מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהייהחנה09/05/2011
איך מבדילים בין בהייה רגילה לבין בהייה ממקור אפילפטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהייה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/05/2011קשה לעשות אבחנה בין 2 המצבים. וידאו EEG עשוי לגלות מצבים בהם יש קורלציה בין הבהייה ובין תרשים הEEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל ילד בן 7ר08/05/2011
שלום רב,
בני בן 7 החל לאחרונה ם תופעה של טיקים: משיכת אף והזזת הפה מצד לצד .מלווה בהוצאת קולות של חיכוך גרון.
אני בהחלט מוטרדת שכן זהו ילד עם בטחון, אהוב ומצליח בלימודים.
לאחרונה היה בטיפול נגד חרדות - סבל מנדודי שינה ופחדים.
האם יש קשר בין השניים?
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל ילד בן 7 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/05/2011עלייך לקחת את הילד לבדיקת נוירולוג ילדים. אם אכן מדובר בטיקים - בד"כ הדרך להתמודד איתם היא להתעלם מקיומם, לעודד את הילד, לשקול טיפול פסיכולוגי. בד"כ אין צורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בולטת במצחורוניקה06/05/2011
שלום רב!
התינוק שלי בן חודשיים,ומאז הלידה יש לו עצם ממש בולטת שמתחילה מהאף וכמעט עד המרפס הקידמי,כמו כן המרפס שלו קטן מאוד, אפילו הייתי אומרת נקודתי,יש לו גם מן מדרגה בין סוף המצח ותחילתו של הראש,( קו השיער). היום בדיוק שמתי לב כי גם בסקירת מערכות מאוחרת שעשיתי בהיותי בהריון איתו,(עשו לי תמונות תלת מימד) הייתה לו כבר גם המדרגה וגם העצם בלטה כבר ברחם!
השאלה היא מה זה יכול להיות? עד כמה חמור? ומה הפתרון?
אודה על תשובה מהירה כי אני ממש מוטרדת מהעניין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם בולטת במצח - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/05/2011הדבר מצביע על סגירה מעט מוקדמת של התפרים ויצירת רכס באזור התפר.
יש לעקב אחר עלית היקפי הראש ואחר צורת הגלגלת. אלו שתי האינדיקציות היחידות להתערבות ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם בולטת במצח
ורוניקה08/05/2011שלום שוב, תודה רבה על התשובה המהירה.
היינו היום בטיפת חלב והיקף הראש שלו עלה בסנטימטר אחד (לעומת 3.5 החודש הראשון). האחות בטיפת החלב אמרה שזה בסדר, השאלה האם זה אכן בסדר, והאם יש משמעות למרפס הקדמי הקטן שיש לו.
חשוב לציין כי לפי המעקב שלי, כפי הנראה לי ולסובבים אותנו, המצח שלו מתיישר והעצם בולטת פחות.
רציתי לשמוע מה דעתך על כל הנתונים הללו,ומה המלצתך בנידון. אודה מאוד על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בתינוק בן חודשיים וחצימור05/05/2011
בני בן החודשיים וחצי נפגע בלידה (אוטם בצד שמאל במוח) עבק רעלת הריון שלי. כיום לוקח פנוברביטל. הפרכוסים שאני ראיתי בתחילת חייו היו מאוד קטנים ואמרו לי שפרכוסים יכולים לגרום לנזק מוחי. האם זה נכון? איך אני יודעת מהו פרכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
מור05/05/2011התחילה לו רעידה קטנה בראש מספר פעמים. כמו כן הוא נבהל ללא סיבה ופורס ידיים לצדדים לאחרונה די הרבה בעיקר בשינה אבל לא רק.כשהוא ישן יש לו תנועות קלות מאוד שנראות די דומות וכשאני נוגעת לרוב הן לא מפסיקות. התנועות קורות בכל הגפיים. היום הוא בכה באמצע שינה פעם ראשונה. האם מדובר במשהו מדאיג? האם עלי לנקוט בפעולה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/05/2011עליך לבצע בהקדם בדיקת EEG על מנת לאבחן האם הפרכוסים של פריסת הידיים הם אכן פרכוסים מסוג IS אשר עלולים להיות משמעותיים ולהצריך טיפול שונה. אם הEEG אינו מצביע על תמונה כזאת אזי יש להמשיך בטיפולים התרופתייםהרגילים אך אין חשש לנזק מוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידקקות של קורפוס קולוזוםענת03/05/2011
מה זה הידקקות של קורפוס קולוזום? מה ההגדרה לילד כזה? אף אחד לא נתן לי תשובה ספציפית, איך ניתן לעזור ניתוח?, תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידקקות של קורפוס קולוזום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג05/05/2011קורפוס קלוזום דק מהרגיל הוא ממצא רנטגני שאין לו משמעות עצמאית. יש הרבה אנשים נורמליים לחלוטין שיש להם ממא שכזה. צריך לעשות בירור התפתחותי לילד ואולי גם מטבולי - גנטי. בכל אופן, אין מדובר בטיפול ניתוחי או תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים ממושכיםא.א02/05/2011
שלום לך,
בני בן 7 וחצי עם טיקים קרוב לשנה וחצי הטיקים הופיעו תחילה בפנים וכמובן עם עליות וירידות הוא כחכח בגרון במשך חודשיים ופסק, פה ושם יש אבל ממש על אש קטנה. לפני כשבוע וחצי התחיל עם קפיצות בגפיים העליונות, שוב היינו אצל נויורולוג ילדים ושוב הוא אמר לא להתייחס פשוט להתעלם והוא בהחלט חושב שזו לו תסמונת טורט. יצאתי מאוד מבולבלת עם סימני שאלה שמשך הזמן הוא שנה וחצי עם טיקים האם את מציעה לפנות לרופא אחר או לחשוב שאלו טיקים ממושכים שאולי יהיה סיכוי שיחלפו מתשיהו?? אודה לתשובתך אני ממש מבולבלת וחרדה ולא יודעת כיצד להתמודד עם התופעה הזו.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים ממושכים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/05/2011לצורך הענין אין זה משנה כלל אם המדובר בטיקים ממושכים או בתסמונת טורט - הגישה היא זהה בשניהם - להתעלם מהטיקים ולתת להם לעבור מאליהם בבחינת מהלך "בא וחולף". הרבה טיקים ממושכים הם למעשה תסמונת טורט שעל פי רוב היא קלה ומתבטאת בטיקים קלים שחולפים על פי רוב בגיל ההתבגרות המאוחר. מקרי טורט הקשים הם נדירים ביותר ומהוים את קצה הקרחון של הספקטרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת גפיים בלתי רצונית, פתאומיתלנה01/05/2011
שלום,
בתי בת 8 שבועות, נולדה בלידה טבעית אחרי הריון תקין במשקל 2970.
לפני 3 ימים קיבלה חיסון שני של צהבת B, כשעה לאחר החיסון הייתי עדה לתופעה מטרידה
בזמן שכיבה על מזרן פעילות הגפיים נמתחות ומתרוממות מעט בפתאומיות כאשר הידיים פרוסות לצדדים. כל ההתופעה נמשכת מספר שניות ומלווה בבכי פתאומי. העיניים פתוחות ומביעות פחד ומודעות לסביבה. ישר הרמתי את ביתי על הידיים והבכי נפסק לאחר מספר שניות. למרות שהתופעה נראתה מאד מפחידה הנחתי כי היא נבהלה ממשהו אולם זה חזר עוד פעם לאחר כרבע שעה והיה לי ברור שזה לא קשור לשום גורם חיצוני. חזרתי למרפאה ולאחר בדיקה מקיפה למרות שהכל נראה תקין האחיות המליצו לי לפנות לרופא ליעוץ, לאחר כחצי שעה כשהגעתי הביתה ברגע שהנחתי אותה על מזרן בבית התופעה חזרה בפעם שלישית. פניתי למיון ילדים ברמבם, לא מצאו שום חריגות. במהלך סופ"ש הבחנתי בתופעה פעמיים נוספות אולם כל פעם בעוצמה פחותה ביחס לפעם הראשונה. צילמתי בוידאו.
היום, יום א' הייתי אצל רופא ילדים ולאחר מכן אצל נוירולוג ילדים, ד"ר אבו ראשד מוחמד, לאחר בדיקות אמרו שהכל נראה תקין, הנוירולוג אמר שבוידאו אין משהו חריג. לצערי אני עדיין חוששת כי התופעה אינה נורמטיבית ואני מוטרדת מכך מאד.
מבקשת את עזרתכם איך ניתן לאבחן ולקבוע מה גורם לזה.
בתודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת גפיים בלתי רצונית, פתאומית - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/05/2011כדאי לבצע EEG בשינה או וידאו EEG כדי לשלול קיומן של תופעות אפילפטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידקקות של קורפוס קולוזוםענת01/05/2011
בתי בת 3.5 שנים לפני שנה וחצי עשינו לה M.R.I עקב איחור התפתחותי יצא שיש לה הידקקות של קורופוס קולוזום? מה זה? איזה השלכות יש לזה מבחינה עתידית? ואם טיפול בתא לחץ יועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידקקות של קורפוס קולוזום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2011הידקקות של קורפוס קלוזום היא ממצא לא ספציפי שקיים גם באוכלוסיה בריאה. למיטב ידיעתי אין תועלת בטיפול בתא לחץ. על הנוירולוג המטפל לעשות בירור מקיף בחיפוש אחר מחלת חומר לבן כסיבה אפשרית לממצאי ה MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LSV - מה המשמעות של הממצא?ד``ר שי מנשקו30/04/2011
יומיים אחר הלידה של בתי בוצע US מח (בבי"ח שניידר) עם ממצא של LSV lenticulo- striate vasculopathy מזערי משמאל. במהלך ההריון נדבקתי ב- CMV, בתי לא נדבקה (נשלל במי שפיר בשבוע 30 ובתרבית שתן ל- CMV אחר הלידה). ה- US בוצע לפני השחרור ממחלקת ילודים רק מכיוון שלא התקבלה עדיין תשובת התרבית ל- CMV (ולא בעקבות ממצאים פתולוגים בבדיקת רופאת הילודים). מהלך הלידה היה תקין, למעט מתן פיטוצין כשהייתי כבר בפתיחה מלאה, מה שהוביל להאטות דופק עד 90 שנמשכו דקות ספורות בלבד. נולדה עם אפגר 9-10, בדיקת רופא ילדים תקינה במחלקת ילודים ובגיל 9 ימים.
רופאת הילדים שלי לא יודעת להגיד מה משמעות הממצא, אשמח מאד עם תוכלו לסייע לנו- מה האבחנה המבדלת, ואם יש סיבה להיות מודאגים.
תודה רבה!
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LSV - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2011ממצא של LSV יכול להעיד על הדבקה בזיהום תוך רחמי , עקב חוסראספקת דם בהריון או ממצא מקרי באוכלוסיה בריאה לחלוטין.נראה לי שהאפשרות האחרונה נכונה במקרה שלכם שכן CMV נשלל בודאות בתרבית שתן פוסט לידתית ומהלך הלידה היה תקין לחלוטין ע"פ ציון האפגר.
בסיכום: לא לדאוג!
אם מאוד רוצים אפשר לבקש בדיקת BERA לראות שהשמיעה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שלי01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוגית ילדים באזור אשקלוןדבורה28/04/2011
שלום,
אשמח לקבל המלצה על נוירולוגית ילדים (אישה בלבד) באזור אשקלון-אשדוד והסביבה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוגית ילדים באזור אשקלון - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2011פרופ' אסתר כהנא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDDליז28/04/2011
לאחי יש ילד PDD ועוד ילד שאמור להיות מאובחן בקרוב, והסיכויים שגם לו יש PDD
מה הסיכוי שגם לי יהיה ילד PDD? האם ניתן לבדוק את זה מראש באיזושהיא צורה? אני רווקה ללא ילדים, אך החרדות משתקות אותי. אני יודעת שלא אוכל להתמודד עם מצב כזה ולכן הייתי רוצה לדעת אם ניתן לבדוק את זה מראש.
כמו כן מאיזה צד (הזרע או הביצית) מגיע הPDD?
ניסיתי לחקור באינטרנט אך לא מצאתי עד כה שום תשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2011עלייך לגשת לייעוץ גנטי מסודר. קיים מכון גנטי בכל ביה"ח ואת יכולה לבחור ע"פ מקום מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותליאת27/04/2011
שלום. בתי בת 5 חודשים. לאחרונה יש ירידה במשקל לאחוזון 13 מאחוזון 50 כמו כן שמתי לב שהיא מזיזה יד ימין בעיקר כשהיא בוכה אן מתרגשת ויש שמאל לא זזה. כמו כן יש לעיתים רעידות בידיים כשהיא בוכה. יש לציין שהיא שולחת שתי ידיים לכוון צעצע. האם יש כאן בעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2011לא עושה רושם שיש כאן בעייה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות בעת הליכהמיכל27/04/2011
שלום רב,
בתי בת שנה וכמעט ארבעה חודשיים (עוד יומיים). היא התחילה ללכת כבר לפני שלושה חודשים ונראית יציבה. אבל בזמן שהיא הולכת היא פתאום נופלת קדימה בלי סיבה ממשית (כמו מכשול או משהו כזה). בנפילות האלה היא פשוט מתרסקת על הרצפה, ולעיתים מקבלת מכה חזקה בראש או בפנים.
כשהייתה תינוקת היא נפלה לנו מהמיטת הורים 3 פעמים על הראש, אבל לא היה סימן פגיעה או זעזוע מוח כתוצאה מנפילות אלה, היא בכתה מיד ולא הראתה כל ישנוניות.
האם ייתכן שיש לה פגיעה שגורמת לה להפרעות בשווי משקל? אתמול הייתי אצל הרופאת ילדים והיא נתנה לי הפניה לנוירולוג ילדים, ואני לא בטוחה ממש מה לעשות.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות בעת הליכה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/04/2011טוב עשתה רופאת הילדים שנתנה הפנייה לנוירולוג. לא נראה שיש קשר ל3 הנפילות שחוותה הילדה בילדותה המוקדמת, אך בהחלט יש צורך לברר את סיבת הנפילות העכשוויות כולל לשקול ביצוע הדמייה מוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף הראשאפרת26/04/2011
שלום,
בני בן חודשיים ושבוע, נולדעם היקף ראש 33.5 ומרפס טיפה סגור, לפני 4 שבועות הנוירולוג מדד את היקף הראש 36.5 , והיום אני מדדתי 38 ס"מ.
לפי הנוירולוג שפגשנו לפני חודש, ילדי באחוזון 10 .
קראתי מאמר באניטרנט כי אם היקף הראש גדל בקצב אטי תביא לנזק מוחי לשיתוק מוחין ולפיגור שכלי
אני בלחץ נוראי, האם אני בינה נכון את שנכתב במאמר ?
כמו כן נשלחנו לעשות אולטרהסאונד מוח, מה זה אמור לגלות? להצביע ?
תודה
אפרת
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף הראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/04/2011עקומת היף הראש של בנך מתקדמת לאורך אחוזון 10 - משמעו של דבר ש10 אחוז מכלל הילדים באוכלוסייה באותו גיל ומין יש להם את אותו היקף הראש. כלומר, הוא בהחלט בטווח הנורמה. הראש גדל בקצב תקין. רק אם יש 2 סטיות תקן מתחת לנורמה זה עלול להביא לבעיות שמצאת באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פנדסטובה22/04/2011
קודם אני רוצה להודות על התשובות המהירות שקיבלתי. נכדי לא סובל מאנגינות וגם הפעם שהוא היה חולה הרופא לא טרח לעשות משטח גרון ואף אמר שאין צורך. בתחילה לפני שנה התחילה הרגשה לא נוחה בקצות האצבעות ואחר כך לאט לאט זה נגרר לטיקים מוטרייים וקוליים שהיו כל כמה דקות. הוא אובחן כטוראט. לאחר שהיה חולה לפני כשבועיים עם חום גבוה וקיבל אנטיביוטיקה ראפפן (לא נעשה לו משטח גרון)לא היו לו כלל טיקים ואז הרופא אמר שזה פנדס. אני מאד מבולבלת כי הטיקים לא הופיעו כי היה חולה הם הופיעו לפני כן אך במהלך המחלה לא היו. האם זה יכול להיות משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פנדס - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/04/2011הקשר בין זיהום סטרפטוקוקלי לטיקים הוא בעייתי ויש שחולקים על קיומו. טיקים ללא קשר לזיהום סטרפטוקוקלי הרבה יותר שכיחים מאשר אלא שניתן לקשור אותם ישירות לזיהום זה. על פי ההגדרות של אלה שמאמינים שקיימת תסמונת כזו הופעת הטיקים צריכה להיות מאוד סוערת לרוב מלווה בשינויי התנהגות נוספים (כגון כפייתיות) וצריך להופיע ממש בסמוך לזיהום אחרת ישנו בלבול ושתי תופעות שכיחות (טיקים וזיהומם בסרפטוקוק נקשרים זה לזה רק מעצם הנסיבתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)