פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת קרום המוח
    הגר
    27/10/2011

ביתי בת 10 סובלת כחודש וחצי מכאבי ראש.
    CT וMRI תקינים קיבלה אלטרולט במחשך חודש ללא תוצאות והמצב רק מחמיר.
    בדיקת אנטיסטרפטוליזין 1320 בדיקת ניאורולוג נוסףאישרה דלקת קרום המוח.
    הילדה מקבלת כבר 3 ימים ראפפן 500 מ"ג פעמיים ביום והתבקשנו להפסיק את האלטרולט.
    ההתקפים לא מרפים והקושי הגדול הוא בערבים ובלילות.
    הילדה לא מפסיקה לבכות.
    כמה זמן ייקח עד שהאנטיביוטיקה תחל להשפיע והאם להמשיך את האלטרולט?
    אנו חסרי אונים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    30/10/2011

על סמך מה נקבעה דלקת קרום המוח?
    דלקת קרום המוח נקבעת רק ע"י דיקור מותני ומחייבת אשפוז וטיפול אנטיביוטי תוך ורידי.
    במקרה שלה אני מציעה לבדק קרקעית העיניים לשלל פפילאדמה ויש לפנות שוב לנוירולוג ילדים ולשקל גם דיקור מותני למדידת לחץ תוך מוחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים לילדה בת 9.5
    סטלה
    27/10/2011

שלום,
    מזה 3 שנים בתי סובלת מתסמונת טוראט/ מטיקים חוזרים באיזור הפנים והצוואר וגם לעיתים באצבעות הידיים (ניעור הידיים, הזזת האצבעות בחוסר מעשה). יש תקופות ארוכות שהטיקים כמעט ולא מורגשים ותקופות הפוכות שבהם הטיקים ממש מורגשים ורצופים.
    רציתי לדעת האם יש סיבות מיוחדות להתגברותם והאם האנשים הסובבים אותה יוכלו איכשהו להשפיע על הטבת המצב?
    באיזה מקרים יודעים לזהות אם התסמונת תחלוף בוודאות עם השנים או שתלך ותתעצם?
    והאם יש קשר תורשתי? (בעלי סובל מהתסמונת וגם אחיו) במידה ואכן קיים קשר, האם בהכרח רמת הטיקים יהיו כמו של האב או אולי האחים שלו (אחד האחים סובל מתסמונת יותר חמורה ובולטת)?

אודה לעזרתכם/הכוונתכם. העניין מתחיל להשפיע עליה חברתית.
    (הילדה מצטיינת הכיתה בלימודים,בעלת ביחון עצמי, מאוד חברותית, אחראית, אך מאוד רגישה ).

בברכה,
    סטלה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים לילדה בת 9.5

הוספת תגובה

• טיקים לילדה בת 9.5 - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    30/10/2011

הטיקים מתגברים במצבי לחץ
    ניתן להוריד את הלחץ תוך כדי ייעוץ והכוונה פסיכולוגית
    לא ברור ממכתבךאם לאב ולאחיו יש טורט או טיקים בלבד
    בכל מקרה החומרה היא אינדיבידואלית ולא בהכרח דומה לבני משפחה אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    סער
    25/10/2011

שלום. בני בן 5. מרבה לגעת במצחו. יושב ושם את היד במצח. ששואלת אותו אם כואב לו הראש אומר שכן. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/10/2011

יתכן שמדובר בדבר קל ערך אך אין לשלול סיבות רציניות לכאב ראש ולכן חובה לגשת לבדיקה אצל נוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחות משתמשת ביד שמאל
    סער
    25/10/2011

שלום. בת 11 חודש. משתמשת ביד שמאל פחות מביד ימין. כשאני שמה לה אוכל בצד שמאל מגישה לרוב יד ימין, אך לצעצע מגישה גם יד שמאל. האם מצביע על בעיה?
    אורטופד בדק ולא ראה בעיה. חוץ מזה התפתחות תקינה.
    דבר נוסף ךעיתים יש לה תנועות מעין צמרמורת האם זה תקין? מבלי שאגע בה

לקביעת תור
    סגירה
    פחות משתמשת ביד שמאל

הוספת תגובה

• פחות משתמשת ביד שמאל - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/10/2011

ילדים אמורים להשתמש באופן שווה בשתי הידיים עד גיל שלוש ולא להעדיף צד כלשהו כך שאם יש הבדל בשימוש בידיים יש לגשת מיד לבירור אצל נוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון יתר של טופמקס
    מ.נ
    25/10/2011

הבן שלי בן חצי שנה ומטופל בטופמקס ופינוברביטאל.
    עקב שינוי ריכוז של סירופ טופמקס , ניתנה מנה של בוקר 62 מ"ג במקום 25 מ"ג . האם יש צורך לדלג על מנה של ערב ?!
    מה הסכנה של מינון יתר של טופמקס במנה חד פעמית אם זה משפיע על רמת לומינל או תופעות לוואי אחרות ?!

לקביעת תור
    סגירה
    מינון יתר של טופמקס

הוספת תגובה

• מינון יתר של טופמקס - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/10/2011

כדאי לדלג על מנה של ערב. ממינון יתר חד פעמי לא נגרם נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול
    שלי
    23/10/2011

שלום רב,
    בני נולד אחרי הריון תקין בשבוע 39
    עם היקף ראש של 39 ס"מ.

התפתחותו היתה תקינה ואת כל הפעילויות המוטוריות וההתפתחותיות הוא ביצע בזמן והיה תינוק בריא.

עד גיל שנה היקף הראש שלו גדל ביותר מעשרה ס"מ וגודל הראש ביחס לגוף גרם לו ליפול הרבה על הראש.

הוא ניבדק אצל נירולוגית, הבדיקה היתה תקינה וליתר ביטחון היא שלחה אותי לMRI ראש שיצא "כמות מים גבולית" ונאמר לי שזה בסדר.

אין לנו במשפחה אף אחר עם ראש גדול(בדקו את כולנו ויש לו עוד שלושה אחים).

כיום הוא בן ארבע וחצי, הוא פעיל ומוכשר בהתאם לגילו מכל הבחינות.

היקף הגולגולת שלו ממשיך לעלות הוא עומד היום על 56 ס"מ והראש נראה גדול ביחס לגוף ועדיין מכביד עליו והוא נוטה ליפון על הראש הרבה. (הוא באחוזון ה10 בגרף גובה).

השאלות שלי האם לחזור לנירולוג בגלל המשך צמיחת הראש? או לחכות עד גיל מסויים?או לא לפנות לנירולוג כלל רק אם חלילה התגלו בעיות?
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש גדול

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    24/10/2011

לדעתי בנוכחות ממדים כאלה רצוי לראות נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6.5 עם תנועה לא רצונית בראש
    חני
    23/10/2011

שלום, הבת שלי בת 6.5 בעלת ADHD טופלה בעבר עי ריטלין שגרם לטיקים והופסק מזה כשבועיים. לפני שלושה ימים התחלנו לחוות תנודות לא רצוניות של הראש שלה כבשלילה מצד לצד, ברצף וברוב שעות הערות שלה. אני מאוד מפחדת. מה זה?

הוספת תגובה

• ילדה בת 6.5 עם תנועה לא רצונית בראש - תגובה

24/10/2011

נשמע שוב כטיקים ללא קשר לריטלין הפעם אם יתמיד ויפריע יש טעם לבדיקה נוירולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על הברכיים
    אושרת
    20/10/2011

שלום רב
    ביתי בת שנה וארבעה חודשים. מזה כחודשיים היא הולכת על הברכיים בלבד , כמעט ולא זוחלת . היא הולכת מאוד מהר . היא עומדת ומסתובבת סביב השולחן והרהיטים גוררת כיסאות על הברכיים ,אולם אינה מוכנה ללכת כמה צעדים אפילו בעזרתי . נראה כאילו היא הפכה את ההליכה שלה על הברכיים ואינה מתאמצת ללכת רגיל. פניתי לאורטופד הבדיקה היתה תקינה לחלוטין , אך הוא הפנה אותי לנוירולוג ילדים. מה פירוש הדבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על הברכיים

הוספת תגובה

• הליכה על הברכיים - תגובה

24/10/2011

יכול להיות שסתם הרגל אך יש מקום לבדוק שאין מרכיב של חולשה בשרירים של החלק ה"רחיקני " של הרגליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קטנה המשך
    יסמין
    19/10/2011

אני יש לי היקף ראש קטן 51 ס"מ בעלי נראה ראשו קטן

לקביעת תור
    סגירה
    הערה קטנה המשך

הוספת תגובה

• הערה קטנה המשך - תגובה

24/10/2011

אם את מתייחסת למייל הקודם אז אם זהו הקף הראש שלך אין לך מה לדאוג כלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדי היקף ראש
    יסמין
    19/10/2011

שלום הבת שלי היא עכשיו חודשים ילדתי 40 שבוע היא נולדה במשקל 2650 היקף ראש 31 השתחררה במשקל 2448 אחרי 4 ימים משקל 2660 היקף ראש 32.5 אחרי חודש היקף ראש 35 היום הייתי בטיפת חלף היקף ראש 36 באחזון 3 ולא עלתה לאחזון 5 או עשר מבחינת התפתחות אמרה לי האחות שהכל בסדר ואין מקום לדאגה היא מחייכת מחזיקה ראש מורם טוב מאוד מושיטה יד לפה ולפנים והיום ומוציאה קולות אפילו גם התהפכה מבטן לצד לקחת מדדי הראש לרופא הילדים ואמר שצריך נויורלוג אני מאוד מודאגת לאור כל שאמרתי האם יש מקום לפחד בכל זאת אני קבעת תור בשביל יתר בטחון והרופא אמר אם התפתחות תקינה אין מקום לדאגה השאלות
    אם מדדי הראש קטנים על מה זה מעיד ומה ההשלכות
    האם יש מקום לדאגה או שזה בגלל שהיא נולדה קטנה יקח לה זמן לעלוטת לאחזון 10
    רוצה להוסיף בבית חולים עשו בדיקת דם לתפקודי תריס והכל תקין וגם בדיקה נאורולוגית תקינה

לקביעת תור
    סגירה
    מדדי היקף ראש

הוספת תגובה

• מדדי היקף ראש - תגובה

24/10/2011

הקף הראש עולה לאורך עקומה. משמעותו משתנה גם אם הקפי הראש שלך או של בעלך נמוכים. לא נשמע לי בוער אבל חד פעמית רצוי לראות נוירולוג ידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקה
    א' ח' א'
    18/10/2011

קיבלתי תשובה של MRI של בן שלי בן 12 שנים שתוכנה:
    השוואה לבדיקה הקודמת משנת 2008
    1. קונפיגורציה סכיזנצפלית באזור פרונטלי מימין.
    2. מוקדים ואזורים קטנים של שינוי במרקם המוחי ובפרט בחומר הלבן היכולים לבטא שריד לאירוע פאי נטלי, כך גם הרחבת החדר הימני.
    3. אין רואים עדות לתהליך תופס מקום או למלפורמציה וסקולרית אין רואים עדות ל- MS

נא לפרט מה זה אומר

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקה - תגובה

24/10/2011

ישנה הפרעה מבנית מימין שיכולה להיות קשורה לפרכוסים וחסר נוירולוגי יתר השינויים פחות ספציפים רצוי שתפני עם הבדיקה לרופא שהפנה אותכם אליה כדי שיקשור בין ממצאי הבדיקה למצבו של בנך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק שנגרם לא נעלם אחרי שימושבריטלין
    ארז
    18/10/2011

אשתדל לקצר ככל האפשר, שמי ארז כיום אני בן 24, לפני כשנתיים קיבלתי מרשם לריטלין, ההשפעה היתה מצויינת.. הגיוני לחשוב שלא הייתי מגיע להישגים אליהם הגעתי ללא ריטלין, התקופה בה השתמשתי בריטלין לא עולה על שנה, קיבלתי מינונים שונים 10מג 20מגSR וCONCERTA, עם הזמן ההשפעה החלה להיות פחות יעילה בהדרגתיות והפסקתי לקחת ביוזמתי מכיוון שבמקום לעשות אותי חרוץ יותר בעל מוטיבציה ומרוכז בלימודים הריטלין עשה אותי טרוד עצבני חסר שקט. לפני שהתחלתי לקחת ריטלין הייתי אדם רגיש מאוד, מוזיקה היתה יכולה להסיט את מצב הרוח שלי מהקיצון השלילי ביותר לחיובי ביותר.. סביבות מסויימות מזג אוויר מסויים היו גם הם משרים בי רגשות חזקות ונעימות שאין להם תחליף, לכל מקום היתה את האוירה הייחודית לו, אני לא אותו אדם שהייתי הדברים היחידים שבאמת היו עושים לי טוב והיו המשמעות שיש לחיים עבורי כבר אינם הייתי אדם יצירתי פטפטן שמסוגל לחשוב מורכב. כיום כל זה כבר לא תקף לגביי והריטלין זה הדבר היחיד שאני יכול להאשים, גירויים סביבתיים ויזואליים גם הם לא פועלים עליי יותר, בהתחלה חשבתי שיש לי בעיית ראיה עשיתי כל בדיקה שהמליצו לי עליה, הייתי במחלקת אורטופטיקה בכפר סבא, עשיתי OCT ושדה ראייה והכל בכל הבדיקות יצא תקין, נפגשתי עם לא מעט רופאים ואף אחד לא מתייחס אליי ברצינות ומנסים להפוך את מה שיש לי לדיכאון, אם מישהו פה יכול להמליץ לי על רופא מומחה או על טיפול הולם אני מתחנן, הצילו :/

הוספת תגובה

• נזק שנגרם לא נעלם אחרי שימושבריטלין - תגובה

24/10/2011

אתה צריך לפנות לפסיכיאטר מבוגרים ולקבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה עיכוב התפתחותי
    דני
    18/10/2011

הבת שלנו בת שנה יש לה עיכוב התפתחותי עברה פעמים EEG בשתיהן התגלה כי היא סובלת מאפלפסיה בנוסף קיבלנו מספר בדיקות דם והוחל טיפול בסבריל.
    בבדיקת MRI קיבלנו תשובה:
    המבנים האנטומים הסטרוקטוראליים של המוח והמוחון שמורים
    מעבר קרניו- צרביקלי ללא סטיות
    אין ממצא מוחי פוקאלי ואין האדרה פתלוגית
    מודגמת בליטת חלל תת עכבישי, בעיקר באזורים פרונטלים
    חדרי המוח הלטרלים מורחבים ונמדדים ברוחב מקסימלי כ 16 מ"מ
    חדר שלישי בולט ונמדד בקוטר 10 מ"מ
    בשלב זה לא זוהו הפרעות במיאלינציה אין הפרעות בדיפוזיה.
    לסיכום:
    הרחבת חללי CSF בנוכחות מיקרוצפליה יכולה לייצג אטרופיה מוחית

מה עושים מכאן תשובת הנורולוגיםפ המטפלים מבלבלת אף אחד לא נותן לנו תושבה שולחים אותנמו לעו ועוד בדיקות?
    האם לתינוקת יש פיגור שיכלי?
    האם כדאי להתמקד בבירור הגנטי או לעזוב אותו להתקדם בחלק הרפואי?
    מה עם תרופת הסבריל לבת שלנו יש אלבינו של הראייה שלחו אותנו לעשות ERG בכדי לבחון האם התרופה פוגעת בריאה?
    אנחנו מבולבלים לאחר אישפוז עשרות רופאים ושום קו ברור שירגיע אותנו ההורים?

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה עיכוב התפתחותי - תגובה

18/10/2011

ממצאי הMRI אינם מסבירים את מצבה של בתכם והסיבה לאיחור ההתפתחותי והפרכוסים אינה נראית בשלב זה על רקע אנטומי (מבני) ולכן ככל הנראה הסיבה הינה גנטית או אולי מטבולית. אני בטוחה שהנוירולוג הבכיר יותר המטפל בבתכם יכול לשבת איתכם ולתת לכם הסבר מדויק מהו תהליך הבירור גם אם אין לו עדיין תשובה לגבי הסיבה .הטיפול בסבריל ניתן במקרים של היפסאריתמיה באיאיגי בגילאים אלה ואם משפיע לטובה בצורה משמעותית על תמונת האיאיגי רצוי להמשיכו. כמובן שישנן גם תרופות אחרות, לא ניתן במקרה כמו שלכם לתת תשובות ברורות יותר בהתכתבות מבלי לראות את הילדה ולבדוק אותה ואת כל מה שנעשה עד היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת ילד על הראש
    מיכל
    16/10/2011

שלום

בני בקרוב בן 5 החליק על הריצפה וקיבל מכה מאוד חזקה בצד הימני של הראש,

תוך כמה שניות יצאה לו נפיחות בגודל של כדור קטן. הוא לא איבד את ההכרה או הקיא באותו הרגע.

לאחר יומיים הוא הקיא כ 5 פעמים במשך כמה שעות והתלונן על כאבי בטן חזקים ובחילות. מאז עבר יום ואין לו הקאות נוספות מלבד תלונה על כאב ראש שהופיעה בשעות הערב.

יש לציין כי אחיו - תינוק כבן שנה - גם כן הקיא מספר פעמים כיום לפני הנפילה וכעת משלשל.

האם לדעתך ההקאות וכאבי הראש קשורים לנפילה או שההקאות שהחלו יומיים+ אחרי אחיו הן כתוצאה מהוירוס ?

האם כדאי לפנות לנוירולוג לביצוע צילום ליתר ביטחון?

תודה,

בברכה,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    נפילת ילד על הראש

הוספת תגובה

• נפילת ילד על הראש - תגובה

16/10/2011

כדאי שרופא הילדים יראה אותו מחר אבל אני חושבת שההקאות המאוחרות אינן קשורות לנפילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים לילדה בת שנה חצי
    אמא מודאגת
    16/10/2011

אינני זוכרת ממתי אך זה כבר הרבה זמן (כמעט שנה) הילדה שלי (בת שנה וחצי) עושה תנועה חוזרת באצבעות הידיים, התנועה דומה לנקישות עם האצבע. לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך מאחר ור.ילדים תמיד הרגיעה אותי ואמרה שזה תופעה התנהגותית נורמלית. מלפני כחודש הילדה עושה הרבה תנועות של משיכת כתפיים, ועדיין ממשיכה גם עם התנועה של נקישת אצבע. זה מופיע כל יום , כמה פעמים ביום.
    האם אלו הם טיקים/תס' טורט? אם הטיקים מופיעים בגיל כזה מוקדם האם זה מצביע על בעיה קשה?
    האם יש צורך להיבדק בדחיפות אצל נוירולוג?
    *הילדה עברה חבלת ראש בגיל 5 חוד' (לא בוצעו בדיקות כגון CT/MRI/EEG...). הילדה מתפתחת בצורה תקינה, מדברת יפה, מתקשרת. ישנה בעיית שינה מאז הלידה (הרבה התעוררויות) והיא נראית קטנה בגובה יחסית לבני גילה (בעלי גבוה ואני לא גבוהה).
    *אני מנסה לצלם את התופעות הנ"ל.
    מצטערת על ריבוי השאלות, מאוד זקוקה לעזרתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים לילדה בת שנה חצי

הוספת תגובה

• טיקים לילדה בת שנה חצי - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    16/10/2011

כדאי לצלם ולהראות לנוירולוג
    אין מדובר בטורט
    אין קשר עם חבלת הראש
    מדובר כנראה בטיקים או בעיה התנהגותית
    הנוירולוג יחליט אם יש גם צורך בEEG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!

אמא מודאגת
    16/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה