מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ביופסיה עזרה בפענוחסיגל05/09/2012
קיבלתי מכתב ובו התשובה הנ"ל אנא מכם אם רק תוכלו לעזור בפענוח אודה מקרב ליבי
cervix external cone biopsy cin 2
exocervical and endocervical margins free
cervix internal cone biopsy
negative for dysplasia
עשיתי פאפ שיצא לא תקין אחריו קולונוסקופיה ואחריו קוניזציה ןזה מה שקיבלתי מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביופסיה עזרה בפענוח - תגובה
פרופ' עמי פישמן08/09/2012שלום רב,
CIN-2 = שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם.
לפי התיאור - שולי הביופסיה חופשיים מ- CIN.
לסיכום: בוצעה קוניזציה כפעולה אבחנתית והיא גם הפעולה הטיפולית.
למעקב בלבד.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בהקדם בבקשה!!!!חסויה03/09/2012
שלום רב, לפני 3 שבועות בערך קיבלתי תוצאות פאפ עם דיאגנוזה CIN 2 נקבעה לי כמובן קולוסקופיה לאוקטובר אבל מאז אני לחוצה ככ ודואגת למרות שהרופא שלי חזר ואמר לי שאין כל חשש אבל אני פשוט לא יכולה להירגע .בנוסף הופיעו לי כאבים / לחצים בבטן התחתונה ולעיתי גם כאבים באמצע הבטן .. אני לא יודעת למה הכאבים האלו קשורים !!
האם זה יכול להיות מהלחץ נפשי שאני נמצאת בו מהרגע שקיבלתי את תוצאות הפאפ ??? אני מרגישה כאב לא כל היום אבל כאב עמום כזה לעיתים דקירות קטנות כאלה !!
אני מרגישה משוגעת :(
אשמח לקבל תשובה ועזרה !!! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בהקדם בבקשה!!!! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/09/2012אין מקום ללחץ. כאבי הבטן אינם קשורים לזה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש המילה הישנות המחלהאלמונית01/09/2012
לאימי יש סרטן השחלות , עברה ניתוח להוצאת רחם ושחלות ונשארו גורורותת בצפק הבטן התחתונה. כרגע מקבלת כימוטרפיה שנייה בסדרה בת 6 טיפולים.אזי והמחלה תחזור (הישנות) אחרי כמה שנים חוזרת המחלה, הגילוי התגלה לאימי בשלב 3 מתקדם. האם חזרת המחלה אינה ניתנת לריפוי הוה אומר שלא ניתנת כימוטרפיה שוב, האם ישנה הקצבה למספר חודשים לתמותה, האם אפשר בהישנות שנייה להמשיך לחיות מספר שנים רב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש המילה הישנות המחלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר03/09/2012הישנות מופיעה בד"כ תוך כשנתיים מהאבחנה. כמובן נותנים שוב כימותרפיה. אם ההישנות מופיעה כעבור יותר מחצי שנה אפשר לחזור על אותו סוג של כימותרפיה. ריפוי של הישנות הוא למעשה לא אפשרי. מטרתו להעריך את החיים עד כמה שאפשר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רירית הרחם מפושטזהר29/08/2012
שלום,
אמי בת 66 חולה בסרטן צוואר הרחם. היו לה גרורות בריאות ובנרתיק. עברה כריתה וקיבלה 6 מחזורים של כימו.
בבדיקת CT שנעשתה לאחר מכן הראיות נקיות וגם הנרתיק אך בלוטות הלימפה מוגדלות .
הרופאים כתבו לה תוכנית חדשה של כימו מסוג אחר ל4 טיפולים ואז לעבור שוב CT ואז לראות האם יש צורך בעוד.
שאלתי היא - מה הסיכויים שלה , כעת שהסרטן התפשט לבלוטת הלימפה? האם זו דרגה 4 כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רירית הרחם מפושט - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/09/2012שלום רב,
הנתונים שכתבת מצביעים על מחלקה מתקדמת. הפרוגנוזה במחלה מתקדמת של סרטן צוואר הרחם - אינה טובה.
שלב המחלה נקבע בעת האבחנה ולא משתנה עם הזמן, גם אם המחלה מתפשטת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה28/08/2012
שלום רב לפני שנתיים גילו לי גידול ברחם, עברתי כריתה רדיקלית + הקרנות וכימותרפיה כדי למנוע חזרה, לא היה שום פיזור. מאז אני כל 3 חודשים בביקורת עושים לי בדיקה ידנית וגינלית וזהו. האם זה מספיק כדי להיות בטוחים שאין חזרה, אולי צריך סיטי? או שאם עברו שנתיים הסיכוי שהסרטן יחזור הוא מועט. האם אפשר לעשות את החיסון אפילו שאין לי רחם? מה אפשר לעשות נגד הגלי חום הפוקדים אותי בכל כמה דקות?
והאם אתה ממליץ לעשות בדיקת סיטי?
תודה וסליחה על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/08/2012שלום רב,
מבלי לדעת יותר פרטים קליניים ואת הסוג המדויק של הגידול (תשובה היסטולוגית, שלב, דרגת התמיינות) אי אפשר לענות על שאלותיך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת פרטים
דנה28/08/2012היסטולוגיה
squamous cell carcinoma at least 3 mm deep and 6 mm wide שפה קדמית
שפה אחורית- cin 3
צוואר היפרטרופי ולא סדיר 3-4 ס"מ קוטרו
תוצאות סיטי- אין עדות לפיזור
כריתת רחם רדיקלית + כימו והקרנות+ בריכתרפיה (טיפולים למקרה שיש משהו שלא רואים מיקרוסקופית)
אחרי כריתת הרחם אלו התוצאות הפתולוגיות
squamous cell cacinoma moderately differentiated 2.3 cm in greatst dimension invades through the whole thickness of the cervical stroma and involves the deep serosal margin of resection /vascular invasion present, no vaginal extension, the tumor extends into the uterine corpus and involves the lower uterine segment as well as the uterine fundus with extensive involvement of the myometrium and endometrium , no parametrial involvement, pelvic lymph nodes with no evidence of malignancy
האם אבחנה זו מצריכה בדיקת סיטי אחרי שנתיים? או שהבדיקה הוגינלית שאני עושה פעם ב 3 חודשים מספיקה?
והאם הגלי חום הקשים נורמלים? והאם יש לזה טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת פרטים - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/08/2012אנמנזה, משטח ציטולוגי ובדיקה ווגינלית ורקטוווגינלית בד"כ מספיקים. CT נעשה על פי הצורך בחבד. גלי החום טבעיים ואפשר לטפל בהם (טיפול הורמוני).
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח שוב לתשובות בהקדם!!! לחוצה!!!אלמונית27/08/2012
שלום רב,
1. האם CIN 2 במידה ויש לא יכול להחמיר בזמן שמחכה לתור שלי בקולוסקופיה (חודשיים כמעט)
2. אם יתברר מהבדיקה שיש לי את הניגף האם עדיין אתה ממליץ לי להתחסן (אישה נשואה בת 28) ?
3. שאלה לא ככ קשורה אך מטרידה : כאבים בזמן מחזור בבטן התחתונה לרוב בצד ימין וכאבי ברכיים זה נורמלי ?
(גם לא כל מחזור)
תודה רבה רבה תשובותיך אכן מורידות את מפלס הלחץ בו אני נמצאת!!!
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח שוב לתשובות בהקדם!!! לחוצה!!! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/08/20121.לא.
2. כן.
3. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקר 69 לאחר טיפול לאחר כימוטרפיה ראלמונית26/08/2012
אימי לאחר ניתוח להוצאת גוש בין השחלה והרחם שהוצא ע"י ניתוח ונשארו גרורות בדופן הבטן התחתונה. לאחר כימוטרפיה ראשונה עומד המרקר על 69 מה זה אומר ,האם המחלה מתקדמת או נשארת כפי שהי ללא התקדמות. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקר 69 לאחר טיפול לאחר כימוטרפיה ר - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2012אם קודם זה היה דבוה יותר זה אומר שישנה תגובה טובה לטיפול.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציהelena26/08/2012
שלום רב
ברצוני לשאול מחר אני עושה קוניזציה לאחר שבקולפוסקופיה יצא cin2
אני בת 32 נשואה +4 במערכת יחסים קבוע אם בעלי ברצוני לשאול האם המחלה יכולה לחזור שנית אחרי קוניזציה האם כדי להתחסן אחרי ניתוח ומה עושים במקרה והניתוח לא מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2012זה חוזר לעיתים רחוקות. אך את צריכה להמשיך במעקב. בכל מקרה כדאי לעשות חיסון (גרדסיל) שיתן לך הגנה בפני זנים בהם לא נידבקת עדיין.
בבאכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולשאלה26/08/2012
אמא שלי עברה ניתוח כריתת שחלה ימין עקב גוש גדול, תוצאות בדיקות הדם לפני הניתוח יצאו תקינות הכל תקין והמתנח אחרי הניתוח אמר שלפי ראייה ראשונית או בדיקה ראשונית בגוש הוא נראה שפיר, השאלה שלי הינה האם הרופא מנתח יכול לדעת אם הגידול הינו שפיר או לא דרך ראייה ראשונית בניתוח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2012אם הגוש נשלח לבדיקה פתולוגית מהירה (מה שנקרא חתך קפוא) אז כן. אך בכל מקרה ישד להמתין לתשובה הסופית.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהמאיה23/08/2012
שלום,
מה התסמינים לסרטן צוואר הרחם?
אם עשיתי את 2 החיסונים מתוך ה 3, יש סיכוי להדבקות?
אני בלחץ נוראי, הייתי עם מישהו וכמה ימים לאחר מיכן יצאה לי יבלת ליד איבר המין, מטופלת במשחה שרופאת העור נתנה לי, זה עבר ברובו אך עדיין ממשיכה לטפל..
האם יש מקום לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן28/08/2012שלום רב,
הסימפטום השכיח ביותר לסרטן צוואר הרחם - הוא דימום לא סדיר או דימום אחרי יחסי מין.
החיסון מוריד את הסיכון להדבקה בוירוס הפפילומה, אבל יש להמשיך ולבצע את בדיקות הסקירה הרגילות כולל בדיקות פאפ.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ פישמן- שאלה לגבי BC819מורן22/08/2012
הבנתי שאתה שותף במחקר זה ורציתי לשאול אם אפשר להכניס גם את אמי למחקר. היא בת 65 נשאית וחולת סרטן שחלות שהתפרץ עכשיו פעם שלישית וכבר נותחה פעמיים וקיבלה שלושה סבבי כימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ פישמן- שאלה לגבי BC819 - תגובה
הדיון צריך להיות עם כל הפרטים על מצב המטופלת.
הברור צריך להיעשות ישירות מול הצוות המטפל ולא באינטרנט.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה לאחר CIN 3עדן22/08/2012
שלום,
בת 36+ 2, עברתי קוניזציה לפני כחודש וחצי, נגע קטן, CIN 3 ודלקת. הוצא בשמותו שוליים נקיים+ נעשתה גרידה של התעלה.
שאלות:
1. האם יש טעם להתחסן ע"מ שזה לא יחזור?
2. אם כן באיזה חיסון?
3. האם גם לבעלי?
4. מה הביקורות המומלצות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה לאחר CIN 3 - תגובה
אפשר לקבל את החיסון, אבל יש לזכור שיעילותו נמוכה יותר אצל נשים שאצלן כבר אובחן CIN.
החיסון לא מאושר בישראל לגברים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשטותשאלה18/08/2012
האם ניתן לראות דרך בדיקת סי.טי אם הסרטן התפשט באיזור השחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשטות - תגובה
בדיקת ה- CT לא מספיק רגישה לגילוי מוקדם של סרטן שחלות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות לכיוןן של ניתוח להסרת גרונירית18/08/2012
שלום פרופסור!
אימי נמצאת בכימוטרפיה הראשונה לגרורות מנימלסטיות שנשארו לאחר הורדת הרחם והשחלות . הגרורות המנימלסטיות במסוג אנדקציומה סריוס בבטן התחתונה.כל שאר האברים נקיים.התברר לנו כי יש בבית החולים בלינסון ניתוח שמתבצע ע"י פרו אבירם ניסן ,ניתוח בו מוסרות הגרורות ע"י הזלפת כימוטרפיה בטמפרטורה של 42-44 מעלות . האם כדי לנו המשפחה להחליט על ניתוח זה מאשר להמשיך עוד 5 טיפולי כימוטרפיה. אנו חוששים שהכימוטרפיה לא תעזור למחיקת הגרורות המנימלסטיות והסרטן האנדקציומה יפלוש לאברים אחרים בגוף. האם ללכת לכיוון הניתוח המורכב הזה או להמשיך בתלם המקובל והלא מושיע.מבוקשת עזרתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפנות לכיוןן של ניתוח להסרת גרו - תגובה
היעילות של הטיפול בהיפרתרמיה לא הוכחה כטובה יותר בסרטן השחלות לעומת הטיפול התוך-ורידי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פאפספני15/08/2012
שלום,
אשמח לקבל תשובה לתוצאות בדיקה שקבלתי:
ממצאים: משטח דלקתי ובו לאוקוציטים רבים, הסטיוציטים, תאי אפיתל שטוח, אנדוצרויקלי ותאים מטפלסטים בחלקם ניראית הגדלת גרעינים קלה.
התוצאה ניראית לי מדאיגה.
אשמח להתייחסות.
תודה, פני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ עמי פישמ18/08/2012שלום רב,
ניסוח של תשובה תקינה
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)