פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקות נשימה
    אמא
    07/07/2011

במידה ויש אבחנה של הפסקת נשימה מרכזית מה יעזור או יתרום ביצוע בדיקת MRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקות נשימה

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    08/07/2011

MRI מצביע האם יש פתולוגיה בגזע המוח אשר בו נמצא מרכז הנשימה אשר גורם להפרעת נשימה מרכזית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים או פרכוס
    אמא
    07/07/2011

האם קיימת תופעה של פירכוסונים קטנים בצורה של שאיפת אויר לשבריר שניה

בני עם פיגור קשה ואפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו 1000 פעמיים ביום והרמה בדם קרובה תמיד ל-100 עם שיפור משמעותי

לאחרונה סובל המון מריבוי של ליחה ושיעול ולפני מס' חודשים החלו מין שאיפות אויר ופקיחת עיניים לשניה

האם זה יכול להיות סוג של פירכוס ?
    לא ניתן לבצע EEG
    התור המתוכנן לרופא הניירולגית נדחה עקב עיצומי הרופאים ואני מרגישה אבודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים או פרכוס

הוספת תגובה

• טיקים או פרכוס - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    08/07/2011

כדאי לצלם בוידאו ולהראות לרופא
    כמו כן שימי לב אם בזמן הארוע הוא מנותק ממך ולא מגיב ולא ניתן ע"י גרוי להפסיק את הארוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח EEG -תינוק בן חצי שנה
    רויטל
    06/07/2011

בני בן חצי שנה ונשלח לבדיקת EEG עקב הטיית ראש משמאל לימין במהירות רבה בעיקר בין ערנות לשינה.לי זה נראה כמו פירכוס אבל לרופא הילדים שלו לא. הוחלט לשלוח אותו לבדיקה בגלל שאני חולת אפילפסיה.
    תוצאות הבדיקה- "הרקע כללי מכיל פעילות טטא ודלתא לסירוגין. נרשמו גלי וי' וכשורי שינה. רושם כללי. תרשים שינה תקין"
    מאז הבדיקה שנערכה לפני כשלושה שבועות הוא ממשיך להטות את הראש גם בשעות ערנות כשהוא משחק וגם כשהוא נרדם ומתעורר מכך כשהוא בוכה.
    הוא מטופל בהתפתחות הילד בטרטיקוליס לימין שמשתפר מאוד בטיפול פיזיותרפי.
    הרופא ההתפתחותי שעדיין לא בדק אותו אך עבר על החומר הרפואי ביקש שהוא יעבור בדיקת אולטרסאונד חדרי מוח לתינוק.
    יש לציין שאני חולת אפילפסיה (juvenile myoclonic epilepsy) ואובחנתי בגיל 26, כיום אני בת 42. לאורך כל ההריון טופלתי ב"טופמקס" 150X2 מ"ג לאחר יעוץ טרטולוגי מקיף ע"י פרופ' אור נוי. לא הנקתי לאחר יעוץ הנקה שהמליץ לא להניק עם התרופות שאני מקבלת.
    לאחר כל הפירוט הזה ותוצאות ה EEG האם יכול להיות קשר בין הדברים?
    האם יכול להיות שהוא ירש ממני את המחלה?
    האם הוא עובר גמילה מהתרופות שאני לקחתי במהלך ההריון וממשיכה לקחת?
    יש לציין שהוא תינוק מאוד תקשורתי שמדבר בשפת תינוקות כל היום,צוחק ומחייך לכולם,מתגלגל לצדדים,זוחל לאחור ופשוט מקסים.
    בקיצור - מה זה יכול להיות ומה בדיקת האולטרסאונד יכולה לאבחן ש EEG לא איבחן?
    סליחה על אורך ההודעה אבל אני מאוד מודאגת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח EEG -תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• פענוח EEG -תינוק בן חצי שנה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/07/2011

לא נראה שיש קשר בין היותך חולת JME ובין תנועות הראש של התינוק והראייה לכך שה EEG שלו תקין.ייתכן ומדובר בתופעה התנהגותית אצל התינוק. רצוי מעקב נוירולוגי בלבד. אולטראסאונד הוא בדקה פשוטה ולא מזיקה שתורמת מידע על מבנה המוח ואין צורך לחשוש מפניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש לילד בן חצי שנה
    הילה
    06/07/2011

הייתי היום בטיפת חלב ועקומת האחוזונים שלו הדאיגה את האחות ושלחה אותי לרופאה שלו היקף ראש בלידה 35ס"מ כעת היקף ראשו 40 ס"מ מתחת לאחוזון השלישי הילד מתפתח יפה ובסך הכל טוב איתו הרופאה מתלבטת עם לשלוח אותו לסיטי או אמאראי ושלחה אותי לנורולוג האם יש סיבה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש לילד בן חצי שנה

הוספת תגובה

• היקף ראש לילד בן חצי שנה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/07/2011

יש טעם לנות לנוירולוג ורק אז יוחלט אם לעשות בדיקת הדמייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אורית
    05/07/2011

שלום.
    בני בן 7.5. מזה מספר ימים מתלונן על כאבי ראש באזור המצח. הכאב מופיע בד"כ בשעות הצהריים והכאב אף גורם לו לבכות. מספר פעמים נתתי לו משכך כאבים שעזר ובחלק מהימים הסתדר ללא משכך כאבים. יש לציין שהכאב בד"כ חולף לאחר כשעתיים ואח"כ אינו מתלונן (אם כי בחלק מהימים התלונן במשך כמעט כל היום).
    עוד אציין כי בני נטל ריטלין LA 30 מ"ג עד סוף שנת הלימודים. בחופש אינו לוקח את הריטלין. האם יכול להיות לכך קשר?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/07/2011

ידוע כי יש קשר בין ריטלין וכאבי ראש. תנסי עכשיו בחופש לראות אם כשאת מפסיקה את התרופה הכאבים נעלמים ואם כעבור יום -יומיים הם עדיין ממשיכים - תפני לנוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5- טיקים של נשיפות, ליקוקים
    אמא מודאגת
    03/07/2011

שלום,
    בני בן 5. לפני כשנה וחצי החלו אצלו טיקים של מצמוץ בעיניים שנמשכו כחודש ולאחר מכן הפסקה. לאחר מספר חודשים- פתיחת פה ושוב הפסקה.
    בחודש האחרון התחילו אצלו טיקים של טפיחות על החזה, מלווים בקולות נהימה, ליקוקים של הכתפיים ומאתמול גם התחיל לקרב את כף היד לפה ולנשוף עליה.
    לפני מס' שבועות נוירולוגית (כש"רק" טפח על החזה) אמרה שאלה טיקים מתחלפים וממושכים ואין כרגע טיפול או אבחנה.אמרה שזה על בסיס רגשי אצלו.
    לי זה נשמע כמו תסמינים של טורט. אני לא רוצה להאמין בזה ומנסה להיות אופטימית, אבל המצב רק מחמיר ובקצב מהיר.
    שנה הבאה הוא עולה לגן חובה, עם ילדים חדשים ואני מפחדת שילדים ישימו לב לזה ויצחקו עליו, שלא לדבר על הקשיים שיהיו לו בגן ובכתה א, מבחינה חברתית ולימודית כאחד.
    איך אפשר לעזור לילד? האם זו תופעה שיכולה לחלוף מעצמה ולא לחזור או שזו תסמונת טורט?
    המצב מאוד משפיע עליי לרעה. קשה לי לראות את הילד שלי ככה.
    אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• בן 5- טיקים של נשיפות, ליקוקים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/07/2011

טורט הוא קצה הספקטרום של טיקים מתחלפים. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים שיעריך את חומרת המצב וכמובן שלפי המצב אפשר להציע טיפול תרופתי וטיפול פסיכולגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן
    אינה
    03/07/2011

בני נולד בניתוח קיסרי, עקב מצוקה עוברית, במשקל של 3.05, עם אפגר 9-10 בשתי הבדיקות.
    היקף ראש בלידה 34.5. לפי בדיקות שגרתיות בטיפת חלב, בגיל חודשיים היקף ראש שלו 37.5, עם ירידה באחוזונים, מאחוזון 24 ל7.5. הילד קטן סה,כ, אך שומר על אחוזונים מבחינת גובה ומשקל. המרפס פתוח ונורמוטנסיבי. הילד מחייך חיוך חברתי, עוקב מבט, אוכל היטב.
    היקף הראש מדאיג אותי לאין ערוך.
    האם אני אמורה לבצע בדיקות נוספות, או שמה מעקב שגרתי של רופא ילדים אמור להספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/07/2011

תתיעצי עם רופא הילדים - אם הוא שקט לאור הכרותו עם הילד מספיק מעקב בטיפת חלב ואצל רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן לתינוקת
    רעות
    02/07/2011

שלום רב,

בתי נולדה במשקל 3560 ק"ג ובהיקף ראש של 35 ס"מ.
    בגיל חודש היקף ראשה היה 35 ס"מ + 8 מ"מ.
    בגיל חודשיים היקף ראשה היה 37 ס"מ.
    כלומר בחודשיים היקף הראש שלה גדל ב-2 ס"מ בלבד מאז הלידה!
    שאר המדדים (גובה, משקל) היא עולה מצויין.
    בבדיקה שגרתית של רופא במסגרת טיפת חלב הוא הסב את תשומת לבי לכך שהמרפס כבר כמעט סגור (והיא בת חודשיים וחצי בלבד).

אציין שבדקתי בכרטיסי המעקב של שלושת ילדיי הבוגרים, ואצל כולם לאחר חודשיים הייתה עליה כפולה (של 4 ס"מ).
    היקף ראשי- 53 ס"מ.
    היקף ראשו של בעלי- גדול.

מה אומרים ממצאים אלו? מה עליי לעשות מלבד המשך מעקב?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן לתינוקת

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן לתינוקת - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/07/2011

לאור העובדה שהמרפס הקדמי כבר כמעט סגור כדאי להיבדק אצל נוירולוג ובמידת הצורך לבצע צלום גולגולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש וסחרחורות בן 16
    זיו
    01/07/2011

שלום למרות ששללו נוירולוגיה אשמח לקבל עוד חוות דעת בגלל שבהתחלה היה רק כאב וכיום הכאב מלווה בסחרחורות מוזרות . (או שתמיד זה היה סחרחורת והתיאור שלי לא היה טוב )
    הנה התיאור : לפני כשנה וחצי התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים למשך תקופה של כחודשיים בעת הרמת הראש למעלה הכאב היה מעין חבטה בצד האחורי של הראש שחייב אותי להוריד אותו למטה במהירות , במשך החודשיים האלה הכאבים באו ונעלמו , ויום אחד לאחר הורדת הראש למטה קבלתי מעין התקף הכאב היה כל כך חזק שלא יכולתי להזיז את הראש , כאשר קבלתי את ההתקף כל תזוזה של הראש אפילו קטנה הייתה גורמת לכאב של החבטה ומאותו יום כבר שנה וחצי בתנועות מסוימות , או שאני קם מהר מישיבה (זה בזמן האחרון), אני חוטף את ההתקפים האלה (וחשוב לציין שהכאב הפך לתמידי תמיד אני מרגיש מין כובד באזור הראש והעורף מין כאב חלש ) ומהתקף להתקף הכאב רק מחמיר, אחרי ההתקף כאשר אני מרגיש את הכאב אני מרגיש מין סחרחורת כזאת שהכל יורד למטה ואני מרגיש חוסר יציבות , וכל תזוזה של הראש מלווה במין סחרחורת שגורמת לך לחשוב שאתה הולך ליפול הכאבים של פעם היו הרבה פחות כואבים וכמעט ולא מלווים בסחרחורת.כיום בעת התקף אני חייב לקבל טיפול תרופתי כגון :זריקת בלוק , משככי כאבים חזקים וכו.הכאבים פגעו לי בתפקוד היום יומי אני לא יכול לשבת בנוח לשכב על הגב בכלל לישון על צד שמאל, לעשוות צרכים בלי לחטוף סחרחורת , לנסוע באוטו ולאחר מכן לקום אני גם חוטף את הכאב. בתנוחות מסוימות אני חוטף את הסחרחורת אפילו בלי להזיז את הראש. בעצימת עיניים אני גם מרגיש את הסחרחורת חוסר יציבות.
    הבדיקות שעברתי ct: מערות פנים שהוא היה ,תקין ct מוח תקין עם חומר ניגוד ובלי ששניהם היו תקינים mri' מוח שהיה תקין עם חומר ניגוד, mri צווארי שהיה תקין ,מיפוי עצמות תקין, המון בדיקות דם , בדיקות ערובות עיניים ועוד המון בדיקות. בקרתי אצל כשישה ניורולוגים מהבכירים בארץ : כמו פרופסור רכס ודוקטור זמיר עקב הבדיקות שלהם וההדמיות הם שללו ניורולוגיה , אך עכשיו הכאבים מלווים בסחרחורות , לא רגילות . נבדקתי אצל המון רופאים מתחומים שונים ולאף אחד לא הייתה תשובה מדויקת התאשפזתי לפחות 3 פעמים בגל הכאבים, בקרתי במרפאת כאב בבאר שבע ובירושלים וקבלתי סדרת זריקות בלוק שהרפו את הכאב לכמה ימים וזהו, כנראה שהמקור של הכאב הוא עצבי , במרפאת כאב בירושלים , המליצו על דפרקסאן שהתחלתי לקחת . חשוב לציין שהכאבים והסחרחורות רק מחמירים מיום ליום . היום אין לי למי לפנות כל קביעת תור לוקחת חודשים וכל יום אני רק סובל יותר , אני לא יכול להמשיך ככה , ההורים שלי לא יוצאים בגללי , אני משתדל לצאת כמה שאני יכול , זה לא פוגע רק בי זה פוגע גם בהם. אף רופא לא אמר לי תשובה מדויקת .
    עוד טיפולים שעשיתי : פיזיוטרפיה שלא עזרה שיאצו שגם לא עזר טיפולים במוסקול ותרופות מהמשפחה שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש וסחרחורות בן 16

הוספת תגובה

• כאבי ראש וסחרחורות בן 16 - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    01/07/2011

ברור שאתה סובל אבל נראה שנעשה כל מה שניתן לשלול מקור נוירולוגי לכאביך ובוודאי שבמקרה מורכב כמו שלך אי אפשר להתחייב בתשובה במייל אבל אם בוצעו כל הבדיקות הנדרשות וכך זה נראה תצטרך לנסות ולטפל בכאב דרך מרפאות כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש וחצי
    נעמה
    29/06/2011

בתי נולדה בניתוח קיסרי אפגר 3 ואחרי 5 דקות 10, רופאת הילדים המליצה לנו לעשות א"ס מוח, תוצאות הא"ס הראו - LSV מימין כביטוי למצוקה בילוד והחדרים אינם מורחבים ואינם דחוקים. רופאת המשפחה ביקשה שנחזור שוב על הבדיקה ולאחריה ללכת לנוירולוג וכל זאת לפני החיסון של גיל חודשיים (בעוד שבוע), בנוסף עשינו לה בדיקות דם
    BILIRUBIN-TOTAL-5.9
    BILIRUBIN-DIRECT -0.61

רופאת המשפחה ביקשה שכרגע עד שלא ניוועץ עם נוירולוג, לא לעשות לה את החיסון, את הסיבה לכך לא כל כך הבנתי, מצד אחד היא חששה שמרפס המוח (מרפס נורמוטנסיבי קטן) יסגר ואז לא ניתן לעשות א"ס מוח ומצד שני בגלל הצהבת ,
    מה עושים????..

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש וחצי

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש וחצי - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    30/06/2011

כדאי להיוועץ בנוירולוג ילדים ובמידת הצורך לחזור על א"ס מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגור שכלי
    אימא
    27/06/2011

ד"ר שלום רב!

רציתי לשאול בבקשה האם זיכרון לטווח ארוך מעיד על יכולת שכלית תקינה?

בתי בת 4 עם תסמונת טרנר והיקף ראש קטן (45.5 ס"מ) נולדה עם היקף ראש 31.5 ס"מ.

ילדה שקולטת הכל,מספיק פעם אחת ללמד אותה שם מסוים של אדם או חפץ (אפילו שם שאינו שכיח), לא להזכיר אותו אפילו שבועיים והיא תדע לומר מהו.

היכולת הזו מדהימה אותי בכל פעם מחדש ...

ילדה שמביעה אהבה לכל המשפחה, בעלת אוצר מילים עצום,יודעת צבעים,צורות,

אותיות וכו'. עם כל זאת אני מודאגת! לביתי ישנו ריור יתר, הלכה מאוחר בגיל שנתיים וחודשיים, עדיין אינה גמולה מטיטול אך מבינה לשם מה נועד בית השימוש... למשל: לוקחת בובות לשרותים לעשות פיפי וכו'.

ישנו משחק דמיוני עשיר,מדברת במשפטים ארוכים ומורכבים אך לא תמיד מובנת, לעיתים נשמעת כאילו היא מעט מצוננת ומדברת די בשקט (צריך לבקש ממנה להרים את הקול).

הילדה מאוד פעילה,מרבה לרוץ ותוך כדי מוחאת כפיים,מפחדת נורא ממקומות חדשים ומאנשים, בוכה ,נצמדת ואף תולשת שיער במצבי לחץ.

הנחמה היא שהיא נרגעת מהר ובסוף משתלבת ואף הופכת לקיצונית.מתחילה לחייך,לדבר עם האנשים מהם נרתעה, ללטף אותם כאילו כלום לא היה...

(דרך אגב,עברה MRI מוח,כולל גזע המוח-תקין)

שאלתי היא: קראתי שבפיגור שכלי ישנה נטייה לגעת באנשים ולמחוא כפיים ללא תכלית בנוסף מיקרוצפליה... האם עצם העובדה שהיא קולטת דברים בצורה

ממש מפליאה מפחיתה סיכוי לפיגור?

האם מחיאות הכפיים בעת התרגשות,משחק או ריצה מדאיגות?

עברה אבחון פסיכולוגי לפני שנה, ולמרות שמהחרדה שלה לא שיתפה פעולה מלאה קיבלה באבחון ביילי ציון- 96.

אילו סימנים לפיגור יש בגיל 4?

סליחה על האורך ותודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פיגור שכלי

הוספת תגובה

• פיגור שכלי - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    28/06/2011

לפי התאורים שלך וכן לפי תוצאת מבחן האינטליגנציה - עושה רושם שאת יכולה להיות רגועה לחלוטין ואין המדובר בפיגור שכלי. גם מהספרות הרפואית ידוע שלבנות עם תסמונת טרנר אין נטייה לפיגור שכלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' רחל שטראוסברג

אימא
    30/06/2011

אני מודה לך על תשובתך המהירה ועל כך שהרגעת אותי וגרמת לי להסתכל
    על חצי הכוס המלאה וללקוות לטוב!
    תודה ויום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 35+5 MRI לראש העובר
    יפעת
    26/06/2011

עקב גודל העובר אשר הינו גדול מאוד והיקף ראש גדול הופנתי לMRI וזאת לאחר שכל הסקירות תקינות כולל סקירה מכוונת. תוצאות הבדיקה הינן:
    אין הרחבה של חדרי המוח הלטרלים (מימין 6.1מ"מ משמאל 7.7 מ"מ בגבה האטריום).ללא הרחבה של החדר השלישי והרביעי.
    הדגשת מה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים במיוחד יותר בולט על פני המספרה שמאלית אך בכל מקרה האופרקולום מכוסה היטב וגם ההדגשה הזאת הינה מאוד מינימלית אך מעט אסימטרית.
    למעט זאת סלוקציה סמטרית ומתאימה לגיל ההריון.
    מבנה קו האמצע שמור וכולל קורפוס קולוסום,הפופיזה,הגבעול של ההפופיזה, קבום ספטום פוליצידום,כיאזמה.
    פוסה אחורית אינה מורחבת עפ FESTIGIUM וכן פיסורה ראשונית תקינים.הורמיס במבנה תקין.אורכו 22 מ"מ. פונוס גזע המוח בטווח התקין.
    נוזל אקסראקסיאלי אינפראנטוריאלי שמור.ללא עדות לדמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית.
    לסיכום:
    הדגשה קלה מעט אסימטרית של חללי הנוזל על פני הגולגולת יותר בולט משמאל
    על פני המספרה שמאלית שאינו מלווה בהפרעה פרנכימטית פוקלית ואינו מלווה בהרחבה של החדרים הלטרלים יותר תומך באבחנה של מקרוצפליה בניגנית אך לא ניתן לשלול תיסמונות גדילת יתר.

בבקשה אימרו לי מה זה אומר והאם יש בעיה וכמובן מה עליי לעשות עכשיו מה רמת הסיכון שיצא לי ילד עם תסמונת גדילה? זו לידה ראשונה שלי אני ממש חרדה . האם מדובר בסיכון ממשי ועליי לעשות הפסקת הריון??
    בבקשה תענו לי בהקדם אני לא רגועה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 35+5 MRI לראש העובר

הוספת תגובה

• שבוע 35+5 MRI לראש העובר - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    28/06/2011

את צריכה לגשת לנוירולוג ששלח אותך לבדיקה וכן ליועץ הגנטי. כפי שנמסר בבדיקה הממצא יכול להיות שפיר או להעיד על סוג של מצבים של גדילת יתר של הילד- כאמור צריך להוועץ בגורמים שצוינו לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות אצל ילדה בת 12
    איילת
    25/06/2011

שלום ד"ר,

בתי בת ה-12 סבלה לפני שבוע מכאבי בטן והקאות (ללא כאבי ראש), לפני ההקאה השלישית חשה תחושה של סחרחורת. היינו במיון, היא נבדקה נוירולוגית והבדיקה הייתה תקינה. ההקאות חלפו . היום במהלך משחק נפל עליה ספסל קטן ועשה לה חתך ברגל, היא דיממה, נבהלה והחוירה ושוב דיווחה על תחושת סחרחורת (כשתי דקות לאחר נפילת הספסל). ראוי לציין שהיא מגדירה סחרחורת כתחושה פנימית של חוסר יציבות. אני מאוד מודאגת. האם יש מקום לדאגה? האם יש צורך בהדמייה של המח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות אצל ילדה בת 12

הוספת תגובה

• סחרחורות אצל ילדה בת 12 - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    28/06/2011

אם הסחרחורות חוזרות על עצמן כדאי לפנות שוב לנוירולוג ילדים והוא ישקול את הצורך בהדמייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש
    מיקה
    19/06/2011

בתי נולדה ב - 11.6.11 לאחר IVF, ולאחר הלידה נמדד היקף ראש של 33.5 סמ', אורך 49 סמ' ו - משקל 2870 גר' (נולדה בשבוע 39+5).
    במדידה חוזרת יומיים לאחר מכן היקף הראש ירד ל - 33.2 (כנראה בגלל בצקת שהיתה לאחר הלידה).
    היום, בת 8 ימים, בטיפת חלב - היקף הראש שנמדד - 33.7.

אני יודעת שעוד מוקדם מאוד לקביעות ולהערכות, אך אני מוטרדת. האם הממצאים והאחוזונים (ארוכה יחסית עם היקף ראש נמוך יחסית) מחשידים למיקרוצפליה / בעיות אחרות? האם יש מקום כבר עכשיו להעמיק בירור נוירולוגי ?

אציין, כי במדידות שבוצעו בהריון עד שבוע 38 בערך הגדלים תאמו את גיל ההריון והסתובבו סביב אחוזון 50. ממה יכול לנבוע ההפרש הגדול בין המצב בהריון ללאחר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• היקף ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    19/06/2011

עדיין מוקדם מדי להעריך את קצב גדילת הראש. יש להמתין למדידה בגיל חודש. בודאי ובודאי שאין הקפי ראש כאלה ממלאים את הקריטריון למיקרוצפלייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנהון ראש-תינוקת בת 5 חודשים
    גלי
    16/06/2011

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת חמישה חודשים, בריאה (לפחות עד כמה שידוע לי) ומתפתחת היטב (מתהפכת ונעה על גחונה כדי להתקדם לעבר אוביקט מסוים).

לפני כחודשיים, כשהייתה בת 3 חודשים, לאחר שהתעוררה משינה, פתאום החלה להנהן (כביכול לחיוב) בראשה. זה נראה לנו מוזר בזמנו, אבל ברגע שראינו שהיא מהנהנת בתגובה להנהונים שלנו כלפיה, נרגענו. כמעט בכל פעם שהנהנו, היא הנהנה גם, תוך שהיא מחייכת, ופירשנו זאת כפעולת חיקוי.
    כעבור מספר ימים היא הפסיקה עם התנועה הזו, עד אתמול, כשפתאום הנהנה שוב.
    מאז אתמול היא חזרה על הפעולה הזו מספר פעמים, תוך כדי שהיא מחייכת אלינו ויוצרת קשר עין, כאילו מחכה לפידבק מאיתנו, וכשאנחנו מהנהנים אליה היא צוחקת, אבל כבר לא חוזרת על התנועה (כביכול כבר לא מחקה אותנו).

רציתי לשאול האם זה נורמאלי? האם כדאי ללכת לניורולוג ילדים?
    אני נורא מודאגת ואשמח להכוונה בעניין.

תודה,
    גלי.

הוספת תגובה

• הנהון ראש-תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    18/06/2011

אם היא בהכרה , שומרת על קשר עין, מחייכת וצוחקת - עושה רושם שהכל שפיר. בכ"ז כדאי לקחתה לביקורת לנוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה