מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה GMEרוחלה26/04/2009
אני אמא לילדה בת 13 עם אפילפסיה מיוקלונית מגיל 9 שמלוות בקפיצות ואחר כך התקף כללי
מטופלת בטופמקס ועכשו והיא בסדר
ברצוני לברר לגבי החלמה מהמחלה
האם מחלימים ממנה קראתי מאמרים שהסיכוי קלוש
האם זה נכון ?אולי תעודדי אותי מקווה שיש סיבה
במה קשורה ההחלמה מהמחלה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GME
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/04/2009אכן נכון שסיכויי ההחלמה המלאה ללא טיפול באפילפסיה מיוקלונית של הנערות הם נמוכים ולכן לרוב נזקקים לטיפול תרופתי לטווח ארוך. אם יהיה שקט מוחלט זמן רב ו-EEG יהיה תקין יהיה מקום לנסיון להפסיק טיפול בהדרגה ולראות מה יקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין גז צחוק לפרכוסי חוםשני26/04/2009
שלום
רציתי לשאול האם טיפול בגז צחוק (לצורך סתימה אצל רופא שיניים) מסוכן לילד שסובל מפרכוסי חום מורכבים?!?
אמנם הוא מפרכס רק כשיש לו חום אך היות ואני מבינה שהגז משפיע על המוח רציתי לדעת ליתר ביטחון האם יש קשר בין הדברים? האם לא כדאי לקחת סיכון ודכו'...
הוא בן 4 ואני מקווה שאולי זריקת הרדמה מקומית בפה תהיה קלה לביצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז צחוק
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/04/2009איני רואה בעיה בשימוש בגז צחוק בנוכחות פרכוסי חום מורכבים הרדמה מקומית די בלתי אפשרית בגיל 4 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לילד בן 8ענת25/04/2009
שלום רב,
לבני בן ה-8 וחצי החלו תופעות טיקים לפני כשנתיים, אחרי שנולד אחיו.
הטיקים כללו מצמוץ בשתי העיניים לסירוגין במהלך היום וגם בלילה מתוך שינה, אחרי כחודשיים התופעה חלפה.
לפני כשנה שוב הופיע המצמוץ אך לתקופה קצרה של כשבועיים.
לפני כחודש התופעה חזרה והיא כוללת: מצמוץ בעין אחת בלבד, משיכת אף, התרחבות והצרות אישונים וקולות כחכוח בגרון- התופעות מופיעות לסירוגין כשהעיקרית מבינהם היא המצמוץ (שהפעם מופיע רק במהלך היום).
ראוי לציין שבני אובחן כמחונן לפני כחצי שנה והוא ילד שזקוק לשליטה מלאה ולהמון תשומת לב.
לאחרונה גם החלו בעיות חברתיות בבית הספר ובמקביל הקשר ביני לבינו קצת נחלש.
אשמח לקבל את דעתכם בנושא.
תודה רבה על העזרה.
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי25/04/2009ידוע כי טיקים אצל ילדים יכולים לשנות צורה ולעיתים להופיע ולחלף מעצמם. לרוב הם מוחמרים במצבי לחץ.
יש צורך קודם לעשות אבחנה האם מדובר בטיקים בלבד או כחלק מתסמונת. את ציינת שיש טיקים קוליים. יש לברר האם יש תופעות של כפייתיות. אני מציעה לפנות לאבחון נוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות כפייתית
ענת25/04/2009האם תוכלי לפרט מהי התנהגות כפייתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזם ואפילפסיהאמאשל23/04/2009
1. האם ילדים עם PDD נוטים לסוג מסויים של אפילפסיה. או שיכולים לצוץ מיני סוגי אפילפסיה?
2. בני מוגדר עם PDD ומזה כשנה וחצי סובל גם מאפילפסיה מסוג "מיוקלוניק אסטטיק אפילפסי". אני תוהה עם בעצם הראשוני אצלו זה אפילפסיה והמשני הוא בעייה התפתחותית ולאו דוקא PDD.
מקווה שהשאלות מספיק ברורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי24/04/2009ב-PDD יש סוגים שונים של אפילפסיה ולא סוג מסוים
ילדים עם התסמונת של מיוקלוני אסטטיק לרוב הם בעלי רקע התפתחותי תקין לפני הופעת הפרכוסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהרחלי23/04/2009
בני עבר בדיקת איאיג'י, התשובה היתה: לאורך הבדיקה כולה נראים קומפלכסים טריפאזים של זיז גל חד גבוהי מתח טמפורלים מרכזיים משמאל לעיתים בסדרות. בעת נשימת היתר והגירוי הפוטי כנ"ל. אנא במילים ברורות מה קורה לבני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי24/04/2009
האבחנה של הפרעה אפילפטית מסתמכת על התאור הקליני של התופעות, על גיל הילד ועל בדיקת EEG
בהעדר תאור קליני ובהעדר מידע על גיל הילד ניתן רק לאמר שתשובת ה EEG יכולה להתאים לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות שהיא כשמה כן היא היא הפרעה שפירה שחולפת עם הגיל.
אם התאור הקליני אינו אופייני להפרעה הזאת יש לשקל את הצורך בבדיקת MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בגלל תרופות?אורח23/04/2009
בהנחה שפרכוסים נגרמים בגלל תרופה לפרכוסים, האם יופיע הפרכוס בתרשים אי אי ג'י כשינוי אפילפטי ?
האם יש סוג פרכוס מסוים שיופיע בגלל תרופה או כל אחד מסוגי הפרכוסים אפשרי?
האם אצל ילד שעבר ניתוח להוצאת מסה וכרגע תרשים האי אי ג'י שלו אינו מראהפעילות אפילפטית, יתכן שיסבול מפרכוסים הדומים לאלו שהיו לפני הניתוח אבל אינם נראים בתרשים האי אי ג'י ? אם כן מה יכול להיות ההסבר לתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי23/04/2009לא כל פרכוס ניתן בהכרח לראות ב EEG
יש מצב שיש פרכוסים ו- EEG תקין אם כי זה לא אופייני למצב שבו יש מסה או ממצא אחר במוח.
לרוב תרופות אינן גורמות לפרכוסים למעט סוגים מסוימים של אפילפסיה שעלולים להיות מוחמרים ע"י תרופות לא מתאימות.
במקרה שלכם יש גם אפשרות שהפרכוסים נגרמים ע"י הצלקת הניתוחית במוח.
ושוב אני מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לבני בן שנתיים - אמא מודאגתשרית אשל22/04/2009
שלום, לבני בן השנתיים יש למעלה משנה וחצי טיקים באוגוסט 08 נעשה לו MRI מוחי לשלול אפליסיה, הבדיקה יצאה תקינה. ב- 16.9.08 ביקרנו אצל ד"ר בלומקין לובה נוירולוגית ילדים המתמחה בתנועות אצל ילדים, יש לציין שאת הטיקים הוא עושה בד"כ כ- 99% רק בשעות הבוקר, כל הגוף שלו זז, ידיים אגן ולפעמים רגלים, יכול לעשות זאת במשך שעות בזמן זה הוא מבצע את הפעילות בגן אך בקושי ותסכול, מפיל דברים ולא יכול לשבת הרבה זמן בריכוז. ד"ר בלומקין ראתה סדרה של סרטונים ומסרה שזה יעבור עם הזמן. אך בשיחה עם הגן שלו נמסר לי שלא רק שלא הפסיק אלא החמיר. שמתי לב שכשהוא מתרגש הוא ממש עושה זאת. זה לוקח לו המון אנרגיה הוא מזיע מאוד, יש לציין שהוא לא משמיע קולות עם התנועות האלו, אך לי ממש כואב הלב לראות זאת.
אשמח מאוד אם תייעצו לי מה לעשות, לאן לפנות לא רוצה לחכות יותר רוצה עוד דעה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לילד נעשה EEG ולא MRI
שרית אשל22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי24/04/2009לאמא המודאגת
לא הייתי רוצה לחוות דעה על אבחנה של רופא אחר ללא בדיקת הילד.
גם לא כתבת אם ההתפתחות של ילדך תקינה.
ברצוני רק לציין שהתופעה של טיקים לא אופיינית לגיל חצי שנה שבו התחילו התופעות אצל בנך ויתכן שמדובר בהפרעת תנועה מסוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהאמא המודאגת...
שרית אשל25/04/2009תודה על תשובתך, לשאלתך, התפתחות הילד שלי תקינה ומתאימה לגיל שנתיים.
אני מאמינה שזה החל בגיל חצי שנה אולי קצת יותר, אך המצב רק מחמיר והטיקים נמשכים זמן רב יותר עם תזוזה של כל הגוף לדעתי החמיר.
ברור לי שאינך יכולה לתת אבחנה באמצעות המייל ואת צריכה לראותו, האם לדעתך זה לא שייך לתחום הנורולוגיה, האם נתקלת במקרה כזה? האם את מטפלת במקרים כאלו? ואם לא אשמח באם תפני אותי לרופא אחר. אני לא יודעת מה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי25/04/2009לשרית שלום
זה בהחלט שייך לתחום הנוירולוגיה של ילדים.
אם המצב מחמיר יש צורך להתייעץ שוב עם נוירולוג ילדים על מנת לבסס את האבחנה ויתכן שגם לשקל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשייבי לי
אושרי02/07/2009תשמעי אח שלי לפני חודש התחיל לעשות טיקים בעינים אני גם ממש עצוב מזה
אבל הגעתי למסקנה שאין ממש מה לעשות אלא לחכות שהטיקים המעצבנים יפסיקו מעצמם לא להעיר על זה זה רק יגביר את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקינס.ליאת21/04/2009
לרופאה הנכבדה, שלום רב.
נפגשתי עם דיאטנית קלינית על מנת להתרשם מדיאטת האטקינס.
הדיאטנית התעקשה שאין טעם בקיום הדיאטה אם לא מקפידים באופן מוחלט על יחס שווה בין צריכת
החלבונים ו/או הפחמימות לבין צריכת השומנים. (דהיינו: על כל גרם חלבונים ו/או פחמימות שצורכים יש לצרוך כנגדו גרם שומנים.)
שאלתי היא: האם ניתןלהגיע לקטוזיס ולהפיק תועלת גם מדיאטה מתונה יותר שבה צורכים למשל כ 55% חלבונים, 35% שומנים ו10% פחמימות?
ברשותך אציין עובדה נוספת (על אף שאינני יודעת אם היא רלוונטית או לא.)
האפילפסיה שלי היא יחסית קלה.
א. היא באה רק מתוך שינה.
ב. די במינון נמוך יחסית של תרופות על מנת למנוע לחלוטין התקפים (כך למשל היה די ב300 מ"ג טגרטול ליום או 500 מ"ג קפרה ליום על מנת למנוע התקפים לחלוטין. אלא שהתרופות כולן גרמו לי לתופעות לוואי קשות, ולכן אני שוקלת ביצוע דיאטת אטקינס.
שאלתי היא:
האם לאור העובדה שהאפילפסיה קלה יחסית, ניתן לקוות שדיאטת אטקינס מתונה יותר אף היא תביא לי תועלת.
בברכה ובתודה, נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקינס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב25/04/2009לא ניתן לענות על השאלה כיוון שכשמדברים על דיאטה וכותבים מאמרים מתייחסים לדיאטה כפי שהיא. 10% פחמימות זה די הרבה ובכל מקרכה ככל הנראה אם אין קטוזיס ההשפעה של הדיאטה ירודה אבל אם אין לך ברירה נסי בדרך זו ותבדקי את ההשפעה בעצמך ותנסי בהדרגה להפחית עוד פחמימות ולהשלימם בשומן וחלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמוי רפלקס מורו בשינה- בן 7 שבועותאנונימית21/04/2009
שמתי לב למספר מקרים בהם אצל בני בן ה-7 שבועות הופיעה תנועתיות בגפיים העליונות והתחתונות בו זמנית. התנועה בידיים דומה לרפלקס מורו אך יותר איטית וגם הרגליים כאילו מורמות למעלה (דומה לתנועה של גזים). זה לא רעד אלא כאילו הוא "מקפץ"
זה קורה אך ורק בשינה. יכול להיות פעם אחת ויכול להיות שהתנועה תחזור על עצמה מס' פעמים בזה אחר זה. היום זה קרה שוב כאשר ישן ונגעתי בו (זה היה נראה כאילו הוא נבהל מהמגע. גם אני נבהלתי כי זה נמשך יותר זמן מהרגיל. כדי לבדוק האם אכן נבהל מהמגע נגעתי בו שוב וזה חזר על עצמו).
לציין שאמרתי לרופא שלו שיש רעד בשינה והרופא ייחס זאת לחוסר הבשלה של מערכת העצבים ולא נתן לזה חשיבות רבה, אבל אני מודאגת.
אשמח לשמוע מה דעתך.
תודה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי23/04/2009כמובן שיש צורך לפנות לנוירולוג שיחליט על המשך הברור.
על פניו נראה לי שמדובר בתופעה הקרויה sleep myoclonus אשר היא תופעה שפירה וחולפת עם הזמן.
אם התופעה מופיעה גם בערנות או אם יש הפרעה בהתפתחות יש צורך לבצע בדיקת EEG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CK לילד עם שיתוק מוכיןסיון21/04/2009
שלום,
בני בן 11 מוגדר כCP לאחר ממצא של ציסטה פורנציפלית.
הפגיעה מתבטאת בעיקר בחולשה של צד שמאל ופעילות אפילפטית לא תקינה.
לפני כשנתיים עבר ניתוח להכנסת שנט בעקבות הצטברות נוזלים בציסטה. בצילום MRI אחרון מלפני חודש רואים שהשנט עושה את העבודה.
מקבל טיפול תרופתי קבוע של למיקטל + דפילפט כרונו לאפילפסיה.
בבדיקות דם תקופתיות נמצא :
U/I 306 CK- CREATINE KINASE
האם יש צורך בברור נוסף?
תודה על ההתיחסות
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CK לילד עם שיתוק מוחין
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי23/04/2009לסיון שלום,
ה-CK של בנך אמנם גבוה במקצת מהנורמה שהיא ברוב המעבדות עד 200.
אין לכך קשר ישיר לשתוק מוחין אלא אם כן הילד מאמץ את השרירים יותר מהרגיל עקב השיתוק מוחין או עקב הפיזיותרפיה שמקבל.
במקרה שאין סבה כזאת הברור המוצע הוא :
1. לחזר על הבדיקה
2. בדיקה נוירולוגית לראות שאין סימנים למחלת שריר
3. לקחת בדיקת CK לכל בני המשפחה
על פי התוצאות יוחלא אם יש צורך בברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ההרדמותסקרן18/04/2009
שלום
ברצוני לדעת אם ישנם שינויים נוריולוגיים ,או אחרים בעת התהליך הראשוני של ההרדמות או הנימנום !?
אשמח לקבל קישורים/מאמרים במידה וקיימים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך ההרדמות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/04/2009ברור שישנם שינויים ,שינוי ברמת הערנות, שינוי בתמונת ה-EEG לעתים קפיצות מיוקלוניות. לגבי ספרות תצטרף לחפש בעצמך כיוון שמטרת הפורום הינה לא השכלה כללית אלא סיוע לנזקקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקינס (נגד אפילפסיה) לאדם בן 28ליאת18/04/2009
שלום
באחת התשובות הקודמות כתבה ד"ר בן זאב כי ממספר מחקרים עולה שלדיאטת אטקינס השפעה טובה במניעת התקפי אפילפסיה בילדים, וכן בבוגרים צעירים.
שאלתי היא: האם אדם בן 28 עונה להגדרה בוגר צעיר?
תודה - נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקינס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/04/2009כן העבודות דיברו על מבוגרים צעירים ולכן יש טעם לשקול .ניתן לפגוש את דיאטנית המרפאה בשיבא לאחר יעוץ אפילפטולוג מבוגרים משיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטסולידשירה18/04/2009
איך ניתן להשיג סטוסוליד ?
נאמר לי בבית המרקחת שמשרד הבריאות ביטל את התרופה לפני חודשיים
האם יש תרופה חלופית, שניתן להשתמש בא בבית ולא להגיע לבית חולים במיקרה של פירכוס ארוך שהופסקבמתן סטסוליד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטזוליד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/04/2009למען האמת לא הספקתי לבדוק זאת. לדעתי צריך להיות תכשיר הנקרא דיאסטט או וליום רקטלי. שריכוזו דומה. תנסי לדבר עם הרוקח לגבי תכשירים אלטרנטיבים כולם למעשה הם דיאזפם.
אם אין כאלה אין למעשה תכשיר קטלי אחר ואז במקרים מסוימים ניתן לתת טיפות ריווטריל על הלשון (אם הפה אינו קפוץ במינון שהנוירולוג המטפל צריך לאמר לך לגבי ילדך. ואם לא מדובר בפרכוס טוני קלוני אלא בצבר פרכוסים לפעמים יעיל לתת פריזיום בכדור. אבל אני מקווה שישנו תכשירדיאזפם=ןליום אלטרנטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוספולוט בחסר G6PDאבא מודאג17/04/2009
לפני כחודש בתי בת ה-7 לערך עברה פירכוס תוך כדי שינה בפעם הראשונה, מבדיקת EEG אופיין כאפילפסיה רולנדית .
השבוע ארע פירכוס שני שאובחן שוב כרולנדית לאחר בדיקת EEG ובנוסף בוצעה בדיקת MRI שהוגדרה כתקינה .
עקב כך הוחלט על טיפול באוספולוט למרות שלבתי יש חסר ב-G6PD . בספר התרופןת + תוכנת התרופות בבתי המרקחת לא רשומה כל מגבלה אך בהוראות היצרן רשום במפורש שאינה מתאימה
ל- G6PD וסולפה .
כרגע עדיין לא התחלנו טיפול עד לברור הנושא ,
האם מותר לתת את התרופה או לא ?
אם אסור, מה הטיפול האלטרנאטיבי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוספולוט
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/04/2009אכן לדעתי מדווח שיש קושי עם אוספולוט וחסר G6PD למרות שלעתים אנחנו לא ממש ערים לכך ולא נתקלתי בכל בעיה עד היום. כמובן שמכיוון שהשאלה עולה הייתי נזהרת ומבקשת מרופא המשפחה תכשיר אחר כגון טגרטול, טרילפטין או תרופות אחרות היעילות באפילפסיה רולנדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת טיפול ?
אבא מודאג21/04/2009שלום רב ,
לאור הספק סביב הטיפול באוספולוט ,
באילו מקרים ניתן להימנע מקבלת טיפול ומאילו מקרים חייבים לקבל טיפול ?
בתודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת טיפול
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/04/2009בארץ מקובל לתת טיפול לאחר 2-3 התקפים רולנדים טיפוסיים משינה ,פחות אם ישנם התקפים מאוד לא תכופים קצרצרים הביום של עיוות פנים ללא הכללה. בארה"ב ליברלים יותר ולעתי לא מטפלים גם לאחר 3 וארבעה התקפים. אני גם לוקחת בחשבון איך נראית תמונת ה-EEG ומה תפקודו של הילד וכן אורח חייו ולחץ ההורים. רצוי להתיעץ שוב עם נוירולוג מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא17/04/2009
אנחנו משתמשים בדפלפט כרונו במינון גבוה , כשאנחנו עולים במינון התרופה והגם הרמה עולה אחרי תקופה הרמה יורדת
מה "קובע" רמת התרופה בדם או המינון ששותים אסביר יכול להיות שהרמה תהיה מעט נמוכה מ-100
ויהיה איזון או שחשוב שהרמת תרופה תהיה בדם גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/04/2009החשוב הוא שהפרכוסים בשליטה והרמהבתחום סביר (בין 50 ל-100) ואין צורך לתקן רמה למעל 100 אם אין פרכוסים. התנודות הניכרות שאת מתארת לא שכיחות אלא אם כן אתם בודקים כל פעם בשעה אחרת ביחס ללקיחת הכדור .כי בד"כ בדפלפט מצליחים לשמור על רמות אחידות בלקיחה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)