פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות כללית אבדן כושר עבודה.
    אלונה
    28/02/2013

נכות כללית במוסד לביטוח לאומי קבע :86% נכות אי כושר עבודה. מה אומר המס' הזה. האם אינני יכל לעבוד בשום עבודה?!!!.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נכות כללית אבדן כושר עבודה. - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    03/03/2013

נכות רפואית אפילו 100% לא מונעת מאיש לעבוד.
    הכול תלוי עבור מה הנכויות ומה עיסוקו של הבין אדם והאים נכות רפואית פוגעת ביכולת התפקודית/תעסוקתית שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    דלית
    24/02/2013

שלום,
    האם נפילה ממדרגות הבית בדרך לעבודה זה נחשב כתאונת עבודה??
    האם צריך לגשת לבדוק או שמספיק הייעוץ שאני אקבל פה?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/02/2013

בבית זה בבית הדרך מתחילה בדלת אבל אפשר לשאול עו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי+רופא תעסוקתי
    דוד
    24/02/2013

שלום
    אני נפגעתי מתאונת עבודה לפני כשנה וחצי
    ביטוח לאומי קבע לי 10% נכות מ-ספטמבר 2012 למרות שאני במצב של אי כושר עבודה מבחינה גופנית עפי החלטה סופית של הועדה שלא התייחסה כלל להחמרה במצבי ולמסמכים שהצגתי לה
    ורופאה תעסוקתית רשמה לי אי כושר עבודה מלא עד אוקטובר 2013.

1. האם במקרה כזה רופא תעסוקתי יכול לעזור לי מול ביטוח לאומי ?
    2. האם בגין נכות ואובדן כושר עבודה יש % נכות שונים שניתן לקבל מביטוח לאומי
    או קביעת הועדה בגין נכות זה כולל גם את הנכות וגם את אובדן הכושר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי+רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי+רופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    24/02/2013

שלום רב!
    קביעה של רופא תעסוקתי מתייחסת לעניין כושר עבודה כאשר רופא לוחק בחשבון מכלול דברים שמסביב והדבר מתייחס לעבודה ספציפית מול מעסיק ספציפי. לאומת זאת קביע של ביטוח לאומי מתייחסת לנכות שנותרה כתוצאה מהתאונה המסויימת. במידה וועדת ביטוח לאומי מתרשמת שהעובד לא יכול לחזור לעבודתו או עיסוקו הקודם מפנים אותו לועדה להפעלה של תקנה 15 . שמדברת על אי כושר מקצועי או כאשר בגין התאונה ישנה פגיעה ניכרת בהכנסות העובד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי + רופא תעסוקתי

דוד
    25/02/2013

אני עדיין לא מבין מה תפקידו של רופא תעסוקתי אם הוא קובע לי אובדן כושר עבודה כתוצאה מפגיעה בעבודה לטווח של עוד 10 חודשים. כי אני נמצא בהליך של אישפוז בבית לוינשטיין במח' השיקום הליך של מס' חודשים
    וביטוח לאומי קובע 10% + רבע אחוז תקנה 15 בלבד
    אני נותרתי נכה עם פגיעה מלאה בתפקוד , ללא אפשרות תעסוקה כלל
    כרגע לא מקבל שכר משום גורם איבדתי את הכנסתי כתוצאה ישירה מהפגיעה עבדתי 32 שנה באותו מקום עבודה האם כך אני אמור לחיות ב-10 השנים הקרובות עד הפנסיה
    למה הייתי צריך את האישור של הרופא התעסוקתי אם ביטוח לאומי לא מתייחס איליו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי + רופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    25/02/2013

מציין שוב!
    רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים קובע אי כושר עבודה אך אין הוא יכול לקבוע קשר בין נכותך ואירוע תאונתי. קביעה שכזו לא בתוקף תפקידו ורק ביטוח לאומי יכול לקבוע קשר שכזה.
    בדרך כלל רופאים פרטיים קובעים קשר שבין אירוע ותוצאותיו כאשר נותנים את חוות דעת רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי+רופא תעסוקתי

דוד
    25/02/2013

מסרנו לוועדות חוות דעת רפואית שקבע ה את הקשר שבין הנכות לארוע התאונתי .
    בנוסף אבחנה ממס' רופאים ורובם פרטיים אורטופדים , נוירולוגים , מומחה כאב וכולם יחד רשמו שהנכות היא כתוצאה מהתאונה , אך רופאי הועדה לא התיחסו למסמכים הרפואיים או לאמור בהם.
    הם גם לא הסתכלו כלל על נכותו התפקודית , הסתכלו רק על 2 החוליות שנשברו וכך גם קבעו את אחוז הנכות .
    האם כשרשמת רופאים פרטיים האם הכוונה לרופא תעסוקתי פרטי?
    האם בגלל שזה רופא תעסוקתי של קופ"ח הם לא התיחסו לחוות הדעת שלו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי+רופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    26/02/2013

שלום רב!
    מדובר בשאלה שבמסגרת הפורום לא ניתן לתת תשובה.
    ממכתבך ניתן ללמוד שישנה מעורבות של מומחים רבים ובלי לדעת את כל פרטי האירוע וכל הממצאים הרי לא ניתן לתת תשובה מוסכלת.
    בכבוד רב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי +רופא תעסוקתי

דוד
    26/02/2013

שלום
    אכן זה בדיוק הבעיה שכ"כ הרבה מומחים רושמים חוות דעת ורופאי הועדה לא מתייחסים
    אליהם ,מה עוד ניתן לעשות כדי שהם יראו ויבינו את חומרת המצב ?
    אני פשוט מיואש , מרגיש זלזול , מה עוד אעשה כדי שיכירו במצבי ?
    אני מנסה להגיע עם הסיפור למנכ"ל ביטוח לאומי ,אני יודע שקשה מאוד ,
    לצערי למוסד כזה צריך לקרוא בשם " קיפוח לאומי " .
    אני לא הראשון ולצערי גם לא האחרון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס שאלות חשובות.

אלונה
    14/06/2013

וועדה ראשונה קבעה 60% אי כושר. וועדת ערער 65%. רופא תעסוקתי שליווה אותי במשך שנה מיום מחלתי קבע שאיני יכול לעבוד כלל. 86% נכות כללית וועדה ראשונה. אני בן 54 סכרתי, חולה לב, אסתמה,כתפיים קפואות,פריצת דיסק בגב, בצוואר, קרע בירך. מטופל ב-12 כדורים ביום. זריקות אינסולין. טיפות ויטמין D. משאפים לאסתמה. מדבקות מורפיום. מטופל במרפאת כאב, רמתולוגית, פסיכיאטרית ועוד.1. איך אני אמור להתייחס להחלטה של וועדת אי כושר אחרי כל הנתונים שמסרתי לוועדה?. 2. האם אסכמיה וזה שהגעתי בזמן לפני התקף לב ועברתי שני צינתורים בהם הוכנסו לי סטנדים האם זו לא נקראת מחלה קשה?. אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס שאלות חשובות. - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    14/06/2013

שלום רב!
    קשה לתת התייחסות בלי לבדוק ולראת את החלטה ונימוקים של ביטוח לאומי וגם את תיעוד הרפואי והנתונים הרפואים. ובלי לבדוק את הבן אדם ולשמוע ממנו ולהעריך בפועל יכולת התפקודית שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טמיר גפן, תודה המשך.

אלונה
    14/06/2013

. כבר ציינתי שנמסרו לביטוח הלאומי חוות דעת רפואיות של, רופא תעסוקתי, קרדיולוג, 5 אורטופדים מומחים, רופא מומחה לריאות, פרופ וינר ששאל אותי כיצד אתה חי אתה כלל לא נושם!. רופאים ממרפאת כאב שאף אסרו עלי לנהוג במצבי. מומחה פסיכיאטריה. רמתולוג. כולם סבורים שאני אכן חולה ומטופל בכל התרופות שציינתי. תגובת הוועדה לפי מה שהבנתי. "יחד עם זאת ובמיוחד בגילו השכלתו,(8 שנות לימוד) ונסיונו המקצועי, (כמנהל מחסן)יכול לעבוד בעבודה כגון: מבקר קבלות ביציאה ממרכולים, מפעיל ציוד מרכזי, פקיד מודיעין, כל זאת בהיקף משרה חלקית. כתוב לועדה. שאני לא יכול לעמוד להתקופף להרים ידים ,מעל גובה לפנים יותר מדקה, אני סובל מכאבים בהליכה בישיבה להתקלח ולנגב את התחת. אני מטופל בתרופות פסיכיאטריות של אלפרליד ומירו 45 מ"ג. האם הם היו צריכים מצב שאני נכה בכיסא גלגלים?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טמיר גפן, תודה המשך. - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    14/06/2013

השאלה לא לפורום.
    הרי יש בתי משפט וניתן לערער. הרי אין רופאים מנהלי פורום יכולים לשנות את קביעת ביטוח לאומי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טמיר גפן, שאלה?.

אלונה
    18/06/2013

כמה עולה חוות דעת משפטית , וכמה עולה חוות דעת רפואית של רופא תעסוקתי.
    רקע. בן 55 86% נכות כללית וועדה ראשונה של המוסד לביטוח לאומי. 60% אי כושר לאחר ערער 65% אי כושר. ממתין לתשובת הוועדה בעניין הנכות הכללית. אני חולה : במחלת לב, אסתמה, כתפיים קפואות, פריצת דיסק גב ופריצת דיסק צוואר, קרע בירך, סוכרת+ בעין אחת. מטופל במרפאת כאב. משתמש ב-11 כדורים, זריקות אינסולין, מדבקות מורפיום, ויטמיןD, מטופל אצל פסיכיאטרית בכדורי מירו 45 מ"ג וכן אלפרליד. מקום עבודתי פיטר אותי בטענה שאין לו מקום עבודה בשבילי במצבי כמנהל מחסן. לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

פול
    18/06/2013

חבירה שלי בהריון יש הקרנות לירך ולרגל איבחנו פריצת דיסק. הלכה לכירופרקט מס' פעמים וזה לא ממש עזר לה. גם פיזיותרפיה לא. זה רק מקל והבעיה חוזרת אחרי כמה זמן. עשתה צילומים וכדומה ולא ממש אתרו את הבעיה במדויק.

מה חושבים על אוסטאופתיה? מתאימה לאישה בהריון? לפי האתר המצורף זה נראה לי שונה. האם כדאי לנסות?

האם יש מישהו יש נסיון בטיפול אוסטאופתי לכאבים? אני מבינה שזה פחות מוכר מכירופרקטיקה. האם זה עזר למישהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    18/06/2013

השאלה לא לפורום רפואה תעסוקתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה מדר אורטופד

חלי
    15/10/2014

שלום רב !
    עברתי תאונת עבודה , נפילה כתוצאה מכך פריצת דיסק L4, L5 הייתי ב- 91 ימים חופשת מחלה ושולם תשלום עי,י ביטוח לאומי טרם שבתי למקום עבודתי מאחר ועדיין מצב הבריאותי איני תקין בנוסף חוסר שליטה במתן שתן גם כתוצאה מהתאונה שעדיין אני נמצאת בבדיקות, ביקרתי אצל דר תעסוקתי על מנת שיעריך את כשירותי לעבודה מאחר וראה שאני עדיין נמצאת בבירורים רפואייים נתן לי מכתב שדר מקצועי ע"פ שיקול דעתו יכול לתת חופשת מחלה ללא הגבלה , האורטופד שנבדקתי אצלו המליץ על חופשת מחלה לחודשיים ולא ימי מחלה כפי שביקש דר תעסוקתי וזאת לאחר בדיקה גופנית שבו קבע שיש לי מגבלות תנועת גב ניכרת , טען שאינו יכול לתת ימי מחלה מעבר ל91 ימים שקיבלתי ,שאלתי כשאגיע לדר תעסוקתי האם על סמך מכתב ההמלצה מהאורטופד יוכל להתרשם ולקבוע אי כושר ?יש לציין שיש ברשותי ימי מחלה שאיני יכולה לנצל אותם מאחר ולא נותנים לי ימי מחלה , כמו כן הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות טרם ניקבע מועד, יש לציין שגם מבחינת מקום העבודה נוצר לי בעיה כי טרם שבתי לעבודה והם מבקשים אישורי מחלה ואיני יודעת מה לעשות בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה מדר אורטופד - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    16/10/2014

שלום רב!
    במידה וסיימת 91 ימי חופשת תאונה לא ניתן לתת יותר לא ע"י אורטופד ולא ע"י רופא תעסוקתי. רופא תעסוקתי קובע כושר עבודה ובמידה וקבע אי כושר יש לפנות לביטוח לאומי בצרוף המלצה של הרופא. ועדת ביטוח לאומי תחלית לגבי נכותך.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב מדר תעסוקתי

חלי
    17/11/2014

שלום רב .דר תעסוקתי קבע לי מגבלות שבגינן איני כשירה לחזור לתפקידי ושיש לתת לי לבצע עבודה מזכירותית חמש שעות ליום עם הפסקות , בהערה ציין שבמידה ולא ניתן לשבץ את העובד יש לממש את זכויותיו כחוק , תוקף ההחלטה - 3 חודשים . עם מכתב זה חזרתי למעסיקה והיא טוענת שאין מישרה עבורי .
    מין המפורט הרי ברור שישנה סטירה בין תוקף ההחלטה לבין מימוש הזכויות , מעסיקה אינה יכולה לפטר אותי כל עוד זה טופס זמני
    מה אני אמורה לעשות בסיטואציה הנ"ל שמעסיקה אינה משיבה אותי לעבודה בגין המגבלות והתפקיד שקבע דר תעסוקתי בעוד ההחלטה היא לתוקף מסוים ?
    האם דר תעסוקתי יכול לחזור בו מין החלטת התוקף מטופס זמני לקבוע?
    לדר תעסוקתי יש ידע בדיני עבודה מדוע סוטר את עצמו ולא מאפשר מימוש זכויות קקבוע בחוק בעוד שיודע שמכתב זמני אינו מאפשר מימוש זכויות?
    האם הסטירה הזו נובעת מחוסר רצון לתת אי כושר לעובד אע"פ שהמסמכים הרפואיים מוכיחים כך?
    (אין באפשרותי להמשיך עוד שלושה חודשים ללא השתכרות , קרסתי כלכלית)
    תאריך לנכות מעבודה טרם ניקבע ואני כבר ממתינה 4 חודשים ללא שום גורם משלם , אני מתוסכלת ואובדת עצות .
    הודה לתשובתכם המהירה והמקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעבודה

יעקב נגר
    25/02/2013

אני בן 55 סובל מטינטון בשתי האוזניים וירידה בשמיעה עקב פגיעה בעבודה אני מוכר במל"ל ב10% נכות צמיתה על טינטון ו5% נכות צמיתה על שמיעה. מזה זמן רב אני סובל מרגישות לרעשים .נדודי שינה .חרדה נטייה לכעס .לחצים במצח. לא מסוגל לשמוע רעשים מפריע לי מאוד האם אני סובל מהיפראקוזיס?לפי מה שקראתי כמעט בכל הפורומים .והאם המל"ל מכיר בזה כהחמרת מצב. האם יש פיתרון כי אני סובל מאוד ומי מממן את הטיפולים אודה לכם מאוד על העזרא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    25/02/2013

היי!
    לגבי האבחנה יש לפנות לפורום רופא א.א.ג.
    לגבי חלק השני של השאלה לפורום עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאה תעסוקתית חוזרת בה מהחלטתה?
    נחמה
    21/02/2013

לפני שבוע בקרתי אצל רופאה תעסוקתי היא החליטה שעליי לעזוב את העבודה לאור מצבי הפיזי בריאותי שלחה למעסיק הודעה על כך. אני הגשתי מכתב התפטרות (הודעה מוקדמת וכו..) על סמך מה שהיא כתבה במכתבה הראשון. בינתיים ללא ידיעת הרופאה שלח לי המעסיק ורק אליי מכתב שהוא לא מקבל את התפטרותי כי העבודה לא מאומצת פיזית (אני עובדת בחנות חיות)נלחצתי ופניתי אל הרופאה שוב ואז היא ביקשה מהמעסיק רשימת מטלות ודרישות על אופי העבודה. אחרי שקיבלה את תשובתו של המעסיק שהיתה ממש ממש לא מפורטת היא חזרה בה מהחלטתה והודיעה לי שעליי לחזור עם המון מגבלות לעבודה. אני כרגע בחופשת מחלה בגלל מצבי הבריאותי. והשאלה היא כזאת האם הרופאה יכולה לחזור בה מהחלטתה תוך מספר ימים מועטים אחרי ששוחחה טלפונית עם המעסיק? היא טענה בפניי שהיא לא מאמינה לי להסבר שלי על אופי העבודה אלא רק למעסיק מותר לה לעשות את זה? זה ברור לי שהמעסיק לא רוצה לשלם פיצויים זה עסק פרטי. אותו מעסיק גם פקסס לרופאה הכל תוך כדי ציון בפקס שהעתק הועבר אל העו"ד של המעסיק. ציינתי זאת בפניי הרופאה וטענתי שהיא משלחת אותי (סליחה כן..)"לעזאזל ומסתמכת רק על דבריי המעסיק שהם שקריים ועל העו"ד שלו. האם יש לציין בפני הרופאה שיש לי 28% נכות מביטוח לאומי? שכבר עברתי לפני לערך 3 שנים וועדה בלישכת עבודה בה הם הגבילו אותי בעבודה אז מצבי הרפואי היה טוב יותר אך הוא החמיר בחודשים האחרונים. מה אני עושה? מותר לה להתחרט? אפשר לערער על החלטתה? ואיפה? תודה וחג פורים שמח

הוספת תגובה

• רופאה תעסוקתית חוזרת בה מהחלטתה? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    23/02/2013

שלום רב!
    בקביעת כושר עבודה מעורבים 3 גורמים - עובד, מעסיק ורופא. במקרה המדובר כפי שעולה מדבריך הרופאה קבע את קביעתה על בסיס מידע שאת מסרת.
    זכותו של המעסיק לערער על הקביעה וגם להוסיף מידע עותות העסקת העובד. לפעמים ישנם הבדלי גרסה שנמסרים ע"י עובד והמעסיק. רופא יכול לשנות את דעתו ואת החלטתו לגבי קבלת מידע מהמעסיק ולקבוע מגבלות אלה ואחרות בהתאם לסוג וטיב העבודה. כמובן רצוי לעשות זאת לפני כתיבת המכתב ולבדוק מול המעסיק את תנאי העסקה של העובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ..אבל

נחמה
    23/02/2013

תודה לך על תגובתך. בתור רופא תעסוקתי כשנאמר לך עובד בחנות חיות...מה אתה מבין מכך? שיושבים כמו בסופר ליד הקופה ורק מעבירים מוצרים ולכן המעסיק כתב "רק מוכר" בחנות? (ומה עם החיות עצמן? אקווריומים, ניקיונות כלובים, ניקיון כללי, סחורה כבדה: חול חתולים, שקי אוכל וכו..) עליה בסולם ועוד הרבה פעולות פיזיות..חוץ מזה שהיא כבר כתבה שצריך לעזוב את העבודה. אז לא ענית לי על השאלה אם היא יכולה להתחרט לה פתאום? תודה ושבוע טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי

נחמה
    23/02/2013

המעסיק יודע טוב מאוד שהוא לא מפרט את אופי העבודה לפי האמת (ואפשר להוכיח זאת עי מצלמות בחנות, לקוחות וכו..) ונוח לו לעגל פינות והכל בגלל שהוא לא רוצה לשלם פיצויים...אתה מבין את זה כמוני אני בטוח! אז איפה ההיגיון הבריא? לאלץ אדם לעזוב לא לקבל את זכויותיו כשהוא עומד בפני ועדה רפואית לנכות בביטוח לאומי? כשהוא מועמד לקבל קנאביס רפואי וכו..? צר לי אינני מבין את "הראש" שלהכריח אדם להישאר בעבודה ולהפוך אותו ליותר נכה...תודה על ההקשבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    27/02/2013

רופא יכול לשנות את דעתו במידה ומקבל מידע חדש שונה ממה שנמסר על ידי החולה או גם שונה ממה שנמסר על ידי המעסיק. בכדי לבדוק את העניין רופא תעסוקתי מבקר במקום העבודה ומתרשם מעבודתו של המטופל.
    במידה ויש הבדלי גירסאות וסכסוך עבודה בין עובד והמעסיק הרי ניתן לפנות לבית דין לעבודה. רופא תעסוקתי לא יכול לפתור סכסוכים.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

נחמה
    27/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה -דרכים והריון
    דובי
    19/02/2013

שלום רב,
    עברתי תאונת דרכים רכב נכנס בי מהצד שלי כאשר אני נהגתי ברכב.מאז כחודשיים אני סובלת מכאבי גב,עליון ותחתון כאבי תופת, צוואר,כאבי ראש, מסכים שחורים בעיניים,היקדמות של יד שמאל,ורגליים.אני נמצאת בהריון שבוע 18 וביום התאונה הייתי בשבוע 11.כמובן שלא עשו לי כל צילום או בדיקה רצינית בגלל ההריון ואני צריכה לסבול "בשקט". האם יהיה נכון להמשיך בתאונת העבודה או להוציא שמירת הריון ואיך?.בנוסף יש לי בקע טבורי שממנו אנ סובלת בהריון זה והוא נפער לבקע גדול שגורם לי כל הזמן לכאבים עזים שמאלצים אותי לשכב כדי שהוא יחזור. מה עושים איתי

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה -דרכים והריון

הוספת תגובה

• תאונת עבודה -דרכים והריון - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    19/02/2013

היי!
    ראשית בריאות שלמה לך ולעובר.
    לגבי שמירת היריון - שמירת היריון נותנים כאשר ישנה סכנה לעובר.
    לגבי בדיקות הדמיה - במידה ואורטופד חושב שיש צורך בצילום הרי יש בדיקת MRI שניתן לבצע וככל שידוע לי אין בבדיקה זו סכנה לעובר.
    לגבי חזרה לעבודה הרי דבר תלוי בממצאים אוביאקטיבית ובמצב ריאותך. אין אפשרות להעריך מצב רפואי באינטרנ. דרושה בדיקת רופא שיכול לקבוע סוגיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת סרטן הלבלב כמחלת מקצוע.
    טרזן
    18/02/2013

שלום רב,

בעלי חלה בסרטן הלבלב.

הוא מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי.

אבל עכשיו אנו חושבים שיש מצב שהוא קיבל את המחלה בעקבות עבודתו. הוא היה נהג אוטובוס במשך 20 שנה ונהג באוטובוס עם ריחות של פיח ועשן וגם הוא בעצמו היה מעשן ובשנים האחרונות הוא קיבל אוטובוס שכולו זכוכיות וכמעט ולא היה פתוח לאיוורור וכל פעם שהיינו עולים לאוטובוס היינו מרגישים שאנחנו נושמים רעל.
    האם יש מצב לטעון כרגע שזה נכות מעבודה.

הוספת תגובה

• הכרת סרטן הלבלב כמחלת מקצוע. - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/02/2013

שלום רב
    צר לי על בעלך ,
    לא ידוע לי על גורמים ספציפים הגורמים לסרטן הלבלב במיוחד תעסוקתיים. אין ספק שהעישון תרם את שלו.
    אני מאחל לכם בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימונה
    ר
    18/02/2013

נפגעתי בתאונת עבודה חזרתי לעבודה, אך יש לי כאבים האם רופא יכול לתת לי שוב מחלה על חשבון תאונת עבודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דימונה

הוספת תגובה

• דימונה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/02/2013

לא כתבת ממה נפגעת ומה נפגע
    לא כל כאב דורש חופש מחלה .
    האם הכאבים קשורים לפגיעה.?
    האם נשאר לך ימי מחלה מה 91 יום שניתנים לתאונת עבודה?
    אם בזבזת הכל יש לפנות לרופא תעסוקתי שיחליט אם אתה כשיר או לא ואם לא (גם בחלק) הוא יפנה אותך לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי לקבלת נכות זמנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ר

ר
    18/02/2013

נפגעתי בתאונת עבודה , נפילה בדרך לעבודה כתוצאה מהנפילה נשברו לי שתי צלעות
    וקיבלתי מכה בכתף מסתבר שכתוצאה מהמכה יש לי דלקת בשלושה גידים וכאבים בצוואר, חזרתי לעבודה אחרי שלושה וחצי שבועות כי חשבתי שאוכל לעבוד האם אחרי שחזרתי לעבודה ואני חשה בכאבים אני יכולה לקבל ימי תאונת עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ר - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/02/2013

את צריכה לפנות לאורתופד שישפוט האם יש מקום לחופשת מחלה נוספת . לאור העובדה כי חזרת לעבודה באמצע יתכן בעיות עעם ביטוח הלאומי כדאי לברר איתם או לפחות שיהיה רשום טוב על התפסים כי זה אותה תאונה. בכל מקרה אם עברו יותר מ 91 יום מהתאונה רק וועדה רפואית של הביטוח לאומי יוכל אשר חופש מחלה אחרי שרופא תעסוקתי יחליט על אובדן כושר. בכל מקרה כדאי לפנות לביטח לאומי לקבל נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה תעסוקתית
    שרון
    17/02/2013

שלום רב
    איפה עושים הערכה תעסוקתית לפי הפנית רופא תעסוקתי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הערכה תעסוקתית

הוספת תגובה

• הערכה תעסוקתית - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    17/02/2013

לא ברור השאלה .רופא תעסוקתי לא שולח להערכה תעסוקתית אולי לבדיקות עזר כמו מבחן מאמץ או כל מיני . אם הוזמנת לרופא תעסוקתי תפנה למחלקה תעסוקתית בקופת חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה תעסוקתית - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    17/02/2013

הערכה תעסוקתית עושים אצל רופא תעסוקתי אך בדרך כלל רופא תעסוקתי לא מפנה להערכה שקזו ועושה אותה לבד. במידה ונשרשת הערכה שרופא לא יכול לבצע במסגרת קופת חולים פונים למומחה באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    ר
    13/02/2013

נפגעתי בתאונת עבודה, חזרתי לעבודה אחרי חודש, יש לי שברים בצלעות ודלקת בגידים ביד, הרופאה נתנה לי הפניה לרופא תעסוקתי האם הרופא יכול לקצר לי את יום העבודה משום שאני סובלת מכאבים ומי משלם את השעות ביטוח לאומי או על חשבון מחלה (משום שזה תאונת עבודה).

אשמח לקבל את תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    13/02/2013

שלום רב!
    במידה ורופא מתרשם שיש מקום לקיצור שעות ימליץ על כך.
    בדרך כלל ביטוח לאומי משלם עבור הפגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת.ע. לאדם העובד בשני מקומות עבודה
    דורון
    11/02/2013

אני מורה במשרה מלאה לחינוך גופני וביולוגיה בתיכון + 1/4 משרה הוראת מתודיקה במכללה. פגיעת ברך בביה"ס לפני 10 חדשים הוכרה כתאונת עבודה ובאישור רופא תעסוקתי אני בחופשת מחלה משעות החינוך גופני. מגיש עכשיו תביעה להכרה בנכות (כנראה זמנית) ונדרש לצרף תלושי משכורת לפני הפציעה. האם לצרף גם את התלושים מהמשרה החלקית במכללה (שם אני ממשיך ללמד) או רק מהתיכון?

הוספת תגובה

• ת.ע. לאדם העובד בשני מקומות עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    13/02/2013

לדעתי יש לצרף כל התלושים עם כי זאת דעתי. השאלה לא לפורום רופאים. יותר לעו"ד בתחום דיני עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניות מרופא תעסוקתי
    שרון
    11/02/2013

שלום רב
    אולי תוכלו לעזור לי איך אני מתקדמת עם ההפניות שקיבלתי מרופא תעסוקתי : הערכה ארגונומית של מקום העבודה והערכה תפקודית ,אני במכבי ובאיזור ירושלים ,איפה עושים את כל זה? אף אחד לא יכול לענות לי במכבי
    בברכה
    נדיה

לקביעת תור
    סגירה
    הפניות מרופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• הפניות מרופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/02/2013

סליחה על האיחור אך לא ראיתי השאלה.
    הערכה ארגונומית של עמדת העבודה צריכה להעשות ע"י הרופא התעסוקתי עצמו או אם הוא זקוק לייעוץ הוא צריך למצוא המומחה. אם מדובר בהערכה שמקום העבודה צריך לבצע שיפני לחברה שמתמתאת בארגונומיה (לא חסרות)
    לגבי הערכה תפקודית (תלוי באיזה תפקוד) נניח תפקוד גופני עושים זאת או אצל פיזיותרפיסט או מרפא בעיסוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    א
    10/02/2013

שלום רב!

לפני כחודש ו 20 יום עברתי תאונת דרכים בדרך מעבודה הביתה. כתוצאה מזה יש לי פריצת דיסק ואני סובלת מכאבים חזקים בעיקר משעות הערב (לא תמיד ), אני מתקשה לעמוד הרבה זמן לא יכולה ללכת מהר שלא נדבר על לעלות במדרגוי. ביקשתי מרופא המטפל שלי לראות רופא תעסוקה אך נאמר לי שאני לא יכולה לפני שיעברו 3 חודשים . העבודה שלי על הרגליים במשמרות לילה ולפנות בוקר בממוצע של 8 שעות וצריך לטפס על סולם, כמעט ואין אפשרות לשבת ובמצב שלי לא אוכל לחזור לעבודה, בטח לא כרגע

ברצוני לשאול :
    האם באמת לא אוכל לראות רופא תעסוקה לפני 3 חודשים?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    10/02/2013

השאלה הי בשביל מה.
    במידה עדיין אנך מסוגל לעמוד וללכת ועדיין הנך בחופשת מחלה הרי אין צורך בשלב זה ברופא תעסוקתי. רופא תעסוקתי יכול לעזור לשוב לעבודה במידה ובעבודה שלך יש אופציה שכזו. עם מגבלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/02/2013

כפי שכתב דר' גפן הצורך ברופא תעסוקתי הינו בחזרה לעבודה (או לפני) במידה ויהיו לך מגבלות .כל עוד את בחופש מחלה (ומחלימה) אין טעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקב הפרת כללי בטיחות תאונת עבודה
    אייל
    06/02/2013

שלום רב,
    במסגרת עבודתי עליתי על הגג לשם ביצוע תיקונים ונפלתי מגובה של כמטר וחצי על הגג התחתון עקב כך שהתעקמה לי הרגל ולא היה מעקה לאחוז בו, את ההמשך אני זוכר במעורפל - התעוררתי בבית חולים.
    כתוצאה מהנפילה שברתי את הרגל ועברתי צינתור (לא ברור האם הצינתור היה כתוצאה מהנפילה אך תבעתי חברת ביטוח פרטית וקיבלתי פיצויי), אושפזתי בבית חולים 5 ימים.
    עקב השבר הייתי בבית שלושה חודשים וחזרתי בהדרגה לעבוד יום מלא בהמלצה של רופא תעסוקתי.
    הועדה בביטוח לאומי קבעה 0% נכות גם לאחר ועדת עירעורים.
    נכון לעכשיו המעסיק טוען שמגיע לי רק 9000 ש"ח פיצויי כי במכתב אישפוז צויין שדיוותי שבאותו יום הייתה לי סחרחורת ולא הרגשתי בטוב לכן אחריות על נפילה שלי ולא של מקום העבודה בו הפרו את כללי בטיחות בפרט שלא קיבלתי אחוזי נכות.
    האם הפיצויי סביר? או שכדאי לפנות למשרדכם להמשך טיפול?
    תודה רבה על התשובה

הוספת תגובה

• עקב הפרת כללי בטיחות תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    06/02/2013

שלום רב!
    לגבי גובה הפיצוי שאלה לעורכי דין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לחומרים מסוכנים
    יוסי
    06/02/2013

עד לפני כ- 10 שנים עבדתי בתהליכי ייצור של מוצרי פלסטיק. אני מניח שלמרות אמצעי המיגון הייתי חשוף לחומרים שונים ביניהם ויניל כלוריד.
    ברצוני לשאול האם לאחר כ- 10 שנים מזמן החשיפה הסיכוי ללקות בסרטן פוחת. ברור לי שזה לא מדע מדויק וגם אחרי 30 שנה אפשר לחלות. האם יש סטטיסטיקות בנושא?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לחומרים מסוכנים

הוספת תגובה

• חשיפה לחומרים מסוכנים - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/02/2013

חומרים מסוכנים נמצאים בפיקוח אין להניח שהיית חשוף אפשר לדעת כי בוצעו ניטורים לשם כך.אין כל טעם לדבר על סטטיסקות שאינם רלוונטיות לגבי אדם בודד. אתה בריא שכך ישאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים בדרך לעבודה
    דגנית
    05/02/2013

שלום רב,
    עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה.
    אני כרגע בחופשת מחלה עם כאבים בצוואר, גב וכתף- לעת עתה עפ"י צילומי המיון יש חבלות ואין שברים.
    קבלתי ימי מחלה מהרופא המטפל והאורתופד.
    אך לאחר 17 יום של התאוששות שקבלתי מרופא המשפחה, חשבתי לחזור לעבודה, ואכן חזרתי ליומיים, אבל הרגשתי קושי פיזי ונפשי בזמן העבודה שלא יכולתי להמשיך בעבודתי(חשוב לציין שאני מורה במקצועי),קושי בעמידה ממושכת, תנועות פיזיות והרמת חומרי למידה ולאחר ימי התנסות המשכתי את ימי המחלה שניתן לי מהאורתופד לחודש ימים.
    שאלתי היא:
    א. האם הפסדתי את הרצף של ימי המחלה? ואקבל מביטוח לאומי רק על 17 יום הראשונים, ועל החודש ימים ירד לי מימי המחלה שלי?

ב. מתי יש להגיש את טופס 211 לביטוח לאומי?

ג. האם לאחר הגשת טופס 211, לביטוח לאומי, האם ניתן להביא חלקית מאישורי המחלה ולהוסיף מאוחר יותר לתביעה?

ד. אם חזרתי מוקדם לעבודה ולא מיצתי את ימי המחלה, האם יש בעיה כל-שהיא?

ה.מתי יש לגשת לרופא תעסוקתי? ומי שולח?

תודה דגנית

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים בדרך לעבודה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים בדרך לעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    06/02/2013

היי!
    העדר רצף לא אמור לפגוע בעניין קבלת פיצוי מביטוח לאומי וזאת במידה וביטוח לאומי מתרשם שחופשות מחלה הכן מוצדקות.
    לגבי הגשת טופס יש לבדוק מול ביטוח לאומי.
    לרופא תעסוקתי יש לגשת סיום ימי המחלה. המפנה יכול להיות רופא מטפל או כל רופא אחר אך גם כן מעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה