פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון מיקרוצפליה
    מורן
    19/08/2011

שלום רב,
    שאלתי איך מאבחנים מיקרוצפליה אצל העובר? מה המימדים שאומר בטוח מיקרוצפליה?אילו בעיות ישנם לילידים עם מיקרוצפליה?

האם כל ילד שיש לו איבחון חד משמעי מיקרוצפליה (ולא בגלל ראש קטן אצל ההורים)-יהיה לו בעיות במהלך חייו או שישנם כאלה שיש להם ראש קטן אך אין לזה ביטוי קליני?

האם ניתן לשלו ל או לאושש מיקרוצפליה על ידי איזשהיא בדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון מיקרוצפליה

הוספת תגובה

• איבחון מיקרוצפליה - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    22/08/2011

מיקרוצפליה היא הקף ראש קטן מהנורמה ולכל גיל כולל גיל עוברי הממדים שלו הידועים לבודק המעריך את הקף הראש על סמך מדדים אחרים (מרחק מאף לחלק האחורי של הקרקפת וכו) ילדים עם מיקרוצפליה יכולים לנוע מלהיות תקינים ועד לוקים בפיגור קשה לא ניתן לאושש מיקרוצפליה כי מדובר במדידות מספריות אבל ניתן לנסות להבין מה סיבתה על ידי בדיקות דם ושתן (מטבולית, זיהומית, גנטית) וכן להוסיף MRI כדי להבין אם מעבר למיקרוצפליה יש ליקויים מבניים נוספים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריצה
    אביבה
    18/08/2011

ביתי בת שנה וחצי ,יוצא לפעמים שהיא עם העין קורצת האם זה נורמל ? לקחתי אותה לרופא עיניים ואמר שהכל תקין ? אולי יש קשר לניורולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    קריצה

הוספת תגובה

• קריצה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    21/08/2011

צריך לקחת לבדיקת נוירולוג. יתכן שמדובר בתופעה התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 12 חסר מנוחה ועצבני
    אהרון
    18/08/2011

שלום

יש לי ילד בן 12
    מזה כשנה הילד חסר מנוחה ועצבני
    מכה את אחיותיו, זורק דברים וכדומה

מדובר בילד טוב
    ובכל השיחות עימו, הוא מביע צער על ההתנהגות הזו

קראתי כי עליי לפנות ל
    פסיכולוג קליני ,פסיכיאטר או נוירולוג

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 12 חסר מנוחה ועצבני

הוספת תגובה

• בן 12 חסר מנוחה ועצבני - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2011

בראשונה צריך לקחת אותו לנוירולוג לעשות בדיקה נוירולוגית ואולי גם EEG בערות ושינה ובהתאם לממצאים להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות או אם יש מקום להפנותו לייעוץ פסיכיאטרי או פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה כואבת בעורף עליון
    רונית
    17/08/2011

דוקטור שלום
    בתי בת השמונה וחצי מתלוננת כבר שבוע וחצי על נקודה כואבת בעורף עליון לכיוון
    הראש , ילדתי בריאה בד"כ ילדה אנרגטית ואין שום תסמינים נוספים , זה לא כאבים חזקים
    מכיוון שזה לא מפריע לה לפעילות אבל כל הזמן היא נוגעת בנקודה זאת ואומרת שכואב לה
    העניין מאוד מציק לה ואת האמת מטריד ומתחיל להדאיג אותי מכיוון שזה לא עובר ,
    הלכתי לרופאת ילדים והיא טוענת שהיא לא רואה בעיה נירולוגית ושלחה אותי לאורטופד
    האורטופד שבדק אותה אמר שזה לא ממש בצוואר זה יותר למעלה והבדיקה שלו תקינה
    לגמרי ואמר לי שאם זה ימשיך אפנה לנירולוג , אני לא יודעת מה לעשות , תורים לנירולוג
    מאוד רחוקים , בעלי אומר לי שאולי בגלל שתקופה ארוכה ישנה עם 2 כריות ופתאום הורדתי
    לה אז זה משפיע , התיאוריה הזאת לא מקובלת עלי , אני פוחדת שזה לא משהו יותר מדאיג
    למרות שהיא מתפקדת רגיל והכל בסדר ,
    האם נתקלתם בבעיה כזאת האם אני אמורה לדאוג או יכול להיות שזה סתם שריר או משהו
    אודה על תשובתכם המהירה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה כואבת בעורף עליון

הוספת תגובה

• נקודה כואבת בעורף עליון - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    17/08/2011

כדאי שגם נוירולוג ילדים יבדוק את הילדה ויראה שהכל בסדר מבחינה נוירולוגית. יש לעשות לילדה גם בדיקת קרקעית העין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מודאגת

רונית
    17/08/2011

תודה על התשובה המהירה
    אבל האם אתה יכול להרחיב קצת מה זה בדיקת קרקעית העין, למה זה יכול
    להיות קשור ? בטח נירולוג ייקח כמה ימים( אם אני אלך באופן פרטי) כי דרך הקופה
    זה כמה חודשים לוקח ,
    הילדה אומרת לי היום- שבין 1-10 כואב לה תשע , כדאי לקחת אותה לבית חולים ? אני מודאגת מאוד ולא מצליחה לתפקד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מודאגת - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    17/08/2011

קחי אותה לרופא עיניים - אולי עוד היום תשיגי תור שכן העין מלמדת בעקיפין על מצב המוח, ותנסי לקבוע לנוירולוג ילדים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לאחר בדיקות

רונית
    04/09/2011

אז כך הלכתי לנירולוג , הוא אמר שלא ניתקל בבעיה כזאת והוא שלח אותי
    לסידרת בדיקות
    צילום עמוד שידרה ועורף עליון , בדיקות דם , בדיקת של קרקעית העין
    הכל תקין
    סיפרתי לרופא בטלפון , נראה לי שהוא קצת לא יודע מה לעשות , נראה לי שהפעם
    הוא ישלח אותנו לבדיקות יותר רציניות
    אני פשוט לא מבינה מה זה כבר יכול להיות, אני לא יכולה לראות אותה במהלך היום
    שהיא נוגעת שם , וביחוד לפני השינה היא לוקחת את האצבע שלי מכוונת לנקודת בעורף ומבקשת שאלחץ חזק וכך היא נרדמת, אני מציינת שזה לא מעיר אותה בלילה ,
    זה נראה לי כמו כאבי נקודתי מציק , אבל אני מאוד מוטרדת כבר חודש עוד מעט
    מאז שהיא התחילה להתלונן ,
    מה עוד ניתן לעשות האם אני אמורה לדאוג שזה חס וחלילה משהו גרוע , אני לא יודעת כבר מה לחשוב
    אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לאחר בדיקות - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/09/2011

אם הנוירולוג בדק אותה ואמר שהכל תקין וכן כל בדיקות המעבדה היו תקינות - נראה שאפשר להיות רגועים.אם הכאבים יתמידו עוד שבועיים תחזרי על בדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

רונית
    04/09/2011

תודה על ההיענות המהירה
    אבל את לא חושבת שכדאי לעשות אולי צילומים יותר רציניים כמו סיטי או אם אר אי
    או מיפוי עצמות כדי להיות רגועים ?
    לא שאני מתלהבת לעשות את זה , אני פוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/09/2011

כאמור תחכי עוד שבועיים ואז יישקל כדאיות ביצוע MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

רונית
    07/09/2011

החלטתי לחכות למרות שלפי דעתי זה יחסית הרבה זמן כבר חודש אם לא יותר
    עבר מאז התלונה הראשונה
    אבל אני רק רוצה לדעת האם לאור מה שכתבתי ותוצאות הבדיקה אני יכולה להיות
    רגועה
    אם היה משהו חס וחלילה מדאיג היו אמורים להיות תסמינים כל שהם ?
    האם יכול להיות שזה עצב שניתפס יש דבר כזה ?

אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/09/2011

עד כמה שאפשר להיות בטוח בלי לראות את הילדה - עושה רושם שהתסמין אינו מדאיג וכאמור אם יימשך יהיה צורך לשקול MRI של המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקך ראש קטן
    מורן
    16/08/2011

שלום רב,
    שאלתי איך מאבחנים מיקרוצפליה אצל העובר? מה המימדים שאומר בטוח מיקרוצפליה?אילו בעיות ישנם לילידים עם מיקרוצפליה?

האם כל ילד שיש לו מיקרוצפליה (ולא בגלל ראש קטן אצל ההורים)-יהיה לו בעיות במהלך חייו או שישנם כאלה שיש להם ראש קטן אך אין לזה ביטוי קליני?

האם ניתן לשלו ל או לאושש מיקרוצפליה על ידי איזשהיא בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    היקך ראש קטן

הוספת תגובה

• היקך ראש קטן - תגובה

17/08/2011

מיקרוצפליה היא הקף ראש הנמצא 2-3 סטיות תקן מהקף הראש הממוצע לגיל בכל גיל כולל גיל עוברי ולכן לא ניתן לאמר מהו מיקרוצפלי בעובק כי לכל גיל גם בחיים הרחמיים יש ממוצע וישנן דרכים להעריך את הקף הראש באופן עקיף ב-US ולחשבו ולהחליט אם בטווח הנורמה או שתי סטיות תקן קטנות ממנו. הסיבות לניקרוצפליה מרובות חלקן גנטיות חלקן נרכשות וילדים עם מיקרוצפליה נמצאים בסיכון ללקות התפתחותית בשיעורים גבוהיים מהנורמה .כמובן שאם ישנה מיקרוצפליה במשפחה ללא לקות התפתחותית המצב טוב יותר . (אבל כאן צריך להזהר כי אם האם היא מיקרוצפלית והילוד זכר יכול להיות שהתמונה תהיה קשה יותר. יש אכן כאלה עם ראש קטן ללא בעיות או עם ביות מינוריות כגון לקות למידה והפרעת קשב כשישנה התאמה בין חומרת במיקרוצפליה וחומרת הליקויים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקסים ערים וטונוס מוגבר - גיל 3 ח
    ענת
    16/08/2011

שלום רב,
    בני בן שלושה חודשים ושבוע. בשל טונוס מוגבר וקושי בשכיבה על הבטן פניתי ביוזמתי לרופאת ילדים אשר הפנתה אותי לנוירולוג ולאולטראסטונד מוח. להלן ממצאיה:
    ערני חיוני.
    לא חייך חברתית (מחייך בדרך כלל אך לא הרבה)
    מרפס נורמ. הר=41.7
    טונוס גפיים טיפה מוגבר דו"צ, החזרים גידים פטלריים מעט ערים.
    לב אמל

אני בלחץ כי חשבתי שמקסימום אופנה לאורתופד.
    מהי סיבת הפנייתי לנוירולוג? האם בגלל הטונוס? אציין כי רפלקס מורו עדיין קיים בעיקר בנשיאה על הידיים. בנוסף הוא מנסה גם לעמוד במגע עם הקרקע.
    האם היקף הראש תקין?
    אני מודאגת והשיטוט באינטרנט אף מגביר את הלחץ...
    תודה מראש,
    ענת

הוספת תגובה

• רפלקסים ערים וטונוס מוגבר - גיל 3 ח - תגובה

16/08/2011

אז אל תשוטטי .תפקיד הונירולוג לבדוק את ילדך ולראות האם הטונוס המוגבר אותו את מתארת הוא בטווח הבלתי תקין ומחייב התחלת בירור או שהתינוק תקין נוירולוגית והטונוס המוגבר הוא בספקטרום הנורמה לגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מקום לאבחון?
    אנה
    16/08/2011

שלום רב.

בני בן 5, ובעיניי (הבלתי אובייקטיביות בעליל) הינו ילד בעל האינטלגנציה גבוהה לגילו. הוא קורא עם קמץ/פתח, מחבר בתחום ה 20, מחסיר בתחום ה 10 וכן מתעניין במדע, חלל, אלקטרוניקה, גוף האדם וכו'. התחלתי לשים לב לבעיה מסויימתבמהלך השנה האחרונה. בכל פעם שעליו להתרכז כדי לבצע מטלה (לימודית, אך לא רק) הוא ראשית כל "מסתגר" בתוך עצמו, מתפרץ בזעם ונכנס לתסכול ("אני לא יודע כלום, אני טיפש"). אחרי שנרגע, בד"כ מצליח לבצע את המטלה. דוגמאות למצבים הגוררים התנהגות כמתואר הם: נסיון לקרוא טקסט הגדול ממלה אחת, תרגיל חשבון, בנית דגם מורכב בלגו וכו'). לאחרונה, הוא מתחיל להסתייג ממטלות הדורשות ריכוז ומסה להמנע מהן. ("אחר כך, אני עייף" וכו')
    אני מרגישה שיש כאן בעיה, אך איני יודעת לשים את האצבע על מקורה. האם זו בעיה של ריכוז? בעיה רגשית? ליקוי למידה כלשהו? הטרה שלי, לעזור לו למצות את מלוא הפוטנצתיאל שלו ולהקדים תרופה למכה, איני וצה שיגיע לבי"ס ויהיה מתוסכל או יפתח אנטי ללימודים.
    האם יש מקום לאיבחון בגיל זה? אם כן, היכן? הרשת מלאה בפירסומים, אך אני חוששת ליפול על שרלטנים.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מקום לאבחון?

הוספת תגובה

• האם יש מקום לאבחון? - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/08/2011

על פי עדותך נראה שהילד מפותח יפה מאוד. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים ולעבור אבחון אצלו כדי לשלול את אחד התחומים שהזכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI מוח
    מורן
    16/08/2011

שלום אני שבוע 39
    הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
    עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר(ראש,בטן ,ירך וכ"ו) היו תואמים את שבוע הריון אתמקד במימדי הראש כי לאחר שבוע זה התחילה סטייה הדרגתית במימדיהם

שבוע 33.4

BPD-82.2-תואם לשבוע 33
    H.C-291-תואם לשבוע 32

בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:

BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
    HC-307 -מתאים לשבוע 34+1

כיום שבוע 39 ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:

BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
    HC-309-מתאים לשבוע 34+3

בעקבות ממצאים הללו (של 2-3 סטיות תקן ) עלה חשד למיקרוצפליה ולכן נשלחתי ל-MRI מוח שתשובותייו היו:
    רוחב החדרים הלטרים:- במישור הקורנולי דרך האטריה בתחום הנורמה.מודגם קאוום ספטום פלוצידום ציסטי.
    הסולקציה בתחום הנורמה לגיל ההריון 38-39 שבועות.
    מבנה קו האמצע- קורפוס קאלוזום בגדר הנורמה.הודגם קאוום ספטום פלוצידום-ציסטי קטן ובמיקום תקין.
    החומר האפור והלבן הודגמו במיקום אנטומי תקין.
    הדיפוזיה תקינה
    מבנה מוח העובר בגדר הנורמה לגיל הכרונולוגי.

1.האם הבדיקות MRI שביצעתי תקינות לחלוטין או שישנם סטיות כלשהם?
    2.האם לאור התוצאות של בדיקת MRI ניתן לשלול מיקרוצפליה ???

3 נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?

2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר? יש לציין כי לי ולבעלי היקפ ראש של לפחות 55 ס"מ

לקביעת תור
    סגירה
    MRI מוח

הוספת תגובה

• MRI מוח - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/08/2011

הMRI של העובר מפורש כתקין. מודגם בו וריאנט אנטומי ששכיח באוכלוסיה ואין לו שום משמעות קלינית. הMRI לא תומך באפשרות של מיקרוצפלייה אך רק מדידת היקף הראש של התינוק בלידה תשלול זאת סופית. אם אכן תהיה מדידה תקינה ובנוכחות MRI תקין - רוב הסיכויים שהתינוק יתפתח בצורה תקינה מבחינה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

שירן
    16/08/2011

שלום
    איך ניתן להסביר את ההבדל בין תשובות ה-MRI לתשובות האולטראסאונד
    כי בתשובות האולטראסאונד נראה כי היקף ראש העובר קטן ובדיקת MRI תקינה לחלוטין-לפי תשובתך

2.ממה יכול לנובוע הסטטיה במימדי הראש?

3.הראש שלי ושל בעלי בהיקף 56 ס"מ האם זה נחשב היקף קטן שבעקבותיו גם היקף ראש העובר קטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    17/08/2011

היקפי הראש שלך ושל בעלך אינם נחשבים לקטנים אלא בטווח הנורמה. באשר לפער בין ממצאי הU.S והMRI - את צריכה להיוועץ בגנקולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתיאבון

אני
    20/08/2011

ביתי מטופלת באוספולוט 200 מ"ג כדור אחד ביום כבר שנה. יש לה ירידה בתיאבון. האם אחראי לכך האןוספולוט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    ירון
    15/08/2011

שלום רב.
    לבני בן ה- 11 ישנם טיקים מזה שנתים בכל הגוף, 1 ל10 דקות
    הטיפול שניתן לבני הוא קלונרית 0.0025 מ"ג. פעמים ביום, הטיפול הפחית את הטיקים וכיום יש לו 1 לחצי שעה.
    שאלתי היא: האם יש לבצע בדיקות דם מקיפות שלא כפי שיעץ לי הנואורולוג?
    האם יש קשר בין בלטות התריס לטיקים?
    האם יש טיפול נוסף להפחת הטיקים?
    אולי הורמונים?

ובקיצור מה עוד ניתן לעשות?

אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/08/2011

בד"כ אין צורך בבדיקות דם או באמצעי הדמייה באבחון של טיקים. יש אפשרות להחליף את הטיפול התרופתי הנוכחי בתרופות חזקות יותר במחיר של יותר תופעות לוואי ולכן אני ממליצה לפנות לנוירולוג ילדים שיעשה הערכת מצב עדכנית וישקול את התועלת לעומת הנזק שבטיפול חלופי חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצה ב-2 אחוזונים בהיקף ראש
    אמא לחוצה
    14/08/2011

שלום,

היום היינו בטיפת חלב ובמדידות שערכה האחות היא מצאה שישנה קפיצה ב-2 אחוזונים בהיקף הראש בני בן החצי שנה ילד גדול לכל הדעות רופא המשפחה הפנה אותנו לייעוץ נרולוגי מה דעתך בנושא?

מידות גיל 4 חד':

משקל - 8,730

גובה 66 ס"מ

היקף ראש - 42.5

מידות גיל 6 חד':

משקל - 11,100

גובה 71 ס"מ

היקף ראש - 45

בני הוא אחד מתאומים ונולד בשבוע 37 מדידה ראשונה בגיל שבועיים משקל 3,090 היקף ראש 34

הוספת תגובה

• קפיצה ב-2 אחוזונים בהיקף ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

ע"פ הנתונים שבידי אין שבירה של 2 סטיות תקן אלא עלייה קטנה בלבד. יש לעשות אולטאסאונד ראש ולהיבדק אצל נוירולוג ילדים אך לא נראה שיש מקום לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SUNSET EYEG
    קר
    14/08/2011

פרופסור רחל שלום
    בעבר רשמתי לך ואני חוזרת בשאלות
    לבני היום 5 חודשים יש SUNSET EYEG אובחן מגיל חודשים המצב כיום שביצענו US של המוח והיה תקין EEG יצא תקין היה תקופה שהוא לא עשה את זה הרבה, והיום חוזר ועושה את זה יותר המצב הוא לפי תקופות יחד עם זאת בן חמישה חודשים ועדין לא מתהפך קושי רב בלשכב על הבטן (צורח) אני כאמא מאוד מודאגת הרופאים מטאטים אותי ואומרים לחכות , אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת לאן עוד לפנות לי כאמא ניראה שיש לו איזשהו איחור התפתוחותי , טיפת חלב אומרים שיש גמישות יתר ולכן קשה לו מאוד.
    האם יש איזה תסמונת שכשורה בזה בבקשה תפני אותי עם את יודעת על רופא שמתמצא בנושא או תפני אותי לקרוא על כל הנושא באינטרנט
    אנא כבר חסרת אונים ואינני יודעת מה עוד לעשות
    תודה מראש,
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    SUNSET EYEG

הוספת תגובה

• SUNSET EYEG - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

אם את מאוד דואגת פני להיבדק אצל נוירולוג ילדים שיידע להגיד לך אם התינוק מתפתח באופן תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2-3 סטיות תקן במימדי הראש
    אריאלה
    14/08/2011

שלום רב,הנני נמצאת בשבוע 39 להריוני ובביצוע אולטראסאונד שגרתי ערכי הראש היו קטנים מהרגיל (כאשר עד השבוע 34 שבה ביצעתי אולטראסאונד אחרון הכל היה תקין)

להלן ממדי הראש בשבוע 39:

BPD;85 -מתאים לשבוע 34+2
    HC-315-המתאים לשבוע 35.2

הרופא שבדק אותי אמר שתשובות הללו סבירות כלומר 2 -3סטיות תקן שמבחינתו זה בסדר ואין מה לדאוג.
    כמו כן הוא בדק את גודל העונה הקדמית ורשם כי היא באחוזון 25
    כאשר מידותיה היו 3.4.6.6

השאלה שלי היא

1.האם לאור המימדים של הראש וכן גודל העונה הקדמית עדיין יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?

2.האם בד"כ בלידה עצמה מימדי הראש תואמים בדיוק לאולטראסאונד?

2.מה אומרת התשובה לגבי העונה הקדמית האם היא תקינה? האם זה יכול להעיד יחד עם שאר מימדי הראש כי אין מיקרוצפליה?

3.מה זה אומר 2-3 סטיות תקן האם זה עדיין נחשב לתקין? מתי זה לא נחשב תקין?

4.אלו היקף ראש אצל ההורים נחשבים להיקפים קטנים שיכולים לגרום לעובר גם להיות עם היקף קטן?

לקביעת תור
    סגירה
    2-3 סטיות תקן במימדי הראש

הוספת תגובה

• 2-3 סטיות תקן במימדי הראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

אנא פני לייעוץ בסוגיה זו לנוירולוג ילדים המתמחה ברפואת העובר כגון פרופ' טלי שגיא מביה"ח וולפסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה
    ג'ני
    14/08/2011

הבן שלי בן חודשיים ועדיין קופץעם הידיים ..מוציא לשון כמו נחש , ולפעמים יש לו רעב בלתי רצוני של ידיים וראש..
    בנוסף יש לו בעיות שינה ,הוא פשוט לא נרדם..ולפעמים נראה כאילו הוא בכוח מנסה שלא לעצום את העיניים..
    וכל 20 דקות מתעורר..האם יש קשר בין הדברים והאם כדאי לבדוק?!

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי שינה

הוספת תגובה

• קשיי שינה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

כדאי שנוירולוג ילדים יבדוק את בנך כדי לראות אם יש בסיס נוירולוגי לתלונות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדת CP
    אור
    14/08/2011

שלום, בתי בת 5.8 . ילדת CP דיפלגית. עם אבחנה של PVL ב MRI מגיל 1.5.הבעיה העיקרית מתבטאת בספסטיות וטונוס שרירים גבוה ברגליים. עברה 3 הזרקות בוטוקס ע"י אורטופד.לאחרונה , בעקבות התקצרות במס' גידים הוחלט לבצע ניתוח להארכת גידים (אכילס, סיבוב של כף הרגל פנימה, ברכיים, מפשעה וירכיים). לפני פנייתינו לניתוח רצינו לברר האם יש פתרונות נוירולוגיים לבעיה - שמענו על משאבת בקלופן / טיפול של גרייה במוח (DBS). אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה, אור.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילדת CP

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדת CP - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

ברפואה נהוג ללכת מהקל אל הכבד ומפחות פולשני ליותר פולשני. השיטות שאת מזכירה הן מאוד פולשניות - החדרת משאבה שמזליפה מינון קבוע של חומר מוריד ספסטיות, או השתלה של אלקטרודה במוח שעושה פעולה דומה. בפרוצדורות אלו יש סכנה של דימום, זיהום, העתקת המתקן ממקומו וכו' ולכן שומרים אותם למקרים הקשים ביותר לאחר שנכשלו הפרוצדורות הניתוחיות. לכן מומלץ קודם למצות אופציות ניתוחיות שיש איתן הרבה נסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור שטראוסברג
    שירלי
    12/08/2011

שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
    עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:

BPD-82.2-תואם לשבוע 33
    H.C-291-תואם לשבוע 32

בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
    BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
    HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
    כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
    צורת גולגולת :תקין
    חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
    כורואיד פלקסוס:תקין
    קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה

כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:

BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
    HC-309-מתאים לשבוע 34+3
    (יש לציין כי ערכים הללו לאחר מדידתם אצל הטכנאית נמדדו גם עלידי רופא לסיכון גבוה ונתקבל עצלו BPD-85,HC-315 )

1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?

2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?

3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?

4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור שטראוסברג

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור שטראוסברג - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/08/2011

שירלי, עלייך לגשת לייעוץ לרופא נוירולוג של העובר שמתמחה בסוג ספציפי של בעיות כאלה. ביכולתי להמליץ לך על פרופ' טלי לרמן - שגיא ממרפאת העובר בביה"ח וולפסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה