מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא תעסוקהשמואל רוחופור21/08/2012
אני עובד כמחסנאי ומורה לספורט 25 שנים נפגעתי בעבודה בתאונת עבודה יש לי 2 פריצות דיסק בצוואר רופא תעסוקה לא מאשר לי לחזור לעבודה בשלב זה.
1.האם היא יכולה לתת הוראה למעסיק שאני יעבוד פחות שעות ללא פגיעה בשכר?
2.האם היא יכולה למנוע ממני לחזור לעבודה לצמיתות?
3.מה אז ממה אני יתפרנס?
4.מהם סמכיות רופא תעסוקה?
5.האם אני יכול לחזור לעבודה ללא אישור רופא תעסוקה ומה המשמעות של כך?
אני מאוד מבולבל ולא יודע מה לעשות אני אב ל5 ילדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי21/08/2012שלם
ראשית בריאות שלמה.
שתיים האם מדובר בתאונת עבודה או לא?
שלישית אפשר להפחית בשעות ובטיב העבודה אם זה מקובל על המעביד ולהשתמש בימי מחלה כדי להשלים שעות של משרה אם יש לך רזרבה.
אפשר לקבוע שאתה לא כשיר לסוג עבודה מסויימת לצמיתות בהחלט אבל אפשר לפעמים גם למצוא רופא שיגיד אחרת.
אתה יכול לחזור לעבודה בלי אישור אם המעביד מסכים או לא שם לב עקרונית הוא ידרוש אישור מרופא תעסוקתי על מנת לדעת מה מותר ומה אסור.
מכל הנקודות הכי חשוב זה האם מדובר בתאונת עבודה או לא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
שמואל רוחופור21/08/2012אני נפגעתי בעבודה אך עדין לא הגשתי עדין תביעה לביטוח לאומי
רופאת התעסוקה ביקשה מהמעסיק פרוט של העסקתי בעבודה
מנהל בית הספר "מנפח" את עומס העבודה לדעתי הוא רוצה שאנילא יחזור לעבודתי אני חושש שרופאת התעסוקה על סמך מכתבו תסרב להחזיר אותי לעבודה מה שיגרור את פיטורי
מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה רופא תעסוקה
שמואל27/09/2012אני עובד כמורה לספורט ומחסנאי בבית ספר כתוצאה מפריצת דיסק בצוואר רופאה תעסוקה לא איפשר לי חזור לעבודה לאחר בקשות שלי הסכים להחזיר אותי לעבודה עם מגבלות לא להרים משאות כבדים לא לרוץ ולא לקפוץ וכן החזיר אותי ל 6 שעות למשך חודשיים ניסיון (הגשתי תביעה לביטוח לאומי לתאונת עבודה אך לא קיבלתי עדין תשובה)
1.האם אני יכול לפנות לביטוח לאומי בתביעה לנכות?
2.מה המשמעות אם רופא תעסוקה יחליט שאני לא כשיר לעבודה שלי לצמיתות עקב מצבי הבריאותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה רופא תעסוקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/09/2012היי!
במידה ובעקבות התאונה נותר נזק קבוע יש לפנות לביטוח לאומי בשאלת נכות.
לגבי עבודה הרי במידה ורופא תעסוקתי מתרשם שחזרתך לעבודה יכולה להחמיר את מצבך הבריותי הרי אין הוא יכול לאשר חזרתך. במידה ואין אופציה לעבודה מתאימה אחרת או עבודה במגבלות הרי ייתכן ויש מקום להמליץ על פרישה מסיבה בריאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרישה מסיבות בריאות
שמואל27/09/2012מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרישה מסיבות בריאות - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/09/2012זה אומר מפסיקים לעבוד מסיבה בריאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
מיכל25/03/2014שלום!
בעלי נפצע בברך במסגרת שרותו הצבאי לפני כ-19 שנה.
מזה כ10 שנים עובד כנהג משאית . בשתיים האחרונות הזדקק לשני ניתוחים עקב החמרה במצב.
לצערו ימי המחלה נגמרו לו. נשאלת השאלה האם רופא תעסוקתי יכול לעזור לו לקבל דמי תאונה מביטוח לאומי? האם יכול לתבוע א.כ.ע זמני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/03/2014רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים קובע כשירות עבודה ולא עוסק בקבלת דמי תאונה. לגבי אי כושר זמני שאלה היא ול מי התביע? במידה מול חברת ביטוח הרי דבר תלוי בתנאי הפוליסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמואל, חייבת להגיד
דלית21/08/2012שאם באמת מדובר בתאונת עבודה הייתי ממליצה לך לפעול בנושא ולקבל את הפיצויים המגיעים לך. פריצת דיסק זה לא צחוק, ועוד 2. בעלי סובל מאחת ולא מצליח לתפקד. אני גם אמא ל-3 ולכן לקחתי עו"ד שיעזור לי (אם אתה באזור המרכז - ממליצה על עו"ד סיגל רייך)
יודעת כמה זה מתסכל..שיהיה בהצלחה בכל אופן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמואל, חייבת להגיד - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי21/08/2012הצטרפותיך והמלצותייך נראים חשודים של פרסום סמוי אבקש או לרדת מהאתר או להפסיק המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/08/2012אין לי מה להוסיף לשובתו של ד"ר לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא לא, נכנסתי לשאול משהו ונתקלתי
דלית23/08/2012בהודעה אז הגבתי, בסך הכל רציתי לעזור ולא התכוונתי לפגוע באף אחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילאקחנית15/08/2012
שלום,
שמי חנית ואני בת 50, לאחרונה אובחנתי כחולת צליאק.
אני עדין סובלת מתסמינים קשים של המלחה כמו אנמיה חריפה ותשישות ועייפות קשה.
אני עובדת כגננת ומאוד קשה לי.
האם אוכל לפנות לרופא תעסוקתי לשם הפחתת שעות עבודה לזמן מוגבל (עד הרפאות המעיים)?
ואם כן מהו התהליך?
תןדה חנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילאק - תגובה
ד``ר טמיר גפן15/08/2012שלום רב!
יש לבקש הפניה מרופא משפחה עם תיעוד לגבי מחלה וגם בדיקות דם ולגשת לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
חנית15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילאק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/08/2012שלום
ציליאק שמאבחנים בגיל 50 לא יכול להיות קשה מאוד. ואני מאחל לך קודם כל החלמה מהירה עם הדיאטה דל גלוטן ואין ספק שתוך זמן קצר המדדים יתאזנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבוא לעבודה כשיש אישור מחלהדני13/08/2012
שלום,
קיבלתי אישור מחלה ל3 שבועות אך אני מעוניין להגיע לעבודה בחלק מהימים.
הבנתי שאסור לי להגיע לעבודה מאחר ואין לי ביטוח במקרה כזה.
Vאם אתם יוגעים אם זה נכון ומה בדיוק מותר ואסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוא לעבודה כשיש אישור מחלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/08/2012זה לא לגמרי נכון זה תלוי בחברת הביטוח ובמחלה כמובן. עדיף להשיג אישור שאתה יכול לחזור לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה רופא תעסוקתיתמי11/08/2012
עברתי תאונת עבודה לפני כ - 4 חודשים
כמובן החודש הנוסף באישור רופא תעסוקתי אם החלטתי שאני יכולה לחזור לעבודה
האם אני צריכה אישור נוסף מהרופא תעסוקתי או מספיק לי סיום חופש המחלה שהיה כמובן באישור הרופא תעסוקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי12/08/2012זה תלוי בארגון. יש ארגונים שדורשים אישור כשירות לחזור לעבודה ויש שלא. בנוסף זה תלוי האם את חוזרת עם מגבלות או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/08/2012אין מה להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה ומוסיפה
דלית21/08/2012האם באמת ברוב מקומות העבודה מקבלים 100% רק מהיום הרביעי למחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה ומוסיפה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי21/08/2012בהרבה מקומות פרטיים. (יום השלישי אני חושב?). זו שאלה לכוח אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
דלית23/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהרפי09/08/2012
האם עובד שמקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי ולא קיבל שכר מהמעביד בגין תקופה זו.
האם מבחינת המעביד אלו ימי מחלה שיש להוריד אותם לעובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/08/2012דמי פגיעה שקבלת מביטוח לאומי מהווים "ימי מחלה" והמעביד לא צריך לשלם כלום אך גם לא להוריד לך מזכות של ימי מחלה. אבל מדובר בשאלה אדמיניסטרטיבית שיש להפנות לפורום מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתינחום לונצקי05/08/2012
שלום, עבדתי שנה כשומר בבית משרדים, לפני שבוע מנהל אםר שכבר לא רוצים אותי במקום הזה, ויציאה לי כמה מקומות עם תנאים הרבה יוטר גרועים,
אני - בן 60 , יש לי מחלת לב ו כמה מחלות נוספות, העם יש אפשרות לקבל איסור מרופא תעסוקתי לעבוד בלילות, בלי מיזוג, בעמידה וכו,
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/08/2012אפשר לקבוע הכל אבל יש צורך במחלות ובקשר שבין המחלות ותנאי העבודה כדי להחמיר את המצב.לאחר שיוצע לך תפקיד יש לבקש התאמה ע"י רופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/08/2012אפשר לקבוע הכל אבל יש צורך במחלות ובקשר שבין המחלות ותנאי העבודה כדי להחמיר את המצב.לאחר שיוצע לך תפקיד יש לבקש התאמה ע"י רופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהשמואל רוחופור02/08/2012
אני בן 46 עובד כמחסנאי + מורה לספורט כ 25 שנים באותו מקום העבודה בחודש אפריל השנה תוך כדי עבודה במחסן הרגשתי כאב בעמוד השדרה בזמן הרמת ציוד כבד אך לא יחסתי לכך חשיבות לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש כאבים עזים ביד ימין והרופא טען שמדובר בדלקת כל אותה תקופה סבלתי כאבים חזקים מאוד והמשכתי לעבוד פרט למספר ימים שנעדרתי עקב בדיקות וכאבים רק בסוף חודש מאי נעשה לי בדיקת C/T אשר אמרה שיש לי פריצת דיסק בביקור אצל רופא מומחה או כתב שיש לעשות ניתוח דקומפרסיה ואולי גם קיבוע כתוצאה מ בקע דיסק מרכזי ימיני ב C6-7 רדיקולופתיה עשיתי 4 זריקות צלסטון , פיזיוטרפיה אך הכאב ממשיך להיות קשה מאוד בתאריך 1.7 קיבלתי תעודה רפואית לנפגע בעבודה חזרתי שוב לעבודה ב 6.7 בתאריך 24.7 ביקרתי אצל רופא תעסוקה אשר אישר לי להעדר עד 7.8 ואז יחליט ע"פ חוו"ד של רופא מומחה (שאמליץ על ניתוח)
מה עלי לעשות? האם יש לי זכיות מול ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/08/2012כרגע אתה מנצל חלק מהזכויות יש לך 91 יום ואחר כך אם עדיין אתה לא יכול לעבוד יש לפנות לוועדה רפואית של הביטוח לאומי אבל הרופא התעסוקתי יסביר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןרחל01/08/2012
שלום,
אני בהריון רביעי בחודש רביעי ואני מועסקת כסדרנית סחורה במסגרתה אני מרימה ארגזים ומתכופפת המון, דבר אשר גורם לי לכאבי גב חזקים. האם אני זכאית לשמירת הריון וקצבה לשמירה אם הביא המלצה מרופא נשים?
כמו כן יום בשבוע אני מועסקת בערב כפקידה בערב האם זה יכול להשפיע על הזכאות שלי? במידה ואצא לשמירת לידה?האם אהיה חייבת לצאת לשמירה גם מהעבודה השנייה? או שביטוח לאומי יקזז בין השניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/08/2012לגבי שאלה ראשונה - לא רופא נשים אלה רופא תעסוקתי אמור לקבוע לגבי שמירת היריון וזאת במידה ואין למעסיק אפשרות להעסיקך במגבלות ובעבודה קלה שתתאים למצבך.
לגבי שאלה השניה אין לי תשובה שאלה טובה יש לבדוק מול ביטוח לאומי ובמידה ותקבלי תשובה תכתבי בפורום. אני מצידי מוכן לבדוק שאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת טונריםמאיה01/08/2012
בעל התקבל לעבודה במפעל המייצר טונרים למדפסות.
הוא אמור לעבוד עם אבקה למדפסות לייזר.
האם זה עלול להזיק לבריאות,
אם כן כיצד עליו להגן על עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת טונרים - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/08/2012שלום רב!
דבר תלוי באלו חומרים בעלך נחשף. הטונר מורכב מ - CARBON BLACK ותוספי צבע וכו'. יש רמות חשיפה מותרות לכל חומר וחומר לכן יש לבדוק רמות חשיפה ולאלו חומרים נחשף בעלת מעבר לקרבון בלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור כשירות להוראהדוד01/08/2012
אשתי התבקשה להציג אישור כשירות לעבודה כמורה מהרופא שלה. הרופא רק הסכים להדפיס פירוט הכולל הסטוריה של טיפול בבעיית דיכאון. האם תהייה בעייה להעביר מסמך זה לבית הספר? האם רופא תעסוקתי יכול לאשר את כשירותה בלי לפרט את עברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור כשירות להוראה - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/08/2012שלום רב!
רופא תעסוקתי לא מפרט אבחנות ובמידה ומצבה הנו תקין ומאוזן זאת לא בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ברגל בעבודהדוד31/07/2012
שלום
סובבתי את כף הרגל בעבודה ואחרי כמה שעות הרגל התנפחה ואני לא יכולה לדרוך על הרגל : שאלתי יש לי הרבה ימי מחלה. האם אני יכולה לדווח על ימי מחלה רגילים או שצריך לדווח על תאונת עבודה בטופס 250. הרופא. אמר לדווח על תאונה. תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה ברגל בעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/07/2012היי!
יש לדווח על תאונת עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה ברגל
דוד01/08/2012תודה
בהמשך לפגעתי ברגל ,שאלות :
האם אני יכולה לדווח ימי מחלה למעביד במקביל לפניה לביטוח לאומי ומילוי טופס 250?
אציין שאצלנו מקבלים ימי חופש כבר בהיום הראשון ,כמדומני שביטוח לאומי משלם רק 70%
לכן אולי עדיף לוותר על מילוי טופס 250
ולדווח על ימי מחלה רגילים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה-תלושי שכרגלי31/07/2012
נפצעתי והוכרתי מביטוח לאומי (תאונת עבודה) ימי המחלה שלי היו 3 חודשים, ביטוח לאומי החזיר לי את הכסף אחרי 4 חודשים ביום המחלה. אך במקביל קיבלתי שכר ממקום עבודה וזה נרשם על ימי מחלה. אני אמורה להחזיר למקום עבודתי את הכסף שקיבלתי מביטוח לאומי. שאלתי היא:
האם זה בסדר שממקום עבודה הוציאו לי תלושי שכר ע"ח מחלה?
מה אני צריכה לעשות כדי להבטיח לעצמי שלא יהיה בעתיד תביעות מביטוח לאומי להחזר הכסף, כי יצא לי תלושי שכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה-תלושי שכר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי31/07/2012זה לא שאלה לפורם רפואי אלה למשאבי אנוש אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי,זכא.ל.30/07/2012
רופא תעסוקה ומקום עבודתי מחליפים ביניהם מכתבים. בקשתי מהם לשלוח אלי את המכתבים. הרופא אמר שזה ממוען אליו בלבד ושאפנה למעסיקי. מקום עבודתי מסרב לשלוח אלי התכתובת והתשובות בכתב. כמו כן רופא תעסוקתי לא ניסח מכתב תשובה בצורה טובה ועקב זאת מעבידי מסרב להחזיר אותי לעבודתי בטענה שהרופא כתב שאני לא יכל לחזור לתפקידי.בקשתי מהרופא לתקן והוא מסרב. מה עושים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי,זכ - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/07/2012היי!
תנסה לפנות לדרג גבוה יותר - מנהל מרפאה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי זכ,המשך
א.ל.31/07/2012היי. תודה על תשובתך. הרופא התעסוקתי הציע לי לפנות לרופא תעסוקתי נוסף,מה דעתך?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי זכ,המשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/07/2012יופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהשמואל רוחופור30/07/2012
אני עובד בבית ספר כמורה לחינוך גופני וחצי משרה כמחסנאי לפני 3 חודשים התחלתי להרגיש כאבים עזים ביד ימין בתחילה הרופא חשב שזה דלקת לאחר חודשיים עשיתי C?T ומצאו שיש לי פריצת דיסק רופא המשפחה הגדיר זאת תאונת עבודה וכן רופאת תעסוקה מה עלי לעשות ? מול בחטוח לאומי ? וכו'
אני סובל מאוד מהכאבים דבר אשר שינה לי את החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/07/2012מה זאת אומרת הגדיר? צריך להוציא טופס ראשוני לנפגעי עבודה יחד עם טופס 250 מהמעביד ולשלוח לביטוח לאומי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/07/2012שלום רב!
לא צוין גיל וזה מאוד מקשה במתן תשובה.
פריצת דיסק ממצא לא נדיר וישנם פריצות ניווניות או טראומטיות יש לזה חשיבות רבה.
לפי מכתבך לא ניתן להתרשם שמדובר בתאונת עבודה.
תבדוק מול ביטוח לאומי האים מצבך עומד בקריטריונים של תאונת עבודה. במידה וכן ביטוח לאומי יקבע אחוזי נכות במידה ונותרו ובהתאם לכך פיצוי כספי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומרים מסוכניםיוסי29/07/2012
עד לפני כעשר שנים הייתי חשופה במקום עבודתי לריחות רבים של פלסטיק.
האם הזמן הרב שחלף מעיד על כך שלא נגרם לי נזק בריאותי? האם ייתכן שהחומר מצטבר ונשאר בגוף? האם יש בדיקת דם שיכולה לבדוק את הרמה?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לחומרים מסוכנים - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/07/2012שלום רב!
השאלה כללית מדי. הרי שי כל כך הרבי סוגי פלסטיק שאי אפשר לספור. כמו כן חשוב לא הריח אלה המרכבים של הפלסטיק שנותנים את הריח.
שאלתך דומה לשאלה לדוגמה - נחשפתי לחיידקים.
הרי יש חיידקים טובים גם בדנונה פרוביוטי שכל אחד אוכל וכו' לכן אין תשובה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)