יכול להשפיע על הבאת ילדים בעתיד?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cin 3
ליאת22/01/2014שלום
ליפני שלושה חודשים נימצא אצלי cin3 עברתי קוניזציה חרוט לאחר שבועים קיבלתי תושבה איסטולוגית שיש cin3 בתעלת צוור הרחם
רציתי לדעת אם אני מורידה את הרחם אני מתפטרת מיכול הטיפולים שאני אמורה לעבור
אני בת 36 פלוס ארבע ילדים
אני אמורה לעבור עוד חודש גרידה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcin 3 דחוף - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר23/01/2014בשלב זה של ההריון עדיף מעקב בלבד. המשך הטיפול יהיה על פי הממצאים. הסיכוי שזה יתפתח לסרטן נמוך מאד. יחד עם זה צריך לעקוב ולטפל בזה לאחר סיום ההריון. גם לאחר הטיפול ב- CIN3 אפשר להרות וללדת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPVעדי19/09/2012
שלום פרופ',
עשיתי בדיקת HPV TYPING וקיבלתי את התוצאה הבאה:
HPV TESTING PERFORMED WITH F-HPV KIT (GENOMED)IS NEGATIVE FOR HPV.
SPECIFIC PRIMERS FOR HPV TYPES INCLUDED IN THE ASSAY:
HIGH RISK: 16,18,31,33...
LOW RISK: 6,11
מה משמעות תוצאות הבדיקה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV - תגובה
פרופ' עמי פישמן27/10/2012שלום רב,
המשמעות של הבדיקה שאין עדות ל- HPV בחומר שנבדק אצלך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה15/09/2012
שלום רב!
שאלה כללי מאוד!
האם גידול במערכת הגניטליה יכול לגרום להפרעות קצב או פלפיטציות? (כוונתי היא שהפרעות הקצב נגרמות עקב הגידול-ו ל א מחרדה אלא פיזית)
תודה רבה!
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' עמי פישמן27/10/2012שלום רב,
גידול גינקולוגי - לא אופיני כמקור להפרעת קצב
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות מפושטשרית09/09/2012
מזה 4 שנים. נמצאת כעת באמצע גמזר כמוצא אחרון אחרי שנוסו כבר כל שאר הטיפולים. אם הגמזר יעזור ותהיה איזשהי רמיסיה האם אוכל לקבל שוב גמזר? לאחר תקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות מפושט - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר09/09/2012התשובה היא כן.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומוקסיפןציפי07/09/2012
בת 80 סרטן שחלה דרגה 4
ca- 125 =1500 לאחר 6 טיפולים בקרבופלטין ca 125 ירד ל36
חודש לאחר מכן- 37 (מסיום הטיפולים)
חודשיים וחצי-38
4 חודשים-39
ct שנעשה מראה שהכול בסדר לפני 3 שבועות,
בדיקת ca-125 לפני יומיים מראה על קפיצה ל 48 חמישה חודשים מסיום הטיפולים
בביופסיה er חזק
שתי שאלות-א-האים מומלץ להתחיל טיפול בטומוקסיפן ?
ב-במידה ובבדיקה הבאה הסמן ימשיך לעלות, איזה תרופה כימותרפית ההיתה ממליץ לתת ?
האונקולוגית ממליצה טקסול על בסיס שבועי,
בתודה על ההיתיחסות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומוקסיפן - תגובה
פרופ' עמי פישמן08/09/2012שלום רב,
אם ערכי CA-125 ימשיכו לעלות ולא תהיה עדות קלינית אחרת למחלה -> טמוקסיפן היא אפשרות טיפול מקובלת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי ברירית - טיפול הורמונלי ס שדנורית07/09/2012
שלום אימי בת 71 לאחר סרטן בשד בפעם השלישית
בפעם הראשונה בצד שמאל לפני 21 שנה עם כריתה חלקית והקרנות
פעם שניה בצד ימין לפני 11 שנים עם כריתה חלקית הקרנות +כימותרפיה ו6- שנים טיפול הורמונלי : 4 שנים טומוקסיפן ושנתיים נוספות ארימדקס.
הפעם היא טופלה בטמוקסיפן חצי שנה לאחר הוצאת הגידול .
נטלה את הכדור לחצי שנה והיו הרבה תופעות לוואי בינהם
בתחילת הטיפול היה דימום קל מהרחם ועליה ברירית ל- 4 ממ
לאחר חודשיים הפסקה בטומקסיפן היא עברה לארומזין ונוטלת אותו חודשיים
הארומזין הביא לתופעות :
גלי חום מוגברים מאוד
כאבי שרירים וכאבי פרקים
צריבה חזקה בכפות הרגליים והידיים עם גרד, נרדמות לה כפות הידיים
צריבה בעיניים, כאבי ראש
ועליה ברירית ל- 5 ממ+ ציסטות קטנות ברחם
בדיקת PAP לפני 7 חודשים לאחר כחודשיים טומקסיפן והעיבוי הראשוני ברירית הרחם - הייתה תקינה
התרופות שהיא נוטלת בנוסף
נורמטין - נורמלול 25 מ"ג
תרופה למניעת בעיות כיבה OMERADEX
אחת ליומיים כדור להורדת כולסטרול סטטור 10 מ"ג
תוסף תזונה צמחי פוליקוסנול וארטישוק. להורדת כולסטרול
בנוסף היא נוטלת עוד תוספי תזונה כגון אומגה, ויטמין D, סידן , כורכום Q10' ,
שאלותי הן:
1. האם יתכן שהארומזין גם משפיע על רירית הרחם , או השילוב שלו עם תרופה אחרת.
2. והאם כדאי לשקול החלפת טיפול הורמונלי ולמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי ברירית - טיפול הורמונלי ס שד - תגובה
פרופ' עמי פישמן08/09/2012שלום רב,
עובי רירית הרחם בסדר הגודל שציינת - לא מחייב כל פעולה.
נקיטת פעולה אבחנתית נדרשת רק בנוכחות דימום נרתיקי חריג.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ציטולוגית- אודה לפרשנותטלי05/09/2012
שלום, קיבלתי תשובה עבור בדיקת paps:
במשטח לאוקוציטים רבים, הסטיוציטים מעורבים בחיידקים רבים, תאי אפיתל שטוח, אנדוצרויקלי, תאים מטפלסטים וקורים ונבגים לא רבים של פטריה.
אשמח לדעת מה זה אומר..
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ציטולוגית- אודה לפרשנות - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/09/2012שלום רב,
בדיקת הפאפ נועדה לאתר נשים עם חשד למחלות טרום סרטניות של צוואר הרחם.
נוסח התשובה - בדיקה תקינה למטרה זו.
אגב, הבדיקה מצביעה על דלקת נרתיקית פטריתית - וזה ללא קשר למחלות טרום-סרטניות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)