מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיקים בעיניים לידל בן 7גלי24/07/2011
רציתי להתייעץ בקשר לבן שלי, אני גרושה מזה שנתיים ולפני כחודש הבן שלי שהוא בן 7 וחצי החל לגלגל עיניים ולמצמץ בעיניים. הוא עושה את זה כל הזמן ואני מאד מודאגת
אני רוצה לקחת אותו לנוירולוג. מה כדאי לעשות בינתיים, קשה לראות את זה ולא להגיב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעיניים לידל בן 7 - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011אני מציעה לקחת אותו לבדיקה נוירולוגית.
אפשר בינתיים לבצע בדיקת EEG על מנת לשלל פרכוסים.
על פניו נראה שמדובר בטיקים אשר מוחמרים עקב מתח נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנייה לאבחון נוירולוגיאמא24/07/2011
שלום, לאחר אבחון של ריפוי בעיסוק (בהתפתחות הילד) של בני בן ה-7, בעקבות רעד בידיים בכתיבה ובהשחלת חרוזים, הופנתי לאבחון נוירולוגי. אני לא יודעת במה מדובר, מה זה אמור לאבחן ומה רוצים לשלול ? לידיעה, הכתב של בני הינו די מסורבל אך יכול להיות תקין באם יתאמץ אבל בדרך זו הוא מתעייף מהר.
אשמח לקצת רקע אודות האבחון
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לאבחון נוירולוגי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011האבחון הנוירולוגי אמור לתת תשובה האם מדובר בממצא נוירולוג המחייב ברור, או בתופעה של סרבול כחלק מ"סימנים נוירולוגים רכים" וחוסר בשלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקהאישה22/07/2011
שלוםרב,
יש לי ילדה כבת 6 וחצי שעשתה בדיקת MRI אודה לך מאוד אם תעזרו לי בפיענוח של הבדיקה.
חדרי המח, הציסטרנות, הפיסורות החריצים- בגודל, צורה ומיקום תקינים לגיל הנבדק.
בחלקו המרכזי של תלמוס נראה נגע סגלגל בגודל של כ- 11.5 6.5 * מ"מ, המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתו בסדרות
FLAIR- T2- GRE T2 הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברה ע"י גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות
תקינים. הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום.
סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולותיים.
ספקטרוסקופיה TE-35 יחס המטבוליטים ל-CREATINE הוא:
בחומר הלבן: 0.53-MYOINOSITOL
CHOLINE- 1.11
ANN -1.87
בחומר האפור: MYOINOSITOL -0.61
CHOLINE -1.08
ANN -1.78
לסיכום :
מבני המח בגדר הנורמה.
בספקטרוסקופיה: TE-35 לא נסרקו מטבוליטים חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011חשוב לי לדעת מה היתה האינדיקציה לבדיקת MRI והאם לילדה בדיקה נוירולוגית תקינה.
על פניו נראה שה-MRI ללא משמעות. הממצא בטלמוס אינו עובר האדרה ולכן אין מדובר בממצא מדאיג. המלצתי היא לחזר על הבדיקה עוד 6-12 ח' לפי החלטת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפי בקשת ד"ר אביבה
אישה26/07/2011בהמשך לסיוע בפיענוח הבדיקה נערכה כדי לבדוק שינויים בהיפוטלמוס,
בגזע המח או במח, בשל איחור התפתחותי רב-תחומי והפרעות אכילה(ניזונה מגסטרוסטום עקב אלרגיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפי בקשת ד"ר אביבה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011אני לא רוצה להתחייב ללא שראיתי במו עייני את ה-MRI
האפשרות שאני מעלה היא שהסבה לממצאים היא הפרעה תזונתית (הפרעה במלחים או ויטמינים) על רקע הפרעת האכילה. יתכן גם הפרעה שקרתה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סף נמוךזיו22/07/2011
לאחר שנה וחצי של בירורים ובדיקות אובחנתי כחולה
ב TENSION HEADACHE והרופא קרא לזה בשם תסמונת סף נמוך .
התחלתי לעשות טיפולי הרפיה
עכשיו הכאב ראש מלווה בסחרחורות וחוסר יציבות ההרגשה שאני הולך ליפול יש איזשהו כדור נגד הסחרחורת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת סף נמוך - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011לא כתבת מה הגיל והאם בוצעה בדיקת MRI ובדיקת קרקעית עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידיים וראש - בת 5 חודשיםאמא21/07/2011
שלום רב,
התינוקת שלי בת 5.5 חודשים, מחייכת, צוחקת לפעמים בקול, מתהפכת מגב לבטן ומבטן לגב, מושיטה ידיים לצעצועים...
לאחרונה היא התחילה לעשות תנועות חוזרות של ידיים ( לפעמים מכה את עצמה עם אגרוף בראש או כאילו "מוחאת כפיים" על הצד של הרגל ,לפעמים היא לוקחת צעצוע ונותנת לעצמה מכות בפנים...
היא גם מרבה להוציא את הלשון עוד מהיותה בת חודש. מאחר ובדיקות סקר לתפקוד בלוטת התריס יצאו תקינות, רופא ילדים אמר שאין סיבה לדאגה וזה אמור להסתדר עם הזמן... אך התופעה עדיין קיימת.
האם יש צורך לפנות לבירור אצל נוירולוג או שאלא תופעות תקינות לגילה?
אני מאוד מודאגת,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ידיים וראש - בת 5 חודשים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011התאור שלך מתאים לתופעות התנהגותיות. לפי הבנתי ההתפחות שלה תקינה.
לאור זאת אני ממליצה רק על מעקב של רופא התפתחותי או נוירולוג ומדידת היקפי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוח לילדה בת 15 חודשאפרתוש21/07/2011
בתי בת שנה ורבע ( 15 חודש ).בעלת איחור התפתחותי. היה לי איחור בהתפתחות הראיה אולם כיום היא ממוקדת ורואה טוב. בחצי השנה הראשונה לחייה ישנה רוב גדול של הזמן אולם מגיל 7-8 חודש התחיל שינוי והיא מדביקה יפה את הפער במוטוריקה הגסה וגם החלה להגות עיצורים. בעיה שעדיין קיימת היא בעיית משקל נמוך מאוד וחוסר תאבון באופן כללי.
עשינו לה MRI ורשום בו שהרבה דברים תקינים אך:
" סביב החדרים מודגמים שינויים באות בחומר הלבן עם אזורים היפראינטנסיים בסדרות T2 ו FLAIR . מדובר בחומר הלבן סביב הקרניים הקדמיות והאחוריות. יכול להתאים למחלת חומר לבן.
המלינציה נראית מאוחרת בסדרת T2 ומתאימה לגיל 10-12 חודש. אין עדות למלפורמציה מבנית .
לציין מלאות בתאי המסטואיד באוזן תיכונה דו צדדית ובסינוסים פרזנאליים כביטוי לתהליך דלקתי".
שאלותיי הן: 1) מהי מחלת חומר לבן?
2) האם יכול להיות שהחומר החלבן של ביתי יתפתח בשלב מאוחר יותר?
3) מה זה אומר לגבי ההתפתחות שלה בהמשך? כי כיום היא מדביקה את הפער בחלק גדול מהדברים?
מה עלינו לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אני25/07/2011באיזה גיל מיקדה ראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיל 3 חודשים
אפרתוש26/07/2011אני חושבת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI מוח לילדה בת 15 חודש - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011קשה לענות ללא אינפורמציה על מידת האחור. האם היא יושבת או הולכת והאם יש לה סימנים לא תקינים בבדיקה הנוירולוגית וכן מה היקף הראש.
ככלל מחלות חומר לבן יכולות להיות מחלות ראשוניות של החומר הלבן או משניות למחלה אחרת שמשפיעה לא רק על החומר הלבן. יש לבצע ברור מקיף מטבולי וגנטי על מנת להגיע לאבחנה.
בהחלט יש מצבים בהם יש רק אחור בהתפתחות החומר הלבן והוא מתפתח יותר מאוחר וכך גם ההתפתחות של הילדה יכולה להיות מאחרת אך להצביע על התקדמות איטית כפי שנראה במקרה שלה.
אני שוב חוזרת שהמקרה מצריך ברור מעמיק גנטי ומטבולי שלא יכול להתבצע דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם זוהרשרון20/07/2011
שלום,
בתי בת ה- 7 ח' עברה אולטרסאונד מח היום (בשל ראש קטן מידי. הנוירולוג טוען כי הילדה בריאה, אך ליתר בטחון שלח לבדיקה הנל), ונמצא כלי דם זוהר.
מה משמעות הממצא הזה ? יש לו השלכות מסוימות ?
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם זוהר - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/07/2011כלי דם זוהר הוא על פי רוב ממצא מקרי אך יכול להיות ביטוי של זהום תוך רחמי. כדאי לעשות לילדה סקר נוגדנים ל TORCHES.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש מרופאת הילדים, תודה.
שרון20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMTאוקסנה20/07/2011
שלום רב ,
סה"כ לאחר 6 שנים וים בדיקות קיבלתי תשובה סופית , לילד בן 13 יש CMT , רק לא קיבלתי שום אינפורמציה לגבי איך חיים עם זה ? האם יש טיפולים , האם יש פטרון , מה אני צריכה להסביר לילד ? יש לא בעיה עם רגליים ו ידיים , קשה לא לקום אפילו מהמיטה . בישראל יש הרבה ילדים עם CMT ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMT - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/07/2011כדאי לקחת את הילד לנוירולוג המתחה במחלות נוירוגנטיות או מחלות עצב שריר כדי לקבל תמונה מלאה על היכולות והתפקוד שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל תינוקתסיון19/07/2011
שלום רב
בתי בת 9.5 חודשים ומזה כחצי שנה הבחנתי אצלה במעין טיקים,
זה נראה כמו תנועות בלתי רצוניות - היא כאילו מושכת את הפה אחורה ופוערת את העיניים, לעיתים זה מלווה בצווחה, זה נמשך בדיוק שניה ולפעמים חוזר על עצמו מספר פעמים אבל היא מתנהגת כרגיל, צוחקת ומתפתחת יפה.
לפעמים זה קורה כשהיא מתלהבת ממשהו - נגיד אדם או צעצוע חדש או בזמן המקלחת ולעיתים זה קורה ללא סיבה נראית לעין.
זה ממש מדאיג אותי, מה יכולה להיות האבחנה? האם יש מה לדאוג בשלב הזה או שיש סיכוי שזה יעבור לבד.
אודה על חוות דעתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל תינוקת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/07/2011על פניו נשמע כתנועות סטראוטיפיות של הילד התקין במיוחד הקשר להתלהבות או התרגשות. אם התפתחותה תקינה אין צורך בבירור נוסף לעיתים עובר עם הגיל לעיתים נשאר וקצת משתנה במהלך השנים אך אינו בעל משמעות חולנית. אם מופיע הרבה בסיטואציות שאינן התרגשות או ציפיה כדאי לצלם ולקבוע תור לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לילד בן 4עמית18/07/2011
שלום
בני בן ה-4 סובל מטיקים - משיכת פה ימינה, פתיחת פה מזה מספר שבועות.
בגיל שנתיים היו לו מצמוצים למשך מספר שבועות.
אנו לא מתייחסים אל הטיקים ומנסים להפחית לחצים נפשיים.
האם יש בדיקות שכדאי לערוך כדי לשלול גורמים כגון - חוסר מגנזיום, ויטמין B, תפקודי בלוטת תריס וכו? האם ישנם גורמים שעשויים לגרום לטיקים שאינם נפשיים/נוירולוגים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים לילד בן 4 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/07/2011בד"כ הנוירולוג , לאחר בדיקת הילד ושלילת מצבים המחקים טיקים, אינו מזמין בדיקות נוספות אלא מסתמך על הקליניקה.כדאי שהילד ייבדק ע"י נוירולוג ויתן את המלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשאני17/07/2011
האם אפשר לדעת באיזה אחוזון נמצא ילד בן שלוש וחצי שהיקף ראשו 52 ס"מ?
ובאיזה אחוזון נמצא היקף ראש 59 ס"מ של גבר מבוגר?
תודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/07/2011הילד נמצא באחוזון 60
המבוגר נמצא באחוזון> 98.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בבקשה...ותודה
אני19/07/2011הגבר המבוגר הוא בעלי, והילד הוא בני.
אני בהריון בשבוע 25, בסקירה אחרונה התגלה כי ראש העובר גדול בכשבועיים.
העובר היה גדול מההתחלה מגיל ההריון בשבוע, אבל פתאום יש קפיצה בהיקף הראש + קוטרו בעוד שבוע. והבנתי שמרגע שיש מגמה זה עוד יכול לגדול הפער.
האם סביר להניח שבשל היקף ראשו הגדול יחסית (באחוזון העליון) של בעלי כך גם לעובר שלי? עם בני הראשון זה לא היה כך בתור עובר.
האם זה קשור לגנטיקה? האם יש סיבה לדאגה?
כל הבדיקות תקינות, כולל דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בבקשה...ותודה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/07/2011בהחלט קיים קשר בין היקף ראש גדול אצל אחד ההורים ובין גודל הראש בעובר או בתינוק וזה קרוי FAMILIAL MACROCEPHALY. אך יש צורך להיוועץ בסוגיה זו עם גנטיקאי - אולי תהיה המלצה ל MRI עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליפסיהצפון15/07/2011
שלום רב
בן שלי כעת בן 3 וחצי שנים, ידוע על פגיעה ניורולוגית- עדיין אין זיהו למחלה, סובל מפרכוסים מסוג מיוקלונוס, מקבל טופאמאקס במינון של 37.5מ"ג בבוקר, 37.5 בערב, כמו כן סבריל במינון 750X2 ביום, לאחרונה יש לו תיקים בראש- מזיז הראש הצידה מתוך שינה שגורם לו להתעורר רבות בלילה, הועלה מינון של הבוקר ל 50 מ"ג אך עדיין יש לו אותם תופעות אפילו החמירו
שאלה
האם העלאת מינון הטופאמאקס יכול להחמיר הטיקים הללו?
מה ניתן לתת לילד כתוספת טיפול להרגיע את המצב הזה
לציין כי הילד מרותק למיטה עם פגיעה מוחית, מחפשים קצת מנוחה בלילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליפסיה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/07/2011מורכב ורצוי להתיעץ עם רופא מטפל אבל אחת האפשרויות היא קלונזפם/פריזיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש בהמשך לשאלה קודמתמיקה12/07/2011
שלום רב.
ב - 19/6 פניתי בנוגע לתינוקת ילידת 11/6 עם היקף ראש בלידה 33.5, במדידה חוזרת מס' ימים אח"כ 33.2, ובמדידה בגיל שבוע - 33.7.
בתשובה נרשם כי יש לבדוק המדדים כעבור חודש.
אתמול היינו בטיפת חלב והמדדים שנמדדו הם -
היקף ראש - 35.6
משקל - 3760 (בלידה - 2870)
אורך - 52.5 (בלידה - 49).
התינוקת יוצרת קשר עין. עדיין לא מחייכת חיוך חברתי ועדיין לא עוקבת בעיניה.
האם הממצאים תקינים ? מה קצב גדילת הראש התקין ?
האם היתה כבר צריכה לעשות את הדברים האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש בהמשך לשאלה קודמת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/07/2011היקף הראש של התינוקת גדל יציב באחוזון 20 שזה כמובן בתחום הנורמה. חיוך סוציאלי מופיע רק בגיל חדשיים וצחוק בגיל 3 ח'. מעקב עיניים כנראה יתחיל במהלך החודש השני לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 4 שנים בלי פירכוסיםריקי12/07/2011
שלום לכולם. ולפורום הנהדר הזה. אני אספר לכם את הסיפור בקצרה ממש. הילדה שלי היום בת 14. כשהיא הייתה בת 6 גילו לה אפילפסיה. אפילפסיה שהיא הייתה מתעוררת משינה הייתה מאבדת את ההכרה כמובן עם כל הפירכוסים ומה שמסביבב. .פשוט קשה לי לתאר הכל מחדש. הפרופסור נתנה לה אספולוט ובאמת כמה שנים לא היה לה כלום. עד גיל 10 לא היה לה כלום.והפרופסור אמרה להפסיק את הטיפול תרופתי. והכל היה בסדר עד אתמול בלילה.בשעה 12 בלילה הילדה ראתה טלויזיה ופתאום הרגישה את הלשון כבדה וכמו שניתפסה לה והעין פתאות קפצה לה. אני מספרת את מה שהיא סיפרה לי. והיא הרגישה שהיא עומדת לקבל התקף והתחילה לשתותת המון והבנתי שהיא חוותה משהוו קטן והתקף חרדה גדול. בכי ורעד ופחד. החלטתי על דעת עצמי להביא לה 1 כדור אספולוט. אני לא יודעת אם זה טוב או לא אני לא יודעת מה קרה לילדה?צילצלתי לקבוע תור לרופא .עד אז אשמח לשמוע ולקרוא את מה שתיעצו לי לעשות. אני כולי רועדת ולוקחת כל דבר קשה. אני יודעת כמעט לכל דבר יש טיפול היום. אבל האם הילדה קיבלה שוב התקף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר 4 שנים בלי פירכוסים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/07/2011ייתכן שבאמת הילדה שוב חוותה התקף. לפי התאור מדובר באפילפסיה רולנדית?
מומלץ לבצע EEG בעירנות, נמנום ושינה בחסך שינה ולבצע MRI אם לא בוצע ולגשת לנוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם צודקים בהחלט.
ריקי15/07/2011בידיוק מה שאמרתם לי אמרה לי הפרופסור בפלא. מה שקורה עכשיו הילדה קיבלה התקף חרדה מאד קשה היא חשבה שהכל עבר פתאום הכל חזר חזרה.יש לה התקפי בכי ופחדים ויובש בפה כל הזמן. איך מתמודדים עם זה מחדש מה עושים? אני מאד מעריכה שאתם מחזירים מהר תשובות כמה שאתם יכולים זה נותן ביטחון שאתם פה תודה.ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריל לערוך אבחנה דידקטית?שי10/07/2011
בצילום עמ"ש מותני אובחן Spina bifida occulta.
האם יש קשר ללקויי למידה?
האם צריל לערוך אבחנה דידקטית?
תודה מראש
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריל לערוך אבחנה דידקטית? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/07/2011אין כל קשר בין השניים. אם יש ליקויי למידה צריך לעבור אבחון דידקטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)