מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שטף דחוףרוני03/11/2010
שלום לך בני בן 3.4 מדבר מגיל מאד צעיר (שנה וחצי), שמתי לב שכשיש אוירה מתוחה בבית ביני לבעלי הוא מדבר בחוסר שטף וחוזר לעיתים קרובות על ההברה הראשונה למשל- .אאאיך קוראים לך? קוקוקוקראים לי איתמר. אולם הבחנתי בכך שזה חלף כעבור יום יומיים כאשר האוירה השתנתה וחזר לדבר שוטף. זה קרה מחודש אוקטובר מס פעמים בהם יומיים לעיתים יום או שלושה ימים דיבר בחוסר שטף (כאשר אנו רגועים בבית הדיבור חזר להיות כפי שצריך) מה קורה פה? כמו כן היום בגן סיפרה לי הגננת שרצתה לתת לו תפקיד לממסיבת חנוכה ולמרות שדיבר שוטף כבר מספר ימים והא "נתקע" בהברה הראשונה ולא הצליח להוציא מילה אז היא ויתרה .(מזה שבוע הוא מדבר יפה וחלק) אולם כאשר היה עליו לחזור על המשפט עם עוד ילדים הוא דיבר שוטף. האם הוא "סתם"התרגש ואם היא היתה עושה חזרות איתו הוא היה מצליח ללא גמגום? היא חששה כיוון שלא רצתה שהוא יתרגש ויגמגם במסיבה מול כל ההורים. האם היה עליה לגלות יותר סבלנות ולחזור איתו עוד כמה פעמים או שטוב שויתרה ולמה הוא לא הצליח להומיא משפט מהפה כשהיה לבד? זה נורמאלי?
אציין שבני הוא פרפקציוניסט ורוצה שיהיה הכל מושלם יכול להיות שהוא פשוט ניסה לבטא זאת בדרך המושלמת ופשוט לקח לו זמן והיא לא היתה מספיק סובלני?
אשמח לתשובה במהרה מאד מאד דואגת.:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף דחוף - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010בכל אחד מאיתנו יש חלקים רגישים , חלשים יותר, כפי שאת מתארת יש רגישות רבה אצל בנך בתחום של השטף המילולי ובזמנים של מתח, פנימי או חיצוני, יש ירידה בתפקוד זה. הכי חשוב זה להיות ערים לכך ולא להלחיץ בתחום זה להפחית מהדרישה לפרפקציוניזם, שיתכן שהוא קולט מהסביבה. יתכן שמול הצורך להופיע במסיבה עולה לחץ מסויים, ורצוי לא להכביד עליו, הוא קטן ועוד יהו הזדמנויות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ושמונה חודשיםרונה03/11/2010
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים ונמצא איתי בבית (לא הולך לפעוטון),
אני איתו כל היום בבית ולצערי הוא לא מעסיק את עצמו לבד, כלומר כל היום כרוך אחריי (עבודות ביחת, טלוויזיה וכדומה). עליי לציין שאני יושבת איתו ומשחקת והוא מדתף פעולה, אבל הייתי שמחה אילו ידע להעסיק את עצמו לבד
תודה רבה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי הדר הלילה במשמרת לילה
משמרת לילה04/11/2010אנו מזמינים אתכם לקחת חלק במשמרת לילה בעמוד הפייסבוק של האגיס - המקום עבורכם להכיר עוד אלפי הורים טריים, שממש כמוכם - נותרים ערים בלילות, להעביר עימם את הלילה ביחד ולחלוק כמה מהתחושות והחוויות שמגיעות עם כל תינוק שאך נולד.
והלילה במשמרת הלילה – שירלי הדר נתורופתית המתמחה בתחום הטיפול הסנסומוטורי בתינוקות וילדים תלמד כיצד לפתח אינטליגנציה מוטורית.
לילה שקט !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוטון
נעמה04/11/2010למה בעצם הילד לא הולך לפעוטון?
הגיוני שהוא כרוך אחריך כל היום..... הוא רוצה חברה ויותר נחמד לשחק בחברה מאשר לבד.
לא עדיף שילך לפעוטון וישחק וינהל אינטראקציה עם ילדים בני גילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנה ושמונה חודשים - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010הילד כרוך אחריך כי הוא מחפש חברה. וברור שאם את נמצאת לידו הוא יעדיף את חברתך. ילד בן שנה ושמונה חודשים מסוגל להעסיק את עצמו לזמן קצר וכמובן אם יש סביבו גרויים מענינים כמו משחקים, אנשים , אמא, או ילדים אחרים. מהנתונים שמסרת אל ברור מה זה שאינו יכול להעסיק את עצמו לבד ואולי הצפיה שלך ממנו אינה ראלית.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשקד03/11/2010
אם חד הורית לילדה בת שנה וחצי ,שלא ראתה אותי מה12.10.10
ביום שני יתאפשר לי לראות את בתי ,ולא יודעת מתי יתאפשר לי שוב לראות אותה
השאלה
האם אני יכולה לגרום נזק לבתי בזה שהיא תראה אותי שעה? ,ותפרד מימני .?
מה עדיף לעשות בכדי לא לפגוע בנפש בתי ?
האם אפשרי אולי להעמוד בצד לא יתקרב לבתי בזמן הפגישה
בכדי שלא תעבור את ההתנתקות ?
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010סליחה שלא הספקנו לענות לך, ממליצה לקבל הדרכה בעתיד מאיש מקצוע שיוכל לקבל תמונה מפורטת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ בגןשירלי03/11/2010
שלום,
בתי בת 1.9 (ילדה שניה). נכנסה לפני שבועיים ממסגרת ביתית למעון (המונה 28 ילדים).
בתקופה בה נשארה בבית עמי הקפדתי על לקיחת מוצץ בזמנים מסוימים: שינה, נסיעה באוטו, תיסכול מתמשך. היא הסתדרה מצוין ללא המוצץ ביתר הזמן.
מאז שנכנסה למעון (כאמור, לפני שבועיים) הבנתי שרוב הזמן היא עם מוצץ בפה, למרות שביקשתי לנסות למנוע זאת.
לפני יומיים הילדה חזרה הביתה עם מוצץ של ילד אחר, ויום למחרת התפתחו אצלה פצעים באיזור הפה.
כעת הילדה מבקשת כל הזמן את המוצץ גם בבית. אני גם חוששת מעיכוב בדיבור כתוצאה מכך. בנוסף, חוסר הגיינה בזמן המשחק בחצר ושימוש במוצצים של ילדים אחרים.
אני שוקלת לגשת לגננת ולבקש ממנה למנוע באופן מוחלט מהילדה את לקיחת המוצץ, למעט שעת שנת הצהריים (ואולי מקרים יוצאי דופן במיוחד).
אני יודעת שזהו עניין רגיש עבור הפעוטות, לכן ההתלבטות גדולה.
מה את מציעה לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ בגן - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010בתך מסתגלת למסגרת החדשה . אין ספק שזו תקופה משמעותית, במיוחד המעבר ממסגרת בה היו מעט ילדים למסגרת גדולה יותר, בתקופה זו אין כמו מוצץ שהוא מרגיע ומוכר, כמובן אם המוצץ שלה. אנ מציעה לשוחח עם הגננת ולבקש לשמור על הגיינה ועל נתינת המוצץ שלה בלבד. יותר מזה בדקי בעדינות אם ומתי ניתן לה המוצץ והאם חוץ מזה שהילדה זקוקה למוצץ גם הגננת זקוקה למוצץ וממהרת לתת לה אותו במקום להרגיע, לקחת על ידים, וללטף. לא הייתי ממהרת, משום שהילדה רק שבועיים במסגרת ובודאי זקוקה למרגיע שיהיה בשליטתה ומוכר לה. בבית נסי לשמור על המינון שהיה קודם כניסתה למעון החדש, אך גם פה זכרי, הילדה עוברת שינוי ואולי תזדקק להרגעה בתדירות גבוה יותר.
פנינה ליבר
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומתי מתחילים לצחצח שיניים?ליאן02/11/2010
שאלה נוספת על ילדתי בת ה7 חודשים - כבר יש לה שני חלקי שיניים (חצי שן ורבע שן תחתונות) ולפי ההתעסקות עם הפה בימים האחרונים יש עוד בדרך...
מתי מתחילים לצחצח שיניים? כיום שיגרת ההשכבה שלנו היא אמבטיה, הלבשה (בבכי, ראו הודעה קודמת) ואז היא שותה בקבוק תמ"ל כשהיא עליי בזמן שאני שרה לה או מספרת לה סיפור בחושך ומייד אחר כך למיטה בה היא נרדמת עצמאית.
האם ראוי לקטוע את הרצף הזה או לשנות אותו כדי לשלב צחצוח שיניים בין הבקבוק לשינה? ואיך מומלץ לשנות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומתי מתחילים לצחצח שיניים? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010כדאי להתייעץ גם עם רופא שיניים, אך נראה שכרגע לא מדובר שצחצוח עם משחה, כך שאת יכולה לתת לה מברשת מתאימה, שתשחק איתה בתוך פיה, ואת יכולה להשלים את המשימה בחדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים בוכה בזמן הלבשהליאן02/11/2010
שלום, ביתי בת 7 חודשים ותודה לאל מתפתחת כראוי, אוכלת יפה, חייכנית, צחקנית, חברותית ומאוד מאוד נוחה, ישנה לילות רצופים ובדרך כלל לא בוכה אלא אם כן יש משהו שמציק לה כמו רעב או עייפות.
אבל... כמעט מאז הלידה היא נוטה לבכות בכל פעם שאני מלבישה אותה - אם זה בבוקר או בערב אחרי המקלחת ולפני השינה. בדקתי הכל - טמפרטורת החדר, המצע שעליו היא שוכבת בזמן ההלבשה (על שידת ההחתלה בדרך כלל אבל גם במקומות אחרים), ניסיתי להלביש אותה בישיבה (רק לאחרונה מאז שמסוגלת לשבת), שללתי אפשרות לרעב, קור או כאב וכו', אני מנסה להסיח את דעתה במשחקים (אבל קצת קשה להלביש תינוקת תוך כדי משחק קוקו וברגע שאני חוזרת להלבשה היא חוזרת לבכות), שירים, דברי הרגעה או נימה נוזפת אבל שום דבר לא עוזר. זה גם לא משנה באיזה סוג בגד מדובר ואחרי ההלבשה עצמה היא חוזרת למצב רוח טוב, כלומר ניתן להסיק שלא הבגדים עצמם/ הריח/ הטקסטורה שלהם מפריעים לה.
בקיצור - באסה גדולה שכל פעם ההלבשה כרוכה בבכי. אתמול בערב ניסיתי פשוט להפסיק ולהתעלם ממנה כשהיא בוכה כדי להמשיך ולתגמל אותה באופן חיובי כשהיא תפסיק לבכות אבל היא לא הפסיקה לבכות ונדמה לי שהיא לא התרגשה ממאמצי ה"חינוך" שלי.
מה לעשות? האם בכלל ניתן לנסות להתחיל לחנך אותה בגיל כזה? ואיך? הרי אני חייבת להלביש אותה ונראה לי שלה זה לא משנה אם אני שרה ומחייכת או עושה פרצוף זועף כדי להפסיק את הבכי - היא פשוט לא מפסיקה.
מתנצלת על האורך ואשמח לעצה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים בוכה בזמן הלבשה - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010מתוך דבריך ניסת כמעט הכל. יש ילדים שהורדת הבגדים עבורם, במיוחד סמוך ללידה היא מאוד לא מעימה ואף מעוררת , את מה שנקרא, רפלקס המורו, רפלקס שבו הילדים פושטים ידים בבהלה. במקרה זה חשוב לעטוף "חזק" את הילד ולתת לו את תחושת ההגנה. ביתך כבר גדולה יחסית אך יתכן ו"סוחבת" איתה את הבהלה מחודשי חייה הראשונים. מאחר וצריך לפשוט בגדים ולהלביש מחדש,אין ברירה, נסי להתעלם מהבכי ולבצע את הפעולה מהר ובעדינות ותוך התיחסות גם לעטיפת הילדה כמה שניתן.
פנינה ליבר
פסיכולוגית התפתחותית וקלינית בכירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנקויות בזמן אכילהלימור01/11/2010
יש לי תינוקת בת חודש שלפעמים משתנקת בזמן האכילה (היא אוכלת מטרנה מפטמה של מאם מס' 1).
זה קורה בערך פעם ביום. מעבר לזה אין פליטות חריגות או משהו בסגנון.
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנקויות בזמן אכילה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010בתחום זה המלצתי להוועץ ברופא ולקבל הנחייה מדוייקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת שלא אוהבת ואיזון ילדהענבל31/10/2010
שלום. יש לי מספר שאלות.
1. בתי בת 3 וחצי. עברה לגן חדש לפני כחצי שנה עקב מעבר דירה- בהצלחה רבה.
היא השתלבה בגן יפה ואהבה את הגננת.
כעת, החלה שנה חדשה, והיא עברה באותו גן לכיתת הגדולים - עם גננת וסייעות חדשות (חלק מהסייעות מוכרות לה מהשנה שעברה).
כעת - הגננת טוענת שהילדה לא משתפת פעולה בגן ושיש לה בעיית התנהגות.
לאחר התייעצות עם התפתחות הילד- נתתי לגננת למלא שאלון ולהפתעתי גיליתי שהגננת כנראה לא מכירה את הילדה!
דברתי עם הגננת והסברתי לה שהילדה לא סומכת עליה והסברתי לגננת כיצד ניתן לקנות את ליבה (חיבוקים, משחקי כדור ופחות דיבורים ומשחקי שולחן).
הבת שלי מאוד מאוד שובבה, אולי אף תזזיתית.
ולא תמיד קל לעצור ולהרגיע אותה.
אני חוששת בלב כואב שאולי פשוט הגננת לא אוהבת אותה.
אני חוששת שהילדה חשה בכך ולכן לא מתקשרת עם הגננת.
יש לציין שעם הסייעת הילדה יותר פתוחה.
שאלתי היא: מה עושים במצב כזה?
כששאלתי את הילדה האם היא אוהבת את הגננת היא אמרה שכן. ניסיתי דרכים עקיפות לשאול וגם זה לא עבד.
אני אובדת עצות .מעמד הגננת בגן הוא רם מעלה בעיני הילדים ואני לא יכולה לסבול את העובדה שבתי תשהה 8 שעות ביממה במסגרת שלא אוהבים אותה. היא קטנה מדי כדי להתמודד עם זה.!
שאלתי השניה היא-
עושה רושם שבתי מתנהגת בבית באופן שונה לגמרי ואף הפוך למה שהיא מתנהגת בחברת ילדים אחרים ובגן.
בבית היא קולנית, צחקנית, רקדנית, עומדת על שלה, מפגינה בטחון
ואילו בשכונה- ממש ליד הבית- כשמגיע ילד שקטן ממנה בשנתיים ונוגע לה בצמה- היא עומדת קפואה ולא מגיבה- עם דמעות בעיניים.
כך קורה גם בגן. היא לא מגיבה כשנכנסים למרחב שלה או כשלוקחים לה משהו.
היא לא מדברת - רק כשהיא צריכה משהו.
הגננת אמרה שפעם ילד סגר אותה בשרותים ולא נתן לה לצאת אז היא לא צרחה אלא חיכתה שימצאו אותה.
ההתנהגות הזאת מאוד מדאיגה אותי ואני לא יודעת ממה היא נובעת וכיצד אוכל לאזן אותה-
שתנהג בבית ובגן באופן דומה ולא בבית מוקצן לצד אחד ובגן\בחות מוקצן לצד השני
מה דעתך? האם ההתנהגות נובעת ממשהו שהיא עברה?
אולי חוסר בטחון שניתן לפתור?
סיבה אחרת שנשגבת מבינתי??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גננת שלא אוהבת ואיזון ילדה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010הפער בין ההתנהגויות בבית להתנהגויות מחוץ לבית יכול להסביר את הסיבה מדוע הגננת אינה מכירה את הילדה שאת מכירה. וכאן תפקידך לעזור לגננת להכיר את הילדה ולתת לילדה לגיטימציה להתנהג בגן כבסביבה בטוחה. בשלב זה אני ממליצה ליצור דיאלוג במפגש בוקר כשאת מגיעה לגן עם הילדה ולספר בטון חיובי ונלהב כל פעם על משהו אחר שעשתה הילדה בבית, וכך במעמד משולש זה הגננת תיתן הכרה לחלקים אחרים של הילדה בנוכחותה. בהמשך תוכלי להעזר באנשי המקצוע של התפתחות הילד שידריכו את הגננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא נרדם-מחכה לתשובההלנה29/10/2010
שלום, בני בן 5 וחצי חודשים. עד לפני כמה ימים היה נרדם על הידיים עם מוצץ בסביבות 19:00-20:00, תמיד היה מתעורר כמה פעמיים במהלך שעה אחרי שהיית משכיבה אותו במיטה ( כאשר הוא כבר יושן). אז ישן די בסדר בהמשך הלילה. אך כבר כמה לילות הוא פשוט מסרב לישן אפילו על ידיים. בוכה וצורח. רק הנקה נוספת מרגיעה אותו( שלדעתי הוא בכלל לא רעב) . וגם כאשר הוא כבר נרדם ואני משכיבה אותו במיטה תוך כמה דקות הוא מתעורר עם צעקות ובכי. וכך כמה שעות ברציפות,. מה יכול לגרום לשינוי כזה בהתנהגותו? ומה אפשר לעשות כדי שהוא ישן טוב? איזה שיטה מתאימה לגילו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא נרדם-מחכה לתשובה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010את מתארת שינוי דרמטי ולכן עולה בי המחשבה שאולי צומחות לו שיניים שגורמות לאי שקט המתואר, ואולי יש קפיצת גדילה וזקוק להנקה נוספת. אם המצב ממשיך ואינו קשור לשיניים, כיתבי לנו שוב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים מכה את עצמוריטה29/10/2010
שלום
מידי כמה ימים התינוק בן ה7 חודשים מכה את עצמו
כמה סטירות בפנים או במצח ואז מפסיק
זה התחיל בערך בגיך חצי שנה
יש לציין שהוא לפעמים מכה גם על השולחן או על הרצפה ואיני יודעת אם זה הסמתום של אותה הבעיה
והאם זו בכלל לבעיה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים מכה את עצמו - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010יתכן שמדובר בסוג של גרייה עצמית, או שזו דרך להפנות תוקפנות כלפי עצמי, האם יש ביטויי תוקפנות בבית? האם יש דחייה כלפי התינוק הזה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ריטה01/11/2010אין אלימות בבית וממש אין דחיה כלפי הילד. להפך הוא מאוד אהוב וכל הזמן יש תשומת לב סביבו = אנחנו גרים עם הסבא והסבתא שמרעיפים זמן תשומת לב ואהבה וגם אני ואבא שלו מסביבו כל היום... הוא לא עושה זאת הרבה, רק אחת לכמה ימים מן "תחביב" כזה לסטור לעצמו קלות על המצח וזה נראה לי מוזר... סוג של גרייה עצמית? מה זה אומר? ואיך אני יכולה לנסות לגרום לו להפסיק עם המנהג הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגל מגונהרעות27/10/2010
שלום!
יש לי בן בן 3.10 . יש לו הרגל ישן מאוד (מגיל שנה וחצי בערך) להכניס את העד לתחתונים. זה כמובן התחיל בתוך החיתול, כשגמלנו אותו חשבנו שזה יפסק אך לא, כשהוא יושב ללא פעולה היד אוטומטית נכסת לתחתונים, הוא לא מתעסק שם רק מחזיק את הבולבול. בהתחלה חשבתי שזה יפסק מעצמו. עכשיו כשהו כבר בגן והוא וחבריו מחילים להכיר את הגוף שלהם אני חוששת שזה עלול להיות בעייתי. גם הגננת ובסייעת מעירות לו (לא בנזיפה, רק מזכירות לו להוציא את היד) ולעיתים גם אני בעיקר כשהוא מתאמץ לעשות משהו ביד אחת כי השניה בתחתונים.
האם טוב להעיר או שזה עלול לגרום לנזק? האם צריך להפסיק את ההרגל? אם כן איך עושים את זה? אני מפחדת מנזק וטראומה מטיפול לא נכון וגם מנזק אם זה ימשך.
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל מגונה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר28/10/2010חשוב להפסיק את ההרגל משום שזה ילך ויפגע בו חברתית. אקדימי הסבר שנוגעים באיבר מין רק בפרטיות, שעכשיו שהוא גדל הוא יכול להקפיד על זה... במילים מתאימות לו, ותצייני שאתם תעזרו לו ללמוד לעשות את זה.
חשוב בהתחלה תזכורת עיקבית במיוחד מצד ההורים, באופן אסרטיבי ולא מעליב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מאיזור הנרתיקשלומי27/10/2010
ביתי בת 4 חודשים. לאחר תקופת שילשולים בעקבות וירוס, שמנו לב כי יש הפרשה בצבע חום בהיר על החיתול באיזור איבר המין. ניגוב במגבון או בנייר טואלט לבן אינו מראה שום סימן. מדובר בכמות מאוד קטנה בחיתול.האם מישהו נתקל בתופעה? האם זה יכול להיות עדיין כתוצאה מנוכחות הורמונים אמהיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מאיזור הנרתיק - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010ממליצה לפנות בשאלה זו לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשכולאמא27/10/2010
שלום,
בני בן 3.3 מתקשה מאוד בדחיית סיפוקים ונוטה להתפרצויות בכי רבות. בכלל כל דבר, כל בקשה או דבר מה נעשה בבכי. אנו אומרים לו שבבכי לא ישיג דבר ובאמת לא נותנים לו עד שמבקש יפה - אבל חוזר וחוזר חלילה- הגישה הזו לא עוזרת.
אני מאוד מוטרדת מההיבט הריגשי אצלו. כרגע הוא בגן פרטי עם עוד 14 ילדים ואני כבר דואגת לשנה הבאה שיהיה עם 35 ילדים.
אתמול למשל, הזמנתי לראשונה חבר מהגן ואני זו שתיווכתי ביניהם והפעלתי אותם. אז אם הוא לא מנצח במשחק באולינג הוא בוכה. ואם אני מגישה להם לשתות והחבר ביקש את הכוס האדומה לפני הבן שלי, אז בני החל לבכות שהוא רוצה - לא נתתי לו.
ובכל משחק ששיחקנו אם החבר יודע את התשובה והבן שלי לא - אז חרב עולמו. אני מסבירה לו שככה זה, פעם אתה יודע, מצליח ו/או מנצח ופעם מישהו אחר.
בגן הגננת מתארת מצב דומה - אם היא מזמינה מכל הקבוצה 2 ילדים ובני לא ביניהם, הוא מתחיל לבכות. אתמול היא חילקה חישוקים לכל הילדים והבן שלי לא רצה, אז היא נתנה את שלו לילד אחר - שוב הוא בכה בכי מרורים והגננת הציעה לו חישוק אחר- אבל הוא רצה רק את זה שהילד האחר קיבל - כמובן שהיא לא נתנה לו.
הגננת מתארת שהוא גם נצמד לילדים כל הזמן וזה ממש מציק. גם בבית כל הזמן נצמד לאחותו בת שנה, נותן לה יד ומושך אותה, תופס לה בראש או שטופח לה על הראש, כופה עליה שתשב במקום מסויים ותראה את ההצגה שהוא עושה ובכלל כל הזמן סוחב אותה ומושך אותה והיא נופלת בגלל זה ובוכה והוא מקבל עונש בחדר סגור.
יש לציין שאנו מאוד עיקביים בתגובות שלנו אליו ולא מוותרים לו בכלום גם אם הוא בוכה וצורח. לדעתי אני אפילו נוקשה מידי - יכול להיות שאתמול שהחבר הגיע לראשונה ובני היה נרגש, הייתי צריכה לגלות יותר גמישות איתו.
הייתי שמחה לקבל קצת עצות איך לנהוג עמו.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תגובה
אמא28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשכול - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010שלום
יתכן שאתם זקוקים להדרכה מקפת פנים אל פנים, צעד צעד, אולם אנסה להתייחס כאן לכמה היבטים שעלו. נשמע שבנך זקוק מאד לחיזוקים על מנת להעלות את הדימוי העצמי שלו, הוא אינו בטוח במקום שלו ןעל כן מגיב בעוצמה להפסד , או מושך תשומת לב שלילית בהתנגדות. תנסי לעזור לו "לרדת מהעץ" כשיש התנגדות, בהומור , כל עוד הוא לא חוצה גבולות אדומים. תשבחי אותו על כל הדברים הקטנים שבהם מצליח, צמצמי את מאבקי הכוח והשליטה לדברים ברורים ועקרוניים, המנעי מעימות כשאת יכולה, כך שתקדימי ותני לו את ההזדמנות לשלוט- במשחק, בבחירת בגד או כוס, ותקפידי לא לתת בחירה בדברים שקשורים לסדר יום וכללי התנהגות. שקפי לו את הרגש שעומד מתחת לבכי ולתיסכול ואם אינך מבינה אם כועס או מאוכזב וכוצא בזה, תאמרי שאת רואה כי מתוסכל ומאד קשה לו לוותר. את יכולה גם לחבק אם מגיב בבכי במצב שאינו הזיק, אלא מתוסכל מאובדן השליטה. מקווה שעזרתי, ליליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי מכניסה כל דבר לאוזניםרונית אשטמקר27/10/2010
ביתי בת ההשנה ושלושה חודשיים ראתה את בעלי מנקה את האוזניים.ומאז היא מנסה גם.זה מאוד מלחיץ אותי שהיא תפגע בעצמה אני משגיחה עליה אבל אני מאוד חוששת שהיא תפגע בעצמה .ניסיתי לדבר איתה ולפעמים לכעוס.היא רק בוכה ושוב מנסה בכל הזדמנות היא מכניסה שוב
מה אפשר לעשות?ואיך אפשר להסביר לה שזה מסוכן?האם יש דבר החלטי שאפשר לעשות?
אני מבינה שאני צריכה להיות עקבית איך אני מאוד מפחדת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי מכניסה כל דבר לאוזנים - תגובה
פנינה ליבר27/10/2010ילדים אכן נוטים לחקות את המבוגרים. במקרה זה חשוב למנוע ממנה את הכנסת החפצים לאוזניים. הרחיקי ממנה כל חפץ שהוא מסוכן, כמו שעושים בדרך כלל כשיש ילדים בני שנה פלוס שמתחילים להסתובב בבית. במקביל חשוב שהילדה לא תקלוט דוקא את הרגישות שלך לחפץ שמכניסים לאוזן כי אז זה יכול להוות מוקד למניפולציה עליך ועל רגישותך. שמרי על הסביבה הבטוחה, וכמו כל דבר מסוכן הרחיקי אותו מהילדה.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה על התשובה המהירה!!
רונית אשטמקר27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוק בלילהמיה26/10/2010
שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים. עד גיל שנה וחצי ינק ומאז החליף את ההנקה בבקבוק בעיקר להרדמות ובלילה. לפני מספר ימים התחלנו תהליך של גמילה מאכילה מבקבוק בלילה. ביומיים האחרונים כבר לא מבקש בקבוק, אך מאז התחלת הגמילה מבקבוק היא מתעורר כל לילה ובמשך שעתיים מבקש לשחק ומסרב לחזור למיטה ובד"כ מבקש גם עוגיות. לרוב זה קורה סביב 4 בבוקר, ואז כבר לא חוזר לישון, אך לעיתים קורה גם באמצע הלילה. לפני הגמילה מהבקבוק הוא לא היה מתעורר, רק מבקש לשתות חלב מהבקבוק וממשיך לישון עם הבקבוק. אנו בהתלבטות האם לחזור ולאפשר לו לשתות חלב מבקבוק פעם בלילה (ולא לאפשר לו לשתות חלב לשם הרדמות או במהלך היום)? או להמשיך בתהליך כמו שהוא, ואם כן - כיצד להתמודד עם ההתעוררויות שלו למשחק?
תודה, מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק בלילה - תגובה
פנינה ליבר26/10/2010שלום
תהליך של שינוי או גמילה הוא תהליך שצריך עבורו סבלנות . אם החלטתם להפסיק את ההאכלה בלילה, הילד חש בשינוי ולכן מתעורר ורוצה אותכם, למשחק או אוכל. המסר שאתם צריכים להעביר שעכשיו לילה, כולם ישנים ואין זה הזמן לעוגיה או משחק. נסו אל להתפתות לבקשותיו כדי לא ליצור מעגל של הרגל חדש שגם ממנו יצטרך הגמל.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)