מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסטת הלשוןאני09/03/2011
ביתי בת 3.5. נולדה פגה בשבוע 30, מאז הלידה בריאה ומפותחת ללא בעיות מיוחדות.
אתמול הבחנתי לגמרי במקרה, שאינה מסוגלת, כאשר היא מוציאה את הלשון מהפה, להסיטה שמאלה אלא רק לצד ימין.
ניסיתי למרוח לה על הלחי השמאלית ממרח שוקולד, אבל הילדה לא מצליחה לקחת את הלשון שמאלה...
נראה כי למרות שעשיתי מכך משחק, העובדה שאחותה כן מצליחה והיא לא יצר אצלה לחץ, והיא עומדת מול המראה ומנסה אך ללא הצלחה...
האם מדובר בעניין מדאיג? ממה יכול לנבוע, ולמי עליי לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטת הלשון - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/03/2011יתכן שזה ממצא מקרי חסר משמעות אך בכ"ז יש להתייחס ברצינות ולגשת לנוירולוג ילדים לבדיקה מדוקדקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבינסקי חיובי משמאלהדסה08/03/2011
בתי בת שנה ו 7 חודשים.עברה בדיקות נוירולגיות והן תקינות.אציין:בשל גלגולי עיניים לפני 3 חודשים. קרקעית עין תקין.אאג תקין,היום היינו אצל נוירולוג ילדים שאמר שהילדה חכמה, מפותחת נוירולוגית מצויין, הכל תקין,אך ממצא של בבינסינסקי חיובי משמאל. מה זה אומר?
הוא שלח לMRI דחוף. תודנ לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבינסקי חיובי משמאל - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/03/2011סימן בבינסקי חיובי יכול להעיד על תהליך מסוים הקורה במוח ולכן כדי לראות שהאנטומיה של המוח תקינה המליץ הנוירולוג לבצע MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמימי07/03/2011
שלום
בני בן ה-14 ושלושה חודשים סובל מזה כחודשיים מכאבי ראש שבאים והולכים.ארבעה ימים כאב יומיים לא יום כאב יומיים לא וכן הלאה...
הכאב מתחיל פתאומי ללא סימנים מקדימים.
הכאב הוא במצח וזז מצד לצד. בזמן כאבי הראש בני לא הולך לבית הספר שוכב בבית לרוב ישן. כמעט ולא אוכל . לקראת הערב הוא מתעושש טיפה ואז הוא גם אוכל.
עברנו בדיקת עיניים ,קרקעית העין, בדיקת אוזניים, בדיקה ע"י רופא נויירולוג,סיטי.
והכל תקין .... קבלנו מרשם של מיגרולב שעליו לקחת בתחילת הכאב אולם לפעמים הוא מתעורר כבר עם הכאב ואז זה כבר מאוחר.
כדורים אחרים כמו אופטלגין ,נורפן לא מועילים.
אשמח לקבל איזו שהיא אינפורמציה לגבי כאבי הראש- האם הם שייכים לגיל ההתבגרות? האם יש עוד איזו שהיא בדיקה שעלי לעשות לו? איך מתמודדים עם כאבי אלו בחיי היום יום (הוא מחסיר הרבה לימודים )
אודה לכם על תשובה מהירה
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/03/2011האם הסי. טי היה עם חומר נגודי? אם לא כדאי לעשות אס. אר. איי. יש למדוד ל.ד. , לראות אם הילד לא מדוכא או לחוץ רגשית ועל פי תדירות הכאבים לשקול טיפול מונע ( למשל בדרלין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדול לתינוקמורן07/03/2011
שלום רב!בבדיקת התפתחות בטיפת חלב של בני בן 10 חודש,נאמר לי שיש לו היקף ראש גדול ורצוי לבצע אולטרסאונד.היקף ראשו 50 ס"מ,משקל 12 ק"ג,וגובה 76 ס"מ (תינוק נראה גדול לגילו).יש לציין שבהיותי בהריון,היקף ראשו היה גדול ב-3 שבועות משאר הממדים.עקב סיבה זו הומלץ לי ללדת קיסרי (בני נולד במשקל 4.050 עם היקף ראש 38 ס"מ).בגיל חודש ביצענו אולטרסאונד מוח לבני והכל יצא תקין.היקף ראשו מהלידה עד עכשיו תמיד היה בעליה מתונה,כמו גם הגובה והמשקל.כמו כן,אני ובעלי עם היקף ראש לא קטן בכלל.יש לציין,שבני מפותח מאוד לגילו-כבר כמעט הולך לבד,התיישב וזחל לפני הזמן.מוטורית מאוד מפותח,מקשקש בהברות.האם יש מקום לדאגה או שהראש זה גנטי?המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/03/2011לפי הנתומים שאת מתארת סביר ביותר שמדובר בתינוק גדול פרופורציונלי. אם בדיקת ה U.S. בגיל חודש היתה תקינה קרוב לודאי שהבדיקה שתעשי לו עכשיו תהייה תקינה אף היא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS בגיל חודש
מורן08/03/2011שלום רב פרופסור שטראוסברג והמון תודה על תשובתך המרגיעה!בהמשך לשאלתי הקודמת,רציתי להוסיף את התשובה שקיבלנו מ-US מוח של בני בגיל חודש:
"המוח בעל מרקם תקין.חרימי המוח,הציסטרנות והפיסורות ברוחב וצורה תקינים.חדרי המוח בגודל,צורה ומיקום תקינים.אסימטריה ברוחב החדרים שמאלי מעט רחב מהימני.אין עדות לדימום או ממצא פתולוגי אחר.לא נראית הרחבה חריגה של חללי CSF אקסטרה אקסיאלים.
סיכום ממצא:סריקת המוח ללא ממצא פתולוגי.אסימטריה ברוחב החדרים שמאלי מעט רחב מהימני".
שאלתי היא,האם אסימטריה יכולה להשפיע על גדילת הראש?האם התשובה תקינה לחלוטין?המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS בגיל חודש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/03/2011התשובה היא בהחלט בגדר התקין. מותר שתהיה אסימטריה קלה בין 2 חדרי המוח. בכל מקרה בדיקה חוזרת תראה אם האסימטריה חלפה או התגברה כך שמומלץ לבצע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
מורן08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים - נבהלת הרבהנורית04/03/2011
בתי בת 10 חודשים, והיא נבהלת מכל מיני רעשים / תנועות במהלך היום, וגם השינה שלה לא רצופה, ולדעתי זה כי היא קופצ מתוך שינה.
היום למשל היא ישבה בסלון , אני יצאתי לחדר אחר, היא קצת בכתה ואז חזרתי, בשניה שנכנסתי והופעתי מולה ראיתי אותה קופצת בבהלה כמו מבוגר שנבהל ממשהו פתאומי.
היא נרדמת לרוב בידיים או בעגלה, לא יודעת להרדם לבד, ולפעמים כאשר היא רדומה בידיים היא פתאום קופצת, כשהיא בידיים היא ממשיכה לישון אבל זה מעיר אותה כשהיא במיטה והיא בוכה.
רוב היום היא רפויה, אבל יש רגעים שידיה קפוצות.
בביקור בהתפתחות הילד ואצל רופאה התפתחותית הילדה היתה שלווה ורגועה ונאמר לי שאין לה טונוס גבוה.
האם יש פתרון לבהלות / בכי / שינה לא רצופה?
האם זה שייך לנוירולוגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חודשים - נבהלת הרבה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/03/2011עושה רושם שמדובר בתופעה התנהגותית ולא נוירולוגית. אם את בכ"ז לא שקטה כדאי להיוועץ בנוירולוג ילדים ולפי הצוררך הוא יוכל להמליץ על מעבדת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה פתאומית... עמוקה מאודגולן04/03/2011
בני בן 14 עם אפילפסיה מוקדית באונה טמפורלית שמאלית בגלל גליומה. פרכוסים חלקיים מורכבים שעברו הכללה בעבר. עבר ניתוח להסרת חלקית של הגידול. בחדשים האחרונים החל לחוות ארועים של חולשה פתאומית המתחילה ברגליים בדרך כלל ומטפסת למעלה ותוך כמה דקות ולעיתים שניות נרדם. השינה אינה טבעית ואינו מתעורר מרעשים סביבתיים שבדרך כלל יעירו אותו. השינה עמוקה מאוד. אם מעירים אותו בכוח הוא יפתח עיניו יבקש שיעזבו אותו או יאמר די ומיידית יפול לשינה שוב שתוך רגע נשמעת ונראית כמו שינה עמוקה ביותר. לעיתים אם הארוע בשעות אחר הצהריים יפול לשינה של עד 16 שעות.
הילד טוען שחש בחולשה פתאומית ולעיתים בכאב בטני (י והיו פרכוסים אבדומינלים ). ישנם ימים שקודם לארועים כאלה של שינה הוא מבולבל, בעיות זכרון, כאב ראש ואינו מתפקד קוגניטיבית כמנהגו.
עליה במינון דפלפט מעבר ל 500 מ"ג שלוש פעמים ביום גרמה לארועים אלה להעלם. לא ניתן להשאירו על רמות דפלפט מעל הנ"ל בגלל תופעות לוואי חמורות שפיתח.
מה הם הארועים הללו? האם אלו פרכוסים? מאיזה סוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה פתאומית... עמוקה מאוד - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב04/03/2011הארוע "מוזר" ואיני משוכנעת חד משמעית שאפילפטי למרות העלייה בדפלפט.
אם הארועים היו תכופים יחסית (מספר פעמים בשבוע ) יש מקום לאשפזו לדעתי, להוריד קצת במינון הדפלפט לצורך קבלת ארועים ולבצע וידאו איאיגי כדי ל"השתכנע" אם אכן אפילפטיים ומינוני הדפלפט גבוהים מידי (אם אכן יש תופעות לוואי ) הרופא המטפל צריך לשקול החלפת תרופה. אך קודם כל הייתי מתעקשת להוכיח שאכן ארוע אפילפטי בגלל "הייחוד" בתופעה הקלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע שינה ..השתמשנו בווליום
גולן04/03/2011אמש נתתי לו ווליום בתחילת ארוע כזה אמש כשרק החל להתלונן על עייפות ותחושה של שינה אופפת. הווליום מנע את שלב השינה. קיבל וליום לאחר שנפל לישון ( כמה דקות אחרי) והשינה ארכה פחות, רק חצי שעה.
האם זה אינדיקטיבי לארוע להיותו פרכוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע שינה ..השתמשנו בווליום - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב05/03/2011לא ממש
לדעתי לא יהיה מנוס מביצוע וידאו איאיגי לאבחנה מדויקת וחבל על הנסיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוירולוג לתינוקמיכל01/03/2011
בני בן 11 חודשים החל פתאום להפסיק ליישר רגליים היינו אצל נוירולוגילדים מומחה שבדק אותו ואמר שכל הרפלקסים טובים אבל הוא לא יודע ממה נובעת הבעיה ושלח אותנו לMRI ולאולטרסאונד בטן תחתונה וטען שאולי הבעיה היא בזרם שתן לא תקין. מדוע בבדיקה אי אפשר היה לדעת ממה נובעת הבעיה? והאם ללכת ישר לעשות MRI בהרדמה מלאה או ללכת קודם לעשות לו אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוירולוג לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/03/2011קצת קשה להתייחס לקליניקה שאת מתארת בלי לבדוק את הילד אך נראה כי ניתן לעשות אולטרהסאונד בטן תחתונה ורק אח"כ MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EEG עקב חשדות לבעיות נוירולוגיותיובל01/03/2011
שלום רב
הופנינו ע"י ניורולוג לסדרת בדיקות עקב חשדות לתינוק בן 10 חודשים לבעיות ניורולוגיות.
MRI יצא תקין, בדיקות מטבוליות יצאו תקינות. אין במשפחה בעיות של אוטיזם/אפילפסיה.
להלן תוצאות בדיקת ה-EEG (יש לציין כי זו בדיקה שניה תוך שבועיים כי הקודמת לא היתה חד משמעית ולא ארוכה מספיק לכן ביקשו בדיקה נוספת)
"בשינה רישום רציף וסימטרי, מורכב מגלים בתדירות 4-6 הרץ, דיפוזיים באמפליטודה בינונית. נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה באזורים הסנטרלים דו צדדית. בהתעוררות נרשמו גלים גבוהי אמפליטודה בתדירות 4 הרץ, דומיננטיים באזורים הקדמיים, ולעתים סינכרוניים ריתמיים. נרשמו ארטיפקטים רבים של תנועה.
לסיכום: תרשים ללא פעילות אפילפטיפורמית ברורה. במידה ואין קורלציה קלינית, הפעילות הריתמית בהתעוררות יכולה להיות ממצא שהוא עדיין בגדר הנורמה בגיל זה"
מה המשמעות של התוצאה הנ"ל
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EEG - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/03/2011ה EEG נראה בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים גבוהיצחק28/02/2011
שלום רב
בתי בת 9 חודשים זוחלת ומטפסת מזה כשלושה חודשים.
אך אינה מגיעה למצב ישיבה ואינה מוחאת כפיים ואינה מנפנפת לשלום.
מבדיקה שערכנו אצל רופאת ילדים היא מסרה שאנו צריכים להתייעץ עם נוירולוג
ילדים עקב בעיית טונוס שרירים גבוה ולהתחיל עם טיפולי פיזיותרפיה.
מה דעתך ? האם אכן עלינו לפגוש רופא ? האם טיפולי הפיזיוטרפיה הינם
מספקים ??
תודה מראש על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס שרירים גבוה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/03/2011יש ילדים שלא עושים את כל אבני הדרך בדיוק ל"פי הספר" אבל בסוף הכל מסתדר.
בכ"ז מומלץ להגיע לבדיקת נוירולוג שכן אם יש טונוס שרירים מוגבר ניתן לעזור באמצעות פיזיוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאליןלירון28/02/2011
שלום רב!
בני בן 7 ולאחר התייעצות עם נוירולוג הוחלט על טיפול נסיון בריטאלין sr 20 מ"ג למשך 10 ימים. הילד קבל עד כה 3 כדורים כאשר ישנן תופעות לוואי כמו חוסר תיאבון(אציין שהילד היה אוכל נפלא לפני כן),כאבי ראש ועצבות אותה מתאר הילד..שאלתי היא מה עליי לעשות משום שבבית הספר ישנו שיפור ניכר ברמת הקשב והריכוז של הילד..עם זאת,אינני מוכנה שהילד ירגיש לא טוב מבחינה פיזית או נפשית בגלל הכדור..האם המינון מתאים לילד ששוקל בערך 30 ק"ג?? או שמא עדיף לשנות טיפול??? אודה להתייחסות מהירה..תודה ויום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/02/2011ניתן לפנות לנוירולוג ילדים ולשנות לתכשיר קונצרטה או ריטלין ל.א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת-תסמונת רטגל27/02/2011
שלום רב,
אשמח לדעת מתי מופיעים סימנים שיכולים להעיד על התסמונת,והאם בהכרח יהיה עיכוב התפתחותי במהלך חודשי החיים הראשונים..לבייתי ראש הקטן בהיקפו מתחת לאחוזון שלוש וזה אובחן כבר בשלב ההריון.כיום בת שבעה חודשים ומתפתחת יפה ואף מתקדמת לגילה. זוחלת שש ועומדת בתמיכה.לאחרונה החלה למחוא כפיים ומכניסה ידיים לפה.
האם יכול להיות חשש לתסמונת רט??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת-תסמונת רט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/02/2011נשמע שילדתך מתפתחת יפה ובהתאם לגילה. בתסמונת רט טיפוסית הקף הראש תקין בלידה ונעצר חלקית רק לאחר מספר חודשים. ברוב המקרים בגיל 7 חודשים ניתן להבחין בקושי התפתחותי קל לפחות כולל נטייה להיות שקטות במיוחד, העדר תפיסת פינצטה ולרוב לא מתפתחת זחילה ה.ר. מעט קטן שלעצמו ללא מרכיבים התפתחותיים נוספים אינו מחשיד בשלב זה לתסמונת רט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה חבלתיתלירון27/02/2011
.
לפני שהייתי בת 13 קיבלתי מכה חזקה מאוד בת.ד. בראש.הפנו אותי לכאן מפורום בעיות קשב וריכוז בקרב מבוגרים ומתבגרים. אני בת ++36 , נפגעתי לפני כמעט 24 שנים,ומאוד הייתי רוצה לקבל תשובות.
שברתי גם את הרגל.איבדתי הכרה לשבועות או חודש ואחר כך היו לי בעיות קשות מאוד בזיכרון.
קיבלתי במשך שנים אחרי הבית חולים שיקום הזוי ופסיכולוגי שנתן לאמא שלי מישהו בביטוח לאומי והייתי במעקב פרטי של הנוירולוג שהיה לי בבית חולים של הקופת חולים שלי, בשביל לקבל יותר תורים לבדיקות, והיה לי קצת ריפוי בדיבור אצל איש זקן. בית המשפט שפסק לי פיצויים פסק לי גם אפוטרופוסות לי ולכספי, שבדיעבד שיחררתי אותה בשני משפטים בגלל ההתנגדות של המשפחה שלי, ובדרך עוכבתי והפסדתי המון דברים, לא יכולתי לעזור למי שעזר לי וכו'. אחרי ששוחררתי מן האפוטרופסות גם כן הייתי תקועה ולאט לאט מצאתי רופאים פרטיים מומחים שמצאו שאני הרבה יותר בסדר ממה שחשבו וגיליתי כמה נאלצתי להפסיד, גם בגלל המשפט פיצויים שניהלו בשבילי. אבל, לא זאת ההארה. ההארה שהתחילה מזה שנוירואופתלמולוג שמצאתי אמר לי שלפי הסיטי בכלל לא נפגעתי בשכל, הגיעה היום , בעקבות שיטוט ברשת, לממצא שמה שקרה היה ככה:קיבלתי מכה בראש ליד העין בשפיץ הגבה והיה דימום. דרך אגב, כשהייתי ממש פגועה כל הזמן שאלתי מה קרה לי ועוד משהו והתחילו להסביר לי מההתחלה על איך קרתה התאונה אבל לא התמקדו ולא הסברתי את מה שלא הבינו ממני כי רק נעשיתי יותר עצובה מזה. קיבלתי בהמשך גם תרופות נגד דיכאון שעשו לי משהו נוראי אחרי או יחד עם זה שגם עזרו איכשהו, ולצערי המלצתי עליהן למישהו שהכרתי אחר כך שהיה במשבר וקיבל את התרופות האלה וכנראה נפגע מהן. אבל זה לא קשור. גלשתי. ממה שהבנתי עכשיו ומדברים שהבנתי מאז, נספג מיאלין מהדימום, ונספג חלק מרקמת השומן בעין והושפרצו חומרים סידניים מהמכה שגרמו לסניליות מסויימת. אני לוקחת במשך שנים, בערך מגיל 16 או קצת יותר, תרופה נוטרופיל שמטפלת בזה, והבנתי שהיא גם תרופה של זקנים לאלצהיימר.
ממה שביררתי היום ההיפוקמפוס אחראי להעברת גירויים לזיכרון אחרי שהם נשמרים בו זמן קצר, וזה בדיוק מתאים לסמפטומים של הפגיעה שלי ולמקום שלה. איך משקמים היפוקמפוס ואיך מנקים יותר ביעילות את הסידן ממנו? האם הסידן עובר מתישהו באופן טבעי ? האם שורש הבעיה הוא במיאלין שנספג? אם זה ככה מה אפשר לעשות? האם בעיות הזיכרון הן בגלל שהפסקתי להשתמש בהיפוקמפוס בצד אחד?ואם כן, האם חזרתי אחר כך להשתמש בו?
מאוד אודה לכן אם תענו לי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה חבלתית - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/02/2011את צריכה לפנות בסוגייה זו לנוירולוג מבוגרים המתמחה בבעיות זכרון וקוגניציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויותרונית26/02/2011
הבת שלי בת 5.5 . יש לה התפרצויות בהם נראה שהיא ממש מאבדת שליטה, זה יכול להימשך כ- 10 דק' עד שהיא נרגעת. זה יכול להיות מכעס וגם מתחושה של HIGH., למשל אחרי שחברה שביקרה אצלנו הולכת הביתה היא במין תחושת high כזו שבסופה היא משתוללת לגמרי ובניסיון לעצור אותה כבר מתפתח התקף של כעס ובכי, כשהיתה קטנה יותר זה כלל גם תלישת שיער. בעיה נוספת היא שיש לה "קוצים בתחת" היא כל הזמן זזה מטפסת וכו'... האם יש לדעתך מקום לבדיקת נוירולוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/02/2011יש מקום לבדיקת נוירולוג או פסיכיאטר ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס מעט מוגבר ברגלייםטוש26/02/2011
רציתי לדעת בבקשה מה אומרות האבחנות הבאות, מדובר בתינוק. טונוס מעט מוגבר ברגליים דו צדדי, החזרים גידיים מעט ערים. תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס מעט מוגבר ברגליים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/02/2011תלוי מה הקונטקסט הכללי. באופן עקרוני נשמע שהבדיקות הן בטווח הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pandasאמא מודאגת24/02/2011
שלום רב,
בני בן 10 ומזה כשנה וחצי שממצמץ רבות בעיניו וכן ישנן עוויות בפה. רופאת עיניים שללה בעיות בעיניים והחלטנו להמתין לראות אם חולף. כעת פנינו לרופא ילדים והוא שלח אותו לבדיקת משטח גרון. בתחילה לא הבנתי למה אך כאשר בדקתי וקראתי על התופעה הבנתי שיש קשר בין סטרפטוקוקס לטיקים בפנים. לציין שבעברו דלקות גרון רבות שטופלו באנטיביוטיקה ׁ(משטח גרון חיובי לסטרפ).
המשטח שעשה כעת יצא שלילי. האם עלי לבקש גם בדיקות דם ספציפיות להימצאות נוגדנים בדם, או שאם המשטח שלילי הוא אינו נשא של החיידק ואין קשר לטיקים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pandas - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/02/2011הקשר בין טיקים ובין סטרפטוקוקוס הוא קונטרווורסיאלי - לא כל הרופאים משוכנעים באמיתותו. אם לא היתה עדות קלינית למחלה סטרפטוקוקלית ומשטח הלוע היה שלילי - נראה שאין טעם להמשיך בכיוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)