מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפחדת שהתינוק אוטיסט! אנא תשובותיכןמשפחתון מיוחד23/05/2011
שלום רב,
בני בן השנה חייכן ושקט, מתהפך מגיל 4 חודשים מבטן לגב ומגיל 8 חודשים מגב לבטן. יושב אך לא מתיישב (לא מרבים להושיבו עקב כך), לא מוחא כפיים או שם ידיים על הראש, לא מחקה תנועות ולא ממש מבין הוראות פשוטות. מסתכל לכיוון האור אך לא מצביע. לא אומר מילים בכלל רק הברות, לאחרונה התחיל להסתובב על צירו ולהתהפך בסיבובים כדי להגיע לצעצועים, בנוסף התחיל להתקדם אחורה. עקב היפוטוניה בחגורת הכתפיים מלידה אנו מטופלים בפיזיוטרפיה אחת לשבועיים אך אין התקדמות, בנוסף בוצעו 2 סונרי מוח ששניהם פורשו כתקינים למרות הצטברות נוזלים מועטה. האחרון היה לפני כחצי שנה.
הילד עושה תנועות חזרתיות של סיבובי ראש מצד לצד (הרבה) וכן זריקת הגוף לאחור וחזור בזמן ישיבה על כיסא האוכל (לצורך העניין), מכניס אוכל לפה ביסקוויטים וכאלה וגם מעביר מיד ליד, לרוב עונה לשמו אך גם לא תמיד. סקרן אך איטי מאוד.
אני ממש מפחדת שמדובר באוטיזם כי התופעות החריגות שבני מראה הן תופעות שיכולות להוכיח אוטיזם בילד.
חייבת תשובתכן...
אגב- משני מפגשים עם פרופסור שטראוסברג בשניידר יצאנו די רגועים כי היא אמרה שלמרות האיטיות הוא נראה לה בסדר אבל אז התחילו להתפתח התנועות החזרתיות המדאיגות...
אנא תשובתכן (אין במשפחתנו מקרים של אוטיזם פיגור או PDD, מפחדת שמא בני הוא הראשון...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת שהתינוק אוטיסט! אנא תשובותיכן - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/05/2011אנא צרי קשר עם מזכירת המרפאה הנוירולוגית בשניידר - טלפון 03-9253132 ונראה את הילד בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל חודשיים - מרפס סגור, חשובאורית23/05/2011
שלום רב,
בני תינוק בן חודשיים. במשך השבועות האחרונים פתח המרפס הלך והצטמצם וכעת הוא כמעט סגור. יש לציין שנרשמה עלייה בהיקף הראש במדידות בטיפת חלב מגיל חודש לגיל חודשיים, והוא נמצא באחוזון 30 (בגיל חודש) ו-35 (בגיל חודשיים).
אני מודאגת מכך שהמרפס נסגר, האם תתאפשר עלייה בהיקף ראש גם עם מרפס סגור או שמא יהיה צורך בהתערבות כירורגית לפתיחת המרפס?
מה הן המשמעויות של מרפס סגור כבר בגיל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל חודשיים - מרפס סגור, חשוב - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/05/2011כל עוד היקפי הראש עולים - זה סימן טוב שכן זה משקף את המצב שהתפרים פתוחים והמוח מתפתח אך בכ"ז ליתר בטחון כדאי לעשות צ. גולגולת ולהיוועץ בנוירוכירורג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטס ו NF1 ?יעל21/05/2011
שלום רב,
אשמח לדעת האם ידוע על קשר בין מחלת פרטס לבין ניירופיברומטוזיס מסוג 1?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטס ו NF1 ? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג21/05/2011עד כמה שידוע לי לא ידוע על קשר שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל22/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במוח לתינוקתbe18/05/2011
שלום,
בגלל איחור התפתחותי של תינוקת בת 8 חודשים, הופנינו למספר בדיקות - בניהן אולטרסאונד חדרי מח. היה ספק אם נצליח בכלל בגיל כזה לבצע את הבדיקה בגלל מרפס קטן יחסית אבל בסופו של דבר נראה כי הצליחו לראות. כל הדברים היו תקינים (רוחב החדרים, לא הודגם ממצא פריונטריקולרי, ללא עדות למוקדי או שרידי דמם) למעט משהו שבכלל לא היה במטרת הבדיקה:
"ציסטה קטנה של כוריד פלקסוס בחדר הצדדי משמאל, בקוטר של 0.38. נוזל בכמות קטנה בקדמת פיסורה אינטראמיספריקה".
מה זה אומר?
תודה מראש
be* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה במוח לתינוקת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/05/2011ציסטות בגודל כזה הן מאוד שכיחות וחסרות משמעות קלינית. מקובל שאין לדאוג בכלל עד לגודל של 10 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה.לר רשמתי את יחידת המידה
be20/05/20110.38 ס"מ. זה משנה את התמונה?
שוב תודה
be* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה.לר רשמתי את יחידת המידה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג21/05/2011עד 1.0 ס"מ זה חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה לא רצונית בעת התרגשותמיכל18/05/2011
שלום רב!
בני בן 5.5 שנים, ילד נבון וחכם. בעת התרגשות הוא לעיתים עושה תנועה לא רצונית בידיים ומעט בפנים. יש לציין כי הדבר קורה רק כאשר הוא מתרגש ולא במצב אחר.התנועה נראית כמו עיוות קל ונמשכת שניות בודדות בלבד.
האם עלי לדאוג?
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה לא רצונית בעת התרגשות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/05/2011אין מה לדאוג. המדובר בתנועות סטראוטיפיות של הילדות שאינן פתולוגיות ונוטות לחלוף עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורט? או בעיית נוירולוגית אחרת?אור16/05/2011
שלום ד"ר , אני חושדת שלביתי (בת 9 חודשים) יש טורט.
ההתנהגויות שנראות הם: בזמן טרם שינה ,
הזזת הראש בשכיבה על הבטן מצד לצד לפחות 6 פעמים
(התחיל מגיל מוקדם 3 חודשים הזזת ראש מצד לצדבשכיבה על הגב) .
כשאני משכיבה על הצד והיא לא יכולה להזיז את הראש היא מחליפה תנועה לידיים ,מרימה יד ומורידה גם כמה פעמים כאשר ניסיתי לעצור את התנועה החזקתי לה את הראש ,היא הרימה את גב /חזה כאילו עושה את התנועה מלמטה.או מרימה יד ומגרדת ליד האוזן או מושכת בשיער.
כאשר אני מאכילה אותה
היא יכולה להזיז את כף הרגל למעלה למטה הרבה פעמיים , או לנסות לתפוס אותי בידה גם הרבה פעמיים אפילו לצבוט אותי, או "מגרדת" את עצמה בבטן(דרך הבגדים). בזמן ערות , לפחות פעם ביום (אני רואה אותה כ 3 שעות עירות)מלקקת את שפתיה. או פותחת וסוגרת את כפות ידיה הרבה פעמיים ודי מהר.
יש לי צילומים של אולטרסאונד מורחב מזמן ההריון מפרופ" מפורסם. האם ניתן לאבחן על סמך הצילומים אם מדובר בטורט? יש לציין שאני חושדת שלי יש טורט קל (תנועות עיניים לא רצוניות) ואופי אובססיבי.
בלידה , ניתוח קיסרי, כשיצאה ,הראש נראה "לחוץ" אמרו לי שזה טבעי.
גיל 9 חודשים -זוחלת על הגחון אחורה
יש לציין שבתור עובר היתה מאוד תנועתית .
האם יש בדיקה אוביקטיבית (לא תצפית בהתנהגות)שניתן לעבור כדי לקבוע האם מדובר בטורט או בכלל אם מדובר בבעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורט? או בעיית נוירולוגית אחרת? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג16/05/2011אין אבחנה של טורט בגיל 9 ח'.
צריך שהתינוקת תעבור בדיקה נוירולוגית וכן תסריטי את התנועות שלה במצלמת וידאו או פלאפון. לצערי, אין בדיקה אינדיקטיבית שתצביע על האם לילד יש טורט או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ברגליים לתינוקמירב15/05/2011
שלום, בני בן כמעט 4 חודשים. הריון עם סכרת הריון ובדיקת חלבון עוברי הכוללת רמת חלבון עוברי בדם 2.49. מי שפיר תקינים ובעקבות בדיקת חלבון עוברי הופניתי לסקירת מערכות מורחבת הכוללת בדיקה שאין מום פתוח במערכת העצבים- הבדיקה יצאה תקינה.
לידה תקינה. מהלידה הוא מתפתח היטב לגילו: מרים ראש בשכיבה על הבטן, מחייך, צוחק, מושיט יד לצעצוע, עוקב אחר מובייל, עובר משכיבה על הגב לשכיבה על הצד ופעם אחת אף הצליח להתהפך מהגב לבטן (קרה פעם אחת ומאז מתהפך רק לצד).
הבעיה היחידה היא שיש לו רעידות ברגליים (כל פעם ברגל אחרת). בחודשים הראשונים זה קרה בתדירות נמוכה אבל בחודש האחרון התדירות גדלה זה קורה כמעט בכל הנקה הרגל שנמצאת למעלה רועדת וגם כאשר מרימים אותו על הידיים (והרגליים באויר). כאשר אני מחזיקה לו את הרגל הרעד נרגע (בשבוע שעבר בזמן הנקה כאשר הרגל רעדה הזזתי אותה והיא הפסיקה לרעוד וכאשר החזרתי אותה למקומה היא רעדה שוב וכן הלאה).
רופא הילדים טוען כי זה יכול לנבוע מחוסר סידן או סוכר אבל בגלל שזה קורה בהנקה זאת לא נראית לו הבעיה. הוא לא מוצא סיבה למה לבצע לילד בדיקת דם (שנלקחת מהצוואר בשל גילו הצעיר) וגם לא התלהב לתת לי הפניה לנוירולוג (בסוף נתן לי אבל תור יש רק בספטמבר).
האם מדובר בתופעה מוכרת? והאם תדירות גבוהה צריכה להדאיג אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ברגליים לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג16/05/2011כמובן שהילד צריך לעבור בדיקה נוירולוגית אך לפי התיאור שלך שבו הרעידות נפסקות כאשר נוגעים בגפה- נראה שלא צריך לחשוש שהמדובר בפרכוסים אלא בתופעה שנקראת JITTERINESS שהיא שכיחה מאוד וחולפת עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ברגליים
מירב16/05/2011האם הבדיקה של רופא הילדים מספיקה או שלבצע בדיקה אצל נוירולוג? הבעיה היא שתור לנוירולוג יש רק בעוד מס' חודשים.
והאם העובדה שמדי שבוע התדירות משתנה (לעיתים לטובה ולעיתים לרעה) זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ברגליים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/05/2011ניתן לחכות לתור לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת
רונה12/05/2016מכיוון שאני נמצאת במצבך תינוקת בת שמונה חודשים אשמח לדעת מה העלתה בדיקת הנוירולוג לנו יש תור בעוד כחודש ואני די בלחץ
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטחנה15/05/2011
ילד עם אפילפסיה ופיגור שותה דפלפט כרונו הרמה בדם 100 והמצב הרבה יותר טוב משהיה כבר מס' חודשים טובים ב"ה......שאלותי האם יכול להיות מצב שהרמה בדם תקינה וגבוה ופתאום יהיה שינוי לרעה בכמות הפירכוסים וןמדוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/05/2011בד"כ רמה תקינה בדם נועדה להבטיח שתהיה ירידה בכמות הפרכוסים ולכן אם תישמר רמה של 100 יש לקוות שלא יהיו הרבה פרכוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם לאחר מחלהליאת14/05/2011
שלום רב,
בני הצעיר בן כמעט 4. אני מבחינה בתופעה שחוזרת על עצמה.
לפני שנה, באוגוסט הילד העלה חום וכאב לו הגרון. הרופאה ראתה תפליט, עשתה משטח גרון ונתנה לו מוקיספן. תוצאות הבדיקה יצאו שליליות ולאחר מספר ימים הפסקנו את האנטיביוטיקה, למרות שהורידה את החום. באותו אוגוסט היו לילד התפרצויות זעם שלא ידענו מהיכן הגיעו. הדברים נרגעו בספטמבר.
ביום רביעי, הלכנו לרופאה, היא ראתה תפליט בגרון, נתנה מוקסיפן ולקחה משטח גרון. תוצאות הבדיקה שליליות. החום ירד מיד כתוצאה מאנטיביוטיקה. היום היו לילד התפרצויות זעם בלתי נשלטות, לאחר מספר חודשים ללא כל התפרצות זעם.
האם יתכן, שישנה מחלה חיידקית הנראית כמו דלקת שקדים, שהתפרצויות זעם הם תופעת לוואי שלה?
האם זוהי רגישות לפנצלין?
האם זהו die off של איזה שהיא בקטריה שהמוקסיפן הורג?
אשמח לכיוון.
אני חייבת לציין, שהוא ילד ללא כל התפרצויות זעם בדרך כלל, ולכן הדברים נראים לי קשורים.
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם לאחר מחלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/05/2011לא ידוע לי על קשר בין מחלת חום והתפרצויות זעם. יש הטוענים שאחרי זיהום סםרפטוקוקלי מוכח יש תופעת פאנדאס - התפרצויות של טיקים ושינויי התנהגות והתנהגות כפייתית אובססיבית , אך זאת כאמור רק אחרי הוכחה בבדיקת דם של ASLO.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור שפתי לילדה בת 3מיכל14/05/2011
אנו הורים לילדה בת 3 אחרי התפתחות הילד ואחרי בדיקות מקיפות הכוללות mri eeg ובדיקות דם גנטיות הכל יצא תקין אך הילדה מתקשה בהבנה ובדיבור אמנם אוצר מילים מעל 200 וגם מטופלת אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע אבל בקושי מצרפת 3 מילים למשפט האם יש בדיקה המצביעה במדויק מה הבעיה וממה היא נובעת וכיצד לתת לילדה את הטיפול הראוי ביותר אולי יש צורך בטיפול תרופתי מעבר לטיפול אישי
נוסיף ונאמר כי אוטיזם נשלל ע"י המכון להתפתחות הילד רק נקבע כי לילדה יש איחור התפתחותי של כשנה מה עושים אנו אובדי עצות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור שפתי לילדה בת 3 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/05/2011אם הילדה נבדקה ע"י נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי ועברה את הבדיקות המקובלות כפי שציינת - יש פשוט להמשיך עם תמיכה מאסיבית של קלינאית תקשורת וגן שפתי ובהרבה מקרים בעתיד הפער מצטמצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להמוכרומטוזיסעדן12/05/2011
שלום
ברצוני לדעת האם המחלה המוכרומטוזיס מסוכנת עד כדי מוות?
ואם כן, באיזה שלב של המחלה זה מופיע ובאיזה גיל של החולה, בדרך כלל.
האם לחולה בגיל 16 קיימת סכנה של מוות בשלב ראשוני של המחלה?
תודה מראש, עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להמוכרומטוזיס - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/05/2011המוכרומטוזיס היא מחלה המטולוגית ולא נוירולוגית - תתייעץ בפורום של המטולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDD והידקקות של קורפוס קולוזוםענת12/05/2011
הבת שלי בת 3.5 הובחנה לפני כשנה כ-PDD עשינו לה M.R.I ויצא שיש לה הידקקות של קורפוס קולוזום, 3 רופאים אמרו לנו שזה לא PDD אלא הידקקות של קורפוס קולוזום שהם פשוט משייכים אותה ל-PDD , איזה טיפול נכון לתת לה במקרה הזה, ואני חסרת אונים אני לא יודעת מה הבת שלי באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD והידקקות של קורפוס קולוזום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/05/2011הידקקות של קורפוס קלוזום הוא ממצא לא ספציפי שיכול לקרות גם באוכלוסיה בריאה.כדאי לברר את ה PDD בשיטות גנטיות כמו למשל CGH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמסרב ללכתאורן שפירא11/05/2011
אני אבא לילד בן שנה ושלושה חודשים. הילד עדיין אינו הולך, כאשר נותנים לו תמיכת בשתי ידיים - הוא הולך, כאשר משחררים יד אחת - רואים שהוא מאבד יציבות.
יש לי בעיה נוירולוגית מלידה - המוח הקטן אינו מפותח מספיק וזה גורם לי לחוסר שיווי משקל בהליכה. למיטב ידיעתי, הרפואה עדיין לא הגיעה להבנת הבעיה, אף אחד לא יכול אפילו להגדיר את המחלה.
אולי הבעיה שלי היא הסיבה שהילד לא מחזיק שיווי משקל? אני בדקתי האם הבעיה שלי הוא תורשתית - אמרו לי "לא".
האם לדעתך יש לי סיבה לדאוג לילד שלא הולך בגיל שנה ושלושה חודשים? אם כן, מה עליי לעשות? האם בדיקת MRI מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמסרב ללכת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/05/2011הילד צריך להיבדק ע"י נוירולוג ילדים והוא יחליט אם לשלוח אותו ל MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק או פירכוסחנה10/05/2011
האם תנועה של לקיחת נשיפה לשניה יכולה להיות טיק ? ואיך יודעים אם זה לא סוג של פירכוס קטן? הילד עם טיפול של דפלפט כרונו בגלל אפילפסיה
אבקש רק לא לענות לי לעשות וידאו איאיגי.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיק או פירכוס - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/05/2011לא סביר שמדובר בטיק או בפרכוס. צריך להסריט את התופעה ולהראות לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציהחנה09/05/2011
ילד עם פיגור ושיעול עם ליחה מרובים וכנראה נשימותיו אינן עמוקות ואפיקטיביות מספיק ומטופל מזה כשנתיים עם טיפול אינהלציה קבוע ועם סטורציה נמוכה 88-85 בדרך כלל , שאלתי איך הסטורציות הנמוכות יכולות להשפיע על האפילפסיה שקיימת ומטופלת בטיפול של דפלפט כרונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטורציה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/05/2011לאור העובדה שהסטורציות נמוכות מעט באופן כרוני קרוב לודאי שאין השפעה על האפילפסיה שכן רק אם יש מאורעות של חוסר אספקת חמצן באופן חד אזי יש פרכוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)