פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח אובדן כושר עבודה מקצועי לחוקר
    דוד
    22/10/2012

אני עובד כעוזר-מחקר באוניברסיטה, בתחום מדעי המחשב. העבודה כוללת בעיקר תיכנות, וגם קריאה וכתיבת מאמרים. אני מתלבט אם כדאי לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה מקצועי.

לשם כך רציתי לשאול, האם ישנן תאונות ומחלות שייחשבו כ"אובדן כושר עבודה מקצועי" במקצוע שלי, ולא ייחשבו ל"אובדן כושר עבודה רגיל"?

כלומר, האם ישנם מקרים, שבהם ביטוח אובדן כושר עבודה מקצועי יזכה אותי בפיצוי, וביטוח אובדן כושר עבודה רגיל לא יזכה אותי בפיצוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביטוח אובדן כושר עבודה מקצועי לחוקר - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    22/10/2012

היי!
    תפגש עם יועץ ביטוחי ותבדוק מולו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ ביטוחי

דוד
    22/10/2012

היכן ניתן למצוא יועץ ביטוחי שמבין ברפואה תעסוקתית?

אני חשבתי, שתפקידו של רופא תעסוקתי הוא לקבוע, איזה מחלות נחשבות "אובדן כושר עבודה מקצועי" בכל מקצוע. האם זה לא כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ ביטוחי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    23/10/2012

היי!
    כל מחלה יכולה לרום לאי כושר.
    לדוגמה כאבי גב חמורים שלא מאפשרים לשבת. בעיות ראיה חמורות, סכרת לא מאוזנת מלווה בסיבוכים נוירולוגים ניכרים, מחלת לב קשה מאוד וכו'
    הכול תלוי בניסוח הפוליסה והסעיפים ותוספות שנתן להכניס לחוזה ביטוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה מעל 3 חודשים ,מה עושים?
    שמרית
    17/10/2012

שלום רב ,
    במתחם החניה כשהגעתי לעבודה מעדתי ושברתי את היד , הייתי עם גבס וכעת אני עם סאד ברזלים והיד עדיין לא חזרה לעצמה בכלל .
    אני בחופשה מהעבודה כבר מזה 3 חודשים .
    מה עושים עכשיו ? מי אמור לשלם לי על היותי בבית ושאין באפשרותי לעבוד ?
    (קיבלתי הודעה מהעבודה שלא ניתן לשלם לי מעבר לזה !)

אשמח להכוונה ,

תודה מראש שמרית

הוספת תגובה

• תאונת עבודה מעל 3 חודשים ,מה עושים? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    17/10/2012

ממכתבך ניתן ללמוד שמדובר בתאונת עבודה לכן יש לפנות לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרה במחלת מיקצוע
    מיכל
    13/10/2012

שלום רב, הופיעו אצלי תגובות אלרגיות גרד התנפחויות וכדו' מתחילת שנה, לפני כמה חודשים הופיעו אצלי סימנים של אטומפיק דרמטיטס ואובחנתי כחולה בזה. בעבודתי אני נחשפת לחומרים מסוימים ועדכנתי את הרופאים באיזה תחום מדובר ולמרות זאת שלחו אותי ל3 טסטים שלא כללו את החומרים האלו. ואני בספק אם זה קיים. וכמובן שלא היו תוצאות.
    בעיקבות חופשות מחלה מרובות בתקופה האחרונה היחסים בעבודה הורעו ואינני מעונינת לחזור לשם בגלל חוסר ההבנה והערכה למאמצי להגיע למרות הבעיה.
    שאלתי היא כזו: אם אעבור לעבוד באותו תחום אבל במקום שונה האם עדיין אוכל לקבל אבחנה כסובלת ממחלת מקצוע?

לקביעת תור
    סגירה
    הכרה במחלת מיקצוע

הוספת תגובה

• הכרה במחלת מיקצוע - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    14/10/2012

ראשית כל ATOPIC DERMATITIS אינה מחלת מקצוע אלה בעיה גנטית.
    שנית במידה ואת נחשפת לחומרים שגורמים לך תגובה את צריכה להימנע מחשיפה אבל זה בכדי שהביטוח הלאומי תכיר משהו.
    שלישית נניח כי מדובר במחלת מקצוע ברגע שאפשר להוכיח כי יש קשר בין החשיפה (נגיד שהייתה) והופעה המחלה לא משנה איפה את עובדת זה יוכר לך כי את תובעת ביטוח לאומי לא המעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת שעות
    שלי
    13/10/2012

רופא תעסוקתי של קופת חולים נתן המלצה ל-5שעות עבודה ביום
    האם המעביד חייב לפעול לפי ההמלצה הזו?
    האם המעביד יכול להגביל אותי לתקופה שבה אעבוד בתנאים הללו?

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת שעות

הוספת תגובה

• הפחתת שעות - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    14/10/2012

למעביד לפעול לפי המלצת הרופא אך מותר לבקש בדיקה ע"י רופא אחר מטעמו. אין למעביד אפשרות לקבוע זמן המגבלה על הרופא להגדיר. יש לקחת בחשבון שהמעביד יכול להגיד לא מתאים לתפקיד לאור המגבללות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    זהבית
    10/10/2012

אני עבדתי במשק בית לפני כשלושה חודשים נפלתי בעבודה על כף יד שמאל מאז אני סובלת מכאבים שעם הזמן יותר קשים תבעתי את ביטוח לאומי וקבלתי דמי פגיעה בעבודה לאחר ביקור אצל רופא תעסוקתי הוחלט שאני עדיין לא יכולה לחזור לעבודה עד לוועדה רפואית שתקבע לי נכות האם אני זכאית לבקש מרופא תעסוקתי לשנאי יחליף עבודה ואז אוכל לעבוד בעבודה אחרת לא פיסית? ומה עם הפיצויים שלי מעבודתי?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/10/2012

רופא תעסוקתי אינו מחליט איזה עבודה את הולכת לעבוד.
    הוא מחליט האם במצבך את יכולה לעבוד עבודה מסויימת ובאיזה תנאים.
    אף אחד לא מונע ממך להחליף עבודה ולעבוד עבודה פקידותית אם תמצאי.
    אם המעביד שלך מציע אפשר לשלוח בפני הרופא התעסוקתי ההצעה בשאלה של מתאים או לא.
    לגבי וועדה של ביטוח לאומי הפיצויים קשורים לאובדן כושר עבודה ולאחוזי נכות שיקבעו לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה של תאונת עבודה
    תירה
    29/09/2012

לפני כ-20 שנה ריסקתי את הקרסול בתאונת עבודה , עברתי 2 ניתוחים עם ברגים ופלטה קיבלתי 12.5% נכות.. לאחרונה חלה החמרה בקרסול נוצרו פצעים פתוחים באיזור התפרים ושחיקת סחוס. אני כרגע בחופשת מחלה. שאלתי היאף מה עלי לעשות כדי שימי המחלה יוכרו כהחמרת תאונת עבודה.עד שיתקבלו טפסי הוועדה הרפואית ועד הגעתי לרופא תעסוקתי.
    תודה מירה

לקביעת תור
    סגירה
    החמרה של תאונת עבודה

הוספת תגובה

• החמרה של תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    30/09/2012

היי!
    יש להצתייד בפרוטוקול ועדת ביטוח לאומי וגם תעודה מרופא בתחום הפגיעה שתומכים בכך שישנה החמרה במצב ויש להמתין לבדיקה של רופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה בתאונת עבודה

תירה
    30/09/2012

לד"ר טמיר גפן
    תודה רבה וחג שמח
    מירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור כשירות לעבודה
    דוד
    25/09/2012

גמר חתימה טובה ד"ר נכבד!
    אני פונה אליך בבקשה לעזור לי להבין כמה דברים ואודה לך מאוד על עזרתך!

1.נניח שאני מאובחן בהפרעה\מחלה פסיכיאטרית ,ואני מתקבל לעבודה מסויימת והמעסיק מבקש אישור רפואי שאני כשיר לאותה עבודה
    האם כשאני פונה לרופא משפחה או לרופא תעסוקתי הרופא חייב לפי חוק לרשום את כל האבחנות שלי והכדורים אותם אני לוקח או שהוא צריך להתייחס רק לשאלה האם אני כשיר לעבוד באותה עבודה מסויימת מבלי לפרט את האבחנות והטיפולים שאני מקבל ?

2.האם אני רשאי לפנות לרופא תעסוקתי לצורך קבלת אישור כזה, גם ללא הפנייה מהמעסיק (כלומר, לגשת לרופא תעסוקתי לצורך קבלת אישור כשירות לעבודה,לאחר שהמעסיק ביקש ממני בעל פה להביא אישור)?

תודה מראש וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אישור כשירות לעבודה

הוספת תגובה

• אישור כשירות לעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    26/09/2012

שלום רב!
    בדרך כלל המעסיק כותב לרופא את מהות התפקיד ומפרט אהת מטלות של התפקיד.
    הרופא בדרך כלל כותב את המלצת לעניין כשירות לפקיד בלי אבחנות או תרופות וזה במידה ואין בקשה מהמעסיק לתת פירוט.
    כמו כן בדרך כלל מעסיק או רופא מבקשים למלאה הצהרת בריאות עם צירוף של מידע רפואי מרופא המטפל/משפחה וזה עובר למעסיק. כך שלפעמים המעסיק יכול לדעת במה מדובר.בלי שום קשר לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה כאבים עזים בברך ותוצאת
    דנה
    23/09/2012

שלום וברכה,

אני בן 34 עברתי תאונת עבודה כשירדתי לתוך מרתף בסולם ומעדתי מאז כאבים מאוד מאוד חזקים עד כדי כך שאיני יכול לחזור לעבודתי .
    הרופא האורטופד ששלח אותי למיפוי העמצות יכול לקבל אותי רק עוד חודש
    אני חבר בקופ"ח כללית
    האם תוכלו להמליץ לי על רופא תעסוקתי כיוון ואיני רואה שאתר של הכללית שנותנים שירות מהסוג הזה .
    אני דיי מודאג מהממצאים של מיפוי העצמות מצ"ב קובץ הבדיקה
    הרופא שעשה לי את המיפוי שאל אותי אם קיבלתי מכה בראש ........ לפני כמה חודשים אכן קיבלתי מכה בראש .

אשמח לעצתכם,

בברכת כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה
    עוז

הוספת תגובה

• תאונת עבודה כאבים עזים בברך ותוצאת - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    23/09/2012

שלום ושנה טובה
    ראשית כל הממצאים של המיפוי לא כל כך רעים יש לבחון אוןתם עם התלונות (איפה כואב לך)
    שנית תחזור לאורתופד (אפשר להקדים תור אולי עם מושלם)
    שלישית יש שירות של רפואה תעסוקתית מפואר בכללית עליך לקבל הפניה או מהאורתופד או מרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה כאבים עזים בברך ותוצאת - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    23/09/2012

שלום רב!
    ראשית לא צוין מה עיסוקך. שנית בבדיקת מיפוי ישנם ממצאים רבים שכלל לא קשורים לפגיעת ברך. לגבי פגיעת ברך יש לחזור עם הבדיקה לאורטופד משום שחשובה בדיקה קלינית ולא רק ממצאים בבדיקות הדמיה. כמו כן אני בספק שתוכל להתקבל לרופא תעסוקתי פחות מחודש הרי אנו נכנסים לתקופת חגים.
    תפנה לרופא המשפחה שיוכל להפנות אותך לרופא תעסקתי הרי יש להגיעה לרופא לפי מקום עבודה ולא לכל רופא בקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לעזוב בגלל אלרגיה
    מיכל
    20/09/2012

שלום אני עובד במשתלה עם המון סוגי פרחים וצמחים מזה כשנה אני סובל מאלרגיה שמתבטאת בגרד עז וצריבות ואף התנפחויות של אזורים כמו עיניים. ללא תרופות אנטיהיסטמניות אני לא יכול לישון ולתפקד. אני מרגיש את הקשר בין העבודה במשתלה לבין העוצמה של ההתקפות האלה. כרגע אני בחופשת מחלה בגלל התופעות הנ"ל, ואין ברצוני לחזור לעבודה לאחריה, רציתי לדעת האם אני מודיע על עזיבה אני מאבד זכויות? מעבר לפיצויים רגילים.
    ולפני זה האם אני זכאי למשהו? רופאים דיברו איתי על הסבת מקצוע והפנו אותי לרופא תעסוקתי.
    האם אקבל דמי אבטלה?
    במידה וקיבלתי מילגה מהביטוח לאומי לפני כשנה וחצי ללמודי מקצוע האם זה משנה משהו ?
    בכבוד רב ובברכה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לעזוב בגלל אלרגיה

הוספת תגובה

• רוצה לעזוב בגלל אלרגיה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    20/09/2012

היי!
    ראשית יש לבדוק למה אתה אלרגי. במידה ומדובר באלרגיה ממקור תעסוקתי תוכל לתבוע ביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצועה ונכות מעבודה.
    לגבי זכויות יש לבדוק אלו ביטוחים יש לך.
    בכבוד רב ובריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי המקור לאלרגיה

מיכל
    21/09/2012

מתברר כבעייתי מכיוון שבטסטים הקיימים בבתי חולים אין את צמחי נוי שקיימים במשתלה. יש צמחים שפורחים בטבע יותר. ואני נחשף לקרוב ל100 סוגים של פרחים צמחים ועציצים. עשיתי 3 טסטים לאלרגיות בבתי חולים ועדיין לא מצאו משהו ממשי.
    הדבר היחיד הוא העדות שלי שאיך שאני נכנס אני חש בעור את הגרוד ולאחר כשבוע המצב מחמיר עד כדי חוסר יכולת לישון.
    האם עדות שלי מספיקה לביטוח לאומי?
    כמובן יש את כל הניירת של הבדיקות והתלונות שלי על ותגובות האלרגיות שונות והצלקות ביידים שנוצרו מהגרד.
    בנוסף אובחנתי כאטופיק דרמטיטיס .אני יודע שהקשר לעבודה ברור אבל השאלה האם זה יהיה ברור גם לביטוח בזמן שבטסטים אין תוצאה.
    האם הביטוח יכול לחייב אותי לחזור לעבודה? בשביל לראות את התגובה האלרגית בעצמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי המקור לאלרגיה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    22/09/2012

היי!
    תפנה לבית חולים איכילוב לפרופ' קיוויתי שמואל. במידה ומדובר בתגובה אלרגית הוא הכתובת. לחייב לא יכול אף אחד אנו חיים במדינה חופשית. על בסיס תלונות בלבד קשה לדבר על קשר סיבתי. אטופיק דרמטיטיס סיבה מספקת לתלונותך והממצאים ללא שום קשר לאלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבורות..
    מוראנה
    20/09/2012

בעקבות תאונת דרכים שעברתי לפני שלוש שנים התפרצה אצלי פיברומיאלגיה.
    אני נוטלת פרקוסט, טראמאדקס ומשככי כאבים רבים רק כדי להעביר את היום.
    מעבר לכך, שנתי אינה שינה מאחר ואני מתעוררת בכל לילה אינספור פעמים בשל כאבים עזים באיזורים שונים בגוף,ובהתאם לכך אני נוטלת כדורי שינה (זודרום וסטילנוקס). לפני כשבועיים ימים הרופאה התעסוקתית שלחה למקום עבודתי מכתב ובו היא פסקה כי עליי לעבוד חמש שעות ביום.
    1. האם מישהו יכול להסביר לי על זכויותיי- באם יש כאלה?
    2. האם השכר הגלובאלי שלי עתיד להיפגע או שמא הוא נשמר כמות שהוא?

לקביעת תור
    סגירה
    סליחה על הבורות..

הוספת תגובה

• סליחה על הבורות.. - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    20/09/2012

היי!
    ראשית לא כתבת במה את עוסקת.
    כמו כן לא הגדרת את שאלתך. לגבי אלו זכויות את מדברת?
    גם לגבי השכר הרי הדבר תלוי לגבי הסכמי העבודה ומנגנון הפיצוי שיש לך מבחית מעסיק או מבחינה ביטוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרת מצב לאחר תאונת עבודה
    שאול
    20/09/2012

שלום רב.

לפני כ 5 שנים עברתי תאונת דרכים, שהוגדרה כתאונת עבודה. נקבעו לי 10% לצמיתות על עמוד שדרה צווארי. לאחר טיפולים פיזוטרפים , ולקיחת תרופות, וטיפולים אלטרנטיביים המצב החמיר. עברתי שוב טיפולים פיזוטרפים , וטיפולים אלטרנטיביים, והמשכתי לקחת תרופות, והמצב לא רק שלא השתפר, הוא החמיר שוב. אני סובל מכאבי ראש, כאבי צוואר שמוקרנים ליד ימין עד לצוואר. בבדיקת אורתופד נאמר לי שישנו יסוד סביר שההחמרה חלה עקב התאונה שעברתי מספר שנים לפני, וגם עקב תנאי עבודתי הנוכחיים. אולם רופא הקופה סרב לאשר לי במסמך. עברתי בדיקה אצל נוירוכירורג, שגם הוא אישר לי את קביעתו של הרופא, ויתרה מזה המליץ על ניתוח! מיותר לציין את סיכוניו של הניתוח , שאותו כנראה לא ארצה לעבור. אולם שוב הנוירוכירורג לא אישר לי בכתב שההחמרה גרמה עקב תאונת הדרכים\עבודה.

בשלב זה קבעתי תור לנוירוכירורג מומחה באופן פרטי, שאותו אעבור בעוד מספר שבועות.

שאלתי אם המומחה יקבע אכן חד משמעית שהפגיעה, וההחמרה נגרמה עקב תאונת הדרכים, ועקב תנאי העבודה שאני עובד בהם. ( אני עובד עבודה משרדית מול מחשב כ 10 שעות ביום ). ואם המומחה יקבע שאכן ההחמרה חלה עקב התאונה, ועקב תנאי העבודה. האם במקרה כזה אני אמור להגיש תביעה מול ביטוח לאומי, ורק לאחר מכן לקבוע תור עם רופא תעסוקתי, ולאשר את קביעת ביטוח לאומי במידה שתהיה ?

האם אוכל ללכת לרופא תעסוקתי לפני שאגש לביטוח לאומי ? כדי שיקבע באופן זמני את ההחמרה, עד שאקבל אישור סופי מביטוח לאומי ? במקרה שכזה אם ניתן אישור זמני,. האם המעסיק חייב לאשר לי את הפחתת שעות עבודה במידה שינתן לי, ורק לאחר שביטוח לאומי יקבע סופי, אוכל לישמו באופן קבוע ?

בברכה

שאול

הוספת תגובה

• החמרת מצב לאחר תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    20/09/2012

הי!
    הסדר לא תלוי אחד בשני.
    קביעה של הרופא זה לא אומר שביטוח לאומי היה מוכן להכיר בכך בלי בדיקה שלו ומאוד יכול להיות שלא היה מוכן להכיר שההחמרה הנה בעקבות העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    רחל
    19/09/2012

שלום,
    הנני עובדת במקום מסודר המון שנים. לאחת מהעמיתים שלנו נפטרה אמה ונאלצה לעזוב את העבודה בדחיפות. אני ושאר אנשי הצוות סיכמנו שבסוף יום העבודה נלך יחד לבקר את חברתנו לעבודה על מנת לנחם אותה ולעמוד לצידה בשעת צער. בדרך אליה, קרתה לי תאונה, מעדתי ברחוב ושברתי את היד ועקב כך פוניתי באמבולנס שהגיע למקום התאונה. המצב היה חמור כל כך שנאלצתי להתאשפז בבית חולים.
    האם המקרה הזה נחשב לתאונת עבודה?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    19/09/2012

לדעתי לא.
    הגדרת תאונת עבודה - תאונה אשר התרכשה בעקבות ובזמן העבודה.
    לא מתאים להגדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    20/09/2012

נגדיר ככה, שאם מקום העבודה היה מסדר הסעה מסודרת באמצע היום והיה קורה מה שקרה יכלת להחשיב זאת כתאונת עבודה, אבל מחוץ לשעות עבודה ראוי ורצוי לנחם אבלים אבל ללא קשר עם הביטוח הלאומי.
    שיהיה לך שנה טובה ובריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    טדי
    09/09/2012

במהלך העבודה שלי נהיו לי כאבי גב חזקים והרופאים קבעו שיש חשש לפריצת דיסק מה אני עושה במיקרה כזה האם זה ניחשב לתאונת עבודה ואיך בביטוח מכירים בזה מה עליי להגיש תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/09/2012

לא ברור מה אתה עובד.
    הרופאים שבדקו אותך יוציאו לך טופס ראשוני לנפגע בעבודה לאחר שתספק להם טופס 250 (מהמעביד) ולאחר מכן ביטוח לאומי תשקול להכיר או לא בתאונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/09/2012

חסרים פרטים רבים ועל בסיס המידע שצוין במכתבך לא ניתן להגיד שמדובר בתאונת עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה? פרטים

רונית
    12/09/2012

האם יש קשר לעבודתך? באמת חסרים פרטים רבים כדי לקבוע, אם תרצה תשובה תצטרך לפרט יותר אבל במידה ויש קשר לעבודה כדאי להתיעץ עם עו"ד שיוכל לעזור לך לבדוק את המקרה ולהגיש תביעה במקרה הצורך, אני קבלתי עזרה מעו"ד סיגל רייך שעזרה לי לקבל את מה שמגיע לי, לבד בטח לא הייתי מצליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל מתייצב נכון

רפי עשת
    19/09/2012

לומד לשבת כך שיקטן הלחץ מעל הדיסק ואז יש סיכוי רב יותר שהוא ישוב למקומו לבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלתי בזמן העבודה שיתוק בחצי פנים
    ורד
    09/09/2012

שלום
    רציתי לדעת קבלתי בזמן העבודה פציאליס זאת תאונת עבודה .

הוספת תגובה

• קבלתי בזמן העבודה שיתוק בחצי פנים - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/09/2012

קרוב לוודאי שלא היות ותאונת עבודה זה "תוך כדי" ו"עקב" העבודה ופציאליס עקב העבודה יש לשקול לפי סוג עבודה(מקררים , מדריך סקי...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ורד
    09/09/2012

אני עובדת בגן של ילדים אוטיסטים עבדתי אם ילד מתחת למזגן שעה ואחרי שעתיים שאני עוד בעבודה התחלתי להרגשתי את השיתוק בפנים והגננת אמרה לי שהעין שלי לא נסגרת זה לא תאונת עבודה?????????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/09/2012

קודם להירגע. ראשון,לא כתבת בשאלתך איזה עבודה את עושה, שנית אני לא מכיר מזגן שהקור שלו כל כך חזק שאתה גם נשאר בסביבתו ולאחר מכן נפגע בפנים.
    אם אני ביטוח לאומי לא אכיר בזאת ובעיקר שרוב הפציאליס הם משניים למחלות ויראליות. אבל את יכולה לנסות את מזלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלתי בזמן העבודה שיתוק בחצי פנים - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/09/2012

שלום רב!
    תפני לביטוח לאומי ותבדקי מול ביטוח לאומי. אני בספק שביטוח לאומי יהיה מוכן להכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש יעוץ לגבי טיפול במקרה
    אח בבית חולים
    09/09/2012

שלום רב,

אני כותב כאן בשם של אבי שעובד כבר שנים רבות מאוד בבית חולים במרכז הארץ. שם הוא עובד כאח, עבודה שכרוכה בפעילות פיזית רבה. לפני מספר חודישם אבי חש כאב חד באחד הזרועות, ולאחר בירור מקיף אובחן כבעל קרעים בשרירי היד. מאז הוא יצא מספר פעמים לחופשת מחלה, ואומנם בעקבות מנוחה חש טוב יותר, אך כשחזר לעבודה שוב חש כאבים עזים ולא יכל להמשיך לעבוד. יש לנו מספר לבטים:
    1. אני מתאר לעצמי שהוא צריך לפנות לעו"ד המתמחה בעניין ולהמשיך את הטיפול מולו, האם זה נכון? האם יש משרדים מומלצים והאם השכר הוא כאחוז מ/או שכר קבוע?
    2. הדאגה העיקרית היא שימי חופש המחלה שלו הולכים ואוזלים וכפי שזה נראה אבי לא יוכל לחזור לעבודה במסגרת זו, כלומר לא כשיר לתפקיד. מה עליו לעשות? האם ביה"ח יכול לפטר אותו? להעביר אותו לתפקיד לא רלוונטי (משרדי) גם אם זה יגרור ירידה משמעותית בשכר? לא כל כך מובן לי מה הברירות במקרים כאלה?

תודה

הוספת תגובה

• דרוש יעוץ לגבי טיפול במקרה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/09/2012

שלום

לגבי עורכי דין תפני לפורום של עורכי דין.
    לגבי ימי מחלה אם זה קרה בעבודה למה לא נעשה תאונת עבודה ואז אין כל נגיעה לימי מחלה שלו והוא צריך לעבור בוועדה רפואית כאשר עוברים 91 ימי מחלה.
    אם זה לא קרה בעבודה אין מה לעשות הוא משתמש בימי מחלה שלו וצריך להפנות אותו לרופא תעסוקתי שימליץ על מגבלות כאלה או אחרות ובית החולים ינסה למצא תפקיד של אח שמתאים למגבלות. אם זה בית חולים ממשלתי יש וועדה רפואית של משרד הבריאות. אם זה עירוני גם שם יש וועדה רפואית.
    בכל מקרה בשלב זה אני עוד לא רואה תפקידו של עורך הדין. אולי עורך דין אורתופד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבהרה

אח בבית חולים
    09/09/2012

מרק תודה על המענה המהיר,

זה קרה בעבודה, תוך כדי העבודה. במקרה שזה כך, אני מבין מדבריך שאחרי 91 ימי מחלה הוא צריך לעבור ועדה רפואית (של ביטוח לאומי? של בית החולים?). האם כדאי/אפשר/עדיף להגיע לועדה עם עורך דין? במידה והועדה מוצאת אותו לא כשיר להמשיך לעבוד בתפקיד הנוכחי - מה עושים? מפטרים אותו? מפצים אותו? גמלאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה