פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעותו של בבינסקי חיובי
    דורית
    17/04/2009

שלום, ביתי בת 12 וחצי ,נולדה בשבוע ה25 להריון ועברה חודשים קשים מאד בפגיה כולל הנשמה ממושכת ,שתף דם בצד הימני, ספק פירכוסים ואינספור אפניאות. כיום תלמידה בינונית בכתה רגילה.
    סובלת מליקויי למידה, ADHD וכן DCD. בביקורת נוירולוגית שגרתית, דיווחה על נוקשות בגפיים, העדר גמישות והימנעות מספורט, נמצא בבינסקי חיובי ברגל שמאל.
    1. האם יש קשר למהלך ההתפתחות של ביתי ולקשיים מהם סובלת?
    2. מה אפשרויות הטיפול?
    תודה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משמעותו של בבינסקי חיובי

הוספת תגובה

• בבינסקי חיובי

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    17/04/2009

בבינסקי הוא סימן נוירולוגי המעיד על פגיעה מוחית ברמת קליפת המוח בעיקר באזורים קדמיים את מתארת ילדה שעברה מצוקה ניכרת בתחילת חייה ויש לה ככל הנראה סמנים נוירולוגים המעידים על הפגיעה וכולם למעשה ידועים לך כלומר מכיוון שיש להמידה קלה של פגיעה המתבטאת היום בקשייה המורכבים אנחנו רואים גם בבינסקי אך לאור גילה אין לכך משמעות תפקודית נוספת. כלומראין סיבה לחשוש שממצא זה מעיד על לקות שלא ידועה לך ואין כל צורך לטפל. הקושי המוטורי שאת מתארת יכול בגילה להגיב לפעילות גופנית מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה אם זרונטין
    שירה
    15/04/2009

ביתי בת 4 מקבלת כרגע 10 CC זרונטין ביום והניתוקים עדיין ממשיכים, בתדירות הרבה יותר נמוכה, אך מופיעים בתדירות יותר גדולה שהילדה עיפה נאמר לי עי הרופא המטפל שניתן להגיע ל15 CC ביום הילדה שוקלת 15 קילו, האם מינון זה ניראה הגיוני לעומת המשקל ?
    והאם ניתן להעלות ב1 CC ליום למשך שבוע עד שנגיע לכמות המקסמילית ( כי שמתי לב שאני עולה מהר אם התרופה יש הרבה תופעות לוואי ) השאלה אם העליה האיטית אפקטיבית?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה אם זרונטין

הוספת תגובה

• זרונטין

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    15/04/2009

לא כתבת לי מה האבחנה של סוג האפילפסיה. כמו כן עדיף לדבר על מינונים במג' ולא ב-CC.
    אנסה לענות לך באופן כללי כי איני רוצה להתערב בטיפול של הנוירולוג שלך ללא היכרות עם הילדה.
    אם מדובר על הסירופ הרגיל של זרונטין הרי 5 מ"ל של זרונטין הם 250 מג' כלומר היא מקבלת 500 מג' ליממה.
    מקובל לתת בערך 20 מג' לקג' כלומר במקרה שלה 300 מג' ליממה.
    אם הרופא החליט לעלות, בהחלט רצוי לעלות באופן הדרגתי ואיטי ככל האפשר על מנת להמנע מתופעות הלואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכן היא מקבלת 500מג זרונטין בסירופ

שירה
    15/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסוג האפלסיה שלה היא של ניתוקים

שירה
    15/04/2009

של מס שניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• keppra וטשטוש ראיה. לד"ר בן זאב.
    נועה
    14/04/2009

שלום.

לאחרונה על פי הנחיית הנוירולוג עברתי (מטגרטול) לקפרה, ומאז המעבר אני סובלת מטשטוש ראיה.
    אציין כי המינון אותו אני נוטלת הוא נמוך יחסית (1000 מ"ג ליום) , בנוסף אציין כי ביצעתי בדיקת עיניים והבדיקה יצאה תקינה.

שאלותי הן:
    1. האם טשטוש ראיה הוא תופעה נפוצה של קפרה?
    2. האם ניתן לקוות שהטשטוש יחלוף עם הזמן?
    3. האם יש דרך (בארץ או בעולם) לבדוק את רמת הקפרה בדם?
    4. האם ויטמין B6 יכול להועיל לי?

בברכה - נועה.

הוספת תגובה

• קפרה וטשטוש ראיה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    14/04/2009

להלן ציטוט מאתר של קפרה:

Keppra showed no increased risk of these life-disrupting side effects: blurred vision, glaucoma, insomnia

ולשאלותיך:
    1. קפרה לא גורם לטשטוש ראיה
    2. צריך לברר מה הסבה לטשטוש הראיה ורק אז נוכל להעריך אם הטשטוש יעבור עם הזמן
    3. למיטב ידיעתי אין מבבצעים בדיקת רמת קפרה בארץ. הבדיקה קיימת בחו"ל
    4. אין המלצה למתן ויטמין B6

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול
    אמא
    14/04/2009

קראתי באחד הקישורים את עצתך:
    "עצה נוספת אם אתם עוברים לטגרטול בקשי מנוירולוג הילדים שיפנה אותכם ל-EEG בשינה מספר חודשים לאחר התחלת הטיפול בגלל הנטיה של טגרטול להביא להכללות ב-EEG במיוחד בנוכחות הידרוצפלוס."

בני מטופל כיום בטגרטול ולא הבנתי בדיוק למה כוונתך.
    אגב, בני עבר בדיקה של EEG בשינה לאחר כחודש מהתחלת לקיחת התרופה. (החליף אותה מדפלפט). האם מספק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טגרטול

הוספת תגובה

• טגרטול

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    14/04/2009

טגרטול עלול לגרם להחרפה בסוגים מסוימים מאד של אפילפסיה.
    במקרה שלך אני מבינה שאין החמרה קלינית כלומר אין עליה בפרכוסים וגם EEG לאחר התחלת הטיפול לא מראה על החמרה.
    זה נראה לי מספק בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול - המשך

אמא
    14/04/2009

מאז שאנחנו מטופלים בטגרטול, אומנם כמעט והפסיקו תחושות הטעם והריח, אולם התחילו תופעות שלא היו קודם בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות (5 בבוקר), שזו לא היתה שעה שבה היו אירועים.
    כגון: צחוקים מתוך שינה, ותנועות גוף. הופננו לבדיקת וידאו EEG אולם רק בעוד כחודש. האם נראה לך כי יש מקום לבחינה נוספת טרם הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    15/04/2009

צחוקים מתוך שינה ותנועות גוף מעוררים חשד שמדובר בפרכוסים. הייתי חוזרת שוב על EEG בערות ושינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון טופמקס
    שרית
    12/04/2009

ביתי בת 13 משקל 62 מקבלת טופמקס לאפילפסיה מיוקלונית במינון 75 מ"ג ועדיין יש מידי
    פעם קפיצות של הידיים ואני פוחדת שזה יתפתח להתקף כללי
    האם לדעתך המינון מספיק או שיש מקום להעלות מינון.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון טופמקס

הוספת תגובה

• מינון טופמקס

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

בגילה ובמשקלה ניתן להעלות את המינון.
    בשלב ראשון עולים 25 מג' לשבוע אחר ניתן לעלות ב-50 מג' לשבוע.
    ניתן לעצר כאשר מגיעים להפוגה בפרכוסים.
    המינון המקסימלי יכול להגיע עד 200 מג' פעמיים ביום.
    כמובן שיש להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס
    שרית
    11/04/2009

הילדה שלי בת 13 התחילה טיפול בטופמקס שאלתי היא אם מותר להחשף לשמש להישתזף
    או להיות בשמש בכלל
    מה לגבי ההזעה הבנתי שעם התרופה לא מזיעים?
    אז מה קורה בגוף .

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס

הוספת תגובה

• טופמקס

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

בכל מקרה כדאי להמנע משהות ממושכת בשמש.
    לחלק קטן מהילדים שנוטלים טופמקס (ולא לכולם) יש תופעת לואי נדירה של חוסר הזעה. כתוצאה מכך טמפרטורת הגוף עולה וזה יכול להיות מסוכן. אם זה קורה יש לקרר את הילד ולהרבות בשתיה. תופעת לואי זו מחייבת הפסקת התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    הורים מודאגים
    11/04/2009

בני בן ה 6 החל בתופעה של טיקים בעיניים- מצמוצים והן בהזזת האף והפה מזה כחודשיים(זאת לאחר שחזרנו מטיול ללא הילדים בחול). עד כה לא הבחנו בתיקים קוליים (לעיתים רחוקות מאוד נשיפה דרך האף בעיקר בלילה אך לא בשינה). זה קורה לאורך כל היום ולא בהפסקות ממושכות.
    אנו חושבים כי אינו ממש מודע לכך אך לאחרונה ילדים החלו לצחוק עליו. הוא ילד רגיש ונבון מאוד. התיעצנו עם רופא(לא נוירולוג) והוא אמר שלדעתו אין צורך להתיחס וזה יעבור. בנוסף לתופעה עצמה מדאיגה אותנו ההשפעה הרגשית על הילד. האם היפנוזה יכולה לעזור במקרה כזה ועל ילד כזה צעיר בהתחשב בנסיבות והאם כדאי לערוך בירור נוירולוגי לפני?
    כשהיה קטן היתה לו פעם אחת עווית של התכווצות חום ונלקח לבי"ח ללא ממצא. לפני שנתיים כאשר נכנס לגן היו לו מצמוצים בעיניים שחלפו לאחר תקופה (אך אז זה היה רק מצמוצים). יש לציין שמרכיב משקפיים ומטופל אצל פרופ שפירר אשר קבע כי אין קשר למצמוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

טיקים הינה תופעה שכיחה בילדים.
    בכל מקרה יש להתיעץ עם נוירולוג על מנת לודא שמדובר בטיקים ולא הפרעות אחרות כגון פרכוסים או הפרעת תנועה אחרת. אם אכן מדובר בטיקים יש אבחנה מבדלת בין טיקים פשוטים (שהם התופעה השכיחה ביותר) לבין מחלת טורט (נדיר בגיל זה וניתן לאבחן רק אם נמשכים תקופה ארוכה ומלווים בטיקים קוליים) או מחלת PANDAS מצב נדיר לאחר זהום ע"י סטרפטוקוק.
    במקרה שלכם מדובר כנראה בטיקים פשוטים.
    לרוב הם באים וחולפים מעצמם ולעיתים משנים צורה. מוחמרים ע"י לחץ נפשי. אין צרך בטיפול תרופתי לרוב שכן הוא גורם לתופעות לוואי רבות בילדים. לעיתים יש מקום להתייעץ עם פסיכולוג.
    בכל מקרה אין מקום לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלפסיה ילדים
    רוחמה
    10/04/2009

לפני כחודשיים התגלה אצל בני הקטן בן 4 מחלת האפלפסיה בעקבות בדיקת EEG קיבלנו טיפול תרופתי של דפלפט התחלנו במינון של 80 מ'ל ולאחר מכן עלינו ל120 מ'ל במשך כשבועיים בדפלפט הילד עדיין קיבל התקפים ואז חזרנו לביקורת בב'ח רמבם ואז נאמר לנו להפחית את מינון הדפלפט ל80 מ'ל ולתת למיקטל 5 מ'ל ולאחר שבוע לעלות את מינון הלמיקטל ל 10 מ'ל אבל הילד עדיין מקבל התקפים ואפילו ניראה לי שהטיפול הזה ממריץ את הילד.
    א. מה עליי לעשות?
    ב. האם להמשיך את הטיפול הנ'ל.

לקביעת תור
    סגירה
    אפלפסיה ילדים

הוספת תגובה

• אפילפסיה בילדים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

כמובן שלא ניתן לתת המלצות לטיפול דרך הפורום ללא בדיקת הילד ותרשימי EEG
    ככלל מינון דפלפט יכול להיות יותר גבוה מהמצוין (הכונה כנראה למג' ולא מ"ל) על מנת לקבל תגובה.
    אם מחליטים לשנות תרופה ולתת שילוב עם למיקטל אז יש לתת את הלמיקטל במינון קטן מהרגיל ולעלות כל שבוע או שבועיים עד להפסקת הפרכוסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעצה - גרה רחוק מבית חולים
    אמא
    08/04/2009

בני (היום בן4 וחצי) קיבל התקף אפילפטי לפני כשנה וארבעה חודשים. ההתקף היה ארוך מאוד (מעל 20 דקות). לאחר מספר בדיקות EEG הוחלט לתת לו טיפול תרופתי (טגרטול).
    נכון להיום עדין יש לו אירועים של טעמים, ריחות ולעיתים צחוק מתוך השינה.

בישוב בו אני גרה קיימת מרפאה אזורית והילד הובהל לשם. כאמור ההתקף היה מאוד ארוך. הרופאים ניסו לתת לו 10 מ"ג סטסוליד, אולם ההתקף לא הפסיק, אלא לאחר שנתנו לו וליום ישירות לוריד.
    אנחנו גרים מרחק של כ- 40 דקות מבית חולים (וכ- 20 דקות ממרפאת חירום בעיר הסמוכה).
    אני מאוד חוששת מהתקף נוסף, בשעות בהן לא יהיה רופא זמין.

מה הסיבה שהסטסוליד לא עבד? האם יש פעולה נוספת שניתן לעשות?
    הבנתי כי עלי להזעיק אמבונלס של מת"ן. בהתקף שהיה, לקח לאמבולנס של מת"ן 40 דקות להגיע (עד אז הילד כבר ייוצב על ידי הרופאים במרפאה). האם עדיף שאסע עצמאית לבית החולים?

הוספת תגובה

• סטזוליד

08/04/2009

למעשה אין לך אלטרנטיבה אחרת פרט לסטזוליד כי מתן דורמיקום מחוץ למסגרת בית חולים אינו מאושר וכן תרופות אחרות שהשתמשנו בהם בעבר .וגם המינון נראה לי מקסימלי. מה שצריך לקוות שאכן התרופה שמקבל מתאימה ואז הסיכוי להתקף ארוך קטן בהרבה אם מקפידים לקחת באופן מסודר. מה שהייתי ממליצה היא אם יש התקף שנשמך מעבר ל2-3 דקות לתת סטזוליד ולהביאו למרפאה הסמוכה כיוון ששם יכולים לתת לו וליום לוריד בהשגחה. אם לוקח לאמבולנס להגיע כל כך הרבה זמן .או להזמין אמבולנס רגיל רק אז שיבררו לך אם כשירים לתת וליום לוריד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לפרכוס אצל בני
    אמא מודאגת
    05/04/2009

לפני מספר ימים מצאנו את בני בן ה-14 מעולף בחדרו (זה קרה תוך כדי שנת לילה) ולקח לו כרבע שעה- 20 דקות להתעורר. לאחר אשפוז של יומיים בבי"ח, נאמר לנו שיש חשד לפרכוס ושנהיה במעקב. שאלתי היא- האם לגורמים הבאים יש השפעה כלשהי על פרכוסים-
    א'. משחק הרבה בסוני פלייסטיישן.
    ב'. משחק הרבה במשחקי מחשב.
    ג'. משחק הרבה בסקייטבורד- פחות בגלישה, יותר סוגי קפיצות בסקייטבורד (אולי הקפיצות גורמות לזעזוע של הראש?)

אודה לתשובה, בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לפרכוס אצל בני

הוספת תגובה

• חשד לפרכוס

08/04/2009

הסבירות בהחלט קיימת שהיה פרכוס. הא בוצע EEG?.
    אם היה בלתי תקים ותואם הסבירות גבוהה עוד הרבה יותר. חשוב גם לבצע ECG ממושך ולראות אם אין הפרעת הולכה לבבית.
    לגבי המחשב והטלויזיה אין לכך משמעות מצטברת. למי שיש רגישות להבזקים הם יקרו מול המכשיר ולא אחרי החשיפה אפילו אם מאוד ארוכה.ובודאי לא הסקייט בורד.
    החשוב ביותר לברר שגם בוצע ECG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    א
    05/04/2009

שלום
    מקריאה באינטרנט הבנתי שלחיסון של גיל שנה (חצבת, חזרת, אדמת) עלולות להיות תופעות לוואי חמורות מאוד החל מפגיעה ניורולוגית ועד לאוטיזם. האם זה נכון? אם כן ומהי הסטטיסטיקה וכמה זמן אחרי החיסון זה יכול להופיע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

05/04/2009

זוהי האינפורמציה השגויה של קריאה באינטנט שם הכל מותר. הוכח מכל כל ספק בספרות הרפואית המסודרת שהחיסון אינו גורם כל תופעת לוואי משמעותית פרט למחלת חום כשבוע עשרה ימים לאחריו. אינו מעלה שכיחות של אוטיזם או פגיעה נוירולוגית אחרת.
    האינפורמציה באינטרנט הינה חסרת כל סימוכין מקצועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה PDD קל
    אלון
    02/04/2009

הילד שלי בן שנה וחצי. עלה חשד ל- PDD קל ואנחנו מנסים להשיג אבחון. בינתיים כיוון שאני משתגעת הייתי רוצה לדעת מה זה Pdd קל. האם לילדים האלה יש סיכוי להיראות אי פעם "נורמאליים"? לנהל חיים רגילים עם עבודה ומשפחה?
    אני יודעת שכל מקרה לגופו אבל הייתי בכל זאת רוצה לשמוע משהו כללי.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה PDD קל

הוספת תגובה

• PDD

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

PDD הינה הפרעה התפתחותית נרחבת בילדות אשר מתבטאת בהפרעה בתקשורת החברתית ההפרעה נמצאת בספקטרום האוטיסטי כלומר יש ספקטרום נרחב ויש ילדים שמשתפרים עם הגיל או עם טיפול ויכולים לתפקד באופן נורמלי ויש כאלו שאינם משתפרים ויהיו זקוקים למסגרת חינוכית מיוחדת.
    היות ואני מבינה שמדובר בPDD קל וגם האבחון נעשה מוקדם מאד בגיל שנה וחצי אני מקוה שילדך יהיה high functioning ויתפקד באופן נורמלי לבסוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי שילדי האוטיזים ידברו?

ליליאן
    31/07/2010

האם יש סיכוי שילדי האוטיזם , תפקוד עם DQ=57 ידברו ? ויתחילו לחיות חיים נורמאלים ? כמו אנשים רגילים?
    מדובר בילד בן 2.5 לילד יש איחור בדיבור , קשי חברתי ..
    לילד יש ציון אפגר 9 ...אני אימו ורוצה לשאול את השאלה העיקרית האם הם יוכלו לחיות חיים נורמאלים? ויתחילו לדבר ?
    אשמח אם תעני לי..!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/08/2010

כפי שציינתי ילדים בספקטרום האוטיסטי מגלים קשת רחבה של הפרעות החל מהפרעות קלות ועד קשות. במדה שההפרעה מוגדרת כקלה high functioning אלו ילדים שיכולים לתפקד במסגרת רגילה. במדה והם אינם משתייכים לקבוצה זו יזדקו למסגרת מיוחדת ולא יתפקדו כרגיל.
    לגבי DQ בגיל זה אינו בהכרח מהימן בעקר בילד שאינו מדבר ולא תמיד הציון משקף נכונה את הרמה הקוגניטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• high

ליליאן
    01/08/2010

איך אני יכולה לדעת אם לילד שלי יש תפקוד ש - high functioning ?
    אשמח אם תעני לי.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/08/2010

זה נקבע על ידי הפסיכולוג או הרופא המטפל בו ולעיתים רק עם הזמן ניתן לקבע זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה בדיקה נירולוגית
    אירן
    02/04/2009

בני בן השש בגן חובה, אני רוצה להתחיל איתו תהליך של אבחון לזיהוי בעיות קשב\ היפראקטיביות היתי מבקשת להבין מה זו בדיוק בדיקת נוירולוג בגיל זה, מה כוללת הבדיקה מה בודקת הבדיקה, תוצאות הבדיקה כשלעצמן מספיקות לזיהוי או יש צורך בהמשך איבחון, מאיזה סוג. כיצד מתבצעת הבדיקה

אודה על תשובה רחבה או הפניה לחומר כתוב בנושא

תודה אירן

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה בדיקה נירולוגית

הוספת תגובה

• בדיקה נוירולוגית

04/04/2009

הבדיקה הנוירולוגית במקרים של חשד להפרעת קשב וריכוז בעיני תלויה בגישה. יכולהל כלול תשאול מדויק ומפורט על תפקוד והתפתחות הילד מלידתו, תשאול לגבי גורמים סביבתיים, קבלת שאלונים מפורטים מהגננת ודוחות מטפלים אם יש והתרשמות מהילד מאופי התנהגותו בחדר, צורת המשחק, סבלנותו, ואם יש צורך בדיקה נוירולוגית גופנית פורמלית (אפשר לבצעה בכל מקרה אך היא אינה זו שאחראית לאבחנה כלל. ובסוף התרשמות אם התמונה חד משמעית ,מצריכה או שאינה מצריכה טיפול או דורשת מעקב בלבד ואבחונים של אנשי מקצוע נוספים( קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק פסיכולוג )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס
    נירה
    02/04/2009

אבקש לדעת אם התרופה טובה לאפילפסיה מיוקלונית אחר שקפרה ודפלפט לא עזרו
    יש סיכוי שזה כן יעזור?

לגבי תופעות לוואי האם היא פוגעת במוח העצם ?
    הטופמקס מתפרקת בכבד ?
    הבנתי שלתרופה יש השפעה קוגנטיבית איך זה יכול לבוא לידי ביטוי מניסיון שלך

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס

הוספת תגובה

• טופמקס

04/04/2009

אפשרי שטופמקס יויל
    היא בד"כ לא פוגעת במח העצם, ולא מתפרקת דרך הכבד, יכולה לגרום לאבני כליה אז צריך להקפיד על שתיה מרובה, ההשפעה הקוגניטיבית קיימת אבל לא חייבת להופיע בעיקר בתחום השפתי עם קשיים בשיום , אבל חולפת עם הפסקה .כך ששווה לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעיפים את בני מבית הספר !!! SOS
    אורלי
    29/03/2009

שלום,
    עזרתכם הדחופה !
    בני בן 15.5, מקסים, חכם, כשלומד מגיע לציונים מצויינים,
    אך.............. לא מצליח מזה כשנה וחצי לקום בבקרים לבית הספר,
    הילד מצליח לבית הספר רק אם הוא נשאר ער ולא ישן כל הלילה וכשחוזר אחר הצהריים נרדם
    ל 12 שעות לפחות ומגיע לבית הספר פעם נוספת,
    כאשר הולך לישון בעזרת מלטונין הוא נרדם סביב חצות אך לא מצליח להתעורר גם עם עזרתנו, אור,מוסיקה וכד', רק לאחר שינה של כ 12-14 שעות הוא מתעורר לבד.
    בית הספר התייאש וגם הילד לא לומד כבר מתחילת השנה היות והפסיד כלכך הרבה חומר.
    לצערי בית הספר לא מעוניין שימשיך בשנה הבאה.
    האם ניתן לקבל חוות דעת רפואית שתעזור לו בבית הספר לעשות מבחנים בשעות הצהריים במיוחד עבורו, ולהכין בבית עבודות?
    האם יש רעיון יצירתי אחר? המלטונין עוזר רק להרדם.
    תודה

הוספת תגובה

• מעיפים את הבן

30/03/2009

לדעתי הבעיה מורכבת מידי מכדי לעסוק בה באינטרנט ולא אתחיל במסכת שאלות תשובות אתכם לגבי סדר ימו. כדאי לך לפנות למכון שינה ולקבל יעוץ (ישנם מכונים פרטיים וישנו מכון מצוין בבית החולים שיבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה