מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק עם רעד בגפייםאם אוהבת24/02/2011
שלום רב ותודה על האפשרות להתייעץ.
בני בן חודשיים, התופעה שמדאיגה אותי היא רעד שתוקף אותו לעתים, מספר פעמים ביום לפעמים בידיים, לפעמים גם ברגליים. הרעד פוסק מעצמו תוך שניות.
האם זו תופעה נורמאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם רעד בגפיים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/02/2011לעיתים יש לתינוקות קטנים תופעה של רעידות בגפיים הקרויה JITTERINESS והיא חסרת חשיבות לחלוטין. יחד עם זאת כדאי שהתינוק ייבדק ע"י רופא הילדים או נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשים מסיט מבט לצדדיםגלית23/02/2011
אני בלחץ מטורף. הילד שלי בן חמישה חודשים. הוא יוצר קשר עין. עוקב אחר חפצים נעים. מביט באנשים ומחייך ונהנה מקשר. אבל...הרבה פעמים שמרימים אותו על הידיים הוא מסיט מבט לצדדים ונמנע מקשר עין. כשהוא היה בן חודש בערך אמרתי את זה לאחות בטיפת חלב וגם לרופא והם אמרו שזה בסדר בגיל הזה ושבסה"כ הוא יוצר קשר עין ומגיב ומחייך אז זה בסד. אבל עכשיו הוא כבר גדול. לא ברור לי למה התופעה הזאת ממשיכה. לילד שלי היו סיבוכים אחרי ברית (זיהום בדרכי השתן+דלקת קרום המוח ויראלית) אני מפחדת מפגיעה שנגרמה חלילה. זקוקה לעזרה ולייעוץ דחוף....
גלית
* כתבתי בזמנו הודעה בפורם וצרפתי סיכום מכתב שיחרור מבי"ח שניידר. פרופ' שטראוס כתבה שהכל נראה בסדר. נרגעתי ועכשיו אני שוב לחוצה ומפוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 חודשים מסיט מבט לצדדים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג23/02/2011כדאי לבדוק את הילד בדיקה נוירולוגית ולראות אם מדובר במשהו התנהגותי או נוירולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכה.ריקי22/02/2011
שלום לפורום המקסים הזה. יש לי שאלה ואשמח שתענו לי עליה .אנחנו טסים בעוד שבוע לתאילנד . ביחד עם הבת שלי היום היא בת 14. כבר כמעט 3 שנים בלי התקפים הייתה לוקחת אוספולוט כדור 1 ביום. הפרופסור אמרה שהכל בסדר ולפני 3 שנים הפסקנו את הטיפול. לשאלה? מה קורה בטיסה כל כך ארוכה והילדה בקושי תישן מאד קשה לה לישון בישיבה.והיא חייבת לפחות 8 שעות שינה ככה זכור לי. הפחד שלי שלא יחזרו לה ההתקפים בטיסה ?האם לא לפחד?ומה לעשות אם יחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה. - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/02/2011הסיכוי שיחזרו התקפים בגילה בגלל טיסה ארוכה הוא אפסי. אם את רוצה להיות עוד יותר בטוחה שתיקח כדור אסיוול של 2 מ"ג לאחר עליה לטיסה ותנסה לישון במהלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEG ילדה בת 9 - דדחחוווףףףףשרה22/02/2011
ערב טוב בתי בת 8 ולפני כחודש בערך החלה להתפס לה כף יד ימין והאצבעות וגם שמאל פעם בכמה זמן לא משהו רציף כמו כן זה קורה לשניונת עד שתי שניות ומשתחרר בבדיקת הEEG התשובות שקיבלתי הן :
נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 7-8 לשנייה
מגיבה לפקיחת עיניים בטא קידמי
נשימת יתר -נרשמו גלי טטא אינטרמינטי
ללא שינויים לגלי אור
לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית
בבקשה אני מחכה לתור לנורולג אבל חייבת להבין את התוצאה הזו
האם זה תקין
ומה אם לא מה זה אומר ?
בבקשה אודה לעזרתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG ילדה בת 9 - דדחחוווףףףף - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג22/02/2011בסה"כ עושה רושם שהתרשים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבורסער22/02/2011
שלום רב !
אני אמא לילדה בת שנתיים. לפני שנה בתי עברה 2 פרכוסי חום בהפרש של חודש ביניהם.
וזאת לאחר חיסון של שפעת חזירים המתבצע בשתי מנות.
השאלה שלי האם יש קשר בין איחור בדיבור אצל בתי לבין הפרכוסים שעברה.
תודה סער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג22/02/2011בד"כ אין קשר ישיר בין פרכוסי חום ואיחור בדיבור אך בסדרות סטטיסטיות גדולות נמצא שיש קשר בין פרכוסי חום מורכבים ובעיות התפתחותיות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בשם גירן בראמיכל21/02/2011
שלום רב,
רציתי לקבל פרטים אודות הוירוס מה הגורמים להופעתו ,מה הסימנים וכיצד מתגברים עליו.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בשם גירן ברא - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג21/02/2011תסמונת גיליאן - ברה אינה וירוס . לעיתים היא נגרמת ע"י וירוסים כמו CMV ן - EBV.
היא יכולה להופיע אחרי שלשולים או בסמיכות לחיסונים. בד"כ יש חולשה עולה עד כדי שיתוק של גפיים תחתונות. בנוזל חוט השדרה החלבון גבוה וה EMG הוא פתולוגי. בד"כ מגיב היטב למתן נוגדנים והפרוגנוזה בד"כ טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצת רגלטוהר20/02/2011
בני בן 7 שמתי לב כשהוא ישן רגל אחת קופצת לו מדי פעם, והילד אומר שזה קורא לו גם בבית הספר וזה נורא מפריעה לו השאלה שלי ממה זה קורא? רופאת משפחה בדקה אותו ואמרה שזה לא נראה לה בעיה נורולוגית אולי זה קורא מחוסר ויטמינים בגוף האים זה נכון?
זה לא נראה כמו טיקים זה נראה כמו וריד שקופץ פתאום לאחר כמה דקות.מה עושים במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצת רגל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/02/2011אם זה קורה בתדרות גבוהה ותמיד באותה רגל יש טעם באיאיגי ובהמשך בדיקה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו EEG לבת שנה וחצי דחוף!!!ליהיא20/02/2011
תוצאות ניטור VIDEO EEG
מבוא קליני: בת שנה וחצי התפתחות תקינה הופנתה לניטור עקב אירועי ניתוקשל כ3-4 פעמים בשבוע שנמשכים עד דקה ובהמשך ישנונית.
ניטור של הרקע: נצפו פרצים של טטא גבוהת מתח באזור טמפורלי שמאלי-משמעות קלינית אינה ברורה
אירועים: ביום האחרון לניתור נרכש ארוע ניתוק אופייני שלא נצפה בוידאו כי היתה מוסתרת אין ליווי אלקטרוגרפי לארוע הנ"ל.
לסיכום:
התקפי הניתוק לא אפילפטים
השאלה שלי האם ניתן לדעת בוודאות מ"ארוע" אחד שגם בו לא היינו בטוחים שאכן זה לא אפילפסיה ואם כן מה עוד ניתן לבדוק ולשלול מבחינה רפואית מכיוון והניתוקים האלה קורים גם בעמידה והיא נופלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידאו EEG לבת שנה וחצי דחוף!!! - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/02/2011לדעתי אין להסיק מארוע אחד ויש לחזור על הבדיקה ולנסות ללכוד יותר ארועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליהיא21/02/2011תודה על תגובתך המהירה
אני מקווה שיאשרו לנו לבצע שוב את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות בלתי נשלטות ביד, בת 5 חודשיםפני20/02/2011
שלום,
ביתי בת 5 חודשים, מתפתחת יפה (עדיין לא מתהפכת אבל היא באחוזונים 95 במשקל ובגובה, הבנתי שזה קצת קשור).
לאחרונה שמנו לב שלפעמים היא עושה תנועה שנראית ממש בלתי רצונית ביד ימין - היא מכה איתה בפנים שוב ושוב. זה קורה בעיקר כשהיא עייפה, ונראה שזה אפילו מעצבן אותה... היא לחלוטין בהכרה באותו זמן, יכולה לחייך ולמלמל, ואם אני אגיש לה צעצוע התנועה תיפסק והיא שולטת טוב בתנועות של היד.
אבל זה נראה קצת מלחיץ... יש סיכוי שזה פירכוס?
מה זה יכול להיות?
בתודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות בלתי נשלטות ביד, בת 5 חודשים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/02/2011אם היא שומרת על הכרתה ומחייכת תוך כדי כך סביר להניח שלא מדובר בפרכוס. בכל אופן כדאי לנסות ולהסריט את התופעה ואז להתייעץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על המענה המהיר!!!
פני20/02/2011נשמע מעט מרגיע.
הצלחתי לצלם את התופעה.
יש איזושהי דרך להעלות לכאן את הסרטון/ לשלוח אותו במייל או משהו דומה?
בתודה שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LAטל20/02/2011
הבן שלי בן 11 , הבאתי לו היום (בפעם הראשונה) בבוקר את כדור ריטלין LA ל-8 שעות, רשום שאפשר לפתוח את הכדור ולשים במאכל קר.
לאחר 20 דק' אחרי נטילת הכדור, הרגיש בני שרגליו מתקווצות והוא מרגיש תחושה של עיקצוצים ושנרדמות לו הרגליים.
האם המצב מצריך בדיקת רופא?
האם ניתן להביא לו כדור מחר בבוקר ולפתוח שוב את הכדור?
נא עזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/02/2011לא ציינת איזה מינון של ריטלין הילד קיבל. בכל אופן כדאי להיבדק אצל רופא הילדים, לעשות א.ק.ג. ולנסות להימנע מהשמוש לעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טל20/02/2011תודה על התשובה,
הבן שלי לוקח את ה20mg , והוא כבר עשה בדיקת א.ק.ג.
הכדור לאחר שעה של התכווצות הצליח לתפקד עם הכדור בצורה נפלאה ועשה את כל המטלות בבית הספר.
עכשיו הוא קצת עייף ומרגיש שכואב לו קצת הראש.
הבעיה שאין לי עם מי להתעייץ כרגע, האם ניתן להתקשר אליך טלפונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10חודשיםמיכל20/02/2011
שלום,
הבן שלי תינוק מקסים ערני,סקרן ומתקשר מעולה מכל הבחינות. עד גיל שבעה חודשים היה מיישר את רגליו ללא בעיה ומנסה להעמד בעזרתנו ומגיל 7 חודשים ועד עכשיו הוא אינו מיישר את רגליו לאחר עיסויים ממושכים ותרגילים שונים שעשיתי לו יש שיפור אבל עדיין אין ישור. הוא זוחל גחון ,יושב אך אינו נעמד כמובן כי אינו יכול. האם זה דבר נורמאלי? ואיך יתכן שתינוק שלא היו לו בעיות ברגליים עכשיו יש לו והאם עלי לקחת אותו לנוירולוג. מחכה לתשובתכם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10חודשים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/02/2011זה באמת נשמע מוזר ומחייב בדיקה מדוקדקת ע"י נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18.רועי20/02/2011
שלום ד"ר,
אני בן 18 הובחנתי לפני מספר שנים כחולה בדראליזציה, אני כרגע מטופל ב250 מ"ג למיקטל ו10 מ"ג ציפרלקס, אצל פרופסר יאיר למפל.
הבעיה הכי גדולה במחלה הזאת אצלי היא הרגישות לאור,סתם דוגמא תמיד שאני משחק כדורגל עם חברים בשעות הצהריים אני מרגיש שזה לא אני, קשה לי להתרכז, שורפות קצת העיניים (בקיצור דראליזיציה חח). אבל אם אני ישחק בשעות הערב אני פחות או יותר חוזר לעצמי.
עד היום לא הצלחתי להבין למה זה קורה דווקא בשמש זה הורג אותי?.
שאלה שנייה. מה יש במחלה הזאת? האם היא באמת כזו קשה?קלה תנו לי כמה מילים עליה בבקשה.
נ.ב הביטחון העצמי בשנים האחרונות ירד לי לריצפה ממש, אני אישית חושב שיש קשר למחלה מה איתכם?
אלף תודות לכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 18. - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/02/2011אני מציעה שתשאל את הנוירולוג המטפל בך זו מחלה שאו שאינך מאיית נכון את שמה או שאין לי כנוירולוג ילדים מושג על מה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת דה-ריאליזציה ,ובאנגלית:
רועי20/02/2011Derealization Disorder
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסתיו
שי20/02/2011למיקטל+ציפרלקס הן תרופות נוגדות דיכאון, וגם המחלה כפי שהיא מתוארת בויקיפדיה נשמעת מתחום הפסיכיאטריה. לדעתי אתה צריך לפנות לפורום פסיכיאטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםכרמית19/02/2011
שלום
יש לי ילדה בת 6 וחצי בכיתה א עם בעיית רגישות שמעתית
באמצע אוגוסט התחילה לעלות ולהוריד את הבטן טענה שמגרד לה בבטן התופעה התחזקה יותר לקראת הערב רק לאחר שהרופאה ראתה זאת שלחה אותנו לEEG דחוף
עשינו בדיקת EEG יצא תקין המליצו לי טיפול פסיכולוגי בעיה התנהגותית
בתקופה האחרונה התמעט בעיית הבטן אך התחילה בעייה עם הכתפיים מעלה ומורידה והיא ממש לא רגוע לקראת השינה (גם הגוף) וקשה לה להרדם ,רק שאנחנו לידה היא נרדמת ,פשוט קשה
הייתי רוצה לדעת אם ישנם עוד בדיקות שניתן לעשות על מנת לשללול דברים הקשורים לבריאות הילדה לפני שאני מתחילה עם טיפול פסיכולוגי
העניין שהכל התחיל בקיייץ לפני כניסתה לכיתה א לכן קשה לי להאמין שזה קשור לזה
העניין מאוד מטריד אותה ביום יום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/02/2011נשמע בהחלט כטיקים
רצוי להתחיל בטיפול פסיכולוגי ואם לא יצלח או יהיה מאוד איטי וההתנהגויות מפריעות ישנה אפשרות לתת טיפול תרופתי. לדעתי אין צורך בבדקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםילנה18/02/2011
שלום רב,
אני לא יודעת אם אני בפורום נכון אבל יש לי שאלה תינוק שלי בן 3 חודשים נגשתי ביוזמתי לרופאת ילדים בטיפת חלב הסברתי לה את התחושה שלי היא אמרה לגשת לרופאת ילדים בקופת חולים ולהתייעץ גם איתה בחוות דעת רשמה שבן שלי ערני וחיוני רושם שטונוס שרירים מוגבר באקסטנזורים בצוואר.אפשר לקבל הסבר והאם צריך להתייעץ גם עם ניורולוג בכל זאת?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג18/02/2011טונוס שרירים מוגבר באקסטנסורים של הצואר אם הוא חדצדדי - יתכן והוא וריאנט של טורטיקוליס. בכל מקרה כדאי שהילד ייבדק בדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב??קרינה17/02/2011
שלום רב
ביתי בת כמעט 4 (עוד חודשיים) ילדה נבונה וחכמה, הגננת שלה פנתה אליי ואמרה שהיא מזהה אצלה קושי בהבנה, כשהיא פונה אליה בעבודות בקבוצה קטנה או במליאה ושואלת שאלות על סיפור או משהו אחר שלמדו היא לא יודעת לענות לה, בנוסף מזהה התנתקויות במפגש הילדה "חולמת" ונראה שהיא לא איתם החולמנות קוראת לה לעיתים גם בבית אך לא ברמה שמפריעה לתפקוד שלה, לגבי ההבנה הגננת טוענת שבחשיבה מתמטית היא חלשה ובכלל בכל מה שקשור לפן של מטלות שדורשות חשיבה היא מתמהמהת ומתקשה,
יש לציין שיש פער בין מה שהגננת רואה בגן למה שאני רואה בביתת מבחינת ההבנה, בשבועיים וחצי האחרונים אני מרגישה שינוי קיצוני אצל הילדה, חוזרת מהגן נסערת מרביצה הרבה לאחיה הקטן ומתנהגת בצורה תוקפנית
רציתי לדעת התחלנו תהליך של פנייה לרופא התפתחות אך רציתי לשאול לאן כדאי לפנות האם פסיכולוגית התפתחותית או נוירולוג כי אני שוקלת לפנות פרטי
אודה להכוונה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב?? - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי17/02/2011אני מציעה לפנות קודם לנוירולוג ולבצע בדיקת EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)