מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינתור לב דרך המפשעה והרחבה עם בלוןרועי09/04/2013
שלום רב ! הנני בן 33 ובתאריך 24/3/13 עברתי צינתור לב דרך המפשעה, עם הזמן הכאבים פחתו ובתאריך 7/4/13 חזרתי לעבודה,.במהלך התקופה הזו מדי פעם הופיעו לי כאבים חדים באזור האשכים למספר שניות שממש שיתקו אותי מכאב ולאחר ששבתי לעבודה אחרי עמידה של שלוש שעות שוב תקף אותי כאב חד הפעם לכמה שעות.
הנני חסר אונים ולא מסוגל לעבוד כך הייתי אצל רופאת המשפחה ונאמר לי שאין מה לעשות ולא ניתן להעריך לי את חופשת המחלה,מה עליי לעשות,כמו כן האזור עם שטף דם גדול בצבעים חום,צהוב,אדום וכחול.
הרופאה אמרה שאם אני רוצה שאני יפנה לרופא תעסוקה רק הוא יחליט אם ניתן לתת לי המשך אישור מחלה.
כמו כן הנני עובד כאיש מכירות במשמרות של 7 שעות על הרגליים וחשוב לציין שהנני אוהב את אשר אני עוסק והממונים עליי תומכים ומנסים להתחשב במצבי אבל זה לא פתרון אחרי שלוש שעות לערך ללכת הביתה זה פוגע בי גם כלכלית.
לתגובתכם ולהמלצתכם אודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לב דרך המפשעה והרחבה עם בלון - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/04/2013היי!
ראשית תפנה למצנתר או לכירורג בכדי לבדוק מה סיבה לכאבים.
רופא תעסוקתי קובע כשירות עבודה ולא עוסק בעניין חופשות מחלה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלתי בהתאם לתגובתך
רועי10/04/2013שלום ד"ר גפן !
השאלה היא לא רק בנושא חופשת המחלה, השאלה, האם רופא תעסוקתי יכול לסייע לי בעניין המגבלות שהצגתי אל מול מקום העבודה כאשר אין לי אופציות בעבודה אחרות, מכירות על הרגליים 7 שעות מלקוח ללקוח בחנות ובהתאם למצוקה שהצגתי (לכאבים החדים) מה הפתרון שיכול להתאים לי ולעבודה ???
לתגובתך אודה !!!!
בברכה, רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלתי בהתאם לתגובתך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי10/04/2013כפי שכתב דר גפן לפנות למצנטר קודם וכשיהיה אבחנה אם רלוונטי לפנות לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלתי בהתאם לתגובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/04/2013כמו כן תוכל לקבל מגבלות זמניות מרופא תעסוקתי עד שתבדק ע"י מצנתר או כירורג.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת תנועה בפרק הכתףדניאלה08/04/2013
הוזמנתי לוועדה רפואית עקב פגיעת כתף בתאונה.
שאלותי:
1. בתנועה פסיבית יש לי טווח תנועה יותר גדול מאשר כשאני מפעיל את היד בעצמי.
האם הוועדה מודדת את המגבלה בתנועה פסיבית או אקטיבית?
2. טווח תנועה של היד בכתף הפגועה:
קדימה - כמעט 90 מעלות
הצידה - כ 35 מעלות
לאיזה מהם מתייחסת הוועדה בקביעת אחוזי נכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלת תנועה בפרק הכתף - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/04/2013שלום רב!
התייחסות הנה גם וגם משום שתלוי מה מנגנון הפגיעה ובאיזה סוג פגיעה מדובר.
כמו כן בודקים את דלדול השרירים ועוד מבחנים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במכרה נחושתיהונתן07/04/2013
שלום רב,
הוצעה לי עבודה במכרה נחושת תת קרקעי בתור כורה.
ידועות לכם ההשלכות של עבודה בתנאי אבק לתקופה של כחצי שנה ככלל, ואבק נחושת בפרט?
תודה,
יהונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יהונתן08/04/2013תודה על תגובתך ד"ר תמיר גפן.
הפיסקה היחידה שהייתה אינפורמטיבית היא להל"ן:
"Copper is essential for good health. However, exposure to higher doses can be harmful. Long-term exposure to copper dust can irritate your nose, mouth, and eyes, and cause headaches, dizziness, nausea, and diarrhea. If you drink water that contains higher than normal levels of copper, you may experience nausea, vomiting, stomach cramps, or diarrhea. Intentionally high intakes of copper can cause liver and kidney damage and even death. We do not know if copper can cause cancer in humans. EPA does not classify copper as a human carcinogen because there are no adequate human or animal cancer studies."
עם זאת, לא קיבלתי מידע מספיק האם מדובר על נזק ארוך טווח, או המלצות למשך הזמן ה"בטוח" שניתן להיות במכרה עופרת. כמו כן, לא הייתה התייחסות להיחשפות לעופרת הצמודה לאבק, או בכלל לנזקיו של אבק.
אפנה למשרד הבריאות בשאלה, האם ידוע לך על מקורות מידע נוספים או אולי מחלקה במשרד הבריאות שמתעסקת בנושא?
תודה על העזרה. יישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יונתן12/04/2013תודה על תגובתך.
האם גם פרק זמן של חצי שנה של חשיפה לעופרת יכול לגרום לנזקים? ידועה השכיחות? לא ראיתי ציון של משך זמן החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/04/2013שלום רב!
הכול תלוי ברמות החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד.
יונתן13/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת חוליה,בלט דיסק,אי סדרים בSIJרזי06/04/2013
שלום רב
מצאו אצלי ב-CT ןMRI תזוזת חוליה דרגה 1 L-4 , ספונדיאל אלסטזיס, בלט דיסק בחוליות
L-4 ו L-5 , וחוליות S1-2 , לחץ החוליות על קצות העצבים,חוסר סדירות קורטיקלית סקאלית קדמית מימין,
בצקת במפרקים הנ,ל, היפראוסוטוזיס טריאנגלוריס אילי, בצקת פוסטריורית באליון ימין,
אנטזיס אחורית במפרקים הסקרואליקלים משני הצדדים,
בנוסף דלקת פרקים ניוונית מפושטת, כתפיים,קרסוליים,ירכיים,גב,כפות ידיים ומרפקים וברכיים וכן
פיברומיאלגיה אקוטית.
אני לא מסוגלת לטאטא את הבית,לעמוד על רגלי וללכת ללא כאבים ודקירות בכל הגוף והתכווצויות וחולשת שרירים, האם לפי כל הנ"ל אני כשירה לעבודה פיזית או שאיני כשירה אף לעבודה בישיבה?
תודות מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לתגובה שלי
רזי06/04/2013בהליכה ,ישיבה ושכיבה נתפס לי האגן והירך עד הברך, הקרסוליים שורפות לי,יש לי לחצים והרגל הימנית נרדמת לי , יש לי דקירות משני צידי הגב וכאבים וקשיון עד כדי חוסר יכולת לשכב, ללכת ולשבת מבלי שיתפס לי וידקור הצד הימני של האגן, לעיתים גם השמאלי .הגב התחתון מתקבע לי וכואב.
האם אני לא כשירה גם לעבודה בישיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתגובה שלי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/04/2013שלום. הממצאים של ההדמיה לא כל כך נורא לאומת הסבל שאת חשה לפי פנייתך.
לא נראה שאת בלתי כשירה לעבודה על כל פניו אבל את זקוקה לטיפול ואולי למגבלות בעבודה זה תלוי בבדיקה שלך בסוג העבודה ובהצלחה בטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזוזת חוליה,בלט דיסק,אי סדרים בSIJ - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/04/2013שלום רב!
יכולת לבצע עבודה זו או אחרת קובעים רק לאחר שבדקים את המטופל ולא רק על בסיס בדיקות הדמיה או בדיקות עזר אחרות רק שילוב של כל הממצאים מאפשר לקבוע כשירול לעבוד. אין ספק שהממצאים שבבדיקות הדמיה לא פשוטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-שמירת הריוןטליה01/04/2013
מה הקריטריונים לשמירת הריון ?מי מאשר את זה רופא תעסוקתי או רופא נשים?האם טיפולי פריון הזרעה,IVFמהווים סיבה לשמירת הריון (עבודה פיזית )?האם רופא תעסוקתי מסתמך על המלצות רופא הנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-שמירת הריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/04/2013שלום רב!
שמירת היריון נקבע ע"י רופא נשים כאשר יש סכנה לעובר. רק במידה ויש סכנה לעובר בגין עיסוק של העובדת כגון חשיפה לחומרים או סיבות תעסוקתיות אחרות יש מקום להתערבותו של רופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהיוגב27/03/2013
נפצעתי בתאונת עבודה בעיניים כתוצאה של זכוכיות במכונת CNC. הייתי בבית חולים ובהשגחה של רופא עיניים,ישבתי כמעט חודש בבית והרופא אמר לי שאני יכול לחזור לעבודה. חזרתי שבוע שעבר אני רוצה לציין שאני עובד במפעל שיש שיש בו אבק, כרגע יש לי עדיין כאבים בעיניים גם שאני בבית. ואם אני יכול לעזוב את העבודה בגלל הכאבים והפחד לנזק עתידי?
איך אני יכול להוציא אישור מרופא על זה?
תודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי28/03/2013לעזוב את העבודה זו החלטה שלך. לגבי כאבים לא ברור אם נפגעת בשתי העיניים בכל מקרה נראה כי אם לא התפתח כלום תוך חודש לא סביר שייפתח עכשיו אך לשום כך יש רופא עיניים. עד כמה שידוע לי מכונות סי נ סי סגורות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcnc
יוגב29/03/2013המכונה שאני עובד עליה היא פתוחה,חותכת על לחץ מים וחול,(ווטאר ג'ט) לגבי לעזוב אני יודע שזאת החלטה שלי,אבל האם יש לי עילה לקבל מכתב פיטורין או מסמך כל שהוא למוסד ביטוח לאומי שאני צריך לעזו את העבודה בעקבות הפגיעה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcnc - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/03/2013לא נראה לי שפחד וחרדות מקנות לך זכויות מול הביטוח הלאומי. משקפי מגן יותר שימושיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה..
יוגב30/03/2013חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת מחלה ממושכתמעין19/03/2013
שלום רב,
לפני כשלושה וחצי חודשים שברתי את הקרסול ומאז אני בחופשת מחלה.
לפני כשבועיים הלכתי לרופא תעסוקתי, בהפניית האורטופד, אך זה קבע כי אינו יכול לקבוע כשירות לעבודה כל עוד האורטופד רושם לי ימי מחלה וקבע לי תור לאורטופד בסיום ימי המחלה שיש לי כיום.
כמו כן, הוא אמר לי (אך לא כתב זאת בשום מקום) כי אסור לי לחזור לעבודה אלא לאחר שיש לי אישור מפורש שאומר שאני כשירה לכך (לפיו, זה שנגמרו לי ימי המחלה זה לא אומר אוטומטית שאני כשירה). אך לא הבנתי מי צריך לתת לי את האישור לכך - האם האורטופד, או שעלי לחזור אל הרופא התעסוקתי לאחר התור אצל האורטופד?
אודה לסדר בבלאגן,
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת מחלה ממושכת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי28/03/2013אחרי 91 יום יש לבקש בכל מקרה וועדה רפואית בביטוח לאומי לקבלת נכות זמנית. האורתופד צריך לאשר ריפוי ושאת יכולה ללכת מה המגבלות והמשך שיקום על סמך זה הרופא התעסוקתי ייקבע באיזה אופן את חוזרת לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות בעקבות תאונת עבודהדניאלה19/03/2013
אני מורה לחינוך גופני, פגיעה בכתף לפני 9 חדשים הוכרה כתאונת עבודה. ברצוני לברר מהו לדעתכם סוג/אחוז הנכות שיקבע לי בביטוח הלאומי לאור חוו"ד האורטופד המומחה:
בבדיקה: הגבלה קשה בתנועות פעילות וסבילות של הכתף. בתנועה אבדוקציה משולבת סקפולוטורקלית עם גלנוהומרלית כ 40 מעלות, אולי 45 מעלות. כאשר מייצבים את הכתף האבדוקציה היא רק 15 מעלות (במפרק הגלנוהומרלי). כיפוף קדמי 60 מעלות. סיבוב חיצוני 30 מעלות לעומת 60-70 מעלות בצד הנגדי.
בסיבוב פנימי גב כף יד עד המפרק הסקרואילאקלי לעומת T8,9 בצד הנגדי. בבדיקת US של הכתף – נוזל סביב לגיד הביצפס, במעטפת גיד הביצפס.
ההתרשמות הקלינית היא כי הנ"ל סובל מ (Frozen shoulder left ) Adhesive Capsulitis* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות בעקבות תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/04/2013לא ניתן לחשב זאת בלי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות בעקבות תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/04/2013שלום רב!
כפי שכתב דר לוי אחוזי נכות ניתן לקבוע רק על בסיס הבדיקה והתרשמות שלך ולא על בסיס מה שנכתב ע"י אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע.שלום ד''ר,17/03/2013
שלום ד''ר, בעלי נגר שכיר מזה 15 שנים ומין הסתם העבודה פיזית ומרים לרב דברים כבדים ,השבוע התברר שיש לו בקע והוא צריך לעבור ניתוח שאלתי ,האם זה מוכר כתאונת עבודה.
תודה מראש על תשובתך.
ג'ני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/03/2013כדי שזה יוכר לו כתאונת עבודה היה צריך שיהיה אירוע מסויים חד שגרם לכאב ושדווח על כך. היות ולא נשמע כך להפוך זאת ל"מחלה מקצוע" גם אפשרי אך יותר קשה אפשר לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאני12/03/2013
עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה, לאחר כ3 שבועות חזרתי לעבוד, עבודתי היא פיזית, אני סובלת מכאבי גב, כתפיים וצוואר. התפוקה שלי היא לא אותה תפוקה. כאשר אני מבצע את התפוקה שהייתי עושה בעבר אני חוזר גמור, משפיע על חיי. מה עליי לעשות מבחנית העבודה? לא נראה לי הגיוני לשבת בבית לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי12/03/2013תדבר עם המנהל שלך ואם זה לא עוזר תפנה לרופא תעסוקתי שיגבית אותך עם המלצת אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני12/03/2013נניח ורופא תעסוקתי יאפשר לי לעבוד עם הגבלה מסויימת
האם אני עלול לאבד את מקום עבודתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/03/2013זה לא שאלה רפואית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוסרונן ריביץ10/03/2013
שלום
אני עוסק במכירות. בעקבות מחלת הקרטוקונוס בשני העיינים אני מחוייב לעדשות מגע קשות על מנת לתפקד ועל מנת לעבוד. לאחרונה עקב התקדמות המחלה נבצר ממני לשים את העדשות לפרקי זמן ארוכים ןלעיתים קרובות אף בשעות הלילה/ חשכה.
אני מוצא את עצמי לא מעט מוותר על יציאה למכירות חדשות עקב מגבלה זו. קשה מאוד לאמוד את הפסדי הכספיים ואני שואל?
1-איך באמת ניתן לאמוד הפסד זה?
2-האם בגין הפסד זה ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי?
3-האם בגין הפסד זה ניתן לתבוע את חברת הביטוח( פוליסה מורחבת)?
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/03/2013שלום רב!
קשה לענות לשאלה בלי מידע מפורט עודות המחלה כולל ממצאים של מומחה עיניים.
לגבי ביטוח לאומי אני בספק שניתן לעשות משהוא לגבי ביטוח פרטי השאלה היא מה הם התנאי הפוליסה המורחבת. ייתכן וכן ניתן אך הדבר אפשר להגיד רק לאחר בדיקת פוליסה וממצאים של רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוקונוס - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/03/2013שלום
האם הוצע לך טיפולים ניתוחיים (יש כמה עד להשתלת קרנית)
לתבוע ביטוח לאומי זה רק אם יש נכות של לפחות 40% עם ירידה בהכנסות של 50% ל 3 חודשים.
לגבי ביטוח פרטי אם כושר הנהיגה שלך נפגע אתה יכול לנסות להפעיל פוליסה של אובדן כושר עבודה חלקי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרט נוסף...שרית06/03/2013
לא ציינתי שאני סובלת מאוסאוארטריטיס בברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף... - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/03/2013לא ברור הקשר בין הברכיים להקלדות. כך שאני לא מבין מה הבעיה הרפואית בידיים כי אוסטאו ארתריטס של הברך לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי אוסטאוארטריטיס גם בכפות הידיי
שרית06/03/2013יש לי אוסטאוארטריטיס גם בכפות הידיים.
האם המשך הקלדה יחמיר את מצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטיריטיס והקלדהשרית06/03/2013
שלום,
אני קלדנית שנים רבות, בשנים האחרונות סובלת בעת הקלדה ממושכת וכבר לא מסוגלת להקליד מהיר ועוצמתי כמו פעם....
השאלה שלי היא האם המשך העיסוק בהקלדה יכול לגרום להחמרה במצב כפות הידיים? היינו החמרה במצב הניווני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטיריטיס והקלדה - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/03/2013לא כתבת בת כמה את. לא כתבת שנות הותק בהקלדה.
וגם אני לא הבנתי מה הקשר בין הקלדה לבעיות ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרטים החסרים:
שרית06/03/2013אני בת 40.
אני לא אומרת שיש קשר בין כאבי הפרקים באצבעות הידיים לברכיים אלא רק מציינת את זה. ממה שאני יודעת (ותסלח לי שאני אולי חורגת לתחום שאינו במומחיותי) כשיש דלקת מפרקים היא תוקפת לרוב יותר ממפרק אחד.
אני עוסקת בהקלדה מקצועית במשך 15 שנים. אני חייבת לציין שההקלדה עצמה נמשכה הרבה פעמים זמן רב, הקלדה מהירה מאוד. רק בשנתיים האחרונות החלו הכאבים בכפות הידיים מה שמאלץ אותי להקליד לאט יותר ועדיין אני לא יודעת אם אני גורמת לעצמי נזק נוסף בכך שאני ממשיכה להקליד.
אציין רק שישנם ימים שאני גם מתקשה בקיפול בגדים (בגלל אי נוחות/כאב באצבעות הידיים בכיפוף), בגירוד, ומשתדלת לא להפעיל לחץ על האצבעות כמו בשעת פתיחת צנצנות - כי אני מרגישה שזה מזיק לי.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרטים החסרים: - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/03/2013שלום רב!
מחלת פרקים מסוג RA כת תוקפת גם מפרקים אחרים אך במקרה שלך אנו מדברים על שינויים OA במידה וקיימים על רקע עבודה במפרקים של כפות ידיים. ממכתבך לא ניתן ללמוד האים נמצאו שינויים OA בכפות ידיים.
במידה וכן ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצוע וגם לעבור דרכם הסבת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים ניווניים בכפות הידיים
שרית07/03/2013איך אפשר לדעת אם יש שינויים ניווניים בכפות הידיים ? אילו בדיקות צריך לעשות?
והאם נכון להגיד שאם יימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים - אזי אין לכך קשר לשינויים הניווניים בברכיים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרית07/03/2013במידה ויימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים
האם לדעתך יש קשר בין העבודה המאומצת עם כפות הידיים לנזק או להחמרה ב OA בכפות הידיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/03/2013שלום ניד ככה שינויים ניווניים רואים בצילום. בדרך כלל בגיל שלך אין שינויים ניווניים. היות ולא אובחנת כסובלת מדלקת פרקים ,במידה ויש לך שינויים בידיים ובנוכחות בעיה בברכיים כנראה מדובר בבעיה גנטית שלא קשורה לעבודה התרומה היחידה של העבודה זה אולי החמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותשי05/03/2013
שלום,
עקב מעבר מגורים עברתי להתגורר לפני כחצי שנה בצפון והמשכתי את עבודתי מרובת השנים בת"א. במסגרת עבודתי ועקב השינוי, אני מבלה מידי יום כ-3 שעות נסיעה זאת מחוץ לשעות העבודה שלי שמתבצעות אף הן בישיבה. מזה כחודש וחצי אני סובל מבעיות גב ואיני מסוגל ללכת כלל לעבודה. ניסיתי לאחר מנוחה של למעלה מ3 שבועות, לחזור למספר ימים עם משככי כאבים אך לא יכלתי לשאת זאת והכאבים אף התגברו. ביצעתי בדיקת סיטי -תקינה, בדיקת מיפוי עצמות, שהעידה על עקמת בגב, שחיקה קלה במפרקים, שינויים אריטריטים ושרירים חלשים מאוד במסגרתם אני מטופל ברפואת כאב, שיטת אלכסנדר ופיזיותרפיה מאסיבית. כן, הופניתי לנוירולוג שאמר שהכל תקין וראמטולוג ובדיקות דם שהינן תקינות אף הן.
לדברי האורתופד הגוף שלי לא יכול לשאת את השינוי הזה ואת מזג האוויר הקר יותר בצפון משום שאני כפוף ומכווץ כולי אולם לא רשם לי זאת בהפנייה לרופא התעסוקתי אליו המליץ לי ללכת לאחר שלדבריו סיים את הטיפול בי ועשה כל מה שיכל.
ימי המחלה בעבודתי כבר נגמרו ואיני מסוגל לבצע את הנסיעות ולחזור לעבודה עקב הכאבים שמתגברים אלי בישיבה וקיימים פשוט כל הזמן. חשוב לציין שמעולם לא סבלתי מכאבי גב קודם לכן ולא טופלתי באורתופד ולכן גם סביר להניח שהנזק הזה הינו מהשינוי שביצעתי.. האם במצב כזה הרופא התעסוקתי עתיד להמליץ לי לסיים את העבודה ולתת לי אישור לכך? ובמידה ולא מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/03/2013שלום רב!
ככל שאני מכיר את העניינים רופא תעסוקתי לא מתערב בענייני נסיעות ומרחק של מגורים ממקום העבודה. הממצאים הרפואייים בסה"כ מינוריים. אין אני כלל מתייחס לנאמר ע"י אורטופד. אני לא חושב שעל בסיס הנתונים רופא תעסוקתי יחליט על מתן אישור על סיום העבודה. מצד שני תמיד אפשר לעזור את המקום העבודה הרי אף אחד לא יכול לחייב אותך להמשיך לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודהלי04/03/2013
שלום
פניתי לרופא המשפחה לפני כשבועיים לאחר כאבים עזים בצוואר, הופניתי לאורטופד האורטופד הפנה אותי ל CT ולפיזיוטרפיה וע"ג ההפניה ציין כתב
" כאבי צוואר" הקרנה ליד ימין מזה כ 3 חודשים שוללת חבלה כאבים לדבריה החלו עם עבודה על מחשב" .
תוצאות בבדיקת ה CT : להלן התוצאות:
C4-C5 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C5-C6 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C6 C7 שינויים ניווניים בפסטות ימין יותר משמאל עם היצרות נקבים בהתאם. זיזים אחוריים קלים. C7-D1 זיזים אחוריים קלים מימין. רוחב הנקבים שמור.ללא פריצת דיסק. סיכום: כמפורט, לקורלציה קלינית.
ברצוני להוסיף, כי הנני עובדת כ 12 שנים כמנהלת אדמיניסטרטיבית בכירה בחברות טכנולוגיות אך לא באותו מקום עבודה, אך תמיד עובדת מול מחשב כרגע אני מועסקת בתפקידי כ 8 חודשים, בחברה ביטחונית פרטית,עבודה אינטנסיבית הכוללת העסקה של כ 12 שעות ביום ובעיקר בישיבות ובעבודה מול מחשב וכתיבת אימיילים ומענה טלפוני, פניתי היום למעסיק ויידעתי אותו כי יתכן וקיים צורך למילוי טופס פגיעה בעבודה והוא החל לצרוח ולהעליב במילים בוטות שאין זה המקום לפרטם...למיטב ידיעתי לא סבלתי קודם מכאבים או מבעייה זו, ברצוני לבקש את עזרתכם באם פריצת דיסק שכזו יכולה להיחשב כתאונת עבודה, או מחלת מקצוע, ולחילופין מול מי עליי להתנהל מול עו"ד ? מול המעסיק ? מול ביטוח לאומי ? מה רופא תעסוקתי יכול להמליץ לי אודה לעזרה ותשובה אני מבולבלת ומאוד כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/03/2013לאחר שלא הה אירוע תאונתי הרי לא ניתן להגיד שמדובר בתאונת עבודה.
מחלת מקצוע - גם סוגיה זו לא בדיוק תואמת את מצבך הרי מאוד קשה להסביר מנגנון איך עבודה בתור מנהלת אדמיניסטרטיבית יכולה לגרום לפריצת דיסק.
את יכולה לנסות לתבוע את ביטוח לאומי עם כי אני ספקן לגבה התוצאות. עבודה ממושכת מול מחשב בתנאים מסויימים יכולה לגרום לכאבים בע"ש צווארי ואף יש ספרות שמדברת על שינויים ניווניים בצוואר.
בריאות מלאה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק כתוצאה מעבודה
לי05/03/2013ד"ר טמיר
אני מודה לך על תשובתך, יחד עם זאת עבודתי כוללת כתיבה רבה הפעלת מחשב וכמובן עכבר העבודה הינה אינטנסיבית ובעלת שעות רבות אני ימנית , אני יושבת המון וכן גם עובדת פיזית כשצריך ך שהבינותי שהעניין שלי יכול להשתייך למיקורטראומה . מדוע הנושא לא יכול להיחשב כמחלת מקצוע הרי הנזק מצטבר במהלך השנים , האם יסייע בידי האורטופד ו / או ביטוח לאומי להוסיף כי לפני כשבועיים עת פניתי לרופא המשפחה יום לפני טיפסתי על כסא על מנת למשוך כמה קלסרים מארון גבוה וכשהורדתי את הראש מטה שמעתי " קליק" האם בדיעבד עובדה זו לסייע בטיעוניי לתאונת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/03/2013שלום רב שוב!
את שעלת את דעתם של הרופאים. קיבלת תשובה מה הדעתנו. את יכולה לנסות ובמידה ותצליחי לדווח לפורום. זה יכול להיות מאוד מעניין. ככל שאני מכיר את התחום הסיכוי לזכות בתיק כפי שהיצגת אותו לא גבוה עם בכלל. לגבי קליק בצוואר הרי לא התלונת על כאב או משהוא כזה. הקליקים יש להרבה אנשים אך בין קליק לתאונת עבודה יש פער גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/03/2013אני מסכים לגמרי עם דר גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)