מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לפורמלין בהנקהי20/12/2012
שלום רב,
אני רופאה המתחילה התמחות בפתולוגיה ומעוניינת להמשיך להניק. האם קיימת סכנה בחשיפה לפורמלין? אני מתקשה למצוא מחקרים בנושא...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לפורמלין בהנקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/12/2012שלום רב!
על פי התקנות אין לגביו איסור שימוש לאישה בהיריון או מניקה.
שוב יש להכפיד בעניין רמות חשיפה מקובלות ומותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת בשורש כף הידשאולי12/12/2012
כתוצאה מהקלדה מרובה יכולה להיחשב כתאונת עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דלקת בשורש כף היד - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/12/2012יותר נכון מחלת מקצוע או מיקרוטראומנ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע משפטי בתחום ניידותמיטל03/12/2012
שלום
אני נמצאת בתביעה מול ביטוח לאומי בנושא ניידות - ולאחר ערעור על ועדת עררים הנושא הועבר לבית דין אזורי והופנתי לסיוע משפטי , העורכת דין מהסיוע המשפטי הייתה בבית דין והנושא חזר לועדת עררים ומבחינתה אני יכולה ללכת לבד לועדה או לשלם לה תשלום על מנת שתבוא איתי
מבירור שביצעתי הבנתי שאין באפשרותה לסגור את התיק והיא צריכה להגיע איתי לועדה ללא תשלום נוסף
אשמח לתגובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע משפטי בתחום ניידות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/12/2012אתה לא פנית למקום הנכון. כאן זה רפואה אתה צריך לפנות לפורום משפטים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע משפטי בתחום ניידות - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/12/2012השאלה לפורום משפטי ועורכי דין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה את המרפאה התעסוקתיתג.אולה22/11/2012
שלום רב
סבלתי מאלרגיה בשנה האחרונה אולם לא הצליחו לעלות על הגורם לה בטסטים מקובלים (בעיקר כי אין לחומרים שאני רגישה אליהם טסטים קיימים בארץ)
עם זאת הקשר לעבודה היה חזק כיוון שכל פעם שהייתי בחופשה חלה הטבה ולהפך.
לפני חודשיים הורא לי רופא לקחת חופש לחודש ואח"כ לחזור לעבודה. לאחר החודש של חופשת מחלה הודעתי על עזיבה בגלל הבעיה הרפואית.
כמו כן ביקרתי במרפאה תעסוקתית, ונמסר לי כי כיון שאין לתחום העבודה שלי טסטים בארץ עלי לחזור לשבוע עבודה ואם תיהיה בעיה לפנות אליהם.
היום קבלתי דיאגנוזה מרופאה בבית חולים כי אינני יכולה לעבוד במקצוע בגלל הקשר בין הבעיה לעבודה והיא גם ציינה שבטסטים התוצאות היו שליליות.
בנוסף רשמה דיאגנוזה :אלרגית וקונטקט ארטיקריה.
שאלתי האם יש טעם לפנות למרפאה תעסוקתית בשלב זה?
או לשלוח לחנות שעבדתי בה את האבחנה ישירות ולצפות לפיציים והחזר ימי מחלה וכדו'
או שבגלל ההוראה לחזור לעבודה הדיאגנוזה שקיבלתי היום לא תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקריאה נוספת
ג.אולה24/11/2012אנסה להבהיר את שאלתי
האם האבחנההאחרונה והסופית שקיבלתי מרופאה בבית חולים כי אינני יכולה לעבוד בחנות. תבטל את ההוראה הקודמת שקיבלתי מהמרפאה התעסוקתית לחזור לשבוע נסיון?
(והוראה זו ניתנה בזמן שלא היתה אבחנה סופית לבעיה, ולמעשה עד עכשיו הטסטים לא העלו ממצאים בגלל שלא קימים טסטים לחומרים שעבדתי איתם, והוראה לחזור לעבודה היתה כדי לקבל אבחנה סופית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקריאה נוספת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי25/11/2012קרונית ההוראה הייתה טסט חשיפה שמוכיח קשר חזק בין החשיפה למחלה. עקרונית את חזרת לרופא תעסוקתי שהוא יפנה אותך לביטוח לאומי להכרה כמחלת מקצוע.
אבל אם את כבר לא עובדת זה בעיה כי הם לא מקבלים אנשים לא עובדים אז הרופא משפחה שלך יכול להפנות אותך ולתת לך חופש מחלה (על טופס תאונת עבודה ) בינתיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי פיצויים ותשלום ימי מחלה
ג.אולה26/11/2012האם עלי לשלוח את ההבחנה הרפואית ישירות למעסיק? לביטוח לאומי? האם המעסיק יקבל את האבחנה החדשה מבית החולים שאניני כשירה לעבודה. לאחר שקיבל לפני חודש מהמרפאה התעסקתית אבחנה שעלי לשוב לשם בדיקת כושר עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות מעבודהש21/11/2012
רופא תעסוקתי קבע שאין ביכולתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי כי אני חשוף לחומרים שגורמים לי אלרגיות. הבנתי שישלח מכתב למקום העבודה לקבלת פיטורין ופיצויים ולביטוח לאומי לקצבת נכות מעבודה. איך נקבעת הקצבה הזו-האם יש ועדה או שאני מקבל אוטומטי אחוז מהמשכורת ממקום העבודה??? מה לגבי אובדן כושר עבודה האם אני אמור לעדכן את הביטוח???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות מעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/11/2012רופא תעסוקתי קבע שאינך כשיר לעבוד במקום העבודה הנוכחי ובחשיפה לחומרים ספציפיים. אך אין זה אומר שאינך כשיר לעבוד כלל. יש לפנות לכל הגורמים ולבדוק את הזכויות בהתאם לנזק רפואי שקיים - מול ביטוח לאומי וגם לביטוח בהתאם לתנאי הביטוח ובמידה ויש קייס ביטוחי. כמו כן יש לפנות למעסיק לקבלת פיטורין ופיצויים בהתאם לחוק. אין שום דבר באופן אוטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות מעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי22/11/2012תגובה אלרגית לחומרים לא הופך אותך לנכה ולא מקנה אותך אוטומתית קצבת ניכות בעיקר אם אין ניכות,מה שסביר. יש לפנות לביטוח לאומי לוועדה רפואית לקבוע תאונה/מחלת מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה וקיצור שעות עבודהמורן19/11/2012
שלום רב,
לפני כ- 5 שבועות נפלתי בדרך לעבודה על עצם הזנב ומאז קושי בישיבה ועל כן עוד לא חזרתי לעבודה.
הייתי רוצה לנסות לחזור לעבודה אפילו למשרה חלקית.
השאלה אם אני מיוזמתי פונה לרופא תעסוקתי ומבקשת את זה?
איך זה עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה וקיצור שעות עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/11/2012שלום
את צריכה הפניה מהרופא המטפל או האורתופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה..
עינת19/11/2012דיברתי הבוקר עם מרפאה תעסוקתית.העניין שיש להם תורים עוד המון זמן.
אם אני רוצה לחזור לעבודה למשרה חלקית והאורטופד ממליץ על כך,זה מספיק בשביל שביטוח לאומי ישלמו לי על החצי יום שאני לא עובדת בו?
כי אני לא רוצה להפגע כלכלית מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.. - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/11/2012אי אפשר לדעת. תלוי בבודק מטעם ביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מורן19/11/2012אז בעצם עדיף לי להשאר במחלה שניתנת ע"י האורטופד שתבטיח לי קבלת תשלום מביטוח לאומי כל עוד לא הגעתי ל 90 יום?
האם ככה אני מבטיחה את עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/11/2012יש לינהוג בהתאם למצב בריאותי ובהתאם ליכולת בפועל וכמובן בהתאם להמלצות הרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
מורן20/11/2012ברור שיש לנהוג בהתאם למצב הבריאותי וזאת הכוונה.
המצב הנוכחי הוא שאני לא יכולה לשבת. למשך פרק זמן ארוך
רציתי לחזור לעבודה למשרה חלקית כדי לחזור לשגרה.
השאלה אם מבחינת ביטוח לאומי כל עוד אני במחלה הם משלמים ואילו כשאני בחצי יום בעקבות המלצת אורטופד לא בטוח שישלמו על חצי היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי20/11/2012נגיד שסביר שהם יעדיפו לשלם חצי יום מיום שלם אבל את צריכה אישור מסודר . הבעיה השנייה זה ביטוח אם את בחופשת מחלה אסור לעבוד ואם ח"ח יש לך תאונת עבודה בזמן שאת כבר בתאונת עבודה זה פתח לסיבוכים . אני ממליץ על אישור מרופא תעסוקרתי והודעה לביטוח לאומי על כך.
נכון עם צפיפות הזמנים לפ]עמים חבל אבל יותר פשוט להיות במחלה עד הסוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה להשגת תור במרפאה תעסוקתית
ג.אולה22/11/2012מנסיוני הרב בהשגת תורות בבתי חולים וכן במרפאות תעסוקתיות.
השיטה המומלצת היא לקבוע תור לעוד 3-4 חודש אם לא לעוד שנה.... ובמקביל להתחיל ולהתקשר יום יומית לברר האם בוטל תור בשבוע הקרוב.
מבטיחה לך שזה יקח פחות מחודש אם לא שבוע... בדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום מביטוח לאומי לגבי חצי יום
מיטל28/11/2012שלום
המקרה שלי הוא : אני נפגעתי בעמוד השידרה והמקרה מוכר כתאונת עבודה והייתי חודשיים בבית , ולאחר מכן כמו שנרשם החלטתי לאט לאט לחזור לשיגרה והייתי אצל רופא תעסוקתי שבגלל קושי בישיבה לשעות ממושכות וקשיים נוספים המליץ על עבודה במשך 4 שעות ו 6 שעות ולאחר ועדה בביטוח לאומי ניתן נכות של 5% - מה שאומר שאין החזר כסף אפילו לא להשלמת שעות למשרה מלאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי תשלום מביטוח לאומי לחצי
מיטל28/11/2012שכחתי לרשום : שלגבי החודשיים שישבתי בבית קיבלתי תשלום , אך בגלל שרציתי לחזור לעבודה כמה שיותר מהר אפילו אם מדובר בחצי יום אז מה שקורה הוא שאני עובדת חצי יום ולא מקבלת תוספת מביטוח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי תשלום מביטוח לאומי לחצי - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/11/2012לא ברור מה השאלה?
אין אנו קובעים את חוקי ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה ..
מיטל29/11/2012לא שאלתי אלא הגבתי למה שנשאל למעלה - שאם נשארים בבית במחלה מקבלים 75% מהשכר אך אם חוזרים לעבודה לחצי יום באישור רופא תעסוקתי לא בטוח שתקבל את השלמת השעות ( הכסף ) אלא תלוי בבודק מביטוח לאומי , למרות שלא ברור לי למה ביטוח לאומי לא משלים את שעות העבודה למשרה מלאה אם נקבע ע"י רופא תעסוקתי שלא ניתן לעבוד מעבר לשעות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום עבור הפחתת שעות עבודהאורי18/11/2012
בעקבות תאונת דרכים בדרך לעבודה(יש הכרה של ב.ל כתאונת עבודה)רופא תעסוקתי הפחית לי את שעות העבודה.
שאלתי היא מי משלם עבור השעות שלא אעבוד כל יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
אורי18/11/2012"בזכות" תאונת הדרכים אין לי ימי מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום עבור הפחתת שעות עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/11/2012במידה ואתה נמצא במסגרת 91 ימים ראשונים זה יהיה על חשבון ביטוח לאומי לאחר מכן רק אחרי שתעבור בפני וועדה רפואית של ביטוח לאומ י הם יכולים לאשר או לא את קיצור השעות במידה ולא זה על חשבון חופשת מחלה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אורי18/11/2012התאונה היתה לפני יותר משנה.
אין לי ימי מחלה צבורים, אז אף גוף(ביטוח לאומי או חברת הביטוח של הרכב)לא ישלמו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהעדינה09/11/2012
ד"ר שלום
לפני כשבועיים שברתי את הרגל בעבודה. הגעתי לרופא בקופ"ח שהוא לא אורטופד אלא כירורג טראומה. נשלחתי לצילום שאיבחן כי יש שבר. הרופא הכירורג הוציא תעודת מחלה של 22 ימים ( המכונה תעודת מחלה ראשונה). הרופא הכירורג הפנה אותי להמשך טיפול אצל אורטופד מומחה ( שמן הסתם הוא הרופא שיותר מבין בתחום ורשאי להחליט אם אני כשירה לעבודה ובאיזה תאריך אני יכולה לחזור לעבוד). לאחר שבועיים הגעתי לרופא אורטופד שציין שאני יכולה לחזור לעבודה משרדית בלבד בתאריך המוקדם ממה שהרופא הכירורג נתן אבל אין באפשרות האורטופד להוציא תעודת מחלה חדשה כיוון שתעודת המחלה הראשונה מופיעה במערכת ויצאה כאסמכתא לרו"ח של עבודתי.
האורטופד הוציא מסמך שמיועד לכירורג שראה אותי בפעם הראשונה בבקשה לשנות את ימי המחלה בהתאם להמלצתו משמע להקדים בשבוע את חזרתי לעבודה. ניגשתי לכירורג עם טופס ההמלצה של האורטופד והכירורג לא יכל לטענתו להוציא תעודת מחלה חדשה כיוון שכבר הוציא מסמך ואין בידי את המקור.
ביום ראשון הקרוב אני אמורה ורוצה לחזור לעבודה ויש בידי רק מסמך שהוציא האורטופד עם בקשה והמלצה לקצר את ימי החופשה. השאלה האם אני מבוטחת על סמך מסמך האורטופד? ואם לא מה עליי לעשות על מנת שכן אוכל לעבוד כבר מיום ראשון הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2012היי!
מבוטחת על ידי מי?
במידה ואורטופד חושב שאת יכולה לשוב לעבודה הרי יש לך קביע שלו ביד ואין אני חושב שיש בעיה עם זה. גם אנו מחזירים אנשים לעבודה שעדיין יש להם אישור מחלה כמובן אנו מפרטים באלו תנאים ואיזה עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
עדינה09/11/2012תודה על תשובתך
לגבי הביטוח - הכוונה לביטוח לאומי כי מדובר על תאונת עבודה ומילאתי טופס בל/250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2012מדווחים לביטוח לאומי לגבי חזרה לעבודה במכתב רשום ומצרפים המלצת אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיטל08/11/2012
שלום אני סובלת מפיברומיאלגיה מזה שנה וחצי,יש לי כאבים מדי יום בכתפיים,צוואר,ידיים ואצבעות.יחד עם זאת אני סובלת מהתקפים-כאבים עזים מאד שגורמים לכך שאני לא יכולה לתפקד עם הידיים בכלל לפחות פעמיים בחודש אני בבית לפחות שלושה ימים.אני נוטלת כדורים שגורמים לי לעייפות ,עצבנות אינני מצליחה לישון הרבה |(אוקסיקונטין,סימבלתה ומדבקות בוטרנס)פניתי לביטוח לאומי ביקשתי לעבור וועדה ושיקבעו לי א.כ.ע, עברתי וועדת נכות וקיבלתי 20% נכות צמיתה ושיקום מקצועי.
כיום אני במצב שאני לפני פיטורים מאחר ואינני מגיעה הרבה לעבודה וגם שאני מגיעה אינני מתפקדת כראוי ועובדת יום שלם.אני עובדת נציגת מכירות בטלפון.אינני מסוגלת להחזיק את השפורפרת ,לרשום או להקליד הרבה כי כואב לי נורא מפעולות אלו.כמו כן עקב הכדורים אני לא מרוכזת בכלל.
ממה שהבנתי עליי ללכת מיד מרגע הפיטורים לחתום בלשכה ע"מ לקבל אבטלה.
שאלתי היא איך אני מונעת מהלשכה לטרטר אותי ממעסיק למעסיק? והאם ייתנו לי אבטלה ללא הלשכה ?מה הדרך הנכונה להגיע לרופא תעסוקתי?ולא.כ.ע? כי הפיטורין בעצם ממצב תפקוד לקוי בעבודה עקב מצב רפואי לקוי.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/11/2012היי!
יש לבקש הפניה מרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה או מחלת מקצוע ?ליאור07/11/2012
שלום רב,
אני עובד בעבודה הכוללת הרמת משאות כבדים דרך קבע. לפני כשנה וחצי החלתי לסבול כאבי גב חזקים מאוד. המשכתי לעבוד, עד שביום מסוים (נכנה אותו "יום האירוע") הרמתי משהו, סבלתי כאב עז ונשלחתי הביתה. המעביד מילא ביום זה טופס ב"ל 250, תאונת עבודה. לימים נמצא כי אני סובל מפריצת דיסק בגבי.
הגשתי תביעה לביטוח לאומי ואולם נקבעה לי נכות זמנית וקצרה ואפס אחותי נכות צמיתה . הסיבה - אי אפשר לקשר בין מה שארע ביום האירוע, שבו נשלחתי כאמור הביתה, לבין הנזק בגבי. ויתרה מזו - "עיון בתיק הרפואי מראה שכבר קודם סבלתי מכאבי גב".. . לדעתי זה שערורייתי - אני לא טוען שהנזק נגרם לי דווקא באותו יום שהחליט המעסיק למלא טופס 250; ואכן עיון בתיק מראה שכבר קודם סבלתי מאוד - והרי זה בדיוק מה שאני אומרץ וכל הסבל הזה לקבות פריצת הדיסק נובע מהעבודה שלי !!
הם פשוט מתייחסים ל "יום האירוע", שבאופן שרירותי לגמרי קבע אותו המעסיק שלי עבורי כשמילא את הטופס, ואני טוען שהנזק שנגרם לי החל כמובן עוד קודם, ובאותו יום פשוט לא יכולתי לסבול והלכתי הביתה. כמובן שאת פריצת הדיסק אי אפשר למקם דווקא ביום זה, אבל היא בהחלט קרתה באותה תקופה בה סבלתי כאבים עזים בשל עבודתי, כאבים שהביאו בסופו של דבר לשליחתי הביתה.
אשמח אם תוכלו לסייע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה או מחלת מקצוע ? - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/11/2012היי!
כאבי גב דבר לא נדיר וכ- 85% מהאוכלוסיה סובלת מכאבי גב לסירוגין. פריצת דיסק יכולה ליגרם בעקבות תאונת עבודה, בעקבות תהליך תחלואתי רגיל וגם בעקבות תנועות נשנות וחוזרות של הגב במסגרת העבודה את או סיבות אחרות בעבודה ובמקרה שכזה מדובר לא בתאונת עבודה אלה במחלת מקצוע או מיקרוטראומה - הנזק נגרם בהדרגה. מדבריך ניתן להבין שמצבך עונה לקריטריון של מחלת מקצוע/מיקרוטראומה. ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלה של מיקרוטראומה אך יש להוכיח שהכן מדובר במיקרוטראומה ויש קשר סיבתי בין כאבי גב ופריצת דיס לבין העבודה. הסוגיה זו לא פשוטה. ישנם באינטרנט פסקי דין בנדון ותבדוק האים סוגיה שלך עונה לקריטריונים הללו.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה או מחלת מקצוע ? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2012מה שהסביר לך דר גפן זה שאתה (לא המעביד) תבעת את הביטוח הלאומי על תאונת עבודה כאשר היית צריך לתבוע על מחלת מקצוע (מה שתעשה עכשיו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת לד"ר לוי בבקשה
ליאור08/11/2012ראשית תודה לשניכם על ההתייחסות והתגובה.
אני מבין שתבעתי על תאונת עבודה ואין זה ההליך המתאים.
ד"ר לוי, כתבת שמה שאעשה עכשיו זה לתבוע על מחלת מקצוע - ואולם על פי קצת מאמרים שקראתי המסגרת המתאימה יותר היא זו של מיקרוטראומה - אתה אינך מסכים ?
האם לפי מיטב ידיעתך פריצת דיסק, בהנחה שאוכיח שאכן נגרמה נגרמה מעבודתי - (אופי העבודה הוא כזה שכל יום, ובמשך כל היום, מתכופף- מרים- שקים כבדים (בסביבות 25 ק"ג), במשך יותר משנתיים) - יכולה להכנס לגדר מיקרוטראומה, כלומר הצטברות של נזקים קטנים במשך זמן ?
תביעה בגין מיקרוטראומה מוגשת אף היא לביטוח הלאומי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת לד"ר לוי בבקשה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2012מיקרוטראומה זה מנגנון פגיעה זה לא בעד או נגד מחלת מקצוע. אתה רשאי לתבוע וזה יכול להתקבל ע"י ביטוח הלאומי (אני אומנם בספק אבל יש בהחלט מקום לנסות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה,
ליאור08/11/2012ד"ר, הרבה תודה לך !
אתה אומר בעצם שאני יכול לתבוע באופן חלופי ? לטעון למחלת מקצוע או למיקרוטראומה ?
כלומר שהם לא סותרים או שוללים אחד את השני ?
אפשר לשאול למה אתה בספק ?..... סתם להרחבת הידע.. האם לא הגיוני לסבור שכל כיפוף והרמה גרמו נזק זעיר ובמצטבר אירעה, למשל, פריצת הדיסק שאובחנה אצלי ? או שאתה בספק כי יהיה קשה להוכיח זאת ואת הקשר הסיבתי בין ההרמות והנזק (כאבי גב קשים ופריצת דיסק ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/11/2012היי!
לא תמיד קשה להוכיח קשר סיבתי ויש קריטריונים אך לפעמים רק חלק מהם מתקיים ובמקרה שכזה שבאמת קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נירולוגיתיוסף ניסים05/11/2012
עובד בחקלאות פיזי וטרקטוריסט '
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נירולוגית - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/11/2012מאוד ייתכן שעבודה זו לא מתאימה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובל נירולוגית מי עמוד שידרהיוסף ניסים05/11/2012
של ום אני רוצה לדעת האים אחד כמוני רשאי לחזור לעבודה יש לי שבר בדחיסה בחוליה ד8 בצואר בס 45 בלט דיסק לוחץ את שורש באמג נזק בגפיים עיליונות בגפיים תחתונות נזק שורשי בל 45 עים לחץ בחוליה אני סובל כבר 10 שנים מין הגב זה הלך והחמיר בתאונה אחרונה נפלתי מגובה 3 ממ על הגב העיליון ובסיטי ניראה שבר בדחיסה עים ירידה בחוליה כאבים חזקים הרופא אמר ששניי שברים שאינם מיתאחים זה מרוסק ובדחיסה מה לדעתך על חזרה לעבודה במצב שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובל נירולוגית מי עמוד שידרה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/11/2012שלום רב!
לא ציינתה את סוג העבודה ואת המקצוע.
לנהל את בנק הפועלים או בנק לאומי מותר........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו פגיעת עבודהבועז טל04/11/2012
שלום רב
אני בן 34 .
לפני כחמישה חודשים התחלתי לעבוד בנקיון חלונות בגובה (סנפלינג).
לפני כחודשיים החל בכפות הידיים שלי גרוי, שאובחן כאסטמה של העור,(הגדרת הרופא),ומגע עם מים/סבון מחריף אותו.
מצב הגירוי מחריף, וכיום אני מתקשה לבצע פעולות של מוטוריקה עדינה (אחיזת חפצים).
בגלל אופי העבודה (סנפלינג) איני יכול לעבוד עם כפפות גומי שיגנו על ידי.
ככל הנראה אצטרך בימים הקרובים להפסיק את עבודתי בגלל הגירוי שמחריף ככל שעובר הזמן. אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי זכויותי - האם זו תאונת עבודה, האם אני זכאי לחופשה עד שאבריא, או כל דבר אחר שיעזור לי לגשש הלאה.
המון תודה מראש - בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו פגיעת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/11/2012הי!
יש לפנות לרופא תעסוקתי בכדי לבדוק מולו מה הפיטרונות מול המעסיק.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בועז טל05/11/2012תודה על תגובתכם. שיהיה המשך שבוע בריא וטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מקצועסרגי לביוב02/11/2012
אני רתך במקצועי כ 20 שנה וחליתי בסרטן ועברתי השתלת מח עצם האם זה נחשב למחלת מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/11/2012שלום רב!
קשה לענות לשאלה כאשר אין מידע במלואה.
ראשית - מה סוג הסרטן שאובחן.
מידע לגבי סוג הריתוך הרי יש ריוך בקשת חשמלי, ריתוך ארגון ריתוך CO2 וכו'. כמו כן איזה ריתוך עסקת כגון ריתוך נרוסטה ניתוח מתכת מגולוונת וכו'. כמו כן באיזה אלקטרוקות נעשה שימוש במידה ומדובר בריתוך קשת חשמלי.
גם לגבי מצב הבריאות יש שאלות רבות, לגבי עישון, אלכוהול, תורשה ומחלות סרטן במשפחה. כמו כן תחביבים וכ'
מדובר בסוגיה מורכבת מאוד לכן אנשי מקצוע שעוסקים בסוגיות קביעת קשר סיבתי נדרשים לכל המידע וגם זמן בכדי לבדוק בספרות המקצועית עדכנית לגבי סוגיה כזו.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מקצוע - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/11/2012דר גפן היציב בפניך את הדרישות המינימליות כדי לבחון האם אפשר בכלל לחשוב בכיוון תעסוקתי כסיבה למחלה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודההילה28/10/2012
ערב טוב,
יש לי עסק עצמאי ,במהלך העבודה שברתי את צואר כף הרגל ,הייתי אצל אורטפד והוא הוציא לי תעודה של תאונת עבודה ,ונתן לי 6 ימי מחלה .
לצערי עדיין לא מסוגלת ללכת לעבודה.
הרופא שנתן לי את הטופס יצא לחופשה ,ואני זקוקה לטופס חדש שבו רשומים ימי המחלה הנוספים ,האם יש אפשרות ללכת לרופא אחר שיוציא לי טופס חדש של תאונת עבודה ?
תודה רבה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/10/2012תפני לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)