מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה ללקה בהריוןגליה01/07/2013
שלום. אני קלינאית תקשורת אשר עובדת במכון שמיעה. במכון שלנו יש טכנאי שמבצע חלק מתיקוני המכשירים. כאשר הוא משייף מכשיר הוא מצפה אותו בסוף התהליך בלקה. המכון מאוד קטן והריח מתפשט לכל עבר. גם כאשר אני עוברת ליד החדר יוצא ממנו ריח חזק מאוד של לקה. בשנה שעברה עברתי הפסקת הריון כיוון שהתינוק האט בגדילה והיה פער משמעותי של 3 שבועות וסיכויי של 30% לפי הערכה של פגיעה בתינוק. כעת אני עדיין עובדת באותו מקום ואני בהריון שוב. אני נחשפת ללקה otoplastic+labortechnik gmbh לפעמים כמה פעמים במהלך היום. גם כאשר אני במקום אחר במכון ומריחה את זה פחות, המכון סגור והחומר נמצא במקום.
שאלתי היא האם אני יכולה להשיג אישור מרופא תעסוקתי שאסור לי להחשף לחומר זה ומה עליי לעשות אם הבוס מתנגד . קשה לי לעזוב את העבודה כי כלכלית אנו מאוד זקוקים לפרנסה שאני מביאה מאידך, אחרי החוויה הנוראית שעברתי בהריון הקודם אני רוצה להיות זהירה ולא לסכן את עצמי ואת העובר
תודה מראש
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה ללקה בהריון - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/07/2013שלום באופן כללי לקה מכילה ממיסים אשר אין להם השפעה על העובר. אני מאמין גם כי לא מתקנים כל יום כל היום המיכשור וצובעים אותו מידי יום עם לקה כי מדובר במכון לתקשורת ולא בבית מלאכה לצביעה. לגבי החומר הספציפי אפשר להתקשר למרכז הארצי לרעלים לשאול מה זה מכיל והאם לאור הידע יש בעיה עפ הריון. אני מבין את הלחץ לאור ההיסטוריה אבל אני מאמין שאת יכולה להיות רגועה לגבי השפעת הלקה על התפתחות עובר. יחד עם זאת אני ממליץ ייעוץ עם מידע ברעלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה ללקה בהריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/07/2013מצתרף לנכתב ע"י ד"ר מרק לוי. גם אני בספק רב שחשיפה ספרודית יכולה לגרום לפגיעה בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן משפחהעדי18/06/2013
בן 60, בעל נכות פיזית (פגיעת ראש,עיוור בעין אחת),זכאי לעבודה נתמכת דרך סל שיקום.מבקשים מימנו מראש אישור רפואי שיכול לעבוד.האם רופא תעסוקתי או רופא שיקומי נותן אישור כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן משפחה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/06/2013אם יש תפקיד מוגדר ע"י מקום העבודה והפניה ממקום העבודה למרפאה תעסוקתית אז רופא תעסוקתי יכול לתת אם לא זה רופא השיקומי שצריך לכתוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק. שלום לפורום..אבי נקש18/05/2013
קבעו לי תור לרפואה תעסוקתית ביום ב" הקרוב ..
אשמח מאוד באם תייעצו לי על מה אני יכול לדבר ולהתיעץ איתו .. ? ו.. --מה ייצא לי מהפגישה .. זה חדש לי ואשמח להכוונה . תודה מראש
קצת רקע.. >> מתמודד עם הפרעות נפשיות נוטל תרופות .. קיים ת. לוואיי קשות במיוחד של עייפות כרונית .
כמו"כ סובל מפלטפוס מאוד קשה בשני הרגליים דבר המקשה עליי מאוד לעמוד
ואכן מתקשה לעמוד ולתפקד עם רגליים כואבות .
בגדול זהו .. > גם לעיתים הגב גם מאוד כואב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. שלום לפורום.. - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2013על בסיס או יותר נכון בעדר נתונים בסיסים לא ניתן להגיד דבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק.
אבי נקש20/05/2013בבקשה תכוון אותי מה אני אכתוב לקבל הסבר ורעיון על הפגישה עם רופא תעסוקתי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק. - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/05/2013יש לציין גיל, מקצוע וסוג העבודה לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר טמיר..
אבי נקש20/05/2013אנסה..
שמי א. רווק 36 . כיום מבצע עבודת אורזנות בסופר במרכז.
עובד כ 6 שעות ביום .
מתמודד עם הפרעות נפשיות ואחרות גם .. בהצלחה רבה מאוד .
כמו"כ סובל מפלטפוס קשה מאוד בשני הרגליים . מדרסים לא עוזרים וניסיתי כאלו הרבה .
נוטל תרופות המקילות במעט אך ברקע קיים המון סבל .
בחור רציני לוקח את עצמי מאוד ברצינות וכל הזמן .
בוגר מאוד .
בעל כוחות גדולים וענקיים .
מאז שאני זוכר את עצמי כאב לי הגב התחתון והרגליים . במהלך השנים היו לי המון עליות
וירידות בכאבים . לאחרונה כואבות לי ברגליים מהאגן כמעט ועד כפות הרגליים כולל .
זה מקשה עליי לעמוד ולתפקד .. הכאבים והאי נוחות מאוד ברמות כואבות מאוד וקשה לי לסבול זאת .
יש לי הפנייה מהאורטופד ל.. רופא תעסוקתי .. אני שואל מה התפקיד שלו ומה אני יכול או אמור לקבל ממנו בכדי להמשיך הלאה בחיי הכ"כ מורכבים
.אני מאוד מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי .
תודה ולילה טוב
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר טמיר.. - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/05/2013שלום רב!
רופא בודק את ממצאים מקשיב לתלונותך ויקבע האים הנך כשיר לעבוד בעבודה זו או לא כשיר או יקבע מגבלות רפואיות בהתאם למקום העבודה.
מכל מקום לא כדי להתחיל לעבוד בעבודה שלא מתאמה לך מבחינה רפואית.
הרי לא תלך לעבוד בסבלות בגין בעיות גב. אותו הדבר לגבי רגליים. תחפס עבודה בעמידה הליכה וישיבה לסירוגין או בישיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות במסגרת תאונת עבודהנתנאל13/05/2013
שלום.
עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה ונקבע לי נכות בגין אותה תאונה .
כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי תרופות שכוללות בין היתר תרופות להורדת שומנים בדם .
בהתחלה קופת חולים כיסתה את כל התרופות והיום היא מסרבת לכסות את העלות של התרופות בטענה שהתרופות להורדת שומנים הן למניעה בלבד ולא קשורות לתאונה .
מה לדעתך עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות במסגרת תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/05/2013שלום רב!
התאונה הרי גרמה לאוטם שריר הלב אך לא גרמה לעודף שומנים לכן לא ניתן לייחס עודף שומנים לתאונה. מכול מקום משום שמדובר בתאונת עבודה לדעתי יש לבדוק מול ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה תעסוקתיתהילה11/05/2013
שלום
שמי הילה, בת 36 . לפני כחודש אושפזתי למשך 5 ימים עם גב רדום ורגל ימין רדומה ועם זרמים חשמליים מטורפים ברגל ובכלל הגוף. יש לי 2 בלטי דיסק בגב אך הרופאים טוענים שהם לא כאלה משמעותיים לגרום לממצאים שכאלו. כמו כן אני סובלת ממחלת הפיברומיאלגיה והטענה היא שהשילוב בין בלטי הדיסק למחלת הפיברומיאלגיה גרם לכך.
כרגע כמעט כחודש אני בחופשת מחלה, מאוד מוגבלת בתנועותיי ועוברת בדיקות רפואיות נוספות לבירור וכן פיסיוטרפיה .
אציין כי בלטי הדיסק נגרמו כתוצאה מתאונת דרכים .
אשמח לדעת מהן זכויותיי הרפואיות, וכן האם רופא תעסוקתי בהחלטותיו יכול לקבוע כי אני חייבת לעבוד במקום מגוריי שכן מקום עבודתי מרוחק כחמישים דקות נסיעה לכול כיוון .
לתשובתכם אודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה תעסוקתית - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/05/2013שלום רב!
רופא תעסוקתי לא קובע מרחק נסיעה מעבודה.
במקרה שבנדון אליו לקבוע את כשירותך במקום עבודתך. הרופא יקבע עודות חזרתך לעבודה ומגבלות רפואיות בהתאם לדרישות התפקיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - שבר בפטלה והתפתחות דלקת בגידנ.מ.09/05/2013
אני בת 58 משמשת מנהלת משרד קטן בין השאר מבצעת משלוח וקבלת דואר בסניף, ההפקדות ותשלומים בבנקים, מסירה וקבלת מסמכים במשרדי ממשלה בבתי משפט/ רשם מקרקעין וכד' .
ב19.2.13 בדרכי לעבודה נתקלתי במפגע לרוחב המדרכה וכתוצאה שברתי את עצם הפטלה וגובסתי במח' תאונות. הוכרתי ע"י הביטוח הלאומי .
לאחר הורדת המקבע כעבור חודשיים 21.4.13 בהתאם להמלצת אורטופד מח' תאונות התחלתי טיפולי פיזיוטרפיה . כעבור שבוע ניסיתי גם לחזור לעבודה עם קביים לכמה שעות והתפתחה אצלי בהמשך דלקת בגיד שמקשה את טווח הכיפוף (במקס. 90 מעלות בחיבור למכשיר טנס) כעת אני סובלת מכאבים ונפיחות גם כשהרגל במנוחה.
בשל מיקום דירתי בקומה הרביעית, מיקום המשרד והמבנה הטופוגרפי של חיפה אני חייבת לעלות ולרדת בעליות/מורדות תלולים ובגרמי מדרגות מקשרים ולהשתמש בתחבורה ציבורית תוך שימוש בקב.
האם לדעתך אוכל לחזור לעבודתי ומתי או שעלי להחליף את סוג/מקום העבודה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - שבר בפטלה והתפתחות דלקת בגיד - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/05/2013שלום רב!
ראשית עוד מוגדם לדבר על החלמה מלאה.
חזרתך לעבודה תלוי בנזקים שנותרו כתוצאה של התאונה. יש להשלים את כל הטיפולים כולל פיזיותרפיה ולחזק שרירים ולפנות לרופא תעסוקתי לעניין חזרה לעבודה בהדרגה ובמגבלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקרבקה30/04/2013
שלום רב,
מלפני מספר חודשים התחלתי לסבול מכאבי גב חזקים לאחר שהכאב גבר וקרן גם לרגל ימין הלכתי לאורטופד אשר שלח אותי לצילום CT ואח"כ MRI, ושם גילו כי קיימים אצלי מספר פריצות דיסק אשר משבשות לי את סדר היום. כמו כן במסגרת עבודתי אני נדרשת לשבת 8 שעות וקיימים פעמים רבות שהסבל גדול מנשוא. שאלתי היא האם קיימת אופציה לקבל אישור מרופא תעסוקתי לרדת במספר שעות עבודתי או לחילופין לקבל אישור על אי כושר יכולת לעבוד ע"מ שאוכל כמה חודשים לטפל בבעיה ולהמנע מהניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/04/2013שלום רב!
הכול תלוי בממצאים קליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- אישור העסקהענת29/04/2013
שלום,
התבקשתי להביא אישור מרופא תעסוקתי עבור קבלה לעבודה בתחום העבודה הסוציאלית.
באבחנה בסיכום הרפואי רשום שיש לי הפרעת חרדה ושאני נוטלת ציפרלקס.
(האבחנה היא מלפני שנה, כיום אני במצב מצויין, עוטמדת לסיים נטילת הציפרלקס).
האם המידע שבסיכום הרפואי יכול לגרום לכך שלא אקבל אישור לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- אישור העסקה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/04/2013אין צורך בדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור סודיות
ענת30/04/2013תודה. אשמח שתענה לי גם על השאלות:
1. האם אני חייבת לחתום על ויתור סודיות רפואית שעל גבי ההפנייה לרופא התעסוקתי?
2. האם הרופא התעסוקתי יכול לפנות למעסיק שלי ולשתף אותו באבחנה של הפרעת החרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור סודיות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/05/2013לגבי ויתור כן את צריכה לחתום כי במידת הצורך זה מאפשר לרופא תעסוקתי להתעדכן אצל רופאים אחרים על מצבך
לשאלה שנייה . בדיקה אצל רופא תעסוקתי הינה בדיקה אצל רופא וחסוייה לחלוטין מלבד שהרופא מודייע למעביד כשיר או בלתי כשיר לעבודה בלי כל פירוט על האבחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי26/04/2013
שלום רב,
גיליתי בביתי תולעי שטיח, נאמר לי על ידי מדביר כי מיגורן כרוך בהדברה ועדיף אגרסיבית שכוללת את השלבים הבאים:
1. הדברה באמצעות סנפרוטואידים שכוללים:
סיפרמטרין 20% נמהל במים והופך 0.2%
6.4 אחוז MGK-264
מערבב עם IGR
מוסיף
פרטואיד 20 אחוז נקרא פרימטרין 20 אחוז
פיטרונין 10 אחוז עם חומרי המסה על בסיס מים
הכל הופך ל 0.2 אחוז
2. המלצה לכלול גם תהליך אגרסיבי אף יותר שנקרא: עישון והוא כולל
פרמוטרול
ציס-טרנס-פרמטרין 25:75 (פירוטאיד) 13%
השאלה שלי: עד כמה חשיפה לחומרים אלה בעייתית? ואם מדובר באישה בהריון עד כמה זה בעייתי? כמה שעות או ימים יש לשמור מרחק מהאזור שרוסס? והאם יש להתפנות מכל הדירה או רק מהחדר שעבר את הריסוס? שכן גם אם הדלת של החדר שרוסס סגורה היא אינה סגורה הרמטית וחדר השנה הנוסף סמוך לאותו חדר בו תערך ההדברה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/04/2013אלו השאלות לחברת ריסוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסמכים רפואייםדניאל23/04/2013
סליחה שאני נודניקית אך עלה עניין נוסף- הבוס שלי דורש שאתן לו העתק של המסמכים הרפואיים שלי של חוות הדעת של המומחים שאצלם הייתי.
לפי החוק אני נתתי לו את המסמכים של החופש מחלה. אני חייבת לתת לו את הסיכומים של הרופאים? זה לא מידע אישי שלי וחסוי? הוא יכול לדרוש ממני לראות את כל המסמכים הרפואיים שלי?
שוב תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסמכים רפואיים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/04/2013בשום פנים ואופן לכל היתר הוא יכול לדרוש שתבדקי על ידי רופא תעסוקתי מטעמו שלאותו רופא תביא את המסמכים כאשר זה נשאר מידע חסוי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת של רופא תעסוקתי
נף03/05/2014שלום רב ,
הנני בחור בן 50+ סובל מאטקסיה שמקורה בניוון מוחון במעקב . כמו כן מטופל בליתיום עקב התקף מני לפני 30 שנה .
עוסק בעוזר הוראה בבית ספר תיכון - מזה 4 שנים .
לאחרונה לחציפ כבדים מצד ההנהלה , ויחס פוגע המשפיע על יציבות הליכה שלי ומצבי הנפשי (נוטה לאובססיביות ) , לחץ דם לא יציב עקב הניכור של ההנהלה ורגישותי .
האם מצדיק המלצה להפסקת תעסוקתי ?
האם אני יכול להגיש התפטרות מיידית על רקע רפואי ?
יש לצין שלאחרונה נבדקתי במרפאת חוץ בבלינסון ( נורולוגיה ) והרופאה איבחנה
שוב את האבחנה - CEREBELLAR SYNDEROM ואטקסיה קשה .
אני חש מצוקה , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה לשאלתידניאל23/04/2013
שלום,
אני בת 34 גננת במקצועי.
לפני כחודש וחצי התגלתה לי פריצת דיסק בחוליות L4-L5 עם בקע. קיבלתי מהרופא המומחה שלושה חודשי מנוחה אך לאחר כחודש נאלצתי לחזור לעבודה בלחץ הבוס ומאז יש החמרה במצב הכאבים חזרו בעוצמה חזקה ונשקלת אף אפשרות של ניתוח. יש לציין כי במהלך החודש שבו הייתי במנוחה ולא עבדתי היה שיפור בכאב.
שאלתי היא- ההמלצה של הרופא המומחה הינה המשך מנוחה מוחלטת וטיפול תרופתי נגד כאב. מאחר ועברו שלושה חודשים והרופא אינו יכול להמשיך את חופשת המחלה, האם רופא תעסוקתי יכול על דעת עצמו לקבוע לי שעליי לחזור לעבודה מבלי להתחשב בדעת האורטופד המומחה ובמצב הכאבים שאני סובלת?
האם הרופא התעסוקתי יכול לקבוע לי שעליי ללכת לבצע הזרקות או ניתוח בניגוד לרצוני? (אני מאוד חוששת מהזרקות חומרים לגוף בשל רקע משפחתי)
תודה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה לשאלתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/04/2013ראשית לא לקחת 3 חודשי מחלה כך שאין מגבלה כעת
שנית רופא תעסוקתי יכול לקבוע חזרה לעבודה במגבלות שלישית הוא בדרך כלל נעזר בחוות דעת המומחה בתחום רביעית אך אחד לא יכול להכיח אותך לעבור כל טיפול וכמובן לא טיפול פולשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
דניאל23/04/2013לצערי עלה עניין נוסף שאיני יודעת אם תוכל לעזור לי בו אך אשמח לשמוע את דעתך-
הבוס שלי מבקש ממני להביא לו את כל המסמכים הרפואיים שלי של סיכומי הביקור של המומחים וחוות הדעת שלהם.
אני כבר הגשתי לו את כל הטפסים של חופשת המחלה, זה לא מספיק?
הוא יכול לדרוש ממני את המסמכים האישיים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/04/2013שלום רב!
הוא יכול לבקש אישורי מחלה אך לא תיעוד רפואי אישי. רק במידה ואת חתמת לו על ויתור סודיות רפואית אך אני בספק שחתמת על אישור שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
דניאל23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיהאורית22/04/2013
שלום רב אני סובלת מסינוס טכיקרדיה בלווי של פעימות מוקדמות מרובות עליתיות. הדבר מלווה בדופק מאוד מהיר סחרחורות והרגשת עילפון ובא לידי ביטוי בכל מאמץ קל.
היתי מאושפזת בבית חולים ונשלחתי ע"י כדורים כרגע צריכה לחזור לעבודה כאשר עבודתי היא מחסנאית הרמת ארגזים וסגירתם דבר שאיני יכולה לבצע.
האם מחלה זו מוכרת אצל רופא תעסוקתי? מה לגבי נכות בעניין? אודה על תשבתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טכיקרדיה - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/04/2013שלום רב!
במידה ומדובר רק בסינוס טכיקרדיה חשוב לדעת עד כמה עולה הדופק. בדרך כלל במיקרה ומדובר בטכיקרדיה סימפטומטית דבר ניתן די טוב לטיפול תרופתי. יש לפנות לקרדיולוג. בגין מצב זה לא נותנים נכות ולרוב גם תקופת אי כושר מאוד קצרה עם בכלל עד שמצב מתאזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינוס טכיקרדיה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/04/2013עם הטיפול התרופתי יש שליטה מלאה ואתה לא צריך להרגיש שום מגבלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ובקעדניאל22/04/2013
שלום,
אני בת 34 גננת במקצועי.
לפני כחודש וחצי התגלתה לי פריצת דיסק בחוליות L4-L5 עם בקע. קיבלתי מהרופא המומחה שלושה חודשי מנוחה אך לאחר כחודש נאלצתי לחזור לעבודה בלחץ הבוס ומאז יש החמרה במצב הכאבים חזרו בעוצמה חזקה ונשקלת אף אפשרות של ניתוח. יש לציין כי במהלך החודש שבו הייתי במנוחה ולא עבדתי היה שיפור בכאב.
שאלתי היא- ההמלצה של הרופא המומחה הינה המשך מנוחה מוחלטת וטיפול תרופתי נגד כאב. מאחר ועברו שלושה חודשים והרופא אינו יכול להמשיך את חופשת המחלה, האם רופא תעסוקתי יכול על דעת עצמו לקבוע לי שעליי לחזור לעבודה מבלי להתחשב בדעת האורטופד המומחה ובמצב הכאבים שאני סובלת?
האם הרופא התעסוקתי יכול לקבוע לי שעליי ללכת לבצע הזרקות או ניתוח בניגוד לרצוני? (אני מאוד חוששת מהזרקות חומרים לגוף בשל רקע משפחתי)
תודה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מבעיה דומה
מירה09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק ובקע - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/06/2013ראשית לא נצלת את 3 החודשים של חופש מחלה לפי מה שכתבת.
שנית רופא תעסוקתי יכול להמליץ על המשך חופשת מחלה מעבר ל 3 חודשים (אם את עובדת במגזר פרטי בדרך כלל לא צוברים מעל 3 חודשים ויש לגשת לקרן הפנסיה לקבלת ניכות זמנית)
שלישית אף אחד לא יכול להכריח אותך לקבל טיפול שאת מסרבת לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע במקום העבודהחנה21/04/2013
שלום רב,
שבוע שעבר מתחת למשרד בו אני עובדת נקעתי את הרגל, כבר באמצע היום הלכתי לרופא לצילום שקבע כי זה נקע ונתן לי 5 ימי מחלה.
לאחר יומיים (+ סופ"ש) הרגשתי יותר טוב אך עדיין לא דרכתי על הרגל ובעקבות עומס במקום העבודה (אני מנהלת לקוחות במשרד פרסום) עבדתי מהבית עוד יומיים וחזרתי בתום ימי המחלה.
הרגל עדיין כואבת, אני עם תחבושת, ועדיין חוששת ללכת ברגל יותר מחמש דקות כדי שלא יכאב ולכן לוקחת מוניות לעבודה (העבודה במרחק נסיעה ברכבת + הליכה 15 דקות/ נסיעה במונית) -
-האם המשרד אמור לשלם לי על המוניות?
-האם אני יכולה לתבוע על פציעת העבודה למרות שטכנית לאחר יומיים חזרתי לעבוד מהבית אמנם?
האם יש לי עילה לתביעת נזק? אם לא מהמעביד אז מביטוח לאומי. לאור הכאבים הקיימים בקרסול.
- האם אני צריכה ללכת לרופא למעקב לאחר הנקע? כיצד אמורים להחלים מנקע?
אשמח להסברים, במקום העבודה לא הסבירו לי דבר כמובן...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע במקום העבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/04/2013שלום רב!
תבדקי האים משרדך מוכן לשלם לך. בפועל לא חייבים.
לגבי נזק לא ברור האים נותר נזק קבוע. כן אפשר לתבוע את ביטוח לאומי.
לגבי הליכה לרופא - במידה וכואב הולכים במידה והכול בסדר למה ללכת?
לגבי החלמת נקע שאלה לאורטופדים או ניתן לקראו באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין פגיעת ראש לאלצהיימריעל נוימן11/04/2013
שלום לרופאי הפורום . אבי עבר תאונת עבודה-פגיעת ראש , כשעבד בתעשייה הצבאית בשנת 1985 . אבי מאז לא ניגש לטיפול רפואי כי היה צריך כעבור שבועיים לטוס עים אביו לגרמניה ובנוסף הוא לא רצה שעבודתו תיפגע בהיותו מפרנס יחיד . מאז, במשך שנים , אבי סבל מדי פעם מכאבי ראש קשים , אך לא כאלו שיפגעו טוטאלי בתפקוד היומיומי. לפני כשנה ושלושה חודשים , אבי אושפז במחלקת שיקום בביה''ח בחיפה בעקבו בצקות ברגליו . במכתב השחרור שלו מבית החולים נכתב בין היתר - ירידה קוגניטיבית קלה , שהינה שלב מקדים לאלצהיימר , ברצוני לדעת האים יש קשר בין פגיע הראש לבין מחלת האלצהיימר, כי היה גם רופא נויירולוג שאמר לי שאין קשר . בתודה יעל נויימן . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין פגיעת ראש לאלצהיימר - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/04/2013לא ידוע לי לגבי קשר שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין פגיעת ראש לאלצהיימר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/04/2013צריך לפנות לפורום נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)