מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד בראש לילדה בת 7.5יעל26/03/2009
שלום
מזה כחודש אני רואה כי בתי (בת 7.5 שנים) מנידה את ראשה כך שהראש נראה "רועד" (שלוש - ארבע רעידות וזה פוסק) התנהגות זאת יכולה להיות מספר פעמים בשעה ולעתים יעבורו מס' שעות ללא רעידות.
עיקר הפעמים בהם ראתי כי ראשה רועד היו כאשר היא צופה בטלוויזה או כאשר היא מרוכזת בדבר מה. ברצוני לציין כי בתי אובחנה לאחרונה כסבולת non classical congental adernal displasyia ומקבלת הידרוקורטיזן 7.5 יומי (כחודשים ימים)
אשמח לשמוע את חוות דעתך לתופעה זו
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/03/2009קשה לי לענות על שאלה זו ללא בדיקת הילדה האם מדובר בטיקים או בהפרעהמשמעותית ותר איני יכולה גם לקשר זאת באופן ברור לאבחנה או לטיפול. מציעה שתבדק על ידי נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אפליפטיתאמא מודאגת25/03/2009
שלום
בתי בת ה6 התלוננה על ראיה מטוששת והופננו לבדיקת eeg נמצאה פעילות אפליפטית מוקדית צנטרו טמפוראלית שמאלית. בצורת קומלקסים "זיז וגל".
מה זה אומר האם זנ מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אפילפטית
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/03/2009סיכוי גבוה שהממצא ממצאהאקראי התואם הפרעה רולנדית ואין לו קשר כלל לטשטוש הראיה. ממצא השכיח הילדים (עד 3%) ובודאי שאין כאן משהו שצריך לדאוג בגללו. אם בכל אופן לא נרגעת אפשר לקבוע תור לנוירלוג ילדים בקהילה שסביר שיוכל להסביר לך יותר ולבדק את תאור טשטושי הראיהי והאם יכולים להיות קשורים לממצא (שכפי שאמרתי הסיכוי לכך קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח
אמא מודאגת27/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בן זאב - קפרה ותוספת ויטמין B6נועה25/03/2009
לד"ר בן זאב , שלום.
בני בן ה14 סובל מאפילפסיה טונית קלונית בשינה, ומטופל בקפרה.
אציין כי באחד הפורומים נאמר בשמך כי כדאי ליטול ויטמין B6 כתוספת לקפרה.
שאלותי הן:
1. מה התועלת שבנטילת הויטמין?
2. האם ישנם תוספים נוספים שכדאי ליטול?
3. האם לדיאטת אטקינס ישנה השפעה טובה למניעת התקפי אפילפסיה?
בברכה - נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה ו-6B
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/03/2009היו מספר עבודות בספרות ואבסטרקטים בכנסים שדיווחו על שיפור בהפרעות ההתנהגות הלא שקטות שיכולות להגרם על ידי קפרה ומתמתנות בתוספת6 B . אני ממליצה על טיפול זה במצבים בהם לילד יש בסיס לא תקין התנהגותית או שנגרמות הפרעות התנהגות בטיפול בקפרה ומאידך הטיפול יעיל לטיפול באפילפסיה לאמר את האמת לא ראיתי נסים ונפלאות אך כיוון שלא יכול להזיק אני עדיין מנסה כדי לאפשר המשך שימוש בקפרה.
לגבי דיאטת אטקינס בשלוש השנים האחרונות מצטברת אינפורמציה ממספר מרכזים בארה"ב (בעיקר גוהן הופקינס בבלטימור ) וכן מנסין שצברנו במרפאתנו שדיאטת אטקינס אם מקפידים על הגעה לקטוזיס יכולה להיות בעלת השפעה חיובית על הפרכוסים בחלק מהמקרים גם בילדים גם במתבגרים וגם בבוגרים צעירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן25/03/2009
שלום,בני החל לקבל ריטלין לפני כשבוע וחצי .שמתי לב שכבר אין לו את הפיקים שהיה עושה בפנים האם ריטלין קשור לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/03/2009את מתכוונת לטיקים, אולי היו אלה תנועות של חסר מנוחה כי ריטלין כשלעצמו אינו מרגיע טיקים אלא אם בכלל מגביר אותם. טיקים באופים יכולים להופיע ולהעלם כך שהעלמות טיקים של ממש אינה קשורה לדעתי לריטלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חן27/03/2009התכוונתי לכך שאם הריטלין משפיע עליו לטובה ומרגיע אותו האם בעקיפין הריטלין יכול גם להפחית את הטיקים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםרונית24/03/2009
שלום רב, רציתי לשאול בבקשה כיצד ניתן להבדיל בין כתמים המוגדרים "כתי חלב בקפה" לבין כתמי פיגמנטציה לא מזיקים מבחינת גודל/גוון/צורה. מדובר על ילד בן שנתיים וחצי. תודה רבה מראש רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/03/2009כתמי קפה בחלב אכן בגוון קפה בחלב (בהירים יחסית) בגודל שונה מקטן ועד גדול, אינם עגולים, אינם שעירים ולעתים מתרבים וגדלים בהדרגה לעומת "נקודות חן " או כתמי פיגמנטציה אחרים שלרוב כהים יותר לעתים מעוגלים יותר ולא משתנים עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההעידן24/03/2009
שלום אני בן 18 וחודשש אני מרגיש את המוח שלי רדום אני יושן הרבה מאוד שעות היוםם בצהרים ב2 ככה עליתי לישון כמתי ב3 בלילהה בחים זה לא קרה לי שאני יושןןן כול כך הרבה שעות זה לא התקדמות של תרדמת או משו כזה כיי אני לא מכיר בנאדם בהעולם הזה שישןןן מי 2 בצהרים עד 3 בלילההההה לא הגיוני בחיםםםםםםם מזה יכול להיות??? תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב24/03/2009תפנה לרופא המשפחה שיפנה אןתך לבדיקות כלליות ועל סמך התרשמות ממך יחליט לאיזה מומחה להפנות אותך. נוירולוג או פסיכיאטר או מעבדת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של ריטלין?חן23/03/2009
שלום רב, בני בן ה7 התחיל לקבל ריטלין ל4 שעות. (מקבל כשבוע כבר)שמתי לב שלעיתים יש לו רעידות בפה כמו צמרמורת של קור.האם זו תופעת לוואי מוכרת של הריטלין? והאם היא חולפת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב24/03/2009לא מכירה את התאור כתופעת לוואי של ריטלין. אם לא טיקים. רצוי שיראה את התופעה רופא. כמו כן תוכלי לבדוק זאת בחופשת הפסח כי אז את אמורה להפסיק את התרופה לתקופה זו אם התופעה נעלמת סימן שקשורה בריטלין ואת צריכה להתיעץ לגביה עם הרופא שנתן את המרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8.5 חודשים זורק ראש לאחור ברצףרון23/03/2009
בני בן 8.5 חודשים, מזה כחודשיים זורק ראש לאחור, כמה פעמים ברציפות, בדר"כ במשך כשלוש שניות ועד כעשר שניות במקרים חריגים. זה קורה כשהוא על הבטן ומרים ראש, כשהוא בידיים, וגם בישיבה ב'טרמפולינה'. בימים שהוא יותר עצבני או עייף, זה קורה המון, לפעמים התקפים של כל כמה דקות ואז הפסקה. בזמן זריקת הראש הוא לא מנותק מהסביבה, וגם יכול לצחוק תוך כדי אם מצחיקים אותו. עברנו שני EEG ושניהם תקינים, צילמנו בוידאו והנוירולוג אמר שלא נראה לו שזה אפילפסיה (אם כי אין זה ודאי), אבל אין לו מושג מהי התופעה הזו... הילד מבחינה קוגניטיבית מפותח מעל הממוצע, חכם, סקרן, מקשקש, אומר 'אבא', ועליז מאוד. מבחינה מוטורית אובחן בגבול התחתון של הנורמה (עדיין לא יושב או זוחל, כן עושה סיבוב ציר וזוחל לאחור). אנו מודאגים ומבקשים עזרתך האם התופעה מוכרת, ומה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב24/03/2009יכול להיות שמדובר בהתנהגות סטראוטיפית של הגיל שתחלוף עם הזמן אבל איני יכולה להתחייב ליותר מזה מבלי לראות EEG ואת הארועים עצמם .במיוחד שהנוירולוג שראיתם לא מוכן ממש להתחייב. אז רו שתראו אותו שוב ותקבלו תשובות חד משמעיות או שתמצאו נוירולוג אחר שיוכל לתת לכם תשובות ברורות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים בעיניים + כחכוך בגרון.לילך23/03/2009
שלום רב! ביתי בת 1/2 6 ולפני כחודשיים וחצי בערך החלה למצמץ בעיניים + כיווץ השפתיים. בחודש האחרון הופסק כיווץ השפתיים, ובשבוע האחרון החל כחכוך בגרון (בדומה לכחכוך כאשר מגרד בגרון) ללא הפסקה. עד כה אנו מתעלמים מכל התופעות.אך האם עליי לבדוק משהו, או לעשות משהו בנדון? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב24/03/2009נשמע כטיקים. ולדעתי גם רופא הילדים יכול להתייחס לנושא. לא נשמע שיש צורך בבירור או טיפול בשלב זה. כמובן שאם מטריד ניתן לראות נוירולוג ילדים כדי להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור יתר אצל בת 6מיכל21/03/2009
בתי בת ה-6 התחילה לדבר מאוחר, כיום פעמים רבות היא מדברת יותר מדי, מתארת כל דבר קטן שקורה, מרחיבה בפרטים מיותרים ולעיתים גם תוספות של מילים לא במקום. יש לה ליקוי למידה. ממה נובע דיבור יתר, האם זו הפרעת קשב, היפר, או שקשור בכלל לשימוש בשפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור יתר
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/03/2009קשה מאוד לענות על שאלה זו מבלי לשמוע על תחומים אחרים. דיבור יתר יכול להיות אישיותי, או רגשי או לעתים קשור בהפרעת קשב ולעתים גם בהפרעת תקשורת . אם את מאוד מודאגת אולי מפגש אחד עם פסיכולוג ילדים יכול להרגיע או שפשוט תני לזה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עור לבניםיעל19/03/2009
ביתי בת שנה וחמישה חודשים. התפתחות תקינה לחלוטין. הליכה, דיבור וכיוב... בגיל מס' חודשים רופא ילדים הפנה אותנו לרופא עור בשל מס' כתמים לבנים בעור (נדמה לי שקרא לכך דיספיגמנטציה). רופא העור התרשם שהכתמים לא נראים מדאיגים במיוחד וביקש שנחזור בסוף הקיץ לבדוק האם התווספו כתמים. כשחזרנו אחרי הקיץ התווסף כתם אחד (סך כל מס' הכתמים שיש לה הוא 3 - אחד לא סימטרי באיזור הטבור ו2 כתמים נוספים. לגבי המפשעות יש סימן שאלה כי יש פס בהיר) רופא העור אמר שאינו מודאג אך מבקש to be on the safe side שניגש לנירולוג. עד כה לא עשינו זאת אך החלטנו לאזור אומץ ולקבוע תור אך עד אז הייתי שמחה לדעת: 1. מה שם המחלה החשודה? 2. כיצד במה באה לידי ביטוי? תודה על תשובתך בהקדם יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור לבנים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009אני מנחשת שהרופא חושד במחלה הנקראת טוברוס סקלרוזיס נוכחות כתמים לבנים בלבד אינה עושה את האבחנה. לכל היותר הייתי מפנה לרופא עור ילדים ולא לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקסיטוציןייי18/03/2009
למה לא נותנים ןאוקסיטוצין כדי להפחית בעיות תקשורת כמו שנותנים דופאמין לבעיות קשב וסרוטוני לבעיות חרדה ודיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיטוצין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009מודה מעולם לא שמעתי על אפשרות זו וכיהיה לי זמן אבדוק אם היו מחקרים ראשוניים בכיוון לא ברור לי הקשר.ד"א לא נותנים דופמין לבעיות קשב אלא לריטלין יש השפעה על UPTAKE של דופמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים בעינייםהלן18/03/2009
הבן שלי בן 51/2.(נולד פג שבוע 28) , החל למצמץ בחודש האחרון. לא ניכרת סיבת מתח אצלו והוא נראה שקט ושמח כרגיל. עשינו בדיקת ראיה אצל רופא עיניים לפני כחודש והבדיקה היתה תקינה. אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009בכל אופן האפשרות הראשונה היא טיקים ואין בד"כ צורך בבדיקות אבל אם ממצמץ ולא יכול להשתלט או בעיקר מול מסך טלויזיה או יציאה מאזור חשוך לאזור מואר ואם המצמוץ קשור באיזשהי האטה בתגובה או עם העלאת גלגל עינים כלפי מעלה רצוי שתשלחו לEEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםרוני17/03/2009
שלום רב, ביתי בת 7 חודשים. נולדה בשבוע 37 בניתוח קיסרי. מבחינה מוטורית היא התהפכה תקופה מסוימת מהבטן לגב והפסיקה, עומדת על 6 ומתנדנדת (התחילה לאחרונה), תופסת חפצים ומעבירה מיד ליד. היא מחייכת בתדירות נורמלית וצוחקת לעיתים מאד מאד רחוקות. משמיעה קולות וגם צועקת, אבל לא הברות ברורות. היא יוצרת קשר עין אבל לא תמיד מגיבה לשם שלה. לאחרונה התחילה להתסתכל למעלה כששואלים אותה "איפה אור", אבל לא תמיד. בבדיקה אצל רופאי ילדים, נקבע שההתפתחות תקינה. למרות זאת, אני מודאגת ולאחרונה התחלתי לחשוש מתסמונת רט, בין היתר כי בהריון הקודם, IUFD אצל עובר (זכר) בשבוע 37. בנתיחת העובר, לא התגלה דבר. בבית יש שני ילדים (בן ובת) בריאים. כדי להרגע, אני מנסה לקבוע תור לנוירולוג ילדים, אבל התורים מאד מאד רחוקים. בינתיים - האם נראה כי החשש מוצדק וההתפתחות לקויה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009שוב זה מסוכן קצת לענות ולהרגיע לגמרי באינטרנט אך ממה שאת מתארת לא נשמע שיש קושי התפתחותי בילדתך (פרט להפסקת ההתהפכות. סמני תסמונת רט אם מופיעים בגיל זה כוללים ירידה בקצב העליה בהקף הראש, אי שקט וקשיי שינה, ירידה בקשר העין ולעתים התחלה עדינה של תנועות סטראוטיפיות. את לא מתארת שום דבר בכיוון זה וטוב שכך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון התרופה ללא שינוי בפרכוסאמאשל17/03/2009
בני בן הארבע וחצי סובל מאפילפסיה מסוג "מיוקלוניק אסטטיק אפילפסי" נמצא תחת דיאטת אטקינס שמועילה ב- 80-90% , אבל משאירה אותנו עדיין עם 5-20 פרכוסים מיוקלוניים ביום. לוקח דפלפט בכמות מקסימלית ולמיקטל. הרופא המליץ להעלות לאט את מינון הלמיקטל עד למקסימום. וכך אני עושה, אבל אני לא רואה שום שינוי מבחינת הפרכוסים וברור לי שמה שמחזיק את הילד זו רק הדיאטה. אני תוהה אם יש טעם להמשיך בהעלאת מינון הלמיקטל, האם לא אמורים לראות שיפור בדרך, לפני שמגיעים למקסימום? אשמח לקבל את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009יכול להיות שאת צודקת והעלאת הלמיקטל אינה מועילה אך כשמדובר באפילפסיה מורכבת כשל בנ רצוי מאוד שכל ההחלטות לגבי הטיפול שינויי מינון והחלפת תרופות יעשו בצורה מבוקרת על ידי רופא אחד ואיני חושבת שזה הוגן לתת במקרים כאלה עצות אינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)