פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלגול עיניים - בת 5 חודשים
    י
    19/03/2011

שלום,

רקע:

בתי בת 5 חודשים ושבוע. נולדה בשבוע 37 בניתוח קיסרי.

בדר"כ בבוקר שמתעוררת משינה יש הפרשה לבנה מעפעפי העיניים, אשר מנוקת על ידי מגבון סטרילי EYECARE. כמו כן נשמעים לעיתים 'קולות' נזלת מהאף (נזלת אינה ניגרת מהנחיריים, אלא קול פנימי במהלך נשימה, פה ושם). רופא המליץ לעניין זה לשים טיפות סיליין CLEARAF במהלך היום.

לפני כשבועיים החלנו לתת לה לטעום ירקות ופירות (משך 3 ימים אותו פרי/ירק ואז החלפה לפרי/ירק אחר למשך 3 ימים אחרים). לאחרונה אכלה גזר מבושל.

מזה 4 ימים - שמנו לב כי במהלך היום, במהלך ההתנהגות הרגילה (משחק, הגיית קולות וכו'), לפתע מגלגלת בתי את העיניים למעלה, תוך כיווץ הפה וזאת למשך מספר שניות (1-3 שניות). אם קוראים בשמה או עושים רעש רקע (כמו צרידה באצבע), היא חוזרת מיד למצבה הרגיל. גם אם לא מתערבים היא חוזרת למצבה הרגיל באופן עצמאי, כעבור מספר שניות כאמור.

באופן כללי - תקשורתית, חייכנית, צוחקת, משחקת, מנסה להתהפך מגב לבטן ובטן לגב, עוקבת אחר חפצים נעים (למשל, חתול רחוב שעובר מצד לצד - היא עוקבת בעינייה אחריו. משחק שמזיזים מול הפנים - היא גם עוקבת אחריו מצד לצד או מלמעלה למטה). אחוזון 50 במשקל.

נתון נוסף - גלגולי העיניים קורים כאשר היא במצב שכיבה על הגב בלול או במצב ישיבה-שכיבה בערסל לתינוקות ('טרמפולינה'). אם מחזיקים אותה בידיים - לא נצפתה תופעה דומה של גלגולי עיניים. בעת שכיבה - גלגול העיניים מלווה בכיווץ הפה ויישור הרגליים. קורה מספר פעמים ביום, במהלך ה-4 ימים האחרונים.

ד"ר אודה להתייחסותך.

האם תופעה מוכרת אצל תינוקות בני 5 חודשים? האם חולף מעצמו? האם יכול להיות קשור לנזלת (ניסיון לבלוע לגרון הפרשת רירית?) האם התופעה עשויה להיות קשורה אולי לאלרגיה למזון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלגול עיניים - בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• גלגול עיניים - בת 5 חודשים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    22/03/2011

רצוי להסריט את התופעות ולהראות לרופא מטפל או לנוירולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביאור ל US - תינוקת
    יוסף
    17/03/2011

ביתי נולדה בשבוע 26 במשקל 850 גרם. בפגיה אובחנה ב IVH-3 והרחבת חדרים. שהתה בפגיה כשלושה חודשים, וב US מוח האחרון טרם השחרור נצפתה הקטנה של שני החדרים, כשהחדר השמאלי עדיין מעט מורחב.
    היום, לאחר כארבעה חודשים מבדיקת US אחרונה ביצענו בדיקה נוספת (הבדיקה לא נעשתה על סמך ממצא קליני, אלא רק "ליתר בטחון", היא עוקבת, מחייכת וכדומה).
    אשמח לקבל ביאור לתוצאות הבדיקה כיום (גיל מתוקן שלושה חודשים).
    להלן סיכום הבדיקה כלשונו:
    - ללא עדות למוקדי או שרידי דמם
    - לא הודגם ממצא פרויטריקולרי גס
    - קרניים פרונטליות מעט מעוגלות, בצורה סימטרית, חדרים הליטרליים.
    - בגוף החדר הלטרלי, דו"צ, בהשוואה לבדיקות הקודמות אחרונה מה 10.11.10, הפעם אין להדגים סימני הרחבה.

ברשותך, אני מניח כי סעיפים א', ב', ו ד' הם חיוביים, אבקש ביאור לסעיף ג', מה פירוש קרניים ליטרליות מעט מעוגלות? האם העניין אמור להדאיג?
    תודה
    יוסף

לקביעת תור
    סגירה
    ביאור ל US - תינוקת

הוספת תגובה

• ביאור ל US - תינוקת - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    22/03/2011

סה"כ האולטראסאונד נשמע די בסדר. הקרניים המעוגלות הן קרוב לודאי תוצאה של איבוד פרנכימה קל סביב החדרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

יוסף
    22/03/2011

ראשית, תודה על התשובה.
    מה פירוש הממצא של איבוד קל של פרנכימה סביב החדרים. האם זה מחייב שתהיה איזושהי בעיה תפקודית, ואם כן כיצד זו תבוא לייד ביטוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    23/03/2011

אין זה מחייב שתהיה בעייה תפקודית כלשהי. היא צריכה להיות במעקב של פגים ופיזיוטרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר ראש ללא אבחנה כבר שנה
    זיו
    17/03/2011

שלום !
    שמי זיו ואני בן 16 !
    לפני כשנה התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים למשך תקופה של כחודשיים הכאבים הופיעו ונעלמו כמה פעמים . הכאב לא היה מורגש אך בעת שהייתי מסתכל למעלה , היה מופיע כאב חזק כאילו מישהו חובט לי בראש מאחורה , בפעם האחרונה שעברו לי הכאבים בעת הורדת הראש למטה בתנועה חדה הרגשתי כמו תפיסת שריר באיזור הצוואר (זה היה באמצע שטיפת השיער בכיור) והכאב באותו רגע היה כל כך חזק שאת הראש לא יכולתי להזיז אפילו סנטימטר בלי להרגיש חבטה מאחורה,אי אפשר לתאר את הכאב שחוויתי במילים. ומאז במשך שנה כאבי הראש לא פוסקים ראוי לציין שבעת תנועה הכאב הופך לבלתי ניסבל , זה הפך למשהו תמידי ,לעומת מה שציינתי בהתחלה שהכאבים היו בעת הסתכלות למעלה,בתקופה של ה 10 חודשים האחרונים הכאב הוא גם בעת שכיבה אך רק שהראש ישר , שהראש נוטה לצד אין כאבים.הבדיקות שעשיתי: לפני כ 10 חודשים הייתי אצל א.א.ג ששלח אותי לצילום מערות הפנים לשלול סינוסיטיס , הבדיקה הייתה תקינה. נשלחתי לנירולוג (דוקטור בלה גרוס ) בנהריה , אני גר בדימונה זה היה באמצע חופשה , התאשפזתי ללילה בו ביצעתי 2 צילומי ct מוח אחד עם חומר ניגודי ואחד בלי חומר ניגודי , והצילומים היו תקינים , המשכתי להיבדק אצל עוד נירולוגים מומחים : פרופסור רכס בהדסה : שהאבחנה שלו הייתה טורטיקוליס שלח אותי לעשות mri צווארי שהוא היה תקין , דוקטור זמיר : שלח אותי לעשות mri מוח (בצעתי אותו עם חומר ניגודי ) הכל היה תקין , ובקרתי אצל עוד 3 ניורולוגים שונים - כל הבדיקות היו תקקינות ללא ממצא נירולגי חריג . בצעתי בדיקות דם (לפחות 5 פעמים לשלול המון דברים ,כל מה שכל אחד הרופאים ביקש ממני ) , בדיקת ראייה , בדיקת ערובות העין תקינה , שלילת מחלת וילסון ,ועוד המון בדיקות, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות.. עשיתי פיזיוטרפיה , עשיתי שיאצו וכלום לא עזר לכאבי הזה . בצעתי לפני כחודש מיפוי עצמות והתוצאה הייתה שיש בליטה של חוליה אני חושב , היה מומלץ קורולציה רנטגנית וקורולציה קלינית. אך בעקבות ה Mri התקין שלחו אותי לעשות בדיקות דם לשלול דלקות, הכל היה תקין , הכאבים לא פוסקים . אני סובל כל יום , ואני לוקח המון משככי כאבים . (היו רופאים שחשבו שזה על קרע נפש , אבל גם זה נשלל עברתי טיפול כזה לחינם) נבדקתי השבוע אצל אורטופד והוא אמר שהכל תקין אצלי מבחינה אורטופדית. אין לאף רופא תשובה אשמח אם תוכל לתת לי אבחנה.(סליחה על כל הסיפור הארוך). תודה!

הוספת תגובה

• כאבי צוואר ראש ללא אבחנה כבר שנה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    22/03/2011

לצערי לא אוכל להוסיף כוון התקדמות חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברגל שמאל- ילדה בת שנתיים וחצי
    שירלי
    16/03/2011

שלום,

בתי בת שנתיים וחצי סובלת מזה מספר שבועות מכאבים ברגל שמאל, ליד הקרסול.
    מדובר בכאבים חזקים למשך זמן קצר של שניות- דקות ספורות והם מופיעים כמעט בכל יום ונעלמים מהר.
    בדיקות דם יצאו תקינות וכך גם צילום הרטגן. לאור זה שאין ממצאים האורטופד המליץ על
    מיפוי עצמות. אני חוששת לבצע את הבדיקה בשל הקרינה.

אשמח מאוד לשמוע חוות דעת.

בתודה מראש,

שירלי

הוספת תגובה

• כאב ברגל שמאל- ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    16/03/2011

כאב אינו בהכרח נוירולוגי. מיפוי עצמות הינה בדיקה רגישה וחשובה במקרה זה ומידת הקרינה שלה אינה גדולה וחשוב שתבצעו את הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הליכה
    אורלי
    15/03/2011

שלום רב,
    אחיינית שלי בת שלוש וחצי מיום חמישי האחרון היתא התלוננה על כאב באחת הרגליים והפסיקה לדרוך על הרגל, לאחר כמה ימים היא הפסיקה לדרוך על שתיהן ואינה מצליחה לעמוד. היא לא חשה בכאב כלשהו והיא מרגישה את הרגליים אם מדגדגים אותה.
    בדיקת דם ראשונית העלתה שיש דלקת כלשהי בגוף. היום היא מאושפזת ומבצעים לה בדיקות דם, בדיקות נירולוגיות ומיפוי עצמות.
    שאלתי היא מה יוכל להיות הגורם לדבר? מעולם לא היו לה בעיות התפתחות.

תודה אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הליכה

הוספת תגובה

• הפסקת הליכה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    15/03/2011

צריך לקבל עוד פרטים על ההיסטוריה של הילדה ועל הבדיקה הנוירולוגית שלה. תוכלי לכתוב פרטים בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה ללכת

אורלי
    16/03/2011

שוב שלום, הילדה בריאה פרט לשפעת או דלקות בגרון, מבדיקת דם שנעשתה לפי כמה ימים התגלה סטריפטוקוק שהיה, בדק אותה נירולוג שטען על יתר רפלקסים הם מבקשים לבצע MRI מחר בכדי לבדוק עם נגרם נזק עיצבי. האם מתח יכול לגרום נזק כזה? במידה ויש נזק עיצבי ניתן לשקמו?

אנחנו נואשים היא ילדה מאד פעילה וחכמה, מאד קשה לראות אותה לא עומדת בכוחות עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה ללכת - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/03/2011

עדיין התמונה מאוד לא ברורה. אם יש נוירולוג בתמונה כדאי לדבר איתו ולשמוע הסברים מפיו.לא נראה שמתח יכול לגרום לסוג כזה של תסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הליכה

אורלי
    20/03/2011

לאחר בדיקת ה-MRI למזלנו הרב לא התגלה כל גידול אך מצאו שני מוקדים של דלקת. בביה"ח אבחנו זאת כמחלה הנקראת טרנסוורס מיאליטיס. הילדה מזיזה רגליים ידיים אך לא מסוגלת לעמוד. כרגע היא נמצאת בטיפול של סטרואידים. האם היא תרפא ותתחיל ללכת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הליכה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    21/03/2011

על פי רוב תחת טיפול בסטרואידים יש שיפור ניכר ויש לקוות שתחזור לפעילותה הרגילה. במקביל יש לעשות תרגילי פיזיוטרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה לילדים עם כאבי ראש
    א.ע.
    15/03/2011

אני אם לילדה שסובלת כבר 8 חודשים מכאבי ראש כרוניים יום יומיים. אנו עוברים מסע ייסורים של בדיקות ופגישות עם רופאים. אני מעוניינת להקים קבוצת תמיכה עבור ילדים ומשפחות שסובלים מבעיה דומה. המטרה היא להחליף מידע, לפתח ידע וניסיון בתוך הקבוצה ולשפר את ההתמודדות.
    אם אתם ילדים (10-18) או הורים לילדים שסובלים מכאבי ראש כרוניים ומעוניינים להצטרף, בבקשה פנו אלי ישירות ל: 054-3180168; [email protected]

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה לילדים עם כאבי ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    15/03/2011

נשמח להפיץ את המידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ובחילה
    רון
    14/03/2011

שלום,
    בני בן 9. לפני חודש חלה בשפעת. מאז מתלונן על כאבי ראש, סחרחורות, בחילה (בלי הקאות) וחולשה בעיקר בשעות הבוקר אך לעיתים גם לאורך היום.
    רופא המשפחה בדק אותו וכתב
    "אישונים שווים מגיבים קרניאליים פטלריים תקינים אין הגדלת LN רגשיות קלה מעל הסינוסים"
    קיבל מוקסיוויט עבור הסינוסים, התלונות שכחו במקצת, אך יומיים אחרי הפסקת הטיפול חזרו.
    בדיקות דם תקינות. בדיקת עיניים כולל פונדוסים תקינה.
    יש לנו הפניה לנוירולוג לעוד חודש.
    מה יכולות להות הסיבות והאם עלינו לעשות בדיקות נוספות או לנסות להקדים את הנוירולוג ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ובחילה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ובחילה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    15/03/2011

יתכן כי צריך בדיקת הדמייה למשל כדי לשלול סינוסיטיס ספנוידלית. לשם כך צריך לגשת לנוירולוג שיבדוק את הילד ויבקש הדמייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

רון
    15/03/2011

האם סינוסיטיס ספנוידלית זה סוג של סינוסיטיס? האם זה משהו שאמור לעבור עם אנטיביוטיקה? הוא כאמור קיבל אנטיביוטיקה לשבוע ימים והכאבים נפסקו ליומיומיים וחזרו.
    האם צריך לגשת לנוירולוג או לאף אוזן גרון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/03/2011

זה סוג של סינוסיטיס של סינוס בעמקי המוח שניתן לראות רק עם בדיקת הדמייה. יש ללכת לראות נוירולוג לדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 8 שנים
    דנה
    14/03/2011

שלום רב,
    בני היום בן 8 שנים, בגיל 4 החלו אצלו טיקים ולאחר בדיקה אצל ניורולוג נאמר לי שלא להתייחס וזה ייפסק מעצמו וכך היה.
    לפני כשנה התופעה חזרה בשנית (טיקים של ניענוע ראש)ושוב חזרתי לרופאה ניורולוגית אשר עשתה לו איבחון וקבעה כי זה שום דבר ושזה יחלוף, פשוט לא להתייחס, אך כששאלתי את בני מה הסיבה לניענוע טען כי מישהו במוחו אומר לו לעשות כך.
    בשנה האחרונה בני האריך את שערותיו ולאחורנה ביקש להסתפר כיוון שטען שכאשר שערו מתנופף נדמה לו שמישהו עומד מאחוריו ובעיקבות כך סיפרתי אותו מיד!!!

חשוב לי לציין כי בני עבר איבחון פסיכודידקטי ונמצא שהספיכו מעל הממוצע והדידקטי עם קושי ולכן קיבל מספר הקלות בבית הספר.
    בנוסף בני חוזר בכל יום מהלימודים לבדו עם מפתח וממתין בבית לאחיו הגדול שישוב גם הוא מבית הספר, ועד אז מכין שיעורים/אוכל/טלויזיה וכו......

אשמח לשמוע את איבחונך בעיניין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 8 שנים

הוספת תגובה

• בני בן ה- 8 שנים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    15/03/2011

לילד יש נטייה לטיקים שכמו שהסבירו הנוירולוגים טבעם לבוא ולחלוף מעצמם.
    אין להם קשר לאורך השערות או למנת המשכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים חוזרים , אוף!!!!
    חגית
    14/03/2011

שלום לך ,
    בתי בת 5 וחצי החלה ב 9.2010 גן חדש ומאז ועד 12.2010 בערך היו טיקים וקולות שפחתו מאוד עם הזמן , מ 1.2011 ועד 3.2011 כמעט ולא היו טיקים , ועכשיו אני מבחינה שהיא ממצמצת שוב , לא הרבה , והרמת גבות וכמו כן יש תנועת אצבעות הידיים , מזיזה אותם כאילו מנגנת על פסנתר , שמתי לב בעיקר במשחק מחשב , או בחוג שהיא נמצאת היא מזיזה את האצבעות , האם סיבה לדאגה ? האם יש לבדוק את האצבעות או שזה טיק ?

בתי במעקב נורולוגי ,עד עכשיו נאמר שזה טיקים פשוטים , אבל אני מתחילה להתייאש
    האם להמשיך להתעלם ?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים חוזרים , אוף!!!!

הוספת תגובה

• טיקים חוזרים , אוף!!!! - תגובה

16/03/2011

טיקים פשוטים מטיבם לחזור ולרוב נמשכים שבועות וחודשים בכל גל כך שזה שחזרו לא שולל את האבחנה. אם את האבחנה נתן נוירולוג ילדים את יכולה להרגע .הטיפול בטיקים נקבע על פי חומרתם ולא משכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים חוזרים !!!דילגו עליי , בבקשה

חגית
    16/03/2011

שלום לך ,
    בתי בת 5 וחצי החלה ב 9.2010 גן חדש ומאז ועד 12.2010 בערך היו טיקים וקולות שפחתו מאוד עם הזמן , מ 1.2011 ועד 3.2011 כמעט ולא היו טיקים , ועכשיו אני מבחינה שהיא ממצמצת שוב , לא הרבה , והרמת גבות וכמו כן יש תנועת אצבעות הידיים , מזיזה אותם כאילו מנגנת על פסנתר , שמתי לב בעיקר במשחק מחשב , או בחוג שהיא נמצאת היא מזיזה את האצבעות , האם סיבה לדאגה ? האם יש לבדוק את האצבעות או שזה טיק ?

בתי במעקב נורולוגי ,עד עכשיו נאמר שזה טיקים פשוטים , אבל אני מתחילה להתייאש
    האם להמשיך להתעלם ?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים חוזרים, תודה עוד משהו קטן

חגית
    16/03/2011

אבל להבנתי , לאחר שתעבור שנה הם מוגדרים כתסמונת ולא טיקים פשוטים , לא ?
    אני מבינה שטיקים יכולים להמשך שנים , אבל מתי ניתן לדעת האם עדיין בגדל טיקים פשוטים או מורכבים יותר ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים חוזרים, תודה עוד משהו קטן - תגובה

16/03/2011

הגדרת המורכבות תלויה באופי הטיק ולא במשכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלת ראש בתינוק בן 8 חודשים
    שירי
    14/03/2011

שלום,
    סליחה מראש, יצא קצת ארוך..

הערב בן משפחה שמר על בני בן ה-8 חודשים כאשר אני הייתי באזור עם התאומה על הידיים.
    ראיתי שהקטן נעמד במיטה ואחז בסורגים ואז כשניסה לרדת בחזרה פשוט נפל אחורה ונחבל בראשו בסורגים של המיטה, בלא שבן המשפחה ניסה לתפוס ולבלום אותו.

כדאי לציין שלא היה איבוד הכרה והוא מיד בכה מהכאב ולאחר זמן לא רב מידי שבמהלכו ניסינו להרגיע ולהצחיק אותו, הוא נרגע וחייך קצת, ואז נהיה נודניק, כנראה בגלל עייפות (זו היתה שעת השינה שלו).

בנוסף, זמן ממש קצר לאחר החבלה הוא פלט קצת, דבר שלא כ"כ אופייני לו ודי נדיר אצלו, אבל קורה (כמו שכתבתי - נדיר). אולי מדובר בצירוף מקרים....

במהלך הלילה שמתי לב שהוא התעורר יותר מהרגיל בלי סיבה נראית לעין! ברוב הפעמים זה לא היה מרעב, למעט פעם אחת, בה הוא אכן אכל כרגיל.
    בכל הפעמים בהן הוא התעורר הוא בכה.

עוד כדאי לציין, שבאחת הפעמים שהוא התעורר ניסיתי לדבר איתו ולהצחיק אותו והוא היה די אדיש, אבל יכול מאוד להיות שזה בגלל שזה למעשה באמצע שנת הלילה שלו. אני לא יכולה לומר בוודאות אם בנסיבות רגילות במקרה כזה הוא תמיד היה מתנהג אחרת, בחלק מהפעמים, זכור לי שהוא שיתף פעולה בנסיבות דומות.

אני מאוד מאוד מודאגת שמא קרה לו משהו!! האם יש לי סיבה לדאגה? האם כדאי לקחת אותו לרופא? אם כן - איזה רופא? אילו בדיקות? אילו התנהגויות צריכות להדליק לי נורה אדומה?

תודה מראש. אני מודאגת וחרדה ולא יכולה להירדם, כפי שאפשר לראות מהשעה...

הוספת תגובה

• חבלת ראש בתינוק בן 8 חודשים - תגובה

16/03/2011

כבר חיכית לבוקר אני מניחה אם מרגיש טוב בבוקר לא נזקק לבדיקה נוספת אם יהיה שונה כמובן קחי לרופא הילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנדאו קלפנר
    ציפי
    13/03/2011

לד"ר בן זאב שלום וברכה ותודה מראש על ההתייחסות.

רציתי לשאול, כמה ילדים בארץ חולים במחלת "לנדאו קלפנר" בארץ ובעולם?

האם ובאיזה גיל המחלה חולפת? (מדובר בילד שאובחן בגיל 6+- במחלה הנ"ל)

מה הסיכוי שזה גנטי? ומה הגורמים?

אני מאד אשמח לקבל את התשובות.

בתודה,
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    לנדאו קלפנר

הוספת תגובה

• לנדאו קלפנר - תגובה

16/03/2011

שכיחות התסמונת כלנדאו קלפנר נדירה מאוד ולדעתי יש בארץ כ-20-30 חולים ישנה תסמונת דומה אך פחות מובהקת מבחינת "העלמות "השפה וכוללת יותר שינוי התנהגות ושינויים בלמידה עם איאיגי מאוד סוער בשינה וקרויה ESES תסמונת זו שכיחה בהרבה.
    הסיבה לתסמונת לנדאו קלפנר אינה גנטית , כאשר קשורה באפיפסהי רולנדית שפירה זו אפילפסיה שיש לה בסיס גנטי אבל אז באותה משפחה אם יש יותר משני ילדים עם ההפרעה האפילפטית בד"כ רק אחד יפתח את התמונה של לנדאו קלפנר. ולא מופיעה במשפחות אלא במק'רים בודדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש של תינוקת בת חמישה חודשים
    ד``ר שי מנשקו
    12/03/2011

אני פונה לגבי תינוקת בת חמישה חודשים ושלושה שבועות
    הייתי בביקורת בטיפת חלב ונאמר לי שצריך להיות במעקב לגבי היקף הראש
    בלידה -
    היקף ראש 35.5 , גובה 51.5 , משקל 3.33
    נבדקה גם קרוב לגיל שלושה חודשים -
    היקף ראש 40.4 , גובה 61 , משקל 5.94
    וכיום בגיל חמישה חודשים ושלושה שבועות -
    היקף ראש 43.9 , גובה 69.8 ומשקל 8

היא מתפתחת יפה (עדין לא מתהפכת),לא יודעת אם קשור אבל מידי פעם אני רואה את המפרס פועם.כאשר היתה קטנה יותר היתה לה תקופה שתמיד הסתכלה למעלה כיום זה נעלם. נולדה לפני הזמן בסוף 38 עקב וריקס
    האם יש לי מקום לדאגה? האם צריך לבדוק את זה? האם יש סימנים נוספים שאני צריכה לשים לב אליהם?
    בקשה עזרתכן
    מאוד מודאגת
    בתודה

הוספת תגובה

• היקף ראש - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    13/03/2011

הילדה קצת "הקפיצה" אחוזוני היקפי ראש. יש לבצע בדיקת אולטראסאונד ראש בהקדם ולפנות לייעוץ נוירולוג ילדים. קרוב לודאי שמדובר ב EVOH שזה ממצא שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!!

יפית
    13/03/2011

תודה על התשובה. אפ אפשר בבקשה קצת יותר מידע מה זה EVOH . מה זה מבחינתך בהקדם? האם מסוכן?

בבקשה עזרתך הדחופה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!! - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    14/03/2011

EVOH משמעו הצטברות נוזלים שפירה שלא בתוך חדרי המוח. אולטרהסאונד בטווח של 2-3 שבועות יראה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לתופעה אצל ילדה בת 6.4
    אמא
    12/03/2011

לפני כמה חודשים התלוננה בתי, בת 6.4 על אצבע ( ש"נתקעת".
    האצבע אצבע ) ביד ימין פשוט התקשתה לחלוטין, היא לא הצליחה לכופף אותה והיא התלוננה על כאבים מכף היד ועד לכתפיים. כל סשן כזה ארך כחצי דקה , 10 דקות מנוחה וחוזר חלילה. ככה במשך שעתיים.
    בגלל שזה קרה במהלך שפעת, הרופא ייחס את זה לחום ולהתכווצות שרירים.

התופעה חזרה לאחר שבוע אחרי אמבטיה, מבלי שהיה חום, אולם בתכיפות פחותה .
    מאז הדבר קרה עוד פעם או פעמיים .

הרופא הציעה לקחת תוספת קריטנין (?) היות שהערכים בבדיקת דם היו מעט מתחת לנורמה.

היום פתאום נמתח לה הצוואר , מה שגרם לכיפוף ראש ימינה בלי יכולת ליישר אותו.
    חשבתי שנתפס לה הצוואר , אבל זה היה כ"כ פתאומי , אז שללתי את זה.
    בדקתי אפשרויות כיפוף ראש קדימה (דלקת קרום המוח ? ) , לאחר שהתקיעה חלפה.
    אחרי 10 קדות שוב חזרה התופעה, ואז שוב נתקעה גם האצבע והיא פתאום אמרה שגם "הראש שלה ממש חלש מבפנים ואין לה כוח להחזיק אותו".

נלך כמובן לייעוץ מקיף יותר , אבל אשמח לקבל כיוונים לתופעה המבהילה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לתופעה אצל ילדה בת 6.4

הוספת תגובה

• הסבר לתופעה אצל ילדה בת 6.4 - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    13/03/2011

יתכן ומדובר בסוג של הפרעת תנועה הקרוי דיסטוניה. מומלץ להיוועץ בנוירולוג ילדים המתמצא בתחום הפרעות התנועה לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענהף האם תוכלי לציין שמות

אמא
    13/03/2011

לא מצאתי ע"פ ההתמחות שציינת. באיזור המרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענהף האם תוכלי לציין שמות - תגובה

16/03/2011

ניתן גם להגיע בשעות היום _בוקר לא אחרי 1400-1500 )לאחד מחדרי המיון לילדים בבתי החולים במרכז אם התופעה נוטה לחזור על עצמה בתדירות גבוהה (שיבא, שניידר, דנה ) ואני מניחה שתבדק על ידי נוירולוג ילדים ויוחלט משם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, שאין שמש אני סובל
    תודה רבה!
    11/03/2011

אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם:
    גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים.
    חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו:
    הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה.
    לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות.

למה זה? במה מדובר ?

אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי.

מה הוא ?

הויטמין D לא חסר. והאור לא עוזר
    רק אם יש חשיפה של ממש.
    ויטמין D כל יום נלקח בטיפות 2000 יחידות, וזה בוודאות לא עושה את מה שהחשיפה לשמש עושה.
    התופעות יהיו עד החשיפה הבאה.

מה שמפריע בעיקר זה העיוותים והלחץ בשרירים שאי אפשר לשחרר אותם ללא חשיפה לשמש.
    כלום לא יעזור אם אין חשיפה ישירה לשמש גם לא האור הכי חזק.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, שאין שמש אני סובל

הוספת תגובה

• שלום, שאין שמש אני סובל - תגובה

11/03/2011

לא נראה שההסבר לבעיה שלך נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לדעת מה ההסבר לזה ?

תודה רבה!
    11/03/2011

את מי לשאול ? איפה לבדוק ?

בימים אלו אין שמש
    והשרירים נתפסים בפנים ובצוואר, ואין דרך לשחרר.
    רק השמש משחררת את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מוח בעובר
    נירה
    10/03/2011

שלום רב, אני במצוקה גדולה ומקווה שאוכל למצוא מענה כאן.
    נמצאת בשבוע 31.
    בסקירה שניה נמדדו חדרי מוח סמטרים גודל 10 מ"מ
    לאחר 4 שבועות שבוע 26+ נמצאה אסימטריה קלה גודל חדרים 6,8
    בסקירה אחרונה שבוע 30+4 אצל סוקר אחר- אסימטריה של החדרים 7-8, 9-10 מ"מ
    קורפוס קלוסום צוין באורך 35 מ"מ מבנה תקין ועובי 2.4 מ"מ.
    כל היתר צוין תקין ורק מידות הקורפוס קלוסום צוינו ולכן אני מאוד מודאגת , האם זה לא תקין לשבוע בו אני נמצאת?
    העובר ממין נקבה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מוח בעובר

הוספת תגובה

• חדרי מוח בעובר - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    10/03/2011

צריך להתייעץ עם הגנקולוג שעשה את הבדיקה או עם אחד אחר שיודע את הנורמות לפי גיל העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה