פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת אולטרסאונד מח
    אמא לחוצה
    07/09/2011

שלום,

בני בן 7 חד' (אחד מתאומים) אציין שגדול בכל המידות גובה ומשקל.

בעקבות גדילה של היקף הראש בשני אחוזונים הופננו לאולטרסאוד שבו איך שנכנסנו אמרה הבודקת שזו אינה בדיקה שמתאימה שכן הוא כבר גדול.

מצב התוצאה:בדיקה תת אופטימאלית מבחינה אחבנתית- מרפס קטן ביחס לגודל הראש, הדגמה קלושה עקב כך של הגומה האחורית ושל היקף ההמיספרות ללא עדות לשרידי דמם סובפאנדימאלי. חדרי מח הלטראליים וחדר שלישי ברוחב תקין. קשה לדון על פרטים נוספים לגבי האזורים הפריונטריקולריים.
    מה דעתך? אני מאד לחוצה והתור הכי קרוב הוא לעוד חודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת אולטרסאונד מח

הוספת תגובה

• תוצאת אולטרסאונד מח - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    07/09/2011

תוצאות ה-US אינן מדאיגות כי אין הרחבת חדרים , אם התינוק גדול בכלל, התפתחותו תקינה ויש עוד בני משפחה עם הקף ראש גדול את יכולה להרגע יחסית ורק להביאו לבדיקת נוירולוג ילדים ליתר בטחון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוץ בעיניים
    אביגיל
    07/09/2011

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת שנתיים וחודשיים. יש לה היסטוריה של אינפנטיל ספאזם - היפסריתמיה שאובחנה בגיל 9 חודשים. טופלה בזריקות סינקטן ולאחר מכן התחלנו טיפול בלמיקטל עד היום. לא נמצאה סיבה ל - I.S - כל הבדיקות יצאו תקינות.
    המינון היום: 50 בוקר , 75 ערב. אנו מבצעים מדי פעם EEG בשינה והאחרון שבהם הראה קצת פעילות לא תקינה, על כן הנירולוג המטפל בנו העלה את המינון ל - 75 מ"ג בערב. כעת אנו במינון זה כבר שבועיים וחצי-שלושה ואני עכשיו שמה לב שביתי לפעמים ממצמצת בעיניים או יותר נכון סוגרת עיניים מדי פעם למשך שנייה או שניים. לי זה נראה מוזר היות וזה לא משהו שהיה בעבר.
    מה דעתך , האם זה משהו שדורש התערבות מיידית או טיפול כלשהו?

אשמח לתשובה,
    בברכה,
    אביגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    מצמוץ בעיניים

הוספת תגובה

• מצמוץ בעיניים - תגובה

07/09/2011

לאור עברה וגילה הצעיר צריך לשלול שהמצמוצים אינם ניתוקים קצרים על רקע פעילות אפילפטית .אני הייתי מציעה לבצע וידאו איאיגי קצר שבו ירשמו בעת ובעונה אחת המצמוצים ואיאיגי לראות אם המצמוצים קשורים בהפרעה חשמלית. ד"א האם במסגרת הבירור בתך עברה גם ניקור מתני ונבדקו רמות סוכר בנוזל השדרה?
    מאידך אין בהלה והבירור לא "היסטרי" בדחיפותו כי אין מדובר ב-SPASMS בגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחוני רציני - זקוקה להכוון
    be
    07/09/2011

שלום, ומצטערת על האורך..
    יש לי תינוקת בת שנה עם איחור התפתחותי רציני מאוד. היא רק עכשיו התחילה להתהפך מהגב לבטן וכמובן שעוד לא זוחלת. היא יכולה לשבת לזמן קצר מאוד ללא תמיכה (לא יציבה) ולעמוד רק אם תומכים בה. באופן כללי התנועה שלה מאוד מוגבלת. מאוד משתדלת לא לזוז יותר מדי, מתייאשת בקלות כשלא משיגה את מה שרוצה וכו'. מעבר לעניין המוטורי יש עוד כמה דברים נוספים:
    - שקטה ונוחה. תמיד שמחה ומחייכת. לא דורשת תשומת לב (למרות שמאוד שמחה שבאים אליה). לא בוכה כמעט בכלל, למעט אם היא רעבה. מצד שני, היא מזהה פרצופים, מחייכת, יש קשר עין טוב, מגיבה שקוראים לה.
    - עניין. נושא העניין היה דבר מאוד בעייתי אצלה אבל בזה היא נתנה קפיצה משמעותית. היא מאוד אוהבת לשחק בצעצועים ובעיקר נמשכת לדברים הקטנים (חוטים, לשוניות של צעצועים, דמויות קטנות וכו').
    - הברות. היא לא משמיעה הרבה קולות באופן כללי. והברות רק עכשיו מתחילים לשמוע אבל לא כחזרה על משהו שאנחנו אומרים.
    - מבחינת ההבנה נראה שפה פחות יש בעיה. היא מבינה מה אומרים לה. איפה אור, איפה שעון, איפה חתול, מוצץ, אוהבת מאוד את הספר חמישה בלונים.. היא אומנם לא יודעת להצביע ולהגיד "זה" אבל יודעת להסתכל לכיוון הנכון, לנעול את המבט על החפץ ששאלנו ואז להתלהב כשהיא מוצאת אותו. כלומר, אפשר להיות בטוחים שהיא הבינה.
    כמה פרטים עובדתיים:נולדה בשבוע 37 במשקל תקין לחלוטין, ישנה די הרבה בהתחלה, אפגר תקין, ראיה ושמיעה תקין, כל הבדיקות הנירולוגיות תקינות, EEG תקין, אולטרסאונד מח, כליות, דרכי שתן תקינים, חומצות אמינות ואורגניות דם ושתן תקינים, גובה ומשקל תקינים, אין בעיות אכילה (אוכלת אוכל רגיל). מקווה שלא שכחתי כלום..
    בהתחלה הועלתה ע"י רופא הילדים סברה ל- ProderWili אך הופרכה ע"י שני גנטיקאים בכירים שהיינו אצלם. אף אחד לא יודע להגיד מה יש לה וכולם טוענים שצריכים עוד זמן.
    אני משתגעת כבר!!! מה עוד אפשר לעשות שאני לא עושה? יש משהו שאולי אני מחמיצה ויכול להיות קריטי????? כרגע למעשה רק עושים לה פיזיוטרפיה. זה מספיק????
    יש לכם המלצה לאן אני יכולה לפנות? יש משהו אחר שיכול אולי לעזור לה?
    תודה רבה מראש ושוב סליחה על האורך
    be
    אנחנו מטופלים במכון התפתחות הילד באסף הרופא

הוספת תגובה

• איחור התפתחוני רציני - זקוקה להכוון - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/09/2011

כדאי לגשת להערכה נוספת לנוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה של ESES
    ערן
    07/09/2011

היי

הבן שלי אובחן בגיל 6 כ ESES
    כיצד ניתן לאבחן האם יש ESES או תסמונת לנדאו קלפנר
    האם האבחנה היא ב EEG ?
    האם חירשות נרכשת היא תופעה של התסמונת ?

תודה רבה
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה של ESES

הוספת תגובה

• אבחנה של ESES - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/09/2011

ילדים עם לנדאו קלפנר מתנהגים כבעלי חרשות נרכשת אך למעשה השמיעה שלהם תקינה לחלוטין. ESES היא תופעה שלרישום הEEG בעוד שתסמונת לנדאו קלפנר היא הביטוי הקליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה בנושא ועדה רפואית לילד נכה
    רונן
    06/09/2011

שלום רב,

במקרה הנדון, מדובר על ילדה בגיל שנה ומס' חודשים, שאובחנה בציון כללי של DQ=44.
    הרופא שבדק את הילדה, המליץ השמה בהקדם במעון יום שיקומי לצורך טיפול אינטנסיבי בכל התחומים ועוד מספר המלצות נוספות (פנייה לעו"ס, רב"ע וכו').
    בהתאם לכך, הוגשה תביעה לגמלת ילד נכה מביטוח לאומי.
    ועדה רפואית דנה בנושא והחליטה שהילדה אינה זכאית לגן שיקומי ובכך דחתה את התביעה.
    לאור האמור, אני מעוניים לערער על ההחלטה ולכן אני מבקש לקבל הכוונה מגורם מקצועי שמכיר את התהליך מקרוב.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• הכוונה בנושא ועדה רפואית לילד נכה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

בשלב ראשון אני מציעה לפנות קודם לנוירולוג שיבדוק מה האבחנה של הילדה (לא מספיק רק DQ) ומה הסבה לאחור ההתפתחותי (האם מדובר בתסמונת או שתוק מוחין, פגור שכלי וכו' ). בהתאם לאבחנה ניתן יהיה לבסס טוב יותר את התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

רונן
    06/09/2011

מבחן CAT/CLAMS :
    בסולם שפתי - אודיטרי CLAMS ציון 50.
    בסולם קוגניטיבי - אדפטיבי CAT ציון 38.

ציון כללי DQ=44

קיימת אבחנה של רופא מומחה (כולל חוות דעת מפורטת) שממליץ באופן מפורש על השמה של הילדה במעון יום שיקומי.

בבקשה תגיבי לי על תשובתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

כפי שאמרתי המבחן הזה רק מעיד על רמת האחור אך לא על הבעיה היסודית שגרמה לאחור ההתפתחותי. האם בצעתם MRI או בדיקות גנטיות ומטבוליות?
    אם תהיה אבחנה ברורה של סיבת העכוב ההתפתחותי זה יעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG
    הרר ורד
    06/09/2011

לאחרונה אחיין שלי עבר בדירת EEG בעקבות "תיקים" המלווים במעין רעד והתכווצות של הצוואר וגלגול עיניים . מצב זה קורה אח בערך כ - 5-6 פעמים ביום לשבריר שניות.
    בדיקת הEEG לא יצאה תקינה והרופא אמר כי יש חשש לאפילפסיה ושכדאי לבצע בדיקת MRI .
    בהתייעצות עם נייראולוג אחרהוא אמר שהתופעיה יכולה לנבוע מסטרס או מישיבה מרובה באופן קיצוני מול המחשב הוא נתן טיפול של כדורים למשך חודש וביקש לבצע את בדיקת ה EEG פעם נוספת . האם זה בסדר או שכדאי לבצע את הMRI על-מנת לשלול מצבים מסוכנים?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EEG

הוספת תגובה

• בדיקת EEG - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

כדי לענות על השאלה עלי לדעת מה היה הממצא ב EEG ומה גיל הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI לאחר פרקוס
    שמוליק
    05/09/2011

שלום,
    לפני כשלושה שבועות, בני בן ה 9, קיבל ארוע פרקוס ראשון עם אובדן הכרה.
    הארוע קרה לאחר חסך שינה של 24 שעות (בעקבות טיסה), וממצאי ה EEG הצביעו על אפילפסיה רולנדית שפירה.

ב 3.9 עשינו בדיקת MRI, שהראתה את התוצאות המתוארות לעיל.

מאחר והתור לנוירולוג הוא בעוד כמה ימים אשמח לקבל הסבר לתשובת ה MRI תשובה לשאלות:
    האם יתכן שסיבת הפרקוס היא הממצא המתואר ב MRI?
    האם הממצא המתואר ב MRI הוא מסוכן? יכול לגדול? לגרום לדמם בעתיד? וכו"?

ממצאים:
    מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה.
    מודגם מוקד בודד היפואינטנסי ,CINGULATE GYRUS- באונה פרונטלית שמאלית, במיקום סובקורטיקלי ב
    אינו עובר האדרה ומתאים בעיקר למוקד המורגי ללא סמני דמם טרי, קרוב ,T1- איזואינטנסי ב ,T2, GRE- ב
    לוודאי קוורנומה. לא נצפתה מלפורמציה ווסקולרית בסמוך למוקד זה. אין עדות לממצא פוקלי אחר.
    אין עדות לאוטם, או תהליך תופס מקום. אין לראות רסטריקציה בדיפוזיה.
    לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית.
    בסדרות מאונכות לפיסורה הסילביאנית מכוונות לאונות טמפורליות מודגמים גרעיני ההיפוקמפוס תקינים
    וסימטרים בגודל ובאות. קרניים טמפורליות סימטריות.
    אין עדות למלפורמציה מיבנית טמפורלית.
    ממצא לוואי- מלאות פוליפוידית בסינוס מקסילרי שמאלי, והתעבות רירית בסינוס ספנוידלי.
    סיכום: מוקד מוצרי דם סובקורטיקלי פרונטלי משמאל, קרוב לוודאי מלפורמציה קוורנוזית.
    אין עדות למלפורמציה מבנית כולל היפוקמפוס, או תהליך תופס מקום.

אשמח לקבל תשובה או הסבר לממצא ה MRI,
    תודה,
    שירלי.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות MRI לאחר פרקוס

הוספת תגובה

• תוצאות MRI לאחר פרקוס - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

ככל הנראה אין קשר בין הממצא של קברנומה ובין סוג האפילפסיה ומדובר בממצא מיקרי ב-MRI. ליתר בטחון יש לבדק שוב את המיקום של המוקד ב-_EEG
    קברנומה היא תופעה של התרחבות שלי דם במוח. אין מדובר בממצא גידולי או מסוכן. קברנומה יכולה להיות אסימפטומטית ולהתגלות באופן מקרי. לעיתים יכולה לגרם לכאב ראש, דימום או פרכוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות גוף תקועות
    רונית
    04/09/2011

שלום

(אני מקווה שאני בפורום הנכון לשאלה...)

בני בן 8 התחיל לאחרונה לעשות תנועות גוף עצורות, כאילו תקועות.

למשל: פותח את העיניים חזק כמה פעמים, אומר משהו ושוב אומר אותו, כשיושב בטלויזיה - מנענע את הרגל תנועות קצרות תקועות כאלה, לא תנועות ארוכות וזורמות, כשאוכל (בטלויזיה) מכניס את הכפית לפה בצורה לא זורמת.

מה זה?

יש לזה טיפול?

תודה

אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות גוף תקועות

הוספת תגובה

• תנועות גוף תקועות - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/09/2011

יש לקחת את הילד לבדיקה נוירולוגית בהקדם. ייתכן ומדובר בהופעה של טיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן
    ש
    02/09/2011

שלום רב,
    האחות בטיפת חלב הפנתה את תשומת ליבנו לכך שלתאומה שלנו היקף ראש קטן (באחוזון 5). להלן הנתונים:
    נולדה בשבוע 37 במשקל 2400 כיום שוקלת 5 ק"ג. היקף ראש בלידה 33 אח"כ עקב צום (לאחר בליעת מי שפיר בלידה) נמדד 32.2 שבוע אח"כ כבר חזר ל33, בגיל חודש וחצי נמדד 36.2 בגיל חודשיים 37.3 ובגיל חודשיים וחצי 37.5. אגב אורך בלידה 47.5 והיום 57.
    האח התאום שוקל יותר וגם היקף הראש גדול יותר ונמצא באחוזון 50.

אנחנו מודאגים, האם ישנו גרף שונה מעט לתאומים? משום שהאחות מסרה שהיא בודקת לפי הגרף הרגיל ללא התייחסות ללידה בשבוע 37.
    מה חוות דעתכם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן

הוספת תגובה

• שכחתי להזכיר בנוסף-

ש
    02/09/2011

בביקורת אצל רופאת התפתחות בטיפת חלב בגיל חודשיים נמסר לנו שההתפתחות המוטורית תקינה ואף מעבר לנורמה (ברמה של 3 חודשים) וההתפתחות הקוגניטיבית טובה- מעקב אחרי גרויים, חיוך ואף צחוק, השמעת קולות ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/09/2011

ע"פ העקומות שבידי היא נמצאת על אחוזון 10 כך אם התפתחותה המוטורית והקוגניטיביות תקינות - אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בקורפוס קולוסום
    מירי
    02/09/2011

אני בהריון שבוע 28 וגילו שלעוברית שלי יש חוסר מלא של קורפוס קולוסום, היינו אצל פרופ' מלינגר וגם אצל פרופ' יגל ושניהם אמרו שיש חוסר בנוסף עשינו בדיקת MRI לעוברית וגם שם אמרו שרואים רק כמה סיבים ויש שם כמעט חוסר מלא וחוץ מזה כל הממצאים תקינים לחלוטין, אך עדיין הסיכונים הם גבוהים, הייתי רוצה לצעת אם יש ילדים בלי החלק הזה שחיים ומתפקדים נורמאלי??, האם לקבל את ההחלטה הקשה להפסקת הריון?? אני ובעלי עשינו גם בדיקת MRI ואצלינו הכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בקורפוס קולוסום

הוספת תגובה

• חוסר בקורפוס קולוסום - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/09/2011

פרופ' מלינגר שאיתו התייעצת הוא בר סמכא בתחום ומומחה גדול מסוגו ולכן נראה לי שיש לקבל את המלצותיו בסוגיה שהעלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה
    אמא
    01/09/2011

שלוםרב,
    בני בן שנתיים היפוטוני עם גמישות יתר
    מטופל בפיזוטרפיה מגיל שנה בהתפתחות הילד
    הוא נעמד בתמיכה והולך סביב רהיטים מגיל שנה ו7
    זוחל 6 מהר
    הוא מטפס על רהיטים,עולה ויורד במדרגות בעזרה של יד מבוגר.
    כשאני נותנת לו יד הולך מהר כשאני עוזבת לו את היד
    עומד כמה שניות מפחד וישר יושב
    מפחד לעמוד לבד מרגיש לא יציב מתנדנד וישר חוזר לישיבה
    הדאגה שלי שלא מוכן עדיין לעמוד לבד מתנדנד מרגיש לא יציב
    וכמובן שעדיין לא מוכן ללכת לבד
    האם הוא ילך?
    האם ההליכה עצמאית קרובה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/09/2011

עליך לקחת אותו לבדיקה נוירולוגית ומספר בדיקות דם על מנת לדעת מה הפרוגנוזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה קלה של רגל שמאל
    עמית
    31/08/2011

בני בן 8 ומתלונן על הקפצה של הרגל ללא שליטה בתחילה הוא מרגיש מין זרם שעובר בקרסול
    ואז יש הקפצה של האצבעות הרגלים. הוא אומר שזה מאוד מציק לו בלימודים
    וגם בלילה שהוא ישן וכמובן במשך היום יש לציין שהילד בריא לחלוטין ולא לוקח שום תרופה.
    השאלה שלי היא מדוע זה קורא? ומה עושים במקרא כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הקפצה קלה של רגל שמאל

הוספת תגובה

• הקפצה קלה של רגל שמאל - תגובה

02/09/2011

יש להבדק על ידי נוירולוג כדי לראות אם יש ממצאים חריגים ברגל זו לפני בדיקןת נןספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפנופי ידיים ילד בן 7
    חבצלת
    27/08/2011

בני ילד רגיל לחלוטין, חכם ומצטיין בכיתה, רגיש אך מבחינה תקשורתית - תפקוד רגיל לחלוטין. מאז שהוא קטן ועד היום הוא מנפנף בידיים. כהורים שלו, אנו חושבים שהוא עושה זאת כאשר הוא מתרגש או מעבד מידע חדש. גם תוכנית בטלויזיה או משחק במחשב גורמים לכך. כשאני מעירה לו הוא מיד מפסיק. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    נפנופי ידיים ילד בן 7

הוספת תגובה

• נפנופי ידיים ילד בן 7 - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    28/08/2011

לא נראה שיש סיבה לדאגה. מדובר ב STEREOTYPIC HAND MOVEMENTTS שמופיעות כפי שאת מצינת במצבי התרגשות או שמחה ואין להן שום משמעות קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עתידים נפנופי הידיים לחלוף?

חבצלת
    28/08/2011

אני מבינה שאין משמעות קלינית, אך נפנופי הידיים גורמים לכך שילדים אחרים מסתכלים עליו ורואים בהתנהגותו משהו מוזר. גם לאחיין של בעלי היתה תופעה דומה, וזה עבר אצלו סופית בגיל 8-9. האם זהו עניין תורשתי, והאם בגיל 7, זה לא אמור כבר להיפסק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עתידים נפנופי הידיים לחלוף? - תגובה

29/08/2011

התופעה אינה חד משמעית תורשתית אך יש נטיה במשפחות לטיקים סטראוטיפיות וכו. וכן בד"כ חלה הטבה ניכרת עם הגיל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת היקף ראש
    מיקה
    22/08/2011

בתי נולדה ב - 11.6.11. בלידתה נמדד היקף ראש של 33.2.

בגיל חודש בדיוק - 35.6

אתמול בטיפת חלב, בגיל חודשיים ו - 10 ימים - 37.2.

משקל - 5.065, אורך - 57.5

מבחינת התפתחות - מחייכת, משימיעה רעשים (ממלמלת), יוצרת קשר עין ועוקבת, מרימה ראש בשכיבה על הבטן. יש העדפה לימין, קיבלנו תרגילים לכך.

אני מודאגת מאוד.

האם מדובר בשבירת עקומה / "הליכה" לכיוון מיקרוצפליה ?

האם מחשיד לבעיות נוירולוגיות / התפתחותיות / פיגור ?

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת היקף ראש

הוספת תגובה

• שאלת היקף ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    22/08/2011

ביתך מתפתחת יפה לאורך אחוזון 25 ללא כל סטיות מהעקומה. אם שאר התפתחותה תקינה כפי שאת מציינת לא הייתי דואגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין ירידה בתיאבון
    אני
    22/08/2011

בטעות דילגתם עליי? אחזור על שאלתי ואודה על תשובתכם היקרה. האם כדור אוספולוט 200 מ"ג אחד ביום שנלקח כבר למעלה משנה גורם לירידה בתיאבון? ביתי בת העשר לא אוכלת כלל את ארוחת העשר שלה בבית הספר בטוענה שהיא לא הייתה רעבה, אע"פ שהיא בוחרת מה לאכול ומה גם שבבוקר היא רק שותה כוס שוקו.
    כשהיא נמצאת בבית יש לי הרבה יותר שליטה על הארוחות שלה.
    אוטוטו חוזרים לבית הספר ואשמח לדעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    עדין ירידה בתיאבון

הוספת תגובה

• עדין ירידה בתיאבון - תגובה

22/08/2011

אם התופעה התחילה רק עם התחלת לקיחת הכדור ניתן ליחסה לכדור אבל אפשרות נוספת שפשוט לא רעבה. אם זוהי ההשפעה היחידה של הכדור לא הייתי משנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה